Nike Joyride Run Flyknit | Test og review

Nike forsøger sig endnu engang med noget nyt. Og i skrivende stund deres “blødeste landing” til dato. Nike Joyride er et helt nyt koncept som bl.a. skubber til din forestilling omkring mellemsåls materialer. Men det er nu heller ikke en løbesko som kan bruges sådan allround eller er det? I nedenstående review får du bl.a:

 • Gennemgribende review af Nike Joyride Run Flyknit
 • Fordele og ulemper ved Joyride Run fra Nike
 • Brugertest af Nike Joyride Run
 • Bedste pris på Nike Joyride
 • Teknisk gennemgang af Nike Joyride Run Flyknit

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 536 kroner. Normalpris: 1.450 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Nike Joyride Run Flyknit

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 914 DKK Til butik
2-5 dage 975 DKK Til butik
1-2 dage 1.009 DKK Til butik
4-7 dage 1.089 DKK Til butik
3-5 dage 1.282 DKK Til butik
1-7 dage 1.445 DKK Til butik
2-4 dage 1.450 DKK Til butik
5-7 dage 1.495 DKK Til butik
3-5 dage 1.509 DKK Til butik
 

 

 

Det her skal du bemærke ved Nike Joyride Run

Endnu en speciel løbesko fra Nike. Det er i sig selv ikke et mirakel. Men uden at jeg kræver at du ved hvad der kommer fra Nike af løbesko, og på hvilket tidspunkter. Så fortæller jeg dig at lige netop i de sidste 6 måneder er der kommet rigtig meget nyt og spektakulært fra Nike når vi snakker løbesko. Og er der noget Nike kan, så er det at finde ud af at lancere nye produkter og skabe hype omkring dem.

Det er ikke en undtagelse med Nike Joyride Run. En løbesko som alle de andre nye løbesko fra Nike fik sin fame i form af en flot lancering. Og læg så dertil at det kun var “members” der i de først 15-20 dage kunne købe denne løbesko. Det skaber altså et eller andet.

Men hvor jeg de sidste par gange eller tre har kigget på det ene letvægts-monster efter det andet fra Nike, så fik jeg i denne omgang en løbesko i hånden som vejede helt vildt meget. Det er i nogle eller de fleste tilfælde en negativ ting, men lige præcis med Nike Joyride viser det sig faktisk at give mening langt hen af vejen.

Og vi kommer heller ikke helt uden om at Nike endnu engang introducere os for et nyt koncept i forbindelse med deres støddæmpning. Det her JOYRIDE koncept som kort fortalt er en masse små kugler som “griber dig – og sender dig afsted igen” Lød alt for simpelt i mine ører, og det gør det måske også i dine. men ikke desto mindre så er den teknologi blevet målt til at være op til 14% bedre end eksempelvis Nike REACT mellemsålen til at absorbere stødet. Den dæmper simpelthen fantastisk.

 

Nike Joyride Run er til dato den løbesko fra Nike med bedst dæmping

Nike Joyride Run er til dig der er nybegynder eller dig som elsker bløde restitutions-løb

Hvis du kan lide et tæt pasform i dine løbesko, så er Nike Joyride helt bestemt noget for dig.

Du skal holde dig fra Nike Joyride Run hvis du IKKE er tilhænger af tunge løbesko.

 
 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Tæt pasform
 • Underlag: Hårdt underlag
 • Vejledende pris: 1.450 DKK

Nice to know

 • Joyride teknologi
 • *CCS system
 • “Hæl-krave”
 • Flyknit overdel

Fun to know

 • Vægt: 315 gram (43)
 • Støddæmpning = kugler
 • 14% blødere
 • Restitutions løbesko

 

Første indtryk og første løbetur i Nike Joyride Run

Jeg havde som altid glædet mig rigtig meget til at modtage mine nye løbesko. Nike Joyride Run var naturligvis ingen undtagelse. Næsten tvært imod hvis man kan stille det sådan op. Når Nike proklamere at de nu sender en sko på gaden som har op til 14% bedre dæmpning i “mellemsålen” målt op imod nogle af deres andre meget populære og bløde mellemsåls materialer. Så glæder man sig.

Da Nike Joyride Run så langt om længe rammer min postkasse, så ved jeg egentlig ikke hvad jeg havde forestillet mig. Men da jeg pakker den ud, tager den ene sko. Det første der rammer mig er “hold da kæ.. en tung sag den her?” Og det er skoen faktisk. Den hører som udgangspunkt til i den tunge ende af skalaen. Men det er ikke den fedeste fornemmelse at sidde med. Så var det ligesom bagud på point fra starten.
Jeg vil gerne være den første til at sige det. det er ikke en helt fair vurdering, da jeg i testende stund var igang med en optakt til halvmaraton. En optakt der udelukkende foregik (som en del af en anden test) i en anden sko fra Nike. Denne sko var Nike VaporFly NEXT, deres til dato hurtigste løbesko. Så det er måske ikke en helt fair sammenligning. Men vægten er ikke til at tage fejl af. Mine Vaporfly NEXT har en vægt på 197 gram og mine Nike Joyride vejer 315 gram. Det er skisme alligevel 118 gram til forskel pr. sko. Så jo der var jo forskel.

Som tidligere nævnt så blev Nike Joyride testet samtidig i forbindelse med gennemførsel af et løbeprogram. Det kunne næste ikke passe bedre. Jeg kunne næsten ikke få bedre betingelser til den første løbetur i Nike Joyride. Dagen efter de hårde intervaller i løbeprogrammet. Du ved nok den der dag hvor man godt ved at syrer og træthed kan luntes/løbes ud af benene, men man aller mest har lyst til at blive på sofaen og godte sig over endnu en gennemført interval-træningspas. Jeg havde det præcis sådan, men måtte også indse at jeg fik nok ikke bedre betingelser for at teste skoen i sit rette element.

Nike Joyride Run er en løbesko til 2 forskellige typer af løbere. Løbere der er langt fra hinanden hvis du spørger mig. Det her står for egen regning, men i min optik så er de løbere der løber restitutions-løb én form for løbere. De er ikke motionister og de tilhører ikke eliten. De tilhører dem der prøver at smide deres løb lidt i system. Den anden type af løbere som Nike Joyride Run er unik til, de befinder sig i en lidt anden boldgade. Det er nemlig nybegynderen. Mere om det senere.
Men uden at skal smide mig selv på et piedistal, så tilhører jeg i skrivende stund den type løber der sætter det i system og prøver at forbedre mig (Naturligt når man gennemfører løbeprogram, og løber for ast blive bedre end sidste gang) Så min baggrund for testen af Nike Joyride Run var naturligvis restitutions-løb. Og som sagt var det dagen efter ugens hårdeste træningspas med intervaltræning. Så skoen fik noget af en opgave.

Jeg kan sagtens mærke hvor Nike vil hen med deres tanker omkring Nike Joyride. Når de navngiver den “Joyride” så er det på baggrund af en sko der henvender sig til det afslappende løb. Der hvor benene skal komme sig og restituere. Og min første fornemmelse af skoen var at det kan den altså godt finde ud af. Jeg gjorde mig også et par andre notater første gang jeg løb i Nike Joyride. Bl.a. den at du virkelig skal være klar på en tætsiddende løbesko. Er du ikke til den her tætte fornemmelse omkring foden, så skal du ikke kigge videre på denne sko.
Lige netop den her tætte fornemmelse, som måske for nogle kan give sådan lidt klaustrofobiske fornemmelser, den plejer Nike at smyge sig uden om med en let og tynd Flyknit overdel. Nummer to notat fra mig, den opgave har de ikke klaret så godt denne gang. Nike Joyride er lanceret med Flyknit overdel, eller skal jeg hellere skrive delvis Flyknit overdel. Det overraskede mig en del hvor “tung” overdelen tog sig ud. Og hvis du ser vores video-review, så kan du også se hvordan jeg prøver at påvise at det er få steder at overdelen egentlig lever op til prædikatet let og åndbar i min bog.

Men skal jeg kigge på om skoen gav mig et “joyride” så må jeg sige “ja, det gjorde den” Det er ikke verdens letteste løbesko, og måske er overdelen lidt tyk og tung, men alt i alt så var det en meget fed fornemmelse, trods alt.

Flere løbeture i Nike Joyride

For en løber som mig så er der masser af muligheder for at bruge Nike Joyride. Jeg ved faktisk ikke om flere ture i Nike Joyride gav mig flere svar. De ekstra ture (og stadig flere på vej) bekræfter mig egentlig bare i at skoen gør hvad den skal. For mig personligt passer vægten og strukturen på skoen ganske godt ind i at jeg har problemer med at løbe langsomt. Det lyder en smule arrogant, men det er det faktisk ikke på nogen måde. Og faktisk er det lidt en udfordring. Mine restitutions-løb bliver i 8/10 tilfælde altid løbet for hurtigt. Hurtigt nok til at man måske bevæger sig væk fra den grænse der hedder restitution.
Nike Joyride har gjort det en smule nemmere. For i min verden så appellere den på ingen måde til fart. Den appellere til velvære og joyride. Der er ikke på samme vis den her “fremdrift” i skoen der giver en lyst til et mere aggressivt løb. Skoen er bygget til afslappende løb. Det er svært at forklare hvad det er skoen gør. For selvfølgelig dræber den ikke farten, men den opfordrer modsat heller ikke til det.

I forhold til overdelen som overraskede mig en del på den første løbetur. Så er oplevelse noget nær den samme. Meget naturligt så er overdelen efter flere løbeture blevet lidt løsere i sin struktur. Men på ingen måde så meget så den meget tætte fornemmelse er forsvundet. Og jeg har ikke løbet så meget i Nike Joyride at jeg er begyndt at slide på overdelen (ironi kan forekomme) så den er stadigvæk lige tyk og tung i mine øjne. Jeg ønsker mig hver gang jeg er ude og løbe i skoen at de havde lavet den overdel lidt lettere. Men tror modsat den bunder i at Nike har ville skabe noget stabilitet i skoen.

 

 

Valg af størrelse i Nike Joyride Run

Der er ikke noget du skal være opmærksom på. Ikke andet end det vi allerede har flashet et par gange for dig. Overdelen er i mine øjne MEGET tætsiddende, så derfor kan skoen godt virke mindre. Men det er den altså ikke. Og du kan sikkert også med fordel eksperimentere med at gå et halvt nummer op i forhold til dit normalvalg, og på den måde få en mere rummelig sko. Lov mig at du tænker dig om. Der er ikke noget værre end at stå med et par løbesko efter 5 ture som er “blevet for store”
Du er også meget velkommen til at bruge vores størrelsesguide

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Hælen

Hvis vi ser bort fra alt det her med den "tunge og tykke" overdel, så er hælen faktisk overraskende god. Blød, behagelig og overraskende støttende og stabil.

Pasformen

Den står selvfølgelig helt for egen regning. Dette kan ikke beregnes som en generel fordel. men jeg kan godt lide pasformen i Nike Joyride. Jeg harsom udgangspunkt ikke noget imod overdelen på min løbesko sidder tæt. Det kan dog stadig diskuteres om ikke helheden af overdelen er skudt lidt ved siden af.

Joyride teknologien

De her "skum kugler" som skal gribe dig i den blødeste landing, samt give dig fornemmelse af afslappet løb. De virker i min optik efter hensigten. Om man så kan lide fornemmelsen eller ej, det er noget helt andet.

Følelsen

Hænger måske nok sammen med Joyride teknologien, men jeg kan godt lide følelse i skoen. Den her afslappende og ikke så aggressive løbesko. Men blot en løbesko der har den ene opgave at gøre det rart for dig.

Ulemper

Vægten

Selvom det inderst inde i mit sind giver mening at skoen vejer så meget. Det er en løbesko til nybegynderen (som ikke går op i vægten af skoen endnu) eller også er det en restitutions løbesko hvor du som udgangspunkt ikke bør have fokus på de hurtige tider. Så der passer det egentlig meget godt at skoen er en tungere løbesko. Men 315 gram pr sko, det er for meget. Min vurdering er at den kunne godt være kommet under de 300 gram, som minimum.

Prisen

Prisen kan man altid diskutere. Men som udgangspunkt synes jeg de 1449,- som skoen koster i vejledende udsalg, det er for dyrt. Ved godt det er ny teknologi og alt det her, men synes stadigvæk at 1449,- er for mange penge for en løbesko. Især taget i betragtning hvis det er nybegynderen der skal ud og have sin første løbesko. Mon de starter med at kaste 1449,- efter den sko?

Overdelen

Overdelen er blød og smidig som man forventer af en Nike Flyknit overdel. men alligevel må jeg sige at jeg blev en smule skuffet. Den virker meget tæt og tung. Flyknit materialet er blandet rundt med syntetiske materialer, der i mine øjne gør skoen unødvendig tung. Reelt set så er der kun det jeg forbinder med at være "ægte" Flyknit i forfoden på skoen. Her er den let og behagelig vævet struktur i materialet. Resten er for tungt og lukket.


 

Du skal huske dit “Joyride”

En god løber skal huske det her. En ny løber skal huske det her. Man opnår ikke rigtig succes uden at huske det her. Og hvad er det så vi mener.
Når du løber, eller skal igang med at løbe, så skal du huske dit “joyride” Det kan hos os også oversættes til restitution. Hvis du glemmer dette, så bliver du enten skadet, eller også mister du måske lysten til at løbe.

Men hvorfor skriver i alt dette? Det plejer i da ikke?

Det gør vi fordi det giver så god mening, og Nike har med denne sko skabt noget der passer så meget ind i restitution og “løbe fridagen” Hvis du har set vores video-review, så kan du også høre os omtale skoen som den gode begyndersko eller den rigtig gode “fridags løbesko” Altså forhåbentlig det du kan kalde et “Joyride”

 


 

Tag en slapper, eller kom igang med Nike Joyride

Skoen er udviklet med henblik på restitution og velvære til dine fødder. Blødhed, blødhed og atter af blødhed. Det er vist sådan man bedst beskriver følelsen i Nike Joyride Run. Lige præcis den følelse du ønsker dig på de dage hvor dine ben og fødder trænger til en slapper. Hvis du restitutions-løber så kan du tale med om det her. De her dage hvor du egentlig burde løbe trætheden og syren ud af benene med et restitutions-løb. men du orker ikke rigtig at belaste sener og muskler med dine normale og “mere spændstige og aggressive løbesko. Her fylder Nike Joyride Run et tomrum for dig. Og det er derfor skoen er skabt.

Eller det er i hvert fald en af grundene til at den er skabt. Hvis du er nybegynder og kæmper for at komme ordentlig igang, så tror jeg også Nike Joyride er et godt valg. Det kan du læse mere om i denne anmeldelse eller se vores video gennemgang af Nike Joyride.

 

Analysedel 1: Hvem bør løbe i Nike Joyride Run

Hvem kan og hvem bør løbe i Nike Joyride Run. Vores analysedel nummer 1 tager udgangspunkt i både skoen og i løberen.

Hvilken løbestil

Nike Joyride Run er pr. definition en neutral løbesko. Der er ingen støtte på indersiden af skoen til at bremse en eventuelt pronation. Men jeg tænker så om det er så nødvendigt at hænge sig i lige præcis løbestilen i Nike Joyride. Er du nybegynder og kæmper for at komme op og runde de 5 km. Så kan du med fordel se bort fra at vælge en løbesko med “unaturlig” støtte.
Er du erfaren løber og bruger Nike Joyride som afslapning og restitutions løbesko, så tænker jeg heller ikke den pronationstøtte er særlig nødvendig. Det er i hvert fald min egen erfaring. Skoen bliver ikke brugt til hurtige og aggressive løv, men derimod til langsomme og behagelig løb. Jeg har endnu ikke været over 10 km i mine Nike Joyride, men jeg har modsat heller ikke mærket nogle gener i forhold til manglende støtte (og jeg er det man i gamle dage ville kalde for en pronationsløber)

 

 

Pasform

Pasformen kan bedst betegnes som tæt og fleksibel. Hvis du ser vores video review af Nike Joyride, så kan du se hvordan især forfoden betegnes som yderst fleksibel. Men generelt har hele strukturen i skoen en fleksibel tilgang. Når du træder ned i skoen vil du meget hurtigt opdage at pasformen omkring dine fødder er MEGET tæt. En tæt Flyknit (delvis) omslutter dine fødder.

 • Størrelse: Almindelig
 • Hæl: Tæt pasform
 • Midtfod: Tæt pasform
 • Forfod: Tæt pasform
 • Skosnude: Tæt, men fleksibel
 • Svangstruktur: Lav
 • Skoform: Tæt

Underlag og konditioner

Hold dig til de hårde underlag, og gør det aller helst i tørvejr. Det er ikke sådan at skoen ikke kan tåle fugt og regn, men den suger altså en del vand, og bliver så bare endnu tungere end den er i forvejen. I forhold til underlaget, så skal du holde dig til asfalt og kun de mest faste og fremkommenlige grus og skovstier. Noget du i hvert fald skal være opmærksom på er ikke at komme for tæt på grene, torne og eller andre skarpe genstande i naturen. Især overdelen på skoen er fremstillet i så fint materiale at der ikke skal meget til hvor du har trukket en tråd eller lavet et hul i overdelen.

Prisniveau

Den er i min optik lige en smule for dyr. Som regel plejer jeg ikke at “brokke mig” over prisen, og det gør jeg faktisk heller ikke denne gang. For ny teknologi koster. De gode materialer koster, og så giver det sig selv at skoen render derop af i pris. Men skal jeg vurdere skoen ud fra hvem der skal bruge den. Enten den helt nye løber, eller den erfarne løber når han/hun slapper af? Så synes jeg måske i underkanten af 1500,- er for meget.

Hvad vejer Nike Joyride Run

En Nike Joyride Run vejer som par 630 gram i en str. 43. Eller 315 gram pr sko. Så det er altså en forholdsvis tung løbesko vi har med at gøre. For mit eget vedkommende gør det ikke noget da jeg bruger den udelukkende til afslapnings-løb og restitutions løb. Men alligevel er 315 gram mange gram pr sko.

 


 

Pleje og vedligeholdelse af Nike Joyride

Regel nummer et, du må aldrig komme dine løbesko i vaskemaskine. Skal de have en ordentlig vaske-tur, så find meget heller een balje og fyld den med lunken vand. Nike Joyride er en smule speciel, for under normale omstændigheder så ville jeg anbefale at efter hver løbetur, så ud med indlægssålen og så til naturlig luftning. Men nu er problemet bare at der ikke findes en udtagelig indlægssålen i Nike Joyride. Så den eneste mulighed du har er at sætte sko til tørring, og så håbe på den ikke bliver alt for sur. For mig er det lidt en mærkelig beslutning ikke at lave en sko med udtagelig indlægssål.
Du kan læse vores guide omkring vask og vedligeholdelse af løbesko her. Der kommer vi vores bedste tricks til hvordan du kan vaske dine løbesko.

Analysedel 2: Tekniske gennemgang af Nike Joyride Run

I analysedel 2 der kommer vi lidt mere ind på de tekniske detaljer i skoen.

Ydersålen

Ydersålen er ikke på nogen måde revolutionerende på Nike Joyride. Almindelige gummi konstruktioner der giver en høj slidstyrke. Du skal være opmærksom på at der ikke er så mange “riller” i ydersålen på Nike Joyride, så grebet er nok ikke til løbeture på glatte overfalder i regnvejr.

Mellemsål / støddæmpning

Dette her afsnit er tilegnet Joyride. Den her dynamiske støddæmpning som tilpasser sig dine fødder. Når vi arbejder med kugler som Joyride jo ret beset er, så er det klart at du få en dynamisk og individuel tilpasning at støddæmpningen. Kuglerne vil forme sig efter dine fødder.
Joyride teknologien er placeret i 4 lommer igennem skoen. Det giver dig en blød fornemmelse hele vejen igennem. Faktisk så blød en landing at Joyride teknologien er helt op til 14% blødere end andre mellemsåler fra Nike (Bl.a. deres bløde og meget populære REACT mellemsål)

  

Hæl

Hælstrukturen på Nike Joyride er fin. Den sidder faktisk overraskende godt. Det skyldes den krave/sockliner som er rundt om din hæl. Det højner virkelig komforten i skoen. Den orange (farven på min udgave) strop på hælen gør at skoen er nem at tage på.

Forfod

Hele skoen er forholdsvis fleksibel. Men forfoden er det mest fleksible på Nike Joyride. Det er den del på skoen som flexer bedst (det siger måske nok sig selv) Men det skyldes i denne sko også at det er der overdelen er lettest. Det er i forfoden hvor jeg synes det ægte Flyknit er placeret.

Overdel

Hvis du har læst hele vores review, eller måske set vores video review, så er du nok ikke længere i tvivl om at jeg synes overdelen på Nike Joyride skuffer en smule. Den skuffer i hvert fald mig. Der er helt sikkert en grund til at den er bygget så “tung” som den er. Men den tætte pasform (som jeg godt kan lide) kombineret med lidt tunge sammansætning af materialer, det er altså ikke noget jeg synes der er godt for skoen.
Nøgternt set er jeg kæmpe fan af Nike Flyknit materiale. men på Nike Joyride synes jeg der mangler en del af det. Det er i hvert fald ikke den samme luftige fornemmelse som jeg husker fra andre Nike løbesko.

Sammenligninger til Nike Joyride Run

Jeg har svært ved at finde andre sko der ligner Nike Joyride Run i sin helhed. Jeg har i forbindelse med fleksibiliteten sammenlignet den med Nike Free løbesko. Men det er udelukkende på fleksibilitet. Den her tunge, lækre og ikke aggressive løbesko har jeg ikke rigtig kunne støve op i en 1:1 sammenligning.

Opsummering

Min opsummering er en smule splittet denne gang. mere end den plejer at være. Men lad os starte med at slå fast at der er overvejede plusser til Nike Joyride Run. Kan sagtens se hvad det er man vil med skoen, og i den hensigt fungere den også rigtig fint. For mig er det virkelig et “JOYRIDE” når mine muskler skal slappe af og restituere.
Men som du også har kunnet fornemme hvis du har læst anmeldelsen, så er det ikke lutter idyl det hele. Så det er ikke sådan at jeg nu står med hænderne i vejret og råber hurra, eller det kan faktisk godt være, men så er det ikke på grund af Nike Joyride. Jeg synes skoen gør hvad den skal, men den har altså et par punkter eller 3 som trækker lidt (lidt for meget) i den gale retning. Så min anbefaling kan skoen sagtens få, men vi har en 70/30 fordeling, i “plussernes” favør.

Prissammenligning på Nike Joyride Run

Find den bedste pris hos vores partnere (webshops) på Nike Joyride Run.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 914 DKK Til butik
2-5 dage 975 DKK Til butik
1-2 dage 1.009 DKK Til butik
4-7 dage 1.089 DKK Til butik
3-5 dage 1.282 DKK Til butik
1-7 dage 1.445 DKK Til butik
2-4 dage 1.450 DKK Til butik
5-7 dage 1.495 DKK Til butik
3-5 dage 1.509 DKK Til butik