Inov8 Terraclaw 250 – Trail løbesko i verdensklasse

Terraclaw 250 fra Inov8TerraClaw 250 er som du nok ved en udpræget trail løbesko. Inov8 er et specifikt trail løbemærke som udvikler sig mere og mere. Denne anmeldelse af Inov8 TerraClaw 250 indeholder:

 • Min anmeldelse af Terraclaw 250
 • Fordele og ulemper
 • Ting du ikke vidste om Terraclaw 250
 • Find den bedste pris på Terraclaw fra Inov8 i dag

OBS: Køb denne uge gennem iloebesko og spar 601 kroner. Normalpris: 1.400 kroner – gode tilbud lige nu.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Terraclaw 250

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik
1-7 dage 1.195 DKK Til butik
 

Hvad kan du forvente af Inov8 Terraclaw 250?

Inov8 TerraClaw 250 – ud over det er et fantastisk navn til en løbesko, så er jeg mega begejstret for denne trail løbesko. Det er en sko der passer mig rigtig godt, og som kan så meget.
Der er nogle springende punkter i skoen som jeg synes at den skiller sig en smule ud fra mængden:

Beskyttelse

Fleksibilitet

Greb

Skoen er bygget op med en rigtig fornuftig overdel, der gør alt det som den skal, den sidder fint på foden, og den giver dine fødder lov til at arbejde og ånde. Men spørger du mig, så er det ikke på overdelen at denne løbesko skiller sig ud – det er underdelen.
Der er en ekstra ordinær beskyttelse i ydersålen, så du ikke risikere at få unødvendige stød m.m. op igennem skoen. Det er altså en feature som jeg er rigtig vild med.
Inov8 Terraclaw 250 er en rigtig fleksibel løbesko – i hvert fald på mine fødder. jeg synes at mine fødder får lov at arbejde frit som de skal – dog uden at jeg føler at jeg skøjter rundt i skoen, og ingen stabilitet har. Så masser af fleksibilitet kombineret med en god mængde stabilitet – det får et klart plus fra min side.

GREBET – det er skrevet med stort, og det er fordi jeg synes at grebet i Inov8 Terraclaw er fantastisk. Jeg oplever at stort set lige meget hvad jeg løber i af underlag (trail), så formår skoen at leve op til mine forventninger. Og det giver dig altså bare en anden ro når du er ude i udfordrende terræn, at du ved at du kan stole på dine løbesko med hensyn til greb i underlaget.

Jeg vil dog ikke undlade at nævne at jeg synes det virker en lille smule mærkeligt at man i denne Terraclaw model vælger at have et drop på 8mm (Ligesom på Inov8 Race Ultra 290) når nu jeg synes at Inov8 har vundet så meget af deres succes ved at skabe rigtig fede trail løbesko med lavere drop. Men mere om det senere i anmeldelsen.

Min første test af Inov8 Terraclaw 250

Har løbet rigtig mange kilometer (alt er relativt – men nu bevæger jeg mest på asfalt og ikke lige så meget trail) i Inov8 Roclite 295. Og må sige at træde ned i  Inov8 Terraclaw 250 er stort set samme fornøjelse som jeg havde med 295’ren. Inov8 forstår virkelig at skabe nogle sko som fødderne har det godt i – eller i hvert fald mine fødder befinder sig godt i. For det er altid meget individuelt med pasform på løbesko.
Jeg har sikkert sagt det før men siger det gerne igen – jeg synes virkelig at skoene fra Inov8 har især en perfekt over overdel. Det er følelse at teknisk opsætning, kombineret med rigtig meget frihed, og gode arbejdsvilkår til mine fødder.

TerraClaw 250 fra Inov8 bestod første tur. Som alle andre sko, så skal de selvfølgelig lige løbes til, men det var præcis samme fornemmelse som jeg har haft med andre modeller. En god pasform, og en fornuftig stabilitet.
Jeg var afsted i blødt og udfordrende terræn, og det synes jeg (personlig mening) at skoen løste på en ganske fremragende måde – ikke engang følte jeg at jeg skulle passe på i retningsskift m.m. Og det sætter jeg pris på. Det siges dog at skoen rent faktisk er udviklet til at overtage fra TrailRoc serien fra Inov8, og det er egentlig en serie der er udviklet til det hårde og stenede underlag (eksempelvis bjerge) Men jeg følte mig på ingen måde tilsidesat af skoen og dens evne til at gribe fat i det våde underlag. Så det er vel bare et klart plus til skoen, at den dækker begge genre.

Et sæt Inov8 Terraclaw 250

 

Kølige facts om skoen

Generelt

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Normal (Bred forfod)
 • Størrelse: Lidt stor
 • Underlag: Trail (Skov, sten, mudder)
 • Træningsformål: Mængdetræning/trail
 • Vejledende pris: 1300 DKK

Herre

 • Vægt: 250 gram str. 43
 • Drop: 8 mm
 • Forfodshøjde: 16 mm
 • Hælhøjde: 24 mm

Dame

 • Vægt: 250 gram str. 39
 • Drop: 8 mm
 • Forfodshøjde: 16 mm
 • Hælhøjde: 24 mm

 

Helhedsindtrykket af Terraclaw 250

Det indtryk er GODT – også selvom denne løbesko har lidt mangler (eller mangler er det ikke, men lidt anderledes opsætninger)
Men skoen som helhed er god – jeg har løbet adskillige ture i skoen nu, og den skuffer mig ikke. Jeg kan lide vægten på skoen, og jeg kan lide pasformen. Så er der nok nogle der vil spørge ind til blødheden i skoen. Den har en fornuftig mellemsål – men skal være ærlig at sige at jeg ikke har lagt så meget mærke til det, og det gør jeg sjældent med trail løbesko, da jeg hovedsageligt (8 ud af 10 gange) bevæger mig på våde trils. Og der synes jeg ikke at støddæmpningen er det man bør vurdere en trail løbesko på, for der får man masser af hjælp fra underlaget.

Når jeg kigger på løbeskoen, så er den fremstillet i et stof/materiale som jeg efter mine ture i den vurdere til at være yderst holdbart. Selvfølgelig kan man se at den er brugt – det skal man også kunne, men materialet i skoen virker virkelig robust, og til at kunne tåle nogle tæv. Og det er måske der at jeg synes at det træder mest frem, at den nok i bund og grund er udviklet til de “hårde trails”
Men en løbesko fra Inov8 som jeg bestemt ikke ville tøve med at anbefale til andre.

Terraclaw 250 løbesko set forfra

Hvad andre har sagt om TerraClaw 250 løbeskoen

Stig Hansen, Inov8 er mit foretrukne mærke, men men men

 • Jeg holder meget af Inov8 og deres tilgang til trail, og deres måde at fremstille løbesko på. Mit overordnet blik på denne model er at den løser rigtig mange af mine udfordringer, men jeg bilder mig selv ind at jeg kan mærke at den er kommet de par millimeter højere op i drooppet–Stig Hansen

Sara Hjulby, Løber en lille smule i skoven

 • Jeg synes denne løbesko gør det rigtig fint for mig. Er mest tilhænger af asfalt løb, men denne her model løser fint mit vinterløb i skoven og på de våde stier og områder–Sara Hjulby

Andre løbere rundt omkring i verden har også givet der mening omkring Inov Terraclaw 250 til kende. Du kan se og læse flere internationale anmeldelser af Terraclaw 250 hos RunRepeat

Valg af størrelse i Terraclaw fra Inov8

Inov8 er kendt for at være store i størrelsen. Jeg er fgået et halvt nummer ned i forhold til min normale størrelse (43) så jeg i  Inov8 Terraclaw 250 bruger str. 42½. Det er vigtigt at være opmærksom på dette lille faktum, for kombineret med at deres forfod er en anelse bred, så kan skoen komme til at føles som en sejlbåd hvis du både har et halvt nummer for stort, og så den gode brede forfod. Så lov mig at være opmærksom på det. Du kan også finde lidt hjælp her via Inov8 størrelsesguide

Herre størrelser:  40,5 – 47

Dame størrelser: 35,5 – 42

Sålen på en Inov8 Terraclaw 250

Fordele og ulemper

 

Fordele

Fantastisk overdel

Overdelen er god. Så meget mere er der ikke at sige om den sag. Men det er generelt for Inov8 at jeg synes de skaber nogle rigtig gode oplevelser for løberne ved at kræse så meget for smidigheden og pasformen i overdelen. At den så også er super holdbar - det gør den kun endnu mere interessant.

Kombinationen

Jeg ser det som en klar fordel at skoen er fremstillet til en type terræn, men faktisk dækker et mere. Det gør bare denne løbesko mere alsidig lækker end den var i forvejen.

Designet

Ved det er smag og behag, men designet og hele auraen omkring skoen lugter bare langt væk af kvalitet. Og det er jo ikke en dårlig ting at se ordentlig ud :-)

Ulemper

Droppet

At droppet er gået fra 6mm til 8mm synes jeg er lidt synd. Inov8 er kommet MEGET LANGT FREM på deres gode kombination af smidighed, kontakt med underlaget og tekniske finesser. Så synes jeg det er lidt synd at man "hæver" droppet

Prisen

Den er ikke i den billige ende, den har en vejledende pris på ca. 1300,- og det er ikke i den billige ende for en trail løbesko. Men holder man det op imod hvad man egentlig får, så synes jeg (personligt) at det er en fair pris. Og du kan jo også sagtens være heldig at finde den på et godt tilbud

Den bredere forfod

Er egentlig ikke en ulempe for mig, men kan sagtens være det for andre løbere. Har du meget smalle fødder, og især en smal forfod, så vil din fod føle sig en anelse alene i denne løbesko.


 

Du skal købe Inov8 TerraClaw hvis….

 • du søger en løbesko til både våde og hårde trails
 • du er tilhænger af gennemgribende kvalitet
 • du gerne vil være sikker på fuld opbakning fra din løbesko til de udfordrende terræner
 

Dame model af Terraclaw 250

Analysedel 1: Hvem henvender Inov8 Terraclaw 250 sig til?

Løbestil

Til den neutrale løbestil. Men synes egentlig ikke det er SÅ vigtigt med løbestil når vi snakker løbesko til trail.

Jeg oplever at selvom når jeg løber på landevej har det bedst med en god støtte til min pronation, så mærker jeg intet der mangler i denne trail løbesko når jeg suser der ud af. (Husk det er primært “våde” trails jeg løber i)

Pasform

En god pasform (ved det er individuelt) Men Inov8 har gjort rigtig meget for at tilpasse løbeskoen så den får en rigtig god pasform. Overdelen følger dine bevægelse, og du får støtte de steder du skal have støtte. X-lock teknologien er det kryds der går ind over skoen (på forfoden) og det er med til at holde din fod på plads og sikre den gode pasform i stort set alle udfordringer du måtte give dine fødder.

Husk den lidt brede forfod – det er en god ide med plads til tæerne, men det skal ikke blive for meget.

Underlag

Kan bruges til både våde og tørre trails. Sålen på denne løbesko er sammensat af både blød og hård gummi, som giver dig en fordel i f.eks. at løbe ned af bakke, og så en rigtig godt slidstyrke. Sålen holder til noget, selvom underlaget kan være barsk

Vidste du at Terraclaw serien fra Inov8 var/er udset til at overtage for TrailRoc serien

Prisniveau

Den vejledende pris på denne løbesko er 1300,- Det er for højt hvis du spørger mig. Men konkurrencen er også stor i både webshops og fysike butikker på Inov8 løbesko, så der er muligheder for at finde den i nærheden af en 1000,-

Vægt

Herre vægt: 250 gram i størrelse 42

Dame vægt: 250 gram i størrelse 39

Type sko

En løbesko du kan bruge til 90% af dine trails, derfor synes jeg det er passende at komme den i en kategori der hedder “mængdetræning trail løbesko. For du kan udfordre mange terræner, og ikke kun de nemme eller ekstreme. Derfor vil man kunne bruge den her løbesko rigtig meget, og den kan holde til det.

Holdbarhed

Inov8 Terraclaw 250 er i henhold til at det er en trail løbesko der kan blive udsat for rigtig mange tæsk, egentlig en rigtig holdbar sko. Det er altid svært for en producent at kombinerer mesh på overdelen med høj åndbarhed. For den åndbare mesh gør at dine fødder kan ånde, så hvis du vil have mere holdbarhed, så må man gå på kompromis med åndbarheden. Så det er en balancegang. Jeg synes Inov8 har ramt rigtig godt.

Drop

8mm i stedet for de “obligatoriske” 6mm. Jeg synes personligt det er en lille smule synd – men lur mig om ikke Inov8 har en klar plan med at få det integreret i deres sortiment. De plejer i den grad at vide hvad de laver. Men om ikke andet så er et 8mm drop nok tegn på en smule mere stødabsorbering i mellemsålen.

Du skal være beredt på at du kommer ned og løbe ved underlaget. Et lavt drop giver dig en god fornemmelse af underlaget, men du skal også være parat til det. Er du vant til højere sko, så vil der nok være en tilvænnings periode.

Analysedel 2: Opbygning

Ydersål

Har nævnt det før. En rigtig fornuftig og yderst slidstærk ydersål der er bygget op af både bløde og hårde komponenter. Giver dig en ekstra hjælp til at løbe ned af bakke.

Mellemsål

Mellemsålen er med til at skabe beskyttelsen fra det hårde terræn og op i din fodsål. Derud over er det stødabsorberende EVA skum der skaber en rigtig fornuftig blødhed og absorbering til kroppen. Dynamic Dascia Band er en teknologi der også er integreret i Terraclaw 250, og det er en feature der giver dig en mellemsål der har lidt responsivitet. Det giver dig noget energi tilbage, så dine skridt kan blive hurtigere.

Hæl

God støtte i hælpartiet – man fristes til at sige som sædvanlig. Men man skal ikke niclicerer det, for det at din hæl holdt godt på plads, og du får de bedste forudsætninger for en god afvikling, det er bare så super afgørende.

Midt

Terraclaw 250 har et godt flex, så midten er god. Gode blødhed og masser af flex og frihed.

Forfod

Den gode frihed til tæerne i forfoden, kombineret med X-lock giver dig det der skal til. Dine fødder (forfoden) får lov at arbejde frit, men bliver holdt i gode rammer (X-lock)

Overdel

Smudsafvisende, åndbar, fleksibel, og med ekstra beskyttelsen til foden på de rigtige steder – hvor meget mere kan man forlange.

Inov8 løbesko i naturen

Herre og Dame Inov8 Terraclaw 250

Der findes naturligvis både en herre og en dame model i Terraclaw 250, men der er ikke de store tekniske forskelle. Det er mere på udseende, og så selvfølgelig på vægten at der er en forskel. Det siger sig selv. Alle de tekniske features i løbeskoen er de samme.

Find Terraclaw 250 fra Inov8 på tilbud og udsalg

Min personlige mening er at det er lidt synd – at sådan en fantastisk løbesko – eller sådan et fantastisk brand skal kæmpe på pris segmentet. For jeg ved at der er langt mange kræfter og tanker bagved de features som denne sko indeholder, og det forsvarer selvfølgelig også prisen. Men der er stor konkurrence både offline, men sådandelig også online på Terraclaw 250, eller Inov8 løbesko generelt. For forbrugeren er det okay, da de kan finde skoen på tilbud, men teknisk set er det lidt synd.
Men du finder masser af steder hvor de sælger denne trail sko til løb, så du finder sikkert sikkert også et rigtig godt tilbud. Vores pristabeller er ikke fyldstgørende for markedet, og vi har på ingen måde alle med, men du kunne jo starte med at kigge i den.

Andre Inov8 Terraclaw modeller

Terraclaw 220

En lillebror eller en lillesøster om du vil til Terraclaw 250. Men ikke at det er skidt. For der er faktisk nogle springende punkter mellem de 2 som man bør lægge mærke til. Bl.a. at Terraclaw 220 har et halveret drop på 4mm, og vægten er særdeles reduceret. Så det er en lidt andet løbesko når vi snakker om 220 i stedet for 250

Inov8 220 løbesko

Alternativer til Inov8 Terraclaw 250

Det er oplagt at nævne andre modeller fra trail mærke nummer 1 i øjeblikket Inov8. De har lavet en model der hedder Roclite 295, det kunne være et fremragende alternativ til dig der gerne vil have en trail løbesko der også magter de fleste udfordringer.
Og skal vi bevæge os over i et andet løbebrand, så kommer vi nok ikke uden om Salomon. Deres S-lab serie har bl.a. en Sense S-lab sko som kunne være en mulighed, der arbejder du også meget tæt ppå underlaget, og får et rigtig godt greb. Salomon Speedcross (GTX, Pro eller den almindelige) er også en trail løbesko. Kunne godt være et alternativ, men vil dog understrege at det er en lidt anden kaliber. Du kommer lidt “højere” op, og jeg synes ikke grebet i denne løbesko er lige så godt.

Hvis du ønsker at se alternativer til Inov8 Terraclaw 250, så har vi nedenfor hjulpet dig lidt på vej. Her får du også 3 rigtig gode alternativer, som jeg også synes du kigge på.

Speedcross Pro

Se Speedcross PRO HER

Roclite 295

Se Roclite 295 HER

S-lab Sense

Se S-Lab Sense HER


Opsummering

Alsidighed er jeg fan af. Og selv om det måske ikke var meningen fra start, så synes jeg denne Terraclaw 250 er voldsom alsidig. Den kan dække langt de flestes behov for en trail løbesko – og ikke bare dække, men give dem en super god trail sko til løb. Så en løbesko der klart får min anbefaling med på vejen.

Inov8 Terraclaw bjerg løbesko

Bedste pris på Inov8 Terraclaw 250

Her finder du nettets skarpeste priser, og de bedste tilbud på Inov8 Terraclaw 250

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik
1-7 dage 1.195 DKK Til butik