Garmin Forerunner 245 Music | Stort review og test

Garmin Forerunner 245 music stinker langt væk af kvalitet. Men det er som udgangspunkt ikke noget nyt, hvis man kigger på hvad man er vant til fra Garmin. Men med Forerunner 245 får du bare et super elegant, let og komprimeret træningsur. Og music-udgaven giver bare den her lille ekstra feature.

Test og review af Garmin Forerunner 245 music

Garmin Forerunner 245 findes i 2 udgaver. En med musik integration, og en uden.

Anvendt model i testen: Garmin Forerunner 245 music.

En lille, let, komprimeret og elegant træningsmakker. Det er hvad du får hvis du ender med at investere i et Garmin Forerunner 245. Vælger du den version med mulighed for Deezer eller Spotify opkobling, så kan din træningsmakker også synge for dig. Ej måske ikke helt, men du får muligheden for at høre musik via bluetooth høretelefoner, og helt uden at skulle have mobilen i nærheden. Det er en frihed som jeg personligt godt kan lide. Man kan diskutere om det er en god ide, under alle omstændigheder, at løbe afsted uden sin mobil? Men jeg er altså rigtig glad for friheden til at kunne gøre det. Har man en forholdsvis stor telefon, som hovedparten af nutidens mobiler må passe ind under, så kan det være en klods at bære rundt på. Hvis sådan en stor firkantet kasse skal ligge i din brystlomme eller bukselomme og rasle rundt. Så skal jeg ikke svare for alle andre, men det irritere og distrahere mig en hel del. Og så er der selvfølgelig også det faktum, at du slipper for at udsætte din telefon for den væske-risiko (sved) der er ved at have den med. Og du behøver ikke bekymre dig om at du taber den.

Garmin Forerunner 245 har i sig selv masser af rigtig fede opdateringer, især hvis vi ser det i forhold til det populære Garmin Forerunner 235. Men nogle af dem du som bruger nok vil sætte mest pris på er forlænget batteri levetid i GPS tilstand, en reduceret vægt så uret kun vejer lige i omegnen af 40 gram. Virkelig en fed feature, for du føler faktisk ikke du har uret på. Meget mere fleksibelt end sin storebror Garmin Forerunner 645, men mere om det i et senere afsnit. En bedre farveskærm er også integreret i Forerunner 245, og selve glasset på uret er nu en Corning Gorilla Glass 3. Det plejer i grove træk at være det folk spørger til. Hvor robust er uret og hvor længe holder det batteri! Og der kan jeg forsikre alle om, at der lever Garmin Forerunner 245 helt op til standarden, og faktisk lidt over.

Udover det er der så også kommet en del flere tekniske opdateringer i uret. Bla. kan du nu se data omkring din løbedynamik (kræver kompatibelt tilbehør) Hvis du er den heldige ejer af et par Garmin Varia lygter, så kan du også koble dem sammen med dit Garmin Forerunner 245. Så alt i alt masser af rigtig fede opdateringer i Garmin Forerunner 245 (music) Vi vil nedenstående komme ind på nogle af funktionerne, men er du i tvivl, så kan du læse mere om funktionerne i uret her


OBS: Find uret gennem iloebesko og spar 746 kroner. Normalpris: 2.900,- kroner, så der er gode tilbud lige nu. Find den hos en af vores samarbejdspartnere.

 

Se vores video review af Garmin Forerunner 245 Music

 

Prissammenligning Garmin Forerunner 245 Music

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 2.154 DKK Til butik
1-2 dage 2.179 DKK Til butik
1-2 dage 2.179 DKK Til butik
1-2 dage 2.260 DKK Til butik
4-7 dage 2.499 DKK Til butik
1-3 dage 2.625 DKK Til butik
5-7 dage 2.741 DKK Til butik
1-3 dage 2.934 DKK Til butik
 

Prissammenligning Garmin Forerunner 245

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 2.082 DKK Til butik
4-7 dage 2.150 DKK Til butik
1-3 dage 2.158 DKK Til butik
5-7 dage 2.296 DKK Til butik
1-3 dage 2.396 DKK Til butik
 

Førstegangsindtryk ved Garmin Forerunner 245

Da jeg første gang fik uret i hånden (Husk det er Music modellen der er brugt til denne test) Der var vi første tanke at uret var meget let og elegant at se på. Og det er jo et fantastisk udgangspunkt for at gå videre.
Naturligvis bemærker man også at uret besidder en anderledes pulsmåler end uret jeg allerede havde på armen (Garmin Forerunner 645) og så at ladestikket er anderledes. Ikke at jeg synes det er fedt faktisk – for herhjemme ville det være bedre bare at have ét stik til det hele. kan aldrig finde det jeg lige mangler.

De første 20 min. med navigation rundt i uret gav mig meget hurtigt et indblik i, at Forerunner 245 måske ikke var arvetager for Garmin Forerunner 235, men nærmere en konkurrent til Forerunner 645.

Skal jeg komme med en smule malurt, så kan jeg selvfølgelig godt se ideen med den røde knap på uret, men synes modsat det er lidt synd. jeg ville hellere have haft et helt neutralt ur.

 

De 6 bedste ting i Garmin Forerunner 245 Music

Herunder har jeg listet de 6 fedeste ting op ved Garmin Forerunner 245. Det behøver som udgangspunkt ikke være en decideret funktion, kan også være en opdatering eller andet.

Løbsberegner:
Det er sgu da super cool at uret kan fortælle dig, datadrevet, hvordan du kommer til afslutte dit løb. Hvilken tid, du ud fra nuværende tempo, form og tilstand du rammer.

Musik opkobling:
Det er meget banalt, og nok det alle vil fremhæve. Men det er bare fedt at uret kan indeholde op til 500 sange. Du laver bare dine playlister i eksempelvis Spotify, og meget nemt synkronosere du dem ned på uret. Bum, så er der musik i ørerne, uden du skal have anden afspiller med.

Løbedynamik:
Jeg synes det er mega fedt man har den mulighed. Det kræver godt nok lidt ekstra udstyr, i form af enten HRM-Tri, HRM-Run eller RD Pod, for at du kan få de her info. Jeg glæder mig til den dag hvor dagligdagen tillader jeg kan sætte mig ned og nørde de her data. For det er da voldsomt fedt.

Garmin Coach:
I en tid hvor alle render til slanke coach, personlig coach eller en helt tredje form for coach. Så er det godt set af Garmin, at man via Garmin Connetc, har muligheden for at koble en online løbe coach på, og på den måde blive motiveret og holdt til ilden.

Vægten og pasform:
Hvis du har set videoen og måske endda læst min anmeldelse af Garmin Forerunner 645. Så vil du vide at Forerunner 245 ikke er mit primære ur. Men det er udelukkende på grund af dets sporty look. For rent faktisk har uret en bedre pasform end Garmin Forerunner 645 hvis du spørger mig. Svært at forklare, men remmen og urkassen i en kombination, virker bare mere fleksibelt i Garmin Forerunner 245.
Det kan have lidt med vægten at gøre. Men der er ikke mere en 3-4 gram til forskel på de 2 ure når jeg måler via min køkkenvægt. Men måske kan 4 gram virkelig godt betyde så meget.

Ikke bare et løbeur:
Der kommer også et afsnit om det her længere nede. Men jeg synes det er crazy at man til den pris som Garmin Forerunner 245 har, alligevel har formået at proppe så mange funktioner ind i uret. For du får altså virkelig mange fede ting med i det her ur. Se et udpluk af funktioner i næste afsnit.
Forerunner skulle afløse 235, og det må man sige det har gjort. men der er så meget nyt i uret, at det i min verden ikke er fair at sammenligne de 2. Der skal man hellere sammenligne Garmin Forerunner 245 med Forerunner 645. Så det har vi naturligvis gjort længere nede.

 

forerunner 245 music front

 

14 funktioner i Garmin Forerunner 245

Jeg har herunder listet 15 funktioner op. Alle funktioner som jeg mener er de mest eftertragtede i forhold til, hvis du skulle stå og overveje et køb af Garmin Forerunner 245. Det var faktisk svært at holde sig på 15 funktioner, for der er så mange fede funktioner i Forerunner 245, der kan forsvare et køb af uret.

Styrketræningsplaner (Fitness):
Du kan oprette og følge styrketrænings planer på uret. Lav dem via Garmin Connect, og load dem op til uret. Fed feature og super nemt.

Bedre opløsning på skærm (Generelt):
Det er kun en fordel at man se bedre og mere. Og derfor er pixel opdateringen af skærmen på Forerunner 245 et kærkomment tiltag.

Farvedisplay (Generelt):
Ingen gider se sort(hvid. Det er nu også længe siden det har stået på. Men synes generelt at skærmens farver er fine.

Solopgange og solnedgange (Ur funktioner):
Det kan virke vanvittigt at hive en funktion som denne frem, når man ser på mange andre tekniske funktioner i Garmin Forerunner 245. men når man er jæger, så er det med sol og og nedgange en væsentlig faktor, så det er faktisk en funktion der bruges en del af mig.

Pulse OX sensor (Sensorer):
Den avancerede pulsmåling via håndleddet kan man måske også kalde det. Det er den version hvor der også måles iltmætning i blodet, og ud fra denne kan man data om dit velbefindende vises frem. Ikke en funktion jeg bruger, det lyder smart, men kan ikke sige hvor præcis den er.
Funktionen er nok mere forbeholdt folk der bevæger sig i højderne. Og iltmætningen kan kun måles når man står stille, derfor er natten et oplagt valg.

Connect IQ – personalisering (Smart funktioner):
App’en hvor du har mulighed for at gøre dit ur personligt. Du kan jo eksempelvis downloade din egen urskive til uret, og på den måde få de informationer frem som du ønsker.

Find telefon/ur (Smart funktion):
Det er bare smart hvis nu du skulle være så uheldig ikke at kunne finde telefon og eller ur.

Garmin Connect opkobling (Smart funktion):
Kommer ikke uden om at nævne denne funktion. Det er den grundlæggende essens af hvorfor jeg synes Garmin’s ure og andre enheder fungere SÅ godt. Nemt at bruge og giver dig et fantastisk overblik.

Søvnovervågning (Aktivitets funktion):
Uret holder øje med in søvntilstand. Og komme med optimerings forslag ud fra disse data.

Restitutionsanbefaling (Puls funktion):
Når uret kender dine trænings data, dine søvnvaner og alt det andet. Så kan Garmin Forerunner 245 komme med ret præcise restitutions anbefalinger til dig efter endt træning. Det er vigtigt at restituere. Det er her du bliver bedre og stærkere.

Punkt til punkt navigation (Outdoor):
Du kan få hjælp til navigationen.

Tilbage til start (Outdoor):
Skulle du være så uheldig at fare vild. Så er der en tilbage til start funktion. Så kan du altid finde tilbage.

Baner (Cykel):
Du kan konkurrere mod dine egne aktiviteter. Rart hvis man gerne vil måle om man har forbedret sig.

Løbetræningsplaner (Løb):
Du kan ligesom med styrketræningsplaner selvfølgelig også smide løbetræningsplaner ind i uret. Så bliver det hele bare meget nemmer eog mere overskueligt.

Jeg kunne blive ved. Der er så mange fede funktioner i Garmin Forerunner 245. Og tidligere i artiklen lagde jeg et link til at sammenligne funktioner. Her er et med de helt præcise specifikationer i Garmin Forerunner 245

 

Garmin forerunner 245 set fra siden

 

Fordele og ulemper ved Garmin Forerunner 245

Nedenstående har jeg listet nogle korte fordele og ulemper ved uret. Listen er ingenlunde udtømmende, nærmere tvært imod. Men har listet nogle af dem op som jeg synes er ekstraordinære for Garmin Forerunner 245 Music

Fordele

Prisen

Faktisk plejer jeg på langt de fleste af den her type produkter at have prisen med som en ulempe. Men lige præcis med dette ur vil jeg gå modsat. Og det vil jeg fordi jeg fik meget mere end jeg forventede. Jeg synes jo ikke kun Garmin Forerunner 245 er en løbeur som mange siger, jeg synes snildt det dækker prædikatet multi-ur.

Musikken

Helt personligt så er det med at lagre musik på Garmin's ure noget jeg har set frem til i lange tider. Derfor bliver det endnu engang fremhævet som en fordel. En kæmpe stor fordel syntes jeg faktisk. Jeg er glad for min telefon, kan faktisk ikke leve uden den tror jeg. Men lige præcis når det kommer til løb, så behøver den ikke være en del af det. Der er den alt for stor og klodset.

Vægten

Det er nogle få gram der skiller Forerunner 245 fra Forerunner 645. Men synes helt bestemt at det føles af meget mere. Man kan klart mærke en forskel hvis du spørger mig. hele fornemmelsen af 245 uret er bare lettere.

Helheden

Jeg fik meget mere end jeg forventede. Og når de siger at Garmin Forerunner afløser Forerunner 235, så kan jeg næsten ikke se hvad de mener. Det er både synd og en smule ude af propertioner at sammenligne de 2 modeller. Men helheden i dette lette og elegante multi ur er for mig unikt.

Ulemper

Mobiltelefonen

Kan være mine ulemper bære en smule præg af at der ikke er så meget galt med uret. Men synes da helt sikkert det kunne være fedt hvis uret havde en "alarm funktion" eller en "crash funktion" hvor den ikke var afhængig af en mobiltelefon. Ved godt det er mega svært at nå frem til, men derfor er det for mig alligevel en ulempe.

Sports-looket

Grunden til at jeg ikke pr omgående sælger mit Garmin Forerunner 645 og køber dette ur. det er udseendet på uret. Jeg gik væk fra min 735'er fordi jeg gerne ville over til noget med musik integration og et mere hverdags look. Derfor er det sporty look i 245 en ulempe for mig.


 

Garmin Forerunner 245 er til multisport

Det enste jeg kan se der skulle holde folk fra at kalde Garmin Forerunner 245 for et multisport ur, det er det faktum at man ikke kan lave det her automatiske skifte mellem sportsgrene ved f.eks. Triatlon. Men så kan du anvende Physio TrueUp som i den korte version går ud på at du kan anvende flere kompatible enheder under træning, men når du skal tjekke data m.m. så samles det hele i en fil/træning.
Garmin Forerunner 245 har fået tilføjet så mange fede detaljer at det vil være forkert bare at kalde det et løbeur. Der er masser af fede funktioner til både dem der vil cykle og svømme.

 

remmen på Garmin Forerunner 245 music

 

Garmin Forerunner 245 vs 645

Man burde vel egentlig, hvis ret skal være ret, sammenligne Garmin Forerunner 245 med Garmin Forerunner 235. Men jeg synes ganske simpelt ikke det er fair, for Forerunner 245 besidder SÅ meget mere end 235 gjorde, og derfor er det i min optik mere fair at holde den op mod sin storebror, som man jo må sige Garmin Forerunner 645 er.

Som udgangspunkt er det ikke alverden, set fra min stol, du går glip af når du vælger Garmin Forerunner 245 frem for Forerunner 645. Men der er alligevel et par småting jeg kan og vil fremhæve. Som du også kan se i videoen, så liger de 2 ure hinanden meget i opbygning og størrelse. Jeg synes dog at Forerunner 245 i sin helhed er mere let i udtryk og følelse, også mere end de få gram på vægten indikere.

De mest fremtrædende funktioner og elementer du mister i Garmin Forerunner 245 i forhold til 645 er:

  • Garmin Pay
  • Urkrans i metal (hverdags-look)
  • Flere forudindstillede aktivitetsprofiler

Og så er der en smule andre funktioner, såsom gyroskop og termometer. Men hånden på hjertet, så kommer jeg aldrig til at bruge gyroskop, og termometer kunne jeg godt overleve uden.

 

Masser af batteri levetid i Garmin Forerunner 245

Det er langt fra alle de fede funktioner der får en overskrift i denne test og anmeldelse. Så ville vi ende langt over 15000 ord. Men vil alligevel gerne fremhæve batteri levetiden som noget super positivt.
Alene som smart watch (uden brug af musik og GPS) der burde Garmin Forerunner 245 kunne holde strøm i omegnen af 7 dage. Der tænker jeg der sidder nogle Apple fans og er en smule misundelige.

Med GPS’en slået til, så anslår man en batteri levetid på 24 timer. Har faktisk ikke selv testet dette, men deres forudsigelser plejer at holde meget godt stik.

Ønsker du at løbe et halvt eller et hel maraton, så skal du heller ikke frygte at gå tør undervejs, og du kan også høre musik hele vejen. Det anslås, at på en fuld opladning, der kan uret holde strøm i nogenlunde 6 timer med både en aktiv gps og en musik funktion kørende.

Spar på batteriet med UltraTrac

Det er faktisk ret så smart. Måske ikke for den almene løber der bruger sit ur på 5-10-15 kilometer. Men er du ultra løber eller tracker du distance over eksempelvis mange timer eller flere dage, så har du mulighed for at aktivere UltraTrac i uret. Det går i bund og grund ud på at uret slet ikke beder om gps koordinater så tit.

 

Du kan føle dig sikker med Garmin Forerunner 245

Det er i bund og grund en fantastisk ting. Men det kræver at du har din mobiltelefon med for at denne funktion kan bruges.

Det handler om at du kan oprette op til 3 nød-kontaktpersoner, som så bliver lagret i dit ur (Garmin Connect) Skulle du så være uheldig at falde eller på anden måde blive dårlig, så har du muligheden for at få hjælp. Det kan ske på flere måder.
Uret kan automatisk sende en besked med gps koordinater hvis der registreres en kraftig reaktion, og efterfølgende ikke er nogen aktivitet. Hvis du eksempelvis falder og slår dig bevistløs. Så fremsendes der link til dine nødpersoner med gps koordinater. Bliver du i mellemtiden afhentet af ambulance eller nogen hjælper dig ind i et hus, så er koordinatet et live koordinat, så dine kontakter hele tiden kan finde dig.

Du kan naturligvis også aktivere funktionen manuelt. Hvis du lige pludselig føler dig utilpas. Så hold øverste venstre knap inde i 5 sekunder. Uret vibrere 3 gange, og så er der sendt besked.

Det er en super fed feature som giver en form for sikkerhed. Eneste minus er selvfølgelig krav om mobiltelefon. Og kan kun se at funktionen ikke virker hvis man er et sted uden signal, og mulighed for at opnå de korrekte koordinater.

 

Træningsprogrammer: individuel eller coach

Personligt en af mine yndlings-funktioner. Den individuelle mulighed. For di jeg godt kan lide at nørde mine egne programmer.
Men du har begge muligheder. Kobler du op til Garmin Coach via Garmin Connect, så har du muligheden for at få et program til 5km, 10km eller halvmaraton. dette laves så til dig og dit niveau, og alting synkroniseres til uret, og så er det bare at gå igang.

Er du ligesom jeg, mere tilhænger af selv at lave dine løbeprogrammer og træningsplaner. Så er der rig mulighed for det. En meget intuitiv opbygger gør det nemt at bygge eksempelvis hele dit løbeprogram op. Du gemmer det i Garmin Connect, og så overføre du det til dit Forerunner 245. Nemmere bliver det næsten kke.

 

Ingen touchskærm er perfekt for mig

Det er endnu en af de her mindre funktioner, som måske ikke bliver italesat, men for mig faktisk er rigtig fed. Måske tænker man ikke så meget over det.
Men at Garmin Forerunner 245 besidder knapper i stedet for touch-skærm, det synes jeg indeholder masser af fordele. Jeg er mest tilhænger af navigation via knapper fordi:

  • Du kan betjene uret nemt hele tiden. Også under træning og løb. Du er ikke hæmmet af sved eller andre ting der kan gøre det vanskeligt at navigere på en touch-skærm
  • Du kan betjene uret hele året rundt. Det vil sige du skal ikke tage hensyn til handsker m.m. i de kolde måneder.
  • Det er bare nemmere at fange hurtig og præcis navigation rundt i uret via knapper. For der er ikke så meget du kan trykke forkert på, og du er sikker på at knappen reagere første gang. Ikke så meget bøvl med en ikke følsom eller lidt-for-følsom skærm. Det bliver jeg sindsyg af. Derfor elsker jeg knapper.
 

Tilbehør til Garmin Forerunner 245

Det er selvfølgelig vigtigt at have for øje at nogle af de funktioner som er smarte i Garmin Forerunner 245 kræver noget tilbehør som skal tilkøbes.
Bl.a. er den funktion med løbedynamik rigtig smart og rigtig nørde-data at hive ud af uret. Men det er ikke data der kommer “out-of-the-box” Det kræver desværre en speciel pulsmåler. Du skal enten vælge Garmin HRM Tri pulsbæltet eller Garmin HRM Run pulsbæltet.
Du kan til løbe dynamik også vælge at bruge Garmin Dynamic Pods

 

Prissammenligning Garmin HRM Run

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 412 DKK Til butik
1-3 dage 521 DKK Til butik
1-3 dage 551 DKK Til butik
4-7 dage 598 DKK Til butik

Prissammenligning Garmin HRM Tri

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 611 DKK Til butik
1-3 dage 656 DKK Til butik
4-7 dage 721 DKK Til butik
1-2 dage 941 DKK Til butik
 

Garmin Forerunner serien

Er serien fra Garmin som primært er henvendt til løberen. Garmin har et motto der går på at vil du træne som en løber, så er et Forerunner ur noget for dig. Serien besidder rigtig mange ting og funktioner. Og det er det som gør den så attraktiv. For det er nemlig ikke kun gps ure for proffer der fremstilles. De laver også ure der egner sig perfekt til motionisten som måske ikke har helt de samme krav som topatleten.

 

Alternativer til Garmin Forerunner 245 Music

Det kan egentlig skrives meget enkelt. Alternativet til Garmin Forerunner 245 er garmin Forerunner 645. De 2 ure er nærmest identiske, det er meget få ting der skiller dem ad. Men hvis du gerne vil en tand op i funktioner, i forhold til Forerunner 245, så skal du kigge mod enten Forerunner 735xt (et ældre, men meget populært ur) eller du kan gå hele vejen til tops i Forerunner serien og vælge 945.

 

pulse ox i garmin forerunner 245

 

Garmin Forerunner 245 tilbud

Nedenstående finder du de bedste tilbud og udsalg fra vores samarbejdspartnere. Så lad være med at betale for meget for dit nye Garmin Forerunner 245.

Prissammenligning Garmin Forerunner 245 Music

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 2.154 DKK Til butik
1-2 dage 2.179 DKK Til butik
1-2 dage 2.179 DKK Til butik
1-2 dage 2.260 DKK Til butik
4-7 dage 2.499 DKK Til butik
1-3 dage 2.625 DKK Til butik
5-7 dage 2.741 DKK Til butik
1-3 dage 2.934 DKK Til butik

Prissammenligning Garmin Forerunner 245

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 2.082 DKK Til butik
4-7 dage 2.150 DKK Til butik
1-3 dage 2.158 DKK Til butik
5-7 dage 2.296 DKK Til butik
1-3 dage 2.396 DKK Til butik
 

Andre gode tilbud på Garmin ure

Vi tester til tider nye ure fra både Garmin og andre pulsure brands såsom Suunto og Polar. Hvis ikke Forerunner 245 Music var lige det ur du søgte, så tjek vores andre ure fra Garmin ud.

Prissammenligninger på Garmin pulsure – den er her.