Saucony Powergrid Peregrine 6 – anmeldelse og de største besparelser

saucony peregrine topAt løbe trailløb kan blive et hård fornøjelse, hvis ikke du har det essentielle på plads.

Saucony Powergrid Peregrine har fået trailløbere verden over til at summe over af glæde. I den nyeste version af Saucony Peregrine 6 er flere features blevet forbedret og effektiviseret. Peregrine løbeskoen har en minimalistisk tilgang til trailløb, men du kan stadig forvente en glimrende stødabsorbering og en forbedret fart performance.

OBS: Spar 642 kroner i dag via iloebesko. Normalprisen er 1.400 kroner, så udnyt det i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
5-7 dage 658 DKK Til butik
1-2 dage 769 DKK Til butik
3-5 dage 839 DKK Til butik
2-5 dage 974 DKK Til butik
1-7 dage 1.049 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
1-2 dage 1.400 DKK Til butik
 

Hvad er nyt i Saucony PowerGrid Peregrine 6?

Som erfaren og ivrig trailløber vil jeg sige at Saucony har taget et stort skridt mod toppen af trailløbesko industrien med den nye Saucony PowerGrid Peregrine 6.

Saucony Peregrine løbeskoen – en en rigtig god løbesko til trail. Nu er den kommet på markedet i en version 6. Og hvad byder den så på.
Når vi snakker om udvikling af trail løbesko så er det ikke på dette område at vi ser mest til Saucony, men de har alligevel denne model Peregrine der har bidt sig fast i forbrugerne. Og det har den fordi det er en rigtig god trail løbesko. Og lad os bare afsløre med det samme. Den er ikke blevet dårligere i Peregrine 6.

Det er en rigtig let trial løbesko der er på de 266 gram (str. 42) – og den har stadig den minimalistiske tilgang til trail løb. Vi arbejder i Peregrine 6 stadig med et drop på 4mm (21,5 til 17,5) Så en løbesko der får dig godt ned mod jorden, og derved en forbedret fornemmelse for underlaget. Peregrine 5 var en rigtig god trail løbesko når man hørte de folk der løb i den – men kan ikke forestille mig at de vil mene at 6’ren er dårligere. For den har fået mere blødhed, og det i sig selv er lidt af en præstation.
Peregrine 6 fra Saucony har fået deres nye EVERUN materiale i mellemsålen. Et støddæmpning materiale der lægger meget tæt på foden, og som dmæper rigtig godt. Det er tilføjet i hælen på Peregrine 6

Designmæssigt er der blevet lavet nogle få og subtile ændringer for at forbedre skoens performance og design.

Du kan stadig vælge mellem et bredt udvalg af farver. Alle farverne er iøjnefaldende og sikrer dig en stærk kontrast til stiens brune mudder.

Saucony peregrine 1

Ydersålen på denne løbesko er en PWR TRAC – og her har Saucony rigtig stor fokus på at du skal have det bedste greb op af bakke, men selvfølgelig også ned at bakke. Hvis ikke dine sko arbejder med dig på disse elementer, så bliver det en rigtig lang og pinefuld trail løbetur. Men det gør Peregrine rigtig fint.
Der er ligeledes lagt rigtig god beskyttelse ind til dine fødder, så du mindsker risikoen for at få stød fra sten, stubbe, klipper eller lignende op igennem skoens sål. (EBO Rock)

Saucony peregrine 2 profil

Min personlige anmeldelse af Saucony PowerGrid Peregrine

Lige da jeg modtag mine spritnye Saucony PowerGrid Peregrine var jeg som et lille barn juleaften. Inden jeg købte skoen havde jeg læst andre anmeldelser og reviews og var blevet rigtigt spændt. Jeg ser meget op til Saucony og har altid været fan af deres prisvindende købesko. Jeg har flere Saucony asfalt løbesko i min samling allerede. PowerGrid Peregrine er dog min første trailsko fra Saucony, og sikkert ikke min sidste. Trailløb er en hobby som tager al min tid i weekender og jeg er meget nørdet omkring det gear jeg bruger. Jeg tror på at hvert eneste løb er unikt og for bedst muligt at minimere risici, må man være velforberedt og vælge det rigtige udstyr. Med Saucony PowerGrid Peregrine har Saucony lovet ekstra beskyttelse og komfort unden at gå på kompromis med performance og responsivitet. Jeg er meget spændt på at se om det er sandt.

Saucony peregrine 3 bagfra skråt løbesko

Første indtryk

At tage Saucony PowerGrid Peregrine på var absolut en no-brainer, nemt og ligetil. Efter at have sikret min fod noterede jeg mig at skosnuden var rummelig og gav plads til at kunne bevæge mine tæer. Jeg kunne godt have ønsket mig en smule smallere fit, dog har jeg en forventning om at størrelsen jeg har valgt vil være til min fordel på varmere dage, hvor foden kan svulme. Designet er meget iøjnefaldende venner blev stærkt underholdt af de kraftige farver. På trods af deres drillerier om farverne føler jeg at skoene vil sikre mig en masse komplimenter dagen igennem. Snørrebåndene er standard og fungerer glimrende. Polstringen i kraven er komfortabel og hjælper med at holde hælen på plads. Jeg startede med at gå lidt rundt inde i stuen og blev virkeligt positivt overrasket over det gode greb. Jeg kunne også mærke en smule stødabsorbering i hælen, hvilket kunne være PowerGrid’en. Helt overordnet fandt jeg komforten til at være helt i top.

Det lykkedes mig at finde en god trail med noget mudder for at kunne vurdere skoens greb. Og det fungerede helt perfekt og gav mig en stabilitet og sikkerhed, som jeg ikke har prøvet i andre løbesko. Saucony PowerGrid Peregrine er også så fleksibel af den ikke hindrede mine laterale bevægelser og jeg følte mig velbeskyttet hele vejen igennem mit løb. Jeg må dog indrømme at jeg ikke er fan PowerGrid teknologi i hælen. Da det er en neutral og minimalistisk sko tænkte jeg at jeg ikke ville lægge mærke til eventuelle stivheder i skoen, da det vile gå i et med skoens støddæmpning. Jeg kunne dog mærke skoens stivhed under hælen.

Saucony peregrine 4 peregrine closeup af løbeskoen

Jeg havde hørt at Saucony PowerGrid Peregrine var en slidstærk sko, som kunne holde længe og jeg blev absolut ikke skuffet. Efter mange kilometer på trails, holder skoene sig stadig rigtigt godt. De har måske ikke hundredevis af kilometer tilbage, men jeg er meget tilfreds med holdbarheden og komforten er stadig lige så god som på min allerførste dag.

Fordele og ulemper ved Saucony PowerGrid Peregrine

 

Fordele

Komfortabel

Komforten er en af Saucony PowerGrid Peregrine's stærkeste sider. Overdelen i mesh tillader åndbarhed og fleksibilitet som ingen anden løbesko. Du vil ikke opleve nogen problemer på varme dage pga. den effektive ventilation i mesh overdelen. De svedtransporterende egenskaber på indersiden og i HydraMAX kraven er også som sendt fra himlen. Stødabsorberingen er støttende og beskyttende, hvilket gør at du som løber ikke vil opleve nogen mangel på komfort eller smerter fra ujævnheder i terrænet.

Fremragende greb

Grebet i Saucony PowerGrid Peregrine er fremragende, hvilket især kan tilskrives carbon gummiet i ydersålen. Den aggressive udskæring er ikke bare for syns skyld. Dybden i ydersålen er skabt for at give dig et stabilt løb på både tørre og våde underlag. Uanset om du kæmper mod mudder, slud eller sne får du et kraftigt og sikkert greb.

Alsidighed

Alsidigheden i Peregrine gør det i min optik til en must-have i din kollektion af løbesko. Skoen er en stærk kombination af det minimalistiske og det tekniske, hvilket giver dig det bedste af begge verdener.

Ulemper

Stiv hæl

På trods at den støtte og stødabsorbering som det giver føles PowerGrid hælen en smule påtrængende når jeg løber. Den er hård nok til at beskytte hælen mod de hårde landinger, men du kan altid mærke at den er der i stedet for at den mixer sig med støddæmpningen. En mere subtil følelse havde været velkommen.


 

Hvem henvender skoen sig til?

Saucony Peregrine pris

Saucony PowerGrid Peregrine har en vejledende pris på omkring 1000 kr, men kan oftest findes på tilbud til noget der nærmer sig det halve, hvilket gør Saucony PowerGrid Peregrine til en glimrende handel for både konkurrencemindede og almindelige trailløbere. Med dens premium materialer og effektive teknologier er den hver en krone værd. Skoen overstiger mine forventninger og har leveret hvad lovede og meget mere. Den gode konkurrence på Saucony PowerGrid Peregrine gør at du kan finde gode udsalg og tilbud hvor prisen er blevet skruet i bund.

Saucony peregrine 6 sål

Løbestil

Saucony PowerGrid Peregrine er en sko som henvender sig til den naturlige trailløber. Den giver tilpas stødabsorbering uden at gå på kompromis med fornemmelsen af at være tæt på jorden, som er essentiel for enhver trailløber. Skoen er perfekt til alle trailløbere, som gerne vil arbejde frem mod at løbe fuldkommen neutralt og fladt i fremtiden. Dens hældrop er markant lavere end tidligere versioner og opfordrer dig til at løbe så naturligt som muligt.

Når det kommer til pronationskontrol giver Saucony PowerGrid Peregrine en effektiv og balanceret støtte til supinerende og mildt pronerende løbere.

Terræn

Med den aggressive ydersål i slidstærkt carbon gummi er Saucony PowerGrid Peregrine tydeligvis lavet til trailløb. Skoen er en perfekt partner til en løbetur på din favorit trail, uanset hvor teknisk den måtte være, grundet sit stærke greb og slidstærke krop. Samtidigt er det en let og alsidig sko, som fungerer godt i både kolde og tørre miljøer. Den klarer sig godt imod sne, mudder og vand.

Saucony peregrine 7 sål del 2 closeup af saucony

Brug

Saucony PowerGrid Peregrine balancerer i niveauet mellem komfort sko til mængdetræning og mere minimalistiske sko til konkurrencer. Vægten ligger lige omkring 284 gram og skoen kan derfor bruges til både konkurrencer og træning. Denne alsidighed gør at mange, mig selv inkluderet, bruger skoen til det meste. Især hvis du kun vil have et par trailsko er det et godt valg.

Holdbarhed

Det i skoen som er mest udsat for slitage og opslidning er ydersålen. Heldigvis er ydersålen lavet i kraftigt carbon gummi, som er noget af mest slidstærke der kan bruges i løbesko. Selv efter man kilometer vil du opleve at ydersålen næsten ser ud som ny. Noget jeg ikke har oplevet i ret mange andre løbesko. Også den redesignede overdel er slidstærk og bliver ikke revet op første gang du hænger lidt i en gren. Mesh overdelen er fleksibel og beskytter dig mod alle elementerne.

Størrelse

Trailsko er tit en smule oversized især i mellemsålen og ydersålen. Selvom om det er en neutral sko er Saucony PowerGrid Peregrine rimeligt stor. Den har et rummeligt fit, som passer til mange forskellige fødder. Det giver plads til at du kan kontrollere fodens bevægelser nede i skoen. Størrelsen er som i normale løbesko, og du kan derfor bare vælge din almindelige størrelse. Dette gør sig gældende for både herre og dame modellen. Vær dog ikke overrasket, hvis du lige skal bruge nogle løbeture på at vænne dig til størrelsen og fittet.

Saucony peregrine 8 ydersål grovhed

Vægt

Det er vigtigt at vurdere en skos vægt når du skal ud og købe nye trail løbesko. Ofte vil trail løbesko være en smule tungere, da de skal kunne tilpasse sig skiftende underlag og krævende vejr. Herre modellen i Saucony PowerGrid Peregrine vejer ind ved 266 gram, mens dame modellen blot vejer 212 gram.

Hælhøjde

Saucony PowerGrid Peregrine har en traditionel hælhøjde for trail løbesko, som normalt er lidt højere fordi der skal være plads til den kraftige ydersål. Hælhøjde i Peregrine er på 31 mm.

Forfodshøjde

Højden i forfoden er vigtig for at kunne få et behageligt og kraftigt afsæt. Forfoden i Saucony PowerGrid Peregrine er 24 mm, hvilket er meget normalt for trail løbesko.

Saucony peregrine 9 skosnude

Hæl til tå drop

Hæl til tå droppet er forskellen mellem højden i hæl og forfod. Desto lavere tallet er, desto mere naturlig en løbestil promoverer skoen. Som det ses, så har Saucony PowerGrid Peregrine et drop på 7 mm, hvilket er en god højde for enhver som arbejder sig ned mod en komplet naturlig løbestil eller barfodsløb.

Skoens opbygning

Ydersål

Ydersålen i Saucony PowerGrid Peregrine har en meget grov profilering. Dette er noget mange trailløbere foretrækker da det giver et bedre greb på det ujævne terræn. Produktets ydersål har en dyb profilering af carbon gummi. Dette er hårdere gummimateriale sammenlignet med, hvad der normalt bruges, for ikke at nævne dets holdbarhed. Det har et bedre greb i både våde og tørre forhold, hvilket gør det til en utroligt alsidig ydersål. Det negative ved en aggressiv profilering er at mudder har en tendens til at hænge fast under skoen.

Saucony peregrine 10 flexfilm teknologi

Imellem ydersålen og mellemsålen har Saucony inkorporeret en nye rock plate og formet EBO (External Bedrock Outsole) plade. Dette materiale beskytter din fod mod overraskende sten, pikke eller lignende i underlaget. Det sikrer at du aldrig vil få sår eller slag under løbe. På trods af dens hårdhed komprimerer den nye rock plate ikke skoens komfort.

Mellemsål

Mellemsålen i Saucony PowerGrid Peregrine er mindst lige så god som dens ydersål. Denne sko har et hældrop på 7 mm. På tekniske trails giver dette lave hældrop et adræt og naturligt løb. Som det bliver lovet, så giver Saucony PowerGrid Peregrine en tilstrækkelig og fast stødabsorbering som går fra hæl til forfod.

Saucony peregrine 11 bagfra hælparti

Overdel

Sammenlignet med overdelen i dens forgængere overgår Saucony PowerGrid Peregrine virkeligt mine forventninger. Den komfortable mesh overdel beskytter effektivt din fod mod alt hvad en sjov og krævende trail kan kræve af dig. Med den vandafvisende overdel kan du være sikker på et komfortabelt og tørt løb. Der er ikke meget der er værre end at få våde og kolde tæer. Derudover er tungen og snørrebåndende nemme at indstille og korrigere. I bagenden er der en velpolstret hælkrave, som garanterer mindre irritation og bedre mobilitet. Den når til lige under anklen, så du er sikret ordnet støtte mens du løber.

Den tekniske konstruktion i Saucony Peregrine

HydraMAX

HydraMAX kraven er velpolstret og giver støtte og komfort til hælen. Den rører knap og nap anklen og tilpasser sig din fod og sætter sig helt tæt til huden. Materialet som bliver brugt af svedtransporterende egenskaber som absorberer og transporterer fugt og sved værk fra kroppen, hvilket er vigtigt for at mindske irritation. Den sidder tæt om hælen for at forbedre mobilitet og fleksibilitet i anklen og foden.

Saucony peregrine 12 forfra

SSL EVA

Mens PowerGrid hælen tager sig af stødabsorberingen i hælen er mellemsålen i midt- og forfod i SSL EVA skum. Dette eksklusive materiale som kun Saucony bruger er ekstremt slidstærkt og giver letvægts komfort og responsivitet.

Ortholite indersål

Sved er enhver løbers fjende. Med deres nye Ortholite indersål og sokke lignende inderdel garanterer Saucony PowerGrid Peregrine åndbarhed og komfort. Det transporterer enhver uønsket fugt væk og er anti mikrobielt og anti lugt behandlet.

Mesh Rock Plate

Den nye rock plate i Saucony PowerGrid Peregrine er lavet i nylon fiber mest, som er slidstærkt materiale som er let og fleksibelt. Det er placeret i forfoden for at give den nødvendige beskyttelse når løbere skal forcere trail farer som skarpe klipper.

Saucony peregrine 13 portræt af herre skoen

EBO Plate

I den midterste del af Saucony PowerGrid Peregrine er der en EBO plade som ligner Mesh Rock Plate og beskytter ligeledes mod skarpe objekter på trailen. Den ligger placeret mellem ydersål og mellemsål.

PowerGrid

PowerGrid hæl plade er en forbedring af Sauconys klassiske ProGrid stødabsorberingsteknologi. PowerGrid teknologien er bedre til pronationskontrol og beskyttelse mod elementerne. Stødabsorberingen er lavet af Grid absorbering, Hytrel filamenter og PowerForm. Det er den nye PowerForm som gør PowerGrid anderledes. Det er defineret som et “injected molded compund” og er bedre end den førnævnte SSL-EVA skum ift. responsivitet og lethed. PowerGrid er bevist 30% mere slidstærkt og 15% lettere. Udover disse aspekter booster PowerGrid også komforten i hælen ved at fordele ethvert stød ligeligt over hele foden.

Saucony peregrine 14 anmeldelse og test

High Traction Rubber

Trailløb ville ikke være muligt uden en aggressiv profilering i ydersålen Saucony PowerGrid Peregrine har en kraftig ydersål, hvilket er perfekt til et sikkert greb på tørre og våde underlag. Uanset hvilket terræn du angriber, vil du med selvsikkerhed kunne stole på at ydersålen i det kraftige gummi holder dig sikkert på plads.

Udsalg og tilbud

Det er absolut ikke umuligt at finde gode og lave priser på Saucony PowerGrid Peregrine igennem diverse tilbud og udsalg på løbeskoen. Da der er en sund konkurrence på salg af Saucony løbeskoene, vil der ofte være gode tilbud, som gør at du kan finde Saucony PowerGrid Peregrine billigt, især på online løbesko butikker, som generelt er billigere end fysiske løbebutikker.

Saucony peregrine 15 personlig test

Herre og dame Saucony PowerGrid Peregrine

Saucony PowerGrid Peregrine bliver lavet til både herrer og damer. Dette gør at selv trailløbere med brede fødder kan løbe på de ujævne og sjove trails. En løbeskos fit er et vigtigt aspekt når du skal vælge løbesko, hvilket gør at det er nødvendigt med at det enkelte køn har deres egen model. Der er dog ikke noget som taler imod at en herre kan vælge en dame model, hvis det er den størrelse der passer bedst. Som du vil se herunder, så er der dog visse forskelle på herre og dame modellerne.

Støddæmpning i hælen

Stødabsorbering i hæln er et vigtigt aspekt for alle og især for løbere med tendens til hællanding. Kræfterne ved landing på hælen kan betyde skader, hvilket støddæmpning kan være med til at modvirke. Herre versionen af Saucony PowerGrid Peregrine har en rating på 7 ud af 10, mens dame modellen blot scorer 3 ud af 10.

Forfodsstøddæmpning

Ligesom med støddæmpningen i hælen er forfodsstøddæmpningen også en del af den overordnede komfort og støtte i skoen. Forfodsstøddæmpningen absorberer det kraftige stød fra landingen i midt- og forfod. Det er også med til at give et kraftigere og mere dynamisk afsæt, hvilket gør dit løb mere adræt. Saucony PowerGrid Peregrine scorer 8 ud af 10 i herre versionen og dame modellen 6 ud af 10.

Saucony peregrine 16 anmeldelse

Stivhed

En skos stivhed giver et billede af skoens stabilitet og støtte. For begyndere kan det være vigtigt at have en stivere sko, for at hjælpe til med at holde balancen og sikre en skadesfri oplevelse. Herre versionen scorer 5 ud af 10, mens dameversionen er lidt stivere og scorer 6 ud af 10.

Stabilitet

Som med stivheden, så er stabilitetsratingen et vigtigt element for både begyndere og mere avancerede løbere. Ujævnt terræn kan give mange problemer, men med en stabil sko, kan dette afhjælpes. Både herre og dame version af Saucony PowerGrid Peregrine scorer 3 ud af 10. Hvilket kunne tyde på en instabilitet, men ved at give mindre stabilitet får du mere fleksibilitet og komfort.

Sammenlignelige løbesko

Saucony er kendt for deres prisvindende løbesko, som mere eller mindre har alle de samme features, som kræves af markedet. En lignende sko er blandt andet Sauconys egen Kinvara, som har mange af de samme teknologier. Dog er der den store forskel at Kinvara er designet til et andet terræn og er specialiseret til løb på asfalt og hårde underlag.

Saucony peregrine 17 ovenfra i mine tests og vurderinger

Saucony Kinvara er en neutral og naturlig løbesko til asfalt og baneløb. Det er en letvægtsperformance sko, som bedst bruges af løbere som ønsker at gå over til barfodsløb i fremtiden. Det er har en specialiseret sko, som har en minimalistisk overdel og fleksibel støddæmpning, der sikrer den alsidighed og adræthed som er nødvendigt for hurtige løb på hårde og lige underlag. Den henvender sig til løbere med hang til fart. Hvis du træner masser af intervaller og hurtige løb, så er Saucony Kinvara skoen til dig.

Saucony peregrine 18 review

Opsummering

Saucony PowerGrid Peregrine er en alsidig løbesko som er bygget til trailløb. Skoen hviler på en tynd linie mellem minimalistiske løbesko og mere komfortable løbesko, hvilket gør at du får det bedste af begge verdener. Overdelen, mellemsålen og ydersålen er alle blevet bygget med fokus på detaljen og i skoen er alle Sauconys bedste og nyeste teknologier blevet inkorporeret. Saucony PowerGrid Peregrine er ikke bare en flot og lækker sko, det er også er performance sko som giver din fod de bedste betingelser for at komme ud og løbe på verdens flotteste trails.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
5-7 dage 658 DKK Til butik
1-2 dage 769 DKK Til butik
3-5 dage 839 DKK Til butik
2-5 dage 974 DKK Til butik
1-7 dage 1.049 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
1-2 dage 1.400 DKK Til butik