Nike Legend React | Test, video-gennemgang og bedste pris

Nike Legend React er endnu en løbesko i den populære React serie af løbesko fra Nike. Men Nike Legend React skiller sig alligevel en smule ud, blandt andet ved at være under de magiske 1.000,- i vejledende udsalg. Også selvom mellemsålen er i fuld React. Men hvad kan skoen ud over det? Vi giver dig:

 • Review af Nike Legend React
 • Fordele og ulemper ved Legend React
 • Find bedste pris på Nike Legend React
 • Teknisk gennemgang af skoen

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 221 kroner. Normalpris: 800 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Nike Legend React

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 579 DKK Til butik
3-5 dage 641 DKK Til butik
3-5 dage 885 DKK Til butik
 

 

stor test af nike legend react

 

Det her skal du bemærke ved Nike Legend React

Nike Legend React lever højt på sit navn. Men det tror jeg nu at alle løbesko der har REACT inkorporeret i sit navn ville gøre. Sådan er det fordi at React er ved at være så kendt blandt løbere, så alle ved at når der er React mellemsål i en løbesko fra Nike, så kan man sikker på den er ufattelig blød og lækker.
Og det er en af de ting du skal bemærke ved skoen. Den har en ultra høj komfort når det kommer til blødhed.

En anden ting jeg helt sikkert synes du skal bemærke, det er pasformen når du træder ind i skoen. Er du ikke til tætsiddende løbesko, så er Nike Legend React nok ikke din løbesko. Men uden at vide om det giver mening for dig, så er pasformen ikke helt så tætsiddende at det bliver irriterende. Men den her indersok der er hæftet på skoens pløs og dens sål, som så omringer din fod og holder den på plads. Den giver altså en rigtig fed fornemmelse.

Så er det vigtigt at du bemærker at jeg i denne anmeldelse flere gange kommer omkring at Nike Legend React ikke i mine øjne er en fuldblods løbesko. Det skal ikke forstås negativt. For du skal i samme omfang bemærke prisen. Et udgangspunkt på 800,- er vildt. Så får du altså rigtig meget løbesko for dine penge. Og når den skal ramme en vejledende udsalgspris på 800,- så er det naturligt at nogle detaljer skal skæres fra. Men den løbesko som Nike har skabt i Nike Legend React, den er perfekt til mange ting, faktisk overraskende mange.

 

Nike Legend React har en fuld længde REACT mellemsål

Nike Legend React - perfekt som løbesko til fitnesscenteret

Rigtig god pasform i skoen - overraskende god

Ej en fuldblods løbesko. Der mangler detaljer som vi kender dem fra Nike

 
 

 

legend react fra Nike

Nike legend react mellemsål

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Mellem/tæt
 • Underlag: Hårdt underlag
 • Vejledende pris: 800 DKK

Nice to know

 • Indersok
 • Syntet stafferinger
 • REACT sål
 • Mesh overdel

Fun to know

 • Vægt: ca. 265 gram (44)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Fleksibel løbesko

 

 

Nike legend react set fra oven

 

Første indtryk af Nike Legend React

Når man som nørd ser at der laves en løbesko som Nike Legend React. Så er man i en delt verden. Man glæder sig til at se hvad Nike kommer med fordi der står React i navnet på skoen. Det ved man godt hvad betyder.
Modsat er man lidt skeptisk i forhold til prisen på skoen, og netop det faktum at navnet React indgår. Skyder Nike nu sig selv i foden ved at “udnytte” deres populære mellemsål til at sælge ligegyldige løbesko.

Lad det bare være sagt med det samme, det fremstår efter at have løbet, trænet og gået i skoen , ikke som udnyttelse for mig. Det fremstår mere som et produkt hvor man har været inde og kigge på hvad markedet manglede. Og her tror jeg Legend React har en god mulighed for at slå til. Hvis brugerne tager godt imod den. For det er den her “mellem løbesko” som mange sukker efter. Den du kan løbe mellem 5-10 kilometer i (med høj komfort) men også den du kan tage med i fitnesscenteret. Og vel og mærke uden at blive flået for 12-14-1600,- Her er Nike Legend React perfekt.

Min første løbetur i Nike Legend React var som udgangspunkt hvad jeg havde forventet. Når der er React mellemsål på skoen, så ved man bare at det bliver den her bløde oplevelse, hvor du føler at hvert skridt er blødt og behageligt. Det jeg ikke var bekendt med, var den overdel der er på Legend React. Blev faktisk en meget overrasket over hvor godt et hold skoens overdel har om din fod. Den indersok der er i Nike Legend React gør virkelig sit arbejde godt.
Og nu kunne jeg sagtens gentage mig selv omkring en masse ting. Det med at der mangler ting i Nike Legend React. Men det sovser vi ikke rundt i mere. Skoen skal vurderes for det den er.

Nike Legend React giver flere muligheder

Jeg har brugt Nike Legend til andre ting end løb. Mest fordi jeg har løbesko der er bedre end Nike Legend React i forhold til min træning, længde på løbeture m.m.
Men et sted hvor jeg tror at mange kan få brug for Nike Legend React, det er i fitnesscenteret. Har selv haft skoen med, og her giver den rigtig god mening. Perfekt til opvarmning/nedkøling på løbebåndet, samtidig med at du kan styrketræne i skoen uden problemer.
Som nævnt i videoen så tror jeg faktisk også Nike Legend React vinder nogle brugere og kunder på den udtryk og udseende. Kan sagtens anvendes som fritidssko/sneakers.

Personligt så er skoen for mig også ideel til når der skal cykles frem og tilbage. En let sko med en god åndeevne er perfekt til cykeltur med familien eller hvis du skal ud og tæve din mountainbike på landevejen?

 

 

Vælg rigtig størrelse i Nike Legend React

Her er der ikke så meget hokus pokus. Det er ikke sådan at der i Nike Legend React er store udsving i størrelsen. Skoen kan (uheldigvis) godt føles en smule lille, men det er den ikke. Den er blot tætsiddende. Hvis du vil være helt sikker, så køb altid løbesko efter centimetermålet på dine gamle løbesko (hvis de naturligvis passer) På den måde rammer du altid den rigtige størrelse.
Du er også meget velkommen til at bruge vores størrelsesguide

 

 

 

Fordele og ulemper

Herunder har vi fremhævet nogle af de fordele og ulemper som findes ved skoen. Listen er på ingen måde udtømmende.

 

Fordele

Pasformen

Det er første fordel, fordi det var det der overraskede mig allermest. Havde ikke de store forventninger til god pasform i en løbesko til 800,- Men blev voldsom overrasket. Den sidder solidt og perfekt rundt om din fod. Det skyldes primært den meget elastiske indersok som Nike har lavet i skoen.

Letheden

Når vægten "kun" siger 265 gram i en størrelse 44. Så er det ikke vægten der kommer til at tynge dig, og det er en fordel. Det er bestemt også en fordel når du skal gå med den, når du skal cykle med den, men nok allermest når den skal bruges i fitnesscenteret.

REACT mellemsålen

React mellemsålen er både let, lækker og en smule unik i sin opbygning. Det er primært den der står for den meget overraskende høje komfort som der er i skoen.

Prisen

800,- koster Nike Legend React i vejledende udsalg. Altså allerede en del under de magiske 1.000,- Og taget i betragtning at du sikkert finder den på tilbud online, så er prisen en lige så stor fordel som den høje komfort. Virkelig unikt hvad du får for dine penge i den her løbesko.

Ulemper

Hælen

Hvor holdbar er hælen egentlig. I vores video gennemgang roser jeg hælen, og den fejler som sådan ikke noget. Nu har jeg hverken løbet 500 eller 700 kilometer i denne sko. Men hælen slår mig bare som et sted der kunne opstå problemer efter mange kilometer?

Manglende detaljer

Lovede ellers ikke at køre mere i det med at skoen ikke var fuldblods. men synes nu alligevel at det skulle nævnes under ulemper. Selvfølgelig er det en ulempe for en nørd som mig at den mangler alle de fede detaljer.

Snøresystem

Når man er vant til den luksus som Nike lægger for dagen i forhold til snøresystemet i en løbesko. Så er snøresystemet på Nike Legend React det jeg vil kalde en skrabet model, desværre. Det er ikke skyld i den overraskende komfort der er i Nike Legend React

Holdbarheden

Det er ikke unikt for denne løbesko. Men som på mange af vores andre nyere løbesko anmeldelser, så må overdelen stå for skud. Den er blød, let og behagelig. Men materialet er altså ikke særlig holdbart.


 

Analyse: Hvem bør løbe i Nike Legend React

Her laver vi en mini analyse af skoen, dens opbygning og hvem der reelt set bør løbe i Nike Legend React.

Hvilken løbestil

Skoen er til den neutrale løber. Det vil sige at skoen ikke har noget decideret støtte til pronation. Ingen kile på indersiden af skoen.
Men den mellemsål som ligger i skoen er faktisk forholdsvis stabil i sig selv, så hvis du går rigtig meget op i neutral og pronation løbestil, så vil jeg påstå at denne sko sagtens ville kunne gå til en løber med moderat pronation.

 

 

Pasform

For det første så er pasformen set som en helhed overraskende god når du spørger mig. Det er en tæt pasform som du oplever i Nike Legend React. Primært grundet den indersok som er i skoen. Så hvis du er mest til “løse” løbesko, eller i hvert fald den her løbesko hvor du ikke føler foden bliver lidt klemt på den gode måde, så skal du holde dig væk fra Nike Legend React

 • Størrelse: Almindelig
 • Hæl: Almindelig
 • Midtfod: Tæt pasform
 • Forfod: Tættere pasform
 • Skosnude: Almindelig
 • Svangstruktur: lav
 • Skoform: Tæt

Underlag og konditioner

Skoen er en udpræget løbesko til hårdt underlag, det vil sige asfalt, beton eller andre hårde underlag. Holder du dig til dette underlag, så får du også en løbesko med mange kilometer i.
Det er ikke sådan at hvis du kommer forbi en grus eller skovsti at skoen ikke kan tåle dette. Den springer ikke i luften når du rammer et andet underlag. Men det er vigtigt at forstå at slidstyrken i ydersålen er produceret til hårde underlag. og så er der det faktum at især i skoven er du tæt på grene, torne og den slags. Og så er overdelen på skoen altså meget udsat.

 

 

Prisniveau

Nike Legend React ligger på et fantastisk prisniveau. Et niveau hvor langt de fleste kan være med. Set i lyset af hvad du får for dine 800,- så er skoen et rigtig godt køb. Hvis du holder kvalitet op mod pris, så vinder kvaliteten i mine øjne. Så selvom skoen har mangler, så får du i mine øjne mere end du betaler for.

Hvad vejer skoen

Skoen vejer i vores testversion som er en str. 44 sølle 265 gram. Vi kan ikke gå så langt og sige at det er en super letvægter, men det er en meget let løbesko. Og det er det især når man ser på den høje komfort og den meget bløde mellemsål. Når man løber i skoen så føles den bestemt som en mellemsål der “burde være tungere” Men det er den fantastiske evne som REACT materialet har.

 

 

Pleje og vedligeholdelse af Legend React

Du kan læse vores guide omkring vask og vedligeholdelse af løbesko her.

Drophøjde i Nike Legend React

Skoen har en drophøjde på 10mm. Så den går ind under det man kan betegne som en “almindelig løbesko” Og med almindelige løbesko mener vi en sko der er forbeholdt hæl-landere. Hvis du skal løbe mellem eller forfodsløb så er det et noget lavere drop i skoen man skal have, så det kan Legend React som udgangspunkt ikke bruges til.

 

 

Opsummering

Opsummeringen af Nike Legend React vil jeg bruge på endnu engang at pointere at jeg synes skoen er god. Faktisk overraskende god til prisen. Så selvom jeg også har talt lidt ned om skoen i forhold til manglende detaljer og finesser, så skal man bare have for øje at man får hvad man betaler for. Og det er hvad Nike Legend React giver, eller faktisk lidt mere.
En løbesko som jeg ikke havde de voldsomme forventninger til, men som alligevel har formået at overraske mig på nogle punkter. React mellemsålen er ikke et overraskelses moment i sig selv. Der ved man hvad man kan forvente sig. Men pasformen i Nike Legend React har virkelig overrasket mig. Ikke mindst på grund af udseendet, for det ligner virkelig ikke en sko med en særlig god pasform. Kan sagtens være jeg har været heldig, at Nike Legend React er skabt til mine fødder i pasform, men ikke desto mindre blev jeg overrasket alligevel.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 579 DKK Til butik
3-5 dage 641 DKK Til butik
3-5 dage 885 DKK Til butik