Danmarks mest populære løbesko (2016)

populære-løbesko-i-danmark

Vi har lavet en analyse omkring danskernes valg af løbesko. Hvilken løbesko er i skrivende stund (2016) deres foretrukne. Hvilket sko er den mest populære.

Læs om Danmarks mest populære løbesko

Testen eller undersøgelse er foretaget i bindelse med vores website og vores nyhedsbreve. Hele undersøgelsen er dermed lavet på baggrund af kerne-målgruppen. Løbere i alle aldre og med hver sin tilgang til valg af løbesko

Danmarks mest populære løbesko er fundet, og vinderen blev:

Asics Gel Nimbus & Asics Gel kayano

Ja, der er 2 vindere hvis man kan tillade sig at sige sådan. Der er i hvert fald 2 løbesko fra Asics der deler 1. pladsen.

Det er vigtigt for os at understrege at denne test ikke indeholder noget grundlag for at kåre den bedste løbesko i Danmark. For det er nærmest umuligt. Det har meget med præferencer og ens egen opfattelse at gøre. Undersøgelsen er kun foretaget på baggrund af at skulle finde den mest populære løbesko i Danmark.
Man kan så konkludere at hvis Asics Nimbus eller Asics kayano er så populær, så er det nok også fordi at denne løbesko er god. Måske den bedste? Men der må være en sammenhæng i at den mest populære løbesko også er at finde på listen over den bedste løbesko. Det er helt klart en bruger analyse som vi på et senere tidspunkt vil lave.

asics-løbesko-er-populære

Resultatet er som følger

Et klart resultat viser hurtigt at der er markant stor forskel på top og bund.

Fordelt på modeller:

1. Asics Nimbus
2. Asics Kayano
3. Brooks Glycerin
4. Nike Air Pegasus
5. Asics GT 2000
6. Brooks Purecadance
7. Nike Lunarglide
8. New Balance 1260

Fordelt på brands:

1. Asics (36,5 %)
2. Nike (15,1%)
3. Brooks (11,3%)
4. New Balance (10,1%)
5. Adidas (5%)
6. Salomon (2,5%)
6. Mizuno (2,5%)
6. Inov8 (2,5%)
7. (14,5%) fordelt andre mærker

Sjovt at se er det at Brooks, som er et forholdsvis nyt mærke i Danmark kan knibe en model på podiet. Det skal ses i lyset af at de faktisk overall er dårligere placeret end Nike som tager 3. pladsen for brands. Men det viser bare at hvis man rammer det danske løbe marked med en rigtig god model som lige rammer ned i et tomrum så er man meget tæt på masser af succes. Brooks Glycerin er en fantastisk sko som dækker rigtig mange løbers krav, derfor er den at finde på 3. pladsen. Derfor er den så populær. En ting kan i hvert fald afkræftes, den er ikke populær fordi man støder på den alle steder. Brooks er ikke det mærke man ser i alle butikker og på alle webshops. De værner rigtig meget om deres mærke, og mange gange skal man i “special forretninger” for at finde deres fulde sortiment.

De danske løbere er forkælede

Og det skal vi lære at sætte pris på. Listen af løbebrands er uendelig lang, og der findes sikkert rigtig mange flere end dem vi valgte ud til undersøgelsen. Men når det kommer til at kunne svælge sig i kvalitet, så er vi danskere utrolig godt forkælet.
Hvis man tager et kig på listen over løbesko leverandører, så er det jo som dansker fantastisk at have et mærke som eksempelvis Inov8, som specialisere sig KUN i at fremstille sko til terrænet. De har på løbesko siden lige nu ikke andre fokus områder end at fremstille de bedste løbesko til trail, og give de bedste oplevelser til de danske trailløbere. Det er s.. da fantastisk. Det er bl.a. en af grundene til at vi danskere har så mange fede løbesko og alternativer at vælge imellem.
Et andet spændende mærke som vinder mere og mere frem i Danmark (og på verdensplan) er Hoka One One. De specialiserer sig godt nok ikke kun på et segment som road eller trail, men de laver løbesko der i den grad skiller sig ud fra mængden. Deres filosofi er masser, som i MASSER af støddæmpning i deres løbesko. Skoene ser lidt mærkelige ud, og jeg har selv været så heldig at teste et par stykker, og må sige at min skepsis blev gjort til skamme. For silvan de udviklere har gjort noget specielt. Deres mission med at skabe ultra bløde løbesko er lykkes. Og er du meget til bløde sko, så er det hos dem du skal henvende dig.

Særligt et mærke skiller sig meget ud omkring løbesko

Asics er den helt store vinder i vores undersøgelse. Når man sætter sig på de 2 øverste pladser på podiet, så kan man et eller andet. Asics har, set udefra, i rigtig mange år været danskernes foretrukne løbebrand når vi snakker om løbesko.
De fremstiller kvalitets løbesko, som passer lige ind i danskernes mind-set når det går mod løbesko. Det er super bløde løbesko med en mega høj komfort. Og det er noget danskerne rigtig godt kan lide. Deres løbesko er altid propfyldt med støddæmpning, hvilket tilfredsstiller langt de fleste løbere. Men der hvor jeg tror at Asics virkelig vinder meget hos danskerne, er i deres super bløde og høje komfort omkring fødderne. Deres løbesko har en fantastisk tendens til at “smyge sig omkring foden”

Selvfølgelig er mærker som Nike og Adidas også markeret godt på listen, men alligevel ikke i en grad så det blev til en plads på podiet. Den ellers så populære swoosh må se sig slået med længder når vi snakker om løbesko. Nike har deres (og fantastisk populære) modeller, Pegasus, Strukture, Free m.m. Og på verdens plan vil jeg tro at Nike presser eller måske nok slår Asics i kampen om at være den mest populære løbesko. Men nu er denne her undersøgelse inde for landet grænser, og der må Nike løbesko altså se sig slået med længder af Asics.

Asics har eksisteret siden 1949, og er grundlagt af Kihachiro Onitsuka. Efter at være vendt hjem fra krigen i 1945, gik han i gang med at bygge dette fantastiske imperium op. Det var med en forholdsvis lav kapital og kun 4 ansatte at det store Asics skib blev sat i søen.
I de 67 år som mærket har eksisteret har de udvidet portføjlen på forskelligt sportsudstyr betragteligt. I Danmark er Asics mest kendt for deres løbesko. Men i mange andre lande slår både basketball og ikke mindst håndbold rigtig stærkt igennem. Men Asics er over andre sportsgrene som golf, svømning og tennis.

At Asics Nimbus og Asics Kayano er så populære hænger helt sikkert også sammen med deres eksistens. Men mere om det længere nede. Men det er et faktum at jo længere en model beholder sit navn i markedet, desto nemmere bliver det for forbrugerne at huske det.

Nike-løbesko-er-stadig-et-hit

Hvorfor er Nimbus og Kayano så populære?

Først og fremmest af den simple årsag, at helt nøgternt set så er det 2 fantastiske løbesko. Løbesko som virkelig forkæler dine fødder, fra inderst til yderst.
Man kommer ikke sovende til den succes som Asics har skabt med denne løbesko. Det har helt sikkert kostet blod sved, tårer og masser af markedsførings kroner. Men det hele er rigtig godt givet ud nu. De 2 par løbesko er de par der flest gange bliver langet over disken eller sendt fra en webshop. Og det er fordi det er 2 flagskibe som er brandet rigtig godt fra start. En god branding og en løbesko i meget høj kvalitet er fra start af spået til succes. Og det må man sige at både Asics Kayano og Nimbus har fået.

De (bedre) alternativer fra Asics

Hvad er nu det, hvorfor skal han være en lyseslukker? Det er jeg ikke, men når noget er så populært som de 2 modeller er, så bliver man mange gange blind for andre ting. Og spørger du mig direkte så findes der direkte gode (og mange gange) bedre alternativer til lige netop nummer 1 og 2 på listen.
Fra Asics (hvis vi skal have den mest relevante sammenligning) så er Asics GT2000 på verdensplan deres bedst solgte løbesko. Og det er den alene af den årsag at den er fantastisk. Og den kan i langt de fleste tilfælde erstatte dine Kayano løbesko. Jo jo, men er der så ikke en hage ved det. Får jeg ikke en dårligere løbesko tænker du så? Nej det gør du ikke, mange lader sig forblænde af topmodellerne, men 8/10 ville faktisk få en bedre oplevelse ved at vælge alternativet. Og her snakker vi ikke kun løbeoplevelse, men nok også en bedre oplevelse for pengepungen.

Alternativet til Asics Nimbus er Asics Gel Cumulus. Du kan finde udtømmende test af begge modeller her på siden.

Eller du kan læse vores sammenligninger af af alternativerne her: Asics Nimbus vs. Asics Cumulus og Asics Kayano vs. Asics GT 2000

Store tabere på listen

Hvor Asics er den store vinder i Danmark så er der løbemærker som kommer til at stå som den store taber. Et mærke som Puma, som ellers er temmeligt udbredt i sportsudstyr generelt, og som også har en rigtig god løbekollektion må se sig henvist til en absolut sidste plads.
Og det er ikke fordi at Puma ikke gør så meget ved løb. De udvikler hele tiden deres serie, og er trods alt sponsor for verdens hurtigste mand Usain Bolt. I Danmark har de (endnu) ikke fået den succes som de ønsker med deres løbesko og løbeserie. Men de skal nok komme efter det og få vundet deres andele. Der bliver lagt masser af kræfter i deres udvikling i den retning.

Masser af nye løbebrand & løbesko

Kan godt være at vi i Danmark synes at vi ikke har noget at vælge imellem. Men spørger du mig, så er jeg af den holdning at os danskere er voldsom forkælet når vi snakker løbesko. Vi får så mange nye muligheder hele tiden. Løbebrands som fremstiller løbesko i absolut verdens klasse. vrimler frem.
Hvis vi skal nævne i flæng, så er mærker som Brooks, Mizuno og Hoka One One i gang med deres store indtog i Danmark. Alle sammen fremstiller løbesko i spitze klasse. Men det er kun et lille udsnit af de løbesko producenter der vinder masser af andele i øjeblikket.

Det er utrolig sjældent at jeg støder på en løbesko (*der er fremstillet til løb) som vil få stemplet dårlig. Langt langt de fleste løbesko jeg ser og mærker har på en eller anden måde en bund solid kvalitet. Vores bundniveau i Danmark når man snakker om løbesko er meget højt.

* Du grinede nok lidt da jeg skrev en løbesko som er fremstillet til at løbe i. Men det er vigtigt at pointere at det jeg mener er at skoene skal høre til i varegruppen løbesko. For det er klart at hvis man vælger en sko som løbesko, der som udgangspunkt slet ikke hører til i den kategori, men som måske er en fritidssko eller en badmintonsko, så er det klart at oplevelserne bliver dårligere.

Skal du altid vælge den dyreste løbesko?

NEJ. men du skal vælge den løbesko der passer dig og som sidder godt. Det er vigtigt at du kigger indad og mærker efter hvordan dine fødder har det i de respektive løbesko. Så kan det godt være at det viser sig at det par til 800,- eller 600,- er dem der passer dig bedst. Så er du glad for du er blevet tudet ørerne fulde af at løbesko i hvert fald koster 1000,- eller derover.
Du finder også masser af løbesko over 1000,- og jeg er af den overbevisning at det er den enkelte løber der kan mærke. Når en løbesko koster mere end en anden så er det fordi at der er brugt flere, eller nok nærmere mere optimerende og dyrere materialer. Men som jeg skrev længere oppe, så er det sjældent at jeg støder på et par løbesko som jeg vil stemple som yderst ringe i kvalitet. Så hvis du vil højne komfort, o måske mindske vægten, så stiger dine løbesko i pris. Personligt giver jeg gerne 1000,- for mine løbesko når jeg ved at mine fødder og min krop reagere positivt på dem. At jeg får den blødhed jeg skal have, og at skoen giver mig den oplevelse jeg jagter.

Du skal selvfølgelig drage dine egne konklusioner, og lige netop omkring dette emne er der en miliard forskellige meninger og holdninger. Nu kender du min, så må du bare på jagt efter resten. :-)
Nogle gange kan det være en god ide at rense hjernen – lade være med at gøre det til en videnskab at købe løbesko. Mærk efter og gør det som føles bedst. Du bestemmer naturligvis selv, dette var kun endnu et (godt) råd.

Min (uvildige) og personlige mening

Jeg kan sagtens se at listen afspejler hvad jeg ser på danskernes fødder når jeg er ude til løb eller løber mig en tur blandt andre løbere. Og jeg skal være hurtig og starte med at sige her at jeg også synes Asics Gel Nimbus og Kayano for den sags skyld er 2 fremragende løbesko.
Der hvor jeg synes at det bliver lidt “synd” det er når løbere begynder at købe efter et “navn” og ikke efter egen lyst og iver. Jeg vil æde min gamle hat på at rigtig mange i Danmark har købt Asics Gel Nimbus fordi de har hørt, snakket med nogle eller læst sig frem til at det er den bedste sko. Bevares den er rigtig god, men det er ikke måden jeg synes man skal finde sko på. Og det er en af grundene til at lige netop de 2 modeller er så populære. Her tænker jeg naturligvis mest på de “nye løbere” der skal ud og have en ny løbesko. Manden eller kvinden der har løbet i samme sko i 14 år får vi nok ikke til at skifte, og det er heller ikke meningen. Det eneste jeg siger at jeg synes tendensen er en smule skævvridende i øjeblikket. At folk køber meget ud fra tesen “Nååå når de andre gør det, så skal jeg nok også gøre det”
Jeg vil i dag anbefale at man mærker efter på egen krop, får prøvet nogle forskellige alternativer, og på den måde får bedre løbeoplevelser.

Smid rigtig gerne din mening

Som altid så er dette område altid fyldt med mange tusind forskellige meninger. Ovenstående er vores mening. Noget af det er lavet på baggrund af konkret data og specifikke tal, men vores holdninger og meninger til dette står for egen regning. Du er selvfølgelig altid mere end velkommen til at smide din mening ind her også. Kunne være fedt hvis du gad deltage i debatten.

About the Author:

En passioneret løber der elsker at nørde med både løbesko, og selvfølgelig også alt det fysiologiske omkring det at løbe. Ja, jeg har rigeligt med løbesko, det siger min kone i hvert fald. Men jeg kan altså ikke lade være.....

Kommentarer

  1. Jette Hansen  april 26, 2017

    Tak👏🏼 Jeg har skiftet mine Gel kayano ud med GT 2000 og er super glad for det. De skal bære mig igennem løbetræningen op til og igennem mit første marathon👍🏼 Tak for tippet om at skifte imellem flere par løbesko. Det vil jeg straks begynde at gøre🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️

    svar

Skriv en kommentar