Nike Free Flyknit – test og priser

nike free flyknit top

Den brandvarme Nike Free Flyknit er den nyeste innovation fra Nike’s laboratorie. En videreudvikling af den verdensberømte Nike Free. Her på siden får du:

 • Hvad eksperterne mener om Free Flyknit
 • Hvorfor du skal/skal ikke vælge skoen
 • Prisoversigt

OBS: spar her 55 kroner. Butiksprisen er 1.100 kroner. Slå til i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

MODELLEN ER UDGÅET

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 1.045 DKK Til butik
1-2 dage 1.050 DKK Til butik
 

Hvad er nyt?

De nye Flyknit modeller Nike Free 3.0 Flyknit og Nike Free 4.0 Flyknit er blevet opgraderet med lavere vægt, mere performance og endnu bedre Natural Running. Som altid med Nike er design og funktionalitet blevet blandet og mikset på skarpeste vis. Herunder kan du læse vores test og anmeldelse af Nike Free Flyknit og finde markedets bedste tilbud på de nye løbesko fra Nike.

Den nye revolution i skoene, ift. til de mere udbredte Nike Free, er fra den nye Flyknit overdel, som vejer tæt på ingenting. Dette gør hele skoen lettere.

Den nye Flyknit revolution og teknologi er blevet inddraget i Nike Free 3.0 Flyknit og Nike Free 4.0 Flyknit.

Samtidigt har den vævede overdel et tættere fit, som giver øget komfort.

Omkring anklen går overdelen højere op end normale løbesko, hvilket er med til at sikre dig bedre støtte og en fod som ikke glider rundt nede i skoen.

Alt i alt er der ingen tvivl om at mange der tidligere gik/løb i Nike Free, vil skifte over til den forbedrede Free Flyknit model.

Populariteten er tydelig. Free Flyknit er kommet for at blive.

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Normal / smal
 • Underlag: Asfalt / grus
 • Vejledende pris: 1100 DKK

Nice to know

 • Nike Flyknit overdel
 • Waffle ydersål
 • Nike+ kompatibel
 • Flywire

Fun to know

 • Vægt: 207 g ca. (Herre str. 42)
 • Ultra fleksibel
 • Sockliner
 • Natural Running

 

Personlige erfaringer

Førstehåndsindtryk

Der er sket en del ændringer ift. den orginale Nike Free. Ved første øjekast er det ikke til at sige, om det er til det gode eller det dårligt, men som udgangspunkt er den ikke blevet flottere i hvert fald. Jeg synes ikke at de nye features, og det nye design, spiller lige så godt som det gamle. Med spændingen kriblende i tæerne tager jeg de nye Nike Free Flyknit på, og spænder dem godt sammen om foden. De sidder virkeligt komfortabelt rundt om hele foden. Jeg er imponeret. Løber en god tur på omkring 10 km i roligt tempo, og er meget imponeret. Den nye løbesko er virkelig lette og jeg har et godt greb i den fleksible ydersål. Mine fødder er lidt trætte til sidst, men det er ikke unaturligt i et par sko, der forsøger at få foden til at løbe naturligt. Et rigtigt godt førstehåndsindtryk af Nike Free Flyknit.

Efter 100 km

Jeg er fortsat ganske imponeret af Nike Free Flyknit. Det er stadig ikke verdens bedste løbesko, men det er en markant bedre løbesko end den originale Nike Free. Den nye sål giver et godt greb, når ikke du løber i mudder eller trails. Overdelen støtter op omkring foden og at den begrænser bevægelse i foden. Jeg er stadig ikke vildt imponeret over designet, men er begyndt at vænne mig til det lidt kubede design. Det gør det jo ikke dårligere at man føler sig som en god løber i skoene. Nike Free Flyknit er bedst til det roligere tempo, når man virkelig skal løbe hurtigere, kunne jeg godt at have tænkt mig en stivere sål, hvilket så ville ødelægge lidt af fornøjelsen på de længere ture. Men jeg er dog imponeret over skoens performance på landevejene. Positivt overrasket.

Bottom line: Vil gerne løbe 100 km mere i Nike Free Flyknit.

nike free flyknit survey

Det synes Nike’s brugere om den nye Nike Free Flyknit. Læs mere om hvad de synes i linket.

Fordele og ulemper

Herunder får du en kategorisk gennemgang af de vigtigste fordele og ulemper jeg fandt i min Nike Free Flyknit anmeldelse. Hovedsageligt synes jeg, at det var en rigtigt positiv oplevelse at teste og anmelde Nike Free Flyknit. Der er selvfølgelig altid nogle småting, som jeg havde håbet at Nike havde lavet anderledes. Men alt det kan du læse om i det følgende.

 

Fordele

Nike Free Flyknit føles mere som en løbesko end dens forgænger. Komforten er fortsat i særklasse, vægten er blevet lidt lavere og ventilationen fåes nok ikke bedre. Skoens løbeperformance har lige fået et hak opad.

Meget lav vægt

Den overdrevent lette overdel i Flyknit sikrer dig en løbesko, som alt i alt er megt let. Den er helt nede vægtmæssigt omkring konkurrence løbesko. Dette gør en mærkbar forskel, som gør det meget behageligt og afslappende at løbe. Det føles som om du nærmest ikke har nogen løbesko på.

Komfort

Skoen og Flyknit'en smyger sig omkring foden og giver et meget behageligt fit. Selvom jeg har en fod, der er lidt bredere, er det ikke noget problem. Overdelen tilpassede sig min fod og sidder helt tæt omkring. Man kan mærke den ekstra støtte omkring anklen, hvilket føles rigtigt godt. En komfortabel sko, som jeg altid glæder mig til at træde ned i.

Ventilation

Ventilationen er uovertruffen. De mange små huller i materialet gør at jeg endnu har til gode at få overophedede fødder. Virkelig en fornøjelse at løbe i, selv når det er meget varmt.

Bedre løbesko

Nike Free Flyknit er en mere fuldendt løbesko end dens forgænger. Jeg synes fortsat ikke at det er verdens bedste løbesko, men den er blevet meget bedre og giver en meget positiv løbeoplevelse. Den nye sål og overdel har ændret en del og jeg kan sagtens anbefale Nike Free Flyknit som løbesko. (Husk at være opmærksom på natural running aspektet for at undgå skader)

Ulemper

Der er nogle ting, som jeg synes skoen mangler. Selvom dens performance uden tvivl har fået et hak opad er jeg ikke 100% overbevist om at Nike Flyknit er det nye indenfor løbesko.

Falder sammen

Konstruktionen med Flyknit og Dynamic Flywire er rigtigt smart og sidder behageligt omkring foden, men jeg synes ikke helt den er stærk nok til at opretholde skoens form. Når jeg lander føles det som om at formen falder lidt sammen, hvilket godt kan presse lidt på svangen.

Pris

Ift. de sko, som ligger allertættest på, de originale Nike Free, så er Nike Free Flyknit en ret dyr løbesko. Den ligger ikke helt oppe med de dyreste løbesko, men det er ikke langt fra. Det er ikke den mest avancerede løbesko, og jeg synes det virker til at man betaler lidt meget for navnet.

Fleksibilitet

Fleksibiliteten er en af de ting som Nike virkelig slår op på med Nike Free Flyknit. Jeg synes dog til tider at det bliver for meget af det gode. Som Natural Running løbesko er det rigtigt godt, og det fungerer også glimrende på roligere løbeture, men til tempoture, interval og konkurrencer, synes jeg ikke at fleksibiliteten er optimal og jeg føler at det holder mig lidt tilbage ift. at løbe så hurtigt som muligt.

Design

Designet som altid har været Nike Free's absolut stærkeste kort, har fået et slag i den forkerte retning. Jeg synes slet ikke at Nike Free Flyknit er lige så fed som forgængeren. Den er stadig flot, men især de mere farverige modeller er blevet lidt for offensive til min smag.


 

Del 1: Gennemgang af Nike Free Flyknit – Hvem kan bruge skoen?

Løbestil

Hele konceptet bag Nike Free Flyknit er at gøre din løbestil så naturlig som mulig. At fremprovokere en naturlig løbestil, som Nike kalder Natural Running. Den naturlige løbestil gør at Nike Free Flyknit egner sig bedste til en neutral løbestil. Natural Running giver foden mulighed for at løbe, som den var designet til at løbe, hvilket vil styrke muskulaturen, balancen og senerne i foden, hvilket vil give en bedre løbeoplevelse. I praksis betyder det at i stedet for at lande meget på hælen, handler det om at løbe mere på midt- og forfod.

Nike Free Flyknit herre farve

Pasform

Pasformen er er meget tæt omkring foden. Den nye Flyknit teknologi smyger sig omkring foden og giver et rigtigt komfortabelt og tight fit. Samtidigt er dette med at gøre at Nike Free Flyknit generelt har en medium til smal pasform omkring foden. Herunder kan du se præcist, hvordan skoen sidder omkring foden.

Pasform i Nike Free 3.0 Flyknit
 • Størrelse: Standard løbesko størrelse
 • Hæl: Smal
 • Midtfod: Lav volume
 • Forfod: Medium til smal
 • Skosnude: Lav
 • Svangstruktur: Medium
 • Skoform: Kurvet
Pasform i Nike Free 4.0 Flyknit
 • Størrelse: Standard løbesko størrelse
 • Hæl: Medium
 • Midtfod: Lav til medium volume
 • Forfod: Medium till smal
 • Skosnude: Lav
 • Svangstruktur: Medium
 • Skoform: Kurvet

Størrelse

Som det ses ovenfor er størrelsen i Nike Free Flyknit meget almindelig og der er ingen grund til at vælge en større eller mindre størrelse end du normalt løber i. Jeg fandt heller ikke at der var nogen forskel mellem min almindelige størrelse og den størrelse jeg brugte i min Nike Free Flyknit test og anmeldelse.

Underlag

Løbeskoen er hovedsageligt til løb på asfalt og gode, og brede, grusstier i parker og omkring søer. Free Flyknit kan også bruges til løb på græs. Der er dog ingen grund til at prøve at løbe trails i Nike Free Flyknit (jeg prøvede og det var ingen succes), grebet og sporene er ikke grove nok til at stå ordentligt fast på singletrails.

Nike Free Flyknit konkurrence løbestil

Pris

Den vejledende pris på Nike Free Flyknit er 1100 DKr, hvilket ligger i den dyrere ende, både for dig som vil bruge skoen som løbesko og til dig som hovedsageligt vil bruge Nike Free Flyknit som sneaker. Det er dog ikke umuligt at finde Nike Free Flyknit billigt på tilbud eller udsalg. Derfor har vi samlet de bedste, og laveste, priser fra troværdige forhandlere, så du kan altid kan finde Nike Free Flyknit til den laveste pris.

Vægt

For at give den mest naturlige løbefornemmelse i Nike Free Flyknit har de hos Nike fokuseret meget på at holde vægten helt i bund. Derfor vejer Nike Free Flyknit næsten ingenting, og er vægtmæssigt, næsten nede i klasse med konkurrence løbesko. Vægten betyder rigtigt meget når det er på fødderne, derfor vil du kunne mærke en stor forskel, hvis du kommer fra et par normale løbesko over til Nike Free Flyknit. Det kunne jeg i hvert fald i min anmeldelse af Nike Free Flyknit.

Vægt Nike Free 3.0 Flyknit

192 g i størrelse 42 herre

Vægt Nike Free 4.0 Flyknit

207 g i størrelse 42 herre
Nike Free Flyknit sport

Hældrop

En stor del af Natural Running konceptet, som Nike Free Flyknit er en del af, er at løbe naturligt på for- og midtfod. For at opnå det prøver man skabe en løbesko som promoverer og fremprovokerer et naturligt løb. Det kan eksempelvis gøres ved at manipulere med hældroppet, som er forskellen mellem hæl- og forfodshøjde i en løbesko. Desto lavere det er, desto mere føles skoen som at være barfodet. Derfor skal du også forstå af nedenstående at Nike Free 3.0 Flyknit er den mest radikale af de to løbesko.

Nike Free 3.0 Flyknit hældrop
 • Hælhøjde: 21 mm
 • Forfodshøjde: 17 mm
 • Hældrop: 4 mm
Nike Free 4.0 Flyknit hældrop
 • Hælhøjde: 20 mm
 • Forfodshøjde: 14 mm
 • Hældrop: 6 mm

Nike Free Flyknit løbesko

Design

Det nye flyknit design, især på 3.0’eren er meget progressivt og helt ærligt ikke specielt cool. Især de mere farverige modeller rammer ikke min personlige smag, de mere ensfarvede ser stadig ret cool ud. På 4.0’eren har de fastholdt det meste fra tidligere modeller, og her spiller designet som sædvanligt hos Nike. Jeg er dog ikke imponeret over den sokkelignende feature på begge Nike Free Flyknit sko. Det ligner noget som de har skabt hovedsageligt for at sætte streg under at skoens fit skal føles som en sok.

Del 2: Hvordan er den opbygget? Teknik og features

Ydersål

Ydersålen i Nike Free Flyknit er skabt med den meget brugte og populære waffle ydersål som bidrager til at give en mere effektiv og responsiv stødabsorbering. Sålen er produceret i slidstærkt og holdbart gummi, som kan tåle mange km på landevejene. De nye sekskantede flexriller i ydersålen ligger helt op omkring sidevæggen af løbeskoen og lader din fod bevæge sig mere naturligt i alle retninger. Sekundære riller som skærer på tværs af flexrillerne giver endnu mere fleksibilitet.

Nike Free Flyknit sål

Mellemsål

Nike Free Flyknit har ingen nævneværdig støddæmpning i mellemsål. Den støddæmpning som skoen trods alt har ligger i ydersålen. At have en stødabsorberende mellemsål, ville også gå imod skoens Natural Running koncept. Derfor er det en meget rå og naturlig oplevelse at løbe i Nike Free Flyknit.

Hæl

Hælens form er konstrueret til at efterligne din hæls naturlige udformning. Dette betyder at skoens hæl ruller med på jorden og er med til at give dig en naturlig løbestil. Selvom Nike Free Flyknit opmunterer til løb længere fremme på foden er hælen stadig vigtig i en naturlig løbestil.

Nike Free Flyknit reklame

Midtfod

Du vil ikke finde meget stødabsorbering eller støtte i midtfoden. Overdelens Dynamic Flywire giver foden støtte omkring foden. Men i sålen er det meningen at din fod skal klare arbejdet.

Forfod

For at du kan komme til at løbe så naturligt som muligt, giver Nike Free Flyknit meget lidt støtte og stødabsorbering i forfoden. Dette ville gå imod den naturlige løbestil. Forfoden runder meget op, hvilket er med til at give ydersålens dens høje fleksibilitet og performance.

Nike Free Flyknit billede

Overdel

Overdelen er, som navnet antyder, produceret i det revolutionerende Flyknit materiale. Denne giver løbeskoen en let overdel, som smyger sig omkring foden og tilpasser sig formen på din fod. Hele overdelen er strikket i en snor i polyester garn. Dette giver en konstruktion som er præget af de mange små huller, som også giver skoen en exceptionel ventilation. For at denne opbygning giver skoens den nødvendige støtte og pasform er strukturen i Flyknit’en tættere på de nødvendige områder, samtidigt med at Dynamic Flywire tråde går ned over siden af overdelen. Disse spændes op af snørebåndene, så når du strammer snørebåndene, strammer du hele skoen op.

Modeller af Nike Free Flyknit

Hovedtanken bag Nike Free Flyknit modellerne er den samme, men der er alligevel en del større og mindre forskelle på de modellerne, som du kan se og læse lidt mere om i det følgende (der står også noget højere oppe).

Nike Free 3.0 Flyknit

Den mest fleksible og naturlige løbesko. Nike Free 3.0 Flyknit har en letvægts- og støttende Flyknit overdel og en ultra-fleksibel, lavprofils ydersål, som tillader din fod at bevæge sig naturligt. På den måde naturen havde tænkt sig du skulle løbe.

Nike Free Flyknit løb træning

Nike Free 4.0 Flyknit

Mere fleksibel end 5.0’eren og mere støddæmpende end 3.0’eren. Nike Free 4.0 Flyknit slipper din naturlige løbestil fri. Skoen har en let og støttende Flyknit overdel og meget fleksibel og lavprofil ydersål.

Sammenligning med andre løbesko

Nike Free Flyknit er en løbeskoen, som skal sammenlignes med andre minimalistiske og letvægtsløbesko. Den mest oplagte sammenligning med den efterhånden klassiske løbesko Nike Free. Søger du mere løbe performance kan overveje at kigge på Nike Flyknit Racer eller den minimalistiske trailrunning sko Inov8 X Talon 190. Som minimalistisk og natural running løbesko er Brooks Pure Cadence også en interessant sko.

Nike Free Flyknit video

Baggrunden for Nike Flyknit

Teknologien bag Nike Flyknit blev inspireret af feedback fra Nike’s løbere (nogle af verdens hurtigste løbere, hvis du skulle være i tvivl), som ønskede en løbe med et fit, der sad ligesom en sok rundt om foden. Nike gik ind i projektet, og i løbet af fire år lykkedes det programmører, ingeniører og designere at udvikle den nødvendige teknologi til en vævet overdel, som havde den fornødne struktur og holdbarhed. Resultatet blev Nike Flyknit. Præcis placering af støtte, fleksibilitet og åndbarhed, alt i et lag og vævet af en tråd, blev skabt. Nike Flyknit er en fjervægt, figursyet og nærmest sømløs overdel.

Oplev Nike Flyknit på deres egen hjemmeside.

Nike Free Flyknit mode fashion sneaker

Historien om Nike Free

Der er næsten ikke til at tro at Nike Free allerede har været på markedet i et helt årti. Tilbage i 2004 landede de første Nike Free løbesko på markedet. Sidenhen er det eksploderet og der skal ikke herske nogen tvivl om at det var Nike Free som bragte konceptet bag Natural Running og barfodsløb ud til det brede publikum. Lige siden begyndelsen har Nike Free været en bestseller, som har været accepteret af både modefolk og atleter over hele verden.

Oprindeligt blev Nike Free skabt og udviklet af de to Nike designere Eric Avar og Tobie Hatfield. Efter at have hørt om en gruppe Stanford atletik atleter, som trænede barfodede på græs, blev de to designere inspireret til at skabe det nye årtusindes mest ikoniske sko. For at teste konceptet tog de en gruppe atleter, både dame og herre, med til Nike’s avancerede faciliteter. De undersøgte påvirkningen af barfodsløb med specielle trykmålere og højhastighedskameraer. Deres otte års intensive studier har givet dem en meget mere dybdegående forståelse for Natural running og fodens naturlige bevægelse.

Nike Free Flyknit løbetræning

For at kunne leve op til de nye undersøgelser måtte de skabe en helt ny løbesko, som havde en fleksibel ydersål, ukonventionel form og minimalt drop. Ud af det kom Nike Free, forat give dig et naturligt bevægelsesmønster, hvilket vil gøre din fod stærkere og giver dig en bedre løbeoplevelse. Nike Free brød med klassiske løbesko med alt for meget stødabsorbering, forstærkninger og hævet hæl. Med Nike Free vendte Nike back to basics og skabte en naturlig og minimalistisk løbesko til barfodsløb. Inden der var noget der hed barfodsløb. 10 år senere og Nike Free sælges fortsat i stort antal.

Lær alt om de efterhånden legendariske og populære Nike Free løbesko i vores dybdegående test og anmeldelse

Nike Free Flyknit design stil

Afslutning på Nike Free Flyknit test

Nogle afsluttende bemærkninger til min anmeldelse af Nike Free Flyknit. Jeg håber du har nydt anmeldelsen, og de mange flotte Nike Free Flyknit billeder. Det er en glimrende løbesko, som udover at være god til at løbe i, naturligvis også kan bruges til hverdag, præcist som den gamle Nike Free. Som hverdagssneaker, og som løbesko, er Nike Free Flyknit dog lidt dyr. Vi har dog fundet de laveste priser på nettet til dig. Hos iloebesko, kan du altid finde de bedste tilbud og udsalg på Nike Free Flyknit, så du kan få en billig løbesko.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 1.045 DKK Til butik
1-2 dage 1.050 DKK Til butik