Marathon løbeprogram under 4 timer på 8 uger

Marathon 4 timer 8 ugerBemærk: Jeg er netop igang med at opdatare løbeprogrammerne – derfor manglende tekst. Jeg har lagt programmerne op, så de kan downloades.

Nyttige links før du går i gang

Download: marathon under 4 timer på 8 uger

 

Download løbeprogram (PDF)

 

Marathon løbeprogram under 4 timer på 8 uger

Opbygningen af 4 timer på 8 uger

Antal træningspas per uge (kvalitet + kvantitet)

Typer af træning

Opvarmning og afluntning

 • Tempoløb: 2 km opvarming + 2 km afluntning
 • VO2-max træning: 2,5 km opvarmning + 2,5 km afluntning
 • Hastighedstræning: 3 km opvarmning + 3 km afluntning

Alternative tempoforslag

 
4:10 timer 4:20 timer 4:30 timer
Let løb 6:32 6:47 7:01
Marathon 5:55 6:10 6:25
Tærskel 5:32 5:45 5:58
VO2-max 5:05 5:16 5:29
Hastighed 4:50 5:02 5:14
 

Kan du ikke løbe marathon på 4 timer og 30 minutter endnu, så anbefaler jeg dig først og fokusere på at få en hurtigere halvmarathon tid. Se halvmarathon løbeprogrammer her.

Spørgsmål?

Kommentarer

 1. Asger  december 17, 2014

  Hvor længe skal jeg holde pause i 2x5km osv. Altså hvor længe går der fra jeg er færdig med de første 5 til jeg starter på de sidste 5??

  svar
  • Jens Jakob Andersen  december 26, 2014

   Hej Asger

   Har du læst de links jeg refererer til øverst i programmet? Der finder du svar.
   Under “Nødvendig viden omkring hastigheder, intervalpauser og intensitet”

   Mvh Jens Jakob

   svar
 2. Pia Høst Holmberg  juli 1, 2017

  Hej. Må man mellem de skemalagte træningsløbeture f.eks. styrketræne i et center?

  På forhånd tak:-)

  Vh Pia

  svar
  • Ronni Andersen  juli 9, 2017

   Hej Pia.

   Man må det hele :-)
   Men men men vil dog gerne lige smide mine egne erfaringer på det punkt. Personligt kan jeg se at hvis jeg kombinere et løbeprogram med den samme mængde styrketræning som jeg normalt ville lave i løbet af en uge så synes jeg tiderne og træningen omkring løbeprogrammet bliver meget tungt. Og det skal man passe på med.
   Men det har naturligvis også meget at gøre med hvordan ens krop er skruet sammen i forhold til restitution. For styrketræner jeg (ben) som jeg normalt ville gøre så har jeg noget længere restitutions tid og så vil jeg på ingen måde få det samme ud af mit program.
   Jeg plejer at gøre det at jeg halvere mine styrketræningspas og slækker så lidt på intensiteten. Kan jeg så mærke at der er en dag hvor kroppen virkelig kan, så kan jeg altid skrue op for niveauet

   Håber du kan bruge dette input – og er der flere spørgsmål så skriver du naturligvis bare.

   svar
 3. Henrik Ove Pedersen  august 6, 2018

  Hej
  Jeg er i gang med træningsprogrammet med henblik på Berlin Marathon 2018.
  I teksterne på hjemmesiden er maratontempo (intensitet 2) beskrevet som forventet løbstempo. I skemaet er marathontempoet sat til 5:55 min/km – det givet en sluttid på ca 04:10. For at kommer under 4 timer, som programmet ligger på til, skal løbshastighed være 5:39 min/km. Hvilken hastighed skal jeg træne de lange ture i?
  På forhånd tak.
  Mvh
  Henrik

  svar
  • Ronni Andersen  august 7, 2018

   Hej Henrik.

   Mange tak for din besked.
   Der er som udgangspunkt i dette program lagt op til at man på de lange ture ikke helt rammer sit løbs-pace som du ville gøre det på løbsdagen. Det hele (programmet) skulle gerne blive en kombination, hvor også din tempotræning kommer med en effekt i forhold til at ramme de omkring 5:39 pr kilometer på løbsdagen.

   Men programmet er ikke strammere anlagt, end du selvfølgelig sagtens kan gribe den “frie fortolkning” og måske skære nogle kilometer på den lange ture ned i tid, så du eksempelvis prøver at tage 3-4 eller 5 kilometer i en lidt højere tempo? Måske med et snit omkring 5:45? Jeg har fået flere tilbagemeldinger fra folk der har haft held med at blok-opdele denne del.

   Håber du kan bruge svaret, og ellers er du velkommen til at skrive igen.

   svar

 Skriv en kommentar