Løbe ordbogen | Hvad betyder det?

løbe ordbog

 

Vi har nedenstående lavet en video-løbe-ordbog til dig. En form for et løbe-wikipidia hvor du kan få svar på nogle af de mange forskellige udtryk der bruges når man er løber.
Det kan være udtryk omkring forskellige tiltag. Det kan være deciderede begreber indenfor det at være løber. Ja der er vel faktisk ikke grænser for mulighederne. Og har du nogle spørgsmål du gerne vil have så sig endelig til.
Vi vil hellere end gerne modtage input, for har du tænkt over hvad noget betyder, så er du helt sikkert ikke den eneste. Vi har delt de forskellige spørgsmål og svar op i kategorier så det er nemmere at finde ud af, og du kan være mere konkret.

INTRO

 

Hvorfor en video ordbog

Kan være du sidder og tænker, ej nu gider jeg altså ikke høre og se mere på ham og hans video pladder. Du er mere end velkommen til at vende skærmen væk, men det vil være dumt at fjerne lyden hvis du vil vide mere. Vi har valgt at lave det som en video ordbog da det i langt de fleste tilfælde kan siges eller måske nærmere fremvises meget hurtigere og mere konkret på en lille video.
Når det kommer til termer, begreber og funktionaliteter indenfor løb. Tror mig, så kan det nemt gribe om sig med ord, endda uden at det bliver sønderligt forståligt. Derfor har vi valgt video fremgangsmåden.

 

LØBESKO

I kategorien løbesko beskæftiger vi os med alt hvad der har med den “tekniske” opbygning af en løbesko at gøre. Der bruges rigtig mange “fagudtryk”, også i vores egne anmeldelser, og det er ikke sikkert du er helt sikkert på dem alle sammen. Det roder vi bod på i denne kategori.

Hvad er min løbestil?

 

Hvad er neutral løbestil?

Hvad betyder hældrop?

Hvad er den bedste løbesko?

 

Hvad betyder pronation?


 

TRAILLØB

Det er lidt en overordnet kategori for sig selv. Den kan indeholde både information omkring løbesko, løbetræning og løbe-myter. men fordi trail er så specielt, så har vi valgt at øge overblikket en smule, for så at give trail løberne deres egen kategori.

Hvorfor er trail løbesko anderledes?

Skal jeg bruge andre sko til trail?


 

LØBETRÆNING

Her prøver vi at påpege nogle af de mange udtryk og begreber som findes indenfor løbetræning. I dagens Danmark der ynder rigtig mange at bruge forskellige ord om forskellige ting. Nogle udtryk har også udenlandsk klang. Vi forklarer dig det på dansk, og helt nede på jorden.

Hvad betyder LSD?

 

Hvad betyder afjog?

Hvad er bedste interval distance??

Hvad er carbo loading?

 

Det skal løbes væk?


 

TIL LØB

Her tager vi udgangspunkt i de ting der kan foregå i, under og op til et løb. Der snakkes om mange ting når man er ude til et løb. Der snakkes meget i forkortelser og der snakkes meget i smarte vendinger. Næste gang er du klar til at snakke med om alle tingene.

Hvad betyder pace?

 

Ramte du muren?

Hvad er negativ split?

 

Det betyder PR?


 

MYTER OM LØB

Der findes mange mange mange, ja nok tæt på tusinvis af myter omkring løb (og træning) Herunder kan du få et overblik over et lille udpluk f nogen af dem. Vi håber naturligvis at nå i mål med listen en dag, men det er desværre nok et umuligt mål. Myter og tendenser opstår hele tiden blandt løbere, så vi må nok bare erkende at der kan vi ikke følge med.

Styrketræning er dårligt?

 

Løbesko holder 1000km?

 

Man må ikke løbe hver dag?

Usundt at løbe i byen?

 

Man sover godt efter et løb?