Blazepod træningssystem | Test og review

Kunne du tænke dig en træningsmakker som er med på at træne hver gang? Kunne du tænke dig en træningsmakker som ikke brokker sig ét sekund over i skal træne? Kunne du tænke dig en træningsmakker der fornyer sig HVER GANG i skal træne? Det er præcis sådan jeg ser på mine Blazepod’s. Det er gaven der bliver ved med at give. Det er nærmest kun fantasien der sætter dine grænser.
Blazepod er min verden den her dimension af min træning som gør det sjovt, når jeg er ved at køre surt i andre øvelser. Du kender det sikkert godt, at man ender med at lave de samme 8-10-12 øvelser når du træner. Det kan du faktisk stadig med Blazepods, men med dem har du bare mulighed for at peppe det hele en smule op.

EN SIMPEL PLANKEØVELSE:
Jeg vil gerne starte med at komme med et eksempel som langt de fleste kan relatere til. Jeg elsker effekten af en korrekt udført planke-øvelse. Men skal jeg være ærlig, så er det skisme også kedeligt at stå der og glane i længere tid. Men efter jeg har erhvervet mig et sæt Blazepods, så er der nu masser af muligheder for at peppe den del af min træning op.

 

VIDEO REVIEW AF BLAZEPOD:

Køb BLAZEPODS her
HUSK: Der er med dette link en rabat på 10% (gælder ikke på kampagnevarer)

 

Hvad er Blazepod(s)

Jeg er faktisk ikke bekendt med om der findes et decideret navn for de her små vidundere. Men når jeg ser på mine Blazepods, og hvordan jeg bruger dem, så vil jeg nok mest af alt kalde værktøjet for en “interaktiv træningsmakker”
Et super simpelt træningssystem (med avanceret teknologi pakket væk fra brugeren i en smart APP) Blazepod består ganske simpelt af X antal pods med lys i, som så tilsammen sætter din træning op – lige efter din smag. Det er simpelt og lige til. Systemet sørger så for at guide dig igennem den træning du finder frem til du vil udføre. Hele konceptet er bundet op på kommunikationen mellem pods og app. Derved har du, hvis du bruger en tablet, et fantastisk overblik over din træning. Du kan sidde og tilrettelægge, trykke på start, og så derefter tager dine pods over.

Test version: Training Kit (bestående af 6 pods)
Du kan se hvad der er med i sådan en pakke i vores unboxing video. Se den her:

UN-BOXING VIDEO

Hvis nu du ikke har set ovenstående video, så vil du, når du åbner dine nye Blazepods, finde ud af at der rent faktisk ikke er så meget i kassen. og hvad mener han så med det? Ja det er lidt svært at forklare, men jeg havde måske forestillet mig noget mere, et mere teknisk setup eller noget i den stil. Havde på ingen måde forestillet mig det skulle være SÅ simpelt og let. det er virkelig herligt.
Du modtager (alt efter version – i vores tilfælde 6 pods) dine pods, en ladestation, 6 straps og og nogle sugekopper. I den pakke jeg bestilte var der også en lille opbevaringspose til mine pods.

Put noget strøm på dine pods, mens du lige downloader den tilhørende APP fra enten Google butikken eller Apple butikken. Lav en smule research, så dine pods får lidt mere tid at lade i, og så er du igang. Læs mere om længere nede hvor nemt det er, og hvor hurtigt du er i gang.

Hent BLAZEPOD fra APP STORE her
Hent BLAZEPOD fra Google Play her

 

Test af Blazepod

Vi har haft disse Blazepods under luppen i snart et halvt år. (Jeg har ikke brugt den uafbrudt) Men bruger dem jævnligt. Det kan du læse mere uddybende om de enkelte punkter længere nede i artiklen.
Du kan også starte med at se vores review video i toppen af artiklen.

Blazepod er ikke fra Danmark

Dette træningssystem er ikke et dansk foretagende. Det stammer oprindeligt fra USA, hvor det er udviklet og lanceret. De er ikke unikke på markedet. Der findes andre udbydere af den slags træningssystemer, men Blazepod er bare kendt for deres super effektive APP og deres høje holdbarhed.
Du behøver, ligesom jeg gjorde, ikke at bestille dem hjem fra USA. Du har muligheden i skrivende stund for at finde produktet på danske hjemmesider. Dem kan du se herunder i vores tabel. Du kan naturligvis også sagtens bestille det hjem fra USA, det er nemt og lige til. Der skal du selvfølgelig for det første være obs på dollarkursen, men også være indstillet på en lidt længere leveringstid. Men der kan du handle via via vores link, og få 15% rabat på din ordre. Der skal du bruge knappen “Køb Blazepod her”

Køb BLAZEPODS her
HUSK: Der er med dette link en rabat på 10%

 

Blazepod Training Kit – 6 PODS

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 3.799 DKK Til butik
 

Blazepod Standard kit – 4 PODS

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 2.999 DKK Til butik
 

 

blazepods kan bruges til al træning

 

Blazepod systemet kan bruges til ALT

Det er nærmest kun din fantasi der sæter grænserne her. De her små lysende pods kan tænkes ind i et hvert træningssetup hvis du spørger mig. Jeg har naturligvis ikke afprøvet dem alle sammen. Men vil da gerne herunsder komme med nogle af de eksempler hvor jeg synes Blazepod har fungeret.

Leg med ungerne (snyder dem til at røre sig):
Hvis du har børn, så kender du sikkert til det issue med at deres Playstation trækker mere end den friske luft og det at røre sig. Men her har Blazepod altså en fantastisk virkning. Et konkurrence element hjælper rigtig meget. Her har jeg bl.a. brugt en træning der hedder “catch the color” (Fang farven) Det drejer sig ganske simpelt om at få så mange af sin egen farve. De 6 pods stilles i rundkreds eller firkant. De skiftes så til at lyse op med 4 farver. Så handler det kort og godt om at komme ud og fange sin farve inden den slukker. Fantastisk leg, men også fremragende træning og skjult motion til ungerne.
Video med Color catch, sammen med hele familien

Løbetræning:
Jeg bruger Blazepod systemet til min løbetræning. Det er primært i forhold til styrketræningen i forbindelse med løb. Du kan læse her hvorfor styrketræning er så vigtigt i forbindelse med løb.

Men du kan så let som ingenting også lave en løbetræning der hjælper dig i forhold til interval og hurtighedstræning. Og det gode ved det, det er at systemet måler dine præstationer. Det vil sige du kan følge med i din udvikling.
Jeg har stillet et lille simpelt eksempel op her:

Én homebase pod (udgangspunktet) og en pod på X antal meter (kunne være 200meter sprinter). Du aktivere sprint ved homebase pod, og slukker den når du rører den pod du har stående 200meter ude. Restituer på vej tilbage, og gentag den øvelse i eksempelvis 10 gange. Efterfølgende kan du nørde dine sprints ned til mindste milisekund. Sværere behøver det ikke være.

Fodboldtræning:
Der findes masser af præ-definerede træninger til fodbold. Rigtig mange af dem er med henblik på boldkontrol og hurtighedstræning. Jeg har bl.a. brugt den med farverne til opvarmning til den årgang 2012 som jeg træner. Igen bliver det mere til leg end til sure pligter. Og så giver kombinationen bare masser af fart , varme og tempo i benene. Den perfekte opvarmning.

Fitnesstræning (fullblown):
Der findes så mange forskellige aktiviteter at jeg kan sagtens kan lave en fullblown fitness/crossfit træning med Blazepod øvelser. Der findes masser af muligheder indenfor både styrke, hurtighed og smidighed. Alt hvad der skal til for at en trænings session for mig bliver fuldendt.

Fitnesstræning (mellem station):
Der hvor jeg nok bruger mine Blazepod’s mest. Som mellemstation eller mellem-øvelse i min fitness/styrketræning. Hvis du har bygget 10-12-14 crossfitøvelser. Så bruger jeg rigtig tit et af de Blazepod øvelser som giver høj puls som mellem-station. Således at der laves 1 eller 2 styrkeøvelser og så laves der en øvelelse med Blazepod for at få pulsen i vejret. Det er vanvittigt effektivt, og så er det super inspirerende og lige til.

Hurtighed og reaktion:
Ikke som sådan en direkte træningsform. Men mere en gode som følger med hver gang du bruger dine Blazepod’s. Det skærper virkelig din reaktion og din hurtighed, i langt de fleste tilfælde. Det er ligegyldigt hvorvidt du træner alene eller i hold. En af de ting jeg synes Blazepod gør unikt, det er at holde konkurrence elementet inde i træningen. Det er super fedt at kunne træne “mod” andre eller mod sig selv. Og på den måde forhåbentlig blive bedre og optimere sin træning.

 

kun fantasi sætter grænser for brug af blazepod

 

Alle kan bruge Blazepods

Altså hvis du gider….
Men det er min klare påstand, at alle der vil, kan få noget effektivt ud af disse pods. Der er rigtig mange forskellige aspekter i det, når jeg påstår at alle kan få noget ud af Blazepod systemet. Og jeg kan ikke forklare dem alle sammen.

Men lad os starte med at det i hvert fald ikke er sværhedsgraden der gør at du ikke kan bruge systemet. Som jeg siger i videoen, så tror jeg selv min gamle Farmor på 90 år ville kunne hitte ud af at sætte det system igang. Det er let og lige til. Kan du finde en app på en telefon eller en tablet, så kan du starte Blazepod op.

Hvis vi kigger lidt væk fra brugervenligheden, og kigger mere ind i et træningsaspekt af systemet. Så er der heller ikke så mange grænser at få øje på.
Det kan sagtens være nybegynderen som egentlig bare søger noget struktur og noget vejledning omkring og til sin træning.
Ham eller hende den øvede træningsudøver kan uden tvivl også udnytte Blazepod systemet til fulde. Man kan skrue på så mange elementer i systemet at selv de toptrænede atleter og de kræsne udøvere kan blive tilfredsstillet.

Er det så i klubben eller er det den private bruger der får mest ud af det? Heller ikke her er der mange ting der taler mere for det ene fremfor det andet. Jeg har brugt, eller bruger på nuværende tidspunkt mine pods i begge henseender. Skal jeg sige noget, så tror jeg dog du skal være indstillet på et sæt med +6 pods hvis du skal bruge det til noget klub eller holdtræning..

I gang med Blazepod på 15 sekunder

Smart træning er jeg stor tilhænger af. Men nogle gange kan det også blive for smart. Og jeg hader når der går mere tid med at forberede og stille op, i forhold til selve træningen.
Så jeg synes det er en af de største fordele, hvis ikke den største, at du på under 15 sekunder kan komme i gang med din Blazepod træning. Du kan se en intro til dette i vores review-video. Men det kræver faktisk ikke mere end du åbner app’en, og så finder den selv dine pods, og så er du i realiteten i gang. Så er det bare at vælge en træning, sætte dine pods op, og igang.

Du må helst ikke være farveblind

Selvom dine pods er tydelige i al slags vejr, meget på grund af de skarpe RGB farver. Så er det vigtigt at du ikke er farveblind. For hele tanken og teknologien bagved Blazepod er bygget op omkring farver. Det er farverne der indikere din øvelse eller dit næste træk. Derfor, hvis du er farveblind, så får du nok ikke det samme ud af Blazepod.

Fordele og ulemper ved Blazepods

Nedenfor har jeg samlet nogle af de fordele og ulemper jeg kan finde ved Blazepod. Listen er bestemt ikke udtømmende, men har taget udgangspunkt i især de fordele jeg synes der gør systemet så perfekt at bruge og arbejde med.

Super sjovt

En af de klare fordele som jeg vil fremhæve ved Blazepod er "sjovheds-faktoren" Det er mega effektiv træning på en sjov måde.

Nemt og lige til

At selve systemet er SÅ simpelt at få til at fungere. Det er en kæmpe fordel. Der er rigtig mange fede tiltag og systemer der mister sin magi, på grund af det er for besværligt at komme igang med at bruge.

Individuelle træninger

Selvom der er masser af udfordring i de præ-definerede træninger i Blazepod app'en, så synes jeg personligt det er fedt at man kan tilpasse og eller fremstille sin egen træning. Det giver en kæmpe frihed.

Hurtig opladning og masser af batteri levetid:

Når du har ladt dine pods op - så er der masser af batteri levetid til god og inspirerende træning. Når dine pods så løber tør, så skal du ikke vente i evigheder før de er opladte igen. Det går forholdsvis hurtigt.

Systemet kan udbygges

Det er fedt at man ikke har købt ét lukket system. Forstået på den måde at du nemt kan udvide dit system. Du kan tilkøbe flere pods hvis du ønskr at udvide dine træningsmuligheder.

 

Prisen:

Det er unægteligt en ulempe at systemet koster fra 2.000,- og op efter som det er nu. Pris er relativt, men det er for de fleste mennesker mange penge at skulle investere i "træningsudstyr"

Connection:

En ulempe som munder ud i en fordel. Har én enkelt gang haft problemer med at mine pods ikke ville connecte til app på min telefon. Men der var lynhurtig support direkte fra Blazepod, og det vise sig at det ikke var mine pods der var noget i vejen med, men min mobile enhed.

Sproget:

Skal man virkelig lede efter ulemper, så er det at app'en foregår på engelsk. Selvom de fleste kan læse og forstå engelsk, så havde det da været sjovere på dansk.

 

Track din træningsdata

Nogle elsker det her, andre hader det eller er bare ligeglade. Men du kan gemme, tracke og forbedre dine præstationer. For undertegnet er det en stor motivation at kunne kæmpe mod sig selv. Og forhåbentlig forbedre sig.
Selv små forbedringer kan have en stor betydning. Derfor er det bare ekstra fedt at app/systemet kan måle helt ned på milisekunder. Det er jeg personligt stor fan af.

 

Robust og ingen løse dele

Systemet er robust som bare fan… Og det bedste af det hele er, der er ikke nogle løse dele, og der er ej heller en on/off knap som kan gå i stykker eller knække af. Dine pods er en helstøbt enhed, bestående af den robuste underdel (fødderne) og ovenpå er den endnu mere hårdføre plasticplade hvori lyssignalet går igennem. Blazepods lægger selv op til flere øvelser hvor dine pods får nogle regulære tæsk. jeg har ikke testet alle sammen, faktisk ikke i nærheden af, men når producenten selv loader træninger op med sådanne øvelser. Så tænker jeg det er fordi de IKKE er bange for at stå på mål for styrken i deres produkt.

 

I form på ferien? intet problem

Hvorfor ikke holde formen på ferien? Blazepod systemet med lader og det hele fylder intet. Det kan pakkes med i kufferten, og så er du klar til at lave mega sjov træning på ferien.
Jeg har ikke selv testet det, men jeg kunne da sagtens forestille ig at man kunne lave noget sjov med sine Blazepods omkring en swimmingpool. Konkurrer om hvem der får lavet flest touch på 5 min. (Dine Blazepods er vandafvisende, så det kan lade sig gøre)

 

Stimuler kroppens støste muskel: Hjernen

Træning kan være mange ting. Og selvom man har de bedste intentioner når man går igang, og træner igennem en længere periode. Så vil jeg påstå at alle når et punkt for en træning bliver “kedelige gentagelser” og måske endda monotont. det kommer du ikke på samme måde ud for hvis du bruger Blazepod systemet. Faktisk vil jeg påstå at den uforudsigelig der er, eller kan laves i Blazepod træningerne er ikke kun med til at bringe din krop i bedre fysisk form. Du træner også hjernen og din reaktion. (Du vil ikke kende kroppens næste træk, og derfor fremstår du langt mere skarp på hver bevægelse.
Vil du gerne træne de samme ting (øvelser) grundet du vil opnå noget specifikt. Så påstår jeg at Blazepod kan blive din bedste ven. Her vil der være endnu større risiko for du løber træt i dine øvelser. Lader du systemet klare det, så kan det uden tvivl gøres langt mindre forudsigeligt.

 

En overskuelig og unik APP

Hele essensen af Blazepod træningssystemet er deres app. Den er let, ligetil og meget overskuelig. Og det er ifølge undertegnede den primære grund til at systemet fngere så godt. Selvfølgelig skal teknologien med mere også spille, men at det hele er så nemt og overskueligt. Det gør at der ikke opstår berøringsangst med produktet. Alle kan bruge det, og alle kan komme i gang med at træne med Blazepods.
Det er klart at skal du bruge systemet til mere systematisk træning, såsom holdtræning, så skal du selvfølgelig investere lidt mere tid i opsætning og igangsætning.

 

 

 

Alene eller som hold – Du bestemmer

En anden rigtig fed ting ved Blazepod er det faktum, at du binder dig til en form for træning. Investere du i en spinningcykel eksempelvis, så er det med henblik på én bruger ad gangen.
Blazepod tillader både den individuelle træning og holdtræningen. Der er ingen begrænsninger. Personligt har jeg naturligvis brugt mine pods alene, men har også med stor succes aktiveret op til 8 fodbolddrenge på én gang.

 

Lav din egen Blazepod træning

Selvom det for så vidt ikke er nødvendigt. Så er det fedt at kunne lave sin egen træning.
Jeg vil dog påstå, at langt de fleste som ender ud med at bruge det her system, de er 90% dækket ind på de prædefinerede træninger. Disse træninger er nemlig opbyggede af eksperter der er vant til at sammensætte sådanne.

 

lav din egen fitness træning

 

 

Nem opladning og masser af levetid

Du har en samlet ladestation til dine pods. Opladningen render igennem dine pods. Så det er super simpelt at koble dine pods til opladning. Kun en lader, og ikke noget med en oplader pr pod. Du stabler dem ovenpå hinanden, og tilslutter dem, så er du i gang med at lade.
Når du har ladet dine pods op, så er der masser af tid til sjov og ballade. Der er mange timers sjov, ja faktisk helt op til 12 timer, på en fuld opladning. NOTE: Husk at du også skal have strøm på din mobile enhed (mobil eller tablet) For ellers kan du ikke sætte Blazepod i gang og bruge det.

 

Køb i USA og spar penge

Priserne kan sagtens være en smule forvirrende. Men vi hjælper dig gerne med at forstå dem. Det forholder sig sådan at Blazepod sælger sine varer direkte, og det kan du som forbruger få nogle fordele ud af. Her iblandt prisen. For kigger du på Blazepod’s egen hjemmeside, så koster de 2 sæt som vi primært har beskæftiget os med i denne artikel en del mindre end de gør i Norden. Alt efter hvordan valutakursen stiller sig, så skal du regne med omkring 1999,- for det lille sæt med 4 pods, og omkring 28-2900,- for det store training kit med 6 pods.

Det er klart at selve producenten kan sælge sine produkter billigere. Lige så klart er det, når de så vælger at sælge til nogle distributører i eksempelvis Norden, så skal vi som forbrugere regne med en lidt højere salgspris. Der er et ekstra led som skal tjene lidt penge.

Rabatkode til Blazepods

Hvis du handler dit Blazepod system gennem Iloebesko.dk, så opnår du 10% rabat på kurven.

Køb BLAZEPODS her
Handler du direkte i USA hos Blazepod, så får du nok en billigere pris, men der er så lidt andre ulemper du skal leve med. Der er længere leveringstid, og der er noget omkring med noget told du skal tage højde for (ikke et problem hvis du handler som privatperson) Og skulle der mod forventning ske noget med systemet, så er der noget længere vej til USA hvis der skal reklameres. Og kommunikationen foregår naturligvis på engelsk.

Køber du Blazepods i Danmark/Norden, så handler du med en distributør, og så forestår de alt omkring levering fra USA til DK (de køber ind til lager og leverer fra deres adresse) Du handler med en butik der nærmere taler dit sprog. Sker der noget med dit produkt, så kan du trygt henvende dig til den butik hvor du har købt det, så skal de tage sig af sagen og al kommunikationen. Ulempen er så prisen.

Pris på Blazepod – 6 PODS

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 3.799 DKK Til butik

Pris på Blazepod – 4 PODS

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 2.999 DKK Til butik
 

About the Author:

En passioneret løber der elsker at nørde med både løbesko, og selvfølgelig også alt det fysiologiske omkring det at løbe. Ja, jeg har rigeligt med løbesko, det siger min kone i hvert fald. Men jeg kan altså ikke lade være.....

Skriv en kommentar