Nike Free Motion Flyknit | Løbesko uden snørrebånd

Nike er ikke blege for at turde prøve noget nyt. At gøre noget nyt og spændende og så se hvor det bærer hen. Nike Free RN Flyknit Motion er et tydeligt tegn på dette. Skoen er snørre fri, og den sættes tær omkring din fod af 2 brede og solide elastikker som trækkes rundt om din fod. Glæd dig, i nedenstående artikel finder du bl.a.:

 • Stor test af Nike Free Motion
 • Vores anmeldelse af Nike Free Flyknit Motion
 • Fordele og ulemper ved Free Motion Flyknit
 • Hvad har andre sagt om skoen
 • Teknisk gennemgang af Nike Free Motion

OBS: Køb gennem iloebesko og spar 451 kroner. Normalpris: 1.250 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Nike Free RN Flyknit Motion

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
3-5 dage 1.242 DKK Til butik
1-7 dage 1.245 DKK Til butik
 

Det her skal du lægge mærke til ved Nike Free Flyknit Motion

Du kan jo nærmest ikke undgå at bemærke det. Det er nok den sætning der kommer først ud af langt de fletes mund når de ser den her løbesko første gang. “Jamen den har jo ikke nogle snørrebånd. Sidder den så godt nok fast på foden?” Lige for at blive ved det du skal bemærke, så er det helt korrekt at denne Nike Free Flyknit Motion er konstrueret helt uden snørrebånd. Du tilpasser og spænder denn løbesko ved hjælp at de 2 brede elastikker som du trækker rundt om de fod og hæfter på modsatte side. Vi kommer længere nede ind på hvordan det system virker, og om det virker.

Der udover er det selvfølgelig væsentligt at lægge mærke til at denne her model af Nike Free igen er udstyret med deres absolut bedste overdel lige nu, nemlig Flyknit. En sublim overdel med perfekt pasform på stort set alle fødder. Det er virkelig en unik opfindelse fra Nike.

Vi synes også det er værd at bemærke at denne løbesko er fremstillet (den testede model) som en “high version” Altså løbeskoen er med højere skaft, så du modtager ekstra støtte til dine ankler. En filosofi som er meget udbredt i fodboldens verden, men som vi nu også ser mere og mere gøre sit indtog på mange Nike løbesko. Faktisk minder denne Nike Free RN Flyknit Motion en hel del i udseende om Nike LunarEpic løbeskoen. Dog er det ikke helt udseende du må gå efter, det er 2 forskellige sko. Og vi kommer herunder ind på masser af fordele og ulemper ved Nike Free RN Motion Flyknit.

 

nike free motion sammenligning

 

Du køber Nike Free RN Motion hvis du hader at binde snørrebånd eller er træt af de går op hele tiden

Du køber denne løbesko hvis du gerne vil skille dig en smule ud fra mængden og elsker lette og fleksible løbesko

Hvis du er på jagt efter en overdel der kan rumme selv vanskelige fødder, så ender du nok med at købe Nike Free RN Motion

Er du på jagt efter en allround løbesko der også skal kunne tage lidt tæsk i skoven. Så køber du helt sikkert IKKE Nike Free RN Motion. Skoen er meget sart i sin opbygning

 

 

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Én ting er hvad diverse producenter siger om deres egne eller konkurrentens løbesko. Det vil næsten altid være direkte ros eller direkte ris. Der er altid sjovere at høre det fra andre løbere. Så herunder kan du se nogle få udtalelse fra andre løbere der har løbet i Nike Free Motion Flyknit

Lasse Henriksen, løber 3-4 gange om ugen

 • Jeg er rigtig glad for Nike løbesko, og har i de sidste mange år løbet i mange forskellige Nike løbesko. Nike Free Motion er en smule anderledes, men jeg synes helt sikkert den bliver reddet af sin Flyknit overdel. Den virker i hvert fald hver gang.–Lasse Henriksen

Lissie Andersen, Elsker lethed og høj komfort

 • Nike Free RN Motion Flyknit er for mig hvad en løbesko bør være. Den er både let og smidig, og så har den en meget høj komfort. Vil gerne indrømme at jeg var en smule skepsis ved at den ingen snørrebånd havde, men det har på intet tidspunkt været sådan at jeg har følt mig hæmmet af det. Nærmere tvært imod.–Lissie Andersen

Jens Andersen, Alt fra 5km til maraton

 • Jeg løber langt de fleste distancer. Og i min optik er det ikke alle distancer den her sko er god til. Jeg synes at når jeg nærmer mig de 20km eller et halvmaraton, så synes jeg skoen giver en smule op. Det er på dette tidspunkt at jeg får en smule ondt i fødderne. Men der imod til de korte friske ture, der synes jeg at skoen er noget nær perfekt. Den er klart anbefalelsværdig. –Jens Andersen

Hvis du er interesseret i at se flere anmeldelser og udtalelser fra eksperter og brugere verden over, så kan du eventuelt tjekke RunRpeat.com ud her. Der findes flere udtalelser omkring Salomon S-lab Speed.

 

 

nike free motion fra siden

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Medium
 • Underlag: hårdt / asfalt
 • Vejledende pris: 1.250 DKK

Nice to know

 • Flyknit overdel
 • Nike Free sål
 • Højt skaft på overdel
 • Super flex

Fun to know

 • Vægt: 227 gram (herre str 44)
 • Hæl til tå drop: 4 mm
 • Uden snørrebånd
 • Strømpe pasform

 

 

løbesko uden snørrebånd

 

Mine første erfaringer med Nike Free Motion Flyknit

Som alle andre så var jeg også en smule skepsis ved tanken da jeg første gang fik af vide at Nike lancerede en løbesko uden snørrebånd. Men ikke desto mindre er dette sådan noget “nørder” som mig elsker. At der er nogle der tør at smide et nyt og revolutionerede produkt på gaden. Til forskel fra mange andre gange så var det i dette tilfælde Nike vi snakkede om. Det gjorde ikke spændingen mindre. Nike laver ikke noget som de ikke er sikre på.
Derfor var det naturligvis med sto spænding at jeg ventede denne pakke. Som jeg har nævnt mange gange før, så er det lige så meget det at modtage de nye løbesko til test. Det at pakke dem ud, se dem for første gang, ja førstegangsindtrykket gør rigtig meget meget for ens opfattelse. Det vil du helt sikkert kunne genkende når du selv er ude for at shoppe løbesko.

Nike Free RN Motion Flyknit er den første af sin art fra Nike. Det er en løbesko der er fremstillet helt uden snørrebånd.

Pakken ankom og jeg får naturligvis på nærmst sådan en lidt barne-agtig måde flået kassen op og ud med skoen. Det første jeg altid gør med en ny løbesko det er naturligvis at stikke fødderne i den. Måske er det lige at tjekke at det er den rigtig størrelse der er fremsendt, men dernæst er det altid sjovt at mærke pasformen i skoen. Og her vidste jeg godt at Nike Free RN Motion FLYKNIT havde vundet fra start af. Når Nike sender en løbesko på markedet med flyknit overdel, så er jeg udgangspunkt solgt. Denne strømpe-lignende overdel med en sublim pasform er bare en unik opfindelse. Og den har fra dag et vundet mit løber-hjerte. Så det at stikke fødderne ned i Nike Free Motion for første gang var ikke det spændende her. Nej det spændende var mere hvordan skoen sad når man skulle “snørre den” Hvilket jo i det her tilfælde bestod i at stramme 2 brede elastikker som går modsat over hinanden på skoen overdel.
Det er nemt og bekvemt at komme både ud og ind af skoen. Du løsner hurtigt dine løbesko når du er færdig med at løbe.

Lige så nemt det ser ud, lige så nemt føles det. Det var også min første tanke da jeg strammede denne løbesko for første gang. Det er bare en simpel befrielse i sig selv ikke at skulle bøvle med snørrebånd.

Min første løbetur i Nike Free RN Motion

Så var det blevet tid til den første løbetur i denne specielle løbesko fra Nike. Jeg gør som regel altid det at jeg planlægger en kortere løbetur i forbindelse med test af et par helt nye løbesko. Denne tur kan jeg i mange tilfælde godt finde på at løbe helt uden elektroniske hjælpemidler som pulsure og lignende. Det gør jeg simpelthen for at lade være med at være en slave af tiden. Det er vigtigt at der er tid til at mærke de første indtryk af skoen, og der skal være plads til justeringer undervejs m.m.
Så den første tur i Nike Free RN Motion Flyknit blev på ca. 6 kilometer. Der er ikke så meget specielt at sige omkring disse 6 kilometer. De forløb helt som ventet. Jeg skylder måske at sige at jeg er blevet rigtig stor fan af Nike Free Flyknit løbeskoen, så selve følelsen af denne her Free Motion udgave var stort set den samme som jeg var vant til.
Jeg vil dog alligevel gerne fremhæve en ting som jeg allerede på første tur lagde mærke til, men egentlig slog det hen med at skoen var helt ny og mine fødder nok lige skulle vænne sig til det hele. Jeg oplevede i slutningen af min løbetur at jeg fik smerter på ydersiden af min venstre fod. Ikke noget jeg ikke ville kunne løbe med, men alligevel et mindre irritations moment. Og du vil om lidt nok opdage at det desværre ikke var en engangs forestilling.

 

 

Status efter flere ture i Free Motion

Nu har jeg måske været ude og løbe i Nike Free Motion Flyknit ca. 10 gange. Det har været ture fra 5km til 15km. Der tegner sig for mig et klart billede af denne her løbesko.
Det skal ikke være en hemmelighed at jeg er fint tilfreds med dens præstationer indtil videre. Men for mit vedkommende så ville jeg kunne bruge Nike Free Motion Flyknit til en halvmaraton (velvidende at jeg ville få ømme fødder – men ville opnå en rigtig god tid) Men når jeg skal bruge denne løbesko i min hverdags træning så er det helt klart en sko der bliver hevet ud af skabet til de ture jeg planlægger under 10km og eller mine intervalture hvor der skal masser af tempo på.

Nike Free RN Motion Flyknit er for mig stadig en gåde i forhold til støtten i overdelen. Jeg har løbet mange af de samme ture i mine Nike Free RN Flyknit uden at der har været tendens til små smerter på ydersiden af fødderne. men selv efter en del ture i denne her løbesko så oplever jeg faktisk hver gang at mine fødder bliver ømme på det samme sted på ydersiden?
Man kunne fristes til at tro at det var den ene ulempe der ville være ved en løbesko uden snørrebånd. Og det kan også sagtens være at det er opbygninger der spiller ind her. I hvert fald er smerten i foden så langt fremme at det er foran “båndet” som strammer overdelen sammen. Så måske der bare er en smule mere støtte i en sko med snørrebånd (som Nike Free RN Flyknit) og man på den måde har større mulighed for at starmme hele overdelen på løbeskoen op omkring foden. Det er i hvert fald den konklusion jeg er kommet frem til.
Men som jeg skrev tidligere, så er det ikke en smerte der er fuldstændig uudholdelig og derfor bruger jeg stadig mine Nike Free RN Motion. For den er super nem at have med at gøre. Hurtig på med skoene, hurtig af igen efter endt løbetur. Og nu sidder du så nok og tænker “jamen holde rde elastikker godt nok?” Ja det gør de, og det vil jeg også komme ind på længere nede i anmeldelsen.

 

 

Valg af størrelse

Her skal du tænke på det er Nike. For mit vedkommende så har jeg en størrelse større i Nike løbesko end jeg har i langt de fleste andre løbesko mærker. Men ud fra den observation så er skoen fuldstændig normal i størrelsen. Ellers er det altid en rigtig god ide at tjekke ens centimeter mål på skoene.
Nike Free RN Motion Flyknit har jo den her meget tætsiddende, men også behagelige overdel, som du skal være forberedt på sidder helt ind til foden. Men det er her du ikke må “falde i” og købe skoen større end du normalt ville gøre. For så mister du fuldstændig effekten og støtten i skoen som den var tiltænkt.

Du er også meget velkommen til at bruge vores størrelsesguide

Fordele og ulemper

 

Fordele

Fleksibiliteten

Med frygt for at gentage mig selv. Har du læst nogle af mine andre anmeldelser af Nike FLYKNIT løbesko så vil du have set det her. Men du kommer ikke uden om at fleksibiliteten i især overdelen er unik. Den smyger sig omkring foden og giver en vidunderlig følelse. Kombineret med en Nike Free Flex sål, så kan du næsten ikke finde en løbesko der er mere fleksibel.

Letheden

Min vægtmåling af Nike Free RN Motion Flyknit siger 227 gram i en størrelse 44. Og det kan man vist ikke klage over. Er du på jagt efter den smidige og lette løbesko til eksempelvis tempoture og interval, så tror jeg ikke du kommer uden om denne her løbesko i dine overvejelser.

Fornemmelsen

Ved godt det er en smule flyvsk at tage "fornemmelsen" med under fordele, men ikke desto mindre synes jeg det er på sin plads. For helheden i både smidighed, lethed og fleksibilitet giver bare en helt igennem unik fornemmelse når du tager skoen på. Det synes jeg i hvert fald man skal sætte pris på og belønne.

Manglende snørrebånd

Kunne sagtens tages med både under fordele og ulemper, og det har jeg også gjort (ulempe: Støtten) Men som fordel er det mest fordi det er så sat.. nemt at tage denne løbesko både på og af. Det er dejlig nemt når du kommer træt hjem efter en tur lige at løsne de 2 elastikke og så træde skoen af. Det er måske ikke meget, men i mine øjne er det en klar fordel.

Ulemper

Prisen

Desværre nok lidt en tendens vi ser fra Nike og deres Free serie. Lidt svær at forklare men for mig som arbejder med løbesko på et andet plan end den almindelige løber, synes jeg ikke prisen er for høj. Men tendensen blandt den "almindelige danske løber" er at disse løbesko ligge en smule for højt i pris. Jeg synes dog man glemmer at kigge på hvad og hvor meget teknologi og udvikling der er i sådanne sko.

Støtten

Støtten er når du nøgternt ser på du kun strammer overdelen med 2 elastikker rigtig god. Men min konklusion må være at der alligevel mangler en smule støtte i overdelen når jeg gentagende gange får ondt det samme sted på ydersiden af foden når jeg løber i Nike Free RN Motion Flyknit.

Fleksibiliteten

Som så ganske rigtigt også er nævnt under fordele. men jeg er af den klare overbevisning af Nike Free (frihed og høj fleksibilitet) konceptet også overfor mange løbere ses som en ulempe. Mange "tør ikke" at tage skridtet over i en mere fri løbestil, og det er jo hvad Nike Free serien om noget repræsentere. Men man kan måske også med rette sige at Nike Free så vinder det tabte ind på løbere via salg til danskeren som elsker at bruge en Nike Free løbesko til hverdag fordi den er så super lækker at have på..

Pasformen

Er du ikke fan af tætsiddende løbesko så er Flyknit overdelen bestemt ikke noget for dig. Den er skabt som en strømpe omkring din fod, og er du mere til luft omkring foden, så skal du på ingen måde vælge en Flyknit løbesko fra Nike.


 

 

nike free motion med remme

 

Analysedel 1: Hvem kan og hvem skal bruge Nike Free Motion Flyknit

Denne analyse del er meget henvendt til hvilken form for løber du skal være hvis du vælger at det er Nike Free RN Motion som skal være din næste løbesko.

Hvilken løbestil

Løbestil er selv for mig der har med løbesko at gøre døgnet rundt en svær størrelse. Mange løbere sværger stadig til at købe løbesko efter deres løbetest og løbestil, og det er ogsaå helt fint. Så længe man ikke får sakder eller gener.
Andre taler for at kroppen selv kan og skal kompensere for eventuelle svagheder. Og i den forbindelse er antural running blevet et stort hit. Det er her at Nike Free Motion Flyknit hører ind under. En løbesko fuldstændig uden støtte i sålen til en eventuel pronation. Altså er det din krop og dens naturlige bevægelse der skal gøre og tilrette sig dine løbesko.

Pasform

En tæt og unik pasform. Det skal du kunne vænne dig til eller være vant til. Den vævede overdel sætter sig tæt omkring dine fødder som en strømpe. På den måde får du fornemmelse af ikke at have en løbesko på. Samtidig har denne form for overdel en perfekt evne til at ånde. Dine fødder opnår et rigtig lækkert indeklime i skoen da fødderne er så tæt på overdelen at det bliver meget nemmere at absorbere fugt væk fra foden.
Dog vil jeg gerne lige fremhæve at forfoden på denne sko (Eller denne serie af sko) er fantastisk på den måde at stoffet/materialet sætter sig tæt til, men du har på ingen måde fornemmelse af at dine tæer bliver trykket. Det er en fed fornemmelse som er en smule svær at forklare, men som nok bare skal prøves.

 • Størrelse: Unisex
 • Hæl: Tæt pasform
 • Midtfod: Tæt pasform
 • Forfod: Bred
 • Skosnude: Almindelig
 • Svangstruktur: lav
 • Skoform: semikurvet

Underlag og konditioner

Jeg har løbet i både regnvejr og tørvejr i Nike Free RN Motion løbeskoen. Der ser jeg ikke nogle udfordringer. Så det er ikke sådan at du skal passe ekstra på denne sko hvis det regner når du skal afsted. Men der hvor du skal være opmærksom er på underlag og valg af terræn. Nike Free RN Motion er udelukkende til fast underlag og i kontrollerede omgivelser. Så det er asfalt og markerede stisystemer jeg løber på når jeg løber i denne her sko.
Overdelen er så skrøbelig og blød (det som giver den unikke pasform) at den ikke tåler særlig meget når vi snakker om grene og torne og den slags. Så overvejer du en tur i skoven hvor risikoen for den slags er til stede så skal du være opmærksom. Overdelen går grundet sin vævede struktur meget let i stykker ved berøring af grene og eller torne.

Prisniveau

Som jeg også har nævnt tidligere i anmeldelsen så er det nok lidt med forskel hvordan man kigger på det. Men skal jeg vurdere det ud fra en almindelig købers synspunkt, så tror jeg desværre at vi nsakker en løbesko i den dyrere ende. Nike er rigtig god til at holde prisen på deres løbesko og med en vejlende pris på 1250,- så er der langt ned til de magiske 800-900-1000,- som en dansk løber ser som en acceptabel pris for et par løbesko.
Mit synspunkt omkring dette er at jeg synes ikke 1250,- er mange penge for denne løbesko. Men det skal selvfølgelig også ses i lyset af at jeg er stor fan af disse sko, og når man ved at noget fungere på ens fødder og det hele bare spiller. Så er man helt sikkert også villig til at betale hvad det koster.

Vægt på Nike Free RN Motion

Her synes jeg i hvert fald at Nike Free Motion Flyknit må vinde rigtig mange løbe-hjerter. Skoen vejer kun 227 gram i sin størrelse 44. Og skal jeg holde dens vægt op mod hvordan jeg synes den sidder og hvilken støtte den giver så virker det i min verden som en rigtig fornuftig sammensætning. Det er jo ikke en hemmelighed at når man skal ned i vægt på en løbesko, så er man nød til at skære ned i materialer, og derved også komfort. Det er ikke den fornemmelse jeg har i denne løbesko. Men nok også derfor Nike Free konceptet er så populært. Der rammer de hovedet på sømmet.

 

 

Type af trail løbesko

Salomon S-lab Speed er en trail løbesko der fra Salomon’s side er anbefalet til det løse underlag eller til det våde underlag. Og det giver rigtig god mening når man kigger på deres opbygning af den meget unikke slidsål med det unikke greb.

Pleje og vedligeholdelse af Nike Free RN Motion

Der er ikke nogle specielle ting du skal være opmærksom på. Dog er det altid en rigtig god ide at lade sine løbesko tørre naturligt, og det gælder også her. Så op med indlægssålen og så til tørre med skoen. Selvom Nike Free RN Motion har en unik evne til at ånde, så ophobes der stadig bakterier inde i skoen, og vil du undgå eller udskyde (for du undgår det nok ikke helt) den dårlige lugt. Så er det vigtigt at du lufter dine løbesko hver gang du har været ude og løbe.

HUSK: Løbesko kan ikke tåle en tur i vaskemaskinen…

Drop og højder på forfod og hæl

Nike Free RN Motion har et drop på 4mm. Det er et forholdsvis lavt drop, og det hænger selvfølgelig sammen med at skoen er henvendt til natural running. Så me ddette forholdvis lave drop kommer du bedre i kontakt med underlaget og din fornemmelse bliver mere naturlig.

Analysedel 2: Teknisk gennemgang af Nike Free Motion

Vi gennemgår de tekniske detaljer som skoen indeholder. Derfor vil der helt sikkert i denne analysedel også fremkomme vendinger og ord som for den almindelige løber ikke er naturlige. Vi forsøger altid så vidt det er muligt at gøre det så let og forståelig for alle som muligt. .

Ydersålen

Ydersålen er på Nike Free RN Motion en meget fleksibel en af slagsen. Den har profileringer der går at du allerede via ydersålen får den her naturlige bevægelse i dit løb. Der er i ydersålen bygget forskellige zoner ind, og når du kigger på den kan du se hvordan rillerne i ydersålen er med til at skabe den meget fleksible sål som Nike Free RN Motion indeholder.
Der findes i hvert fald en ulempe ved lige netop den her ydersål. Profileringerne er forholdsvis brede hvilket gør at der sagtens kan sætte sig småsten og andet fast i sålen. Et lille bitte irritations moment.

 

nike free set bagfra

 

Mellemsål

Nike Free mellemsål som har det formål at gøre din løbetur og din bevægelse så naturlig som muligt. Sålen er en kombination af både blødt og fast skum der er bygget sammen.

Hæl

En anatomisk korrekt opbygget sål gør at hele den her “løb naturligt” oplevelse bliver forstærket. Hælkappen giver dig lov til at bevæge dit frit. Du vil opleve at den her normale faste hælkappe som du kender fra “almindelige” løbesko som Asics Nimbus eller Kayano. Den er her ikke for så ville du gå meget langt væk fra det naturlige løb. Så en hælkappe der tillader masser af frihed.

 

nike free hælkappe

 

Forfod

Meget fleksibel forfod der tillader fri bevægelse og ikke mindst et hurtigt afsæt. Som jeg tidligere har beskrevet i anmeldelsen så er er det en svær fornemmelse at beksrive, men du får en meget fri men tætsiddende forfod, men hvor du på ingen måde følger at dine tæer bliver trykket. Det har den gode Flyknit overdel sin klare ære af.

Overdel

En gaske unik opfindelse, også selvom den ikke er ny mere. Det kan nok ikke komme bag på nogle snart at jeg er stor fan af Flyknit overdelen fra Nike. Du får et vævet overdel der sætter sig om din fod som en sok. Den giver dine fødder lov til at ånde helt perfekt, og så fuldender den bare den her “frie fornemmelse” som en Nike Free løbesko bør indeholde. Der er utrolig stor elastisk evne i Flyknit materialet og det er den metode der gør at det sætter sig helt ind til din fod.
Overdeln er sømløs og derved oplever du meget sjældent gener ved en Flyknit overdel. Denne her testede model er med en høj ankel, således at du opnår større støtte til din fod ved løb.
Overdelen er udstyret med 2 spænderemme for snørring

Spænderemme på Nike Free RN Motion

Det som gør denne løbesko så special på markedet er først og fremmest at det er en snørrefri løbesko. De klassiske snørrebånd er erstattet af 2 forholdsvis brede remme som du strammer rundt om overdelen.
Det er ingen hemmelighed at jeg havde min skepsis ved dette system, men indrømmer også gerne at der er klart flere fordele end ulemper ved dette.

Systemet er utrolig enkelt og alligevel meget avanceret. Der ligger helt sikekrt masser af udviklingstimer bag ved at finde ud af hvordan disse remme skulle hæfte og støtte. Men kort fortalt er det 2 remme som du strammer ind over skoen og hæfter på modsatte side af skoen. Hæftet er med et meget solidt velcro system som jeg endnu ikke har oplevet er spruget op.
Remmene indeholder lige præcis den fleksibilitet den skal for at der er både støtte men at du samtidig også bibeholder den store bevægelsesfrihed.

 

 

Analysedel 3. Den skæve vinkel

Analysedel som tager udgangspunkt i noget af det du nok ikke vidste omkring Nike Free Motion Flyknit.

Nike Free historien

Nike Free konceptet er i bund og grund en 4årig proces der kom til verden på baggrund af at man erfarede at Stanford atleter trænede barfodet. Sådan en udfordring lader Nike ikke gå fra sig. Så man gik igang med at udvikle Free teknologien med det faktum at det skulle være lige så frit og vægtløs. 4 år studerede man løbernes fødder og alle aspekter i det. Derefter var man i stand til at bygge en Free løbesko indefra og ud. Det er den ihærdighed vi i dag høster frugterne af når vi ser den ene fede Nike Free løbesko efter den anden ramme markedet.

Flyknit historien

En teknologi der alene er kommet frem via feedback fra løbere. Altså løberne kom med deres erfaringer, og så gik Nike’s inginører ellers igang med at skabe den “alt i en overdel” Overdelen bliver lanceret i flere og flere Nike løbesko. Det kan man sagtens forstå når man kigger på de meget bedre komfort resultater som Flyknit overdelen kan præstere. Tendensen er i øjeblikket at jo bedre komfort og pasform du kan opnå, desto bedre er det. Der passer Nike Flyknit perfekt ned i.

Sammenligninger til Nike Free RN Motion

Som jeg startede anmeldelsen med at sige så er der ufattelig mange ligheder mellem NIke Free Motion og så Nike Free RN Flyknit. Det er naturligt efter de kommer fra samme serie. Men der udover kan jeg ikke lade være med at slå mine tanker i retning af en anden Nike model. Nike LunarEpic som jeg også selv ynder at løbe i er også en sko jeg ville sammenligne med. Ideen er lidt anderledes men pasform m.m. ligner meget Nike Free RN Motion.
Det er lidt svært for mig at drage direkte sammenligninger med andre brands. Idet Nike Free konceptet og Flyknit overdelen er SÅ unik så er det ikke nemt at refere til en direkte sammenligning hos et andet brand.

Opsummering

Et eller andet sted må man bare lette på hatten af at Nike har gjort det igen. Og som jeg startede med at sige så sender Nike ikke noget på markedet som de ikke er sikre på. Nike Free RN Motion får også helt sikkert lov til at blive i min løbesko garderobe, dog vil den få svært ved at udkæmpe mine Nike Free RN Flyknit. Og det får den fordi at der er den lille hage at jeg får mindre smerter på ydersiden af foden når jeg løber i Nike Free RN Motion.
Men derfor tør jeg godt løbe i den, og for mig er det altså stadig lidt specielt at skoen kommer så nemt af og på.

Prissammenligning på Nike Free Motion

Vi holder øje med de bedste priser for dig. Nedenstående har vi samlet nogle af de bedste priser lige nu på denne Salomon S-lab Speed.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
3-5 dage 1.242 DKK Til butik
1-7 dage 1.245 DKK Til butik