Nike Free RN Distance | Test og review

En løbesko der skulle være med til at løfte en kæmpe arv. Den er i folkemunde kaldet DEN NYE NIKE FREE. I bunden af den står der “fri og fleksibel” Lever denne Nike løbesko op til de prædikater? Det vil du få af vide i denne test af denne sko.:

 • Udtømmende anmeldelse af Nike Free RN Distance
 • For og imod ved Nike Free Run
 • Bedste pris lige nu
 • Hvad har andre sagt om Nike Nike Free Distance
 • Alle de tekniske detaljer om denne løbesko

OBS: Køb gennem iloebesko og spar 401 kroner. Normalpris: 1.050 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Nike Free RN Distance

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 649 DKK Til butik
5-7 dage 807 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
 

Prissammenligning på Nike Free RN 2017

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 487 DKK Til butik
1-7 dage 499 DKK Til butik
1-2 dage 599 DKK Til butik
3-5 dage 930 DKK Til butik
 

Hvad er fantastisk ved Nike Free RN Distance

Det fantastiske ved denne løbesko er der buzz ord i sålen. Free and fleksibel. Det lever skoen i den grad op til. Du vil mærke lige med det samme når du træder ned i denne Free løbesko at den sætter sig rigtig fedt omkring din fod, og at skoen ingenting vejer. Så i den grad lever den “nye Nike Free løbesko” helt op til sin forgænger. Selvom jeg ikke synes det er verdens bedste og fedeste løbesko (vil du se længere nede i testen) så synes jeg dog at det skal med som fantastisk. Nike har fået bygget meget mere løbesko ind i denne her udgave af Nike Free end de havde i den gamle Nike Free Run. Den gamle brugte jeg udelukkende som sneaks eller fritidssko, jeg løb ikke i den. Det vil jeg dog turde i denne her udgave.
Det faktum at dine fødder vil have det helt sublimt i denne sko skal selvfølgelig også med i vores og din betragtning. For det er virkelig en nydelse at træde ned i, og befinde sig i denne sko.

Jeg ved godt, så dette er ikke en anbefaling, at Nike foreskriver at det er en løbesko, men derfor synes jeg stadig det er fantastisk at skoen egentlig er rigtig god til mange andre aktiviteter også. Bruger personligt mine Nike Free RN Distance til både Fitnesstræning og den lette udgave af min crossfit træning. (Det med crossfit er dog på ingen måde anbefalesværdigt, det slider dine sko helt vildt, og de går forholdsvis hurtigt i stykker, men de er super lette og fede at have på)

Du køber denne løbesko hvis du elsker lette løbesko der ingenting vejer

Du købe Nike Free RN Distance hvis du gerne vil stifte bekendtskab med "Natural running"

Du køber nok IKKE Nike Free RN Distance hvis du vejer 110kg og er kraftig pronerende løber.

 

nike free løbesko - test af dem

 

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Her under finder du andre personer der har valgt at løbe i Nike Free RN Distance. Hvad er deres oplevelse med skoen?

Jens Fuglsang, Motions løber

 • Jeg synes at Nike Free passer perfekt til mig. Løber stille og roligt et par gange om ugen, og der passer denne type løbesko rigtig fint.–Jens Fuglsang

Lone K. Jakobsen, elsker at løbe

 • Jeg elsker bare den lethed og frihed der er i skoen. Vil dog gerne indrømme at jeg ikke kan løbe over de 12-15 kilometer i denne løbesko. Men der under synes jeg den er vidunderlig.–Lone K. Jakobsen

 

 

nike free fra siden

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Medium bredde
 • Underlag: Fast underlag
 • Vejledende pris: 1.050 DKK

Nice to know

 • Lunarlon mellemsål
 • Hexagonal flexriller
 • Flywire snørresystem
 • Mesh overdel i ét stykke

Fun to know

 • Vægt: 248 gram (herre str 44)
 • Hæl til tå drop: 4 mm
 • Afløser for Nike Free Run
 • “Fri & fleksibel”

 

 

 

De første erfaringer med Nike Free RN Distance

Som altid, så glæder man sig jo altid til der lander et par nye løbesko på posthuset eller i pakkeshoppen. Så det gjorde jeg naturligvis også denne gang. Det virker lidt mærkeligt det ved jeg godt, men nu har jeg snart hentet en del løbesko i diverse udleverings centraler, men kan huske at jeg med denne her lagde specielt mærke til vægten. Kan ikke forklare hvorfor, da jeg har testet løbesko der er lettere end den her, men ikke desto mindre kan jeg huske at det slog mig lige kort at her havde vi med en meget let løbesko at gøre.
Et par lækre, lette og meget farvestrålende løbesko kommer til syne da jeg åbner kassen. Og det kan man jo ikke andet end glæde sig til at komme ud og løbe i.

Som altid når jeg modtager et par løbesko, så bliver de lige testet indendørs, mere for at mærke pasform og den generelle følelse af både bredde og størrelse. Det samme gjorde jeg naturligvis også med Nike Free RN Distance. Og her må jeg sige at skoen nærmest ikke var til stede. Det føltes i hvert fald ikke sådan. Da jeg tog skoen på blev den meget hurtigt ét med foden, og den der frie fornemmelse som Nike og Free serien spiller meget på kunne man mærke for første sekund. Så lige i dette sekund glædede jeg mig lige endnu mere til at komme ud og løbe i denne sko.

 

 

Den første løbetur i Nike Free RN Distance

Valgte som den første løbetur til Nike Free Distance en stille og rolig tur på omkring de 7-8 kilometer. Passer det ind i programmet, så har jeg det egentlig bedst med at tage en stille og rolig løbetur som den første, når en ny løbesko skal testes. Og det er mere fordi at så er der tid og overskud til at mærke og fornemme hvad skoen har at byde på.
Jeg har testet den løbesko der hedder Nike Free Flyknit, som er en slags bror eller søster til denne her sko. Og vil gerne være ærlig at sige at netop den Nike Free Flyknit sko er blevet en af mine foretrukne løbesko overall. Så selvom det ikke var meningen, så blev den første tur i Nike Free RN Distance nok uden det var meningen holdt mere op mod Flyknit modellen end det var meningen.

Men tilbage til turen, man mærker altså hurtigt at man har med en “natural running” løbesko at gøre. Eller jeg følte i hvert fald hurtigt at min afvikling var en smule anderledes i forhold til de sko jeg løb i på daværende tidspunkt. Jeg skal skynde mig at sige at jeg ikke til hverdag løber i løbesko med alt for lave drop, og det er der gentlig ikke nogen specifik grund til, andet end jeg har det bedre med at løbe i løbesko med et lidt højere drop. Og det var nok derfor at jeg meget hurtigt lagde mærke til at denne her Nike Free RN Distance var noget anderledes at løbe i. Når vi taler om min løbe positur, og så en løbesko med et 4mm drop, så snakker vi om en effekt der i min løbeoplevelse virker lidt skidt. Det med at jeg skal længere frem og løbe på mellemfod eller forfod resultere kun i at jeg føler at jeg rammer jorden alt for hårdt. Det er naturligvis kun fordi jeg ikke øver mig, og gør det til hverdag, for jeg har også i tidligere perioder forsøgt mig med forfodsløb, og der kan man sagtens mærke en forskeller hvis man øver sig, og det bliver mere en vane at løbe på den måde. Der er nogle “bivirkninger” ved at gå fra sin almindelige løbesko og over i en løbesko med et så lavt drop, og det er også derfor at vi anbefaler, at hvis man ønsker at lære at løbe mere naturligt og skifte til natural running, så gør det forsigt og i mindre steps. kroppen, og i sær lægmuskulaturen skal ige vænne sig til tanken. Og det var også det jeg oplevede efter 1. løbetur i Nike Free RN Distance, at mine lægmuskler var smadret på en helt andet måde end normalt. Vil påstå, at jeg burde kunne løbe de her 7-8 kilometer uden at få ondt i læg muskulaturen, men det fik jeg i den grad her, og derfor denne lille advarsel til dig der gerne vil prøve Nike Free RN Distance. Er du vant til det er der ingen problemer, skifter du over, så skal du være forsigtig.

Flere ture = Løb naturligt med Nike Free

Selv om det ikke er en løbesko efter min snude, så skylder jeg både mig selv, og ikke mindst vores trofaste læsere at give skoen nogle flere chancer. Og vil gerne lige igen pointere, at jeg synes ikke det er en dårlig løbesko som i dårlig opbygning, dårlig støddæmpning og sådan. Den passer bare ikke ind i min måde at løbe i. Er sikker på at hvis du permanent er forfods eller mellemfods løber, så er Nike Free RN Distance lige noget for dig. Men er bare nød til at lave anmeldelsen efter egen følelse :-)
Har måske løbet 6-8 ture i skoen efterhånden, og de uger hvor der har været 2 eller 3 ture kan jeg sagtens mærke at man nemt kommer ind i den rytme det er at løbe i en sko med 4mm drop, og så er skoen en anden oplevelse for mig. Der kommer ikke de samme smerter i læg muskulaturen, og det bliver en mere naturlig løbestil for mig. Men må konstantere, og det har intet med drop og løbestil at gøre, at denne løbesko tror jeg ikke jeg ville anbefale til ture over de 12 kilometer. Jeg har været oppe på 12 kilometer i denne sko, og der var aldeles ømme fødder.

Valg af størrelse

Køb dem som du plejer i Nike. Altså skal du være opmærksom på at Nike i mange år har haft ry for både at være smalle og lidt mindre i størrelsen. Jeg synes dog at tendensen er blevet lidt anderledes i de senere år, i hvert fald når vi snakker om bredden i skoen. Jeg købte Nike Free RN Distance i str. 44, altså et halvt nummer større end jeg køber alle mine andre løbesko i. Og jeg synes den sad fint, og som den skulle. Ellers kan du bruge vores størrelsesguide

 

nike free løbesko set forfra

 

Fordele og ulemper ved Nike Free

 

Fordele

Let løbesko

Letheden kommer vi på ingen måde uden om. At løbe i lette løbesko, det ønsker alle. Og det må man sige at Nike Free RN Distance er. Sølle 248gram for mit vedkommende i en str. 44. Så selvom det ikk er løbeskoen der passer ti lmig, så er jeg vild med vægten på den.

Prisen

Jeg synes at prisen skal tage smed som en fordel. Du får alligevel rigtig meget sko for de 1000,- som skoen er sat til i vejledende udsalgspris. Og markedet taget i betragtning, så vil du nok kunne erhverve dig denne sko for 8-900,- og det er billigt synes jeg.

Fed pasform

Den sidder bare som den skal. Stor bevægelsesfrihed, stor fleksibilitet og overordnet set er det bare en kanon lækker sko at have på fødderne.

Flere sportsgrene

Jeg bruger mine Nike Free RN Distance til flere sportsgrene. Faktisk mere til fitness og crossfit end jeg bruger den til løb. Men når det er crossfit, så er det fedt at det er en sko der er udviklet til løb. Så et klart plus for mig at skoen dækker flere af mine aktiviteter.

Ulemper

Natural running

Det kan være lidt ondt at tage den her med, men for mig er det en ulempe at det bliver så meget natural running. For Nike er det jo det løbeskoen er udviklet til, så der er den nok ramt spot on. Så denne ulempe er nok mere personlig end den er generel.

Kilometer begrænsning

Ved ikke om den her ulempe er generel, men jeg synes det er en klar ulempe at jeg oplever en kilomter begrænsning i skoen. Som nævnt, så vil jg ikke anbefale ture over 12 kilometer i denne her sko. Der kom min stil og krops struktur i hvert fald til kort.

Holdbarhed

Man kommer ikke uden om, at når man vælger at fremstille en løbesko i så blødt og behageligt materiale, så vil den selv ved korrekt brug være yderst udsat for at blive slidt hurtigt. og selv efter mine ganske få løbeture i skoen synes jeg at jeg kan se en kedelig tendens på en noget brugt ydersål.


 

Analysedel 1: Hvem kan og hvem skal bruge Nike Free RN Distance

I den første analysedel kigger vi lidt på skoens anvendelse. Hvem kan og hvem bør vælge at løbe i en Nike Free RN distance.

Hvilken løbestil

Nike Free RN Distance er til den neutrale løbestil. Men samtidig er opbygningen på denne løbesko således at den grænser op til begrebet natural running. Det betyder i korte træk “løb som gud har skabt dig” Da skoen har et forholdsvis lavt drop, så er du meget langt nede mod jorden.
Er du i dag kraftig pronations løber, så kan du godt væle at prøve den her sko, men gør det med omtanke, for du vil hvis du er vant til meget støtte på indersiden af skoen, opleve at du mister alt den her kunstige støtte, og det nu er din egen krop og fod der skal skabe fundamentet.

 

 

Pasform

Her vinder skoen virkelig mit hjerte. Og det gør den ikke mindst på grund af det Flywire system som man ser i flere og flere Nike løbesko. Det er i grove træk et system som lægger på siden af løbeskoen, og som hæfter sammen med snørrebånd og så ned i ydersålen. Når du strammer og snørre dine sko, så sørger dette system for at give en perfekt og unik pasform hver gang.
Derfor er jeg tilhænger af pasformen i Nike Free RN Distance, den kan du sagtens glæde dig til.

Men sammenlagt med det fede lette materiale som skoen er skabt i, så giver det en pasform i skoen som jeg vil betegne som en 9 ud af 10.

 • Størrelse: Normal
 • Hæl: Normal
 • Midtfod: normal
 • Forfod: Lidt bred
 • Skosnude: normal
 • Svangstruktur: lav
 • Skoform: semikurvet

Underlag og konditioner

Det er helt klart en asfalt løbesko. Det kan godt være at du sagtens kan løbe på skovstier m.m. i den også, men du skal være varsom. Som jeg skrev tidligere så kan man let komme til at betale prisen for at overdelen er skabt i så let, fleksibelt men desværre også skrøbeligt materiale. Så skal du på andet end asfalt, så hold lige øje med grene, torne og den slags.
Der er ingen fordele eller ulemper for om du benytter skoen i vådt eller tørt vejr. jeg har prøvet begge dele, og begge dele fungerede rigtig fint. Faktisk har jeg noteret mig at skoen, grundet det lette og tynde materiale, er rigtig hurtig til at tørre. Og det er en klar fordel.

Prisniveau

Helt igennem en fornuftig og fair pris. Hvis jeg kigger på hvad du får i denne sko, og hvad du kunne have fået hvis du valgte en anden sko, så giver det rigtig god mening for mig at Nike Free RN Distance har en pris omkring de 1000,- (Og så finder du altid dine løbesko billigere online) Det er helt fair at den skal være lidt dyrere end den gamle Nike Free Run var, da Nike har fået bygget nogle flere “løbe elementer” ind i skoen som forsvarer den lidt dyrere pris.

Vægt på Nike Free RN Distance

Jeg bruger en str. 44 og den vejer 248-250 gram. Det må siges at være i den lave ende af skalaen. Det er det som regel, eller i hvert fald i rigtig mange af de løbesko vi kan smide i kategorien natural running. Der handler det om at skabe en så fri og fodformet fornemmelse som muligt. Der har Nike ramt plet med denne her Nike Free løbesko.

 

vægt på nike free

 

Type af løbesko

Det er en rigtig god overgangs løbesko til dig der gerne vil eksperimentere med forfodsløb. Denne her type sko med et drop på 4mm og dog stadig en fin støtte vil egne sig perfekt til formål. Så vil jeg vurdere at skoen er til de hurtige og korte løbeture. Jeg ville i hvert fald ikke turde bevæge mig over de 12 kilometer i skoen.

Drop og højder på forfod og hæl

Nedenstående kan du se de specifikke højder på både forfod og hæl. Det giver dig et drop på 4mm. Og det er det lave drop der giver den naturlige følelse i skoen. At du er forholdsvis tæt på underlaget gør at følelse af din løbetur bliver mere som ville du løbe på bare tæer. Du kan godt finde løbesko med zero-drop, altså 0mm men så er vi også lidt over i det ekstreme, og over hos dem som har øvet sig på det.

Dame:
Højden på hælen: 24mm
Højden på forfoden: 20mm

Herre:
Højden på hælen: 24mm
Højden på forfoden: 20mm

Analysedel 2: Teknisk gennemgang af løbeskoen

Analysedel 2 er den mere tekniske tilgang til tingene. Det er her der sagtens kan fremkomme et fagudtryk eller 2. Vi prøver så vidt det er muligt at holde det i forståelige termer, men er der nogle ting du er i tvivl om, så er du jo altid velkommen til at skrive til os og spørge.

Ydersålen

En meget fleksibel ydersål med sekskantede elementer der er med til at skabe både det greb du får i underlaget, men også den mega store fleksibilitet der er i sålen. Det har fået navnet Flexriller, og er lavet sådan fordi det skal være med til at fremme den naturlige følelse når du løber.

 

saal på nike free løbesko

 

Mellemsål

Lunarlon mellemsål. Materialet fejler bestemt ikke noget. Men når nu skoen skal være så naturlig og let som muligt, så er det ikke en typisk Lunarlon mellemsål som jeg kender den. Man mærker stadig den der unikke bounch-effekt som den har, men jeg synes der mangler en lille smule i både blødhed og kontrol/støtte

Hæl

Ikke nogle gener eller andre ting der springer i øjnene. Så hælen sidder som den skal, og føler egentlig at der bliver man støttet rigtig fint. Der kan tilføjes at der i hælpartiet er tilføjet meshpaneler for en optimal komfort og udluftning.
Hælen er anatomisk korret bygget op, hvilket skulle give dig den fantastiske pasform (som jeg også synes der er i skoen.)

Forfod

Som resten af skoen så er forfoden utrolig fleksibel. Det vil du også kunne mærke hvis du tager skoen og vrider den i hænderne. Pasformen i forfoden er ikke lige så tæt som den eksempelvis er i Nike Free Flyknit udgaven. Faktisk vil jeg sige at jeg er lidt overrasket og den gode plads til fødderne. Så er du tilhænger af at have plads til tæerne, så er Nike Free RN Distance helt sikkert en god sko for dig.

Overdel

Den har vi i andre beskrivelser og sammenhænge været inde over. Men det er en overdel der er lavet i ét stykke, og så er der selvfølgelig indlagt mesh paneler i for at optimere udluftningen og indeklimaet i løbeskoen. Men overdelen er jo en af de primære elementer i en løbesko, og det er den også i Nike Free RN Distance. For den er skabt med så lidt vægt som muligt, men samtidig med evnen til at sætte sig rigtig godt omkring foden. Ikke helt den samme sokke-fornemmelse som på Flyknit løbesko, men vil sige at vi er tæt på.

 

et par nike free løbesko

 

” Familien Free fra Nike “

Man kan som nævnt sagtens snakke om at Nike Free RN Distance har familiemedlemmer. På næsten sammen tidspunkt som denne her nye Free blev lanceret, der lavede man også en Nike Free RN Flyknit. I udtale og til dels også i udseende kan de sagtens minde om hinanden, men der er efter min mening masser af forskel på de 2 løbesko fra Nike.
Der er blandt andet 2 punkter som i mine øjne springer meget igennem, det er droppet og overdelen. Lad os starte med det mindste punkt. Overdelen er ganske naturligt et punkt hvor de 2 sko skiller sig ud fra hinanden, og det er det fordi der er 2 helt forskellige materialer de er fremstillet i. Nike Free Distance er med en “almindelige” mesh overdel, men Nike Free RN Flyknit er med en, ja du har gættet rigtigt, en Flyknit overdel. Og der er altså en kæmpe forskel på de 2 materialer som det er nu.

Der ud over er der forskel i droppet på de 2 sko. Nike Free Flyknit er med et 8 mm drop, hvilket gør at du som løber fornemmer en mere almindelig løbesko. Den er stadig let, fleksibel og alt det der, men når du afvikler dine skridt vil du med de 8mm opleve mere som en “normal løbesko” Altså den slags løbesko hvor du vil blive betegnet som hæl-lander, og så afvikler du fremefter.
Nike Free RN Distance er der imod kun med et drop på 4mm og det giver dig en fornemmelse af natural running, du kommer tættere på underlaget, og ganske naturligt vil du opleve at du lander længere fremme på foden. Her snakker vi om mellemfod eller forfods landing. Og det er her jeg synes at den største forskel er på de 2 sko. Og vil godt indrømme at jeg blev meget overrasket over den forskel, så det skal du være opmærksom på.

Sammenligninger

Selvom jeg lige har sagt lidt det modsatte, så synes jeg stadigvæk godt at man kan sammenligne Nike Free RN Distance med Nike Free RN Flyknit. I hvert fald når man taler om komfort og pasform, og hele det her frie koncept i løbeskoen. Men ellers synes jeg faktisk at Nike Free Distance minder mig en lille smule om den samme fornemmelse som jeg havde da jeg løb i New Balance 1500. Og en blød, fri og fleksibel løbesko.

Opsummering

Ikke den bedste løbesko jeg har prøvet for nylig, men bestemt heller ikke den værste. Altså må det blive en løbesko på det jævne. Og det bliver det fordi at jeg, bevist eller ubevist, bliver ved med at drage paralleller til dens bror Nike Free Flyknit. Og den løbesko passer altså bare meget bedre til mig og mine løbevaner og temperament.
Men som jeg også sagde i videoen, så er skoen jo fantastisk at have på foden, og vejer ingenting, og selvfølgelig ville jeg også kunne løbe i den. Synes bare der findes bedre alternativer på markedet, så tror faktisk, når alt kommer til alt, at jeg ville benytte den her Nike Free Distance mere som sneaks end som løbesko.

Prissammenligning på Nike Free RN Distance

Vi holder øje med de bedste priser for dig. Nedenstående har vi samlet nogle af de bedste priser lige nu på denne Nike løbesko.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 649 DKK Til butik
5-7 dage 807 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik