Komplet guide til vinter løbetøj

vinter løbetilNår du skal ud at lave noget vinterløb er det vigtigt du har de rigtige sko og tøj på. Der gælder forskellige principper i valget af tøjet, som kan være gode at følge når det bliver koldt, vådt og vindigt.

Vintertræning løb – regler

Der findes V.I.S løbereglen, der består af 3 faktorer. Først er der vandafvisning. Når det regner meget er det vigtigt med vandafvisende tøj som kan holde dig tør under dine løbeture. Bliver du først våd og kold, kan det blive svært at få varmen igen.

Dernæst er der Isolering og svedtransport. Mange tror at vandafvisende tøj ikke kan være svedtransporterende, men det kan det faktisk godt. Det er dog ikke det vigtigste. Det vigtigste er at du får indre lag på, der er svedtransporterende således at du kan holde din krop tør.

Andre gode fif til vinterløb og vinter løbetøj

Sørg for at have flere lag på for at transportere sved. Det giver mere varme og bedre varmeregulering at løbetræne med flere lag. Derudover skal du ikke have for meget tøj på. Det kan hurtigt blive for meget. Folk har en tendens til at tage for meget løbetøj på når de løbetræner.

Sørg for at løb i stramt løbetøj. Gode vinter løbetights eller en stramt løbeundertøj fra Falke gør underværker. Vær også sikker på at du er klædt godt på hænder og hovede, eventuelt med nogle af de lækre produkter fra Nathan eller Falke.

Sidst skal du naturligvis ses i mørket. Sørg altid for at have rigeligt med lys og reflekser på. Det er ikke altid nok med reflekser – forsøg også at have nogle LED lys på når du træner.

About the Author:

Mit navn er Ronni og jeg er en passioneret løber. Jeg elsker at nørde og anmelde løbesko. Det er mig der skriver de fleste artikler og anmeldelser på iloebesko. Følg mig på Google+, find iloebesko på Facebook, eller læs mere om mig her på iloebesko.

Skriv en kommentar