Inov8 Roclite 295 – Stor test og bedste pris

En udpræget trail løbesko. Inov8 er en mærke der vinder mere og mere trail terræn i DK. Roclite 295 modellen beskriver vi her i dybden:

 • Min anmeldelse af Inov8 Roclite 295
 • Fordele og ulemper
 • Ting du ikke vidste om Roclite 295
 • Find den bedste pris i dag

OBS: Køb denne uge gennem iloebesko og spar 185 kroner. Normalpris: 1.150 kroner – gode tilbud lige nu.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 915 DKK Til butik
 

Hvad byder Inov8 Roclite 295 på?

Den byder på rigtig mange ting. Inov8 er et løbemærke som vinder mere og mere terræn på trailmarkedet. Og det gør de fordi at de laver bedre og bedre sko. Inov8 specialiserer sig i retning af trail løberne. Og det kan både ses og mærkes i deres produkter.

Roclite 295 er en trail model fra Inov8, en model der har masser af byde på. Herunder kan du finde et par af de rigtig fede features du får i løbeskoen.

 • Vægten – du får en forholdsvis let løbesko, som du stort ikke mærker du har på når du er afsted i terrænet. Det giver en rigtig fed oplevelse, at du ikke føler at skoen hæmmer dig på nogen måde.
 • Forfoden – der er rigtig god plads til forfoden i denne sko. Jeg nævner det som en fordel, men det kan rent faktisk blive en ulempe for nogle. Og som jeg nævner i nedenstående video, så er det også lige noget jeg skal vænne mig til.
 • Fleksibilitet. En ting jeg anser for væsentligt når man bevæger sig i trail terræn. Løbeskoen skal kunne flekse mellem de mange forskellige underlag og udfordringer som man møder. Der er tidspunkter hvor du løber på fremkommenlige og lige stier, for i næste session at skulle løbe på halvskrå underlag med mudret overflade. Og der synes jeg egentlig at skoen omstiller sig fint. Dog med nogle få undtagelser, men det kommer jeg ind på senere i anmeldelsen.

 

 

Så hvad byder Inov8 Roclite 295 så på. En god oplevelse i naturen, og klart en sko jeg som udgangspunkt ville anbefale andre. Men hvad kan den så? Læs videre og få en mere dybdegående test. Er der mon ridser i lakken?

Første test af Inov8 Roclite 295?

Første tur i skoen – uhhhh hvor jeg glædede mig. Er der noget bedre end friske løbesko, og så duften af dem når man pakker dem op. Det skal siges at jeg havde snydt en lille smule denne gang. Roclite 295 er en sko som jeg sagtens til hverdag kunne finde på at rende rundt på arbejdet i. Og det var det jeg forsøgte denne gang – lige at have den på et par gange først som hverdagssko. Og for at lukke den med det samme, det kan Inov8 Roclite 295 sagtens bruges til. Det eneste du skal være opmærksom på, det er at sålen m.m. selvfølgelig ikke er bygget til at du går til hverdag og på asfalt og andre underlag med den, så du render ind i et problem med holdbarheden. Nogle vil måske kende dette problem fra en lignende trail løbesko Salomon Speedcross – den bruges også i flæng som hverdags sko, men holder desværre ikke så længe. Men komforten i skoen som hverdags sko, wow siger jeg bare.

Når men tilbage til første løbetur. En løbetur på 6.6 kilometer på en diset og lidt fugtig efterårsdag. En perfekt dag til trail turen hvis du spørger mig. I løbetøjet efter arbejde, ind i bilen og afsted mod udfordringerne.

Løbeturen starter på et almindeligt og stabilt underlag, en grus sti som fører mig længere ud i terrænet. Inov8 Roclite 295 klarer uden problemer denne udfordring, og når faktisk også at tænke på disse 2 kilometer at skoen er forholdvis let, og den egentlig sidder okay på min fod. Der er dog stadig den lille overraskelse i skoen, at den er udstyret, for mit vedkommende, med en meget bred forfod. Og i det almindelige løb ud af grus stien, der synes jeg egentlig at det er en lille smule for meget. Men det skal vise sig at jeg kommer til at blive en lille smule mere glad for den brede forfod senere på løbeturen.

For da jeg kommer ud i terrænet, som i denne omgang er et vådt og fugtigt underlag omkring en sø, hvor det både er igennem skovområde, men også løb på bulet markvej, der opdager jeg at skoens brede forfod måske ikke er så tosset endda. Det er svært at forklare hvad den egentlig gør, men det giver en rigtig god komfort, og en følelse af at mine fødder får lov at arbejde mere frit med underlaget.

På et tidspunkt rammer jeg lidt skråt underlag hvor der til ligemed er lidt mudder ovenpå – det er selvfølgelig en udfordring for de fleste trail løbesko, men synes ikke der gik lang tid før mit første skred skete. Så på denne første løbetur i skoen, der er det eneste rigtig minus egentlig at jeg havde forventet mig mere af ydersålen og dens evne til at gribe fast i underlaget.

 

Kølige facts om skoen

Generelt

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Normal (Bred forfod)
 • Størrelse: Lidt stor
 • Underlag: Trail (Skov, sten, mudder)
 • Træningsformål: Mængdetræning
 • Vejledende pris: 1150 DKK

Herre

 • Vægt: 295 gram str. 42
 • Hælhøjde: 18 mm
 • Forfodshøjde: 12 mm
 • Drop: 6 mm

Dame

 • Vægt: 268 gram str. 39
 • Hælhøjde: 18 mm
 • Forfodshøjde: 12 mm
 • Drop: 6 mm

 

Roclite 295 fra Inov8 – Helhedsindtrykket

Jeg har efterfølgende været afsted nogle gange i denne trail løbesko – Inov8 Roclite 295 – og indtrykket som en helhed har egentlig ikke ændret sig så meget. Skoen sidder perfekt hver gang, og jeg bliver glad hver gang jeg er afsted når jeg tager mig selv i IKKE at tænke på jeg har et par løbesko på. Det er en kæmpe cadeau til skoen. At jeg ikke mærker mine sko, betyder for mig at skoen gør sit arbejde korrekt, og giver mig de bedste betingelser.

En trail løbesko jeg til hver en tid vil anbefale til alle som spørger, også selvom jeg synes den har lidt mangler hist og her. Det er nemlig også en løbesko du kan finde til en rigtig fornuftig pris rundt omkring, og så er den trail sko der dækker mange forskellige løbere. Så en sko der løser sin opgave som den skal.

Det er en sko som jeg synes kun kommer til at sidde bedre og bedre for hver gang. Det er som om at den passer sig bedre og bedre til foden, og det optimerer komforten hver gang. Slidstyrken i skoen syns jeg egentlig er fin, dog skal det nævnes at på toppen af skoen er der kommet lidt slidtage i den mesh foring der er på toppen af skoen. Det lever jeg med, da jeg ved at den mesh også gør at mine fødder får lov at arbejde under bedre betingelser.

Jeg har måske været afsted i skoen 5-6 gang, på forskellige længder og på meget forskelligt underlag, og synes egentlig at min fornemmelse siger mig at den løser det hele meget tilforladeligt. Forstået på den måde at hvis jeg “bare” skal have en hurtig tur gennem skoven, så hjælper skoen mig med det, men vil jeg ud og give den gas og brænde benene af i mere udfordrende terræner, så kan den også det. Så i mine øjne en trail løbesko jeg er glad for at have i min garderobe, den dækker mange af mine behov.

Hvad andre har sagt om Roclite 295

Jan Andersen, Trail er mit pusterum

 • Jeg løber mest i skoven, og det bruger jeg egentlig som et pusterum. Kan rigtig godt lide at komme ud og få lidt andre omgivelser. Der hjælper Inov8 Roclite 295 mig med at turen bliver behagelig og god. En løbesko jeg klart kan anbefale til alle andre.–Jan Andersen

Dudde Larsen, Løber mest trail om vinteren

 • Jeg købte de her sko fordi at jeg ville have et par trail løbesko til mit vinterløb. Og det har jeg endnu ikke fortrudt. Skoen gør det godt, den giver mig den virkning jeg havde forventet, så den kan kan klart anbefales af mig.–Dudde Larsen

Også andre løbere har vurderet skoen. Generelt får den gode anmeldelser fra brugerne. Du kan læse flere “internationale” anmeldelser af Roclite 295 hos RunRepeat

 

Valg af størrelse i skoen

Som vi tidligere har været inde på så er Inov8 Roclite 295 en sko hvor du lige skal tænke dig om inden du vælger størrelse. For det første er den en lille smule bred i forfoden, det skal du være opmærksom på, men dernæst så er den lidt stor i størrelsen. Du skal nok som udgangspunkt regne med at gå en halv størrelse ned i forhold til hvad du normalt bruger.

Herre størrelser:  40,5 – 47

Dame størrelser: 35,5 – 42,5

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Let og behagelig

Jeg synes skoen er let, og så er den meget behagelig at have på. Og som tidligere nævnt, så er det en sko jeg sagtens kunne finde på at bruge som hverdags sko (Velvidende at den ikke ville holde så længe - men hvad gør man ikke for den gode komfort og oplevelse)

Fedt design

Siger ikke så meget omkring skoen og dens funktioner. Men alle vil et eller andet sted gerne have en sko der ser ordentlig ud, og Inov8 er kommet rigtig godt efter designet på deres sko. Og Roclite 295 er bestemt ingen undtagelse

Fornemmelse af underlaget

Fornemmelsen af underlaget er fint, rigtig fint endda. At ydersålen har nogle brister i max situationer, det er hvad det er. men selv fornemmelsen når du løber, og den måde din fod rammer underlaget på. det er fedt, og en kæmpe fordel. Føler virkelig man har styring med sit løb.

Ulemper

Lidt skrøbelig overdel

Den tynde mest på overdelen har jo bestemt sine fordele. Men den er taget med som en ulempe her, da vi snakker trail og et terræn der kan være ubarmhjertelig ved dine sko. Derfor er det en lille ulempe at overdel er lidt skrøbelig.

Bred forfod

Den brede forfod i Roclite 295 - den er taget med som en ulempe. Det giver til tider en god fornemmelse. jeg skulle personligt vænne mig meget til det, og ved ikke om jeg er helt i mål endnu, men der vil helt sikkert være nogle løbere der aldrig affinder sig med den megen plads.

Snørrebånd

Synes jeg oplever at snørebåndene er lidt glatte, og derfor kan gå nemt op. En observation man nemt kommer ud over, og et billede af at denne sko ikke har så mange ulemper. 


 

Du skal købe Inov8 Roclite 295 hvis….

 • du søger en meget alsidig trail løbesko
 • du ikke har noget imod din sko er smart og farverig
 • du gerne vil have en rigtig fed fornemmelse for underlaget når du løber
 • du er fan af kvalitet

Analysedel 1: Hvem henvender skoen sig til?

Løbestil

Roclite 295 er en neutral løbesko. Det er der rigtig mange trail løbesko der er, fordi at det kan være svært at bremse en pronation når underlaget er så skiftende. og nogle vil faktisk også mene det er forkert at forsøge. Foden skal bare arbejde mere frit i trailløb.

Jeg vil sige at jeg selv normalt, hvis vi skal tage alt i betragt er en kraftig pronerende løber, og jeg kan på ingen måde mærke gener når jeg suser af sted i denne neutrale løbesko.

Pasform

Inov8 Roclite 295 har en pasform hvor du lige skal være lidt opmærksom. For det første så opdagede jeg at man skal gå en lille smule ned i størrelsen i forhold til hvad du plejer. Jeg bruger normalt 43 1/3 i eksempelvis Salomon Fellraiser og 44 i Nike LunarTempo, men i denne sko er jeg nede og skal have en størrelse 42 1/2. Så der skal du lige være lidt opmærksom.

Det er også en rigtig god ide at være opmærksom på den brede forfod. Jeg har snart nævnt det nogle gange i denne anmeldelse, men det er også fordi jeg synes det er vigtigt. Skoen bliver som sådan jo ikke længere af en bredere forfod, men alligevel så vil du have en anden fornemmelse af størrelse, når der er så meget plads til dine tæer.

Underlag

Produceret og beregnet til løb på hovedsageligt trails, skovstier, stenunderlag m.m. Sålen har en god evne til at favne bredt, og bide sig fast i det meste. Inov8 Roclite 295 kan også sagtens klare de lidt mere stride strabadser når underlaget viser tænder i form af sten.

Roclite 295 er unik i den forstand, at den faktisk griber fast i rigtig mange forskellige underlag. Det giver dig masser af muligheder for forskellige terræner.

Prisniveau

Den vejledende pris på denne løbesko er 1150,- Og den pris i sig selv vil jeg vurdere er en lille smule i overkanten. Den burde i min termorlogi være placeret omkring en tusindkrone seddel som vejledende udsalgspris. Så ville den være på linje med de andre sko i denne klasse som den skal konkurrere med. Men det er altså også en løbesko som du kan finde mange steder i både fysiske butikker, men også i webshops. Så du skal ikke være bange. Min vurdering er at du nemt kan finde denne løbesko til mellem 800,- og 1000,- på tilbud.

Vægt

Herre vægt: 295 gram i størrelse 42

Dame vægt: 268 gram i størrelse 39

Navnet indikerer vægten på de 295 gram (herre udgaven) men skoen er en flot kombination hvis du spørger mig. For i de 295/268 gram for du virkelig en god kombi af slidstyrke, støtte, fart m.m. Du kan helt sikkert finde trail løbesko der er lettere, men så er min overbevisning at man begynder at slække på nogle parametre. Denne sko gør det godt på mange parametre.

Type sko

Jeg vil beskrive skoen som en mængde trail sko. Jeg ville ikke være bange for at tage denne løbesko på hvis det var længere og mere krævende trails jeg skulle ud på. Har du en ambition om masser af fart på korte ture igennem terrænet, så kan du sikkert godt finde en sko der egner sig bedre til at sætte tempotider. men det der gør denne sko perfekt, er at den kan lidt af det hele.

Holdbarhed

Det er altid svært at gøre en trailsko perfekt i forhold tl holdbarhed. Man vil altid gerne have at ens fødder får de bedste betingelser, og man vil have at skoen holder bedst muligt. Roclite 295 har en mesh overdel som er forstærket så meget den kan, samtidig med at den skal kunne ånde. Og så har den en tå-beskyttelse der gør at du ikke lige ødelægger fronten på skoen. Så alt i alt, så er holdbarheden nok okay.

Drop

Både Asics Gel Noosa Tri til herre og dame har et forholdsvist aggressivt drop på blot 10 mm, som ligger et sted mellem droppet i en traditionel løbesko og i natural running løbesko. Det lave drop giver dig en mere fremadlænet løbestil, hvor du vil lande mere på midt- og forfod. Dette giver dig et mere dynamisk og hurtigere løb. Perfekt til konkurrencedage, hvor du skal løbe så hurtigt som muligt.

Du skal være beredt på at du kommer ned og løbe ved underlaget. Et lavt drop giver dig en god fornemmelse af underlaget, men du skal også være parat til det. Er du vant til højere sko, så vil der nok være en tilvænnings periode.

Analysedel 2: Opbygning

Ydersål

Lavet i en speciel blanding så den er tilegnet til trails. Knopperne på ydersålen er fremstillet i blødt gummi. En blødhed der giver dig det gode greb i mange forskellige underlagt, men specielt i de våde underlag. Modsat så er det bløde gummi også en lille smule mere skrøbeligt, og vil nok hurtigere blive slidt. men det er en pris jeg synes man skal villig til at betale for den sikkerhed det giver at have et bedre greb i underlaget.

Mellemsål

Mellemsålen følger dine bevægelser. Er bygget op med teknologien Meta-Shank. Giver dig en optimal komfort, og hjælpe dig med at blive fri for skarpe genstande.

Hæl

Som med resten af Roclite 295, så er hælen langt nede mod underlaget. og når du har vænnet dig til det, så bliver du super glad for den opbygning.

Midt

En ganske almindelig mellemsål / mellemfod. Du får her 3 zoner SHOC ZONES. Det giver dig især fordele hvis du har tænkt dig at løbe længere trails med Inov8 Roclite 295.

Forfod

Giver mig den frihed jeg skal have. Synes at man kan reagere og dreje i den. Det synes jeg er tegn på at skoen er fleksibel, og den giver dig mulighed for at sætte dit eget præg på hvordan du vil løbe og bevæge dig.

Overdel

Smudsafvisende, men stadig åndbart mesh giver fødderne lov til at ånde. Og så er den tå-beskyttelse der er lagt ud over dine tæer en gave. Når man suser af sted over stok og sten, så kan du ikke undgå at dine tæer vil modtage nogle knubs. og her hjælper det altså med den ekstra beskyttelse.

Herre og Dame Inov8 Roclite 295

Roclite 295 herre løbesko

Denne løbesko er egentlig en løbesko som ikke indeholder de store forskelle om du er en herre eller en dame løber. Ovenstående anmeldelse er foretaget ud fra herre modeller i Roclite 295.

Roclite 295 dame løbesko

Hvis du som dame ønsker at løbe i denne sko fra Inov8, så er forskellen ud fra ovennævnte test ikke voldsom stor. Der er selvfølgelig nogle vægtmæssige fordele, da skoen til damer aldrig eller næsten aldrig er lige så tung som til herre. Men jeg synes også du skal overveje og være meget opmærksom på den bredde der er i skoen, og især i forfoden. Dame fødder kan til tider være en del smallere end herre, så tjek lige bredden ud inden køb.

Find Roclite 295 på tilbud og udsalg

Med den store konkurrence der findes på løbesko markedet, så vil du helt sikkert kunne finde denne løbesko til en god pris. Inov8 er et mærke som er repræsenteret mange steder snart, og det giver dig som køber en fordel, da alle gerne vil have deres bid af kagen. Det skaber konkurrence, og det er mange gange (og desværre) prisen der bliver udslagspunktet. Men det er en fordel for forbrugeren, så du har masser af muligheder for at sparer penge når du skal handle Inov8 Roclite 295

Andre Inov8 Roclite modeller

Roclite 280

Inov8 beskriver denne sko som deres mest allround trail løbesko eller adventure løbesko. Den beskrives som en lillebror eller en lillesøster til Roclite 295. Så vil du ikke helt op og have 295, så er det i hvert fald et kig værd på Roclite 280

Roclite 282 GTX

Igen er det nok en beskrevet bedst som en lillebror eller en lillesøster til 295’eren. Men du skal være opmærksom på i denne model er der lagt Goretex i overdelen. Det giver dig en ekstra beskyttelse mod fugt. Goretex er som udgangspunkt vandtæt, men det giver så også den lille hage at fødderne ikke ånder 100% godt den anden vej.

Sammenligning

Der findes andre trail løbesko som kunne dække samme klasse son Inov8 295. Hvis du gerne vil kigge på alternativer, så har vi listet 3 gode alternativer op til dig herunder. Det er vores vurdering af sko der kunne have din interesse, samt dække nogle af de samme parametre.

Alternativer til Roclite 295

Hvis du ønsker at se alternativer til Inov8 Roclite 295, så har vi nedenfor hjulpet dig lidt på vej. Her får du 3 rigtig gode alternativer, som jeg også synes du kigge på.

Speedcross Pro

Se Speedcross PRO HER

Speedcross 3

Se Speedcross 3 HER

S-lab Sense

Se S-Lab Sense HER


Opsummering

Jeg er tilfreds. En trail løbesko som tilfredsstiller mine krav. Du får rigtig mange gode ting med i skoen, og du får lov til at dyrke alsidig trail træning med denne sko. Det gør du fordi at den har den gode evne til at kunne magte mange forskellige underlag. Så en sko der få min klare anbefaling.

Prissammenligning

Her finder du nettets skarpeste priser, og de bedste tilbud på Inov8 Roclite 295

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 915 DKK Til butik