Salomon S-lab Speed – Trail løbesko i verdensklasse

Salomon har med S-lab Speed smidt en afløser for Salomon Fellcross på banen. Salomon S-lab Speed er en udpræget trail løbesko med masser af rigtig lækre features til dig som elsker at suse af sted i trail-sporet i et højt tempo. Denne anmeldelse vil give dig det her om Salomon S-lab Speed:

  • Test og anmeldelse af Salomon S-lab Speed
  • Godt og dårligt ved Salomon S-lab Speed
  • Find bedste pris lige nu på skoen
  • Hvad siger andre om S-lab Speed fra Salomon
  • Alle tekniske ting omkring S-lab Speed

OBS: Køb gennem iloebesko og spar 261 kroner. Normalpris: 1.400 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Salomon S-lab Speed

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
4-5 dage 1.139 DKK Til butik
5-7 dage 1.353 DKK Til butik
3-5 dage 1.375 DKK Til butik
1-2 dage 1.400 DKK Til butik
 

Det her skal du bemærke ved Salomon S-lab Speed

Salomon S-lab Speed er en afløser til Fellcross fra Salomon. Lad os lige få det slået fast en gang for alle. Men derud over er der masser af rigtig fede ting som du bør lægge mærke mærke til i Salomon S-lab Speed.

– Den lave opbygning
– Den specielle overdel
– Fleksibiliteten

Det første du bør og vil lægge mærke til på S-lab Speed fra Salomon er den lidt lave opbygning. Det ser nærmest ud som om at skoen er konstrueret forkert, men det er den bestemt ikke. Der er tænkt meget over denne opbygning på skoen, og det er en kombination af at skoen skal være så let så mulig, men også fleksibiliteten at den er bygget op som den er. Du har ikke et særligt stort drop på skoen, og det underbygger den lave opbygningen af overdelen bare. Det hele er en samlet masse der indikere fart og tempo i sporet.
Overdelen er meget lav, men den er også speciel og unik i sin opbygning. Du bemærker helt sikkert at overdelen føles en smule glat og “gummi-agtig” Men det er udelukkende fordi at Salomon har udviklet S-lab Speed til at kunne modstå avnd og andre “angreb” fra naturen. Overdelen er super slidstærk, og derved unik.

Det er også værd at bemærke at Salomon S-lab Speed tilbyder dig en stor fleksibilitet. Og her tænkes der ikke så meget i brug af skoen, men i selve skoens opbygning og materialer. Den flexer utroligt godt, det vil du bemærke lige så snart du får skoen i hænderne.

Salomon S-lab Speed er en rigtig god allround trail løbesko, som du nok får mest ud af at benytte på de våde trails. Den rummer masser af andre fede ting, og masser af features, alt sammen noget som vores nedenstående anmeldelse vil give dig en udtømmende forklaring på.

Du køber Salomon S-lab Speed hvis du er stor fan af høj fart i terrænet

Du køber Salomon S-lab Speed hvis du bare elsker gennemtænkt og gennemtestet teknologi fra en af verdens førende trail sko producenter

Salomon S-lab Speed bliver din ven hvis du er tilhænger af et fantastisk greb i underlaget

Lad Salomon S-lab Speed blive på hylden hvis du vil have en løbesko der kan både løbe trail og asfalt. S-lab Speed er en udpræget trail løbesko. Der findes faktisk ikke mange kombinations løbesko som dækker begge disse discipliner, men Salomon S-lab Sonic kunne være en mulighed?

 

test af salomon s-lab speed

 

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Én ting er hvad vi siger og tester denne Salomon S-lab Speed til at være. Der er naturligvis også andre løbere der har prøvet denne løbesko.

Henry Olsen, Motionist løber

  • Det er da en okay løbesko, men jeg er ikke udpræget fan af dens måde at sidde på mine fødder. Der har jeg altså andre trail løbesko jeg foretrækker i stedet for–Henry Olsen

Ole Fontaine, Salomon er mit mærke

  • Salomon er og har altid været mit mærke, så er måske nok lidt farvet. Selvfølgelig synes jeg Salomon S-lab Speed er en god sko. Jeg er især meget begejstret for dens lave opsætning og dens måde at agere i de våde spor.–Ole Fontaine

Mathias Breinholt, Løber mest for sjov

  • Men selvom det er for sjov, så må fodtøjet gerne være i orden. Eller rettere er måske nok en smule patentlig med lige netop mine løbesko. Jeg synes at S-lab Speed er en god løbesko, og det er den og en anden jeg skifter imellem når jeg løber i skoven–Mathias Breinholdt

Hvis du er interesseret i at se flere anmeldelser og udtalelser fra eksperter og brugere verden over, så kan du eventuelt tjekke RunRpeat.com ud her. Der findes flere udtalelser omkring Salomon S-lab Speed.

 

 

 

Kølige facts om skoen

Must know

  • Løbestil: Neutral
  • Pasform: Medium
  • Underlag: Trail (vådt)
  • Vejledende pris: 1.400 DKK

Nice to know

  • Coated overdel
  • Quicklace snørresystem
  • Sockliner
  • Tå-beskyttelse

Fun to know

  • Vægt: 259 gram (herre str 43 1/3)
  • Hæl til tå drop: 4 mm
  • Hæl: 20mm Forfod: 16mm
  • Tempo trail løbesko

 

Mine første erfaringer med Salomon S-lab Speed

Jeg havde i sin tid her på Iloebesko.dk ikke selv fornøjelsen af at teste dens forgænger Salomon Fellcross. Så selvfølgelig var det med en glæde – som det altid når der kommer nye løbesko med posten – da Salomon S-lab Speed var på vej. Salomon er jo i Danmark kendt for, sammen med blandt andet Inov8, at være en af de førende brands når vi snakker trail løb i Danmark. Når undertegnet suser af sted på diverse skovstier, spor og andre trail lignende terræner, så er der rigtig mange “med-løbere” der løber i lige netop de 2 mærker. Så jeg var i hvert fald ikke i tvivl om at at skoen var i høj kvalitet.
Der var naturligvis lavet research inden, og alene det faktum at skoen er vejledt til 1400,- fra Salomon plejer at indikere at den hører til i toppen. Så forventningerne var et eller andet sted høje – men det er Salomon’s egen skyld. De fremstiller i 9½ ud af 10 tilfælde trail løbesko i top kvalitet, så hvorfor ikke denne Salomon S-lab Speed?

Der var ting, der allerede ved udpakningen overraskende mig. Havde godt nok både set og læst om det lidt lave snit der er i Salomon S-lab Speed. men blev godt nok lidt overrasket over hvordan skoen egentlig så ud. For det var yderst merkant hvor lav skoen ser ud i forhold til f.eks. en Salomon Speedcross. Vil ikke påstå at det direkte overraskede mig at skoen var både let, smidig og fleksibel af en trail løbesko at være, det var nok nærmere forventet. Men altid rart lige at få det bekræftet.

Første løbetur i Salomon S-lab Speed

S-lab Speed er KUN en trail løbesko. Og det kan jeg med rette sige nu, for kan se allerede efter få ganges tur på asfalt med skoen (til og fra terræn område) der kan jeg se slid på ydersålen, men mere om det senere. Terrænet var ikke rigtig noget valg i denne sko første gang – det skal være trail, og det skal aller helst også gerne være lidt vådt og fugtigt. Skoen kan løbe både på tørre og våde trails, men elsker at teste løbesko til trail ud fra de konditioner der stiller de største krav til skoen, og det er nu engang våde fedtede spor med mudder og vandpytter m.m.
Vejret viste sig heldigvis fra sin bedste side på første tur. En fugtig periode i det tidlige forår i Danmark var blevet afløst af nogle dage med solskin, og så var det bare med at slå til. På med Salomon S-lab Speed og så bare der ud af.

Første gang (og anden gang, og tredje gang etc.) kan skoen godt være lidt svær at komme ned i. Det er ikke bare sådan en løbesko du lige hiver på. Det kan have både sine fordele og sine ulemper. Grunden til at du skal kæmpe en lille smule med at få Salomon S-lab Speed på er udelukkende fordi skoen er bygget op omkring en sockliner som har til formål at sætter sig rigtig behageligt omkring din fod, så du føler at skoen sidder fast. Og det gør det. Så de ekstra 15 sekunder du skal investere når du tager skoen på, de er godt givet ud.

Skoen gjorde egentlig langt hen af vejen som forventet på den første løbetur. Der er altid lige en pasform der skal “slides til”. Men lige for at hæfte os ved den, så sidder Salomon S-lab Speed altså rigtig godt fra dag 1 af.
Det var som nævnt en testtur i det bløde terræn, og man mærker hurtigt at S-lab Speed er en god trail løbesko med et unikt greb i den bløde underlag.

 

salomon s-lab speed i brug

Salomon S-lab Speed har et meget konstant greb i alt vådt underlag

 

Flere ture i S-lab Speed gav flere oplevelser

Det er selvfølgelig blevet til flere test ture i Salomon S-lab Speed og må egentlig bare erkende at det er en fremragende trail løbesko. Vil dog gerne pointere en enkelt ting som jeg også lagde mærke til allerede efter første løbetur i skoen, men der ville jeg dog lige give det en chance. Undertegnet kan risikere at få ondt på undersiden af forfoden når jeg løber i Salomon S-lab Speed. Det er så ikke hver gang jeg løber i den, men for det meste. Så har ikke helt grejet endnu om det er det terræn jeg løber i der gør udslaget, om det er min løbestil eller det måske er skoen der er sådan. Den med at Salomon S-lab Speed skulle være sådan tror jeg ikke så meget på. Salomon er kendt for at fremstille fremragende trail løbesko.
Men en ting er helt sikkert hver gang jeg har været afsted i Salomon S-lab Speed. Jeg føler mig helt sikker på underlaget. Og det er lige meget hvor meget sporet “hælder” til den ene eller den anden side, om det er op af en stejl bakke eller måske ned af den. Ydersålen skaber et helt unik greb i underlaget hver gang. Det skal selvfølgelig nævnes at langt de fleste af mine testure har været i vådt og smattet terræn.

Og hvis jeg lige skal knytte lidt ord på den lave skæring af overdelen, så er det noget af det jeg synes er super fedt ved den her sko. I skrivende stund var jeg ude og løbe i Salomon S-lab Speed i går, og der tog jeg mig selv i at tænke at jeg ikke fornemmede jeg havde nogen løbesko på. Det peljer at være et rigtig godt tegn på at skoen sidder som den skal, og gør de ting den er sat i verden for. Jeg oplever med nogle trail løbesko at de bliver hurtig lidt tunge og snærrende på fødderne, men det gør S-lab Speed altså ikke. Turen igår var ligeledes en kamp gennem dybe vandpytter eller hvad man nu skal kalde dem ude i terrænet, men der synes jeg skoen har en unik til at dræne vandet væk fra fødderne. Overdelen er på sidder meget resistent mod smuds og fugt, og det hjælper selvfølgelig en del.
En sidste ting i denne beskrivelse af turen er egentlig en ting der ikke har noget med løbeturen at gøre, men jeg læser stadig mange indlæg rundt omkring med om man må smide sine løbesko i vaskemaskinen (det må du ikke) Og især på trail løbesko kan det jo være fristende når du kommer hjem med en sko der er smurt ind i mudder og jord. Men her skal Salomon S-lab Speed have stor ros. Den er i langt de fleste tilfælde lige til at vaske over med fugtig klud med varmt vand. Jeg har gjort det at jeg lader den stå og tørre, og så dagen efter så er den lige til at tørre af. Endnu et plus til denne fantastiske løbesko.

 

salomon s-alb speed overdel

 

Valg af størrelse

Jeg vil helt sikkert kategorisere denne løbesko som normal i størrelsen. Jeg bruger “normalt” 43 1/3 i Salomon løbesko og eller fritidssko. Skoen er bygget op og fremstillet hen over en unisex læste, hvilket vil sige at skoen på en bredere herrefod godt kan virke en smule smal, mens den på en meget smal dame fod kan virke en del større. Det er de ting man kæmper lidt med når Salomon fremstiller den i en og ikke to læste bredde’r. Lige for at sætte lidt billeder på, så synes jeg ikke selv jeg har en smal fod, og jeg følte ikke den sat meget tæt, jeg havde stadigvæk den plads jeg synes der som minimum skal være til tæerne i en trail løbesko.

Du er også meget velkommen til at bruge vores størrelsesguide

 

beskyttelse til tæerne hos salomon

God beskyttelse til dine tæer

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Let løbesko

Ja måske ikke let som i meget let. men det er mere skoens udtryk og dens pasform på foden der gør at vi vælger at give den prædikatet let. Den holder sin vægt hver gang du er ud at løbe i den, da overdelen er særdeles smuds afvisende og skoen er utrolig god til at komme af med fugt og vand.

Super lækker sockliner

Salomon S-lab Speed tager måske lige en smule længere tid at tage på. Selvom den har quicklace, så snørrebåndene er nemme at få til at sidde som de skal, så er Salomon S-lab udstyret med en sockliner som gør at det lige tager lidt ekstra tid at iføre sig skoen. Vi nævner det som en fordel, da denne sockliner virkelig giver et fantastisk fit og en rigtig god pasform.

Grebet

Det er meget kort og præcist. Det var hvad vi forventede os. Grebet skulle være godt, og det var det. Som side-gevinst så rummer sålen også den funktion at meget lidt mudder, jord eller andet fra terrænet bliver siddende i sålen. Det er selvfølgelig også med til hele tiden at have det optimale greb i underlaget.

Overdelen

Overdelen er både indvendig og udvendig rigtig lækker. Inde i skoen har vi denne her sockliner bygget ind i overdelen som giver den rigtig gode pasform. På ydersiden af overdelen er skoen coated med et smuds og vandafvisende materiale som sikrer både at dine sko ikke bliver fyldt eller belagt med jord, og at vand ikke så nemt slipper i gennem. Samtidig er den coatede overdel ufattelig nem at rengøre, det er bare lige at tørre den over med en varm fugtig klud dagen efter du har brugt skoen.

Ulemper

Skrøbelig ydersål

Jeg har haft nogle enkelte test ture hvor der både i starten og slutningen har været passager med asfalt, og synes allerede nu efter relativt få meter på asfalt at jeg kan se et ekstraordinært slid på ydersålen. Det synes jeg skal nævnes som en ulempe, og samtidig vil jeg også gerne forsvare det lidt. Skoen er bygget til trail, og bestemt ikke anbefalet til asfalt. Og den "bløde" gummi ydersål er jo grunden til "dårlige" holdbarhed, men det er også grunden til det gode greb i underlaget.

Prisen

Salomon S-lab Speed er som udgangspunkt relativ dyr. En vejledende pris på 1.400,- er i den højere nde, og det vil helt sikkert holde nogle fra at købe skoen. Du får alt hvad du skal have for dine 1.400,- men der er altså rigtig mange løbere der har den magiske grænse ved de 1.000,- og der skal du i hvert fald finde Salomon S-lab Speed på udsalg eller som restsalg et eller andet sted for at komme under den pris.

Sockliner

Den kvikke læser opdager hurtigt at jeg også havde denne overskrift under fordele, og det er også helt korrekt. I fordelene var det meget på det personlige plan at jeg vurderede sockliner'en i Salomon S-lab Speed. Jeg synes det er en fantastisk opfindelse. Men grunden til den står her under ulemper også, er at jeg tror også der findes en del løbere som vil mene at skoen både er for besværlig at tage på, men måske også det faktum at skoen sætter sig tæt til din fod på den første del af foden. Det kan virke klaustrofobisk på nogle.

Unisex model

Der er 110% sikkert nogle dame løbere der vil være i tvivl om hvilken størrelse de nu skal vælge når Salomon har valgt at bygge den over en unisex/herre læste


 

 

 

Analysedel 1: Hvem kan og hvem skal bruge Salomon S-lab Speed

Denne analyse del er meget henvendt til hvilken form for løber du skal være hvis du vælger at kaste dig ud i at prøve Salomon S-lab Speed.

Hvilken løbestil

Vi slipper heldigvis for at snakke så meget om løbestil når vi har med en trail løbesko at gøre. og det gælder naturligvis også på Salomon S-lab Speed. Der er ikke som sådan tænkt pronations støtte eller ej ind i produktionen af en trail løbesko. Selvfølgelig er der stadig støtte i skoen, men ikke den form for støtte der ligefrem skal bremse pronation hvis man har denne tendens. Når du løber trail så skal dine fødder arbejde på en anden måde, de skal arbejde mere frit og naturligt, og derfor er det at du stort set aldrig ser deciderede pronations-kiler i løbesko til trail.

Pasform

Salomon S-lab Speed sidder rigtig godt på din fod. Den sidder tæt på foden af en trail løbesko at være, så det skal du helt sikkert være beredt på. Du vil helt sikkert også opdage at det er en lavere skæring der er på overdelen, og det mærker du straks når du er ude at løbe i skoen. Eller det er måske forkert sagt, du mærker det nemlig ikke, og det er på den måde du bemærker det. Overdelen virker lav, i forhold til eksempelvis Salomon Speedcross, og når du løber mærker du ikke den overdel som egentlig giver dig en ganske god støtte alligevel, selvom den er lidt lavere.

  • Størrelse: Unisex
  • Hæl: Tæt pasform
  • Midtfod: normal
  • Forfod: Smal/herre, Bred/dame
  • Skosnude: høj (toecap)
  • Svangstruktur: lav
  • Skoform: semikurvet

Underlag og konditioner

Først og fremmest skal det være terræn og trail underlag. Ingen asfalt overhovedet, det kan skoen slet ikke holde til. Eller rettere, ydersålen kan ikke. Men løst og meget gerne vådt underlag er Salomon S-lab Speed’s absolut fortrukne underlag. Men der får du til gengæld også en meget agrresivt greb.

 

 

Prisniveau

Den lægger (desværre) i den høje ende. Jeg synes at holder man pris op mod kvalitet, så hænger det hele 100% sammen. Men for en trail løbesko at være så er en udgangs pris på 1400,- meget højt. Og når man så samtidig skal holde det lidt op mod at det er en fart og konkurrence trail løbesko vi har med at gøre.

Vægt på Salomon S-lab Speed

Herremodel str. UK9, som svarer til en str. 43 1/3 er udgangspunktet i denne vægt analyse af Salomon S-lab Speed. Den lave overdel – som dog er coated – er skyld i at du får en forholdsvis lavvægts løbesko hvis jeg skal vurdere det. Nedenstående billede viser en Salomon S-lab Speed sko med tørret mudder der kun vejer 269 gram. Og det synes jeg bestemt er til den godkendte side. Det er i hvert fald ikke vægten der kommer til at tynge dig, og når man nu læser anmeldelse, og du kan se og læse at overdelen heller ikke binder unødvendig mudder og smuds når du er afsted på turen, så er det bare en typisk win-win situation for en trail løber.

 

Den lave vægt på Salomon S-lab Speed INKLUSIV mudder

 

Type af trail løbesko

Salomon S-lab Speed er en trail løbesko der fra Salomon’s side er anbefalet til det løse underlag eller til det våde underlag. Og det giver rigtig god mening når man kigger på deres opbygning af den meget unikke slidsål med det unikke greb.

Pleje og vedligeholdelse af S-lab Speed

Det er måske endnu vigtigere at pleje og vedligeholde sine løbesko når man har med en trail sko at gøre. Der er masser af jord og mudder der kan side i skoen og derved være med til at gøre den stiv. Som med alle andre løbesko så er det altid godt at stille Salomon S-lab Speed til tørring når man kommer hjem fra sin tur. Meget gerne også pille indlægssålen op af, så der kan komme god ventilation i skoen. Heldigvis er S-lab Speed fra Salomon forholdsvis nem at have med at gøre på overdelen. Som tidligere illustreret, så er overdelen nem at rengøre for indtørret mudder og jord. det gøres med varmt eller lunkent vand og en modstandsdygtig klud.

Drop og højder på forfod og hæl

Der er et lavt drop i skoen. Af den enkle årsag at trail løbesko skal have et lavt drop, for kommer du for langt væk fra underlaget, så er der i hvert fald større risiko for at du kan vride rundt på anklerne. Dine stillinger på fødder og ben er noget anderledes når vi ser på trailløb kontra “almindeligt” løb.
Det lave 4mm drop bevirker at man er meget tæt underlaget, og det er også derfor at Salomon S-lab Speed føles som om den er ét med ens fod, og man faktisk ikke mærker man har skoen på.

Dame:
Højden på hælen: 20mm
Højden på forfoden: 16mm

Herre:
Højden på hælen: 20mm
Højden på forfoden: 16mm

Det er samme sko til herre og dame – så derfor er droppet selvfølgelig det samme.

Analysedel 2: Teknisk gennemgang af Salomon S-lab Speed

Den del af analyse (sammen med analysedel 3) hvor der kommer lidt fagudtryk på banen. Her kigger vi hvilke features der er bygget ind i skoen. Salomon S-lab Speed bliver gennemgået fra Overdel, til ydersål med alle dens specifikationer.

Ydersålen

Den meget unikke ydersål med ContaGrib ydersål. Den er fremstillet af “knopper” der både er i forskellige størrelser og udformninger, men også vendt således at du får måske et af de de mest aggressive greb i en en trail løbesko i DK. Der er rig mulighed for at give den max gas både op og ned af bakke og rundt i de snævre kurver. Det er i hvert fald ikke greb i underlaget du kommer til at mangle.

 

Den meget specielle ydersål på S-lab Speed

 

Mellemsål

Egentlig nok en klassisk mellemsål fra Salomon. Den gør hvad den skal. Dog vil jeg rigtig gerne pointere at det er en mellemsål som er lav, og som er forholdsvis fleksibel. Det er en naturlig opbygning af en mellemsål til Salomon S-lab Speed som i sin helhed er meget smidig og fleksibel. Så ville det være at gå mod skoens idealer at lave mellemsålen stivere. Den passer som fod i hose til skoens aggressivitet.

Hæl

Sidder fint, og beskytter som den skal. Men som hele skoen er i helhed så er hælen også lav. Så kommer du fra et par almindelige asfalt løbesko så vil du kunne mærke en noget anderledes hæl. Men det skal du tage ganske roligt, det giver mening efter få 100 meters løb i skoen, og du vænner dig meget hurtigt til det.

Forfod

Det er i skrivende stund ikke så lang tid siden af Salomon Speedtrak var igennem testeriet her hos Iloebesko. Der var der merkant mere plads i forfoden. men på Salomon S-lab Speed har en smule mindre plads. Ikke så meget mindre at jeg synes det klemte mine tæer, men dog en smule mindre. Det er der måske en grund til. Skoen er en unisex løbesko så det er nok for at tilgodese både de mandelige og de kvindelige løbere. Der udover er forfoden på overdelen udstyret med en ToeCap, som er den her beskyttelse som beskytter dine tæer på grene og sten.
Skoens forfod er som resten af skoen meget fleksibel og aggressiv. Du får virkelig lov til at agere hurtigt i terrænet, skoen følger rigtig godt med.

 

Bemærk den lave opbygning på Salomon S-lab Speed

 

Overdel

Den coatede overdel er både fleksibel og åndbar. Men alle løbesko er snart åndbare i overdelen så det er som sådan ikke noget specielt. Der hvor du skal stoppe op og kigge på Salomon S-lab Speed er den hinde eller coatning der er trukket ud over skoen. Den beskytter rigtig godt mod smuds og snavs på turen, og så er den bare ultra nem at rengøre efter brug. En fantastisk opfindelse.

Analysedel 3. Features i Salomon S-lab Speed

En kort gennemgang af skoen og dens forskellige men dog mange features der er bygget ind i skoen. Det er her du som bruger kan få et overblik over de ord som Salomon bruger omkring deres forskellige systemer i skoen.

ContaGrip

Det er det system Salomon bruger i deres meget vellidte ydersåler. ContaGrip er betegnelsen for det der går ind og griber fast i underlaget når du bevæger dig rundt i sporet.

Ortholite

Det er systemet der holder det gode “indeklima” i dine løbesko.

Tongue Cover

Det er en ekstra beskyttelse der er placeret oven på skoens mesh. Når du løber afsted i mudder og andre våde elementer, så er det her cover medvirkerende til at der kommer så lidt mudder, fugt m.m. ind i selve skoen.

SensiFit

Det er egentlig en betegnelse af overdelen. Det har Salomon bare valgt at kalde Sensifit. Det er et system som er med til at give den høje komfort der altid er i Salomon løbesko.

ToeCap

Det er det hårdere materiale der er på snuden af dine Speedtrak. Den er funktionen der gør at dine tæer bliver lidt bedre beskyttet mod slag og tryk. Når du løber trail er der risiko for at du rammer både sten og eller grene.

Quicklace

Er du vant til at løbe i Salomon trail løbesko, så er du helt sikkert stødt på Quicklace systemet før. Det er et snørresystem som er nemt og meget smidigt at arbejde med. Du kan betjene dine snørrebånd med handsker m.m. Og det drejer sig egentlig om at du strammer din sko til ved at hive et moment ned mod skoen. Virker perfekt, og er ultra nemt at have med at gøre.

LacePocket

Det er den lille lomme som sidder i pløsen på dine Salomon Speedtrak. Denne funktion er alene udviklet til at kunne rumme det overskydende snørrebånd når du har stramme dine Quicklace snørrebånd

 

 

Analysedel 4. Den skæve vinkel

Her er der plads til de lidt skæve vinkler omkring Salomon S-lab Speed. De ting som ikke som sådan hører til i den tekniske del af testen af skoen.

Tag Salomon S-lab Speed på tilbud og udsalg

Det er tidligere nævnt i testen at Salomon S-lab Speed er en forholdsvis dyr løbesko, derfor vil vi gerne pointere her i den skæve vinkel at finder du denne løbesko under den magiske tusindkrone, så er det nok en rigtig god ide at slå til. For så har du helt sikkert gjort en rigtig god forretning.

Håber ikke du går op i farver

Salomon gør det med nogle af deres signatur løbesko – de fremstiller dem i en udgave og en farve. Det er også tilfældet med Salomon S-lab Speed. Du skal kunne acceptere farverne sort og rød for du får ikke andre valgmuligheder, medmindre du selv vil igang med spray malingen ude i skuret.

… hov vent du kan godt få andre farver

På dine snørrebånd. Salomon fremstiller i skrivende stund i hvert fald erstatnings kit til deres quicklace snørrebånd, og dem kan du få i mange forskellige farver. Så på den måde har du muligheden for at “pimpe” dine Salomon S-Lab Speed

Sammenligninger til S-lab Speed fra Salomon

Du skal helt klart kigge på både Salomon S-lab Sense eller Salomon Speedtrak hvis du søger alternativer inden for samme mærke. Hvis du vil have nogle sammenligner fra andre mærker så er det rigtig oplagt at kigge på MudClaw serien fra Inov8. Den er – som navnet også antyder – en mudder-glad serie som tillader det aggressive trail løb med højt og konkurrencepræget tempo.

Opsummering

Helt sikkert en trail løbesko jeg ville prioritere at have stående i mit skab (og den bliver også stående) Den er perfekt i pasform, den har det aggressive greb som jeg rigtig godt kan lide, og så er den bare rigtig godt skruet sammen. Prisen afskrækker ikke mig (har jo allerede købt den) og heldigvis er den en sko lige efter min smag, så jeg skal helt sikkert nok få løbet de her Salomon S-lab Speed i stykker. Jeg mener ganske seriøst at det er en trail løbesko som kun mangler nogle enkelte små justeringer lige nu for at blive den ultimative fart og tempo trail løbesko.

Prissammenligning på Salomon S-lab Speed

Vi holder øje med de bedste priser for dig. Nedenstående har vi samlet nogle af de bedste priser lige nu på denne Salomon S-lab Speed.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
4-5 dage 1.139 DKK Til butik
5-7 dage 1.353 DKK Til butik
3-5 dage 1.375 DKK Til butik
1-2 dage 1.400 DKK Til butik