Nike Odyssey React 2 | Gennemgang, priser og test

Nike Odyssey React er et af de første skud på den stamme fra Nike der hedder REACT, og som der i skrivende stund er den nyeste teknologi fra dem når det kommer til mellemsåls materiale. Odyssey React kommer i kølvandet på Nike Epic React, og kan vel med fordel ses som en slags lillesøster eller lillebror til Nike Epic React. Masser af de samme fede features, og så en lille bitte smule ændringer rundt omkring på skoen. Her får du bl.a.:

 • Test & review af Nike Odyssey React
 • For og imod ved Odyssey React Fra Nike
 • Brugertest af Nike Odyssey React
 • Se bedste pris netop nu
 • Teknisk gennemgang af Nike Odyssey React

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 525 kroner. Normalpris: 1.050 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Nike Odyssey React 2

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 525 DKK Til butik
2-4 dage 630 DKK Til butik
1-7 dage 649 DKK Til butik
2-5 dage 675 DKK Til butik
1-2 dage 839 DKK Til butik
3-5 dage 846 DKK Til butik
1-2 dage 1.050 DKK Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik
 

Prissammenligning Nike Odyssey React

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 525 DKK Til butik
2-5 dage 562 DKK Til butik
1-2 dage 1.050 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik
 

 

test af nike odyssey react

 

 

Nike Odyssey React bliver til version 2

I kølvandet på at Nike lancerede deres Nike Epic React løbesko, så fik vi også lillebroren til topmodellen, nemlig Nike Odyssey React. Den er nu nået til sin anden version. Og der er ikke sket vanvittig meget, men det der er sket er stort.
For ikke alene er den steget i versionsnummer så den nu hedder Nike Odyssey React 2. Men der er faktisk også tilføjet “Flyknit” til skoens navnv nu. For det er det som den primære opdatering af Nike Odyssey React går ud på. Det er at overdelen nu består af den meget populære og fleksible Flyknit overdel.

Med Nike Odyssey i nye klæder, så får du faktisk også en i Nike Odyssey React 2 en løbesko, der grundet opdateringen af overdelen er nogle gram lettere end version 1 var. Og det gør du fordi at Flyknit materialet er er en lettere opfindelse.
Det er dog ikke en full-covered Flyknit overdel som der sidder på Nike Odyssey React. Nike har valgt, af stabilitetsmæssige årsager, at beholde noget fra den gamle overdel. For at bibeholde den stabilitet i overdelen som skoen har fået meget ros for. Så med opgraderingen af Flyknit på udvalgte punkter i overdelen, så opnår man den samme stabilitet, men en lettere sko, og en overdel der er langt mere åndbar. Hold da op en forbedring.

Nike Odyssey React, det her skal du lægge mærke til

Nike lancerede som den første løbesko med REACT mellemsålen Nike Epic React. I kølvendet på den har vi fået Nike Odyssey React. Langt hen af vejen en meget lignende løbesko. Rigtig mange af de samme elementer går igen, og så er der skåret lidt i kvaliteten på nogle få områder. Der er en forskel i den vejledende pris på 200,- Min personlige mening er at det er ikke verdens dårligste forretning for mig. Jeg synes Odyssey sidder bedre, og til den måde jeg løber på har den også mere at byde på.
Der er masser af rigtig fede detaljer og features at fremhæve. Har du læst vores beskrivelse af Nike Epic React, så vil du helt sikkert opleve nogle dubletter i nedenstående fremhævninger.

En anderledes overdel i Jacquard materiale, men bestemt ikke dårligere. Hvis man har læst andre anmeldelser af vores Nike løbesko, så er man ikke et sekund i tvivl om at jeg er KÆMPE FAN af Nike’s FlyKnit overdel. En overdel som IKKE findes i Nike Odyssey React. Men guderne skal vide at jeg rent faktisk synes at overdelen i Odyssey React gør det bedre end den gør i Epic React. Ikke hvis man kun kigger på overdelen, men hvis du kigger på helheden af skoen, så sidder Odyssey fra Nike bare bedre og jeg synes den har en højere komfort.

Hele teknologien omkring React. Hele opbygningen og den effektivitet vil selvfølgelig være noget der gør en sko som Odyssey interessant. Det er mellesålen i Nike Odyssey, som det er i så mange andre løbesko, den som er hjertet. Men i Nike Odyssey er det bare lige lidt mere. For den tilgang Nike har haft til at fremstille den her meget specielle mellemsål er unik. Og når skoens overdel er god, og mellemsålen lige så, så smelter hele skoen sammen til at være en møg-lækker løbesko.
REACT er af Nike set som den naturlige afløser af LunarLon mellemsålen som ahr præget markedet i mange år med stor succes. Og hvis man skal lave en direkte sammenligning så er REACT teknologien 13% bedre i forhold til Lunarlon når man kigger på energi kickback. Og lige netop den tendens er det som gør REACT så fantastisk. For hvert skridt du tager, så får du energien tilbage, og det højner farten i din fremdrift. Det er en genial udvikling og noget alle løbere sætter pris på.

Personligt synes jeg heller ikke man kommer uden om at lægge mærke til den inde-komfort der er i skoen. Der træder du ligesom ned i en sok, og det giver dig bare en fantastisk følelse. Den her tætte fornemmelse skal man selvfølgelig kunne leve med, for du skal regne med at skoen sidder tæt på din fod.

 

nike odyssey react set fra siden

hælen på nike odyssey react

 

 

Nike Odyssey React kan ses som en slags lillebror eller lillesøster til Nike Epic Flyknit React

Du vil elske Odyssey React fra Nike hvis du vil have en meget alsidig løbesko til rigtig mange forskellige distancer

Du kan købe Nike Odyssey React hvis du godt kan lide den tætte pasform (sokke-effekten) på dine fødder.

Du skal nok holde dig fra Nike Odyssey React hvis du mest er til løsere løbesko eller til varierende underlag. Den er udelukket fremstillet til hårdt underlag.

 
 

 

anmeldelse af Nike odyssey react

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: tæt
 • Underlag: Hårdt underlag
 • Vejledende pris: 1.050 DKK

Nice to know

 • Fly-mesh
 • FlyWire
 • React mellemsål
 • Fast pløs

Fun to know

 • Vægt: ca. 250 gram (43)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Letvægts mængdetræning
 • Alle distancer

 

 

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Se nedenfor hvilke udtalelser der er faldet omkring Nike Odyssey React

Børge Kristiansen, Bedre end Nike Epic React

 • Hvis jeg skal være ærlig så synes jeg faktisk Odyssey er bedre end Epic React skoen. Er så heldig at have prøvet at løbe i begge par. Og Nike Odyssey passer bare bedre til mit temperament.–Børge Kristiansen

Karina Thomasen, Jeg er tilfreds

 • Den vejer ingenting og den sidder godt på mine ellers vanskelige fødder. Hvad er der ikke at kunne lide ved Nike Odyssey React–Karina Thomasen

Knud Olesen, Ikke udpræget fan af Nike Odyssey

 • Kan sagtens gennemskue hvor Nike vil hen med denne sko. Men er faktisk ikke den store tilhænger af den. Sidder ikke ordentligt på mine fødder. Er mere til de traditionelle løbesko.–Knud Olesen

 

nike odyssey react løbesko

 

De første erfaringer med at løbe i Nike Odyssey React

Nike Odyssey React er testen og prøvet efter Nike Epic React havde været igennem vores mølle. Og alene det faktum lagde en smule pres på Odyssey. For har du læst vores Nike Epic React anmeldelse, så er du vist ikke i tvivl om at den løbesko var vi (læs:jeg) svært begejstret for. Så Nike Odyssey havde fra starten af noget at leve op til.
En anden ting den havde i mod sig fra starten var dens overdel. Flyknit er min absolutte fortrukne overdel når det kommer til løbesko – og den overdel var Nike Odyssey ikke i besiddelse af. Den var der imod lavet med en Jacquard overdel. Og lad det bare være sagt med det samme. Der blev jeg taget med bukserne nede. For tror aldrig jeg har skulle stå i en situation (endnu) hvor jeg skulle sige at en overdel faktisk gjorde det bedre end Nike Flyknit. Men det var altså tilfældet med Nike Odyssey. Den Jacquard overdel der er i skoen gør noget bedre for mig, når jeg ser på skoen i en helhed.

De første erfaringer med løb i skoen var sådan lidt med følelsen af. Kan det virkelig være rigtigt? Det lå hele tiden i baghovedet at Nike Epic React havde taget os alle med storm. Så skal være ærlig at sige at jeg stod med den følelse efter første løbetur i Nike Odyssey: “Kan det virkelig passe at jeg synes den her er bedre en Nike Epic React?” Det er selvfølgelig en smagssag langt hen af vejen. Men da jeg femte gang havde været afsted i skoen, og stadig ikke kunne se nogle ting jeg kunne fremhæve som værende dårligere. Ja så måtte konklusionen jo blive at Nike Odyssey gjorde det bedre for mig end den ellers vanvittig roste Nike Epic react.
Det er svært sådan lige at sætte en finger ned og sige det er her den er bedre. Den er bare helheden og hele fornemmelsen når jeg løber i skoen.

Nike Odyssey er testet på både de korte og lange distancer. Og jeg mærker ikke forskel. Jeg kan sagtens leve med at løbe mine tempoture i en sko der vejer 250 gram.
Og når man så ved at det hele er understøttet af en mellemsål bestående af React materiale, så er man rigtig godt på vej.

Flere erfaringer med Nike Odyssey

Der er ikke så voldsom meget at sige. For alt står nævnt ovenfor. Det er i helhed bare en sublim løbesko for mig og mine fødder.
Dog skal det selvfølgelig nævnes at det ikke er altid vi har været enige. Og det siger måske så alligevel en lille smule omkring den ene ting jeg synes der hænger lidt i de React modeller vi har indtil videre. Ydersålen kunne måske nok optimeres en smule. Den der sidder på Nike Odyssey kan jeg i hvert fald bekræfte ikke duer pisse godt i vådt vejr på beton rundt i et sving. Der måtte jeg ned og tage fra med den ene side. Heldigvis var der ingen der så mit lille stunt. Men den er hermed givet videre. Pas på hvis du kommer ud i fugtige konditioner med skoen. Grebet i ydersålen er ikke verdens bedste.

 

Valg af størrelse i Nike Odyssey

Helt almindelig. Dog skal du være opmærksom på at pasformen i skoen kan være til den tætte side. Det afhjælper nogle ved at købe skoen et halvt nummer større. Den kan godt lade sig gøre, så længe der ikke opstår irritationer ved beslutningen. Skoen skal sidde ordentlig i hælen. Gør det ikke det ved at gå et halvt nummer op, så lad være med det. Det bliver ikke en succes så.
Du kan altid handle løbesko ud fra dit centimeter mål på fødderne. Har du nogle løbesko som du ved passer i størrelsen. Tag et kig i pløsen (den der sidder ind over fod-ryggen) Der kan du se centimetermålet. Nogle producenter gør det nemt og skriver det under cm forkortelsen. Andre kan finde på at skrive det under jp. Så tager du det tal og divider med 10, så har du målet i centimeter.

 

 

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Pasformen

Hvis du kigger på Nike Epic React så bør den være den såkaldte storebror til denne sko. Men over-all set, så synes jeg faktisk at Nike Odyssey har en bedre pasform, og generelt en bedre helhed.

Overdelen

Ja så skete det. Dagen måtte komme. Dagen hvor jeg faktisk skulle tale min elskede Nike Flyknit overdel en smule ned. Eller i hvert fald for en stund smide den ned på andenpladsen. Den unikke Jacquard overdel gør bare et eller andet for helheden i skoen når jeg løber i den. Flyknit er rigtig godt, men ser jeg på helheden i Nike Odyssey React, så synes jeg den her overdel er bedre end Flyknit.

Mellemsålen

Vi ville være nogle skarn hvis ikke vi nævnte REACT mellemsålen som en klar fordel. Det er den der er hjertet i skoen. Og hold nu op hvor den gør det godt. Alene det faktum at React mellemsålen er op til 13% bedre end den ultra populære Lunarlon mellemsål. Det gør den altså til noget specielt.

Prisen

Det er lidt crazy at du for sølle 1.050,- i vejledende udsalg kan få en løbesko med de færdigheder som Nike Odyssey React giver dig. Allerede inden den er på tilbud er den omkring den magiske tusindkroners-grænse. Tænk engang hvis du fandt denne sko til omkring 800,- Så tror jeg at jeg ville hamstre.

Ulemper

Vægten

Måske er denne ulempe lidt letkøbt. Men når jeg holder den op mod Nike Epic React, og det kommer man ganske naturligt til uden at vide det. Så synes jeg det er synd at der skal de ekstra gram på skoen. For mit vedkommende drejer det sig om 25gram pr. sko. Det kunne være fedt hvis de havde holdt den nede omkring de 225 gram som dens "forgænger"

Holbarheden

Når man siger Flyknit, så siger man også skrøbelig overdel. Når du sig Jacquard så siger du lidt mindre skrøbelig overdel. Men desværre stadig skrøbelig. Det er den pris man betaler for blødhed og høj komfort i en overdel. Der er større risiko for at den bliver revet i stykker.


 

 

 

Analysedel 1: Hvem bør løbe i Nike Odyssey React

Hvem kan og hvem bør egentlig løbe i Nike Odyssey React. Det er altid rart at vide om skoen passer til ens stil og temperament. Det er det vi kommer ind på i analysedel 1.

Hvilken løbestil

Du bør måske ikke gå så vanvittigt højt op i løbestilen hvis du vil løbe i Nike Odyssey React. Det skal jeg selvfølgelig ikke bestemme, og er du den type løber der psykisk går ned hvis du er bekendt med at der ikke findes en pronationskile i skoen og du tilfældigvis er pronationsløber. Så bør du nok holde dig fra Nike Odyssey React.
Men jeg vil også gerne påpege at jeg synes, at selvom der ikke er en decideret kile i skoen, så er den overraskende støttende. Hvis jeg skal se på min egen løbestil, så er jeg pronationsløber. Men den tilgang kan jeg ikke have til det, da jeg tester rigtig mange løbesko på et år, og skulle jeg kun teste dem med pronationskiler, så begrænsede det mig en del i mit arbejde. Men er også overbevist om at kroppen kan vende sig til meget.
Nike Odyssey React gav ikke mig nogle gener eller irritationer da jeg løb i dem. Så der er umuddelbart en rigtig god støtte i dem, også selvom der ikke er nogen pronationskile i.

Pasform

Du skal forberede dig på tidens trend. Den her tætsiddende og sokke-lignende pasform er hvad du får i Nike Odyssey React. Det er en super fed fornemmelse for nogle løbere. At de føler at skoen bliver et med deres fødder og ben, og man nærmest ikke mærker at have skoen på.
Det kan samtidig sagtens være et minus for andre løbere at Nike Odyssey er så tæt. Nogle kan ikke affinde sig med den her tætte fornemmelse på fødderne når de løber.

Underlag og konditioner

Løber du i Nike Odyssey React, så er du nød til at indstille dig på at holde dig på de hårde (og også gerne tørre) underlag. Skoen er KUN udviklet til løb på asfalt, beton og den slags lignende underlag. Ingen løb i skoven eller på ujævne stier med løst underlag. Der er simpelthen ikke greb nok i sålen til det underlag, og overdelen er meget sart i sin holdbarhed.

Prisniveau

Absolut accepteret prisniveau. At du for en vejledende pris på kun 1050,- får så meget løbesko som du gør i Nike Odyssey React. Det er næsten ikke til at forstå. Handler du online når du køber løbesko, så er du måske endda heldig at finde den billigere. Og det gør ikke tanken mindre vanvittig.

Hvad vejer Nike Odyssey React

Nike Odyssey er hverken ultra let eller på nogen måde tung. Den er placeret lige i midten af den hele med sine 250 gram. Og faktisk vil jeg mene at det måske er til den lave side. Nike Odyssey er på vægtniveau med f.eks den meget populære Nike Zoom Fly.

 

vægt på nike odyssey react

 

Pleje og vedligeholdelse af Nike Odyssey

Du kan læse vores guide omkring vask og vedligeholdelse af løbesko her. Men ellers så vedligeholder du Nike Odyssey som du vedligeholder alle andre sko. Overordnet set er det vigtigste egentlig bare at du skyder den tanke ned med det samme. Altså den med at smide dine løbesko i vaskemaskinen. Lad være med det. Kan godt være du har haft succes oplevelser med det, men lige pludselig glipper det, og det er super ærgerligt. Tag det fra en der har været der.

Drophøjde i Nike Odyssey React

10mm drop i Nike Odyssey gør skoen interessant for rigtig mange løbere i DK. Man skal ikke til at tilvænne sig en anden løbestil, såsom midtfod eller forfodsløb ved at løbe i Nike Odyssey. Et 10mm drop er et klassisk drop til løberen der ynder at have den “almindelige” løbestil, som også kan betegnes som hællandere. Altså der hvor du lander på hælen, og så afvikler du hvert skridt du tager fremad.

Drophøjder:
Forfodshøjde: 18mm
Hælhøjde: 28mm

Analysedel 2: Tekniske gennemgang af Nike Odyssey React

Tekniske detaljer i skoen af den mere nørdede slags. Her kan der sagtens fremkomme lidt fremmedord, da det er skoen detaljer og features der beskrives.

Ydersålen

Ikke verdens bedste hvis du spørger mig. men holder du dig til de hårde underlag som asfalt og beton. Så er der det greb i gummiet på ydersålen som der skal være.

 

 

Mellemsål

Mellemsålen er som den er i mange løbesko, selve hjertet og det alt overskyggende. men med Nike Odyssey React synes jeg lige det er +2%
React mellemsålen er i skrivende stund så ny og revolutionerende at den gør lige det ekstra for alle de sko den er placeret på. React materialet er testet til at være op til 13% mere effektiv på energi, end eksempelvis Nike’s egen LunarLon. Og har du prøvet at løbe i en Nike løbesko med Lunarlon mellemsål, så ved du det er sandt når jeg skriver, at det er en præstation i sig selv. For Lunarlon er virkelig en fantastisk mellemsål. Men med REACT mellemsålen har vi altså en bedre og mere holdbart produkt.

Hæl

En god og støttende hæl, som formår at holde din fod på plads når du løber. Et godt hold sørger for at du afvikler fin hver gang du tager et skridt.

 

odyssey react fra Nike

 

Støddæmpning

Den forholdsvis tykke React mellemsål sørger for din støddæmpning i skoen. Det giver dig en maximal støddæmpning, som du virkelig kan mærke på især de lange ture. React materialet giver så meget energi tilbage til dig ved hvert skridt, at du ikke bare mærker blødhed når du løber, men du mærker også bedre effekt i dit næste skridt. Har du ikke prøvet React mellemsålen, så gør dig selv den tjeneste at gør det. Jeg tror ikke du vil blive skuffet.

Overdel

Ikke alene ser den godt ud, men den fungere også 101%. Det er for engang skyld ikke en Flyknit overdel der er i denne sko. Det er en meshoverdel i det meget behagelige materiale Jacquard. Virkelig et blødt og behageligt materiale der omslutter din fod på en fantastisk måde som er meget svært at beskrive.
Overdelen er tætsiddende og det giver dig fornemmelse af at have en meget blød sok på.
En anden fed detalje ved overdelen i Nike Odyssey er pløsen. Den del der sidder under snørrebåndene og beskytter din fodryg. Der er lavet en meget behagelig neopren konstruktion, således at du aldrig vil opleve problemer med pløsen. Den bliver hvor den er og den sidder tæt omkring oversiden af din fod. Det er virkelig en fed fornemmelse.

Sammenligninger til Nike Odyssey React

Du bliver nød til at kigge på Nike Epic React skoen hvis du skal bruge en sammenligning til Nike Odyssey React. De er på mange punkter ens, men alligevel synes jeg også der er meget imellem dem. Blandt andet er overdelen forskellig, og det gør meget. Men den lækre React mellemsål har de til fælles.
Skal du bruge et andet alternativ kunne det sagtens være Nike Zoom Fly. Den er bygget op efter de samme principper. Og begge de 2 lette løbesko kan bruges til mængdetræning.

Opsummering

Havde på fornemmelsen at der gik lang tid før der i min bevidsthed var noget der skulle slå Nike Epic React. Nike Odyssey er måske testet en måned efter Epic React, så det var tiden der skulle gå før jeg fik en anden holding. Jeg synes Nike Odyssey er en fantastisk løbesko med så mange fede features, og så til en rigtig god pris.
Som tidligere beskrevet så har jeg svært ved lige at sætte en finger ned, og siger DER er den forskel der gør at jeg bedre kan lide Odyssey end Epic React. Men som helhed gør Odyssey skoen bare noget bedre for mig.

Prissammenligning på Nike Odyssey React

Vores automatiske opdatering holder hele tiden øje med de bedste priser på Nike Odyssey React for dig. Herunder finder du de bedste priser netop nu hos vores løbesko partnere.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 525 DKK Til butik
2-5 dage 562 DKK Til butik
1-2 dage 1.050 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik