Garmin Forerunner 735xt | Test og review

Garmin Forerunner 735xt – et aktivtets og pulsur fra Garmin, som dækker hele spektreret. Det er ligegyldigt hvorvidt du er motionist eller topatlet, så vil du kunne få noget brugbart ud af Garmin Forerunner 735xt. Læs vores nedenstående test og find ud af hvorvidt uret er noget for dig eller ej.

Test af Garmin Forerunner 735xt

Uret der er brugt til testen er Garmin Forerunner 735xt.

Nogle funktioner og beskrivelser vil kun fungere med ekstra udstyr, såsom specielle tilkøbte pulsbælter eller lign. Vi har så vidt det har været muligt forsøgt at holde vores review af Garmin Forerunner 735 på en stadig hvor alle kan være med.

Uret er en del af Forerunner-serien (læs mere i senere afsnit) og hører til blandt de ure, som selv en topatlet vil slikke sig om munden, når han eller hun hørte om det. 735xt uret er et gps styret pulsur med optisk pulsmåling via håndleddet, så rent faktisk er du ikke afhængig af at skulle købe en seperat pulsmåler til dit Forerunner 735. Men vil du have den “fulde pakke” så skal du tilbøbe specielle pulsbælter. Det er også via den optiske pulsmåling ved håndleddet, at uret holder øje med din “tilstand” indenfor bl.a. stressniveau, søvnniveau, aktivitetsniveau og din generelle form. Så hvis du ikke kan lide overvågning, så glem uret allerede her. Spøg til side, du bestemmer selvfølgelig selv hvor mange info du vil modtage.

Garmin Forerunner 735xt er det oplagte valg til dig der gerne vil have styr på alting omkring din træning. Men uret egener sig lige så godt til dig som skal i gang med at løbe, og gerne vil arbejde ud fra data og få den rette belastning/forbedring. Er du fuldstændig grøn indenfor pulsure, så tænker du nok at du bør holde dig fra Garmin Forerunner 735xt. Det behøver du som udgangspunkt ikke hvis du spørger mig. Det er nemt at finde ud af, nemt at styre og nemt at sætte op. Det eneste jeg kan se, i forhold til at vælge et andet ur, det er at du kommer til at betale for rigtig mange funktioner i Garmin Forerunner 735. Funktioner du som nybegynder slet ikke får brugt.

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 1.001 kroner. Normalpris: 2.500,- kroner, så der er gode tilbud lige nu. Find den hos en af vores samarbejdspartnere.

 

Se vores video review af Garmin Forerunner 735xt

 

Prissammenligning Garmin Forerunner 735xt

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 1.499 DKK Til butik
1-2 dage 1.499 DKK Til butik
1-3 dage 1.558 DKK Til butik
1-3 dage 1.618 DKK Til butik
1-2 dage 1.699 DKK Til butik
2-5 dage 2.027 DKK Til butik
 

6 Gode funktioner i Garmin Forerunner 735

Her har jeg listet nogle af de funktioner i Garmin Forerunner 735 som jeg mener du bør kigge på.

Løbedynamik:
Du kan (i min verden) hive nogle fuldstændig vanvittige data ud af uret i forhold til løbedynamik og løbeøkonomi. Det er ting, hvis du gider og sætte dig ned og nørde dem, så kan du blive en væsentlig bedre løber. Det er lidt vildt at man i et ur (+ pulsbælte) kan hive så meget data ud. Du kan bl.a. se hvordan du bevæger din overkrop vertikalt, du kan måle hvor lang tid du er i kontakt med jorden og selvfølgelig også se dit skridtlængde.
(Denne funktion kræver et Tri eller Run pulsbælte fra Garmin)

Triatlon funktion:
Når du er trialet, eller for den sags skyld duatlet, så ved du at man ikke gider bruger unødig tid på at skifte sport på dit pulsur. Og du vil heller ikke rigtig lade uret køre på den samme sport og så bare trykke “New Lap” for så får du ikke alle de indstillinger med som du er vant til på dine almindelige indstillinger på hver individuel sport. Men Garmin Forerunner 735 har “tri funktion” således at du blot ved en enkelt tryk kan skifte fra eksempelvis svømning og over til cykling.

Batteri levetid:
Overraskende lang batteri levetid. Også selvom du bruger GPS jævnligt. Ved almindelig brug, og her mener jeg løb 2-3 gange om ugen (hvor GPS er i brug) så tror jeg at jeg cirka skulle lade mit ur hver 8. dag.

Mulig for puls under vand:
Det er en vild funktion at du kan måle puls under vand. Går man meget op i svømning, som enkel sport eller som en del af triatlon, iroman konkurrence eller lignende, så har du altså også muligheden for at holde øje med pulsen i vandet.
(Denne funktion kræver Swim eller Tri pulsbælte fra Garmin)

Restitutionsanbefaling:
Det er altså lidt blæret at have en “virtuel coach” til at overvåge din dag. En træningsmakker der hele tiden holder øje med din performance og din krop. Og ud fra disse data, der kommer den med restitutionsanbefaling til dig efter endt træning. Restitution er vigtigt, det er her du bliver bedre og stærkere.

Garmin Connect:
En stor del af Garmin’s succes på sports og GPS ure tror jeg også skal tilskrives Garmin Connect. En bruger platform hvor du ikke bare kan se dine aktiviteter og nørde dem, men du kan også selv bygge den mest avanceret træning (på en nem og overskuelig måde) og så overføre den til din enhed og udføre den.

 

garmin forerunner 735xt set forfra

 

De her 5 funktioner bruger jeg mest i Forerunner 735

Puls i håndleddet:
Når man som jeg føler sig indespærret med et pulsbælte omkring brystkassen. Så er optisk pulsmåling via håndleddet en evig gave. Jeg har dog personligt den holdning at måling via brystet er mere præcis, men lever fint med den lille margen der er, for at slippe for den klaustrofobiske fornemmelse som jeg synes det er.

Egne skærme:
Det virker som en meget lille ting, men det synes jeg faktisk ikke det er. Jeg er typen, der når jeg bliver træt, kan brænde helt sammen oven i hovedet hvis jeg skal rende og se på alle mulige oplysninger på mit ur. Med muligheden for kun at få de oplysninger frem som jeg faktisk bruger, så får jeg mere ro. Og så kan jeg smide de andre oplysninger om på bagvedliggende skærme, og skal jeg bruge oplysningen, så er det et aktivt valg jeg tager.

Egne interval programmer:
Mange frygter interval. Både fordi det er hårdt, men jeg tror også det er fordi det kan virke uoverskueligt. Derfor er muligheden for at bygge sine egne programmer perfekt. Så skal du bare tømme hovedet og lytte til uret når du træner interval. På den måde har du bedre mulighed for at bygge det rigtige program der passer til dig. Og du har nemmere ved at følge programmet, så bliver det ikke forskelligt fra gang til gang.

Notifikationer på uret:
I en verden hvor man hele tiden er, og hvor man skal være online hele tiden. Så er denne funktion rigtig fin. Jeg vil dog fremhæve den sådan at det er dejligt at man kan styre præcis hvilke notifikationer der løber ind på uret. Det er nemt at skelne mellem vigtig info og tidsfordriv.

Løb mod dig selv:
Når man løber for at blive bedre og hurtigere. Så er det godt at have nogle at konkurrere imod. Men hvorfor ikke gøre det mod sig selv. Den mulighed har du faktisk. Således at du konkurrere mod en virtuel version af dig selv og din egen præstation.

 

remmen på garmin forerunner 735

 

Fordele og ulemper ved Garmin Forerunner 735

Nedenstående har jeg listet nogle korte fordele og ulemper ved uret.

Fordele

Pasform & størrelse

Uret sidder godt. Remmen er en rigtig fin standard rem, som er yderst fleksibel. Man kan som altid opgradere med en ny rem, men det er i min verden ikke nødvendigt med Garmin Forerunner 735. Synes også uret har en rigtig fin størrelse. Jeg bliver aldrig tilhænger af de store Fenix ure. Synes ganske simpelt de fylder for meget på mit håndled når jeg skal løbe og træne.

Funktioner

En af grundene til jeg ikke er endt op med et Fenix ur fra garmin er dets fylde og vægt. Garmin Forerunner 645 er dejlig let, og man bemærker stort set ikke at have ur på. En stor fordel for mig, især når jeg er ude og løbe.

Ulemper

Prisen

Som det stort set altid er med prisen, så er det relativt. Men har taget den med som en ulempe denne gang. For en pris i nærheden af 2000-2500,- er altså mange penge om man vil det eller ej.

Udseende

Det er en helt personlig ulempe det her. Jeg bruger ikke mit Garmin Forerunner 735 til hverdag eller til sport mere. Og det er til dels på grund af udseendet. Selvom uret er neutralt, så kunne jeg godt tænke mig noget andet end det her sports-look


 

Glem din manual til Garmin Forerunner 735

Det skal jeg ikke bestemme, selvfølgelig skal jeg ikke det. Men et af Garmin’s absolutte forcer er der måde at bygge brugerfladen og deres dashboards op. Derfor mener jeg sagtens du smide manualen til Garmin Forerunner 735 væk, og stadigvæk finde rundt i urets mange funktioner. Det er nemt, og det er logisk bygget op.

 

pulsuret garmin forerunner 735

 

Garmin Forerunner 735 vs 945

Hvis du står mellem og skulle vælge om det er Garmin Forerunner 735 eller 945 du ønsker, så er der et par avancerede funktioner og nogle mindre avancerede funktioner du får med i Forerunner 945, men må undvære i Forerunner 735xt.

Af de knap så tekniske detaljer, så får du i Forerunner 945 en metallisk finish på urkransen. Og du har ligeledes muligheden for Garmin Pay. Vil du gerne have musik fra Spotify ind på uret, så lader det sig også gøre på Forerunner 945.

Af de mere “tekniske” funktioner så kan du i Forerunner 945 både følge med i den aerobe og Anaerobe træningseffekt. Du opnår kun AEROB i Garmin Forerunner 735. Du finder ligeledes både træningsstatus og træningsbelastning i Garmin Forerunner 945, men ikke i 735xt.

 

Garmin Connect vs. Forerunner 735xt

En stor del af min for-kærlighed til Garmin’s produkter ligger i deres trænings portal Garmin Connect. Det er gaven som bliver ved med at give. Et system der er super nemt at finde ud af og sætte op. Og som sportsudøver er du hele tiden sikker på du bliver betænkt. Garmin udvikler masser af fede features til deres træningsforum. Bl.a. er det muligt at koble sig op på Garmin Coach. Et spændende tiltag hvor du kan blive coachet igennem dine løbeprogrammer af professionelle atlet og trænere.

 

Garmin Forerunner serien

Garmin Forerunner 735xt er en del af den meget populære Forerunner-serie fra Garmin. Serien er vel nok den de fleste løbere bruger, med mindre du løber ultraløb eller gerne vil kombinere dine aktiviteter med outdoor udfordringer, så har du måske mere øjnene på Garmin Fenix serien.
Men Forerunner-serien indeholder også masser af guld, men spørgs du mig er det ikke kun løbere. Det er til alle sportsudøvere. Og selvom Garmin har deres egen cykel serie, den der hedder Edge, så dækker Forerunner serien jo også rigtig meget cykling. Bl.a. med de cykelindstillinger du kan opnå i Garmin Forerunner 735xt, men nok primært i Forerunner 945 (900 serien). Edge serien som er henvendt til cyklisterne, er en cykelcomputer, hvor den er tiltænkt til at montere fast på cyklen. Der er et Forerunner ur lidt mere fleksibelt.

 

Alternativer til Garmin Forerunner 735xt

De direkte alternativer fra Forerunner serien er nok primært Garmin Forerunner 645 (music) eller Garmin Forerunner 945. Hvis du vil op i antal funktioner, så skal du kigge i retning af FR 945. Vil du derimod i retning af nogle andre funktioner, såsom musik på enheden, så er du nød til at kigge ned af mod Garmin Forerunner 645. Eller det er forkert at skrive ned af, men pr. definition, så er Garmin Forerunner 735 højere placeret i Forerunner hierkiet end 645 er.

Du kan naturligvis også bevæge dig over og kigge på et Garmin Fenix ur i en eller anden udstrækning. Der bevæger du dig også opad på skalaen i antal funktioner og muligheder. men det gør du så også i den grad på pris. Fenix urerne fra Garmin ligger altså noget højere i pris end et Forerunner pulsur.

 

 

Garmin Forerunner 735xt tilbud

Hvorfor betale for meget for dit Garmin Forerunner 735? Vi har samlet nogle af de bedste priser på uret til dig herunder. Hvis du shopper Garmin pulsure online, så er der med garanti altid et godt tilbud at komme efter. Heldigvis for dig, så er der altid stor konkurrence om at vinde “elektronik kunderne” og det er som regel udslagsgivende i prisen. Så du behøver ikke vente på at Garmin Forerunner 735xt kommer på udsalg eller andet.

Prissammenligning Garmin Forerunner 735

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 1.499 DKK Til butik
1-2 dage 1.499 DKK Til butik
1-3 dage 1.558 DKK Til butik
1-3 dage 1.618 DKK Til butik
1-2 dage 1.699 DKK Til butik
2-5 dage 2.027 DKK Til butik
 

Andre gode tilbud på Garmin ure

Vi tester til tider nye ure fra både Garmin og andre pulsure brands såsom Suunto og Polar. Hvis ikke Forerunner 735xt var lige det ur du søgte, så tjek vores andre ure fra Garmin ud.

Prissammenligninger på Garmin pulsure – den er her.