Nike Free RN – review, priser og gennemgang

Nike Free er en løbesko / fritidssko, der giver en naturlig afvikling af din gang eller løb. Der findes forskellige versioner, som jeg her guider dig igennem. Nike free løbe ller modesko. En sko mange elsker, men for hvad? Vi giver dig svaret, du får::

 • Oversigt over de forskellige Nike Free modeller
 • Sammenligning
 • Prisoversigt

OBS: Vidste du at du i dag kan spare 450 kroner på Nike Free RN 5.0. Vejledende pris er 900 kroner.


Video opdateret juli 2019….


 

iloebesko er omtalt i:

 

Nike Free anno 2019 – Ny eller gammel model?

Opdateret sommeren 2019 – Nike Free er stadigvæk på banen. Det er det koncept som første gang så dagens lys i 2004. Dengang tilbage i 2004, der var denne type løbesko revolutionerende for sin art. Der fandtes ikke rigtig meget andet af den type på markedet dengang. Sådan er det ikke mere, der findes masser af “den type” løbesko og filosofier på markedet. Men det vil altid være Nike der havde den først, og når man snakker om den type løbesko, så er det første folk tænker på også en Nike Free.
Nike må også erkende at efter deres peak i årerne 2013/2014 hvor man virkelig ramte hovedet på sømmet med modellerne Nike Free Flyknit, så har man derfra bevæget sin tilbage med Nike Free. Ikke mindst på grund sine egne satsninger på andre områder såsom Nike React og diverse Nike Zoom modeller. Derfor står man nu i 2019 med en lancering af en Nike Free løbesko som bevæger sig en smule tilbage til “der hvor vi var engang” eller måske “back to basic” Det er i hvert fald der vi har Nike Free RN 5.0 liggende. Den minder rigtig meget om det Nike Free fra dengang. Nike Free RN 3.0 er så en mere opdateret og tidssvarende model med et mere minimalistisk udtryk.

Hvis du nu sidder og tænker “har jeg ikke set dem før, eller husker jeg helt forkert?” Så er du ikke helt skævt på den. For det er ikke mange år siden at sidste gang så Nike Free i en 5.0 version. Den blev sluset ud af systemet dengang, for så at komme tilbage i en opdateret 2019 version. Og det er vi mange der er glade for.

Nike Free er ikke til førstegangs løbere

Når man ser rundt omkring på diverse websites som også anmelder og tester løbesko, så er der mange der er enige om at hvis du er den her førstegang løber, så er det nok ikke Nike Free RN du skal starte ud med. Hverken 5.0 og slet ikke i 3.0 udgaven. Vi er helt klart enige. Nike Free RN 5.0 eller 3.0 er nok ikke den løbesko du skal starte ud med. Der bør man kigge i andre retninger.

Nike Free løbesko er ikke til mange kilometer

Nike Free er en fed sko. Og det er også en fed løbesko hvis du bruger den rigtigt. Med mindre du har trænet dig op til absolut barfodsløb, så er vores påstand at Nike Free RN Flyknit 3.0 og Nike Free RN 5.0 begge er løbesko som passer langt bedre til korte og hurtige ture, og her snakker vi nok løbeture UNDER 10 kilometer. De lange ture er for vores vedkommende et no-go i forhold til de her 2 modeller. Men skal du bruge en løbesko som er perfekt til træningscenteret, så er Nike Free RN Flyknit 3.0 måske noget nær det optimale. Den er perfekt til dig som måske varmer op med 3-4-5 kilometer på løbebåndet, for derefter at begive dig videre i centeret med maskinerne. Skoen er let, og du kan sågar træne med bare tæer i den.


Nike Free RN Flyknit 3.0 er uden snørebånd


Nike Free RN Flyknit 3.0 har et drop på 4mm


Er Nike Free en løbesko?

Nogle vil måske gå så langt og stille spørgsmåltegn ved om det er en rigtig løbesko. I vores verden er Nike Free konceptet en løbesko. Du skal selvfølgelig bruge den rigtig, men det er en løbesko, også i den her opdateret 2019 version.
Men det er helt korrekt at Nike Free dengang tilbage i 2004 blev anvendt måske lige så meget som fritidssko/sneaks, og sådan er det også i dag. Måske endda i lidt højere grad idag. Nike Free RN Flyknit 3.0 er en fantastisk let hverdags-sko som du ikke engang behøver at snøre når du tager dem på om morgenen.

Forskelle på Nike Free 3.0 og 5.0

Som udgangspunkt ville Nike gerne have at skoene var bygget på samme grund-fundament. Og det er som udgangspunkt også lykkes som det skal. Men alligevel var der et ønske om at skoene skulle skille sig ud fra hinanden således at Nike Free RN 5.0 skulle være den lidt mere stabile og støttende løbesko, hvorimod Nike Free RN Flyknit 3.0 skulle være meget mere henvendt til det minimalistiske. Men er der andre forskelle i skoene?

Overdelen

Der er i de 2 opdaterede modeller anno 2019 forskel på overdelen. Den ene er lavet i mesh og den anden er lavet i Nike’s eget Flyknit overdel. Og så burde der måske være en stor forskel på det, men vores vurdering er, at det er der rent faktisk ikke. Begge sko har en stretch effekt som smyger sig omkring din fod. Begge materialer tillader at du kan løbe barfodet i skoene. Det har måske en smule at gøre med at Nike Free RN FLYKNIT 3.0 model “kun” har halvdelen (hvis vi er rigtig søde) af overdelen lavet i Flyknit. Resten er andre materialer som skaber komforten og det hold og stabilitet som der trods alt skal være i skoen.
Det kan være svært at sige om det ene eller den anden er bedre. Du opnår meget tæt på den samme oplevelse. Begge sko har en høj åndbarhed og en perfekt pasform. Skal man fremhæve noget, så er der nok i Nike Free RN 5.0 en længere holdbarhed i overdelen. Mesh materialet er mere slidstærkt end Flyknit materialet.

Snørebånd

Pr. definition er der forskel. Det kan alle se. Der er snørebånd på 5.0 udgaven, mens den mere minimalistiske 3.0 ikke har snørebånd. Men der er altså ikke den store forskel. Hvis man tager et nærmere kig på Nike Free 5.0 skoen, så kan du se at skoen kun har et “kryds” af snørebånd. Så det er vores konklusion at de mest er sat der for syns skyld. Og det er selvfølgelig også taget op i forhold til den ekstreme fleksible overdel som alligevel smyger sig omkring foden. Du kan godt præge skoen en smule med snørebåndene, men det er altså ikke meget.

Pris

Der er også en forskel. Og rent faktisk er det den med det lave versionsnummer som er den dyreste. Nike Free RN Flyknit 3.0 har en vejledende udsalgspris på 1.050,- mens Nike Free RN 5.0 har en vejledende pris på 900,-
Forskellen skal nok primært findes i de materialer, og især Flyknit materialet, som er anvendt i Nike Free RN Flyknit 3.0

Drop

Hvis du skal løbe i dem, så har du sikkert en fokus på droppet i skoene. Og der er en forskel. Nike Free 3.0 er en smule mere minimalistisk, og har derved også et lidt mindre drop. Den gar et drop på 4mm.
Nike Free RN 5.0 har et drop på 6mm. Stadig et lavt drop, men ikke helt så minimalistisk som 3.0 udgaven.

2019 modellerne er lavere end tidligere. I forgængerne af Nike Free så vi drophøjder på 8mm, hvilket er en høj drophøjde når vi tænker i retning af “barefoot” og “natural running” Så de nye modeller er i den retning blevet mere tro til konceptet

Barefoot running

Barfodsløb filosofien var vel der det hele startede. Dengang Nike Free blev en realitet, der var det et af fokuspunkterne. Og det er det stadigvæk i dag. Barefoot running er et koncept der dækker over at man løber naturligt uden brug af støtte og andre hjælpemidler. Det er ikke helt “bare” i Nike Free, men vi er derhen af. Og især Nike Free RN Flyknit 3.0 er med sin minimalistiske opbygning og et drop på 4mm tæt på det.
Begge sko har en overdel og en generel opbygning som forsvarer at du kan løbe barfodet (uden strømper) i skoene.


Nike Free RN Flyknit har en blød strikket overdel (Flyknit)


Nike Free RN Flyknit 3.0 er en minimalistisk løbesko


Læs uddybende test af Nike Free 3.0 Flyknit her

 

Nedenstående fortæller generalt om Nike Free løbesko. Hvordan de har været gennem tiderne og i hvilke udgaver. Da Nike Free skoen hele tiden har ændret sig, så er det ovenstående udgaver som er primært gældende i øjeblikket for løbere.

 

 

Hvilket nummer skal jeg vælge?

Med Nike Free træner du din fodmuskulatur og får samtidig en sprød og moderigtig sko. Jeg giver dig her et overblik over Nike Free sko. I videoen guider jeg dig til at vælge den rigtige version – det kan være vanskeligt at gennemskue om man skal have 3.0 eller 6.0. De to mest populære er 3.0 og 5.0, men vær sikker på at du vælger den som passer dig.

Som du kan se er der i øjeblikket fra 3.0 til 5.0.

Jo højere et tal, desto mere minder det om et par traditionelle løbesko.

Jo tættere på 0, desto mere natural running får du.

Er du ny inden for den naturlige løbestil, kan det være en fordel at starte med et højt nummer. Du kan altid arbejde dig nedad.

Du får her links til de forskellige modeller.

Nike Free blev introduceret i USA i 2004, efter at Nike observerede hvordan atleter brugte natural running. Hurtigt blev de forskellige modeller introduceret.

Den dag i dag, har der været alt fra 2.0 til 7.0. Salget ligger dog primært i 3.0 og 5.0 modellerne.

Det skal ikke være nemt. Derfor har Nike også introduceret et plussystem. Modeller med et ”+” er kompatible med andre af Nikes produktserier.

Opdateret 2017 – Nike Free fremstilles ikke i nummerserier mere. Konceptet er lavet en smule om med hensyn til at gengende modellerne. Selve konceptet på skoene er blevet ændret lidt, men stadigvæk grundlæggende det samme. Du kan læse længere nede i denne artikel om den opdaterede serie.

Derudover findes også serien Nike Free Run. Der er dog lidt uvished om, hvornår det bruges.

Se priserne på de mange forskellige Nike Free løbesko

Herunder kan du finde nogle af de priser der lige nu er på Nike Free sko. Hvis du ønsker at læse de fulde anmeldelser af den enkelte sko så klik dig ind på oversigten over alle Nike løbesko anmeldelser og find den pågældende model.

 

Nike Free RN Flyknit 3.0

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
5-7 dage 582 DKK Til butik
1-2 dage 599 DKK Til butik
2-5 dage 675 DKK Til butik
3-5 dage 797 DKK Til butik
3-5 dage 926 DKK Til butik
1-2 dage 1.050 DKK Til butik
 

Nike Free RN 5.0

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 450 DKK Til butik
2-5 dage 562 DKK Til butik
5-7 dage 578 DKK Til butik
2-4 dage 600 DKK Til butik
1-2 dage 699 DKK Til butik
4-7 dage 704 DKK Til butik
3-5 dage 765 DKK Til butik
1-2 dage 900 DKK Til butik
3-5 dage 930 DKK Til butik
 

Nike Free RN Flyknit

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 787 DKK Til butik
1-2 dage 1.050 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
 

nike free modeller

flekibilitet og stivhed i nike free herre og dame

Free fleksibilitet

Nike Free konceptet er blevet opdateret

(Opdateret september 2017)

Den gode gamle serie af Nike Free er blevet opdateret. Hvor det førhen egentlig mest blev købt som en fritidssko, så har Nike nu formået at vende den tendens til at Nike Free rent faktisk bliver handlet som en løbesko.
Modellerne fra før i tiden, eksempelvis 5.0 og 3.0 og ej at forglemme Nike Free Run var rigtig fine sko. Sko der gjorde masser af rigtig gode ting for dine fødder, men folk valgte ikke rigtig at købe dem som løbesko, men mere som fritidssko. Men det har ændret sig nu.

Nike Free RN serien

Det er den nye serie af Nike Free løbeskoen. Og denne gang fremstillet OG brugt som en decideret løbesko. Der er lavet en gennemgribende renovering af skoens opbygning, så især sålen nu ikke bare er blød. Den er også noget mere beregnet til løb. Den vrider sig som den skal, og hver gang du tager et skridt så følger skoen/sålen med. Det giver en helt ny fornemmelse. Selve konceptet med at kalde denne her sko for Nike Free er stadig den samme. Selv samme opdaterede sål er stadig væk så intelligent at den kan udvide sig i flere retninger, og det er den features som gør den så fleksibel og dynamisk. Der findes flere forskellige modeller indenfor løb i Nike Free RN. Naturligvis er det modeller som vi hele tiden prøver at have testet og anmeldt således at du er opdateret på Nike Free. De forskellige Nike Free løbesko anno 2017 er bl.a.

Nike Free RN

Nike Free RN Flyknit

Nike Free Motion Flyknit

Nike Free RN Commuter

Nike Free konceptet fremstilles som altid både til herre, damer og børn. Især til børnene er Nike Free løbesko stadig valgt som en fremragende fritidssko. Fordi den giver ungernes fødder lov til at ånde, den er rigtig blød og behagelig og til sidst men ikke mindst, så er den jo smart at se på.

Min personlige holdning til Nike Free

Jeg herunder give min udtryk for min personlige mening efter at have testet Nike Free. Det var lidt svært at have et førstehåndsindtryk af skoene. I hvert fald set udefra, da jeg har snart gennem mange år, set Nike Free på mange af mine venner og bekendte. Og jeg må ærligt indrømme at jeg altid har syntes at skoene er utrolig sprøde. Looket er gennemtænkt – både som fritidssko og som løbesko. Med sådan en sko, er det vanskeligt ikke at lade sig påvirke af dens design. Og med det udvalg af modeller, som tilbydes, er der uden tvivl også en model for dig.

Nike free stil mode sneakers

Design er langt fra alt. Det vigtigste er selvfølgelig funktionaliteten, så derfor vil jeg også komme ind på funktionaliteten, som jeg allerede nu godt kan afsløre ikke er så imponerende, som jeg havde håbet. Som rigtig løbeentusiast kan man ikke lade være med at være skeptisk over for en sko som Nike Free, der sælges som løbesko, men også som en fritidssko. For sætter man sig mellem 2 stole når man vil ramme begge segmenter. Det synes jeg

Førstehåndsindtryk

Som forventet bliver jeg helt glad af at åbne pakken med de helt spritnye Nike Free. De er lige så flotte, hvis ikke flottere, end jeg havde forventet. Jeg kan næsten ikke vente at tage dem med ud på en løbetur, med en så flot løbesko, kan man ikke andet end at skyde brystet frem og løbe med værdighed. Det er svært ikke at komme til at kigge ned og nyde synet af de helt friske løbesko, som bare sidder komfortabelt på fødderne og skinner, som havde de aldrig gjort andet.

nike free anmeldelse

Jeg løber en kortere tur på skiftende, men generelt hårdere underlag, og kan ikke helt forstå, hvorfor folk er så vilde med at rakke ned på Nike Free for dens løbeperformance. Løbet føles naturligt og jeg synes at Nike Free giver den fin støtte. Fremfor alt, så er det en rigtig komfortabel fornemmelse omkring foden. Samtidigt kan jeg mærke at løbeskoen får mig mere frem på tæerne. Sidst på løbeturen kan jeg dog godt mærke at mine fødder begynder at blive lidt udmattede. Men alt i alt var det et positivt førstehåndsindtryk med Nike Free.

Nike free løbesko

Efter 100 km

Mit førstehåndsindtryk var rigtigt godt, men efter at have løbet mere og længere i Nike Free er jeg ikke længere så imponeret. Jeg synes fortsat at det er en glimrende sko til kortere løbeture, gåture og fitnesstræning. Som er decideret løbesko, synes jeg der findes bedre løbesko. Både sko som promoverer naturligt løb, minimalist løbesko, og almindelige løbesko til marathon eller lignende. Nike Free fungerer glimrende til kortere løbeture, men til længere løbeture, synes jeg ikke at Nike Free er et godt valg. Det bliver hårdt for fødderne og leddene ved længere løbeture, da skoen ikke giver specielt meget støtte eller stødabsorbering, bliver det anstrengt i længden.

herre modellen af nike free

Jeg synes personligt at Nike Free er mere en hverdagssko end en løbesko. Hvis du virkelig vil have en natural running løbesko vil jeg ikke anbefale Nike Free. I hvert fald ikke hvis det er en sko du har tænkt dig at bruge på alle løbeture. Sammenlignet med andre natural running løbesko, får du ikke meget teknologi for pengene.

personlig anmeldelse og review af nikes free

Når det er sagt, skal skoen heller ikke have mere høvl end højst nødvendigt. Mange løbeentusiaster kritiserer skoen (ligesom jeg selv) – dog uden at have det fulde kendskab til alle modellerne. Der findes nemlig forskellige udgaver af Nike Free. Hvis man ikke får de rigtige, kan det være nemt at kritisere. Som du nok kan mærke i min anmeldelse af Nike Free, synes jeg ikke du får nok løbesko for pengene.

Bottom Line: Løber du mindre end 15 km om ugen vil det være en glimrende løbe- og træningssko. Hvis du løber mere vil jeg anbefale at bruge Nike Free som en lækker fritidssko og købe en mere specialiseret løbesko.

Hvad andre siger om Nike Free

Det er altid godt med andres holdninger end kun min da jeg kan være farvet. Sektionen her vil løbende blive udbygget med dybdegående analyser, men for nu må du nøjes med dette overblik.

nike free survey undersøgelse

Fordele og ulemper

I min anmeldelse og test af Nike Free har jeg fundet flere fordele og ulemper. Hovedsagen er at jeg finder at Nike Free er en glimrende hverdags- og træningssko, men ikke en decideret, eller særligt god, løbesko. Herunder kan du læse meget mere om hvad jeg synes godt om, og hvad jeg ikke var videre imponeret over min test og anmeldelse af Nike Free.

 

Fordele

Der er flere fordele ved Nike Free. De er dog ikke nødvendigvis bundet op på skoens performance, men nok mere på dens komfort og design. Det skal dog ikke tage noget fra skoen, som har en masser af byde på selvom det måske ikke er verdens bedste løbesko.

Pris

Nike Free er ikke længere nogen dyr sko, med den store popularitet er også fulgt en stor konkurrence på markedet for Nike Free, hvilket har betydet at priserne er blevet presset i bund. Især af udenlandske webshops, som har færre omkostninger og kan nå et større marked. Det er dog vigtigt at du ikke køber Nike Free, hvor som helst. Der findes en masse falske webshops. Alle de butikker vi henter priser fra er legitime løbebutikker, som du kan stole på. Længere nede kan du læse lidt om, hvordan du spotter en fusker butik. Hos Iloebesko finder du billige Nike Free, som ofte er på tilbud eller udsalg.

Komfort

Det er en komfortabel sko. Både til kortere løbeture, træningssessioner eller til en dag med gåen rundt i byen. Nike Free sidder tæt omkring foden uden at presse. Selve skoens form er bygget efter fodens form, for at sidde så komfortabelt og tight som muligt uden at stramme. Og det er lykkedes til fulde.

Alsidigt brug

Normalt er alsidighed ikke noget jeg roser hos en løbesko, men da jeg mere ser Nike Free som en hverdags- og træningssko, så synes jeg at skoens alsidige brug er en af dets allerstørste fordele og styrker. Det alsidige brug er især sikret af det fede og stilede design, som præges af samspillet mellem de simple linier og de kraftige farver. Nike Free vil være glimrende at tage med til en tur udenbys, hvor du vil løbe nogle kortere ture, men mest gå rundt og hygge dig.

Ulemper

Samtidigt med at jeg fandt en del fordele ved Nike Free i min anmeldelse, fandt jeg også nogle ulemper. Ulemperne ligger mere i retning af skoens funktionalitet. Hvor designet er skoens størrelse fordel og sælgende punkt, er skoens funktionalitet dens største hæmsko.

Ikke en udpræget løbesko

Som løbesko er jeg ikke imponeret af Nike Free. Den er glimrende til kortere løbeture, men til længere ture og mere konsekvent træning, synes jeg ikke længere at den er god. De har søgt at lave en minimalistisk løbesko, men selve sålen og overdelen giver ikke den funktionalitet til en "natural running" løbesko, jeg forventer. Du kan ikke løbe på trails, hvor jeg nyder natural running allermest, pga. grebet og bliver dermed, ret ironisk, begrænset i dit brug af Nike Free, da længere løbeture ikke er komfortable i løbeskoen.

Holdbarhed

Samtidigt så er jeg ikke imponeret over holdbarheden i mesh overdelen, som jeg synes for hurtigt slår revner og bliver slidt og hullet. I bestræbelserne på at holde vægten nede er materialet måske blevet lige tyndt nok, hvilket har en negativ konsekvens for overdelens holdbarhed. Mit bedste råd er derfor at passe på overdelen og ikke løbe eller bevæge dig i alt for i terræn, hvor risikoen for at ramme skarpe objekter som sten, grene og lign. er stor.


 

Nike Free dame og herre

Om du er dame eller herre, vil du altid kunne finde et stort udvalg af de forskellige Nike Free modeller på nettet. Internettet har samlet alle modellerne, og sågar i et hav af farver så du kan se og sammenligne de forskellige. Farvevalget Nike Free herre er generelt mørkere end Nike Free dame modellerne. Dog er kendetegnet for både herre og dame at du kan få dem i både matte og skrappe farver.

 • Nike Free 3.0
 • Nike Free 4.0
 • Nike Free 5.0

Hvordan skal jeg træne med skoen?

Nike Free er en løbe- og fritidssko, hvis oprindelige formål var at styrke fodens muskulatur ved at lade foden arbejde naturligt uden for meget støddæmpning eller pronationsstøtte. Nike anbefaler løbere gradvist at skifte over til mere Free Run. Natural Running er betegnelsen fra Nike for den naturlige løbestil du kan opnå med denne model.

Nike free crossfit

Hvis du starter brat ud med at træne i disse sko vil du typisk blive skadet. Fordi du gennem hele dit liv har trænet i normale løbesko, vil et par natural running løbesko overbelaste sener, knogler og muskler. Jeg vil derfor anbefale at du starter stille og roligt op med at løbetræne med Nike Free. Enten ved at vælge Nike Free 5.0’eren, som minder mest om almindelige løbesko, eller, i begyndelsen, bruge skoen som supplement til et par andre løbesko. Du kan også starte med udelukkende at løbetræne på blødere underlag, som græs. Men vær meget opmærksom på træthedstegn i foden og omkring anklen. Det kan godt være svært at mærke, da sådan nogle skader kommer snigende. Bliver du i tvivl, så er det altid bedre at tage en kort pause eller bruge dine almindelige løbesko til inflammationen eller ømheden er forsvundet. For et er sikkert, kommer du fra “normale løbesko” og forventer at kunne løbe 10km i Nike Free fra dag 1, bare lige med en bedre tid. Så bliver du skuffet. Ikke mindst over dig selv, for det er næsten sikkert at du vil kunne mærke gener efterfølgende. Så start let og smidigt, og vær opmærksom på din krops signaler.

Det lyder umiddelbart ikke særligt tiltrækkende at træne i disse sko, men tag ikke fejl. Når du får trænet dig op til at træne i natural running sko vil din løbetræning blive en helt anden. Du kan læse mere om Nike Free på Nike.com.

Overblik og anmeldelse af Nike Free sko

Del 1: Gennemgang af Nike Free – Passer den til dig?

Herunder får du en step-by-step gennemgang af Nike Free, så du kan finde ud af om Nike Free passer til dig som løber. Både til din løbestil, dine mål, træningsmængde mv. Jeg har forsøgt at dele gennemgangen op i mange dele, så du hurtigt kan danne dig et overlik og finde de informationer som du søger om Nike Free. Nike Free er en overordnet serie og der nogle forskelle mellem f.eks. Nike Free 3.0, Nike Free 4.0 og Nike Free 5.0. Hvor det er nødvendigt vil jeg oplyse om forskellene mellem de forskellige løbesko, hvis ikke der er en nævneværdig forskel, bliver de forskellige Nike Free modeller behandlet som én og samme sko.

kritik af free del 2

Løbestil

Nike Free er designet og produceret efter konceptet “Natural Running”. Natural Running er et koncept, hvor løbeskoene bliver værktøjer til at dine fødder kan blive sluppet fri og bevæge sig som de var skabt til at bevæge sig. Ved Natural Running, som svarer til at løbe på bare tæer får den indre muskulatur i foden, lov og mulighed for at bruge sin fulde range of motion. Dermed bliver de stærkere og giver forbedret stabilitet og styrke i foden. Dette er medvirkende til at give dig en mere naturlig gang. Det bliver anbefalet til langsomt at vænne sig til Natural Running, springer du for hurtigt ud i det, risikerer du at overbelaste dine fødder, både muskler, knogler og ledbånd. Så selvom du er en neutral løber, skal du i begyndelsen af løb med Nike Free være opmærksom på ikke at overbelaste fødder og ben.

Nike free model hverdag sko

Derfor henvender Nike Free sig til en neutral løbestil. Hvis du overpronerer eller underpronerer giver Nike Free ikke den tilstrækkelige støtte, netop fordi den skabt til promovere din naturlige løbestil. Også derfor kan det være problematisk at løbe mange km i Nike Free, da løbeskoen mangler den fornødne støtte og støddæmpning til længere ture.

Pasform

I alle Nike Free modellerne er der en god og komfortabel pasform. Løbeskoen sidder tæt omkring foden, uden at presse. Overdelen i mesh giver en god ventilation og åndbarhed i Nike Free. Den minimale sockliner giver god komfort ved at tilpasse sig fodens form, hvilket også skoens støtte. Hele overdelen er lavet uden syninger, så der ikke er nogen irriterende prespunkter på side eller den øvre del af foden. Alle Nike Free modeller har nogenlunde samme bredde og pasform, men da det ikke er helt lig hinanden, har jeg god ordens skyld lavet en detaljeret breddebeskrivelse af Nike Free pasform, opdelt efter den enkelte model.

Pasform i Nike Free 3.0
 • Størrelse: Standard løbesko længde
 • Hæl: Medium til smal
 • Midtfod: Lav volume
 • Forfod: Medium til smal
 • Højde skosnude: Lav
 • Svangstruktur: Medium
 • Skoform: Kurvet
Pasform i Nike Free 4.0
 • Størrelse: Standard løbesko længde
 • Hæl: Medium
 • Midtfod: Lav til medium volume
 • Forfod: Medium til smal
 • Højde skosnude: Lav
 • Svangstruktur: Medium
 • Skoform: Kurvet
Pasform i Nike Free 5.0
 • Størrelse: Standard løbesko længde
 • Hæl: Medium
 • Midtfod: Lav til medium volume
 • Forfod: Medium
 • Højde skosnude: Lav
 • Svangstruktur: Medium
 • Skoform: Kurvet

Størrelse Nike Free

Som det ses i ovenstående oversigt er Nike Free størrelse meget lig en standard løbesko længde. Der er ingen grund til at spekulere for meget over størrelsen, da den vil være lig din normale størrelse i løbesko. Jeg fandt også personligt at der ikke var nogen nævneværdig forskel på Nike Free størrelse og mine størrelsesvalg i andre løbesko.

Underlag

Nike Free har den velkendte Waffle ydersål, der er produceret i slidstærkt gummi og har nogle dybe indhak, som giver et godt greb i faste overfalder. Nike Free er hovedsageligt til løb på asfalt og velplejede grusstier, som findes i parker og omkring søerne. Jeg kan ikke anbefale at tage Nike Free med ud på singletrails, mudrede skovbunde eller off trails. Til det brug er grebet i sålen længe ikke kraftigt nok. Til både asfalt og gode grusstier får du dog et sikkert greb med Nike Free.

Nike free sneakers dame

Prisniveau

Nike Free er en billig løbesko. Dens vejledende pris ligger lige omkring 950 kr, men da der er stor konkurrence om kunderne på Nike Free er skoen næsten altid på tilbud og udsalg. Der kan du til hver en tid købe Nike Free til under 700 kr, hvilket er en rigtigt god og lav pris for en løbesko. Med Nike Free får du meget for pengene og kan udnytte at populariteten har presset prisen i bund, så du kan finde din næste Nike Free billigt på udsalg.

Vægt

Som en del af konceptet med Natural Running er det også naturligt at Nike ved Nike Free har fokuseret på at holde vægten så langt nede som muligt. Du får derfor, uanset hvilken model du vælger, en meget let løbesko, som føles naturlig på foden. Herunder kan du finde en eksakte vægt for de forskellige Nike Free modeller. De afviger lidt fra hinanden, men Nike Free 3.0 som den letteste. Meget naturligt da det også er den mest minimalistiske løbesko af de tre forskellige Free modeller.

Nike Free 3.0 vægt
 • 204 g ved størrelse 42
Nike Free 4.0 vægt
 • 209 g ved størrelse 42
Nike Free 5.0 vægt
 • 206 g ved størrelse 42

Skotype

En meget alsidig sko, som bliver brugt i mange forskellige forbindelser og til rigtigt meget forskelligt. Oftest vil du nok se Nike Free på gaden og på fortovscafeen, men det er ikke bare en modesko. Nike Free er en løbesko, som er bedst til kortere ture og ikke alt for høj volumen. Et par kortere løbetur om ugen er et glimrende valg. Hvis du vil løbe mere og længere i Nike Free er det noget som du skal træne dig rigtigt godt og langsomt op til. Det er en sko, som fremmer det naturlige løb, men hvis du ikke er velforberedt på det er stor volume og naturligt løb en sikker metode til at få en overbelastningsskade. Derfor er det hovedsageligt en løbesko henvendt til den hyggeløberen.

Nike free farver

Hældrop i Nike Free

En del af at løbe naturligt er at løbe mere på for- og midtfod. Derfor har minimalistiske løbesko, som fremmer den naturlige løbestil altid et lavere hældrop. Du kan få løbesko med 0mm hældrop, hvilket er præcist lige som at løbe barfodet. Så ekstreme er Nike Free modellerne ikke, men der er ikke meget hældrop i skoen, da en stor del af ideen bag Nike Free netop er den naturlige fornemmelse. For yderligere at tilføje til følelsen af at løbe naturligt er ydersålen også blevet gjort helt fleksibel og blød. Der er forskel på modellerne. Nike 3.0 er den mest ekstreme og den af modellerne, som har det laveste hældrop. 4.0’eren er en mellemting, mens 5.0 har mest hældrop af de tre modeller. Lige herunder kan de se hældrop for alle Nike Free løbeskoene

Hældrop i Nike Free 3.0
 • Hælhøjde: 21 mm
 • Forfodshøjde: 17 mm
 • Hældrop: 4 mm
Hældrop i Nike Free 4.0
 • Hælhøjde: 20 mm
 • Forfodshøjde: 14 mm
 • Hældrop: 6 mm
Hældrop i Nike Free 5.0
 • Hælhøjde: 21 mm
 • Forfodshøjde: 14 mm
 • Hældrop: 8 mm

Del 2: Gennemgang af skoen – Opbygning og teknik

Ydersål

Ydersålen er bygget i fleksibelt, men slidstærkt gummi. Dette betyder at din fod kan bevæge sig frit i alle retninger, derigennem styrke fodens indre muskulatur og fremme naturlig bevægelse og natural running. Ydersålen giver et glimrende greb på hårdere underflader som asfalt og velplejede grusstier. Til trailløb er grebet i ydersålen dog ikke tilstrækkeligt, så der er ingen grund til at bevæge sig udenfor de mere hårdere underlag, eller græs.

Mellemsål

Ingen af skoene har en nævnefærdig stødabsorbering. En effektiv og kraftig stødabsorbering ville gå imod hele konceptet omkring Natural Running. Ydersålen giver en smule stødabsorbering, mest i Nike Free 5.0, som er den sko, der mest minder om en almindelig løbesko og mindst i Nike Free 3.0, som er den sko, der er den mest minimalistiske af skoen. Se evt. mere om dette i afsnittet omkring hældrop.

Nike free design

Hæl

Hælen i Nike Free efterligner fodens form og ruller med af på jorden, for at promovere et mere naturligt afsæt og løb. Selvom du i et par Nike Free bliver opmuntret til at løbe mere på midt- og forfod, så er hælen en vigtig del af løbebevægelsen.

Midtfod

På midtfoden er der under foden minimal support og stødabsorbering, men der omkring svang og fodens sider bliver støttet op. Støtten omkring foden er især for at give et komfortabelt fit og lade bevæge sig naturligt ovenpå den fleksible sål.

Forfod

I forfoden er der i alle Nike Free modeller minimal støddæmpning og støtte. Meningen med Natural Running er at du skal lære foden, og dens muskulatur, at løbe naturligt, hvilket betyder at løbe på forfoden og lade fodens muskler styrer stødabsorberingen og stabiliteten.

Nike free dame model farver

Overdel

Overdelen er skabt med et formål at skabe det mest komfortable, behagelige og støttende med den laveste vægt. Nike Free’s sockliner efterligner fodens opbygning, og sørger for et tæt fit, som ikke irriterer foden. Henover svangen er der ingen syninger for at minimere muligheder for irritation. På tværs henover svangen er der i overdelens konstruktion blevet indbygget diagonale linier, som er med til at promovere den naturlig bevægelse i foden. Overdelen er bygget i så lette materialer som muligt, på områder, hvor der er større risiko for slid og slitage er overdelen blevet forstærket, for at forlænge holdbarheden.

Slitage Nike Free

Design

Ikke bare er overdelen teknisk ingeniørkunst på højeste niveau, designerne har samtidigt formået at skabe et design som fungerer lige så godt til festlige anledninger som på den lokale løbesti. Det er en bedrift i sig selv. Det simple design bliver komplimenteret af de skarpe og velvalgte farvekontraster. Nike Free har formået at mixe teknikken fra løbeskoen med designet fra de fedeste sneakers.

Nike Free sammenlignet med andre løbesko

Hvis man skal sammenligne Nike Free med andre løbesko, skal man kigge efter løbesko, som også ligger i kategorien letvægts- og minimalistiske sko. Mest ligetil ligger sammenligningen med de nyeste gren på Nike Free stammen nemlig de helt nye Nike Free Flyknit løbesko. Hvis du i stedet er på udkig efter mere specifikke og specialiserede natural running løbesko, kan du kigge på Inov8 X Talon 190 til trailrunning eller Inov8 Bare XF 210 som barfodsalternativ. Som hverdags sko og ift. design er der ikke rigtigt andre løbesko, som kan leve op til den høje standard som Nike Free har lagt for dagen.

Den fantastiske historie om Nike Free

Det er svært at tro at Nike Free allerede har 10 år på bagen. Den originale Nike Free landede på markedet tilbage i 2004. Nike Free var skoen, som bragte konceptet barfodsløb ud til mainstream publikummet. Lige siden har det fastholdt sin position som bestseller, acceptereret af både atleter og modefolk.

Nike free 3.0 løbesko natural running

Originalt blev Nike Free udviklet og skabt af Tobie Hatfield og Eric Avar. De blev inspireret til at tegne og skabe Nike Free efter at have hørt om, og iagtyaget, en gruppe Stanford atleter, som trænede barfodet på universitetets golfbane. For at undersøge dette nærmere, tog de en gruppe atleter, både herre og dame med tilbage til Nike’s faciliteter. Her undersøgte de påvirkningen af barfodsløb på foden med højhastighedskameraer og specielle trykmålere. Resultat af otte års intensive studier gav en bedre forståelse af konceptet “Natural Running” og fodens naturlige bevægelsesmønstre. Disse helt nye opdagelser krævede en ny løbesko med et minimalt hældrop, ukonventionel form og en super fleksibel ydersål. Alt for at give foden det meste naturlige bevægelsesmønstre, så din fod kan blive så stærk som mulig og dermed give dig den bedst mulige løbeoplevelse.

nike free test

Nike Free brød med årtiers overdrevne brug af stødabsorbering, hævet hæl og forstærkninger. Med Nike Free gik de back to basics og skabte en minimalistisk og naturlig løbesko, inden der var noget der hed minimalist løbesko. Som så mange gange før har Nike ført an i innovationen. Og er 10 år er efter er Nike Free mere populær end nogensinde.

Tilbud og udsalg på Free Run modellerne

Med det udvalg, der er at finde online, kan du være sikker på at finde Nike Free udsalg eller i hvert fald fange et godt tilbud på Nike Free. Om du køber 2.0 eller 6.0, gør ikke så meget hvis du bruger skoen til fritidsbrug – de fleste køber skoene fordi de er komfortable og flotte. Ved at bruge vores forhandlere her på siden, kan du næsten altid være sikker på at finde billige Nike Free løbesko.

bagparti i Nike Free 3.0

Fup butikker og Nike Free i Danmark

Siden 2011 har søgeresultaterne været præget af fupbutikker. Desværre. Jeg har været i kontakt med flere forhandlere, som har givet udtryk for hvilken enorm problematik dette har været og endnu er. Hvordan fungerer disse falske danske Nike Free butikker?

 • En ikke-dansk person/forretning opretter 1.000 danske domænenavne. Mange indeholder ord som free, nike, run, dk, danmark, tilbud og udsalg.
 • Bag alle 1.000 sider er ét system, hvor alle tænkelige versioner af skoene oprettes. Skoene kommer ud på alle platforme.
 • Pga. det enorme udvalg og andre søgeteknikker, kommer disse falske butikker højeste i søgemaskinernes resultater.
 • Butikkerne sætter -50% udsalg på alle skoene
 • Skoene findes ikke på noget lager og når du bestiller har du mistet pengene – du får aldrig leveret dine sko.

Jeg har ikke selv prøvet at købe på en fake butik, men jeg har flere gange fået ønskesedler med links til disse falske netbutikker. Det er ærgerligt, men det kan somme tider være svært at gennemskue, hvad der er Nike Free Run Danmark ægte butikker og hvad der er fup. Du kan ikke alene bruge prisen på skoene som en indikator for om det er falske forretning. Mit bedste råd, hvis du er i tvivl, er at læse så meget tekst som muligt på hjemmesiden og tjekke for om det reelt set er en dansker, der har skrevet teksten, eller om det er en maskine, der har oversat fra et andet sprog. Hvis du bruger noget tid på at undersøge hjemmesiden, kan du ofte lure om det er en falsk hjemmeside eller ej.

Bedste tip: Er du i tvivl, så lad vær og gå til en velkendt forhandler.

Du kan læse mere om hvordan du undgår at blive snydt i disse falske forretninger på E-mærkets hjemmeside, hvor de har en guide til hvordan du spotter en online fup forretning.

Spot en fupbutik

På E-mærkets hjemmeside, som vi har linket til herover finder du otte rigtigt gode råd til undgå at købe dine nye Nike Free hos en fup butik på nettet. Vi har samlet de tre bedste, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvad du skal være opmærksom på når du prøver at finde et online butik til køb af Nike Free.

 1. Mange stave- og sprogfejl: Fupbutikkerne med Nike Free er ofte skrevet af maskiner eller oversat af selvsamme fra et udenlandsk sprog. Al teksten er derfor ofte præget af et ubehjælpeligt sprog og masser af fejl. Samtidigt vil du ofte se en masse ord og sætninger som: Tilbud Nike Free, udsalg Nike Free, Nike Free billig og lignende.
 2. Produktnavn i hjemmesidens navn: Dette endnu et klart signal, som bør få dine advarselslamper til at blinke. Når en hjemmeside hedder www.billignikefree.com/dk eller lign. så er det ganske sikkert at det hjemmeside baseret på fusk. Dette er et af de værktøjer som fuskerne bruger til at komme højere op i google, fremfor reelle løbebutikker på nettet.
 3. Manglende virksomhedsoplysninger: Kan du ikke finde frem til en hjemmeside/butiks virksomhedsoplysninger eller at de falske, så er det også et klart tegn på at stoppe. E-mærkede butikker kan altid tjekkes på e-mærkets hjemmeside og CVR numre kan tjekkes på cvr.dk.

Pas på med at købe fra falske Nike Free butikker. Selvom der øjensynligt kan være mange penge at spare og Nike Free løbeskoene er billigere, så er der ingen grund til at blive taget ved næsen. Vi sammenligner kun priser fra godkendte og velkendte løbebutikker, som du kan stole på.

Overordnet vurdering af Nike Free løbesko

Efter at have testet og lavet en anmeldelse af Nike Free, skal det hele selvfølgelig sluttes af med en overordnet vurdering af Nike Free, som samler op på anmeldelsen og alt hvad jeg ved, og synes om Nike Free. De ting jeg bedst kan lide ved Nike Free er skoens design, som er i særklasse blandt løbesko. Det er klassisk Nike og helt sikkert en af grundene til at Nike Free er blevet så populær som den er. En anden ting er prisen. I starten var Nike Free ikke en billig løbesko, men efter at konkurrencen er blevet større og udbuddet lige så, er det typisk nemt at finde Nike Free på tilbud og udsalg til lave priser. Dermed er Nike Free blevet billig, både som løbesko og som sneaker. Det er virkelig forfriskende.

Nike free løbe

Som løbesko

Løber du 1-2 gange ugentligt kan Nike Free være et fornuftigt valg til dine små løbeture. Jeg anbefaler ikke at løbetræne i Nike Free til marathon eller lignende længere distancer. Der er der andre minimalist løbesko, jeg hellere vil anbefale dig.

kritik af free

Som fritidssko

Som fritidssko er den utrolig behagelig og fed. Den passer både til festlige og mere afslappende begivenheder, uanset hvor og hvordan du bruger Nike Free, så vil den næsten altid matche stilen på bedste vis. Simpelt design og kraftige farver har skabt en vinder. Køb Nike Free i Danmark eller udlandet – men pas på at du ikke køber fra en fup butik. De forrestninger jeg har listet, er alle godkendte og brugt af flere tusinde brugere dagligt.

Nike Free sammenlignet med Nike Roshe Run

I en sammenligning af Nike Roshe Run og Nike Free vil du hurtigt opleve hvordan begge sko er lavet som fritidssko og ikke løbesko.

Test og anmeldelse af Free og Roshe Run

Lette, komfortable og med god ventilation (bedst ventilation i Nike Roshe Run).

Nike Free versus Nike Roshe Run

Læs mere om Nike Roshe Run fritidssskoen her.

Nike Free sammenlignet med Nike Roshe Run sko

Generelt lækre sko til fritidsbrug.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 699 DKK Til butik
1-2 dage 719 DKK Til butik
2-4 dage 900 DKK Til butik
1-2 dage 1.000 DKK Til butik