Me-Mover | Vi har testet og anmeldt den

 

Me-Mover er en maskine som er temmelig svær at sætte et decideret navn på. Det er en blanding mellem en step, løbe og cykle maskine. Det er en maskine uden motor, eller det vil sige, at det er ham eller hende der står oppe på den, der skal være motoren. Så hvor hurtigt du kommer til at køre, kommer kun an på “motorens” størrelse og lyst.
Mange tror at en Me-Mover er svære at stå på, men med henblik på at denne maskine har 3 hjul, så er det et problem for de færreste. Du vil opleve når du stiller dig op på en Me-Mover første gang, at den virker lidt svær at stå på – men alt begyndelse er svær – du kommer meget hurtigt efter det, og det er ikke balancen der bliver problemet. Den har også en fantastisk evne til at dreje meget skarpt. Men det og meget meget mere kan du læse meget mere om i testen som vi hos Iloebesko.dk har lavet.

Historien bag ved Me-Mover

Det hele startede tilbage i de stockholmske gader i Sverige. Me-Moveren’s opfinder Jonas Eliasson får en tanke, en tanke der skal vise sig at blive til den skindbarlige virkelighed.
Jonas var på daværende tidspunkt utrolig træt af sit pendler liv i metroen, og ikke mindst den tid han brugte på at komme til og fra metroen. Jonas var fra tidligere en både dygtig og ihærdig inline skater, men lidt brosten belagte gader og nogle til tider kraftige svenske regnskyl gjorde at denne transport mulighed lige pludselig ikke var en mulighed.
Så sidder de fleste nok og tænker, hvorfor så ikke bare tage cyklen, men der var en meget simpel forklaring på hvorfor Jonas ikke benyttede den mulighed. De var på daværende (ved heller ikke om de er nu) tilladt i metroen. Og have en cykel på hver station var både lidt “overkill” men også i Sverige er man hærget af cykeltyveri, og man vidste så ikke om ens cykel var der når man ankom.

I denne proces var det at tanken om et let, fleksibelt og sammenklappeligt køretøj kom frem i Jonas bevisthed. Og herfra gik det egentlig stærkt.

Besøg ME-mover’s egen hjemmeside

Re-review af Me-mover anno 2018

Opdateret November 2018
Vi har tidligere testet og anmeldt Me-mover. men nu er der gået et par generationer, og derfor var det med lanceringen af denne nye Me-mover 2.2 FIT med tilhørende hometrainer en oplagt mulighed for at få opdateret hukommelsen og effekten af denne cardio træningsmaskine.
I videoen herunder gennemgår vi nogle af de detaljer som Me-mover 2.2 FIT kommer med og du får en kort introduktion til hometraineren som du kan tilkøbe din Me-mover.


Intro af Me-mover hometrainer

 

De største forskelle på gammel og ny Me-mover

Efter at have haft muligheden for at teste denne her nye Me-mover version 2.2 FIT så er det oplagt lige at beskrive hvilke tydelige forskelle der er på Me-moveren. For der findes altså et par oplagte som du både kan se og mærke.

Mere solid, bedre folde mekanisme

Det synes af at mere robust. men det er altså ikke kun udseendet på den der gør. Den er blevet mere solid og robust. Og især folde og låse mekanismen når du pakker din Me-mover sammen er blevet væsentlig bedre. Det giver en rigtig en rigtig fin fornemmelse for at det hele holder når du har låst det sammen.

Flottere finish

Måske ikke den store brugbare ændring i forhold til brug af Me-moveren. Men hele designet er blevet flottere. Flottere og “metallic” finish giver altså en rigtig flot Me-mover. Og det er jo lidt ligesom med en racercykel. Den må jo gerne se godt ud også.

Bedre hjul på Me-mover 2.2 FIT

Der er på den nye Me-mover 2.2 FIT sat nogle bedre og LETTERE hjul på. Samtidig er der kommet en opdatering på dækkene, således at rullemodstanden er blevet mindre. I kombination med de lettere hjul giver det altså en væsentlig bedre rulle-frekvens, det vil sige du kan køre hurtigere på den nye Me-mover 2.2 FIT

Bedre carving

I forbindelse med de nye hjul og dæk der er sat på Me-mover 2.2 FIT, så er dine muligheder for lavere carving også blevet større. Der er bedre mulighed for at udnytte carving effekten grundet et bedre rul og en bedre frition i hjulene/dækkene.

Mulighed for træning året rundt

Selvom jeg synes at Me-moveren generelt giver dig mulighed for at træne ude, selv i det mange vil betegne som dårligt vejr. Så kommer man ikke uden om der findes dage hvor det bare er sjovere eller for den sags skyld nemmere at træne indenfor. Måske skal du lige se din yndlings serie i fjernsynet, eller også står himmel og hav ud i et. Så er den mulighed der er kommet med en Me-mover hometrainer en unik mulighed.
Det tager ingen tid at spænde din Me-mover op i hometraineren, og på under 5min er du klar til at træne indenfor i stedet for udenfor.

Men Me-mover 2.2 FIT kan køre på flere underlag

Med mindre det er fjernsynet, tiden eller noget helt tredje der gør at du vil træne indendørs, så synes jeg du skal gøre dig selv den tjeneste at prøve at køre på din Me-mover på forskellige underlag. Og måske endda med ndlagte cardio øvelser.
Nedenstående video er en kort introduktion til hvor lidt det kræver at få en optimal træning ud af din Me-mover. Eller en demonstration af at eksempelvis skovbunden er et særdeles udfordrende og SJOVT sted at bruge din Me-mover.


Me-mover øvelser + kørsel på flere underlag

 

Intro til hometrainer til Me-mover

Der er egentlig ikke så meget i den. Hvis du kender en hometrainer fra cykelverdenen, så er den meget alig dem. Det er et lille aggregat som du spænder din Me-mover op.
En meget simpel øvelse, hvor du sætter din Me-mover 2.2 FIT op i 2, dertil indrettede støbninger på hometrainer. Så spænder du Me-moveren fast med 2 stropper og sørger for at sætte frition på (dette gøres med 2 drejehjul på hometraineren – ultrolig nemt)
Dernæst bremser du Me-moveren på forhjulet, sætter belastnings indikatoren fast på styret, og så er du klar til at suse “afsted” indefor.

Tankerne falder hurtig på spinning

Du kan lave rigtig mange forskellige øvelser på en Me-mover. Det kan du naturligvis også indendørs. Præcis de samme som du kan udenfor. Men personligt har jeg brugt den lidt ala interval og spinning træning.
Det slog mig meget hurtigt at man kunne bruge musikken til at træne sine intervaller på Me-moveren. Den her tendens du måske kender fra spinning med eksplosioner i kortere perioder. Det er den faktisk rigtig god til. Det eneste den nok ikke kan klare er ham eller hende den instruktør der plejer at sidde og råbe af dig. Så det kræver lidt selvdisiplin. Medmindre du sætter konen/manden til at råbe af dig.

Herunder har jeg lavet en kort video som er klippet sammen fra en af mine trænings sektioner på Me-moveren fastspændt i hometraineren.
(beklager den larmende musik – men skulle bruge noget bas til rytme)

 

Me-mover 2.2 FIT har stadig plads til forbedring

Pedaler er mig stadig et mysterium

Fra dag et. Eller i hvert fald fra første gang vi havde en Me-mover mellem hænderne, eller skal jeg nærmere sige fødderne. Der har det undret mig hvorfor pedalerne på Me-moveren er konstrueret som de er. Der er helt sikkert en god grund til det, men personligt synes jeg at det er et større irritations moment. Dels fordi at jeg har en følelse af at bruge mere tid på at få pedalerne og dens spænde ovenpå til at sidde ordentligt, fremfor at nyde turen 100% og give den fuld gas.
Har før nævnt at en system ala klikpedal (som på en spinningcykel) eller måske noget i retning af en skibinding kunne være en mulighed. Så er foden fikseret, og man kan bruge sin energi på at skabe fremdrift og udøve øvelser, fremfor at spekulere på om foden nu også er ordentlig låst i pedalen.
Derudover har jeg denne gang oplevet at få decideret ondt i den knogle ovenpå foden. Men det kan sagtens skyldes stædigheden i ikke at ville tænke over at pedalerne sad “forkert”

Hometrainer mangler fiksering til forhjul

I forhold til hometraineren, som i sin enkelthed er en genial opfindelse, så er der nogle små ting der godt kunne være bedre.
Blandt andet synes jeg at forhjulet hurtigt kan komme til at virke lidt for ustabilt. Men det findes der i mine øjne en meget nem løsning til. Man kan lave den her fikseringsplade som man kender fra en hometrainer til sin racercykel. Så en lille simpel plasticdims som man kan sætte forhjulet op i.
Jeg måtte til tider i min test af Me-mover hometraineren fiksere forhjulet med kettlebells (noget der havde lidt vægt og fylde)

Og du skal finde et hårdere underlag

Den næste lille ting er underlaget. Jeg vil anbefale dig at få et underlag når du træner på din Me-mover 2.2 FIT indendørs. Som du nok har opdaget så er det en maskine hvor der godt kan komme sved på panden. Og derved også på gulvet, så det er en god ide at beskytte gulvet.
Men men men du skal passe på med at vælge hvilket som helst underlag. Jeg startede ud med en 1½ til 2cm tyk trænings eller yogamåtte. Det viste sig meget hurtigt at den simpelthen blev for blød. Selve hometraineren og dens store svinghjul kom til at stå og lave små gyngebevægelser, og det gav udsalg i en form for ustabilitet. Så vælg altid et hårdere underlag.

Afslutning på re-review af Me-mover 2.2 FIT

Selvom denne træningsmaskine stadig har plads til forbedringer, så er jeg stadig af den klare overbevisning, at har man først prøvet en Me-mover én gang, så er man fan. For det er virkelig en fed form for træning.
Og for folk (som undertegnet) med dårlig ryg og hofteskavanker, der kan trænings sessionen på ens Me-mover være langt mindre pinefuld, men mindst lige så effektiv. Så det kan du tænke lidt over.

FUT blev til den nye Me-mover

Tilbage i 2008 gik man så igang med at udvikle det vi i dag kender som me-mover. men den startede med et helt andet navn. Faktisk var det oprindelige navn FUT. Det var en forkortelse for hvad det var. Future Urban Transport. Altså et transport middel til fremtiden, og henledt på undergrundsbanen.

Hjulpet godt på vej af Kickstarter

Selskabet bagved Me-mover blev stiftet i 2010, hvor Jonas gjorde rigtig meget ud af at samle præcis det hold som han mente kunne hjælpe hans ide på rette vej.
I 2014 var man så klar til sit første Kickstarter projekt. Man var klar med sin første udgave af Me-Mover’en. Og det blev en fuldstændig fantastisk succes. På forholdsvis kort tid lykkes det for gutterne at crowdfonde 300.00 amerikanske dollars, og i det tidlige forår 2015 har man leveret de første 300 enheder ud til kunder i hele verden.
Disse kunder blev brugt som “prøve kaniner” og det er ikke på den negative måde. Men man gjorde det i selskabet at man gjorde rigtig meget ud af at få en masse feedback fra disse kunder man nu havde ude i marken. Man tilpassede sig efter det man fik af vide.

Man erfarede meget hurtigt at det som rigtig mange kom tilbage med var at den var rigtig god som fitness og motions redskab. Og det tog man meget hurtigt til sig, og uden at ændre kursen radikalt, så byggede man videre på ideen om en Me-mover der rummede de grundprincipper der var lagt, og så med det fitness og motions prægede bygget ind over. Der blev den nuværende version født, Me-Mover FIT. Det er den model vi ser i dag.

Kickstart til Me-Mover FIT

Også i version 2.0 valgte man at gå kickstarter vejen, og igen med en udpræget succes. En succes i en sådan grad at man havde så Me-Mover FIT kunne gå i produktion. Denne gang var den bare udviklet lidt mere til den hurtige kørsel i byen, med et strejf af fitness og motion. Den er fremstillet så du meget nemt kan komme hurtigt om hjørnerne i byen, og det kan du på grund af den unikke carving mekanisme som er i en Me-Mover. Den drejer virkelig smidigt og hurtigt, det skal man lige vænne sig til.
Idden med Me-Mover FIT er også at prøve at få vendt folks syn på det med at dyrke motion. Det er naturligvis stadig et rigtig lækkert transportmiddel, men hensigten er også at forsøge at få motionen til at blive sjovere. Folk skal ikke se det at dyrke motion som et onde. Me-Mover vil gøre det lækkert, let og intelligent at dyrke motion.

Me-Mover bliver hele tiden opgraderet

Der bliver hele tiden leget med nye tanker omkring det at udvikle Me-Mover. Blandt andet det at man kan træne hjemme på sin me-mover via et rullefelt, der arbejdes også på tanker omkring en elektrisk version (så er vi mere tilbage i transport tankegangen, og ikke så meget fitness og motion) og så bliver der også tænkt masser af tanker omkring tilbehør. Der er blandt andet udviklet mindre modstandsdygtige dæk til ham eller hende der gerne vil have lidt mere fart på, og der arbejdes også på et aftageligt “lad” som man skal kunne klikke på foran. Så der sker hele tiden noget.

Det gode ved denne tankegang, set som forbruger, er at Jonas og de andre drenge hele tiden tænker det som en modulært projekt, således at har du handlet en Me-Mover, så er de ting kun tilkøb, som du kan sætte på din egen Me-mover. Så du skal ikke ud og handle ny hver gang.

Me-Mover ser sjov ud, men den virker og er super effektiv

me-mover tæt på

 

Min første erfaring med Me-Mover

Det var en lørdag at jeg modtog en mail fra Jonas. Han spurgte helt nede på jorden om ikke vi hos Iloebesko havde lyst til at prøve at teste og måske endda anmelde en Me-Mover. Det tog os ikke særlig lang tid at få snakket den aftale på plads. Ringede hurtigt til Jonas, og fortalte ham at det produkt han her præsenterede os for, så usandsynligt brugbart ud, og især for vores målgruppe. Efter mange minutters snak omkring hele det set up som både Me-Mover og vi havde blev det aftalt at vi i den næstkommende uge skulle mødes til en testtur og en overdragelse af 2 stk. Me-Movere.
I samtalen fortalte Jonas blandt andet at Maratonløber Henrik Them Andersen, med stor succes havde benyttet en Me-Mover til at komme tilbage fra en skade. Og netop derfor havde han tænkt på os som testpersoner. Så det kan den også bruges til…

Det var med en lille smule sommerfugle i maven at undertegnet den Tirsdag kørte afsted for at mødes med Jonas på det aftalte sted. Man vidste jo i bund og grund ikke hvad man gik ind til. Havde selvfølgelig gjort mit hjemmearbejde ordentligt, og researchet det jeg kunne omkring en Me-Mover. Men alligevel er man altid lidt spændt.
Jonas dukkede op, præsenterede sig, og så var det ellers tid til den første introduktion af en Me-Mover. Jeg fik en kortere intro til hvilke positioner, hvilke bevægelser og hvilken stilling på en me-Mover der var anbefalelsværdigt for en ny-begynder som mig.
Og så var det ellers afsted på en kort intro tur rundt i terrænet (asfalt, vi mødtes på et større tank-anlæg) Der hvor jeg havde mest nervøs, var egentlig det faktum om jeg nu også kunne holde balance, men det kom overraskende hurtigt til mig. Hvad der til gengæld hurtigt forsvandt var min luft. Ikke alene er den super sjov at køre på, men den er altså også forholdsvis hård for benene at køre på. Det skyldes flere ting, og betegner mig selv som værende i forholdsvis god form, og med en okay mængde benmuskler.
Men der hvor man bliver udfordret som noget af det første, det er på teknikken. Jeg brugte rigtig mange kræfter på at få teknikken til at falde på plads i mine ben, og ikke mindst inde i mit hoved. For Jonas blev ved at køre ved siden af og sige “du skal kun trække med benene, kun trække” og “du skal meget højere op og arbejde på pedalerne” ! Og for at være ærlig, så fattede jeg ikke en skid til at starte med. I min verden var det nemmere at træde pedalerne helt i bund hele tiden. Men jeg blev klogere…..

Der gik ikke længe før vi kom til en lille bitte bakke, og det var her jeg for alvor fik øjnene op for hvad han mente. Det kan være lidt svært at forklare, men hvis du tager dit udgangspunkt meget højere oppe med pedalerne, så blive det både nemmere at accelererer og det hele bliver bare lidt nemmere. Det vil du også kunne se i en af de videoer vi laver til denne test.
Samme dag som denne introtur skulle jeg til crossfit og cirkeltræning, og en af aftalerne med Jonas var at de Me-Movere jeg skulle låne, blev en del af denne træning også. Den ville passe perfekt ind som en stations øvelse. Og her kom jeg jo til træning med op mod 25min rutine i at køre på en Me-Mover, men det bekræftede mig heldigvis bare i at jeg ikke stod alene med den opfattelse at det var nemmere at træde pedalerne helt ned hver gang. Således startede næsten alle mine trænings kammerater også. Lige indtil jeg introducerede dem for det at arbejde længere oppe i pedalerne og med meget mere fart på benene, så faldt den berømte 10øre også hos dem.
Som skrevet så blev Me-Mover den aften brugt som en stations øvelse, der gik ud på at køre frem til et punkt, vende og køre tilbage. Der var ikke voldsom langt, men alligevel så husker jeg nogle af udtalelserne:

– Hold da op den giver godt i benene
– Kan godt mærke jeg bruger både ryg og mave
– Tror mine lægmuskler har det godt i morgen

Og det er lige netop det en Me-Mover går efter. At det bliver et multi funktions produkt. Og at den passer rigtig godt ind i en crossfit tankegang er bare min vurdering. Crossfit går ud på at arbejde med egen kropsvægt, det kan man også sige at Me-Moveren praktisere. Det er dig selv der er motor, du bruger din kropsvægt og din muskelkraft til at komme fremad.

Efter flere ture på Me-Mover

Efter endt introduktion og og træning med gutterne, så var det lige pludselig blevet tid til selv at skulle finde ud af at planlægge en træning på Me-Mover. Og jeg vil rigtig gerne være hudløs ærlig og sige at jeg blev meget overrasket. Havde til crossfit træningen stået og proklameret at jeg i den kommende uge i hvert fald ville tage den på arbejde 2-3 gange. Jeg har 18 kilometer på arbejde – hver vej. Sådan blev det ikke helt. Faktisk overhovedet ikke. I skrivende stund, og ugen er gået, der har jeg ikke været ud over 13 kilometer i streg.

Testtur med Hechmann Running

En ting er at køre alene på en Me-Mover, noget andet er at rulle afsted sammen med en trænings kammerat. I den forbindelse havde jeg inviteret Mette fra Hechmann Running og Mette Riis Kost og Motion med ud på en prøvetur.
Mette lever af at vejlede løbere omkring træning, løb og kost, så kunne ikke tænke mig til en bedre til at være med til at vurdere en Me-Mover.

Der er selvfølgelig også det faktum at det er svært at se sig selv når man suser af sted på den, så nu havde jeg muligheden for at se hvordan man arbejder på en Me-Mover. Vi havde mulighed for at få lidt film i kassen, med henblik på at vise forskellige bevægelser på en Me-Mover
Derfor var en test tur med en træningsbody et oplagt valg.

 

2 trænings buddy’s afsted på Me-Mover

 

Samtidig fik vi også testet det aspekt at Me-Mover’en er en fantastisk social træningsmaskine. Det er en super sjov måde at træne på når man er 2 eller flere. Du kan både udfordre hinanden i forskellige øvelser, eller du kan med aller største lethed lege en masse fartlege. Kører du på “lukkede stisystemer” kan man nemt kører “efter næste bom” ligesom man i cykling altid spurter til by skiltene.
Og når alle lige har fået styr på teknikken, og derved også pulsen, så er det bestemt også muligt at snakke sammen hvis man man kører der ud af. Denne her testtur med Mette viste i hvert fald at 14 kilometer meget hurtigt kunne forsvinde.
Det er vigtigt at sige at det var Mettes første tur på en Me-Mover, så 14 kilometer er en forholdsvis lang debut-tur. Men tiden går hurtigt når man suser der ud af.

 

Se vores første test af Me-Mover på video her

 

Første tur på Me-mover

Det var på denne her tur jeg erfarede at de ture på jobbet nok lige skulle revurderes. Det var en hverdag efter arbejde at jeg skulle afsted på denne her for første gang alene. Og der gik ikke særlig længe, jeg vil tro at jeg har kørt i max 3km, da det slog mig at det her er ikke en dans på roser. Det er super fed træning, men for helv… hvor er det hårdt. Du skal jo hele tiden selv sørge for fremdriften. Og så var der lige det faktum at teknikken jo på daværende tidspunkt stadig heller ikke sad lige i skabet, faktisk nok langt fra. Jeg er af den overbevisning at man på sine mange første ture, bruger unødvendige kræfter på at holde teknikken. Der kommer til at gå en rum tid for alle, før man synes at det hele føles naturligt.

Jeg bruger min Me-Mover hele året, og på alle tider af døgnet

me-mover hele året rundt

Mere teknik med en Me-Mover

Jeg har efter 3-4 ture på Me-Mover stadig en fornemmelse af at min teknik kan blive meget bedre. Men jeg har også den fornemmelse at jeg har taget kvante-skridt fra hvor jeg startede. Der er kommet meget mere teknik ind over at tage en tur på min Me-Mover nu. Og når du langsomt lærer mere af teknikken, så bliver det både sjovere og mere overskueligt at tage sig en tur.
Nu har jeg mulighed for at smide nogle flere kilometer på, eller lægge andre udfordringer i mine ture.
Min seneste tur (skrivende stund) var på 2 x 13km, afbrudt i midten af et crossfit træningspas på ca. 70min. Så der er overskud til noget mere nu. Men men men, vil altså gerne indrømme at benene rystede da jeg landede herhjemme efter denne tur, og de sidste 4km var ulidelige.

 

Se vores anden video omkring Me-mover testen her

 

Fordele og ulemper ved Me-Mover

Denne liste med fordele og ulemper er ikke udtømmende, og det er selvfølgelig op til den enkelte bruger hvad han eller hun synes der er af fordele og ulemper. Så nedenstående liste er selvfølgeligmed udgangspunkt i vores test.

Fordele ved Me-Mover

Der er ingen tvivl om at det gør det at få lavet dagens motion meget sjovere. Det bliver lidt mere en leg end det bliver en pligt

Det er vanvittig god og hård træning. Du træner både muskler og puls. Der er rig mulighed for at træne interval træning på en Me-Mover

Den er voldsom skånsom mod knæ og andre led. Jeg kan mærke en tydelig forskel på mine knæ og især hoften når jeg holder en tur på min Me-Mover op mod en almindelig løbetur. Jeg har ingen smerter efter tur på Me-Mover, og jeg føler bestemt at jeg har fået det samme ud af træningen, og måske en lille smule mere.

Det er et multi produkt. Selvom du altid vil få træningen, så kan sagtens købe den med henblik på transport. Og kommer den elektroniske model frem, så er det bare endnu mere et multiprodukt.

Modulært produkt. Der forsøges at holde produktionen således at alle ekstra ting bliver købt som add-ons, og derved skal du ikke ud og investere igen, hvis der lige pludselig kommer nye ting du kunne tænke dig.

Ulemper ved Me-Mover

Det kræver en del øvelse for at komme til at køre helt smooth. Man skal have tålmodighed for at teknikken falder fuldstændig på plads. Alle kan køre på den, alle skal lære at køre perfekt på den

Den er dyr. Den koster nogle penge at fremstille, og det gør den fordi der er et produkt der er skabt med fede materialer der holder. Men det ses også på prisen. Prisen i skrivende stund for en Me-Mover FIT er 1799,- Euro

Generation (som denne test tager udgangspunkt i) har nogle små mangler hist og her. Eksempelvis en forskærm som bukker hvis ikke man passer på. Det kan ske når man skal pakke den i bilen. Men det er jeg sikker på de får rettet op på.

 

2 stk. me-mover

Besøg ME-mover’s egen hjemmeside

Øvelse på en Me-Mover

Der findes rtigtig mange forskellige øvelser på en Me-Mover. Du vil også, hvis du har set vores preview videoer, kunne se at selv for nybegyndere som os, så er der massere af udfordringer i en Me-Mover.

Du kan styrke det “svage ben”

Noget af det første jeg fik af vide da jeg var afsted på min test tur med Jonas fra Me-Mover, var at det så en smule mærkeligt ud når jeg trak med mit højreben. Jonas spurgte til om jeg havde en skade i benet, eller måske i hoften?
Dertil måtte jeg svare nej, men måtte også fortælle ham at jeg som udgangspunkt er det man kalder ventrebenet. Har spillet en masse fodbold, og der siger jeg ikke for meget, hvis jeg påstår at min højreben kun var der for at jeg skulle holde balancen.
Men det kom altså meget tydeligt frem på en Me-Mover. Men som Jonas også sagde den dag, nu har jeg kigget på rigtig mange folk snart der har kørt på den her Me-Mover, og jeg er i en verden af fysioterapeuter og man lærer hurtigt at spotte den slags.

Men der kom meget hurtigt en øvelse ud af det til mig. Jeg skulle “arbejde med det ene ben – det svage ben”
Der er Me-Mover’en heldigvis lavet sådan at du sagtens kan lave fremdrift kun ved at bruge det ene ben. Så anbefalingen til mig var at jeg kunne arbejde på mine ture med at mit højre ben fik perioder hvor det trak læsset alene. På den måde ville det både blive mere smidigt, men selvfølkgelig også stærkere. Det vil have en mulighed for at prøve at indhente mit venstreben i styrke.

Du kan løbe på en Me-Mover

Hvis du har set vores preview videoer, så vil du opdage at vi på et tidspunkt snakker om at “løbe på en Me-Mover” Og ja det kan rent faktisk godt lade sig gøre. Det er mega hårdt, og det er ikke noget du gør i flere kilometer af gangen. Men du kan godt få den løbende fornemmelse ind i din træning.
Jeg har gjort det således, og på den forholdsvis korte tid vi har testet den, erfaret at disse “løbe indlæg” er helt unikke til intervaltræningen. Du få virkelig pulsen opo og bliver presset på den måde. Det er en super fed form for intervaltræning.

Du kan lave boxjumps på en Me-Mover

2 fods afsæt er også en ting du kan se i de videoer vi har lavet. Men hvis du forestiller dig at du i stedet for at køre skiftesvis med det ene ben højt og det andet lavt, så starter du oppe med begge ben, og hiver begge ben op hver gang. Du laver et hop hver gang.
Man kan i min verden sagtens sammenligne det med et boxjump fra crossfit verden. Og til dem der ikke ved hvad det er, så er det et hop op på en kasse med samlet ben. Forskelle på et almindeligt boxjump, og så et Me-Mover boxjump er så at Me-Mover’en er meget mere skånsom ved leddene, og du få både den hoppende fornemmelse opad, og så får du modstand ned ad (ned af kassen)
Det er en super fed øvelse. Den kræver diog lige lidt teknik, og vil gerne indrømme at jeg ikke nåede at mestre det helt, også fordi den er vanvittig krævende for muskler og åndedræt.

Det lange tråd, og den hurtige kadance

Ikke som sådan en øvelse, men alligevel et sted hvor du kan mærke en markant forskel. Der er ingen tvivl om at den hurtige acceleration ligger i det høje og kvikke tråd. Der kan du mærke en stor forskel i tempoet, i forhold til de lange tråd. Det er dog ikke et sted du kan befinde dig i 10 kilometer, for du arbejder virkelig med hurtige steps når du skal køre oppe. Det er også den positur du bedst bestiger bakkerne med. Skal du have ordentligt momentum op af bakkerne, så gør du dig selv en kæmpe tjeneste ved at gå over til små hurtige steps.
Så tænker du sikkert hvornår du så skal bruge de laaaaange og dybe tråd. Det gør du når du er kommet op i fart, og du bare vil holde Me-Mover’en kørende i samme tempo.

40 kilometer på en weekend – uden smerter

Jeg synes lige denne her lille betragtning skal med. Undertegnet døjer med en smule smerte i hofter og knæ når der bliver trænet igennem. Det er som regel når der kombineres for meget, altså hvis man både gerne vil løbe, spinne, dyrke crossfit m.m. Så kan der godt komme en smule smerter ind i billedet.
Jeg har over en weekend (hvor der også blev trænet crossfit) været afsted på min lånte Me-Mover i 40km. Uden så meget som at kunne ane i hofter og knæ at jeg har været aktiv i så mange timer.

Og hvad vil du så sige med det, jo jeg ville egentlig bare prøve at sætte det lidt i perspektiv, når vi i vores gennemgang påstår at en Me-Mover er utrolig god for dine led. Og er du under et genoptræningforløb i forbindelse med løb, så er jeg mere end sikker på at en Me-Mover kan hjælpe dig rigtig langt.

Vil du læse mere om hele Me-Mover konceptet, så kan besøge deres hjemmeside HER

About the Author:

En passioneret løber der elsker at nørde med både løbesko, og selvfølgelig også alt det fysiologiske omkring det at løbe. Ja, jeg har rigeligt med løbesko, det siger min kone i hvert fald. Men jeg kan altså ikke lade være.....

Skriv en kommentar