Inov8 Trailroc 255 – priser og anmeldelse

inov8 trailroc trailløbeskoInov8 Trailroc 255 er den mest stabile og mest beskyttende model i Trailroc serien fra Inov8. Mange elsker skoen – jeg selv inklusiv. Jeg har testet skoen gennem mange kilometer på varierende underlag. Her kan du lære om:

  • Min test og anmeldelse af Trailroc 255
  • Sammenligning med andre trailsko
  • Prisoversigt / prissammenligning

OBS: køb i dag og spar (AFP: Der skete en fejl ved indlæsning af pris fra tabellen med id ‘174’) kroner gennem iloebesko. Butikspris: 1.200 kroner. Slå til i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
 

Introduktion

Hvis du er på udkig er en trailsko, som skal bruges til variabelt terræn og lange distancer, så er Inov8 Trailroc 255, det du har søgt efter. Trailroc 255 har seriens kraftigste stødarbsorbering under foden, hvilket lader dig løbe længere distancer på ujævnt og skiftende terræn. Denne sko promoverer med sit lave hæl-til-tå drop landing på midt- og forfod og giver det et stabilt løb. Med Inov8 Trailroc 255 behøver du ikke være bekymret for noget som helst når du skal løbe på trails.

Inov8 Trailroc 255 er tilgængelig til både herre og dame og kommer i forskellige farver. Pga. af dens mange nye og avancerede features kan løbeskoen være med til at give dig en bedre løbeoplevelse på trails. Gennem denne anmeldelse vil du kunne lære mere om skoens features og deres funktion ved trailløb. Jeg håber på at kunne hjælpe dig til at finde den rigtige trail løbesko til dig.

Hvad er nyt i Inov8 Trailroc 255

En af de nye features inkluderet i Inov8 Trailroc 255 er Shoc-Zone teknologien, som hjælper med at øge din effektivitet som løber, pga. dens 6 mm hælryg.

For at give mere beskyttelse under foden har Trailroc 255 en Meta-Shank Gen3, som støtter din fod mens du løber og beskytter din underfod mod sten og ujævnheder på trailen.

Inov8 Trailroc 255 vejer, som navnet antyder, 255 gram og har en fleksibel konstruktion.

Den slidstærke og holdbare ydersål bruger forskellige typer gummi, hvilket hjælper med til at sikre det stærke greb på tørre og stenfyldte trails. Dit løb vil blive mere sikkert og selvtillidsfyldt, da du ved at din risiko for at glide er minimeret med Trailroc 255.

Holdbarheden er et vigtigt komponent i trail løbesko, har de lagt et Tri-C komponent i ydersålen. Dermed vil du kunne løbe mange flere km uden at din fod eller ydersålen giver efter.

anmeldelse og test af trailroc 255

Min test og anmeldelse af Inov8 Trailroc 255

Førstehåndsindtryk

Jeg havde læst flere anmeldelser inden jeg selv testede Trailroc 255, og jeg var derfor ganske forventningsfuld inden jeg pakken ind af døren. Det første jeg lagde mærke til ved Inov8 Trailroc 255 er dens design. Jeg synes den har et cool og simpelt design, hvilket gør den attraktiv for mig. Selvom den sammenlignet med andre trail løbesko, kan se lidt stor og klodset ud (det er den absolut ikke). Det første jeg lagde mærke til, var skoens gode pasform. Tidligere har jeg følt at andre Inov8 løbesko, har haft et tight fit omkring forfoden. Trailroc 255 har derimod en bredere platform, som gjorde at jeg fra dag 1 følte mig godt tilpas i skoen.

god pasform og bredde i trailroc 255

Efter +450 km

Efter at have løbet rigtigt mange kilometer på forskellige trails fra vertikalrige kilometer i Chamonix til smalle trails i Hareskoven, er jeg stadig fuldt ud tilfreds med Inov8 Trailroc 255. Dens komfortable fit, og den brede forfod, holder stadig og har aldrig givet mig problemer. Faktisk har jeg oplevet at jeg på rigtigt lange ture, har haft en bedre fornemmelse i foden, sammenlignet med andre og mere minimalistiske trail løbesko.

inov8 trailroc 255 bagparti

Samtidigt har jeg intet at holde op på dens holdbarhed, som jeg synes har været i særklasse. Selv efter de forholdsvist mange kilometer jeg har løbet, har jeg ikke kunne mærke noget. Nogle af gummi grebene er naturligvis blevet en smule slidt, men ikke noget jeg bider mærke i mens jeg løber. Og jeg har absolut ikke passet ekstra godt på dem. Trailroc 255 er kommet med ud i alt. Og nu vi er ved ydersålen, så er det også en af mine “kritikpunkter”. Inov8 Trailroc 255 er skabt til tørre og stenede trails. Her giver den et super sikkert og godt greb. På regnvåde trails og underlag er ydersålen langt fra lige så sikker, og jeg har et par gange kommet hjem med mudder op af siden.

Fordele og ulemper i Trailroc 255

 

Fordele

Komfort

Som det er blevet nævnt før, så er Inov8 Trailroc en utroligt komfortabel løbesko. Den har et natuligt fit, som giver en god komfort pga. den bredere platform og mere plads til forfoden. Udover det så har mellemsålen en EVA injection, som giver en blød fornemmelse og følelse under foden. Grundet den høje komfort, er det en sko, som du sagtens kan tage med ud på længere distancer. Og her tænker jeg rigtigt langt.

Støtte og beskyttelse

Når du løber på trails, vil der altid være en risiko for at du glider eller at du træder ned på noget forkert. Det har de tænkt på hos Inov8 og Trailroc 255 giver god støtte og beskyttelse til trail løb. Dens Meta-Shank Gen3 forbedrer beskyttelsen under foden og sikrer at du ikke skal slutte dit løb grundet en spids sten. Jeg har endnu til gode at skulle slutte mit løb tidligt. Det giver en rigtigt behagelig selvsikkerhed, når man ved at man er sikkert.

Holdbarhed

Når du skal købe et par løbesko er det vigtigt også at tænke på skoens holdbarhed, for at købe noget som går i stykker en måned efter, er bare spild af penge. Det er absolut ikke noget issue med Inov8 Trailroc 255. Den er holdbar fordi skoen har flere features, som aktivt går ind og beskytter konstruktionen mens du løber. Ydersålen er lavet af slidstærkt gummi, der ikke bare sådan bliver slidt op. Samtidigt går Tri-C komponenten ind og forbedrer sålens slidstyrke.

Ulemper

Greb på vådt underlag

På tørre og klippefyldte trails har Inov8 Trailroc 255 et exceptionelt godt greb. På solrige dage vil du ikke opleve nogen problemer med at løbe. Men når det har regnet og trailen er våd og glat, er det ikke helt samme sag. På vådt underlag er grebet ikke optimalt, og du skal være meget mere vågen for ikke at risikere at vælte. Så hvis du ved at du skal løbe meget på våde og måske snefyldte trails, er Inov8 Oroc 280 off-trail sko nok et bedre valg.


 

Hvem henvender Trailroc 255 sig til?

Pris

Inov8 Trailroc 255 vejledende pris er 1095 kr. Prisen varierer dog meget fra butik til butik og det er ofte muligt at finde Trailroc 255 på tilbud eller udsalg. For at gøre det nemmere for dig, har jeg i prissammenligneren fundet markedets laveste priser, fra løbebutikker som du kan stole på.

Løbestil

Den populære trailsko henvender sig primært til neutrale løbere. Det vil sige at din fod lander lige på jorden og bliver der. Dermed at den ikke ruller ind ad eller ud ad.

Er du i tvivl om din egen løbestil og hvordan du løber? Så vil jeg anbefale at læse min guide og forklaring på løbestil. Her kan du lære alt, hvad der er værd at vide om løbestil.

Terræn

Med Inov8 Trailroc 255 kan du løbe på et væld af forskellige trails, fra bredere boulevarder i Københavns parker til udfordrende og bjergrige trails i udlandet. Løbeskoen er dog klart bedst på tørt underlag, hvor dens greb i ydersålen er bedst.

inov8 trailroc anmeldelse

Type og brug

Inov8 Trailroc 255 er skabt til almindelig træning og længere distancer. Den har en tykkere og mere stødabsorberende sål, som gør at den er oplagt til længere traildistancer. Også på ultradistancen. Med denne sko vil du uden tvivl kunne forbedre din løbeperformance på trails. Det er ikke nemt, og de rigtige par trailsko kan gøre en stor forskel. Selvom Trailroc 255, sammenlignet med andre løbesko, ikke er specielt tung er den ikke velegnet til intervaltræning og lign. Til det er skoen for fleksibel og tung. Hvis du er på udkig efter en trailsko, som er bedre til intervaltræninger, kan du kigge på dens lettere brødre, Trailroc 245 eller Trailroc 235.

Holdbarhed

Skoen har en meget slidstærk ydersål, som altid er det der slides mest på ved trailsko. Ydersålen er blevet lavet af tre forskellige typer klæbrig gummi, som sikrer at der ikke vil ske noget med din sko mens du løber. Det er meget vigtigt at din sko ikke pludseligt går i stykker, da du så pludselig kan stå midt på en trail uden en fungerende sko. Det kommer ikke til at ske med Inov8 Trailroc 255.

inov8 har lavet en ny genial sko - trailroc 255

Størrelse

Både hælen, midtfoden og forfoden har plads til almindelige fødder. Før har jeg haft problemer med at Inov8 løbesko har været en smule stramme omkring forfoden. Det er dog ikke noget issue med Trailroc 255. I størrelsen vil jeg anbefale at du vælger en størrelse, som er et halvt nummer større end din egentlige størrelse. Det sikrer at du får et perfekt fit, som vil passe perfekt til din fod og skoen vil hverken være for løs eller for stram.

Vægt

Inov8 Trailroc 255 vægt er 255 gram. Det er den tungeste i Trailroc serien, men stadig ikke det jeg vil kategorisere som en tung sko. Det er dog mere en trænings- og langdistancesko.

inov8 trailroc 255 anmeldelse

Hælhøjde

Højden i hælen på Inov8 Trailroc er 22 mm. Med en tilstrækkelig hælhøjde, får du mere komfort og beskyttelse i hælen. Pga. den ganske signifikante hælhøjde (for trailsko), er du sikker på at din hæl er beskyttet og vil have det komfortabelt, selv på længere og udfordrende distancer.

Forfodshøjde

Højden i forfoden er 16 mm. Ligesom ved hælhøjden, så gør en højere forfodshøjde at din fod vil være beskyttet og komfortabel mens du løber.

min vurdering af trailroc 255

Hæl-til-tå drop

Droppet i Inov8 Trailroc 255 er 6 mm. Med et så lavt drop, promoverer og opfordrer skoen til et mere naturligt løb, hvor du mere lander på midt- og forfod. Et mere naturligt løb lader din fods egne muskler arbejde mere og derigennem blive styrket. Samtidigt giver et 6mm drop en bedre følelse med trailen, så du nemmere kan holde balancen og undgå fald og styrt. Dette vil hjælpe dig til at øge din løbeeffektivitet og generelt gøre det sjovere at løbe.

Trailroc 255 opbygning

Ydersål

Ydersålen i et par trailsko skal være holdbar og slidstærk, da det er ydersålen som hovedsageligt er udsat for slitage i trail løbesko. Da ydersålen meget naturligt er den mest eksponerede del i skoen. Inov8 Trailroc 255 bruger en højkvalitets ydersål, som kan modstå slid fra flere forskellige overflader. Hvad enten det er grus, rødder eller skarpe klipper. Ydersålen har et aggressivt greb, som er designet til at give god støtte og sikkert greb på mange forskellige trails og forskelligt terræn. Materialet kaldes for Trailroc, hvorfra skoens navn også er hentet fra.

brug meget tid her - de her trailroc 255 sidder godt

Ydersålen har også en Tri-C compound som er en af flere features der promoverer den høje slidstyrke. Det gummi komponentet gør er, at det giver sålen et bedre greb og holdbarhed. Ydersålen er skabt i tre forskellige typer klæbrig gummi, der giver skoen dens greb og slidstyrke i forskelligt terræn.

Gummimaterialerne er:

  • Soft Sticky Rubber
  • Hard Sticky Rubber
  • Endurance Rubber

Kombinationen af disse gummimaterialer forbedrer ydersålen overordnede greb. Denne kombination af forskellige typer gummi finder du i flere af de bedste trail løbesko på markedet.

Mellemsål

I mellemsålen har Inov8 Trailroc 255 en Injected EVA Foam, som er et meget populært materiale i løbesko grundet dets fantastiske stødabsorberende egenskaber. Din fod vil opleve en bedre støtte og føles mere sikker, end i sko uden samme EVA Foam i mellemsålen. For at beskytte mod stød eller slag op igennem foden ved landing og afsæt, har Trail Roc 255 en Meta-Shank beskyttelsesplade, som strækker sig fra midtfod og ud til forfod. Denne giver ekstra stødabsorbering og beskytter din fod mod skader og slag fra underlaget.

beskyttelse mod sten og andet i trailroc 255

Overdel

Overdelen i Inov8 Trailroc er lavet af synthetic mesh covers, som vejer meget lidt og er stærkt åndbare. For at holde vægten nede på et minimum bruges letvægtsmaterialer i overdelen. Desto lettere materialet er, desto mere åndbart bliver det. Inov8 Trailroc 255 har også TPU Lacing System, som er en virkeligt god feature, som sikrer at skoen sidder tæt og fast omkring din fod. Ikke noget med at glide rundt længere.

Endnu en feature for at give et bedre og mere sikkert fit er forfodens Met-Cradle Webbing, som er sat sammen med skoens 6mm Footbed. Met-Cradle er meget vigtig i forbindelse med at sikre din forfod og give dig en mere komfortabel oplevelse med skoen. Skoens Footbed fungerer også som et ekstra stødabsorberende lag der får din underfod til at have det blødt og komfortabelt.

Teknisk konstruktion

Den tekniske konstruktion og medfølgende teknologier er med til at styre, hvordan skoen performer og føles for dig. Inov8 Trailroc 255 har en håndfuld features og teknologier, som er blevet brugt for at skabe den komfortable, slidstærke og højt performende løbesko. Herunder vil jeg gennemgå nogle af de teknologier som jeg har ikke har beskrevet dybdegående tidligere i anmeldelsen.

vurdering af trailroc 255

Natural Fit

Dens Natural Fit features er fremragende, da den giver din fod mulighed for at bevæge sig frit og naturligt igenne, løbebevægelsen. Dette giver en bedre komfort og hjælper dig igennem løbeturen, især længere distancer. Natural Fit er rigtigt brugbart for dig som er på udkig efter en perfekt fit og støtte i din trail løbesko.

Shoc-Zone

En af de bedste features i Trailroc 255 er dens Shoc-Zone teknologi, som bruges til konstruktionen af skoen. Shoc-Zone forbedrer dramatisk skoens stødabsorbering og giver dig en langtidsholdbar komfort på løbeturen.

ekstra beskyttelse i trailroc 255

Alle de teknologier som er blevet brugt i konstruktionen af Inov8 Trailroc har en signifikant effekt, er performance øgende og hjælper dig at få den trail oplevelse, som du er på udkig efter. Den høje performance kombineret med den effektive støtte og stødabsorbering gør at mange trailløbere foretrækker Inov8 Trailroc 255.

Udsalg og tilbud

Du kan købe Inov8 Trailroc 255 i mange forskellige butikker. Derfor vil der også være mange forskellige priser, som kan variere meget. Samtidigt gør det at konkurrencen er meget høj og du vil kunne købe Inov8 Trailroc 255 til billige priser på tilbud og udsalg. Der kan være mange penge at spare ved at undersøge de forskellige muligheder. Jeg har samlet de bedste og billigste online løbebutikker, som sælger Inov8 Trailroc 255 i prissammenligneren øverst. Her kan du finde markedets bedste priser og tilbud på Trailroc 255.

review af trailroc 255

Inov8 Trailroc 255 herre og dame

Stødabsorbering i hælen

Med Inov8 Trailroc 255 får du en meget komfortabel stødabsorbering i hælen, som bliver vurderet til 7 ud af 10. Siden den har en god højde, er dette også meget til at forbedre stødabsorberingen. Selvom denne sko promoverer løb på midt- og forfod lander de fleste løbere fortsat på hælen, og det kan være en smertefuld oplevelse, hvis du løber på ujævnt underlag med mange sten, og stødabsorberingen ikke er kraftig nok.

Forfodsstøddæmpning

Normalt er der mere stødabsorbering i hælen end i forfoden, da de fleste løbere lander på hælen. Selvom hælen skal have den bedste stødabsorbering, så betyder det ikke at forfoden ikke skal have nogen stødabsorbering. Forfoden skal fortsat have en god stødabsorbering, fordi forfoden også lander på jorden og du sætter af på forfoden. I Inov8 Trailroc 255 er forfodsstøddæmpningen rated til 6 ud af 10.

medium styrke i bagparti, trailroc 255

Stivhed

I henhold til stivheden i Inov8 Trailroc 255 er det en mindre stiv løbesko. Den er bare rated til 4 ud af 10. Dette viser tydeligt at det er en mere fleksibel sko, som på trods af sin høje fleksibilitet fortsat fastholder sit gode fit. En højere fleksibilitet betyder at in fod får mere frihed til at bevæge sig naturligt.

Stabilitet

Stabilitet er Trailroc 255 er rated til 8 ud af 10. Det er en rigtigt stabil sko, der gennem flere af dens stabilitetsfeatures, som TPU Lacing System og Met-Cradle Webbing, sikrer dig et stabilt og sikkert løb.

Lignende løbesko

Der findes mange forskellige sko og med hver deres fordele, ulemper og specialiteter. Inov8 Trailroc 255 er en virkeligt god trail sko til træningspas og lange distancer. Det er fordi skoen har en slidstærk ydersål og god støtte igennem hele løbebevægelsen. Der findes naturligvis også mange andre gode trail løbesko på markedet. Herunder har jeg listet, og beskrevet, lignende løbesko, som du kan tage et kig på, hvis ikke du synes at Inov8 Trailroc 255 var lige hvad du søgte.

trailroc 255 test

Saucony Peregrine

En anden god trail løbesko med effektiv stødabsorbering og støtte er trailskoen Saucony Peregrine, som beskytter dig på hver eneste løbetur. Saucony Peregine har en signifikant lavere vægt sammenlignet med tidligere versioner og det sikrer dig et hurtigt og sikkert løb. Skoens redesignede overdel har øget fokus på et sikkert greb om hælen og beskyttelse som udfordrende terræn. Også et glimrende valg til trail sko.

Inov8 Oroc 280

Hvis du er på udkig efter en sko til vådt terræn og mudret underlag, evt. endda med sne, så skal du kigge på den grove Inov8 Oroc 280 trail sko, som er bygget til de absolut værste vejr- og trailforhold. Oroc 280 har samme hæl-til-tå drop og meget samme performance som Trailroc 255, bare med mere fokus på offtrail og mere krævende trails. Den store forskel ligger i skoens meget mere aggressive ydersål.

Salomon Speedcross

Et andet godt valg kunne være den populære og klassiske Salomon Speedcross, som også er en let sko, der dog adskiller sig fra Trailroc og Peregrine, ved at have en mere aggressivt ydersål, som giver et mere sikkert greb på våde trails og i sne. Speedcross har ligesom alle andre trailsko fokus på et tætsiddende og komfortabelt fit, så du kan føle dig i fuld kontrol og i kontakt med underlaget, uanset hvad du træder ned på.

parti i inov8 trailroc 255

Alle de førnævnte sko giver en god performance, og jeg har været veltilfreds med dem alle. Hvilken sko der vil være den bedste for dig, må være en smagssag og en personlig præference ift. underlag, fit, vægt mv.

Opsummering

Inov8 Trailroc 255 er en trail løbesko, som har en masse gode features, der vil hjælpe dig i din daglige træning og evt. i konkurrencer på længere traildistancer. Skoen promoverer stabilitet, støtte, komfort og sikkerhed. Skoen vejer bare 255 og har en god fleksibilitet, som giver din fod frihed til at bevæge sig naturligt. Du vil blive meget positivt overrasket over det ekstremt komfortable fit og gode stødabsorbering, som jeg er sikker på vil give dig mere lyst til at løbe længere og oftere.

inov8 trailroc

Jeg havde udelukkende gode oplevelser med Trailroc 255. Jeg følte mig sikker og beskyttet på mange forskellige trails. Dog kunne jeg godt have brugt en grovere ydersål, så grebet på våde underlag ville være lidt bedre. Det er dog en parentes i en generelt meget positiv oplevelse med Inov8 Trailroc 255.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik