Nike Free Commuter (CMTR) – Frihed og fleksibilitet

Nike Free serien er jo et kapitel for sig selv. Og der findes rigtig mange forskellige udgaver af Nike Free løbesko. Denne gang er det Nike Free Commuter. Og hvad er så det for en udgave. Det giver vi dig helt sikkert svar på. Nedenstående kan du finde:

 • Test og anmeldelse af Nike Free Commuter
 • Godt og dårligt ved Nike Free Commuter
 • Find bedste pris lige nu på Nike Free
 • Hvad siger andre om Nike Free Commuter
 • Teknisk gennemgang af Nike Free Commuter

OBS: Køb gennem iloebesko og spar 213 kroner. Normalpris: 900 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Nike Free Commuter

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
5-7 dage 687 DKK Til butik
1-7 dage 899 DKK Til butik
 

Nike Free Commuter – det her skal du bemærke

Som vi lagde ud med at sige så er Nike Free løbesko i mange forskellige udgaver. Der er gjort rigtig mange forsøg på at lave den ultimative “Free” løbesko. Men alligevel vil jeg gerne tillade mig at kalde den Nike Free Commuter en smule unik. Det er i hvert fald den følelse jeg har omkring skoen.
Jeg har før brugt Nike Free løbeskoen som hverdagssko. Det har jeg fordi den er voldsom behagelig at gå i til hverdag. Men de Nike Free løbesko jeg har brugt til dette har den ene ulempe. Dem ville jeg nok aldrig løbe en tur i. Jo det ville jeg måske nok, men den blev ikke særlig lang.

Det særlige ved Nike Free Commuter er lige præcis det faktum at Nike godt ved at deres sko bliver brugt som hverdagssko, derfor har man udviklet den her model med henblik på både hverdag og løb. Vores anmeldelse går selvfølgelig mest i retning af det løbemæssige aspekt, men vi undgår ikke helt at omtale at det også er en fremragende hverdagssko til ham eller hende som går meget eller måske bare vil forkæle sine fødder.
Den udgave som Iloebesko.dk har testet er faktisk fremstillet fuldstændig uden “branding detaljer” hvilket betyder at der ikke er nogle tydelige Nike mærker på skoen. Det betyder at du nemmere kan få den til at passe til dit arbejdstøj.

Nike Free Commuter har en headline der hedder “Alsidighed hele dagen” og det er også noget du bør lægge mærke til. For i mine øjne holder det. Jeg synes at med Nike Free Commuter har jeg en sko til stort set det hele. En hverdagssko der ikke er ALT for sports-agtig. En sko der snildt kan gå som træningssko i fitnesscenteret, og til sidst men absolut ikke mindst, så har jeg en løbesko.

 

Nike free commuter test og anmeldelse

 

 

Du køber Nike Free Commuter hvis du elsker fleksibilitet

Du køber Nike Free Commuter hvis du elsker høj kvalitet til en god pris

Nike Free Commuter er til de fødder der elsker kombination af frihed og støtte

Hold dig fra Nike Free Commuter hvis du er på jagt efter en solid mængdetrænings løbesko

 

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Du kan herunder finde ud af hvad andre mener omkring Nike Free Commuter løbeskoen.

Ulrik Sørensen, interval løbesko

 • Jeg er bestemt ikke fan af at løbe lange ture i denne sko. Den giver mig ondt i fødderne. Men den kan sagtens bruges (for mig) som interval løbesko.–Ulrik Sørensen

Markus Andersen, Super cool hverdags løbesko

 • Mit erhverv gør at jeg går mange kilometer på en dag, og derfor har jeg valgt at gå i løbesko. Nike Free Commuter er perfekt til den opgave. Helt neutrale og så synes jeg faktisk den har et bedre hold end de andre Nike Free jeg har brugt til hverdagssko. Jeg har aldrig løbet i skoen–Markus Andersen

Mette Sunesen, Stor fan af Nike Free løbesko

 • Jeg er kæmpe fan af Nike Free. Bruger dem både til hverdag og til løb og fitness. Elsker bare den her store fleksibilitet der er i denne løbesko. En klar anbefaling herfra hvis man vil have en let og alsidig løbesko.–Mette Sunesen

Hvis du er interesseret i at se flere anmeldelser og udtalelser fra eksperter og brugere verden over, så kan du eventuelt tjekke RunRpeat.com ud her. Der findes flere udtalelser omkring Nike Free CMTR

 

nike free commuter set fra siden

 

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Tæt
 • Underlag: Hårdt underlag
 • Vejledende pris: 900 DKK

Nice to know

 • No branding shoe
 • Easy laces
 • Free opbygning
 • Flywire

Fun to know

 • Vægt: 258 gram (herre str 44)
 • Hæl til tå drop: 8 mm
 • Hæl: 24mm Forfod: 16mm
 • Tempo løbesko

 

 

free commuter fra toppen

 

Mine første erfaringer med Nike Free RN CMTR

Nike Free Commuter eller Nike Free CMTR som den brandes som når du søger efter den på Internettet er lidt en sjov størrelse løbesko hvis du spørger mig. Den er hos mig blevet mere en hverdagssko end den faktisk fungere som løbesko. Men det vender jeg tilbage til på et senere tidspunkt. Lige nu skal det handle om det løbemæssige aspekt i skoen.

Når der ankommer Nike Free løbesko til min adresse så er man altid lige det ekstra spændt på situationen, eller jeg er i hvert fald. Hvad er det for en løbesko, og er det i så fald en jeg kan bruge til at løbe i. Det er nemlig ganske kort fortalt ikke alle Nike Free løbesko som mine ben/fødder ja vel faktisk hele kroppen kan “holde til at løbe i. Det kan der være mange forskellige årsager til. Lige for at nævne et eksempel, så har jeg i skrivende stund løbet en masse kilometer i Nike Free Run Flyknit skoen, men at opbygningen i Nike Free RN Motion Flyknit ikke passer mig 100% godt. Der er selvfølgelig det faktum at den ene løbesko er med snørrebånd og den anden løbesko er uden snørrebånd.
Men ikke desto mindre så glædede jeg mig som altid til at modtage de nye løbesko.

Nike Free Commuter ankom og blev pakket ud. Forskellen på den her løbesko og en del af de andre løbesko der bliver testet er at den her Nike Free Commuter er i hvert fald gået godt til inden den fik sin første løbetur. Mange af de andre løbesko som jeg tester får måske 2-3 timer derhjemme på fødderne inden jeg tester dem i løb og på landevejen. Nike Free RN Commuter havde jeg måske haft på 8-10 hele arbejdsdage inden jeg løb afsted i den første gang. Og det er der en god grund til, det er at Nike Free Commuter ikke ligner alle de andre løbesko, det er en løbesko men den har bare designmæssigt nogle kæmpe fordele for den ligner et par rigtig fede sneakers. Derfor kunne den her også anvendes på jobbet.
Allerede inden jeg kom afsted for at løbe i den gjorde jeg mig nogle erfaringer som vi efterfølgende har researchet lidt på, og fundet ud af vi ikke stod alene med. Skoen er når du modtager den bygget op med et meget tæt fit. Den sætter sig rigtig godt ind til foden. Faktisk sad den i starten så tæt at jeg nærmest følte på nogle af de lange arbejdsdage at mine fødder blev en lille smule klemt og kunne godt have tendes til at sove en lille smule på ydersiden når jeg kom hjem fra arbejde. Det gør de ikke mere, og det har de faktisk heller ikke gjort på nogen løbetur endnu – og der vokser ens fødder jo en lille smule grundet varmen.

Første løbetur – er som altid en tur uden for meget pres. Der skal være tid til at mærke og føle skoen, og det kræver som regel også et par stop undervejs til justering af pasform eller lignende. 5km vil jeg skyde på turen var, og den blev løbet i et astadigt tempo. Men de første erfaringer omkring denne her Nike Free Commuter som løbesko var at vi her helt sikkert havde med en meget let og fleksibel løbesko og gøre, og så var jeg også utrolig glad for pasformen. Det er jeg ikke sikker på at alle deler med mig, for er du ikke tilhænger af helt tætte løbesko, så vil du højst sandsynligt ikke bryde dig om Nike Free RN Commuter.
Noget der egentlig overraskede mig en hel del her var den faste og gode pasform der var i hælen på Nike Free Commuter. Altså ikke at vi havde med en stiv og hård hælkappe at gøre, men har bare før haft Nike Free oplevelser hvor hælkappen eller hælpartiet måske ikke var lige efter min smag. Men det synes jeg i den grad det var her.

Flere ture i Nike Free Commuter gav flere oplevelser

Inden jeg starter med at skrive mere, så lad os bare slå det fast med det samme. Resultatet af denne Nike Free sko blev præcis det samme som med stort set alle de andre Nike Free løbesko jeg har testet eller har stående på hylden. Det bliver ikke min foretrukne løbesko når jeg ved at løbeturen byder på mere end 10 kilometer.
Jeg synes kort og godt ikke der er den bedste støtte i skoen til mine fødder når vi når ud over det antal kilometer.

Der imod vil jeg uden at blinke med mine allergiramte øjne anbefale denne løbesko til ham eller hende som ønsker en tæt, fleksibel og hurtig løbesko som kan bruges til både fartleg, interval og tempo løb. Og så er det også et klart plus for mig at jeg som sådan ikke behøver slæbe flere par løbesko med i bilen til arbejde. Den her dækker begge behov på de dage jeg skal have tempo på turen.
Og det bringer mig videre til lige endnu engang at rose Nike Free RN CMTR som en alsidig sko. Jeg bruger hovedsageligt min som hverdagssko, og så en gang imellem også som interval løbesko. Men ud over løb, så er det for mig også blevet en fantastisk træningssko. Og her mener jeg eksempelvis træning i fitness centeret, eller cirkel/blid crossfit træning. Ikke de, for skoen synspunkt, hårde øvelser i crossfit, såsom at klatre i reb. Men at jeg kan få en træningssko med så stor smidighed og samtidig har følelsen af at være i en løbesko, det er helt perfekt for mig. Bemærk dog at skoen ikke er anbefalet til det jeg skriver her – så det er helt på eget ansvar, for overdelen er altså forholdsvis skrøbelig. Så tænk dig om en ekstra gang.

 

fleksibel løbesko - nike free commuter

 

Valg af størrelse

Jeg vil helt sikkert definere den her Nike Free Commuter som ganske normal i størrelsen. Der er som sådan ikke andet end det faktum at skoen er lidt smal/tætsiddende du skal være opmærksom på. Jeg bruger i hvert fald samme størrelse i den her Nike løbesko som jeg gør i alle andre. Og for mit vedkommende er det en halv størrelse op i forhold til mange af de andre løbebrands.
Du er også meget velkommen til at bruge vores størrelsesguide

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Prisen

Personligt synes jeg man får masser af sko/løbesko for pengene. 900,- er ikke et skræmmende beløb. Det er dog også den type sko som ikke plejer at kunne findes særlig meget billigere online. Men så er det godt at udgangspunktet er forholdsvis lavt.

Bruges hele dagen

Det er for mig ganske fantastisk at jeg her får en løbesko eller hverdagssko som kan bruges hele dagen. Mine fødder har hele tiden nogle optimale muligheder for at få korrekt blødhed. Det kan jeg rigtig godt lide.

No branding

Det plejer på ingen måde at genere mig at der er barnding og store mærker på skoene. Men derfor er der altså et eller andet cool over den her sko når der ikke er noget. Kan godt se at det kan vinde hos mange forskellige typer mennesker, at de nu kan få en arbejdssko/hverdagssko der kan gå til langt mere arbejdstøj.

Fleksibiliteten

Det er vel bare hele konceptet i Nike Free løbesko. Men derfor skal det jo ikke skjules. At man får sådan en fri og fleksibel løbesko gør altså bare rigtig meget godt for mine (dine) fødder.

Ulemper

Skrøbelig overdel

Det er selvfølgelig modsat en fordel at du i Nike Free Commuter får så blød, fri og fleksibel en sko. Men det har desværre også den bagside at overdelen bliver en anelse skrøbelig. Og du skal ikke komme i nærheden af mange torne og grene før overdelen kan flosse.

Multi sko

Kan måske godt se at det kan blive lidt en ulempe for nogle at skoen kan så mange ting. Man får altså rigtig hurtig lyst til både at løbe, gå og træne i den her sko. Og på den måde nedsætter du i hvert fald holdbarheden en del.

Snørresystem

En mindre detalje, men alligevel lidt irriterende når jeg nu endelig engang imellem får løbet i skoen. Jeg synes at selvom der er Flywire cabler i skoen, som skal skal skabe den naturlige støtte på ydersiden af skoen, så har selve snørresystemet en tendens til at glide en smule. Altså at jeg på ture over 5 kilometer sagtens kan komme ud for lige at skulle stramme skoene til en ekstra gang.

Smal, meget smal

Skoen er som udgangspunkt meget MEGET tætsiddende. Det bliver bedre når du har gået og løbet skoen til, men den der tæthed omkring foden vil naturligvis stadig være der. Det tror jeg kan blive en hæmsko for nogle. Nike Free Commuter vil helt sikkert blive kasseret hos nogle løbere på den bekostning.


 

et par nike free commuter

 

 

Analysedel 1: Hvem kan bruge Nike Free CMTR?

1. analysedel af løbeskoen er henvendt til hvem, hvad og hvornår med skoen. Hvem skal bruge skoen og had skal vedkommende forvente sig af skoen.

Hvilken løbestil

Hvis vi i disse tider skal sætte en løbestil på Nike Free CMTR så er det helt klart en neutral løbestil som skoen henvender sig til. Men med en Nike Free løbesko som denne så er det måske ikke det rigtige fokuspunkt at have at snakke om løbestil. Skoen er henvendt til dem der ønsker den frie fornemmelse. Derfor er der mange der tænker Natural running når de tænker på Nike Free. Og der bekymrer man sig ikke decideret omkring løbestil. Der lader man kroppen og dens naturlige evne til at “stødabsorbere” klare de problemer.
Men er du på jagt efter en løbestil, så skal du være neutral løber for at få den mest optimale fornemmelse af skoen.

Pasform

Som vi har været inde på tidligere i testen så er skoen en anelse smal. Nej det er den faktisk ikke, men den er ekstrem tætsiddende, og derfor kan den sagtens føles smal. Undertegnet har ikke verdens smalleste fod, og har da også indrømme at jeg lige skulle vende mig til “bredden” men konklusionen må helt klart være at den ikke er smal (for så havde jeg nok opgivet at løbe i den) men den er bare rigtig rigtig tætsiddende. Det skal du være klar på når og hvis du vælger at købe Nike Free Commuter.

 • Størrelse: Almindelig
 • Hæl: Tæt pasform
 • Midtfod: Tæt pasform
 • Forfod: Tæt pasform
 • Skosnude: Almindelig
 • Svangstruktur: lav
 • Skoform: semikurvet

Underlag og konditioner

Du må aldrig nogensinde overveje at løbe med denne sko andre steder end på faste og hårde underlag. Almindelige stier og asfalt. Overdelen er meget skrøbelig, og derfor er det langt fra anbefalelsværdigt at tage en tur i skoven i denne Nike Free Commuter. Og hvis du nu alligevel gør det, så hold dig så vidt muligt fra torne og grene.
Får du løbet i mudder eller lignende så er det ikke sådan at skoen går i stykker men den er god til at tage imod snavs m.m. og har oplevet at den kan være svær at få ren efter for meget snavs. Så tænk endelig over det når du suser afsted i dine Nike Free Commuter

Prisniveau

Det er her jeg synes skoen vinder en hel del. Har skrevet tidligere at jeg synes Nike Free Commuter ligger på et meget acceptabelt prisniveau når og hvis man kigge nøgternt på hvad man får i skoen. Jeg er i hvert fald tilfreds med prisen. Selvfølgelig kan det være individult hvad man vil give, og Nike Free løbesko er ikke kendt for at falde meget i pris. men vi er trods alt under den magiske tusindkrone.

Vægt på Nike Free Commuter

Det er i hvert fald ikke vægten der kommer til at tynge dig. Med sine 258gram for en størrelse 44 må man sige at skoen høre til i den “lette ende af skalaen” Det er blandt andet en af de mange fordele jeg personligt rigtig godt kan lide ved skoen.

 

vægt på nike free commuter

 

Pleje og vedligeholdelse af Nike Free Commuter

Det er de sædvanlige regler der gælder her. Hold dig langt væk fra vaskemaskinen når du overvejer at vaske dine Nike Free løbesko. Faktisk er den type sko nok endnu mere modtagelig for den “farlige” varme der er i vaskemaskinen. Så skal der vaskes Nike Free Comuter så gør det med en våd klud og noget lunkent vand i stedet for.
Du får mest friske løbesko af at huske at tage din indlægssål ud når du er færdig med at løbe. Lade skoene tørre naturligt og blive gennemluftet.

Drophøjde i Nike Free Commuter

Nike Free Commuter har en drophøjde på 8mm. Så det er faktisk et forholdsvis højt drop når vi snakker en løbesko der egentlig bør henvende sig til natural running. Men at droppet er på 8mm giver dig som løber en mere “almindelig afvikling” som du er vant til fra de klassiske løbesko. Du vil i Nike Free Commuter blive guidet til at lande via hælen og starte din afvikling derfra.

Analysedel 2: Teknisk gennemgang af Nike Freee Commuter

Den mere tekniske og detaljeorienterende gennemgang af løbeskoen. Her går vi de tekniske detaljer i Nike Free Commuter igennem.

Ydersålen

Altså det er meget tydeligt for enhver at denne sko er skabt til dels løb på fast underlag og måske 20% af udviklingen er gået i retning af at det også bliver en hverdagssko. Ydersålen har stort set ingen profilering, og vil derfor på løse underlag intet greb have.

 

 

Mellemsål

Den klassiske Free mellemsål. Den giver dig en masse fleksibilitet, en fornuftig støddæmpning og så er det altid en mellemsål som giver dig meget høj komfort. En Nike Free løbesko er ikke noget evolutionerende når snakken falder på mellemsålen. Det er egentlig rigtig meget lige ud af landevejen, og sålen er skabt med henblik på frihed, støddæmpning og den fleksible tilgang.

 

nike free mellemsål

 

Hæl

Hælen synes jeg har en rigtig god (og tæt) pasform. Den sætter sig rigtig fornuftigt ind til hæl og akillesene. Materialet der er brugt i hælpartiet er super lækkert. Neopren-lignende materiale lukke tæt omkring din hæl, og med den brede elastik som har forbindelse til resten af overdelen, så får du i mine øjne den til dato mest optimale hæl-komfort i en Nike Free løbesko

 

hælen på nike free commuter

 

Forfod

Der er ikke så meget revolutionerende at skrive omkring forfoden. Den er understøttet af en Nike Free mellemsål som vi har været inde på, og på overdelen er der lidt ekstra beskyttelse yderst omkring tæerne. Ikke beskyttelse for slag m.m. men mere en ekstra beskyttelse for det skrøbelige materiale.
Det er nok vigtigt lige igen at nævne at vi arbejder med en “smal/tætsiddende” pasform i denne sko.

Overdel

En super lækker overdel i et meget behageligt og fleksibelt materiale. Det er her jeg synes skoen vinder så meget i min verden. Et meget elastisk materiale sætter sig helt tæt til din fod og giver en super lækker tætsiddende pasform..
I overdelen er der lagt Flywire kabler ind for at give den absoluttet letteste støtte til din fod. De er monteret på siden af skoen og er bygget sammen med snørresystemet på skoen. Så når du strammer skoen så aktivere du støtten i skoen samtidig. På overdelen sidder der et let og tilgængeligt snørresystem. Det er elastisk og lukkes og åbnes via en lille spænde mekanisme. Så du er hurtigt ude af dine sko, eller hvis du skal justere undervejs på løbeturen så er det hurtigt gjort.

 

 

Sammenligninger til Nike Free Commuter

Du kommer nok ikke helt uden om at skulle drage en sammenligning i retning af Nike Free RN Flyknit. Den har rigtig mange af de samme ting i sig og dækker langt hen af vejen de samme behov for en løber. En anden løbesko fra Nike som kunne være sammenliglig er Nike Free Run Distance. Samme opbygning af sål og overdelen på denne sko minder måske endda endnu mere om Nike Free CMTR end Nike Free RN Flyknit gør. Har valgt ikke at drage sammenligninger med andre mærker da Nike Free konceptet er så unikt.

Opsummering

Jeg er rigtig glad for mine Nike Free Commuter. Hvis jeg mærker efter så er det meste af den glæde nok i retning af at jeg har en hverdagssko der gør så meget godt for mine fødder. Jeg har før brugt Nike Free 5.0 som hverdagssko uden at jeg synes den når op i nærheden af samme niveau som Nike Free Commuter. Der er langt mere hold i den her nye model og den giver dine fødder meget mere.
Ud fra det løbemæssige aspekt så kan du selvfølgelig sagtens løbe i skoen, og det gør jeg da også en gang imellem, men skal jeg på længere ture eller bare planlagte ture, så vil jeg gerne indrømme at der er løbesko i mit skab der bliver taget ud før den her.

Prissammenligning på Salomon S-lab Speed

Vores automatiske opdatering holder hele tiden øje med de bedste priser på Nike Free Commuter for dig. Herunder finder du de bedste priser netop nu hos vores løbesko partnere.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
5-7 dage 687 DKK Til butik
1-7 dage 899 DKK Til butik