Nike Lunareclipse 5 – personlig test med de skarpeste priser

nike lunareclipse topNike Lunareclipse 5 er løbeskoens Rolls Royce. En luksusløbesko, som er komfortabel, stødabsorberende, slidstærk og med et flot design.  Her får du:

 • Min vurdering af Lunareclipse 5
 • Fordele og ulemper
 • Prissammenligning

OBS: Køb i dag og spar -45 kroner. Der er store besparelser her på siden. Normalt: 1.300 kroner

 

iloebesko er omtalt i:

 

DENNE LØBESKO ER UDGÅET – Vi anbefaler du kigger på Nike Air Zoom Odessey

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 1.245 DKK Til butik
1-2 dage 1.300 DKK Til butik
 

Hvad er nyt i Lunareclipse 5

Lunareclipse henvender sig hovedsageligt til pronationsløberen, som får god støtte af den dynamiske platform i hælen. Mellemsålen er dog designet således at også neutrale løbere, kan få fornøjelse af Lunareclipse. Jeg har testet og anmeldt Nike Lunareclipse herunder.

Den nyeste model, Nike Lunareclipse 5, har fået flere større og mindre opgraderinger ift. til den gamle Nike Lunareclipse 4.

Først og fremmest har designet i Lunareclipse 5 fået en opgradering, så skoen fremstår mere som en helhed i stedet for flere dele sat sammen. Det har måske ikke så meget at sige løbemæssigt, men for mig er det bare en feature der også skal være med i mine løbesko.

Jeg synes personligt det er stor forbedring.

Samtidigt har Nike Lunareclipse 5 fået en ny og forbedret mellemsål, som giver mere stødabsorbering og en mere komfortabel løbebevægelse.

Mesh overdelen er blevet bedre ventilerende og åndbar, så dine fødder ikke bliver overophedede i varmen. Alt i alt nogle gode forbedringer til Nike Lunareclipse 5.

Lunareclipse 5 er blevet en lettere løbesko – det vil sige en hurtigere løbesko. Det er dog kun ca. 30 gram i forhold til Lunareclipse 4 – men lidt har bestemt også ret. Jo mindre vægt, desto mere optimalt og hurtigt løb får du.

Det der skiller sig voldsomt ud som forbedring i version Nike Lunareclipse 5 i forhold til 4, det er at den har fået mere støtte til foden via et optimeret Dynamic Flywire system.

 

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral / Overpronation
 • Pasform: Normal bredde
 • Underlag: Asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 1300 DKK

Nice to know

 • Dynamic Support
 • Lunalon Cushioning
 • BRS 1000 Carbon Rubber
 • Dynamic Flywire

Fun to know

 • Vægt: Cirka 270 gram (herre str 42)
 • Hæl højde: 29 mm
 • Hæl højde: 18 mm
 • Refleksdetaljer

 

Personlig test af Nike Lunareclipse

Mit første indtryk

Som med alle Nike’s produkter, så blev jeg absolut ikke skuffet, da jeg pakker mine nye Nike Lunareclipse ud. De er flotte og kombinationer af farver fungerer som sædvanligt. Jeg prøver dem på og endnu en fornemmelse slår mig. Sikke en komfort, skoen sidder stramt omkring foden uden at irritere. Jeg går lidt rundt med skoen, og stabiliteten og den stivere hælkonstruktion føles med det samme. Jeg er ikke i tvivl om at denne vil give mig en komfortabel og god løbeoplevelse.

Nike Lunareclipse test

Smutter naturligvis ud og løbe med det samme. Normalt løber jeg i løbesko med mindre drop, og det er derfor noget af en anderledes oplevelse at løbe med Nike Lunareclipse. Skoen vil gerne styre dit løb og du kommer automatisk til at lande meget på hælen. Transitionen fra hæl til afsæt fungerer dog upåklageligt. Efter nogle kilometer føles skoen lidt smal om hælen. Ikke noget ubehageligt, bare et mindre prespunkt. Det viser sig dog også da jeg kommer hjem at jeg ikke har fået en vabel eller noget. Mit førstehåndsindtryk er positivt. Nike Lunareclipse er ingen racer, men mere en cruiser løbesko.

Nike Lunareclipse design

Efter mere end 100 km

Efter mere end 100 km i skoen, vil jeg holde ganske præcist fast i mit førstehåndsindtryk. Skoen er ingen racer, til det føles den lidt for klodset og stor, til gengæld er den virkeligt komfortabel og behagelig til længere løbeture i roligt tempo. Skoen er bedst på et hårdere underlag, og ikke alt for glat, som asfalt, grus og lign. På trails har den ikke greb nok. Et forsøg på trailløb endte i en mudret oplevelse for undertegnede.

Nike Lunareclipse anmeldelse

Det er som en god luksusbil, som man sætter sig ind i, starter og alt kører som smurt. Det er en sko, som er designet til mængdetræning og her excellerer den også. Masser af stødabsorbering, slidstærk ydersål og overdel og et komfortabelt fit. Det kan godt være lidt bøvlet at få dem bundet ordentligt i starten med flywiren, men det vænner man sig hurtigt til. Nike Lunareclipse gør løb til en fornøjelse.

Nike Lunareclipse billede

Hvad andre har sagt om skoen

Jeff Hansen, Sønderborg, 30-50 km/uge

 • Stabiliteten og støtten er virkeligt god. Jeg mener at dette er de største fordele i skoen. Jeg har brug for en smule støtte i mine løbesko og disse gjorde arbejdet rigtigt godt.–Jeff Hansen, Sønderborg, 30-50 km/uge

Mary Larsen, Odense, 5-10 km/uge

 • Jeg har det røde og grå par. Disse løbesko er meget komfortable og rigtigt gode til at løbe i. Jeg har skinnebensbetændelse, som forhindrer mig i at løbe længere distancer. Disse sko har en god stabilitet, hvilket gør at jeg kan løbe længere. Jeg mener at Nike er lidt små i størrelserne og at du bør finde en løbesko der er 0,5 størrelse større. Overordnet set en rigtigt god løbesko.–Mary Larsen, Odense, 15-20 km/uge

Charlotte Mikkelsen, København N, 20-30 km/ugen

 • Jeg købte dem og håbede på at de ville føles ligesom 3'eren, men de er en smule anderledes. De sidder tættere og det føles som at de er små i størrelsen. Jeg elsker stadig designet og det er en god og stabil løbesko. Men jeg synes ærligt talt at Nike Lunareclipse 3 var bedre.–Charlotte Mikkelsen, København N, 20-30 km/ugen

Det er vigtigt at høre flere holdninger om løbesko før man vælger. Derfor har jeg også inkluderet et overblik over folks holdninger til skoen, som du kan se her.

nike lunareclipse survey

Valg af størrelse i skoen

Du behøver ikke være specielt opmærksom på størrelsen i Nike Lunareclipse. Løbeskoen er normal i sin størrelse, hvis du kommer fra et andet mærke, kan du prøve vores størrelsesberegner for at finde din størrelse i Nike løbesko. Der er ca. et halvt nummer forskel i størrelsen på herre og dame modellerne i Nike Lunareclipse. Du kan godt gå ud fra at du skal bruge samme størrelse i Nike Lunareclipse, som i din nuværende løbesko.

Fordele og ulemper

 

Fordele

Eminent pasform

At pasformen i Lunareclipse er eminent og meget komfortabel er helt sikkert noget af det første du vil ligge mærke til. Selvom jeg synes hælen er lidt for smal, bliver det udlignet af den gode pasform længere fremme i foden. Omkring den ventilerende mesh overdel er der blevet inkorporeret de nye Dynamic Flywire, som sikrer at hele foden bliver spændt op, når du snører snørebåndene. Det giver et tæt og sikkert fit i Nike Lunareclipse.

En hæl-lander’s drøm

Det udprægede hældrop og kraftige hælstykke, som bliver ført over i den mere fleksible forfodskonstruktion gør Nike Lunareclipse perfekt til dig som hovedsageligt lander på hælen. Hælstykket sikrer dig den nødvendige stabilitet og pronationskontrol, hvis du er en pronerende løber. Henover mellemfoden fører bevægelsen videre til afsæt i forfoden.

Luksus løbesko

Jeg har læst i andre anmeldelser af Nike Lunareclipse på nettet at løbere har kaldt den for en luksus løbesko. Det vil jeg gerne tilslutte mig. Den er komfortabel, stødabsorbering er kraftig, designet af stilet, skoen kan løbe mange km og den er stabil og støttende. Alt hvad du forventer af et luksusprodukt.

Ulemper

Hælen er smal

Selvom komforten er en af de ting, jeg vil rose allermest ved Nike Lunareclipse, er det også værd at bemærke at skoen meget smal omkring hælen. Det er en del af designet for at holde din hæl fast, og undgå at den glider rundt. Det betyder dog også at løbeskoen kan klemme lidt omkring hælen. Især hvis du i forvejen har en bred hæl.

Overdrevet hældrop

For enhver hæl-lander er Nike Lunareclipse en drøm, men for mig, som normalt løber i mere minimalistiske løbesko, synes jeg at hældroppet bliver lidt for styrende i mit løb, hvilket er frusterende. Selve ydersålen og stødabsorberingen er ekstremt stabil og støttende, men det gør også at løbeskoen bliver mere kontrollerende for dit løb. Der foretrækker jeg en mere levende fornemmelse.

Klodset

Lidt i stil med ovennævnte, så kan Nike Lunareclipse grundet sin ganske høje vægt, effektive støddæmpning og komfort godt føles stor og klodset omkring foden. Det er i hvert fald aldrig en sko, jeg ville løbe konkurrencer i. Til det er Lunareclipse alt for magelig og komfortabel.


 

6 gode grunde til at købe Nike Lunareclipse

 • Nike Lunareclipse har en stabil og stødabsorberende platform
 • Løbeskoen er rigtigt god til neutrale og pronerende løbere
 • Slidstærk ydersål
 • Komfortabel pasform
 • Som med alle Nike sko har den et flot design
 • Behagelig og fleksibel løbesko, som giver et naturligt løb

Analysedel 1: Hvem henvender skoen sig til?

Herunder gennemgår jeg mere specifikt skoens forskellige teknologier og hvad det betyder for dig som løber. Det er også i dette afsnit at du kan finde ud af om det er en løbesko, som passer til dit brug og dine behov. Det er lige her, du skal følge med, hvis du vil lære alt der er at vide om Nike Lunareclipse.

Løbestil

Løbeskoen henvender sig primært til en overpronerende eller neutral løbestil. I sålen sidder der en effektiv Dynamic Support platform, som giver din fod stabilitet og et komfortabelt løb. Platformen sørger for at din fod ikke falder for meget indad. Behagelig og stabil platform til længere løbeture, uanset om du er neutral eller pronerende løber.

Nike Lunareclipse pris herre

Pasform

Nike Lunareclipse sidder på samme måde, som mange andre løbesko. Dens størrelse og pasform er meget normal. Den kan dog føles en smule smal og stram omkring hælen. Herunder finder du lidt mere specifik info om pasform:

 • Hæl: Normal til smal
 • Midtfod: Normal volume
 • Forfod: Normal
 • Skosnudens højde: Normal til lav
 • Svangstruktur: Normal til høj
 • Skoform: Semikurvet

En semikurvet skoform betyder i praksis at, hvis du stiller skoen på et lige underlag, vil løbeskoen kurve en smule. Dette er med til at forbedre komforten i rullet fra hæl til forfod. For optimal komfort er det at foretrække en semikurvet skoform.

Underlag

Hovedsageligt til brug på asfalt og velplejede grusstier. Nike Lunareclipse har en slidstærk ydersål, med et godt greb på asfalt og andre hårde overflader. Til mere trailorienteret løb og ture i skoen, er skoen dog ikke et optimalt valg. Grebet er ikke groft nok til trails og du vil opleve at glide meget rundt. På tørre dage kan det nok godt lade sig gøre, men forsøg ikke på fugtigt og vådt underlag. Det var ingen succes kan jeg garantere.

Prisniveau

Løbeskoen ligger til en vejledende pris på 1300 kr, det er dog ofte muligt at finde Nike Lunareclipse på tilbud eller udsalg op nettet. Jeg har samlet de laveste priser på Nike Lunareclipse øverst i anmeldelsen, så du altid kan finde skoen så billig som muligt. Prisniveauet er i den højere ende, hvor du godt kan forvente noget ekstraordinært. Den ligger i niveauet lige under de dyreste løbesko.

Nike Lunareclipse billede udsalg

Vægt

Vægten i Lunareclipse ligger på 270 g i en herre størrelse 42. Det er i den middel-tunge ende, uden at blive rigtigt tung. For en mængde træningssko er dens vægt meget fornuftig og i den lavere ende. Det er dog fortsat en tung løbesko, hvis du også vil løbe konkurrencer og lign. Her vil det nok være at foretrække med en lettere konkurrence løbesko.

Type sko

Som nævnt lige herover, så er det en mængdetrænings løbesko, som især vinder på dens gode stødabsorbering og stabile platform. Nike Lunareclipse er en løbesko henvendt til træningsture, og gerne mange af dem. Skoen har en slidstærk ydersål og holdbar mesh overdel og kan dermed holde til rigtigt mange kilometer på landevejene.

Drop og højder på forfod og hæl

I forhold til hældrop er Nike Lunareclipse en meget almindelig løbesko. Den har et hældrop på 11 mm, hvilket gør at det bliver en meget naturlig bevægelse at rulle fra hæl til tå.

 • Hælhøjde: 30 mm
 • Tåhøjde: 19 mm
 • Drop: 11 mm

Analysedel 2: Opbygning

Ydersålen

Da skoen henvender sig til træningsformål er hælen i ydersålen skabt i meget slidstærkt og holdbart BRS 1000 Carbon gummi, som kan holde til mange kilometer løb og landinger på hælen. Selve udformningen af ydersålen med specialstøbte formninger og flex grooves sikrer en meget høj fleksibilitet, hvilket giver din fod en naturlig range of motion.

Nike Lunareclipse video

Mellemsål

I mellemsålen ligge den utroligt lette og fjedrende Lunarlon støddæmpning, som er en blød, men alligevel responsiv, stødabsorbering. Selve støddæmpningen er kraftigere i hælen end i forfoden. Skoen ligger op til hællanding. Dynamic Support platformen sikrer at din fod ikke falder for meget indad og giver dig en god stabilitet og komfort.

Hæl

Hælen er et af de områder på Lunareclipse, som bliver udsat for mest slitage og hårde landinger. Derfor er ydersålen ekstra slidstærk på hælen. Stødabsorberingen er også kraftigere i hælen end i resten af skoen. Skoens fit kan føles smalt og lidt stramt omkring hælen. Dette er godt for at give det mest stabile greb om din hæl, så den ikke glider rundt inde i løbeskoen.

Midtfod

Her begynder den rigtigt fleksible del af løbeskoen. Midtfoden fungerer som transition mellem den stabile hæl og den meget fleksible forfod. I midtfoden er der også Lunarlon stødabsorberingselementer, som netop hjælper til en mere komfortabel transition og rul fra hæl til forfod.

Nike Lunareclipse løbestil

Forfod

I forfoden er stødabsorberingen mindst i hele skoen og samtidigt er det også her at Nike Lunareclipse er mest fleksibel. Den fleksible forfod giver et naturligt afsæt, som er basen i enhver effektiv løbebevægelse.

Overdel

Overdelen er fremstillet i et slidstærkt mesh materiale, der omkring midtfoden er blevet forstærket med Dynamic Flywire, for et endnu tættere og mere komfortabelt fit. Mesh overdelen har en effektiv ventilation, så dine fødder ikke bliver oversvømmet af sved. På overdelen er der ingen overlapninger af syninger, hvilket sikrer skoen en meget behagelig fornemmelse. Dynamic Flywire er spændt sammen med snørebåndene, så hele skoen strammes op når du spænder dine snørbånd.

Forskel mellem herre og dame modeller

Udover de forskellige farvekombinationer og størrelser, der tilbydes er der ikke nævneværdig forskel på herre og dame modellerne i Nike Lunareclipse. Både Lunareclipse herre og dame har samme tekniske specifikationer og opbygning. Så hvis du bedre kan lide enten herre eller dame modellen i Nike Lunareclipse, så er der ikke noget som står i vejen for at du skulle købe den. Når du skal vælge størrelse, vær dog opmærksom på at der ca. er et halvt nummers forskel på herre og dame modellerne i Nike Lunareclipse. På Nike.com kan du se de forskellige herre og dame modeller.

Køb Lunareclipse på udsalg eller tilbud online

Der er stor konkurrence på prisen ved Nike Lunareclipse. Derfor du næsten altid købe Lunareclipse på tilbud eller udsalg på nettet. Den vejledende pris ligger i den højere ende, men du kan nemt finde Nike Lunareclipse billigere ved online køb. Du kan spare mange penge på at købe Lunareclipse i udlandet i stedet for i Danmark. Hvis du vil finde den bedste og billigste pris på Nike Lunareclipse må du finde udsalg og tilbud i flere lande. Det har jeg gjort for dig i prissammenligningen øverst i anmeldelsen.

Nike Lunareclipse herre

Sammenlignelige løbesko

Nike Lunareclipse skal hovedsageligt sammenlignes med andre trænings løbesko henvendt til den neutrale eller overpronerende løber. Danmarks nok mest populære løbesko, Asics Gel Kayano 20, er også en pronerende løbesko. Også den holdbare og slidstærke New Balance 1260 er et godt bud. Hvis jeg skal holde mig indenfor Nike’s egne rækker minder Lunareclipse meget om allround løbeskoen Nike Lunarglide. Vil du kigge udover de mest kendte mærker, kan jeg klart anbefale Brooks Adrenaline GTS 14, som også er en løbesko til en pronerende løber.

Opsummering

Jeg har været rigtigt godt tilfreds med Nike Lunareclipse, som jeg fremfor alt synes er en fantastisk mængdetræningssko. Jeg foretrækker at kalde det en god cruiser, da løbeskoen er ekstremt komfortabel og behagelig at løbe længere ture på hårdt underlag i. Samtidigt er jeg vild med designet og pasformen i Nike Lunareclipse. Jeg vil gerne anbefale Nike Lunareclipse. Derfor kan du også finde en prissammenligner øverst i anmeldelsen, hvor du kan finde de bedste tilbud og udsalg på Nike Lunareclipse. Der er ingen grund til at betale for meget, når du her på iloebesko, kan finde Lunareclipse så billig som mulig.

Prissammenligning

Her finder du nettets skarpeste priser, de største udsalg og de bedste tilbud

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 1.245 DKK Til butik
1-2 dage 1.300 DKK Til butik