Saucony Ignition

saucony ignition topSaucony Ignition 5 er en sko, der er designet og produceret med særligt henblik på løbere, der sætter kvalitet og god værdi for pengene højt på listen over krav til deres løbesko.

Disse løbere vil højst sandsynlig lede efter en sko med en meget slidstærk ydersål og blød støddæmpning, og denne sko har netop inkorporeret en teknologi, Grid-systemet, som giver en stabil støddæmpning i hælen og som reducerer stødet ved fodens landing. Derudover har skoen mange andre egenskaber, der lader den leve op til løberens forventninger.

OBS: Spar (AFP: Der skete en fejl ved indlæsning af pris fra tabellen med id ‘176’) kroner i dag via iloebesko. Normalprisen er 700 kroner, så udnyt det i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
 

Hvad er nyt i Saucony Ignition 5?

For at kunne opretholde en letvægtsstøtte har Saucony Ignition en meget slank overdel, som er lavet af et åndbart materiale, der også strækker sig ned over resten af skoen.

I sammenligning med den tredje udgave af Ignition-skoen er der i denne sko tilsat mere støddæmpning i underfoden ved hjælp af et specielt støddæmpningsmateriale, der er indsat med det mål at optimere netop denne del af skoen. Dette resulterer i at løbeturen bliver en mere behagelig oplevelse.

Ved at læse denne anmeldelse af Saucony Ignition vil du lære mere om skoens teknologier og egenskaber, og du kan på denne måde vurdere om det er en sko for dig.

Derudover kan det være en god ide at se på nogle billeder og videoer for bedre at kunne danne dig et billede af skoen som helhed.

Saucony Ignition 5s hovedformål er at at være en løbesko, der på alle måder er løberen behjælpelig under løb. Derfor kommer denne sko med nogle opdateringer af dens egenskaber, som er lavet med henblik på at sikre, at løberen får mest mulig gavn af skoen.

Saucony Ignition pris billig test

Hæl til tå droppet i Saucony Ignition 5 måler 8 mm, hvilket ikke er særlig højt, og derfor giver en fornemmelse af blød og behagelig overgang mellem skridtene. Derudover er dette med til at give skoen en fleksibel midtersål, som vil give løberen en naturlig følelse under løb. Mange løbere er meget opmærksomme på hæl til tå droppet og forsøger at sikre sig et, der ikke er særlig højt.

Derudover er det mere støddæmpning i underfoden i Saucony Ignition 5 end i de tidligere modeller. Der er tilsat mere skum for at forhøje støddæmpningen, hvilket giver en bedre chok absorbering. Dette betyder, at du altid vil føle dig tilpas og sikker, og at der ikke vil være nogen grund til bekymringer under løbeturen.

Sidst, men ikke mindst, er skoens overdel blevet redesignet for at forbedre pasformen i forfoden. Dette sikrer, at foden ikke bevæger sig særlig meget under løb, hvilket yder komfort, men også gør løbet nemmere, da du kan være sikker på at din fod bliver på plads under bevægelserne.

Fordele og ulemper ved Saucony Ignition

 

Fordele

Komfort

Under løb er det meget vigtigt, at du føler dig godt tilpas, så du vil nyde din løbetur i stedet for hurtigt at blive træt af det. Især støddæmpningen er det ved Saucony Ignition, der giver den høje komfort, og du vil derfor oplevelse løbeturen som værende behagelig i stedet for irriterende. Den føromtalte støddæmpning gør sig faktisk gældende for hele skoen. Som nævnt er der tilføjet ekstra skum i støddæmpningen ved underfoden, mens mellemsålen er konstrueret ud fra IMEVA-teknologien, som er kendt for at være god til at sikre optimal støtte under løb. HRC Strobel Boardet hjælper med at fremme komforten ved afsæt og landing. Disse er dog kun nogle af de egenskaber, der er inddraget for at sikre en god komfort.

Letvægtssko

Saucony Ignition vejer omkring 241 gram. Sammenlignet med andre løbesko er Saucony Ignition derfor en meget let sko, hvilket vil betyde, at din løbeoplevelse føles både lettere og nemmere.

Holdbar og slidstærk

Det er vigtigt at have holdbarheden i tankerne når du køber nye løbesko. Når du skal ud og gøre et køb er det vigtigt, at du sikrer dig, at din investering er pengene værd og at du vil få noget ud af den. Saucony Ignition viste sig at være så tilpas slidstærk, at man ikke behøver at bekymre sig om slitage på skoen under brug. Dette betyder, at du vil kunne bruge dine Saucony Ignition i en lang periode før du behøver tænke på at købe et nyt par.

Chok absorbering

En chok absorberende sko er meget vigtig for at undgå smerter i foden. Saucony Ignitions støddæmpning opfylder alle krav til dette. Det vil altid være en fordel at købe en sko med denne egenskab.

Solidt greb

For at sikre dig, at du undgår at glide under din løbetur er det en god ide at købe et par sko, der har et godt greb. På denne måde behøver du heller ikke bekymre dig når du løber i regnvejr. Sålen på denne sko er konstrueret med henblik på at skabe en sko med utrolig godt vejgreb. Derudover har skoen også en XT-600 ydersål, der ikke kun bidrager til det solide greb, men derudover også gør skoen endnu mere holdbar og slitage-resistent.

Ulemper

Ringe støddæmpning i hælen

Med alle dens forskellige egenskaber og den gode præstation er Saucony Ignition noget nær en perfekt sko. Dog må det nævnes at støddæmpningen og foret ved hælen ikke er så godt som det kunne være, hvilket kan resultere i vabler på hælen når du køber. Man skal stræbe efter at finde en sko, der yder komfort til hele foden, og derfor kan dette godt gå hen og blive et problem.


 

Hvem henvender skoen sig til?

Pris

Prisen på Saucony Ignition ligger vejledende til ca. 700 kr. Dette er, sammenlignet med andre sko på markedet, en lav pris. Med tanke på skoens kvalitet får du derfor meget for pengene. Saugcony Ignition er en billig løbesko, som endog ka findes på tilbud, hvilket gør at også dig som er på et budget kan få et par gode løbesko.

Svangsstøtte og pronationskontrol

Saucony Ignition er et godt valg for personer med normal til høj svang, da det er disse, der vil få mest ud af skoen. Derudover vil også løbere med tendens til underpronation blive rigtig glad for denne sko.

Saucony Ignition anmeldelse review billede

Det er meget vigtigt at være opmærksom på både svang og pronation når du vælger din løbesko. Derfor vil det være en god ide at rådføre dig med eksperter, der har forstand på både løbesko og teknik.

Terræn

Saucony Ignition kan bruges i forskellige slags terræn som eksempelvis asfalt, skov og grus. Det er dog ikke den optimale sko til trailløb hvorfor dette frarådes. Men det er garanteret, at du ved eksempelvis løb på asfalt vil få en helt igennem behagelig oplevelse på grund af skoens sikkerhed og komfort.

Brug

Disse sko er velegnede til dagligt brug. Ved vedvarende brug vil du opleve, at du booster din præstation og at det vil føles behageligt hele vejen igennem. Derudover er den også god, hvis du ofte løber om aftenen/natten, da skoen er udstyret med refleksstriber, hvis hensigt er at gøre dig synlig når det er mørkt.

Holdbarhed

Saucony Ignition er meget holdbar og slidstærk, og selv under våde forhold kan du roligt regne med denne sko. Udover XT-600-ydersålen, som gør skoen meget slidstærk, er skoens underside meget ru med små pigge, der hvilket giver den et solidt greb. Alt i alt giver dette en kvalitetssko. For at passe bedst muligt på dine løbesko, bør du regelmæssigt rengøre og pleje dine løbesko.

Størrelse i Saucony Ignition

Den redesignede overdel gør, at du ikke behøver at bekymre dig om Saucony Ignitions pasform. Den er nemlig forbedret så den gør pasformen mere stabil og sikker, hvilket både fremmer komforten og hjælper med at sikre dig mod skader. Mht. størrelse vil du højst sandsynlig skulle bruge din normale størrelse. Er du i tvivl? Brug evt. min størrelsesberegnet som du finder i linket.

Vægt

I sammenligning med andre løbesko er Saucony Ignition meget let. Især derfor foretrækker mange løbere denne sko, da en let sko muliggør friere bevægelser, hvilket gør din løbeoplevelse rigtig god.

Hælhøjde

Saucony Ignitions hælhøjde er 21,5 mm, hvilket er en højde, der styrker din fods sikkerhed. Det er uundgåeligt at komme til at træde på genstande, naturaffald mm. under din løbetur, og med den rette hælhøjde kan du beskytte din fod fra disse ting. Her er Saucony Ignition helt perfekt.

Forfodshøjde

Forfodshøjden i Saucony Ignition-skoen er 13,5 mm. Ligesom med hælen er det også vigtigt at beskytte den forreste del af foden mod genstande under løbeturen, og det er her forfodshøjden bliver relevant. Den skal nemlig også have en vis højde for ordentligt at kunne opfylde dette, og dette har Saucony Ignition.

Hæl-til-tå drop

Hæl til tå droppet i Saucony Ignition er kun 8 mm, hvilket vil gøre løbeturen ganske let og fornøjelig. Det er vigtigt at sikre sig et lavt hæl til tå drop for at undgå skader.

Den tekniske konstruktion i Saucony Ignition

Saucony Ignition er en sko med god støddæmpning, som derudover er åndbar, hvilket gør det til en rigtig god sko til både træning og løb. Det primære formål med skoens tekniske konstruktion er at holde den åndbar, samt sikre en god fleksibilitet og gøre den holdbar. Derudover er støddæmpning fokuseret på en blød landing, hvilket vil beskytte din fod under løb. Kombinationen af disse teknikker og teknologier gør skoen både effektiv og meget brugbar.

De nyeste forbedringer på Saucony Ignition er som før nævnt blandt andet hæl-til-tå-droppet, der er 8 mm, samt den forbedrede støddæmpning i underfoden. Dette medvirker til en bedre chock absorbering, hvilket vil gøre løbeturen mere afslappet. Derudover er der også den redesignede overdel, som giver en rigtig god og stabil pasform.

Overdel

Alle løbeskos overdele er lavet af en eller anden form for mesh, som skal sikre både pasform, stabilitet og åndbarhed i skoen. Saucony Ignitions mesh er af meget høj kvalitet, hvilket sikrer en utrolig høj komfort sammenlignet med andre sko på markedet. Materialet er meget effektivt med henblik på at holde foden afkølet og ved behagelig temperatur under løb. Ved løb i regn og på vådt terræn har de fleste løbere før oplevet, at deres sko har haft et dårligt vejgreb, men på grund af designet på Saucony Ignitions meget skridsikre sål vil du ikke opleve dette længere. Ydersålens slidstærke og holdbare forbedrer også grebet, og du vil altid kunne føle dig sikker iført denne sko.

Støddæmpning omkring akillessenen og hælen er også et meget vigtigt element for en god løbesko idet dårlig komfort på dette område vil føre til ubehag og eventuelle vabler. Saucony Ignition er godt foret omkring hælen, hvilket modvirker dette.

Tilbud og rabatter

I og med at Saucony Ignition er en eftertragtet sko vil du med lidt søgen med stor sandsynlig kunne finde en masse gode tilbud og rabatter, og på denne måde spare en del penge. På trods af at skoens pris i forvejen er rigtig overkommelig vil det aldrig skade nogen at spare lidt ekstra penge på den billige løbesko, hvilket i sidste ende vil være en fordel, hvis du ønsker at holde dit løbeudstyr friskt og derfor ofte skifter det ud.

Saucony Ignitions herre- og damemodeller

Støddæmpning i hælen

Hælen i Saucony Ignition har en støddæmpning, der giver høj komfort. Grid-systemet gør skoen stabil, og reducerer stødet ved både landing og afsæt. Uden denne teknologi ville du muligvis komme til at føle en smule smerte i hælen.

Forfodsstøddæmpning

Forfodsstøddæmpningen er meget fleksibel, hvilket gør den ideel for løbere, der ønsker en meget komfortabel sko.

Stivhed

Det gode ved Saucony-sko som eksempelvis Ignition-modellen er, at den giver en endnu højere komfort uden at være blevet stivere. Den er fleksibel, hvilket er et klart plus, da en stiv løbesko vil føles ubehagelig og derfor tage fokus væk fra selve løbeskoen.

Stabilitet

Grid-systemet i hælen giver ikke kun støddæmpning, men også stabilitet. Stabilitet er generelt en af de egenskaber denne sko har stort fokus på, hvilket vil forbedre din løbetur.

Lignende løbesko

Saucony Ignition er, især på grund af den kvalitet og komfort den tilbyder dens brugere, en en rigtig god og meget respekteret løbesko. Den har en super pasform og yder en stærk præstation, hvilket de fleste løbere er på udkig efter. Faktisk er dette generelt hvad Saucony Ignition gør – den giver dig lige præcis den oplevelse du er på udkig efter.

Lignende løbesko er modeller såsom Saucony Kinvara, Cohesion og Mirage. Disse sko er alle meget komfortable og har en gennemtænkt design, hvilket øger komforten. De anbefales derfor af stort set alle, der har haft muligheden for at prøve dem. Der er selvfølgelig forskellige tekniske forskelle på skoene, men de er alle klart anbefalelsesværdige.

Saucony Kinvara er en letvægtssko, der med sin syntetiske mesh-overdel har en høj åndbarhed og komfort. På grund af de lette materialer skoen er konstrueret af er det en af de absolut letteste løbesko på markedet lige nu. Derudover har skoen et solidt greb på forskellige overflader, men er især god på våd grund. Alt i alt er Saucony Kinvara en rigtig god sko, og kan eksempelvis anbefales som begyndersko idet prisen også er mere end rigelig, hvis man tænker på den meget høje kvalitet.

Hvis du også ønsker at prøve Saucony Cohesion vil du højst sandsynlig allerede være klar over, at det er en god sko for løbere, der ønsker en syntetisk sål og en syntetisk overdel. Ligesom de andre Saucony-sko har Cohesion-skoen høj åndbarhed såvel som en rigtig god og behagelig pasform. Det fleksible forfodsstykke er også med til at øge komforten. Fleksible sko giver mere frihed i bevægelserne. På trods af at denne sko er lidt tungere, er Saucony Cohesion det stadig en super god løbesko.

Saucony Mirage er en lidt tungere model sammenlignet med de andre lignende modeller jeg lige har nævnt, men med den optimerede støddæmpning i forfoden samt den stabilitet og støtte du får med denne sko vil vægten pludselig være en mindre detalje. Støddæmpningen i hælen er også exceptionel, og skoens generelle præstation er imponerende. Saucony Mirage er en anderledes løbesko, som er blød, fleksibel og samtidig støttende, hvilket gør det til en rigtig god sko for løbere, der foretrækker lidt længere løbeture.

Opsummering

Saucony Ignition er en løbesko af høj kvalitet, der tilbyder blød støddæmpning og en holdbar ydersål. Denne sko er ikke kun perfekt til løbere, der løber hver dag, men også til folk, der ønsker en sko, som også kan bruges til intens træning. Den yder både komfort, sikkerhed og beskyttelse, hvilket er vigtigt for enhver løber.

Skoens egenskaber er enestående. Den vil altid give dig en behagelig og komfortabel løbetur, der vil føles let og glidende. I regnvejr behøver du heller ikke at bekymre dig, da skoen har et utroligt godt greb. Derudover er den meget holdbar og slidstærk, hvilket vil forlænge skoens levetid.

At løbe på veje vil måske ikke være ligeså udfordrende som trailløb, men derfor er det stadig vigtigt at sikre sig en vis beskyttelse. Det er uundgåeligt at møde diverse udfordringer på en løbetur, men ved at vælge det helt rigtige udstyr kan du minimere disse.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik