Adidas teknologi – derfor er Adidas et førende løbemærke

Her er en liste over al den teknologi, der anvendes i Adidas løbesko. Jeg tror ikke der er 100 personer i verden der kender dem alle, men er der nogle du finder interessant, kan du læse lidt mere om dem her.

3D Fabrics

3D Fabrics er en 3-dimensionel structur der er med til at danne luftindgange og skaber muligheden for at luft kan cirkulere omkring din hud. Effekten er temperaturregulerende sådan at du holder dine fødder i et behageligt klima, hvilket er med til at sænke risikoen for vabler og lignende irritationer.

a.D.S (adidas Drainage System)

a.D.S står for Adidas Drainage System og er et system, der primært bruges i Adidas´ outdoor og adventure produkter. Det er et patenteret system, placeret i midtersålen, som giver dig de bedste forudsætning for at lede vand væk fra skoene og ude i naturen. På den måde holder dine sko sig lettest muligt.

adidas_1

adidas_1 er en lidt difus teknologi fra Adidas som giver dig de bedste forudsætninger for den bedst mulige bevægelighed under løbetræning. adidas_1 er med til at give dig hurtige og reaktive bevægelser i alle retninger. Teknologien adopterer dine bevægelser lynhurtigt og sørger for at der går mindst mulig kraft spild under dine bevægelser om det er til normal løbetræning eller konkurrenceløb.

a³®

a³ er et system, som er en del af midtersålen i flere sko fra Adidas. Funktionen af a³ er at give dine fødder den rette retning for rullet henover foden. Uden a³ ville du have større tilbøjelighed til at falde udad eller indad under løb.

a³ Structure

a³ Structure er, ligesom a³ nævnt ovenfor, en del af midtersålen. a³ Structure skildrer sig ud fra a³ ved at give en langsigtet og meget holdbar struktur og støtte under løb, selv på meget lange ture. Sammenlignet med andre systemer, er a³ Structure et premium produkt. Det er en teknologi som Adidas har brugt mange penge på at få udviklet over tid.

adiFit

adiFit er en indersål som bruges i baby- og børneløbesko. Det er en sål som gør det nemmere at bestemme hvilket fit, som passer bedst til børnene.

adiPRENE®

adiPRENE er en patenteret teknologi, som absorberer nogle af de kraftigste stød fra din løbetræning. Det er en teknologi, som giver dig bedre forudsætninger for ikke at få skader ved løb på hårdere underlag. Du vil typisk opleve at hverdagsløbesko og mængdetræningsløbesko benytter sig af denne type teknologi.

adiPRENE ® +

adiPRENE + er et meget modstandsdygtigt materiale, som bruges til at støddæmpe landingen under løb eller gang. Derudover giver materialet en blød overgang til de senere dele af din forafvikling.

adiSave

adiSave er en teknologi som bruges i Adidas basketballsko og ikke i løbesko. Den giver basketballspillere en ekstra kile på indersiden af svangen for at mindske risikoen for ankenforstuvninger.

adiTuff

adiTuff er et slidbeskyttende materiale som bruges i forfoden og ydersiden af skoene for at give den bedst mulige beskyttelse mod huller og slid af skoene. Du vil typisk se adiTuff i sko somer egnet til terrænløb eller løb hvor der er risiko for slitage af skoene.

adiWear®

adiWear er et materiale som bruges i den yderste del af sålen (nederste del af sålen, altså den del der rammer jorden). adiWear er den teknologi fra Adidas, som giver den bedste slidbeskyttelse overhovedet.

Agion

En teknologi som Agion er et antimikrobakterielt materiale, som undertrykker udvikling af hurtig svampvækst og lugtgener. Det er Agion, som giver dine løbesko en nogenlunde duft selv efter længere løbeture. Uden Agion kunne du risikere at få svamp i dine løbesko når du løbe lange ture. Agion er et naturligt materiale, som kan nedbrydes i naturen og er yderst miljøvenligt.

Air Ducts

I midterdelen af skoen finder du Air Duct som er kanaler i sålen, der giver dig den bedst mulige ventilation. Med dette system, som ikke er patenteret af Adidas, får du forbedret udluftning i svedzoner, hvor udluftning er aller mest nødvendigt.

BodyMapping

Med BodyMapping har Adidas formået at lave sko år efter år, som ud fra en hav af forskellige parametre (temperatur, kropstype, køn og effekt), som giver dig sko lavet helt specifikt til dig. Derudover er BodyMapping med til at være en del af en række teknologier, som holder dig tør.

Bounce

Adidas gjorde store fremskridt da de lancerede Bounce teknologien, som er grundlaget for Boost teknologien. Bounce er en del af indersålen i dine løbesko, og giver dig et blødt og bouncende landing og afsæt. Bounce overfører energi fra landingen til afsættet.

Cool Touch Tapes

Dette er en teknologi, som ikke har så meget med løbesko at gøre. Cool Touch Tapes er med til at nedkøle din krop under løb, og er en del af meget af Adidas´ løbetøj.

CLIMA365

En af de mest teknologier fra Adidas er CLIMA365 som er et paraplykoncept som indeholder alle Adidases klimasystemer i et: ClimaCool®, ClimaLite®, ClimaWarm® og ClimaProof. Med brug af Body Mappen (en anden Adidas teknologi), er der udviklet disse forskellige teknologier, som er med til at holde dine krop tør og i det helt rette klima – alt fra hoved til tå er beskyttet og dækket af disse teknologier. Teknologiernes formål er meget basalt forklaret at holde din krop omkring 37 grader, hvor du performer godt. Enzymer arbejder dog bedre ved en lidt højere temperatur, hvilket der er taget højde for.

ClimaCool®

ClimaCool er et 360 graders ventilationssystem til fødderne, som holder dig nedkølet hvor du bedst performer.

ClimaLite

Med dette materiale formår Adidas at skabe et åndbart materiale, som bæres meget tæt på kroppen og som holder varme og sved væk fra kroppen. Det giver din krop det bedste klimaforhold.

ClimaProof

Dette er et let og åndbart materiale som blokerer vind, regn og sne mens det tillader at varme og sved kan transporteres ud gennem materialet sådan at du kan holde det bedst mulige klima. Du holder dig tør selv i de mest barske forhold.

ClimaWarm

Denne teknologi fra Adidas er et let og åndbart isolerende materiale som holder dig tør og komfortabel. Det gøres ved at holde varm luft tæt på kroppen mens sved transporteres væk fra kroppen.

Dynamic Layering Concept

Dette koncept benyttes til tøj-delen hos Adidas. I meget Adidas løbetøj kan du med Dynamic Layering Concept mindske udmattelse og optimere din performance. Materialet holder dig tempereret, tør og komfortabel. Det er et kompressionsmateriale, som holder dine bevægelser akkurate og holder din performance på sit maksimum.

E.F.R (Engineer Forefoot Ride)

Dette er en ydersål konstruktion, som primært bruges i løbesko som kombinerer de inderste lag og de yderste lag med gummi. Engineer Forefoot Ride skaber udholdenhed og et meget responsivt flow under løbetræningen.

Eclon

Dette er et polymid fibermateriale, som er lavet af Eclat. Eclon er et bomuldslignende materiale, som er meget komfortabelt og oftest bruges i materialer du bærer meget tæt på kroppen.

Flatlock Seams

Dette er en teknologi, der danner grundlag for opbygningen af sømme i løbetøj. Adidas løbetøj har med Flatlock Seams skabt et sømmesystem uden gener for din krop. Det giver dig som atlet maksimal komfort og reducerer skinirritationer.

Fiber Protection

Denne inovative fiberfinish er et blødt og meget smooth materiale, som fjerner sved fra din krop. Det holder dig tør og komfortabel. Fiber Protection fraskildrer også mudder, fedt og affaldsstoffer, der skal væk.

ForMotion™

ForMotion teknologien fra Adidas er med til at give dig de bedste betingelser for komfort, fit og kontrol når din krop er i bevægelse. ForMotion er blandt de mest kendte teknologier fra Adidas.

ForMotion™ Apparel

ForMotion har en serie der kendes under ForMotion Apparel. Det er en patenteret teknologi, som giver dig tredimensionel udviklet teknologi til at give dig gode bevægelsesmuligheder i alle retninger. Der er ekstreme muligheder for udstrækning af Adidas tøj som har ForMotion Apparel som en del af sig.

ForMotion™ Footwear

Du finder ForMotion Footwear i mange af de bedste løbesko fra Adidas. ForMotion er placeret i midtersålen og funktionen er at adoptere skoen til dine bevægelsesmønstre. Det giver dig gode muligheder for en naturlig bevægelse og landing under løb. Ved hvilken som helst landing, vil ForMotion være med til at give dig en behagelig landing. Din fod vil opleve en langt mere smooth og naturlig landing ved hvert et skridt.

FusionFrame™

FusionFrame er en unik performanceegenskab, som hurtigt og nemt interagerer for at personliggøre din skovægt, stabilitet, fleksibilitet og komfort. Det er en teknologi Adidas benytter under udviklingen af sko, der som sådan ikke har noget med skoen i sig selv at gøre.

geoFit™

Dette er en intern skoteknologi som ligger fyldmateriale de nødvendige steder for at give dig de automatisk bedste bevægelsesmønstre under løb.

geoFIT FRAME™

med geoFIT FRAME giver dig den bedste stabilitet på markeder uanset hvordan din personlige hæl er udviklet, så tilpasser geoFIT Frame sig til dine fødder og pasformen af dem.

Gore-Tex XCR

XCR delen af Gore-Tex serien er et lamineret skalfabrikat specifikt bygget for at holde dig bedst mulig beskyttet mod vind og vand alt i mens teknologien opretholder et godt niveau af åndbarhed i dit løbetøj.

Hug

Dette er ikke en teknologi, men nærmere en benævnelse af et koncept Adidas arbejder med. Adidas Hug er konceptet om at holder dig til et sublimt fit, med maksimal komfort og samtidigt sørge for at du er stenstabil under løbetræning.

JETCONCEPT

Disse panaler er inspireret fra jet flyvemaskiner til at give dine krop, tøj og sko, det bedst flow. Det kan sammenlignes lidt med måden hvorpå våddragter til svømmere er udviklet. Med brug af JETCONCEPT øges din svømmehastighed med op til 3%.

Lightstrike EVA

EVA er en del af mellemsålen, som benyttes i de fleste løbemærker. Ikke kun hos Adidas, men også Asics, Nike og New Balance benytter EVA sål. Lightstrike EVA er et sålmateriale, som er 15% lettere end den traditionelle EVA. Derudover er der glimrende holdbarhed på produktet, trods den lavere vægt.

Lycra

Dette materiale kan strækkes op til 5 gange mere end originale elastanfibrer kan. Lycra er udviklet af Dupont og er et hyppigt brugt materiel i Adidas. Det er lycraen der giver dig den gode bevægelighed og elasticitet samt fridom i dit løbetøj når du er ude at løbetræne. Derudover er lycra et materiale, som er klorin- og saltvandsafvisende – godt for vask og barske miljøer. Lycraen bruges aldrig aldrig, men altid i kombination med andre syntetiske fibre. Teknologien er ofte brugt i Adidas svømmetøj.

miCoach Speed Cell

miCoach er en glimrende teknologi. Selve Speed Cell funktionaliteten giver dig mulig for at holde styr på din hastighed, distance og meget mere. Du kan gemme dataen og sammenligne med andre løbere og fodboldspillere. Teknologien bruges i en række forskellige sko.

Polyamide

Dette er et materiale som bruges i løbetøj. Det er en slags håndlavet fiber, som er utroligt let, åndbart, hurtigttørrende og ganske afvisende over for stød og ridser. Det er nemt at holde, og holder i sig selv længe.

Polyester

Dette fiber er hyppigt brugt ved Adidas såvel som andre sportsmærker. Det er mange funktionelle karakteristiska, som nyttige for sportstøj. Først og fremmest er det let og åndbart, men også modstandsdygtigt i forhold til ridser og skrammer. Det er nemt at holde og går ikke nemt i stykker.

PowerPulse™

Denne teknologi flytter kraften fra din landing udover foden således at ikke al kraften rammer på ét punkt. Det bruges i fodboldstøvlers øvre del, og er med til at øge kraften med op til 3% ved skud.

Promoderator

Denne midtersål er for løbere med kraftig overpronation. Typisk vil det være overvægtige løbere, som skal se efter promoderator, der giver den nødvendige stabilitet og fleksibilitet.

PTPP

Det lyder bizart, men Push Through Protection Plate (PTPP) er en teknologi, som hjælper dig med at forebygge skader i udendørs sport. Der er lavet en speciel midtsål og ydersål, som beskytter mod grene, krat, skarpe sten og hvad der ellers måtte komme på din vej. Det giver dig bedre kontrol og afslappethed i terrænnet. Du finder derfor oftest PTPP i terrænløbesko, trail løbesko, offtrail løbesko og lignende.

QuickStrike

En teknologi til ydersålen som benytter TPU materialet til at sænke vægten på skoene signifikant. Det er ikke noget du skal bekymre dig om i forhold til skoen, da der er en teknologi, som benyttes i produktionen af Adidas løbesko og ikke er et produkt af selve skoen.

Seamless

Ganske simpelt forklaret er Seamless blot et udtryk for Adidas produkter, der er lavet med flade sømme for at du kan undgå irritationer fra syningerne.

TECHFIT

Techfit hjælper dig med at forbedre din muskelbalance og kropsholdning. Derudover hjælper det dig med at holde muskelgrupper sammen for at du kan udvinde størst mulig kraft fra de samlede muskelgrupper. Resultatet er et produkt, der i eksplosive sportsgrene gør en forskel for din performance. Her er der tale om sportsgrene som tennis, fodbold og løft samt crossfit. Opbygningen er med kompression.

TORSION®

I midterfoden finder du denne teknologi, som skaber fleksibilitet mellem forfoden og den bagerste del af foden. Når du løbetræner hra du en overgang fra hæl til forfod (hvis du er hællander), hvilket betyder at du skal have noget stabilitet undervejs for at opretholde den rette statur. Det er hvad Torsion hjælper med.

TPU

Slidstærkt materiale, som er meget let og holder i lang tid. Det er en del af ydersålen på de fleste Adidas sko.

Abrasion resistant, lightweight and durable plastic stud and outsole material used for most of the Liga and TRAXION shoes.

TRAXION®

En del af TPU teknologien er TRAXION ydersålen en konstruktion, der er lavet for optimal landing på hårdere underlag. Du finder derfor ofte TRAXION i mængdetræningsløbesko og deciderede asfalt løbesko.

X-STATIC

Dette revolutionære fibersystem giver din krop bedre betingelser for at performe på højt niveau over lang tid.