Inov8 Mudclaw 300 | Et mudder-monster

Inov Mudclaw 300 er en løbesko med store massive fordele lige så snart terrænet eller underlaget bliver en smule udfordrende og fugtig. En kompakt “mudder-konge” der skaber friktion og greb i selv det mest uduelige underlag. Men har denne fantastiske trail løbesko også nogle ulemper? Vi har lavet en gennemgribende test af Inov8 Mudclaw 300. I denne test kan du læse om:

 • Alle detaljer om Mudclaw 300
 • Fordele og ulemper ved Inov8 Mudclaw 300
 • Vores ærlige mening om Mudclaw 300
 • Den bedste dagspris på Inov8 Mudclaw 300
 • Dybdegående teknisk gennemgang af skoen

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 901 kroner. Normalpris: 1.200 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Inov8 Mudclaw 300

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 299 DKK Til butik
5-7 dage 685 DKK Til butik
4-5 dage 893 DKK Til butik
 

Det her skal du bemærke ved Inov8 Mudclaw 300

Inov8 er i Danmark et brand der er kendt for at fremstille løbeprodukter til den kræsne trail løber. Inov8 Mudclaw 300 træder ikke ud fra denne bedømmelse. Vi har her med endnu et “monster” i sin klasse at gøre. Inov8 Mudclaw 300 er en trail løbesko med fantastiske egenskaber i forhold til at skabe stabilt greb i et eller krævende underlag.

Når du ser på Mudclaw 300 fra Inov8 syner den ikke voldsom speciel – i forhold til så mange andre løbesko. Og det er den måske heller ikke. Men den er i følge vores vurdering et unikum på sit felt. Inov8 Mudclaw 300 er en trail løbesko til ham eller hende som søger en vanvittig stabil løbesko med et ultra godt greb når vi snakker mudret og virkelig krævende terræn. Du vil, hvis du kender en smule til trail løbesko, nok som noget af det første lægge mærke til de markante gummi knopper på ydersålen. De næsten 1cm lange, nærmere betegnet 8mm, gummiknopper sørger for at gribe solidt fast i det mudrede eller på anden måde våde og udfordrende underlag.
Du mærker også meget hurtigt at vi har med en yderst slidstærk løbesko at gøre. Overdelen er gjort ekstra modstandsdygtig af lidt samme årsag som ovenstående. Skoen er skabt til svære og udfordrende trails. Og den slags trails kan sagtens stille nogle svære krav til dine sko’s slidegenskaber. Men her vil du hurtigt opdage, at dette ikke er et parametre som du bør tænke mere over med Inov8 Mudclaw 300. Den er skabt til at få “tæsk” i terrænet.

Hvis du hiver og flår lidt i Inov8 Mudclaw 300 vil du også opdage at du får en rigtig fleksibel løbesko som dine fødder vil elske at komme ned i. Den sidder perfekt omkring foden, og endnu bedre, den følger dine fødders bevægelser når du suser afsted i det udfordrende terræn.

mudclaw 300 review

mudclaw 300 set fra oven

 

Inov8 Mudclaw 300 er en trail løbesko til det krævende underlag

Du kommer til at holde at Inov8 Mudclaw 300 hvis du elsker løbesko som kan tåle nogle tæsk

Inov8 Mudclaw 300 er kåret som "best in test" i magasinet TrailRunning. Testen gik ud på at finde den trail løbesko med det bedste greb i underlaget.

Du køber ikke Mudclaw 300 hvis du kun løber på skovstier

 

Hvad har andre sagt om Mudclaw 300?

Nedenstående finder du en lille udpluk af hvad andre har tænkt og sagt omkring Inov8 Mudclaw 300

Signe Jensen, Den har bare det bedste greb

 • Jeg synes Inov8 Mudclaw 300 er fantastisk. Mere er der ikke at sige, jo måske lige at det er det bedste greb jeg har oplevet i mine trail løbesko.–Signe Jensen

Bo Outzen, God men for smal til mig

 • Jeg kan sagtens både se og føle meningen med denne løbesko. Utroligt greb i underlaget. Men desværre synes jeg skoen klemmer.–Bo Outzen

Povl Andreasen, Dejligt den er så lav

 • Jeg synes det er en rigtig fin løbesko. Masser af greb og så kan jeg specielt godt lide at skoen er lav. Føler mig virkelig tæt på underlaget.–Povl Andreasen

 

inov8 mudclaw 300 fra siden

 

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Mellem
 • Underlag: Vådt trail
 • Vejledende pris: 1.200 DKK

Nice to know

 • Findes i 2 bredder
 • 8mm greb
 • MetaFlex
 • *Best in test

*Kåret til bedst i test hos Trail running magazine (Grib battle)

Fun to know

 • Vægt: ca. 260 gram (42.5)
 • Hæl til tå drop: 6 mm
 • Hæl: 22mm Forfod: 16mm
 • Decideret mudder-sko

 

Den første trailtur i Inov8 Mudclaw 300

Når man er fan er trail SÅ glæder man sig. Når man er stor fan af trail i mudret terræn SÅ glæder man sig helt vildt til, at en løbesko som Inov8 Mudclaw 300 skal dumpe ind af brevsprækken. Eller i hvert fald lande i den nærmeste pakkeboks. Inov8 Mudclaw er af andre blevet kaldt den bedste trail løbesko til mudrede udfordringer, og det alene er jo med til at piske forventningerne helt i vejret hos en løbe-nørd som mig.
Og lad det bare være sagt med det samme, den første løbe oplevelse levede fuldt ud op til de opskruede forventninger.

Da jeg pakkede Inov8 Mudclaw 300 ud og fik den i mellem hænder fra første gang kunne jeg straks mærke at det ville blive en god kombination. Skoen oser langt væk af kvalitet, og du både ser og mærker meget hurtigt at Mudclaw 300 er designet af trailløbere til trailløberen. Jeg må indrømme at især den forholdsvis lave vægt overraskede mig rigtig meget. For når du bare sådan lige ved første øjekast kigger på Inov8 Mudclaw 300 så kan den godt se lidt “bastand” ud. Men når du tager fat i skoen bliver du af en helt anden mening. Den vejer utrolig lidt i forhold til sin robusthed.

Første løbetur i Inov8 Mudclaw 300 var på en rute jeg ynder at løbe mange gange i løbet af en sæson, og som er perfekt til test at lige netop den slags trail løbesko der skal kunne klare lidt tæsk. Det er 7.5 kilometer rundt om det lokale Nor, og der er både skov, vandkant, marker, grus m.m. Der er lidt af det hele. Men lad os lige se tilbage på inden løbeturen. For en anden ting der overraskede mig meget var selve pasformen i skoen. Har før haft en anelse udfordringer ved at skulle løbe i “Precision Fit” sko fra Inov8. Og lige for at afklare det, så fremstilles Imov8 Mudclaw 300 i 2 forskellige læste-bredder. En “Precision” og en “Standard” Faktisk var det lidt en fejl at jeg fik købt i den smalle udgave, da deres standard-fit passer meget bedre til mig. Men tilbage til at den her sko faktisk sad ganske sublimt første gang jeg trådte ned i den, og det var selvom det var en Precision bredde. Så udgangspunktet var rigtig godt.
Vejret var med mig. Og her tænker jeg på at der på denne første løbetur var rig mulighed for at komme ud og lege i elementerne. Det havde regnet on/off i dagene op til, og det småregnede på selve dagen. Det giver garanti for mudder-passager på min rute. Og det er lige det jeg ønsker når jeg skal stress-teste en sko af denne kaliber. For så tester vi løbesko i deres rette element.

Inov8 Mudclaw 300 klarede den første tur til UG. Ikke engang var jeg ude i en passage hvor jeg tænkte at skoen måtte give efter. Synes ærlig talt sagtens man kan mærke at de 8mm lange gummiknopper på ydersålen kiler sig fast i underlaget. Ganske simpelt en fantastisk følelse.

 

mudclaw 300 er et mudder monster

 

Flere ture i Mudclaw 300 gav flere gode oplevelser

Faktisk er der ikke så meget unikt at fortælle om de efterfølgende ture. For de var eller er, for jeg løber stadigvæk i Mudclaw 300 fra Inov8, en fantastisk løbesko til en der elsker at komme ud og løbe i de mudrede og fugtige områder. Der er ikke så meget at fortælle omkring distancerne. Og det er der ikke fordi jeg har ikke lavet de store distanceudfald med Mudclaw 300. Jeg løber trail løbeture mellem 6 og 10 kilometer. Sjældent under, og endnu mere sjældent over. Men det er min klare overbevisning at den sagtens kan klare de længere løbeture også.
Hvis jeg skal fremhæve en lille ting som værende ikke så godt, men det er ikke engang sikkert det er skoen skyld, så er det jeg synes den blev en smule smallere på efterfølgende løbeture. De blev selvfølgelig vasket efter turen, og har på den måde stået og tørret naturligt, og selvom det ikke burde kunne lade sig gøre i materialet, så virkede det som om den havde trukket sig en lille bitte smule.

At Inov8 Mudclaw 300 stadig står i min gang plejer at være et rigtig godt tegn på skoens formåen. Jeg tester og prøver rigtig mange forskellige løbesko, og når en sko får lov at blive, så er det tegn på den kan noget unikt. Lige nu er den sammen med Salomon S-lab Speed min absolut foretrukne trail løbesko til vanskelige forhold.

Valg af størrelse

Du skal være en lille smule OBS på størrelsen. Hvis du normalt “bare” handler efter din normale danske (EU) størrelse så skal du passe på med Inov8. Deres størrelser er store. I langt de fleste andre løbesko kan jeg stole på at min størrelse er enten 43 eller 43½. I Inov8 er jeg i en str. 42½. Så mit råd til dig er en smule forberedelse. Kig i de andre løbesko du har og se på centimetermålet. Så går du ikke helt galt i byen. Men som udgangspunkt skal du i hvert fald et halvt nummer ned.
Du er også meget velkommen til at bruge vores størrelsesguide

 

test af mudclaw 300 fra inov8

 

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Stor slidstyrke

Når man laver en trail løbesko til den hårde terræn så skal den naturligvis også være holdbar. Men måden som Inov8 har gjort det i Mudclaw 300 synes jeg er en kæmpe fordel. Overdelen føles både let og fleksibel, samtidig med at den syner af meget stor slidstyrke. Eneste ulempe kunne være åndbarheden?.

Snørresystemet

Jeg skal ikke kunne sige sådan helt præcist hvad det er. Men er du vant til at løbe i terrænet så kender du også til den irriterende følelse det er når snørrebåndet hele tiden går op. Måske fordi de hænger fast, men bestemt også fordi du kurer rundt i skoen. Det sker ikke med Inov8 Mudclaw 300. Snørresystemet binder fast fra start.

Grebet i underlaget

Inov8 Mudclaw 300 har 8mm dybe gummiknopper til at gribe fast i underlaget. Det er altså en fornøjelse at du kan stole på grebet i den løbesko du har på. Der er ikke noget værre på en trail løbetur at du skal rende og være bange for ikke at kunne tage det næste sving med den ønskede fart og effekt. Der får du ingen problemer med Mudclaw 300. Ikke én gang har jeg tvivlet på grebet fra de 8mm lange knopper.

Blødheden

Som tidligere nævnt så blev jeg meget overrasket over det flex og den blødhed som skoen havde. Og selvom overdelen er ekstra holdbar og alt det der, så synes jeg Inov8 Mudclaw 300 er blød og behagelig. Det e for mig en klar fordel.

Ulemper

Åndbarheden

Det siger sig selv, men alligevel er det en ulempe. Det er som regel sådan at når noget er en fordel (holdbarheden) så bremser det for noget andet som så bliver en ulempe. Men man kan altså godt mærke at dine fødder ikke ånder så godt i den kraftigere overdel.

Prisen

I frygt for at komme til at gentage mig selv. Så er det som regel i langt de fleste tilfælde sådan for trail løbesko at de bliver betegnet som dyre. I hvert fald når vi har med de løbere at gøre som kun bruger trail som supplement i de mørke måneder. Men skal sandheden på bordet, altså min forbeholdne mening, så får du masser af gode features for dine penge i denne sko. Jeg fandt den til under de magiske 1000,- så jeg er tilfreds.

Farven

I min søgen efter ulemper ved Inov8 Mudclaw så blev farven en billig købt ulempe. Jeg forstår ganske simpelt ikke at man fremstiller en sådan løbesko i en flot men meget skrøbelig neon farve. Skoen var fantastisk flot da den kom ud af æsken. Nu ligner den bare en slidt løbesko, uden egentlig at være det.


 

Analysedel 1: Hvem kan løbe i Inov8 Mudclaw 300

I denne analysedel kommer vi ind på hvem der kan og bør løbe i Inov8 Mudclaw 300. Vores anbefalinger til hvad og hvilke ting du skal være opmærksom på i forhold til den fysiske opbygning af Inov8 Mudclaw 300

Hvilken løbestil

Som udgangspunkt er 95% af alle løbesko til trailløb lavet som neutrale løbesko. Det giver ikke mening at lægge nogen form for pronations støtte i sådanne sko, da dine fødder er ude i mange forskellige positioner. Så du vil ikke opnår nogen form for effekt ved at blive støtte på eksempelvis indersiden af skoen. Inov8 Mudclaw er også en neutral løbesko. Det er vigtigt at påpege at selvom du normalt er pronations løber på landevejen, så kan denne løbesko sagtens bruges. For når vi taler om løb i terrænet så træder alle disse “regler” lidt ud af kraft.

 

teknisk data på mudclaw 300

 

Pasform

Inov8 Mudclaw 300 findes faktisk i flere bredder, så pasform kan du næsten selv bestemme. Der findes en “Standard fit” og et “Precision fit” Standard er den bredeste af de 2 muligheder. Så har du ikke en smal fod, så vil jeg anbefale at du som udgangspunkt går efter normal bredde via Standard Fit. Generelt se, så er Inov8 Mudclaw 300 fremstillet til at sidde tæt omkring din fod, og det giver en super lækker fornemmelse af både underlag og omgivelser. Med de mange retnings skift som en trail løbetur kan byde på, så er det fedt når skoen sidder fast på foden.

Underlag og konditioner

Hvis det er muligt så hold dig fra asfalt og andet hårdt underlag. Min testtur omkring det lokale Nor har en afslutningspassage på en cykelsti med asfalt, der holder jeg mig altid ude i græskanten for at skåne skoen. De 8mm bløde gummiknopper som giver det her perfekte greb i det bløde underlag er altså voldsomt udsat når vi kommer ud på hårdt underlag. Så husk at skåne dem så vidt det er muligt.
En trail løbesko er så ikke bare en trail løbesko. Jeg tror ikke det er sådan at sålen går direkte i stykker hvis du løber den blide form for trailløb i Inov8 Mudclaw 300. Altså den hvor du løber skovstier og spor i skoven. Men alt i alt så er Mudclaw, som navnet også indikere, altså udviklet til at bevæge sig i mudder og blødere underlag. Der har den det bedst.

Prisniveau

Prisen er altid en fantastisk ting at snakke om i forhold til en trail løbesko. Nogle løber 6 ture i løbet af en sæson på trailsporet, og så synes man alt over 1000,- er meget. Og det er også helt fair. Det er kedeligt at have givet “mange” penge for en løbesko som man så bruger så sjældent.
Inov8 Mudclaw 300 koster i vejledende udsalgpris 1.200,- Så som udgangspunkt er den over de magiske 1000,- som mange ser som smertegrænse. Men er du inkarneret trailløber og får løbet mange kilometer i terrænet, så synes du ikke 1.200,- er mange penge. For du får altså rigtig meget for dine penge. Og måske er du heldig ligesom jeg at finde Inov8 Mudclaw 300 online til en rigtig fornuftig pris. Den findes som regel i en udgået farve eller lignende til en yderst favorabel pris.

Vægt på Inov8 Mudclaw 300

Denne test tager udgangspunkt i en str. 42½, som svarer til 27.5 centimeter. Og denne udgave vejer 260gram. Det er en let trail løbesko. Det bliver i hvert fald ikke vægten der tynger dig rundt i terrænet. Det er en super fed følelse at dine løbesko ikke vejer så meget, og det gælder naturligvis også for trail løbere. Måske er det endda mere relevant for trail løbere. Der kan forekomme både hop og hurtige vendinger, og så bør vægten ikke være et issue.

 

hvad vejer inov8 mudclaw 300

 

Pleje og vedligeholdelse af Mudclaw 300

Det er altid vigtigt at pleje og “vedligeholde” sine løbesko. Trail løbesko er ekstra vigtige at vedligeholde. Trail løbesko til mudder og hårdt terræn er ultra vigtige at rengøre og vedligeholde. De vil, i langt de fleste tilfælde, være smurt ind i snavs og mudder når du er færdig med at løbe. Og får du ikke taget det væk i tide så kan det ødelægge skoen på flere måder.
Du kan se vores guide til vask og vedligeholdelse af løbesko her. Og synes du trail løbesko er dyre, så er det endnu vigtigere at investere en smule tid i rengøring af dem – for de holder simpelthen længere og bliver også langt mere indbydende at bruge.

Drophøjde

Inov8 Mudclaw 300 har en drophøjde på 6mm. Det er hvad jeg vil kalde en god mellemting af et almindeligt drop og en minimalisktisk drop. Jeg synes det er vigtigt at man ikke kommer for højt op i drophøjde når man snakker om trail løbesko. Det er sundt at komme lidt længere frem på foden i terrænet, og det giver dig en langt bedre fornemmelse af underlaget. Og det er vigtigt.

 

Analysedel 2: Fyldestgørende teknisk gennemgang af Inov8 Mudclaw

Punkter med en mere teknisk og detaljeorieteret tilgang til opbygningen af Inov8 Mudclaw 300. Vi prøver så vidt muligt at gøre det så spiseligt for alle som muligt, men der kan altså sagtens fremkomme lidt fagudtryk i denne analysedel.

Ydersålen

Mudclaw ydersålen er vel groft sagt hele hjertet i denne trail løbesko. De 8mm “studs” i gummi på ydersålen er den mest aggressive trail sål til dato som Inov8 har fremstillet. De er placeret på en sådan måde at de har flere forskellige retninger, og det giver dig den fordel at den slipper mudderet lige så hurtigt som du afsætter i det, og på den måde bliver du ikke tynget af det. Mudclaw sålen giver dig stor frihed til at udfordre selv meget udforerende underlag. Du kan løbe afsted uden at skulle tvivle på om sålen er med dig, for det er den.

 

grov ydersål på mudclaw 300

 

Mellemsål

Hvor man på de klassiske løbesko til landevej går ultra meget op i mellemsålen, og den som oftes er hjertet i hele skoen. Så er man i trail regi en lille smule mere large med det område. Det er man fordi man får foræret en masse blødhed fra omgivelserne. Når du løber trail så er underlaget langt mere eftergivende, så derfor behøver du ikke bygge nævneværdig ekstra støddæmpning ind i skoen.
Alligevel vil jeg gerne fremhæve mellemsålen i Inov8 Mudclaw 300. For synes faktisk at den i modsætning til mange andre trail løbesko jeg har prøver giver en rigtig fed følelse og fornemmelse. Man kan også når man mærker på skoen føle at der er noget god blødhed i mellemsålen. Det kan mærkes når du er ude og løbe.

Hæl

Hælen i en trail løbesko er vigtig. Når du har så mange retningsskift som du kan komme ud for, så er det vigtigt at der er noget hold i hælen til at holde din fod på plads. Og samtidig skal et hælparti på en trail løbesko være bygget til de mange retningsskift. Der skal være en klar fordeling af skum og andre materialer. Jeg vil påstå at man også kan få en for blød hælkappe på en trail løbesko.
I Inov8 Mudclaw 300 synes jeg balancen er fin. Det er ikke et område jeg harft nogle gener ved, og det plejer at være det bedste tegn. Når vi i vores test af løbesko skal skrive noget om hælen, så bliver det i de fleste tilfælde “noget negativt” fordi man har lagt mærke til noget. Men når der ikke er noget at skrive om, så hælen vel egentlig bare sit job?

 

hælpartiet på inov8 mudclaw

 

Støddæmpning

Hænger ufattelig meget sammen med beskrivelsen af mellemsålen. Der er ikke lagt ekstra stor vægt på støddæmpning i trail løbesko af den årsag at man får meget forærende af underlaget man løber på.

Forfod

Egentlig er der ikke alverden at skrive til forfoden. Lidt det samme som hælen. Er der noget at skrive om, så er det fordi der er noget negativt. Men synes at “flex’et” i forfoden lægger præcis der hvor det skal, så ingen gener ned oven på foden. Forfoden føles ikke stiv, heller ikke selvom overdelen er ekstra holdbar, og der er lagt kræfter i den retning. Ydersålen på forfoden er bestående af forskellige størrelse knopper. Det giver godt greb, også når det går lidt op af bakke.

 

 

Overdel

Hvis ydersålen var hjertet i Inov8 Mudclaw 300, så må overdelen være hjernen eller nyrerne. I hvert fald har vi her med en andet af de fremtrædende elementer i skoen. Jeg synes det er unikt på den måde de har formået at sammensætte en så slidstærk overdel og SAMTIDIG holde vægten nede. Det yderste af overdelen er en ekstra beskyttende linje der ligger hele vejen rundt i de forreste 2/3 af skoen. Den giver beskyttelse mod slag fra naturen. Overdelen ovenpå er en slidstærk overdel, som man ikke let kan hive tråde eller lignende ud fra. Samtidig er den yderst modstandsdygtig overfor mudder og vand. Og et ekstra plus er at den så også er nemmere at rengøre.
Hvis du har set vores video anmeldelse af Inov8 Mudclaw 300, så kan du se hvad jeg mener med en overdel der er bygget til “blødt” og “hårdt” terræn indenfor trail. Vi sammenligner overdelen på Mudclaw med overdelen på TrailTalon 250

 

 

 

Sammenligninger til Inov8 Mudclaw 300

Der findes ikke så mange omkring buddet på lige netop den her type løbesko. Der findes mange omkring buddet på den “almindelige trail løbesko” Og der er Inov8 også selv fint repræsenteret. Men på denne her “mudder maskine” er der ikke voldsom mange løbesko til sammenligning.
Inov8 har selv lavet serierne X-talon og Roclite som måske kunne komme lidt derhen ad. Så et kig på Inov8 X-talon 212 kunne måske være fint.
Salomon har også en spiller på det marked, og den har tidligere i anmeldelsen været nemt. Salomon S-lab Speed. Det er en trail løbesko med lidt de sammen forudsætninger som Inov8 Mudclaw 300.

Opsummering

Hvis du har læst hele vores review af Inov8 Mudclaw 300 så er du helt sikkert ikke i tvivl om hvad der kommer til at stå i denne opsummering. I hvert fald kan du ikke være i tvivl om tonen.
Jeg er begejstret for skoen og synes at den har så mage fede og lækre ting at byde på. Hele Inov8’s tilgang til at fremstille forskellige trail løbesko der løser opgaverne for den enkelte løber synes jeg er unik. Inov8 laver ikke andet end at fremstille trail løbesko – det kan sagtens mærkes.

Inov8 Mudclaw 300 får en stor anbefaling med på vejen fra mig. Er du på jagt efter en løbesko til den mere udfordrende terræn, så er den bestemt et kig værd. jeg tror ikke på du bliver skuffet.

Bedste pris på Inov8 Mudclaw 300

Vores automatiske opdatering holder hele tiden øje med de bedste priser på Inov8 Mudclaw 300 for dig. Herunder finder du de bedste priser netop nu hos vores løbesko partnere.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 299 DKK Til butik
5-7 dage 685 DKK Til butik
4-5 dage 893 DKK Til butik
 

Hvis du har lyst til at læse mere omkring Inov8 Mudclaw 300 og måske nørde endnu mere med teknologier og opbygning så kan du læse mere på Inov8’s egen hjemmeside omkring Inov8 Mudclaw 300