Garmin Vivoactive 4S | Stor test og video-review

Garmin Vivoactive 4s er af de fleste nok mest set som et aktivitetstracker-ur. Altså det her ur du har på hele dagen og så holder det øje med masser af ting for dig. Det er for så vidt også ganske korrekt, det er Vivoactive OGSÅ. For i den her 4. udgave af uret, der er tilføjet masser af fede features, men selv uden dem, synes jeg uret har et højere prædikat et “blot at være” et aktivitetstracker-ur. Vi har lavet en gennemgående test af uret, og der giver vi dig alle detaljerne. Du får bl.a:

  • Gennemgribende review af Garmin Vivoactive 4
  • Fordele og ulemper ved uret
  • Video review af Vivoactive 4
  • Bedste pris på Garmin Vivoactive 4s
  • Teknisk gennemgang af uret

OBS: Find uret gennem iloebesko og spar 415 kroner. Normalpris: 2.399 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


Se vores video-review af Garmin Vivoactive 4


 

Test og review af Garmin ViVoactive 4 (s)

Du skal være klar over at der i Garmin Vivoactive 4 findes 2 modeller. Der findes en Vivoactive 4 og en Vivoactive 4s.
De primære forskelle på de 2 modeller er den fysiske størrelse, vægt og ud af dette springer så en lidt større skærm m.m.

Garmin Vivoactive 4s:
40 x 40 x 12,7 mm
Vægt: 40 gram
Skærmstørrelse: 1,1 tomme (27,9 mm)
Opløsning: 218 x 218 pixels

Garmin Vivoactive 4:
45,1 x 45,1 x 12,8 mm
Vægt: 50 gram
Skærmstørrelse: 1,3 tomme (33 mm)
Opløsning: 260 x 260 pixels

Vi har til denne test anvendt: Garmin Vivoactive 4S

Garmin Vivoactive 4s er et ur med et hav af funktioner. Vi kommer ikke ind på dem alle sammen i denne test, men vil nedenfor kommer ind på de vigtigste, og dem som folk bruger mest i hverdagen.
Denne version 4 afløser Garmin Vivoactive 3, som vel sagtens kan betegnes som en top-sælger hos Garmin. Men var man vild med 3’eren, så kommer du til at knus-elske Vivoactive 4.

Når man kigger på Garmin’s egen webshop og hjemmeside så er Garmin Vivoactive repræsenteret under både aktivitetstracker, løb og multisport kategorien. Og den tankegang kan jeg egentlig sagtens forstå. For du får overraskende mange funktioner i denne her udgave af Vivoactive. Faktisk vil jeg gå så langt og sige, at vi befinder os i den absolutte top i forhold til det her ur.
Hvis du er helt almindelig sportsudøver, hvor du ynder og løbe et par gange eller 3 om ugen, så synes jeg faktisk det her ur står for meget i skyggen af både Forerunner og Fenix serien.

 

Prissammenligning Garmin Vivoactive 4S

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 1.985 DKK Til butik
1-2 dage 1.999 DKK Til butik
1-2 dage 2.199 DKK Til butik
1-3 dage 2.726 DKK Til butik
 

Prissammenligning Garmin Vivoactive 4

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 2.251 DKK Til butik
1-3 dage 2.255 DKK Til butik
1-2 dage 2.499 DKK Til butik
1-3 dage 3.599 DKK Til butik
 

Første tanker omkring Vivoactive 4

Det er altid sjovt når man for første gang får et nyt Garmin ur i hånden. Hvad kan det? Og kan det hvad man forventer?

Jeg vil gerne være ærlig og indrømme at jeg faktisk ikke havde de store forventninger til Garmin Vivoactive 4. Og det havde jeg ikke, da min kone i snart over et år har haft et Garmin Vivoactive 3. Jeg synes uret er fedt og kan selvfølgelig masser af ting. Men har aldrig været tilhænger at navigationen i det ur. Synes ikke det gav mening oppe i mit hoved.

Men da lavede min obligatoriske 30min sekvens med et nyt ur, for at finde ud af navigation, funktioner m.m. Så indrømmer jeg også gerne at jeg måske har taget en lille smule fejl. Altså jeg er stadigvæk, på nogen som helst måde, tilhænger af touch-skærm. Jeg synes ikke det er særlig brugbart i et træningsur.
Men ser jeg bort fra det, så må jeg indrømme at uret er fantastisk, og jeg måske havde været lidt for hurtig til at sable navigationen ned. Sætter man sig ind i tingene, så bliver de som regel en smule lettere. Og alt bliver en vane i længden.

Garmin Vivoactive 4 kan virkelig mange ting. Jeg syntes helt ærligt, set fra min stol, at det er et voldsomt undervurderet ur. Jeg løber, cykler, dyrker crossfit og almindelig styrketræning. Jeg tror ikke jeg ville kunne finde en opgave det her ur ikke kunne løse. Sad faktisk og blev en smule i tvivl om hvorvidt det her Garmin Vivoactive 4 var et bedre valg end mit Forerunner 645? Det kan i hvert fald langt hen af vejen de samme ting, og måske endda flere. Læs med i resten af artiklen, der giver jeg alle fordele og ulemper ved uret.

 

vivoactive 4 i kasse

 

 

De fedeste detaljer i Garmin Vivoactive 4s

Jeg har herunder listet de ting op som jeg synes er de fedeste ting, features eller detaljer i Garmin Vivoactive 4. Jeg kan godt allerede nu afsløre at de detaljer jeg har herunder, de går ud på at nørde med tal og oplysninger. Ikke noget jeg selv er for god til, men derfor kan man sagtens være imponeret af funktionen.

Pulse OX:
Det er den her udvidede pulsmåler i håndleddet som fremgår i dit nyere modeller af Garmin ure. Den kan via lysstråler også måle iltmætningen i dit blod når du sover.

Stress registrering:
Garmin Vivoactive 4 kan bl.a. via din puls komme med indikationer på hvor dit stress niveau befinder sig. Der vil også være mulighed for at få påmindelser omkring et eventuelt for højt stressniveau.

Energi overvågning:
Det er fedt at træne! Men det er ikke altid en god ide at træne. Du får i uret en energiregistrering, som starter på 100, og så fortæller den dig løbende info omkring dit energi niveau. Det er bedst og sjovest at træne når der er energi til det. Så får kroppen mest ud af det.

Søvnovervågning:
Det kræver naturligvis du sover med uret om natten. Men Pulse Ox måleren bagpå uret holder bl.a. øje med iltmætningen i din blot. Men generelt holdes der også øje med søvn og søvnrytme. Sover du let? Sover du tungt? Og i hvor mange minutter befinder du dig i de forskellige zoner. Du vil helt sikkert blive overrasket her.

Væskebalance m.m. :
Du har muligheden for at logge dit væskeindtag, og derved holde øje med din hydrering. Således kan du sætte mål op for hvad du ønsker at hydrering, og det er med udgangspunkt i dine aktiviteter og hvor meget sved du udleder på disse.

Pulsovervågning:
I kraft med at der er pulsmåling via håndleddet på garmin Vivoactive 4, så har du hele tiden en registrering af din puls. Er det for høj? Er den for lav? Denne pulsmåling lader sig naturligvis også gøre under sport og andre aktiviteter.

Ovenstående synes jeg samlet set giver dig en trænings-coach på armen. Du har hele tiden masser af data og masser af viden til at træffe det rigtige valg. Er det nu jeg bør træne? Giver det mig noget at begynde at træne nu? Jeg skal lige huske mit fokus på vejrtrækningen. Og alle sådanne ting giver bare bedre valg, og det resultere i bedre træning.

 

vivoactive 4s pulsur

 

12 fremhævede funktioner i Garmin Vivoactive 4

Det ville blive en meget lang liste og en lang artikel hvis jeg skulle fremhæve alle funktioner i uret. Og at jeg vælger 12 stk. er der ikke noget overvejet bagved. Det var blot for at skulle slutte et sted. Garmin Vivoactive 4 er proppet med gode funktioner. Med de 12 nedenstående er dem jeg syntes bedste om eller kan se bliver brugt mest.

Energiovervågning:
Jeg synes bare det er smart. Det giver da så meget god mening at man træner og hviler på de tidspunkter hvor kroppen har mest brug for det. Det giver dig langt den bedste udviklings proces. Og Garmin Vivoactive kan (hvis du tillader det) jo samle rigtig meget data omkring dig og din krop, så der er masser af grundlag for at anbefalingerne er korrekte.

Animerede træninger:
Hvis ikke du er med på “beatet” omkring slang-udtryk for de forskellige øvelser indenfor eksempelvis styrketræning. Så hjælper Garmin Vivoactive dig rigtig godt på vej. Du kan, på den klare og lyse farveskærm, se de øvelser du skal lave. De er animeret for dig, således at alle kan være med.

Pulsmåling via håndleddet:
Det er ikke unikt mere. Men for mig er det bare herligt. Det er kun i yderste nødstilfælde jeg vil tage min rigtige pulsmåler (omkring brystkassen) på. Simpelthen fordi jeg synes den giver mig en snærrende og klaustrofobisk fornemmelse når jeg løber især.

Et sportsur:
Hvis man læser sig igennem alle specifikationer og funktioner på Garmin’s hjemmeside, så vil uret nok mere fremstå som aktivitetstracker-helse-ur, end det vil fremstå som sportsur. Men jeg synes det er både og. Og blev faktisk meget overrasket over alle de funktioner uret besidder. Det er jo på højde med mit Garmin Forerunner 645, hvis ikke der endda er flere funktioner. Men i hvert fald er der nok til at dække mit sportsbehov.

Garmin Coach:
Da det jo er blevet mere reglen end undtagelsen at man skal følge et løbeprogram, hvis man har i sinde at skulle løbe et løb på et tidspunkt. (Vi tilbyder jo også gratis løbeprogrammer) så er det en genial ting at du via Garmin Connect, nemt og ligetil, kan koble et løbe-coach på uret, og så sørger den for at holde dig til ilden. Og den sørger for du får trænet korrekt og optimalt.

Design din egen træning:
Der er sikkert mange der ikke bruger det. og ellers så downloader man allerede oprettede træninger, eller går i gang med Garmin Coach. men for mig, som godt kan lide, at tilrettelægge, udføre og justere sin egen træning, der er den mulighed ganske simpelt unik. Det giver ligeledes en ro i hovedet på mig, at uret kommer med alle ting du skal lave. På den måde slipper du for at rende og huske tal m.m.
Det er yderst nemt. Du bygger dine egne træningspas op via Garmin Connect, og så overføres de let til uret.

Musik via Spotify eller Deezer:
Sport, hverdag eller på job. Det er fedt ikke at være afhængig af sin mobiltelefon for at kunne høre musik. Denne her funktion er nok den jeg er gladest for i nyere tid, når vi snakker om opdateringer fra Garmin. Også den primære grund til at jeg valgte at nedgradere fra Garmin Forerunner 735xt til Garmin Forerunner 645 Music. Det er befriende bare at kunne koble bluetooth høretelefonerne til, og så har du musik i ørerne.
Mine foretrukne høretelefoner til løb/cykling er Aftershokz Trekz. De fungere fint med, og så har du mulighed for stadigvæk at høre trafik m.m. Faktisk også dem jeg bruger når jeg anvender funktionen på arbejdet, for så kan jeg stadig høre hvad der foregår omkring mig.

 

vivoactive med aftershokz

 

 

Prissammenligning Aftershokz Trekz Titanium

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 517 DKK Til butik
1-2 dage 527 DKK Til butik
1-3 dage 535 DKK Til butik
4-7 dage 632 DKK Til butik
 

Garmin Pay:
Desværre har jeg endnu ikke selv muligheden for at anvende denne funktioner. men har naturligvis set den i brug, og det er altså ski.. smart. Desværre understøtter min bank endnu ikke denne funktion. Og har vurderet at et bankskifte ikke blev aktuelt for kun at udløse denne funktion. Så må jeg væbne mig med tålmodighed.
Men det går og præcist ud på at du via Garmin Connect kobler Garmin Pay op til et betalingskort (Garmin Wallet) Og så har du altid mulighed for trådløs og kontaktløs betaling. Super smart hvis man planer på at skulle købe småting undervejs på cykel eller løbeturen.

Sikkerheds foranstaltninger:
Det giver en ro i maven at du kan komme i kontakt med dine nærmeste hvis du skulle blive dårlig, utilpas eller falde og slå dig. Og det er faktisk lige meget om det er i forbindelse med træning. Men med denne funktion har du muligheden for at opsætte op til 3 kontaktpersoner i Garmin Connect App’en. Det er så disse kontaktpersoner der vil modtage beskeden hvis du aktivere “registrering af hændelse”

Robust skærm & fede farver:
Den ultra holdbare skærm der er fremstillet af Gorilla glas. Den spiller perfekt sammen med de klare farver og den fine opløsning der er på skærmen. Det er for mig befriende ikke at skulle være bange for hvis mit ur rammer noget. Der skal alligevel noget til, før der kommer ridser, eller det i værste tilfælde smadre.

Automatisk tælling af gentagelser:
Garmin Vivoactive 4 kan automatisk registrere dine gentagelser i dine træninger. Det er skisme smart, således at du slipper for tælle med, og skabe forvirring omkring hvor langt du er nået.

Masser af batteri:
Man kan vel aldrig få for meget batteritid, kan man? Man kan eksempelvis starte med at spørge en af dem som lagde ud med et Apple Watch, i hvert fald nogle af de første generationer. Så er man glad for alt der hedder ekstra batteritid.
Man anslår at der i den almindelige ur-tilstand (smartwatch) er meget tæt på 8 dages batteristyrke.
Bruger du dit ur, som de fleste nok gør, så anslår Garmin at du har 6 timer med GPS og musikfunktion tilsluttet på samme tid. Det er mere end rigeligt for de fleste.

 

garmin vivoactive 4 set fra oven

 

Fordele og ulemper ved Garmin Vivoactive 4

En lille kort liste med nogle fordele og ulemper ved Garmin Vivoactive 4. Listen er slet ikke udtømmende, men har blot fremhævet de ting jeg synes jeg gav mest mening i forhold til mit brug af uret.

Fordele

Den lave vægt

Mange ønsker sig et fedt ur med et hav af funktioner. Ulempen ved mange funktioner kan være et tungere og større ur. Det synes jeg ikke er tilfældet med Garmin Vivoactive 4. Acceptabel størrelse og en lav vægt er en klar fordel.

Prisen

Kort sagt. Synes jeg får noget mere end jeg betaler for. Og så må prisen vel være i orden og en klar fordel.

Udseendet

Jeg synes stadigvæk der er en smule sportslook over uret. Men ikke helt så meget som de klassiske multiure, eksemeplvis Forerunner 735. Derfor er det for mig en fordel at det udseendemæssigt er mere i retning af et ur du kan gå med hele dagen, fremfor kun til sport.

Fleksibel størrelse

Det er da fedt nok at man kan købe uret alt efter sin størrelse. Således at folk med mindre håndled også kan købe uret, uden det føles som en mursten omkring håndleddet.

Ulemper

Touchskærm

Jeg er overordnet ikke glad for ure med touchskærm. Der er som regel for stor fejlmargin og for lidt plads at navigere rundt på. Læs en uddybning længere nede.

Prisforskellen

Jeg kan umiddelbart ikke se hvorfor Vivoactive 4 skal være hele 300,- dyrere end Garmin Vivoactive 4s


 

Vivoactive 4 er også et løbe og cykle ur

Bare lige for at slå det fast med de helt store søm. Jeg er overbevist om at jeg langt hen af vejen kunne “klare mig” med Garmin Vivoactive 4. Det får en negativ klang når man skriver “klare sig med” men faktisk synes jeg uret er spækket med funktioner, som selv en forholdsvis kræsen motionist ville have svært ved at finde fejl ved.
Jeg har hele tiden været af den overbevisning at Vivoactive serien mest var henledt mod hverdags-motionisterne og i bund og grund bare gik ud på at få dagligdags data ud. Det kan godt være det er sådan det startede, men det er ikke sådan det ender. Garmin Vivoactive 4 er det perfekte bevis.

 

vivoactive 4 vs vivoactive 3

 

Garmin Vivoactive 4 findes i 2 udgaver

Hvis ikke du har set videoen, eller er hoppet over forstående afsnit. Så lad os lige slå fast. Garmin Vivoactive findes i 2 udgaver. En lille og en stor udgave. Men kun i fysisk form. Funktioner og indhold i urene er det samme.

  • Garmin Vivoactive 4S = den lille udgave på 40mm
  • Garmin Vivoactive 4 = den store udgave på 45mm

Jeg skal ikke bestemmer om man er til store eller små urkasser. Men det er tydeligt for mig at det er såkaldt herre og dame model der er lavet. Så er der selvfølgelig undtagelser, det ved jeg godt. Måske hvis din teenager eller barn skal have et sådan ur, og vedkommende er en dreng, så er det nok stadigvæk den lille udgave (pige model om du vil) der passer bedst til håndleddet.

  • Garmin Vivoactive 4S = Håndled = 110-175mm
  • Garmin Vivoactive 4 = Håndled = 135-200mm
 

Gode råd lige ved hånden

Du er hele tiden up to date. Og det er du fordi Garmin Vivoactive indeholder så meget data omkring dig (hvis du tillader det) Uret kender din hjertefrekvens via pulsmålingen, den ved hvor mange skridt du har taget på netop det tidspunkt af dagen, det kan også fortælle dig om du har sovet godt og længe, eller urolig og kort! Kort sagt, så har uret masser af forudsætninger for at give dig gode råd med på vejen.
Det kan bl.a. fortælle dig om hvor dit træningsniveau er henne, om det er sundt, produkttivt eller du måske lige skal holde lidt igen. Det kan også fortælle dig hvorvidt det vil være en god ide at træne netop nu! Uret rummer så mange ting og så megen hjælp, i retning af af strukturere din træning og din form. Vel og mærke på en sund og fornuftig måde.

 

Masser af sikkerhed i Garmin Vivoactive 4

Endnu et punkt som lige fortjener lidt mere ros, og derfor sin egen overskrift. Jeg synes det er fedt at man kan se en “hændelses registrering” til sine oprettede nødkontakter. Det foregår sådan at du via app’en opretter folk som dine nødkontakter (du kan oprette op til 3) Og det er så dem der informeret hvis du kalder en alarm via uret/telefonen. Det virker som udgangspunkt hvis uret er i nærheden af telefonen.
Bemærk, der kan være en smule irritation med at få oprettet kontaktpersoner. Den beder dig om landekode – jeg forsøgte med 0045 – men gik først igennem da jeg brugte +45. Bare til info.

 

Animeret træning i Garmin Vivoactive 4

Jeg er bedre til at kigge billeder end til at læse. Og især hvis det kommer til svære ord og ting jeg måske kun forstår 80%. Derfor er det genialt at man på den flotte farveskærm som der er i Garmin Vivoactive 4, kan få animerede træninger op.
Således behøver hverken du eller jeg at tænke så meget over hvad en styrkeøvelse hedder. Det er bare at kigge på animationen, og så udføre den. Du kan naturligvis stadigvæk rende ind i at du ikke kender udførslen af øvelsen til punkt og prikke – men man kommer altså rigtig langt når man ser det animeret, fremfor at læse omkring det.

 

Touchskærm, go eller no-go

Det skulle være lige præcis derfor jeg fravalgte Garmin Vivoactive 4. På grund af touchskærmen. Det er naturligvis meget individuelt, men personligt synes jeg bare at knapper giver mere mening til et træningsur. Det er nemmere at navigere rundt, knapperne reagere altid, uanset om du har handsker på eller ej. Du kommer heller ikke ud for at du ikke kan navigere rundt i uret på grund af fugt (sved)

Touchskærm eller ej?

Du ved ikke om uret reagere hvis du har fugtige fingre eller eksempelvis handsker på

Der er større risiko for at du ramme et forkert menupunkt når du navigere rundt

Der er ikke så mange knapper som sved og snavs kan samle sig omkring

 

Garmin Vivoactive serien

Hvis du kigger på nedenstående billede, så vil du nok opdage at der er sket meget fra den første udgave af Garmin Vivoactive og frem til nuværende Vivoactive 4 udgaven. Ikke alene er uret blevet mere smooth at se på. Der er også sket en del i forhold til funktioner m.m.
Da man lancerede Vivoactive i sin tid, der var det mest set og ment som en aktivitetstracker. Nu er hele serien og uret blevet langt mere sport og multi-egnet. Urene kan så meget mere.

garmin vivoactive serien

 

Alternativer til Vivoactive 4

Hvis du skal kigge på et alternativ til dit Garmin Vivoactive 4, så er der lidt forskellige muligheder. Der er naturligvis et alternativ der hedder Garmin Vivoactive 3 Music. De 2 ure er nok dem der minder mest om hinanden.
Men jeg synes også med fordel at du kan tage et kig på enten Garmin Forerunner 245 eller 645. De besidder mange af de samme funktioner som Vivoactive 4 gør.

 

vivoactive 4 vejer meget lidt

 

Tilbud på Garmin Vivoactive 4 og 4s

Vi har nedenstående fundet de bedste priser på uret til dig.

Prissammenligning Garmin Vivoactive 4s

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 1.985 DKK Til butik
1-2 dage 1.999 DKK Til butik
1-2 dage 2.199 DKK Til butik
1-3 dage 2.726 DKK Til butik

Prissammenligning Garmin Vivoactive 4

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 2.251 DKK Til butik
1-3 dage 2.255 DKK Til butik
1-2 dage 2.499 DKK Til butik
1-3 dage 3.599 DKK Til butik
 

Andre gode tilbud på Garmin ure

Vi tester til tider nye ure fra både Garmin og andre pulsure brands såsom Suunto og Polar. Hvis ikke Forerunner 245 Music var lige det ur du søgte, så tjek vores andre ure fra Garmin ud.

Prissammenligninger på Garmin pulsure – den er her.