Adidas AdiStar Salvation – ærlig anmeldelse og skarpe priser

OBS: AdiStar Salvation er udgået. Find den opdaterede model i oversigten over anmeldelser af Adidas sko.

Adidas AdiStar Salvation 3 er en premium løbesko til løbere med tendens til pronation. Tidligere hed modellen “Control” og nåede 24. udgave. Den nye sko er den bedste sko fra Adidas til pronationsløbere – hvad enten det er let pronation eller moderat. Ønsker du ikke premium-udgaven kan du tage et kig på Supernova Sequence.

Hvad er værd at vide om Adidas AdiStar Salvation?

Generelt er sko fra Adidas en kende smalle. Det samme gør sig gældende for denne model – særligt i hælen. Det giver en komfortabel tæt pasform. Den tætte pasform giver dig bedst mulig afvikling af dit løb – en ting alt fra begyndere til eliteløbere sætter stor pris på.

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: mild / moderat pronation
 • Pasform: smal hæl – normal midt/front
 • Underlag: asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 1400 DKK

Nice to know

 • adiPRENE+
 • Formotion
 • GEOFIT+
 • MiCoach kompatibel

Fun to know

 • Vægt: cirka 360 gram (herre str 42)
 • Hæl til tå drop: 13,9 mm
 • Hæl højde: 36,7 mm

 

Hvem løber med denne løbesko?

Den typisk bruger sætter pris på kvalitet, pasform og har et ønsket om færrest mulige skader. Løbeskoen passer til alt fra begyndere til eliteløbere – dog bruges skoen med forskellige formål. Løber du mindre end 50 km ugentligt, anbefaler jeg at du bruger skoen som din primære sko.

Adidas AdiStar Salvation er en tung løbesko – om du er mand eller kvinde, så ligger vægten på +300 gram. Formålet med en tungere løbesko er at få optimal stødabsorbering. Det vil du hurtigt opleve. Samtidig er afviklingen af dit løb fra hæl til tå – du får et behageligt rul henover foden.

Et kort resume af den nødvendige anvendte teknologi

Med Formotion teknologien får du en stødabsorbering du sjældent finder andre steder. Ved brug af GEOFIT udnytter Adidas den stigende tendens til færre syninger. Personligt er jeg stor fortaler for få syninger. Det giver færre irritationer. Langt de færreste sko med syninger giver irritationsproblemer, men opstår det, er det ikke at komme uden om.

Udover ovennævnte er AdiStar Salvation tilknyttet samarbejdet mellem Continental og Adidas – det har jeg skrevet lidt om (og med video) på den neutrale topsko Adidas AdiStar Ride.

Adidas AdiStar Salvation

Køb Adidas AdiStar Salvation på tilbud

Om du er herre eller dame, så kan du med sikkerhed finde denne model på udsalg eller tilbud. Det er for dig et spørgsmål om hvor vidt du ønsker ekstra service (læs: gå i fysiske forretninger) eller spare penge og købe AdiStar Salvation online på udsalg. Det er din vurdering. Er det første gang du køber løbesko, vil jeg anbefale dig at få kompetent rådgivning.

Løb på asfalt eller allround løbesko?

Det er vigtigt at understrege at Adidas AdiStar Salvation er en mængdetræningsløbesko til hårdt underlag. Det er dens primære underlag. Omvendt skader det ikke at løbere i blødere terræn. Du kan sagtens bruge skoen til trailløb – dog er det ikke dens speciale. Min pointe er, at du ikke bliver skadet af at bruge den til andre formål.

Ikke alle er enige om at Adidas AdiStar Salvation er en glimrende løbesko – se hvad Runnersworld skriver om skoen. Vi kan ikke alle sammen være enige om hvor god en løbesko er. Personligt har jeg været godt tilfreds med Adidas AdiStar Salvation, men det er klart at andre er skeptiske. Det er i hvert fald tilfældet med Runnersworld. Og de er nu ellers ganske garante for at lave ærlige anmeldelser, hvor der typisk sammenlignes meget med andre modeller fra Adidas og sågar andre mærker.