Inov8 Trail Talon 250 | Langdistance trail løbesko

Inov8 løbesko er primært løbesko til trail i en eller anden udstrækning. Inov8 Trail Talon 250 er en trail løbesko med fokus på lethed, fleksibilitet og længere distancer. Og så skal den løfte en arv, mon den kan det. Vi giver i denne test bl.a.:

 • Gennemgribende anmeldelse af Trail Talon 250
 • For og imod ved Inov8 Trail Talon
 • Vores brugertest af skoen
 • Hvor du finder skoen til skarpeste pris
 • Teknisk gennemgang af Trail Talon fra Inov8

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 101 kroner. Normalpris: 1.200 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Trail Talon 250

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 1.099 DKK Til butik
1-7 dage 1.145 DKK Til butik
 

Inov8 Trail Talon 250, det her skal du bemærke

Når man har med en løbesko fra Inov8 at gøre så er man helt naturligt sikker på at det er en kvalitets løbesko. En anden ting der næsten er lige så sikkert som amen i kirken , er at vi snakker om en løbesko til trail. Og det gør vi også med Trail Talon 250 fra Inov8.

Inov8 har for vane at sætte skoens vægt ind i deres produktnavn. Selvfølgelig kan det ikke passe på alle størrelser i en sko, men det er vægten på en gennemsnits størrelse. Også her er Trail Talon 250 blot endnu en i rækken hos Inov8. Du skal helt sikkert bemærke den forholdsvis lave vægt som denne Trail Talon (250 gram) indeholder. Lige for at slå det fast med det samme, vægten på denne her størrelse vi har testet ud fra er 235 gram (str. 42.5)
Trail Talon 250 er ikke en direkte afløser, men alligevel var det denne her serie og den her model der stod til at skulle afløse den ekstremt populære Race Ultra 270 fra Inov8. Den opmærksomme læser bemærker selvfølgelig at der bare i navnet er 20gram til forskel. Og kan Trail Talon nu også afløse så populær en sko fra Inov8? Det giver vi dig naturligvis svaret på.

Hvis der i denne overskrift skal sættes nogle “buzz ord” på Trail Talon 250, så er det helt sikkert LETHED, FLEKSIBILITET og BLØDHED. Alt det vil vi komme meget mere ind på i nedenstående anmeldelse.

 

test af trail talon 250

 

 

Trail Talon 250 er den naturlige afløser for Inov8 Race Ultra 270

Hvis du vil have en løbesko til længere trail løbeture, så vælger du Inov8 Trail Talon 250

Er dit primære underlag de "tørre" trails, så er denne sko det rigtige valg

Kommer du til at løbe i mudder, så holder du dig fra Inov8 Trail Talon 250. Den er primært skabt til tørre trails og har ikke nok greb i underlaget når det bliver mudderet

 

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Hvad har andre løbere sagt om Inov8 Trail Talon 250. Læs nogle få udtalelser her

Thomas Hansen, Jeg synes den er god

 • Jeg er tilfreds. Jeg løber primært i skoven på stierne og der synes jeg at Trail Talon er behagelig fordi den vejer så lidt, men samtidig har en god støtte–Thomas Hansen

Mette Frederiksen, Lidt for bred men dejlig let

 • Jeg har egentlig ikke noget dårligt at sige om skoen. Den er desværre lidt bred til mig, men har efterfølgende fundet ud af den findes i 2 bredder. Ærgeligt at jeg valgte den forkert, men skoen er fed–Mette Frederiksen

Henrik Pedersen, Inov8 er mit foretrukne mærke

 • Når det kommer til trail løbesko så synes jeg bare Inov8 er et skridt foran de andre. Jeg kan lide deres lave tyngdepunkt og minimalistiske tilgang til at fremstille løbesko. Trail Talon 250 er en for en god løbesko.–Henrik Pedersen

 

 

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Mellem
 • Underlag: tørt trail
 • Vejledende pris: 1.200 DKK

Nice to know

 • Tri-C sole
 • PowerFlow
 • MetaFlex
 • 4mm greb

Fun to know

 • Vægt: ca. 233 gram (42.5)
 • Hæl til tå drop: 5 mm
 • Hæl: 17.5mm Forfod: 13.5mm
 • Lang distance trail sko

 

 

trail talon 250 i solskin

 

Det første indtryk og den første løbetur

Lad det være sagt med det samme. Når du pakker Trail Talon 250 ud af pakken og får den i hånden, så er du ikke i tvivl om vi har med en letvægs løbesko at gøre. Den ser væsentligt tungere ud end den rent faktisk er. Det bliver du overrasket over. Det gav i hvert fald mig sådan en “wow oplevelse”
Ved godt at du nok ikke vil have det på helt sammen måde, men når en “running-geek” (frit oversat: Løbe-nørd) modtager sådan en sko som Trail Talon 250 så kilder det lidt i maven. Ikke så meget fordi skoen er ny, men mere fordi at undertegnet var meget spændt på om den nu også kunne hamle op med sin meget populære forgænger.

Det kan lyde mærkeligt, men første tur i denne her sko blev rent faktisk en stor kæmpe fiasko. Så er det sagt. Men skal også skynde mig at sige at det bestemt ikke er skoens skyld, og det rent faktisk endte med at give rigtig megen god erfaring til eksempelvis denne her anmeldelse.
Vejret var perfekt, november måned og perfekte forhold for en trailtur i denne smukke falmende danske skov. Jeg glædede mig virkelig, for jeg vidste at det i hvert fald ikke var vægten på skoen der kom til at tynge mig. Men selv en erfaren løber som mig kan åbenbart stadigvæk fuldstændig fejlbedømme et underlag. For det viste sig meget hurtigt da jeg bevægede mig væk fra skovstien og ind på det jeg troede var en forholdsvis tør skovbund, at den skovbund var alt andet end tør. Den var til gengæld super blød og mudderet. Og så kommer Inov8 Trail Talon 250 altså på overarbejde.
Det gik meget fint når jeg løb ligeud, men lige så snart jeg kom til den mindste stigning og regnede med at skoen kunne gribe fast og føre mig sikkert op, så gled jeg. Hvis der stod retnings skift på menuen, så blev det efter første gang – hvor jeg landende nede i mudderet – en øvelse i nedsat tempo, ja nærmest slowmotion.

Så den første tur i Trail talon 250 gav ikke den ønskede oplevelse, men den gav en masse input til hvor vi skulle placere den her trail løbesko henne på “mudder barometret” Den hører til i bunden. Men så er det godt at vores test ikke bliver lavet på baggrund af én løbetur. Selvfølgelig skulle Trail Talon 250 have sin chance i sit rette element.

Flere ture i Trail Talon 250 gav det korrekte billede

De næste ture i Inov8 Trail Talon 250 blev i sit rette element. Og lige for at slå det fast for første gang, så skal du holde dig til tørre trails når du benytter denne sko. Eller du skal i hvert fald stærkt vurdere hvor vådt underlaget er når du suser afsted, medmindre du elsker at tage et mudderbad.

Jeg ved ikke hvor mange ture det er blevet til, og har måske max. været oppe og cruise 7-8 kilometer i denne her sko nu. Men netop det at det kan lade sig gøre er en af de kæmpe store fordele ved Inov8 Trail Talon 250. Det er en løbesko der er skabt til at løbe længere ture. Normalt når man snakker om tørre trails, så er det også automatisk et hårdere underlag, og der er der altså en del trail løbesko der bukker under når man nærmer sig de 10 kilometer. Men ikke Trail Talon 250.
Jeg elsker letheden og friheden i denne her sko. Den sidder fast omkring foden og giver dine fødder mulighed for at ånde som de skal. Super fleksibel uden at blive for løs. For én ting er at lave en trail løbesko fleksibel og blød, noget andet er at bibeholde stabiliteten i skoen. Og det skal du ikke være bange for i Inov8 Trail Talon 250. Den klarer fint retningsskift med samme stabilitet og støtte som så mange andre trail løbesko.

Der kan være stor forskel på tørre trails. Det kan være både sten, grus og klipper. Lad det være sagt med det samme, det er ikke så mange klipper jeg har i nærheden af mig, men har været omkring både stem og grus underlaget. Og især grus underlaget er spændende at teste op imod. Men også her synes jeg de 4mm greb knopper som der er på Inov8 Trail Talon 250 gør sit job til UG. Har været i sving med løsere grus og der synes jeg grebet er okay. Man kan ikke forvente at et 90 graders retningsskift klares fuldstændig uden at skoen glider en smule, og det gjorde den også, men ikke således at jeg følte det blev “farligt”

Så efter flere testture i Inov8 Trail Talon er min opfattelse lidt den samme som da jeg pakkede skoen ud. En let løbesko som man bliver overrasket over, og som fungerer perfekt i sit rette element.

 

Inov8 trail talon 250 hælen

 

Valg af størrelse

Her vil jeg råbe vagt i gevær. Du skal være opmærksom når d køber løbesko fra Inov8. Deres størrelser er store. Jeg bruger i 90-95% af alle tilfælde enten 43 eller 43½ i størrelse. men hos Inov8 er jeg i en str. 42½. Så du skal i hvert fald nok et halvt nummer ned i størrelse når du køber Inov8 Trail Talon 250
Du er også meget velkommen til at bruge vores størrelsesguide

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Letheden

Trail Talon 250 er super let. Det mærker du med det samme du får skoen i hænderne. Når du får den på bemærker du faktisk ikke at du har en løbesko på. Og det er jo en meget god indikation på at skoen ingenting vejer.

Fleksibiliteten

Skoen er meget fleksibel. Men ikke så fleksibel at den mister støtte og stabilitet. Selvom skoen kan twiste meget og giver en super god pasform, så mister du ikke støtten i skoen, og det er en kæmpe fordel.

Snørre

Snørresystemet gør et eller andet godt ved hele skoen. For selvom skoen er meget fleksibel og man på den måde skulle tro der var en risiko for at skoen blev ustabil, så holder snørresystemet rigtig godt sammen på hele skoen. Også selvom du laver kraftige retningsskift.

Mellemsålen

Det er fedt at der er lagt en PowerFlow mellemsål i skoen når nu den er bygget til tørre og derved også lidt hårdere trails. Altså de trails hvor du ikke får den samme bløde bounce fra underlaget.

Ulemper

Prisen

Det er altid nævnt at nævne prisen som en ulempe. Men alligevel kan jeg godt finde på at gøre det her. Og det er fordi at når vi snakker om en trail løbesko, så snakker vi for de flestes vedkommende også en løbesko som ikke helt bliver brugt lige så meget, og derfor kan 1.200,- godt være mange penge for en sko.

Pasformen

Den her ulempe er meget personlig. For det er ikke en generel ulempe. Men pasformen i skoen kunne jeg godt tænke mig var en lille smule strammere. Men så er det godt at Inov8 Trail Talon 250 findes i en smallere udgave.

Droppet

Det kan for ham eller hende der ikke er vant til at løbe mellem eller forfodsløb godt være lidt af en omvæltning. Det 4mm drop opfordrer til løb med en krops statur der er lidt længere fremme og et mere aggressivt løb. Det skal man være klar på.

Slidstyrken

Inov8 Trail Talon 250 virker meget blød og behagelig i sin opbygning. Men en sådan opbygning er desværre også alig med mindre slidstyrke. Så det du får i åndbarhed, lethed og fleksibilitet, det mister du i slidstyrke. Nok ikke én til én men noget mister du altså, det skal du vide.


 

 

trail talon 250 set fra siden

 

Analysedel 1: Hvem kan løbe i Inov8 Trail Talon 250

Denne analysedel tager udgangspunkt i hvem og hvordan vi anbefaler at løbeskoen bliver brugt.

Hvilken løbestil

I forhold til valg af løbestil så kan man sagtens argumentere for at Trail Talon 250 er en neutral løbesko. Det vil sige at der ikke er nogen kile/støtte på indersiden for at bremse en mulig overpronation.
Men modsat skal man også vurdere det med løbestil ud fra at det er en trail løbesko. Det er faktisk et fåtal af trail løbesko der udvikles med decideret pronationstøtte, da det i langt de fleste tilfælde ikke vil give mening. Og det gør det ikke fordi at når du løber trail så er underlag og fodstillinger så meget anderledes fra almindeligt løb.

Pasform

Pasformen i Inov8 Trail Talon 250 er i den sko vi har testet normal. Det skal så også sige at når vi har med løbesko fra Inov8 at gøre, så skal du være opmærksom på at de findes i 2 forskellige udgaver. En “Standard Fit” samt en “Preciesion Fit” Og der er Standard Fit med normal pasform, og en Precision Fit er en smule smallere. Men med udgangspunkt i at den Trail Talon vi testede var i Standard Fit, så sidder den stadig rigtig godt omkring foden. Den slutter til der hvor den skal og giver den støtte som den skal. Jeg synes at Inov8 har ændret en smule retning i forhold til pasform. Eksempelvis har jeg på et tidspunkt omtalt i en tidligere anmeldelse af Inov8 Roclite 295, at jeg synes at forfoden var for bred.

 • Størrelse: Almindelig
 • Hæl: Tæt pasform
 • Midtfod: Tæt pasform
 • Forfod: Middel pasform
 • Skosnude: Almindelig
 • Svangstruktur: lav
 • Skoform: semikurvet

Underlag og konditioner

I forhold til vejr og konditioner så vil jeg sige at Inov8 Trail Talon 250 er en helårs sko. For den opbygning og den sålstruktur som skoen har gør at den kan bruges hele året rundt. Dog er det langt de fleste løbere som vælger landevejen i foråret og sommeren, og hopper i trail løbeskoene når efteråret og vinteren presser sig på. Men i forhold til underlaget, så har vi været inde på det før. Trail Talon 250 er en trail løbesko til tørre trails. Og det er den fordi at grebet (knopperne i bunden) “kun” er 4mm. Så den er bygget til at kunne gribe fast når du løber på grus, sten, tør skovbund eller lignende.

forfod trail talon 250

hæl trail talon 250


Prisniveau

Inov8 Trail Talon 250 har en vejledende pris på 1.200,- Og det er jo i dagens Danmark en helt normal pris for en løbesko. Og jeg synes egentlig også man får okay med features i Trail Talon 250 for den pris. Udfordringen i denne sammenhæng er bare at mange går efter en billigere løbesko når vi snakker trail, og bruger de “mange penge” på deres landevejs løbesko. Men isoleret set, og taget i betragtning at du kan finde den billigere online, så synes jeg Inov8 Trail Talon 250 har en fair pris.

Hvad vejer Trail Talon 250

Vi har været omkring det tidligere. Tallet 250 i produktnavnet er en indikator for vægten. Men når man laver en kontrolvejning af skoen og størrelsen som er brugt i denne test, så viser den 233gram for en str. 42½. En super let trail løbesko med en god pasform.

 

inov8 trail talon 250 vejer lidt

 

Pleje og vedligeholdelse af Inov8 Trail Talon 250

Der er den normale vedligeholdelse og vask af løbesko, og så er det ekstra fokus du skal have på dine trail løbesko. Det er naturligvis sådan at du som altid gør dig selv en tjeneste ved at tage indlægssålen ud af skoen efter løbeturen og sætte skoen til tørre et naturligt sted. Men til forskel for dine almindelige løbesko, så kan dine trail løbesko sagtens risikere at være fedtet ind i mudder på overdelen. Det anbefaler vi at du skyller af eller børster af når det er blevet lidt tørt. Lader du det sidde for længe risikere du at det sætter sig fast materialet, og at skoen bliver unødvendig stiv.

Drophøjde i Inov8 Trail talon 250

Det er en løbesko der lægger op til fart, tempo og aggressivitet. Det er en løbesko der gør at du naturligt kommer lidt længere frem på foden at løbe. Og har du ønsket om en forfods løbesko i skoven, så kan Trail Talon sagtens anbefales. Skoen har et drop på 4mm

Drophøjder:
Forfodshøjde: 13.5mm
Hælhøjde: 17.5mm

 

drophøjden i trail talon 250 er lav

 

Analysedel 2: Tekniske gennemgang af Inov8 Trail Talon

Analysedel nummer 2 er den del hvor det kan blive lidt teknisk. Der bruges fagudtryk og der bliver talt lidt mere ned i detaljer af løbeskoen. Men vi gør alt hvad vi kan for at gøre det så forståeligt for alle som muligt.

Ydersålen

Ydersålen på Inov8 Trail Talon 250 er udstyret med 4mm dybe knopper. Knopperne har en forholdsvis bred berøringsflade med underlaget. Det giver dig et optimalt og aggressivt greb. Men samtidig får du også en ydersål der er hurtig at frigive fra underlaget, så din skridt afvikling bliver hurtig og smooth.

 

 

Mellemsål

Den mellemsål man har valgt at lægge i Trail Talon 250 fra Inov8 er en smule anderledes end “normalt” Der er lagt en POWERFLOW mellemsål ind i skoen, som giver op til en 10% bedre støddæmpning og ligeledes et forbedret energiudbytte ved skridt afvikling. Det er ikke sjældent man gør noget ekstra ordinært med en mellemsål i en trail løbesko, men alligevel vil jeg nævne at når vi snakker om trailløb, så er der langt mere naturlig støddæmpning i underlaget, og derfor gør producenterne ikke så meget ud af mellemsålen på trail løbesko, som de eksempelvis gør i dine normale løbesko. I hvert fald ikke med henblik på dæmpningen.

 

 

Hæl

En forholdsvis blød opbygning af hælen giver en rigtig god følelse når du løber i skoen. Også selvom opbygningen er forholdsvis blød, så synes jeg ikke at jeg kan mærke at jeg mangler hold og stabilitet fra hælen.

Støddæmpning

Den normale snak om støddæmpning i løbesko plejer at være unik for en løbesko. Modsat er der ikke den samme fokus på støddæmpning i en trail løbesko, da man får en hel masse blødhed forærende fra underlaget. Men ikke destomindre så har man i Inov8 Trail Talon 250 forsøgt at gøre en smule ekstra ved støddæmpningen alligevel. Nemlig som før nævnt i beskrivelsen af mellemsålen. Og det er gjort fordi at skoen primært skal bruges på trails hvor underlaget kan være lidt hårdere.

Forfod

I Trail Talon 250 er forfoden både fleksibel og behagelig. Der er et rigtig godt flex i forfoden, men det skal der også være på en sko som er til mellem eller forfodsløb på grund af det lave drop (4mm)

Overdel

Overdelen har som beskrevet ned igennem anmeldelsen både fordele og ulemper. Den er super blød og fleksibel, og så er den super åndbar. Det vil sige at dine fødder kan komme af med en masse varme. Det er naturligt nok en kæmpe fordel under varmere forhold, men modsat kan skoen også være lidt kold i koldere forhold. Dernæst er der en ulempe ved blød og smidig overdel. Det er holdbarheden. Jeg skal skynde mig at sige at jeg efter 7-8 ture ikke kan se tydelige tegn på slidtage, og at det skulle blive et problem med holdbarheden. Men erfaringen siger bare at når der er den her bløde og fleksible overdel, så bliver den også lidt mere sårbar overfor torne og grene og den slags.

 

 

Sammenligninger til Inov8 Trail Talon 250

Den nemme og direkte sammenligning til Trail Talon 250 vil være at nævne den forgænger Race Ultra 270 fra Inov8. Men den udgår i skrivende stund af produktion, så måske det vil være en bedre ide at kigge i retning af Salomon S-lab Sonic. Ikke 100% det samme koncept, da S-lab Sonic fra Salomon er udviklet med henblik på en smule landevejs løb også. Men tager vi udgangspunkt i grebsstyrken, som jo er 90% af din trail løbetur, så minder de 2 løbesko meget om hinanden.

Opsummering

En komplet opsummering af Inov8 Trail Talon 250 kunne blive rigtig lang og sikkert også alt for rosende. Det kan virke meget banalt, men jeg synes egentlig at Inov8 nok engang har formået at udvikle en trail løbesko som der manglede på markedet. Eller jeg skal måske formulere det på en anden måde. En trail løbesko som passede perfekt ind i mit setup.
Jeg synes kombinationen af ekstrem lethed og blødhed i overdelen og så det fornuftige greb i underlaget (primært tørt underlag) giver en rigtig fed følelse. Så alt i alt synes jeg bestemt at står du og skal have nye trail løbesko til turen i skoven, og du ønsker dig noget lækkert og let, så tag et kig på denne sko.

Prissammenligning på Asics Metarun

Vores automatiske opdatering holder hele tiden øje med de bedste priser på Nike Free Commuter for dig. Herunder finder du de bedste priser netop nu hos vores løbesko partnere.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 1.099 DKK Til butik
1-7 dage 1.145 DKK Til butik
 

Hvis du har noget at tilføje til anmeldelsen, eller du bare gerne vil læse endnu mere omkring skoen, så kan du altid tage et kig på Inov8’s egen hjemmeside. Her kan du læse endnu mere omkring de fede detaljer der er i Inov8 Trail Talon 250.