Den ultimative guide til køb af løbebånd

Det kan være svært at få tid til træning i en hektisk og travl hverdag, hvor både arbejde, karriere, familie, praktiske gøremål og sociale aktiviteter skal gå op i en højere enhed. Det er ganske enkelt svært at mase træning ind i programmet, fordi det ofte skal være på nærmere fastsatte tidspunkter, ligesom du også ofte har ekstra tidsforbrug på at komme frem og tilbage mellem hjemmet og træningscenteret.
Men med et løbebånd derhjemme bliver træningen meget mere fleksibel og nem at nå, og samtidig mindsker du tidsforbruget på transport frem og tilbage. Men det er bestemt ikke den eneste fordel ved at investere i et løbebånd.
I denne artikel guides du igennem anmeldelser og test af løbebånd og de fordele, der er forbundet med at have et løbebånd derhjemme. Du får også en grundig indføring i, hvad du skal gå efter, hvis du gerne vil tage din træning til nye højder, hvilket tilbehør du skal bruge, og hvordan du kan gøre de allerbedste kup pris- og kvalitetsmæssigt.
God træning.

Anmeldelser og test af løbebånd

Hvor skal jeg begynde og hvor skal jeg ende. Sådan tænker mange nok når de skal i gang med lidt research omkring indkøbet af deres nye løbebånd. Vi har nedenfor hjulper dig med at finde rundt i de forskellige serier af løbebånd, og sat nogle priser og links ind på de bedste i deres kategori. Vi hjælper dig naturligvis også med hvilke faldgrupper du skal være opmærksom på når det kommer til valg af løbebånd.

Tunturi løbebånd – nogle af de bedste professionelle løbebånd

Hvis du har planer om at træne på et professionelt plan derhjemme, skal du også have udstyr af meget høj kvalitet. Det skal kunne holde til mange timers træning, og det skal også kunne håndtere og tilbyde forskellige funktioner, så du kan blive ved med at udfordre dig selv og blive stærkere, hurtigere og bedre.
Og her er Tunturi løbebånd helt klart et af de førende på markedet, når det kommer til professionelle løbebånd, der kan bruges derhjemme.
Tunturi er nemlig pionerer, når det kommer til udvikling af træningsudstyr, og ikke nok med dét, så har også udviklet en lang række programmer og træningsapps, hvis eneste formål er at optimere din træning. Særligt serien Pure er at anbefale i denne forbindelse, og her er stilen desuden også holdt meget minimalistisk og skandinavisk, så de er nemme at indrette omkring derhjemme.
Tunturi Pure løbebåndene har en lang række funktioner, der kan gøre din træning ekstra udfordrende, så du bliver ved med at presse dig selv. Desuden er der også en stor computerskærm på alle Pure løbebånd, så du kan holde øje med dine tal og resultater undervejs. Endelig kan visse af skærmene kobles til internettet, så du samtidig kan følge med i træningsprogrammer.
Tunturi Pure serien indeholder desuden en række andre træningsmaskiner, så du kan kombinere og variere din træning.
Tunturi er en finsk producent, og mærket står udelukkende for kvalitet og funktionalitet

Tunturi T20
Mærket har aldrig været kendt for deres lave priser, men mere for deres bundsolide løbebånd. Og det er der heldigvis ikke lavet om på. Men det betyder også at det er lidt dyrere løbebånd til private, men til gengæld skal du ikke tvivl på kvaliteten. Tunturi T20 er deres “billige” løbebånd. Og billig står i anførselstegn, fordi prisen er som udgangspunkt ikke billig. Men det er i det leje deres priser starter. Men du kan så også være sikker på at have et løbebånd i rigtig mange år. Som sagt, deres kvalitet er helt i toppen.
Specifikationer:
Topfart: 16 kmt
Max hældning: 10%
Motorstørrelse: 2.5hk
Løbeflade: 46x130cm
Vægt: 75.5kg
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: 14

Bedste pris på Tunturi T20 løbebånd

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-4 dage 9.999 DKK Til butik
1-3 dage 10.527 DKK Til butik
 

Tunturi T40
Det er storebroren til Tunturi T20 løbebåndet. Der er en del ting der er ens på de 2 løbebånd. Bl.a. løbeflade, vægt og topfart. Men i Tunturi T40 får du bl.a. mulighed for en større hældning, du får en større og bedre motor og så er der mulighed for tilkobling og styring via tablet. Tunturi T40 er en fantastisk hjemme løbebånd med alle de funktioner (og lidt flere) som du har brug for.
Specifikationer:
Topfart: 16 km/t
Max hældning: 12%
Motorstørrelse: 3HK
Løbeflade: 46×130
Vægt: 75.5 kg
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: 14 stk.

Bedste pris på Tunturi T40 løbebånd

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-4 dage 10.999 DKK Til butik
1-3 dage 11.495 DKK Til butik
 

Tunturi T60
Hvis du ønsker dig et særdeles solidt, robust og super moderne løbebånd til stuen. I Tunturi T60 får du i modsætning til T20 og T40 en væsentlig mere robust løbebånd, du får en hamrende stærk motor og en højere topfart (20kmt) I Tunturi T60 har du ligeledes mulighed for tilkobling og styring af løbebånd via tablet. Det giver dig mulighed for noget mere avancerede træningsprogrammer og bedre statistik.
Specifikationer:
Topfart: 20 km/t
Max hældning: 12%
Motorstørrelse: 4.5HK
Løbeflade: 50x149cm
Vægt: 95 kg
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: 23 stk.

 

professionelt løbebånd

 

Bedste pris på Tunturi T60 løbebånd

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-4 dage 15.999 DKK Til butik
1-3 dage 16.698 DKK Til butik
 

Sole løbebånd – nogle af de bedste løbebånd til hjemmetræningen

Hvis du gerne vil træne derhjemme og er på udkig efter et løbebånd til hjemmebrug, har du sikkert allerede opdaget, at der er mange om buddet. Og det kan være svært at plukke ud, hvilke producenter der er rigtigt dygtige, og hvilke du eventuelt skal vige uden om.
Der er dog ingen tvivl om, at Sole Fitness er én af de allerbedste på sit felt, når det kommer til at udvikle innovative og holdbare produkter, som passer til alle aldre og alle træningsniveauer. Sole Fitness har således også gjort det meget nemmere for dig at finde et løbebånd, der passer til netop det niveau, du har.
Mange Sole løbebånd har vundet priser, når det kommer til hjemmebrug, herunder for eksempel Sole F85, der ligeledes er blevet kåret til Best Buy og er blevet udnævnt som det bedste premium valg hos Pricerunner.
Mange af Sole Fitness’ produkter har desuden en række ekstra tilbehør, såsom tabletholder, skærm og så videre, så du kan få mest muligt ud af din træning.
Sole Fitness’ produkter er af så høj kvalitet, at de også anvendes på professionelt plan, og du skal derfor heller ikke bekymre dig om at ”vokse fra” dit løbebånd fra Sole Fitness, jo højere dit træningsniveau bliver. Desuden producerer Sole Fitness hele serier af træningsmaskiner, så du også kan etablere dit eget lille hjemme-træningscenter med højkvalitetsmaskiner

—–> Sole F85 løbebånd – et absolut must have
Hvis du skal bruge løbebånd til hjemmebrug, så skylder du dig selv at tage et kig på Sole F85. Et løbebånd der både på det skadinaviske og verdensmarkedet bliver ved ved at vinde diverse tests. Bl.a. fordi det er solidt og brugbart, nærmest som var det et løbebånd fra fitnesscenteret du brugte. Men til en mere overkommelig pris.
Sole F85 har bl.a i den nyeste opdatering på markedet (2020 modellen) fået både en smart holder til tablet. Og du kan også nyde godt af den indbyggede bluetooth højtaler, så der kan strømme musik ud til løbeturen.
Specifikationer:
Topfart: 22 km/t
Max hældning: 15%
Motorstørrelse: 4HK
Vægt: 131 kg
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: Ja

 

sole f85 loebebaand

 

Bedste pris på SOLE F85 løbebånd

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 16.900 DKK Til butik
 

—–> Sole F65 er vel sagtens nærmest lige så populær som sin storebror Sole F85.
F65 løbebåndet er et løbebånd som (med mindre der er virkelig gode kampagner) bevæger sig i et prissegment over de 10.000. Så der er selvfølgelig en prismæssig barriere. Men du får altså en super fed oplevelse med f65 løbebåndet. det er bundsolidt, har et godt fundament. Der udover kan du se frem til et flot og let læseligt LCD panel foran dig. Der er mulighed for både bluetooth opkobling til højtalere, og der er ligeledes mulighed for tabletholder. Perfekt for dig og mig der ikke gider at glo ind i væggen på hele løbeturen.
Specifikationer:
Topfart: 22 km/t
Max hældning: 15%
Motorstørrelse: 3HK
Vægt: 115 kg
Sammenklappeligt: Ja og med transporthjul
Træningsprogrammer: Ja (10 stk)

Bedste pris på SOLE F65 løbebånd

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 14.900 DKK Til butik
 

—–> Sole TT8 er toppen af poppen inden for Sole løbebånd.
Hvis du har kig på et Sole F85 løbebånd som måske er deres bedste private løbebånd, så får du i TT8 et mere virksomhed eller institutionspræget løbebånd. Lidt mere robust, en bedre og mere optimal DC motor. En løbebånd der tåler nogle tæsk, og som kan bruges i mange timer dagen. Dette løbebånd kan naturligvis sagtens bruges i private hjem også. Vælger du at investere i dette, så er du sikker på et tidssvarende løbebånd hjemme i stuen, mange år frem i tiden.
Specifikationer:
Topfart: 22 km/t
Max hældning: 15% + 4%
Motorstørrelse: 4HK
Vægt: 150 kg

 

f65 loebebaand test

 

Bedste pris på SOLE TT8 løbebånd

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 24.900 DKK Til butik
 

Titan løbebånd – nogle af de bedste løbebånd til prisen

Løbebånd kan sagtens være temmelig dyre at investere i, og det kan naturligvis være ret frustrerende, hvis ikke du har råd, eller hvis du er nybegynder i løb, og dermed ikke er sikker på, at du vil kaste mange penge efter træningsudstyr på nuværende tidspunkt.
Men der findes også producenter, som har gjort en dyd ud af at holde priserne nede på deres løbebånd, uden at det nødvendigvis behøver at have en indvirkning på kvaliteten af deres produkter. Og her er Titan løbebånd ét af de mærker, du skal holde øje med, hvis du gerne vil lidt længere ned i pris end den gennemsnitlige.
Titan laver dog ikke kun budgetvenlige løbebånd, idet de også producerer absolut topprofessionelle løbebånd, som ligger højt i pris. Men du kan også sagtens få rigtigt gode løbebånd til omkring DKK 5.000 fra Titan, hvor funktioner og niveau matcher en god hjemmetræning. Så kan du altid avancere op i pris, hvis du synes, at det senere hen bliver nødvendigt.

—–> Titan T35 er et fint løbebånd tl privaten.
Det har en fornuftig løbeflade og nogle funktioner som tilfredsstiller den almene løber. Pris og sammensætninger af funktioner indikere selvfølgelig at løbebåndet er et prisbilligt løbebånd. Men det skal man ikke lade sig skræmme af. For de mange træningsprogrammer, den gode støddæmpning og den brugervenlige computer. Alt det, og selve helhedsindtrykket af løbebåndet retter op på det faktum at der er manuel stigning på dette løbebånd, og at motoren “kun” er på 2HK.
Specifikationer:
Topfart: 16 km/t
Max hældning: Indstilles i 3 niveauer (manuelt)
Motorstørrelse: 2HK
Løbeflade: 46×126
Vægt: 58 kg
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: 24 stk.

Bedste pris på Titan T35

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 4.839 DKK Til butik
1-4 dage 5.999 DKK Til butik
 

—–> Titan T55 er et god hjemme-løbebånd 
Et løbebånd hvor du på ingen måde må lade dig skræmme af den kun 1.75HK store motor. For det er et ganske solidt løbebånd, og der er masser af fede funktioner i T55. En max brugervægt på 100kg giver de fleste muligheden for at bruge dette T55 løbebånd. Det er brugervenligt, hvilket betyder at det er nemt at betjene skærmen, som er en blå LCD skærm. Det løbebånd har lige lidt mere robusthed, lidt flere funktioner og generelt bare et bedre løbebånd en Titan T35.
Specifikationer:
Topfart: 18 km/t
Max hældning: Elektronisk stigning til 12%
Motorstørrelse: 1,75HK
Løbeflade: 45×133
Vægt: 73 kg
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: 40 stk.

Bedste pris på Titan T55

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 6.775 DKK Til butik
1-4 dage 6.998 DKK Til butik
 

—–> Titan T73 er et fantastisk løbebånd til under de “magiske” 10.000,-
Her får du altså virkelig noget for dine penge. Og især den store “løbeflade” på hele 51x140cm tilfredsstiller rigtig mange. Der er mulighed for masser af stigning, en fornuftig kragtig motor, og vægten på løbebåndet indikere også at det er kræs vi har med at gøre.
Specifikationer:
Topfart: 22 km/t
Max hældning: Elektronisk stigning til 20%
Motorstørrelse: 3HK
Løbeflade: 51x140cm
Vægt: 90 kg
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: 24 stk.

Bedste pris på Titan T73

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 0 DKK Til butik
1-4 dage 7.398 DKK Til butik
 

Odin – nogle af de bedste sammenfoldelige løbebånd

De sammenfoldelige løbebånd er helt geniale i forbindelse med hjemmetræning. Det skyldes naturligvis det indlysende, at du kan tage løbebåndet frem, når du skal bruge det og gemme det væk, når du er færdigt. Dermed er det også en rigtigt god idé at overveje et sammenfoldeligt løbebånd, hvis ikke du har så meget plads derhjemme, eller hvis du blot generelt ikke synes, at løbebånd er det pæneste i din indretning.
Og ved valget mellem forskellige producenter af sammenfoldelige løbebånd bør du overveje et Odin løbebånd. For eksempel har Odin T8 vundet I Forms læserpris som træningsfavorit, og det var i den forbindelse en vigtig faktor, at løbebånd kunne foldes sammen. Det kan tilmed gøres med én hånd, og herefter kan løbebåndes skubbes eller transporteres på de indbyggede hjul.
Odin producerer desuden også motionscykler, så du kan variere din cardiotræning, ligesom de også står bag en masse andet træningsudstyr, så du kan bygge dit eget lille træningsstudie derhjemme. Og så er priserne på Odins produkter i den absolut rimelige ende.

—–> Odin T6 er et begynder løbebånd til private.
Men bestemt et godt et af slagsen. Løbebåndet har en fin robusthed, og den lave pris må du ikke lade dig snyde af. Du får faktisk rigtig meget for dine penge.
Specifikationer:
Topfart: 12 km/t
Max hældning: Manuel stigning i 3 niveauer
Motorstørrelse: 2HK
Løbeflade: 43x120cm
Vægt: 45 kg
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: 12 stk.

Bedste pris på Odin T6

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-4 dage 3.999 DKK Til butik
 

—–> Odin T8 er en vanvittig godt løbebånd til prisen.
Den fine skærm giver i forvejen gode informationer, men du kan tilkoble din tablet og derefter tilgå mere avanceret træninger. Hvis du kombinere det, med 15% stigning, op til 20km/t og så en pris under 10.000,- Så er det her bestemt et løbebånd alle private bør give et kig. Har også vundet adskellige priser som værende “value for money”
Specifikationer:
Topfart: 20 km/t
Max hældning: Elektronisk stigning til 15%
Motorstørrelse: 3HK
Løbeflade: 51x140cm
Vægt: 89 kg
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: 12 stk.

Bedste pris på Odin T8

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-4 dage 7.999 DKK Til butik
 

—–> Odin T17 er et rigtig fint løbebånd.
Et løbebånd hvor du virkelig får noget for dine penge. Mange brugere vil elske den store løbeflade, og vægten på 107kg viser alene at det er kram vi har med at gøre. Et super stabilt løbebånd med masser af muligheder for acanceret træning.
Specifikationer:
Topfart: 20 km/t
Max hældning: Elektronisk stigning til 15%
Motorstørrelse: 2.5HK (Peak 7hk)
Løbeflade: 51x151cm
Vægt: 107 kg
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: ?

Bedste pris på Odin T17

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-4 dage 12.999 DKK Til butik
 

2 løbebånd med masser af power og lav pris

Nedenstående har vi ikke taget os så meget af brand eller mærke på dit nye løbebånd, men har fremhævet et par rigtig fine løbebånd til billige priser. Pris er reletivt, men vi har vurderet ud fra løbebåndets funktioner vs. pris.

—–> Masterfit Pro – er vel et af de mest ideelle løbebånd til privaten.
Hvis i er nogle stykker der gerne vil løbe 5-8-10km pr gang. Og i ikke vil op og give 12 eller 15.000,- Den her løbebånd har alt hvad du har brug for, det har en solid vægt (som indikere kvalitet) og så er det et kompakt og sammenklappeligt løbebånd.
Specifikationer:
Topfart: 18 km/t
Max hældning: Elektronisk stigning til 15%
Motorstørrelse: 2.5HK
Løbeflade: 50x140cm
Vægt: 84 kg
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: 15

Bedste pris på Masterfit Pro

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 6.495 DKK Til butik
 

—–> Insharpe “LCD” – En rigtig velegnet løbebånd til privat brug. Du får en fornuftig topfat, masser af muligheder for incline (stigninger) og så guider den 7″ store LCD skærm dig igennem op til 12 inspirerende træningsprogrammer. Du kan også tilkoble MP3 til løbebåndet, og lade musikken flyde ud gennem de 2 højtalere som løbebåndet leveres med.
Specifikationer:
Topfart: 18 km/t
Max hældning: Elektronisk stigning til 15%
Motorstørrelse: 3HK
Løbeflade: 48x130cm
Vægt: ?
Sammenklappeligt: Ja
Træningsprogrammer: 12

 

Hvilke 4 egenskaber skal du have for øje ved køb af løbebånd?

Når du er på udkig efter et løbebånd, er der 3 helt afgørende funktioner og egenskaber, du skal være opmærksom på, nemlig 1) størrelsen på motoren, 2) størrelsen på løbefladen og 3) mulighed for bakkeløb.

1.Størrelsen på motoren
I forhold til størrelsen på motoren, skal du have for øje, at tommelfingerreglen er, at jo flere hestekræfter, des bedre er løbebåndet. Og hvor mange hestekræfter, du som minimum har brug for, afhænger helt af, hvor meget du har tænkt dig at træne. Vil du for eksempel løbe i gennemsnitligt en time hver eneste dag, skal løbebåndet have minimum 2,5 HK og helst helt oppe på 3 HK.
Hvis du blot skal bruge løbebåndet til at gå på, behøver du en stor motor, da du faktisk belaster motoren meget mere ved at gå i langsomt tempo.

2.Bredden på løbefladen
Der er forskel på bredden på løbefladen fra løbebånd til løbebånd. Og det er rart at have en bred løbeflade, så du ikke risikerer at ramme ved siden af, når du begynder at blive træt eller fysisk udmattet af løbet. Når du har løbet længe, eller blot er ved at være lidt træt, vil du automatisk slingre lidt mere i dit løb, og her vil det være rarest, hvis du ikke også skal have fokus på, hvor dine fødder skal placeres.
Det optimale er en bredde på 52-60 cm, som svarer til det, der står i fitnesscentrene. Det er dog de færreste løbebånd til hjemmebrug, der har denne bredde. Sørg derfor blot for at sigte efter en bredde, der er så tæt på som muligt.

3.Mulighed for bakkeløb
Hvis du virkelig gerne vil tage dit løb til næste niveau, er det vigtigt at udfordre dig selv og hele tiden gøre løbet sværere for dig selv. Og det kan du naturligvis gøre ved at sætte farten op, men det er også en rigtigt god idé at gøre udfordringen tung og hård. Og det gør du som bekendt ved at løbe opad.
Løbebånd med bakkefunktion er derfor helt optimale til virkelig at sætte fut i dit løb og øge dine resultater. Bakkefunktionen er også rigtigt god, hvis du gerne vil gå en lang tur på løbebåndet, men gerne vil have sved på panden og styrke musklerne i ben, baller og lår

4. Er løbebåndet sammenklappeligt
Langt de fleste private, der vælger at investere i et løbebånd til privaten, vil sætte pris på det er sammenklappeligt. Med mindre du har en garage eller et udhus med god plads og som er indrettet til formålet, så bliver du rigtig glad for i længden at dit nye løbebånd kan klappes sammen. På den måde fylder det mindre, og det er væsentlig nemmere at flytte rundt med.

 

Skal du bruge særlige løbesko til løbebånd?

Du skal ikke bruge specielle løbesko for at løbe på et løbebånd. Men det kan være en rigtigt god idé at få en løbetest i en sportsforretning, hvor du netop kommer op at løbe på et løbebånd. Her vil ekspedienten kunne teste, hvordan dine fødder rammer jorden (eller her løbefladen), når du løber, og han eller hun kan derfor guide dig i retning af de helt rigtige løbesko, der sikrer dig det bedste løb og mindsker risikoen for løbeskader. Du kan læse meget mere om løbesko til løbebånd her

 

Den bedste beskyttelse til løbebånd

Der er enkelt tilbehør, som kan være en god idé at købe med, når du køber et løbebånd. Det gælder for eksempel beskyttelse til gulv og løbebånd, som kan lægges ud der, hvor løbebåndet skal stå. Du kan købe pakker med såkaldt fitnessgulv, som består af mindre plader, der klikkes sammen, og placeres under løbebåndet, og som sikrer, at gulvet ikke bliver ridset, og at løbebåndet ikke tager skade. Således mindsker du risikoen for at få en ubehagelig overraskelse den dag du flytter løbebåndet, og opdager at dit gulv har taget skade.
Køb også noget desinficerende spray og sørg for at tørre løbebåndet af i ny og næ, så bakterier, skidt og gammel sved ikke samler sig.
Endelig er det en god idé at silikone til løbebåndet 1-2 gange om året. Silikonen sørger for, at løbebåndet kører gnidningsfrit og passer på dit løbebånd, så du kan bruge det i mange år.

beskyttelse til loebebaand

tyk beskyttelse til løbebånd

Fitnessgulv er den perfekte løsning

Det såkaldte fitnessgulv er den ultimative løsning når det kommer til beskyttelse af gulvet, der hvor du påtænker at placeres dit løbebånd. Det er nemt at samle, ofte består det at kvadrater på 60x60cm. Dem samler du så således at det passer bedst muligt under dit løbebånd. De fleste leveres med “kantlister” således at du kan lave pæne afslutninger.
Et fitnessgulv eller floorguard som det også bliver kaldt, er en blødere løsning. I forhold til til den tynde beskyttelses-måtte, så får du med et fitnessgulv en tykkere og mere stødabsorberende løsning. Kan sagtens være værd at tænke i de baner hvis løbebåndet skal placeres på 1. salen eller i en etageejendom. Du bremser bedre lyden med en tykkere beskyttelses-måtte.

 

Bedste pris på fitnessgulvet

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-4 dage 399 DKK Til butik
1-3 dage 446 DKK Til butik
1-3 dage 478 DKK Til butik
 

Til hvilken pris kan du få et godt løbebånd?

Løbebånd fås i stort set alle prisklasser, og du bør derfor sætte dig et budget for, hvor dyrt det må blive, før du går på jagt. Hav også i mente, hvad løbebåndet skal kunne, og hvilket ekstra tilbehør du gerne vil have med. Så bliver det nemmere at starten jagten på det helt rigtige løbebånd.
Hvis du gerne vil langt ned i pris, så vær opmærksom på, at der næsten altid er rigtigt gode tilbud på løbebånd på nettet. Her på vores side vil du ofte kunne finde nogle af de bedste løbebånd på tilbud og skarpe priser, da vi har samlet en skarp oversigt.
Du kan også overveje at købe et brugt løbebånd, men her skal du være på vagt. Du skal som minimum prøve løbebåndet forinden, og det er en god idé at se kvittering og garantibevis, før du beslutter dig. Så mindsker du risikoen for at købe katten i sækken.

 

Fordele ved at investere i et løbebånd

Ud fra ovenstående og baseret på mange års erfaringer i sportsverdenen, kan vi konkludere følgende fordele ved at investere i et løbebånd til træningen derhjemme;
– Du kan træne på det tidspunkt, det passer dig
– Du er ikke afhængig af vejret
– Du kan variere din træning i forhold til hastighed, modstand og bakketræning
– Du kan styre dit tempo 100%
– Det er markant nemmere at lave intervaltræning
– Det er nemt at få en hurtigere kadence på sit løb
– Løb på løbebånd er mere skånsomt end løb på asfalt

Effektivt vægttab med et løbebånd

Det siges af rigtig mange vægttabs og ernæringseksperter at muligheden for vægttab ved løb er væsentlig mindre. Løbebåndet er helt perfekt til vægttab, for du kan naturligvis sagtens gå eller powerwalke, i stedet for at løbe. Og på den måde øger du chancen for et vægttab.

Løbebånd skåner de dårlige knæ og andre led

Har snakket med et utal af løbere der rigtig gerne har ville løbe, men hvor sener, led og især knæene har sat en delvis eller hel stopper for det. Der kan et løbebånd være en løsning, af flere årsager. Et løbebånd er som udgangspunkt meget mere skånsomt for kroppen generelt. Du får ikke nær så hårde stød fra en løbebånd, som du ville få ved almindeligt løb. En anden ting der kan være en fordel er muligheden for at regulere hastigheden i korrekt tempo. Det kan være svært når du løber på landevejen. Men hvis du har problemer med knæ eller andre led, så kan du helt systematisk på et løbebånd, følge med i stigningen på tempoet, og hele tiden have fingeren på pulsen i forhold til ikke at forcere tempoet.

Jo større motor, desto lavere tempo

Motorstørrelsen på et løbebånd har meget at sige. Men det forholder sig faktisk sådan at de fleste misforstår konceptet en smule. Jo større motor desto bedre, ja det er korrekt. Men grunden til den store motor er ikke topfarten, fakisk nærmere tvært imod.
Jo langsommere du skal bruge dit løbebånd, desto mere opmærksom skal du være på motorstørrelsen. Og hvorfor nu det? Ganske simpelt fordi at der er mere friktion på båndet/løbefladen når du går eller løber langsomt, end ved hurtigt løb.

Selvfølgelig taler motorstørrelsen også for andre ting og fordele, men det her med den øgede friktion er noget folk som regel ikke spekulere over.

Løbeprogrammer til løbebånd

Der er ikke den store forskel på løbeprogrammer hvis du stiller løbebåndet op imod landevejen. Der er forskel på hvad og hvor meget du kan få ud af det. Du kan se alle vores løbeprogrammer her

Men det siger sig selv, at et løbeprogram på løbebånd vil blive mere stationært og monotomt. Men forudsætningerne er præcis de samme. Elementerne i løbeprogrammet er det samme. Hvis du skal løbe intervaller, lad os nu bare sige 6x1000m. Så vil det på et løbebånd, blive præcis de samme intervaller du løber HVER GANG. Hvorimod hvis du løber dem ude i det fri, så kan det godt være du løber dem samme sted for at kunne sammenligne, men vind og vejr vil give dig masser af udfordringer som du ikke vil kunne opnå på et løbebånd.
Hvis du træner op til løb med et løbeprogram, og vejret virkelig driller. Så er løbebåndet perfekt som et alternativ. Eller hvis du skal tidlig i gang på året, så kan du starte dine programmer på løbebåndet, for så at lave et godt overlap til udeløb

Grundform indendørs, findpudsning udendørs

Et løbebånd er unikt til at skabe en stabil grundform, eksempelvis hen over vinteren. Perfekt hvis du har løb i kalenderen i det tidlige forår. Så kan du sagtens lave din grundform på løbebånd i de “trælse” måneder, for så at tage de sidste 2 måneder udenfor, op til løbet. Det er en kombination der sagtens fungere.
Du må ikke regne med at du kan hive din “gode” løbebånds form med ud på landevejen. Det er 2 vidt forskellige ting, og mange forskellige faktorer der spiller ind.

Alternativer til løbebånd

Der findes mange forskellige og gode træningsmaskiner. Et direkte alternativ findes der nok ikke. Du kan opnå lidt af den samme træning med eksempelvis en crosstrainer. Og er det konditionen du er ude efter kan en motionscykel også sagtens anvendes.
En af de gode ting ved et løbebånd kontra de andre maskiner, er at et løbebånd kan købes som sammenklappeligt. Det kan godt være det fylder en del når det er foldet ud, men til gengæld kan du så klappe det sammen og køre væk. Det er ikke helt lige så let med en crosstrainer eller en motionscykel.

About the Author:

En passioneret løber der elsker at nørde med både løbesko, og selvfølgelig også alt det fysiologiske omkring det at løbe. Ja, jeg har rigeligt med løbesko, det siger min kone i hvert fald. Men jeg kan altså ikke lade være.....

Skriv en kommentar