Nike Flyknit Lunar+ 2 – anmeldelse og prissammenligning

Nike Flyknit Lunar+ 2 er til dig, som vil eksperimentere med natural running og elsker løbesko, der har en behagelig blød landing. Her får du:

 • Anmeldelse af Nike Flyknit Lunar+ 2
 • Fordele og ulemper
 • Prisoversigt

OBS: Køb i dag og spar 105 kroner. Normalprisen er 1400 kroner!! Gode tilbud lige nu på iloebesko.


 

iloebesko er omtalt i:

 

DENNE SKO ER UDGÅET – Vi anbefaler du kigger på Nike LunarEpic Flyknit

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 1.295 DKK Til butik
 

Hvad er nyt

Den revolutionerende Nike Flyknit Lunar+ 2 er en væsentlig opgradering fra sin tidligere udgave Lunar+ 1. Jeg har gennemtestet skoen, og giver dig min anmeldelse og test af skoen. Jeg splitter skoen ad. Overordnet set er det en let løbesko til løberen med neutral løbestil, som sætter pris på en behagelig komfort og hurtig skidtafvikling. Du kan med fordel bruge Nike Flyknit Lunar 2 på dine hurtige løbeture og konkurrenceløb. Med et hæl-til-tå drop på 10 mm, er der også fine muligheder for at træne midtfodslanding, hvis det er noget du ønsker at prøve. Det er dog ikke en natural running løbesko.

Nike Flyknit Lunar2 er en opgradering af den tidligere version. Det er min fornenmelse at den nye model er en bedre sko for midtfodslandere.

I denne anmeldelse kritiserer jeg Lunar 2 for at flywire teknologien (en teknologi, som gør at du skal opretholde god statur i overdelen af foden under løb), ikke lever op til mine forventninger. Den er dog blevet bedre her i den seneste udgave. Pasformen er bedre, særligt omkring overdelen af vristen sidder skoen væsentlig bedre i Flyknit Lunar 2 end i Flyknit Lunar 1.

Den største ændring er i mellemsålen, som jeg kommer ind på senere i denne anmeldelse af Nike Flyknit Lunar 2. Det nye kommer primært til udtryk i det forbedrede lunarlon støddæmpningsmateriale.

Det nye er at Nike ved en meget dybdegående analyse har testet, hvor løbere føler det største tryk ved landing, rul henover midtfoden og ved afsæt. På baggrund af deres test, er de kommer frem til en ny konstruktion.

Da jeg sammenlignede mine (dog slidte) Lunar 1 og de nye Lunar 2, kunne jeg nemt mærke forskel i støddæmpningen fra Lunarlon teknologien. Deres ændring passer mig ganske glimrende.

Du kan på youtube se en komplet sammenligning af 1’eren og 2’eren (videoen er +10 minutter).

nike flyknit lunar 2

anmeldelsen af den nyeste nike flyknit lunar

hvad siger jeg om flyknit lunar

 

Kølige facts om Nike Flyknit Lunar skoen

Must know

 • Løbestil: neutral eller supination
 • Pasform: normal / lidt smal
 • Underlag: asfalt (primært)
 • Vejledende pris: 1400 DKK

Nice to know

 • Nike Lunarlon mellemsål
 • Crashpad
 • Nike+ kompatibel
 • Flywire

Fun to know

 • Vægt: cirka 230 gram (herre str 43)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Hæl højde: 24 mm
 • Forfodshøjde: 14 mm

 

Min test af Nike Flyknit Lunar

jens jakob anmelder nike flyknit lunar

Jeg er stor fortaler for at fokusere på teknologi og funktionalitet i stedet for udseende af løbesko og udstyr, men jeg må erkende at jeg er meget visuelt betaget af de produkter, som Nike udgiver. Jeg synes i langt de fleste tilfælde at Nike laver nogle af de aller flotteste produkter, og det var bestemt ingen undtagelse med Nike Flyknit Lunar skoen. Det største problem var at finde ud af hvilken af de mange sprøde farver jeg skulle vælge skoen i. Det blev den grønne/blå version, som jeg synes er sprødest. Er du ikke til de vilde farver, kommer den også i mere afdæmpede versioner.

Personlig test af Nike Flyknit Lunar

I denne test går jeg igennem mit førstehåndsindtryk. Det indebærer hvad jeg synes om Nike Flyknit Lunar ved modtagelse og efter første løbetur. Én ting er førstehåndsindtrykket, men holder skoen over tid? I mine test inkluderer jeg som regel en analyse efter 100km, 500km eller 1000km alt efter hvor begejstret jeg er for skoene og hvor længe de holder.

Vurdering og billeder af Nike Flyknit Lunar

Førstehåndsindtryk

Da jeg først modtog Nike Flyknit Lunar var jeg ikke i tvivl om at jeg havde valgt den rigtige farve. Kald mig overfladisk, men shit hvor er de lækre.

er det herre modellen af nike flyknit lunar

Størrelsesmæssigt købte jeg skoene i en størrelse 43, hvilket nok lige har været en halv størrelse for stor. Normalt bruger jeg 42 i løbesko, og 42,5 i de lettere race modeller. Jeg læste mig til at de var lidt små i størrelsernem, som jeg dog må erkende mig delvist enig og delvist uenig i. Hvis du køber skoene online, så anbefaler jeg dig at købe dem ½ nummer større end dine hverdagssko og ½ nummer større end dine tungere mængdetræningsløbesko. Eksempelvis har jeg størrelse 42 i de fleste andre hverdagssko fra Nike (fx fritidsskoene Nike Free og Roshe Run skoene).

Sål i Lunar Flyknit

Første løbetur blev en tur på lidt blandet underlag. Jeg startede på asfalt, hvor jeg i min test synes at Nike Flyknit Lunar gav et glimrende afsæt. Det var meget robust og hurtigt. Afviklingen var meget naturlig og jeg følte at der var meget fart i skoene. Da jeg senere begav mig over på grusstierne blev jeg dog noget skuffet da jeg ikke synes grebet fra ydersålen var som jeg havde håbet. Læs mere om det i min sektion om ydersålen i den tekniske analyse, som du finder på denne side. Jeg rutchede faktisk lidt på grusset. Derfor skiftede jeg til græsset i kanten af grusstien, hvor grebet var bedre.

Portræt af Flyknit skoen Lunar

Efter 450 km løbetræning

Jeg har haft op og nedture med Nike Flyknit Lunar. Det er en flot løbesko, som sidder behageligt og som har et glimrende hurtigt afsæt på asfalt. Det er en let løbesko, hvilket jeg er stor fan af. Jeg har brugt skoene til et motionsløb på asfalt, hvor de gjorde det godt, men på grusstierne må jeg indrømme at jeg er skuffet over grippet i skoene.

Nike Flyknit Lunar fra siden

Efter de første 450 kilometer må jeg konstatere at jeg synes ikke flywire teknoligien er stærk nok. Du kan se mere om flywire i den tekniske analyse. Når jeg løber i skoene, falder min fod sammen. Funktionen af flywire er at min fod skal opretholdes, men det gør de efter min mening ikke tilstrækkeligt.

flywire er yt i flyknit lunar

Flyknit Lunar har dårlige snørebånd

Min samlede anmeldelse, her af herre modellen er meget komplet, men skulle du få lyst til mere, kan du set et andet review her.

Hvad andre siger om skoen

Denne sektion vil løbende blive udbygget. Ind til videre må du “nøjes” med dette overblik, der fortæller hvad andre generelt synes om skoen.

nike flyknit lunar survey

Fordele og ulemper

 

Fordele

Ingen sømme i skoens overdel

Alle Flyknit sko fra Nike kommer som én samlet overdel, der ikke har nogle syninger. Det gør at der har minimale gener. Har du tidligere haft problemer med gener i stoffet fra overdelen, vil du elske at træde i Flyknit sko. De er yderbehagelige.

God ventilation

Der er lagt vægt på god ventilation. Forfod, midtfod og hælparti har gode ventilationskanaler. Det gør at dine fødder er i det rette miljø. Bliver dine fødder for varme, vil de normalt svulme op, hvilket undgås ved gode ventilationskanaler.

Let og godt grip på asfalt

Løbetræner du meget på asfalt vil du elske grippet fra ydersålen.

Ulemper

Falder sammen

Flywire teknoligien er ikke stærk nok. Det betyder at dine fødder vil falde en smule sammen. Det er ikke optimalt for dine løbeøkonomi (hvor meget energi du bruger per tilbagelagt distance)

Dyr ift. funktionalitet

Sammenlignelige løbesko ligger i prislejet 1.000-1.200 kroner, hvorfor Nike Flyknit Lunar er en dyr løbesko. Faktisk en af de dyreste letvægt løbesko jeg kender til. Hvis du køber den online, kan du formentlig nemt spare 20% på udsalg eller i tilbudsperioder. Nike Flyknit Lunar er at finde billigere online end i de fysiske forretninger. Nu handler ikke alt om pris, men er du prisfokuseret, så finde den på udsalg online.

Korte snørebånd

Helt lavpraktisk synes jeg personligt at snørebåndende var for korte. Der skulle være 2-4 centimeter mere at give af. De korte snørebånd gør at du har svært ved at bruge alternative snøreteknikker (se min infografik om snøreteknikker her). Derudover var det ligefrem udfordrende at få plads til en dobbeltknude.

Manglende fleksibilitet i forfoden

Forfoden er i sig selv en smule stiv. Det er ikke meget. Sammenlignet med hverdagssko og tungere løbesko, vil du ligefrem sige at den er meget fleksibel, men det er min vurdering at den er stiv i forhold til løbesko i samme klasse.

Dårlig holdbarhed

FFlyknit overdelen er behagelig og tanken er god, dog skal der arbejdes på holdbarheden. Skoene gik op i overdelen efter allerede 350 kilometers løb på asfalt.


 

for korte binde i nike flyknit lunar

Analysedel 1: Hvem henvender skoen sig til?

Løbestil

Nike Flyknit Lunar er en udpræget neutral løbesko, som dog også kan benyttes af løbere med supinerende løbestil. Jeg er personlig let pronerende, hvilket har givet mig lidt udfordringer på de længere løbeture, hvor jeg har haft behov for ekstra støtte ved svangen. Er du neutral løber, bliver dette dog ikke et problem for dig.

Pasform

Jeg synes at Nike Flyknit Lunar herre modellen har siddet godt på foden. Der er ingen problemer med gener, som jeg ellers har oplevet ved andre løbesko. Tilmed er der et ekstra hul til snørrelukning, så du kan lave dine egne snørelukninger. Dog er snørebåndende, som tidligere nævnt, lidt korte, hvilket kan gøre at du får lidt udfordringer med alternative snørelukninger.

flyknit lunar lunarlon

Generelt er pasformen “normal” og kan sammenlignes med pasformen på mange andre sko. Her lidt kommentarer til pasformen / pladsen i skoene:

 • Hæl: normal (måske lidt smal, men ikke meget)
 • Midtfod: normal
 • Forfod: normal
 • Højde på skosnude: normal
 • Svangstruktur: normal
 • Skoform: semi kurvet (formen når skoen står flat på gulvet)

Underlag

Brug Flyknit Lunar på asfalt eller hårdtpakket grus. Løber du på asfalt kan du løbe i al slags vejr med skoen, du vil fortsat have et godt afsæt. Bliver det sjasket vil du opleve at skoen er ustabil. Da jeg testede skoene i mudder, havde jeg ikke en chance for at holde tempoet højt.

behagelig yderdel i nike flyknit lunar

Prisniveau

Nike Flyknit Lunar koster 1400 kroner, hvilket jeg synes er dyrt for en sko med så begrænset udvikling og teknologi. Jeg er med på at Lunarlon og Flyknit begge to er teknologier, som er meget nye, men sjældent har jeg set et konkurrencesko være så dyr. Normalt er prislejet omkring 1000 kroner for sko fra andre mærker i samme kvalitet til samme formål.

Vægt

Med kun 230 gram i størrelse 43 er det er en let løbesko. Skridtafviklingen er god, og du vil opleve at du løber hurtigere i denne sko sammenlignet med mængdetræningssko, som typisk vejer +300 gram.

nike flyknit lunar anmeldelse

Størrelse

Jeg bruger personligt størrelse 42,5 i herre løbesko, og det har også været tilfældet med Flyknit Lunar. Størrelsen har passet glimrende. Jeg anbefaler at du tager samme størrelse som i dine mængdetræningsløbesko. Jeg prøvede også en 43, men den var alligevel lige lidt for stor.

nike flyknit lunar size

Løber du meget lange løbeture vil dine fødder svulme op, hvorfor du skal have lidt ekstra plads for at undgå gener. Flyknit overdelen er strækbar, så det gør ikke noget at størrelsen klemmer lidt eller at den er lidt for stor.

Type sko

Det er en konkurrence løbesko, som du kan bruge på distancer op til marathondistancen. Det gælder både for mænd og kvinder. Dame modellen er lidt lettere end herre modellen, men kvinder har ikke behov for støddæmpning i samme grad som mænd, da de typisk er lettere.

Jeg anbefaler skoen til løb på asfalt.

Drop og højder på forfod og hæl

Hælen er 24 mm. Det er et godt signal på at skoene har en vis støddæmpning i hælen. Forfoden er 14 mm, hvilket er meget standard for letvægt løbesko. Det giver dig et drop på 10 mm, hvilket er passende for en let løbesko, som du skal løbe hurtigt i. Kommer du over 15 km/t, vil du opleve at du vil lande omkring midtfod. Det er min vurdering af du fra 18 km/t og op lander på forfod. Det afhænger dog af din nuværende løbestil. Er du hællander eller midtfodslander?

Analysedel 2: Opbygning af Flyknit Lunar

Denne analyse er mere teknisk end den tidligere nævnte. Det kan være vanskeligt at gennemskue hvad forskellige teknolgier gør, og hvordan løbesko er opbygget. Her dekomponerer jeg Flyknit Lunar ad. Jeg splitter mildest talt skoen ad, og går i detaljen med opbygningen. For at give dig et overblik, har jeg lavet billedet nedenfor, som hjælper dig til at placere de forskellige teknologier. Det overskueliggører, hvordan skoens opbygning er.

Nike Flyknit Lunar grafik over teknologi

Ydersålen

Det skal siges at jeg ikke er 100% målgruppen for Nike Flyknit Lunar da jeg har en tendens til pronation. Jeg har personligt brug for mere støtte (særligt på de længere løbeture) end hvad skoen her kan tilbyde. Det ændrer dog ikke på at jeg kan vurdere skoens opbygning, herunder ydersålen i Lunar skoen. Sålen er meget flad, som du kan se på billederne af skoen. Der er nærmest ingen struktur i ydersålen. Det gør den bedst egnet til flade og hårde underlag, som eksempelvis asfalt eller meget hårdpakket grus. Jeg havde personligt dårlige erfaringer med at løbe på løs grus med skoen.

test af flyknit lunar

Ydersålen er meget tynd. Det er et valg truffet af Nike for at spare på vægten. En ting som jeg personligt sætter pris på. Jeg vil gerne have en fladere og lettere sko mod at den lettere slides. Dog må jeg sige at jeg synes at såles er blevet slidt unaturligt hurtigt. De små puder du kan se på ydersålen er nærmest forsvundne efter bare 300 km. Det giver lidt dårligere greb med underlaget, men så længe du holder dig på asfalt, er det ikke noget som gør en stor forskel.

review af nike flyknit lunar

Mellemsål

Mellemsålen er lavet af Lunarlon. Lunarlon er et støddæmpningsmateriale som er blødt og meget modstandsdygtigt over for slag fra landinger under løb. Materialet i Lunarlon er noget af det letteste støddæmpningsmateriale. Af samme grund til du oftest se Lunarlon mellemsålen i de lette Nike løbesko og ikke i de tunge.

mellemdel med absorbering af lunar i flyknit lunar

Det tidligere materiale hed Phylon og var omkring 30% tungere per kubikcentimeter. Deraf skiftet. Derudover er Lunarlon lavet sådan at stød fra landingen spredes meget bredt ud over hele fodfladen. Det mindsker stødet kraftigt og du reducerer risikoen for skader betydeligt.

Derudover er Lunarlon mellemsålen konstrueret med diamantformede snit, som øger fleksibiliteten og støddæmpningen.

Hæl

Hælen er utrolig blød. Der er Lunarlon støddæmpning i mellemsålen. Det er den samme teknologi, som eksempelvis bruges i sko som Nike Lunarglide. I min test af skoene bemærkede jeg hvor ekstremt blød hællandingen har været. Den bløde hæl gør skoen ideel til hællanderen. Midtfoden er ikke lige så blød, dog mærkede jeg på ingen måder gener ved at træne med midtfodslanding.

bagdel kraftig i nike flyknit lunar

Midt

Midtfoden kommer med crash pad teknologien fra Nike, som fra slutningen af hælen og frem til midtfoden giver dig den nødvendige støddæmpning (særligt vigtigt for midtfods- og hællandere). Crash pad bruges i mange af Nikes løbesko, og det er derfor ikke noget særligt ved Nike Flyknit Lunar.

flyknit lunar sko

Forfod

Det har været min vurdering at afsættet fra forfoden er meget kraftigt. Der er et godt grip med særligt asfalt, hvor skoen gør sig godt.

Overdel

Nike Flyknit Lunar er særligt kendt for sin overdel, der er lavet af Flyknit. Flyknit er Nikes nyeste design varemærke. Konceptet blev lanceret i 2013 og har siden vokset sig stort. Mange nye løbesko fra Nike kommer med flyknit overdelen – særligt de lette løbesko.

overdelen i nike flyknit lunar

Flyknit teknologien giver dig et utrolig behageligt fit. Det føles som over materialet krammer sig til dine fødder, dog uden at det generer.

Flippen på overdelen (den du holder fast i forpå over snørebåndene) er ny i den seneste udgave. Det er lavet som et seperat stykke materiale, men virker på ingen måder generende.

nike flyknit lunar

Løbetræner du fra tid til anden i regnvejr vil du opleve at Flyknit overdelen hurtigt bliver tør (hvis regnen stopper) og under regnen er skoene relativt meget lettere end mange andre løbesko. Det giver dig en konkurrencemæssigt fordel, som i sidste ende kan gøre en stor forskel.

flyknit lunar anmeldelser og reviews og tests

Sidst men ikke mindst er overdelen meget åndbar med mange ventilationskanaler. Det giver dine fødder et behageligt klima.

Nike Flyknit Lunar i forhold til andre neutrale løbesko

Flyknit overdelen samt Lunar mellemsålen er begge to meget unikke koncepter, som ikke findes til 100% sammenlignelighed i andre løbesko. Jeg har dog prøvet mange løbesko, og synes at Nike Flyknit Lunar minder meget om New Balance 890 (letvægt til asfalt) og Kinvara fra Saucony (i asfalt versionen). Fælles for alle 3 sko er at de er meget lette og at de primært henvender sig til løb på asfalt.

Derudover er der en anden letvægter som Adidas Adizero Tempo, der ligeledes er at overveje når man har kig på en sko som Flyknit Lunar.

Der hvor Nike Flyknit Lunar skildrer sig ud fra de andre nævnte modeller er at overdelen er lavet som ét stykke, hvor de andre er sammensat af forskellige komponenter. Det giver Nike modellen en fordel i forhold til irritationsproblemer fra syninger, som du kan være uheldig at opleve i de andre sko.

Fra Nike er der også Nike Flyknit Racer skoen som et alternativ. Det er en ultralet løbesko (langt lettere end den ellers lette Nike Flyknit Lunar). Forskellen er at Racer modellen ikke har Lunarlon sålen, og derfor har Race modellen minimal support og støddæmpning. Det er således en sko du alene anbefales at bruge på de lynhurtige løbeture (intervaltræning og konkurrence), mens du kan bruge Lunar skoen på også længere løbeture.

Opsummering

Jeg testede Nike Flyknit Lunar over 300 kilometer. Mit indtryk fra første løbetur og mit indtryk efter 300 kilometer er ganske forskelligt. Som jeg omtalte i fordele og ulemper sektionen af min test, så synes jeg ikke holdbarheden er god nok prisen taget i betragtning. Jeg er betaget af tanken om at kombinere Flyknit overdelen og Lunar mellemsålen, som er utrolig blød, men i min optik bliver skoen en smule fro tynd i valget af teknologi.

Lette løbesko fra Nike Flyknit serien

Der hvor Nike Flyknit Lunar gør sig godt er i afsæt, udseende samt komfort ved landing på hælen. Her skal skoen roses. Jeg vil anbefale Flyknit Lunar fra Nike til dig som er du udkig efter en hurtig løbesko til løbeturene på asfalt. Her gør den sig godt. Kommer du ud på blødere og mere ustrukturerede underlag, er den ikke at anbefale.

Prissammenligning

Her finder du de skarpeste priser på Nike Flyknit Lunar+

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 1.295 DKK Til butik