Asics Gel Noosa Tri 11 – priser og anmeldelse

Asics Gel Noosa Tri dameBlandt triatleternes favoritter finder du Asics Gel Noosa Tri 11, som er til den neutrale og let pronerende løber. Her på siden har jeg samlet følgende til dig:

 • Min anmeldelse af Asics Noosa Tri 11
 • Fordele og ulemper
 • Prisoversigt

OBS: Køb denne uge gennem iloebesko og spar 285 kroner. Normalpris: 1.100 kroner – gode tilbud lige nu.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 815 DKK Til butik
1-2 dage 1.100 DKK Til butik
1-2 dage 1.100 DKK Til butik
 

Nyt i Asics Gel Noosa Tri 11

De tidligere modeller af løbeskoen, Asics Gel Noosa Tri 6, Asics Gel Noosa Tri 7 og Asicis Gel Noosa Tri 8 og version 9 har alle været ekstremt populære løbesko.

Ikke bare pga. deres farverige design, men også for den performance, fit og komfort.

Alle Asics Noosa Tr modellerne fra version 6 til version 9 har stort set lignet hinanden. Det er nogle få opdateringer der er lavet fra den ene version af Noosa Tri til den anden.

Asics Noosa Tri – nu i en version 11. Med de opdateringer der er kommet i version nummer 11, så tror jeg ikke på den bliver mindre populær. Skoen har fået lidt nye features som du som løber virkelig vil kunne mærke en markant positiv forskel på.

– Overdels opdatering
– Sål opdatering

Overdelen i Asics Noosa tri er i version 11, og i forhold til Noosa tri 10 blevet en lettere, mere smidig og sømløs overdel, som bare sidder helt perfekt på og omkring foden. Giver dig de absolut bedste løbe og arbejdsbetingelser. Vi synes virkelig det kan mærkes og det har givet skoen et løft.

Sålen er blevet opgraderet på den måde at den er blevet lettere. Man bruger nu Solyte Super, som er en opgradering af det almindelige Solyte materiale vi kender fra Asics løbesko. Der er bare den lille forskel at Super versionen skulle være omkring 15% lettere – men med samme effekt. Så dine lette løbesko er lige blevet endnu lettere.
Gel Noosa Tri 11 har en stor gel pude i hælen, og så er hælkappen unik i den forstand at den støtter perfekt, men er også nem og elastisk når du skal ind og ud af løbeskoen (Tri)

Asics Noosa Tri 11 er en specialiseret triathlon løbesko med specifikke features som gør den ekstremt velegnet til triathlon, og som konkurrence løbesko. Herunder får du en dybdegående gennemgang af den lette race løbesko Asics Gel Noosa Tri 11.

Asics Gel Noosa Tri dame

 

Kølige facts om skoen

Generelt

 • Løbestil: Neutral og Pronation
 • Pasform: Normal
 • Størrelse: Normal løbesko størrelse
 • Underlag: Asfalt og grus
 • Træningsformål: Triathlon
 • Vejledende pris: 1100 DKK

Herre

 • Vægt: 267 gram str. 42
 • Hælhøjde: 27 mm
 • Forfodshøjde: 17 mm
 • Hæl-til-tå-drop: 10 mm

Dame

 • Vægt: 229 gram str. 39
 • Hælhøjde: 27 mm
 • Forfodshøjde: 17 mm
 • Hæl-til-tå-drop: 10 mm

 

Asics Noosa Tri test

Førstehåndsindtryk af Asics Gel Noosa Tri

Jeg har været rigtigt spændt på at teste og anmelde Asics Noosa Tri. Selvom jeg holder af at cykle, så kan jeg vist langtfra kalde mig triathlet og slet ikke konkurrende triathlet. På trods af det så synes jeg godt at jeg kan anmelde Gel Noosa Tri som løbesko. Så der vil nok være mindre fokus på skoens triathlon features og mere på dens løbeperformance.

Asics Gel Noosa Tri tilbud

En anmeldelse starter i det øjeblik, man åbner skokassen og her var det en ekstrem fornøjelse at pakke Asics Gel Noosa Tri ud. Det farvestrålende design, gør dig virkelig godt til et par løbesko og jeg er spændt på at komme ud og teste dem af på landevejene. Hvis ikke andet, så kan jeg få en masse misundelige blikke.

Asics Gel Noosa Tri danmark udsalg

Det er tid til en hård tempotur på 12 km, så Asics Gel Noosa Tri bliver indviet med manér. Jeg var lidt spændt, da jeg havde læst at skoen kunne være lidt tight omkring forfoden, men jeg oplever det overhovedet ikke. I stedet nyder jeg Gel Noosa Tris stramme men komfortable fit og skoens lave vægt, som hjalp mig til at få pulsen helt op i det røde felt.

Efter 500 km løbetræning og konkurrencer

Siden første løbetur har jeg løbet omkring 500 km i Asics Gel Noosa Tri. Hovedsageligt er det træningskm, men der har også været plads til konkurrencekm, og jeg må indrømme at det har været en positiv oplevelse at løbe i Gel Noosa Tri. Jeg har haft nogle issues med at tungen var lidt irriterende, hvis ikke jeg har sikret mig at få bundet skoen tæt og ordentligt. Det er dog ikke noget større problem end at jeg bare lige skal minde mig om det hver gang inden jeg løber ud af døren.

Asics Gel Noosa Tri test

At løbe i Noosa Tri er dog en fornøjelse. For en sko, som er designet til at give støtte og support til længere løbeture og konkurrencer, er den virkelig let, hvilket jeg føler gør en stor forskel på mine længere løbeture (+21 km). Den er ikke lige så let, som nogle af de letvægts løbesko jeg har løbet i tidligere, så til intervaller og kortere tempoture, mærkes vægtforskellen ikke så markant. Jeg har været virkeligt godt tilfreds med Asics Gel Noosa Tri og nyder egentlig dens triathlon features, som gør det nemt at få skoen af og på, så jeg kan sagtens anbefale løbeskoen til andre løbere.

Asics Gel Noosa Tri billig

Hvad andre har sagt om skoen

Jette Benn, Horsens, Hyggeløber

 • De her sko er fantastiske. Jeg har fået masser af komplimenter. De er lige så komfortable, som de er sjove. Det var nemt at finde min størrelse og skoene har god støddæmpning og støtte. Jeg har været så vild med skoene at jeg har fået mig et par backup Noosa Tri.–Jette Benn, Horsens, Hyggeløber

Marcus Larsen, København, Ny indenfor triathlon

 • Jeg købte de her sko til mine triathlon konkurrencer og hårdere træningspas og jeg har været rigtigt tilfreds. Det er hurtigt og nemt at hoppe i skoene fra cykelturen.–Marcus Larsen, København, Ny indenfor triathlon

Kim Andersen, Rødekro, Marathonløber

 • Jeg har haft lidt problemer omkring fittet forrest på foden, men efter lidt tilvænning er det blevet meget bedre. Jeg har ikke en finger at sætte på, hvordan skoen løber. Asics Gel Noosa Tri vejer ikke ret meget, men giver god støtte og support. Og så er de lækre at se på.–Kim Andersen, Rødekro, Marathonløber

Også andre løbere har vurderet skoen. Generelt får den gode anmeldelser fra brugerne.

asics gel noosa tri survey

Valg af størrelse i skoen

Asics Noosa Tri har en almindelig og standard løbesko størrelse. Det er intet problem at finde den rigtige størrelse Asics Noosa Tri, da du roligt kan bruge størrelsen fra din gamle løbesko til at finde den rette størrelse i Noosa Tri. Vær dog opmærksom på at den kan føles en smule smal i forfoden, hvor volumen er i den lavere ende.

Herre størrelser:  40 – 51

Dame størrelser: 35 – 46

Du kan her nedenfor se hvordan andre løbere har vurderet størrelsen i Asics Gel Noosa Tri.

asics gel noosa tri fit

Fordele og ulemper

 

Fordele

Hurtig at tage af og på

Jeg er ikke triathlet, men jeg nød virkelig at Noosa Tri var hurtig og nem at tage af og på. Som bonus så oplevede jeg at det gjorde at jeg var bedre til at tage skoene rigtigt af og på, hvilket absolut kun kan være positivt og godt for holdbarheden på skoen.

Det farverige design

Hvordan kan man ikke elske designet? Jeg synes uden tvivl at Asics Noosa Tri er en af de absolut flotteste løbesko på markedet. Det farverige og refleksive design har gennem mange år været kendetegnende for Noosa Tri og lad det endelig fortsætte sådan. Du kan også altid være sikker på at få nogle nysgerrige blikke på din løbetur.

Lave vægt

Af at være en løbesko til længere distancer er jeg imponeret over at de har kunne holde vægten nede. Skoen har en rigtigt glimrende stødabsorbering, et faktum som ofte gør at skoen bliver tungere, men ikke i dette tilfælde. En let og hurtig løbesko til mange km. Overdelen giver også rigtigt god støtte og support, selvom den er meget tynd.

Ulemper

Kan være kold om vinteren

Den tynde og meget ventilerende overdel er super fed, hvis du har lidt fugtige fødder eller det er varmt udenfor. Til gengæld har jeg oplevet at den nogle gange har været lidt for tynd og ventilerende. Noosa Tri har simpelthen været kold at løbe i om vinteren. Noget jeg aldrig har oplevet før.

Tungens position

Den tynde tunge, som er blevet placeret lidt ude i siden for at gøre skoen ekstra nem at tage på, kan godt blive et mindre irritationspunkt, hvis ikke du sikrer dig at tungen sidder helt optimalt og du har fået bundet skoene godt.

Smalle omkring forfoden

Jeg oplevede det ikke selv, men jeg har hørt, og læst, fra andre løbere at der er flere som har haft problemer med at skoen er for smal ude i forfoden. Hvis du har en bred fod bør du nok enten prøve Asics Gel Noosa Tri inden køb eller være meget opmærksom i det du modtager løbeskoen.


 

Du skal købe Asics Gel Noosa Tri hvis….

 • du søger en konkurrence løbesko til triathlon
 • du skal bruge de triathlon specifikke features
 • du er på udkig efter en farvestrålende løbesko
 • du mangler en letvægts løbesko
 • du er moderat pronerende

Analysedel 1: Hvem henvender skoen sig til?

Løbestil

Asics Noosa Tri henvender sig primært til den neutrale eller moderat pronerende løber. Det er en konkurrence løbesko som er kendetegnet ved dens forholdsvist lave vægt og aggressive hældrop. I triathlon løber man hovedsageligt længere distancer, hvilket er grunden til at vægten ikke er blevet presset længere ned, da skoen skal kunne klare de lange distancer og mange km.

Asics Noosa Tri pronation

Pasform

Grundlæggende er skoen meget normal i dens pasform, der er ikke nogen steder som du børe være ekstra opmærksom på. Hvis du har en bred forfod, kan du dog måske komme til at opleve nogen problemer med Asics Noosa Tri, som har medium til lav volume i forfoden. Udover dette så er Noosa Tri normal i sin pasform og størrelse. Det var også hvad jeg personligt oplevede.

 • Hæl: Medium
 • Midtfod: Medium til lav volume
 • Forfod: Medium
 • Skosnude højde: Medium til lav
 • Svangstruktur: Medium
 • Skoform: Semi-kurvet

Underlag

Beregnet og produceret til løb på hovedsageligt hårdere underlag, som asfalt og grus. Dens ydersål er, omend ikke grov, men grov nok til også at kunne klare nogle lidt mere krævende stier og trails.

Selve ydersålen er designet til at gribe bedre fast på vådt underlag, så nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at løbe når det regner.

Prisniveau

Den vejledende Asics Noosa Tri pris ligger på 1100 kr, hvilket er i den rimelige ende uden at være rigtigt billigt. Til gengæld så er der god konkurrence på markedet for skoen, hvilket gør at du ofte, for ikke at sige altid, kan finde Asics Noosa Tri på tilbud eller udsalg. For at gøre det nemt for dig har jeg samlet markedets bedste priser på Noosa Tri, så du altid kan vælgeste den billigste webshop til at købe Asics Noosa Tri.

Asics Gel Noosa Tri løbesko

Vægt

Herre vægt: 265 gram i størrelse 42

Dame vægt: 229 gram i størrelse 39

Asics Noosa Tri vægt ligger i det, som jeg vil betegne som mellemniveauet for løbesko, men når man tager i betragtning at skoen henvender sig til længere distancer og større volume er det pludseligt en meget let løbesko.

Type sko

Asics betegner selv Noosa Tri som en løbesko til den ambitiøse triathlet, som vil have en lettere konkurrence sko. Skoen er let og fokuserer på performance og er designet til de længere distancer i triathlon, hvilket gør at den kan klare mange km og høj volume sammenlignet med mere traditionelle konkurrence løbesko.

Holdbarhed

Da Noosa Tri er beregnet, og designet til, længere distancer er holdbarheden i lang. Både i ydersål og på overdel, som holder til den slitage det er at løbe mange km på hovedsageligt hårde underlag. Overdelen er hurtigttørrende så der ikke bliver slidt ekstra på skoen når den er fugtig eller decideret gennemblødt.

Asics Gel Noosa Tri billede

Drop

Både Asics Gel Noosa Tri til herre og dame har et forholdsvist aggressivt drop på blot 10 mm, som ligger et sted mellem droppet i en traditionel løbesko og i natural running løbesko. Det lave drop giver dig en mere fremadlænet løbestil, hvor du vil lande mere på midt- og forfod. Dette giver dig et mere dynamisk og hurtigere løb. Perfekt til konkurrencedage, hvor du skal løbe så hurtigt som muligt.

Er du vant til at løbe i løbesko med højt drop og kraftig stødabsorbering, bør du nok bruge noget tid på at vænne dig til Noosa Tri og dens lavere drop. Ellers kan du godt risikere skader.

Analysedel 2: Opbygning

Ydersål

Lavet i en speciel blanding af organiske og ikke-organiske komponenter er ydersålen designet til at forbedre grebet på vådt underlag. Den slidstærke ydersål lader sig ikke umiddelbart slide op og kan holde til rigtigt store mængder træning og km.

Endnu en triathlon specifik feature sidder i ydersålen. Skoen har drænhuller i bunden, så du hurtigt og effektivt kan komme af med overskydende væske.

Mellemsål

Mellemsålen er lavet i Asics nye Solyte materiale og teknologi, som giver en bedre energioverførsel fra landing til afsæt end deres tidligere mellemsåler. En lille detalje som gør den nye Asics Noosa Tri lidt bedre end tidligere modeller.

Hæl

Det er her magien sker! I hælen sidder den meget respekterede Gel-zone som giver komfortabel og responsiv stødabsorbering, der gør skoen komfortabel på længere løbeture. Det er også i hælen at Asics I.G.S (Impact Guidance System) begynder, som støtter, og guider, din fod til den mest effektive landing og afsæt.

Asics Gel Noosa Tri 9 triathlon

Midt

Noosa Tri har Asics Dynamic DuoMax Support system, som giver støtte omkring midtfoden og sikrer at energioverførslen fra landing til afsæt er optimalt. Dette support system giver støtte helt frem til den sidste del af afsættet for at modvirke din overpronation.

Forfod

I skoens forfod sidder der også en Gel-zone som giver responsiv støddæmpning og et kraftigt afsæt. Som nævnt ovenfor så fungerer pronationsstøtten også helt ude til spidsen af foden og afsættet.

Overdel

Her vil du mærke den største forskel på den triathlon specialiserede løbesko. Asics Noosa Tri har snørebånd, der er ekstra elastiske, så du hurtigt og nemt kan få skoen korrekt på. Den hurtigttørrende mesh overdel giver rigtigt god komfort, også hvis du løber uden sokker, hvilket nok mest er sikret af den sømløse konstruktion. Dermed får du en overdel som ikke vejer ret meget og ikke har nogen irritationspunkter.

Forskelle i dame og herre Noosa Tri

Asics Noosa Tri herre løbesko

Denne anmeldelse er baseret på Asics Noos Tri herre løbeskoen, så alt hvad jeg skriver er baseret på herre modellen og henviser til denne. En alsidig løbesko, som har mange fans verden over, både som triathlon løbesko og almindelig løbesko.

Asics Gel Noosa Tri anmeldelse

Asics Noosa Tri dame løbesko

Dame versionen af Asiscs Noosa Tri løbeskoen er basalt set samme løbesko. Der er nogle almindelige forskelle mellem herre og dame løbesko, som jeg vil jeg gennemgå lige herunder. I hovedtræk er det dog samme løbesko, som herre modellen der er blevet anmeldt her. Dame modellen har naturligvis nogle mere feminine farvevalg og -kombinationer.

Forskel i Asics Noosa Tri til herre og dame

Herre løbesko har som oftest lidt mere støddæmpning for at kunne klare den højere vægt hos herrerne, dette gælder også for Asics Noosa Tri, omend ikke så udpræget som det ses i andre løbesko. Noosa Tri til dame er også en smule smallere i dens fit, fordi kvinder ofte har smallere fødder. Du kan derfor ikke bare blindt vælge en model til det modsatte køn, selv hvis du bedre kan lide designet.

Find Asics Noosa Tri på tilbud og udsalg

Tilbud

Med den store konkurrence der findes på markedet for Asics løbe- og triathlonsko kan du altid finde Asics Noosa Tri på tilbud til langt lavere priser end den vejledende udsalgspris. Jeg finder tit tilbud på Asics Noosa tri til næsten halv pris. Alle de bedste tilbud kan findes i prissammenligneren øverst i min anmeldelse.

Asics gel noosa tri herre

Udsalg

Lige så såvel, som at du kan finde gode tilbud kan du også næsten altid finde Asics Noosa Tri på udsalg. For at du ikke skal bruge for meget tid på at lede rundt på nettet for at finde de bedste udsalg har jeg samlet de bedste priser på Asics Noosa Tri til dig.

Andre Asics Noosa modeller

Asics Noosafast

En mere trimmet og specialiseret version af Noosa Tri. Asics Noosafast er designet til de kortere triathlon og løbe distancer, hvilket betyder at den er endnu mere skrabet og trimmet. Derfor vejer Asics Noosafast også ind ved bare 168 gram og har et drop helt nede på 6 mm. Det er en udpræget konkurrence løbesko til sprint distancerne inden for triathlon. På de korte distancer er der ikke tid til at tage sokker af og på og Asics Noosafast har specifikke designfeatures som gør dem komfortable at løbe i uden sokker. Et effektivt antislip system giver dig et sikkert fit i den minimalistiske løbesko. Noosafast race løbesko til kortere distancer, hvor Noosa Tri hovedsageligt er til længere distancer.

Asics Gel Noosa tri billede løbesko

Sammenligning

Der findes flere løbesko som minder om Asics Noosa Tri og dens raceperformance på længere distancer. Hvis du er supinerende løber og vil have en løbesko til de længere distancer kan du kigge den farverige Adidas Supernova Glide eller premium løbeskoen NB 1080. Er du pronerende eller neutral løber, det segment som også Gel Noosa Tri henvender sig til, vil jeg anbefale at kigge på den flotte Nike Lunareclipse eller en af de tre Asics GT løbesko.

Opsummering

Asics Gel Noosa Tri er en specialiseret triathlon løbesko, men det skal ikke afskrække dig, hvis du godt kan lide designet og er på udkig efter en letvægts løbesko til konkurrencer og træning på længere distancer. Som du kan læse i min anmeldelse af Asics Gel Noosa Tri, så er det en fed løbesko, der sagtens kan bruges af rendyrkede løbere og ikke bare triathleter. Og så er designet og farverne bare super skarpe!

Prissammenligning

Her finder du nettets skarpeste priser, de bedste tilbud og alle udsalgsvarer.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 815 DKK Til butik
1-2 dage 1.100 DKK Til butik
1-2 dage 1.100 DKK Til butik