Nike Flyknit forklaret på jysk samt oversigt over modeller

Den avancerede Nike Flyknit teknologi er inspireret af feedback fra løbere over hele verden, som manglede en løbesko med det stramme og komfortable, og nærmest ubemærkede, fit du kender fra sokker. Nike lyttede og leverede. Ud fra deres R&D afdeling kom Nike Flyknit! Her finder du min komplette guide til Nike Flyknit for både herre og damer. Jeg har testet skoene, prøvet dem af i alle slags forhold og kan nu vende tilbage til dig med en guide og anmeldelse af Nike Flyknit.

nike flyknit - nikes nye overdel

Min guide er bygget op, så du først bliver introduceret til Flyknit skoene, den avancerede teknologi, ser nogle cool billeder og meget mere. Længere nede i artiklen kommer min anmeldelse og opsummering af den seneste revolutionering fra Nike.

Find bedste pris på Nike Flyknit

  • Nike Flyknit Racer
  • Nike Flyknit Lunar
  • Nike Flyknit Free
  • Nike Flyknit Air Max

samling nike flyknit sko

Hvad er Flyknit?

Flyknit er en samlet betegnelse, for alle de løbesko, fritidssko og sportssko, som bruger den avancerede Flyknit teknologi i overdelen. Efter at være blevet bedt om at lave en ny løbesko, med et bedre og mere komfortabelt fit, tog Nike ud på en fire-årig mission for at udvikle en ny teknologi. En teknologi, som nu er kendt som Nike Flyknit. De stillede høje krav til eget arbejde og det færdige resultatet. Det store problem lå i at lave en overdel, som var let og tilpassede sig foden, uden at miste holdbarhed og struktur.

overdel i nike sko af flyknit

Det som Nike har gjort er at de har strikket overdelen og præcist placeret den nødvendige support, fliksibilitet og åndbarhed. Det hele på unik vis samlet i ét lag. Inden de producerede de første løbesko, havde de gang på gang forfinet og forbedret teknikken, så den fungerede optimalt. Resultatet blev en fjervægter, med et fit der tilpasser sig ejerens fødder og en nærmest sømløs overdel.

Nike Flyknit teknologi

En af de vigtigste parametre under udviklingen af Nike Flyknit var at vægten skulle holdes helt i bund. Ved at strikke overdelen i polyester yarn, som er garn af polyester er der kommet en masse mikroskopiske huller i skoen, som udover at holde vægten nede i fjervægtsklassen, også hjælper til at give skoene deres tight og behagelige fit, samt en åndbarhed der gør at skoene holder sig friske i lang tid. Selve overdelen er mere lukket og tæt, der hvor foden har bruge for ekstra støtte. Områder på foden, hvor behovet for støtte er mindre, da er materialet mere åbent og lettere.

nike flyknit front

Det strikkede materiale er også en af hemmelighederne bag det ekstremt komfortable og tætte fit, som du får i et par Nike Flyknit sko. Garnet af polyester er blevet strikket i en helt speciel struktur. Strukturen tilpasser sig fodens struktur og udformning, for at give samme lækre fit, som du helt sikkert kender fra dine løbesokker. Nike Flyknit er løbesko, som du ikke lægger mærke til at du har på.

Nike flyknit reklame

For at give skoen den nødvendige og skræddersyede støtte omkring foden, har de kombineret Flyknit med deres meget populære dynamic Flywire teknologi, som omkranser foden fra sål til snørebånd. Dynamic Firewire har nogle stærke strenge, som løber op omkring siden af foden og kan indstilles og justeres med snøresystemet. Dynamic Firewire giver præciset den støtte som din fod har brug for og den giver støtten, der hvor behovet er størst.

flywire i nike flyknit

Miljøvenlig løbesko

Udover at være ekstremt høj teknologisk og være med til at presse grænserne for performance orienterede sko, er Nike Flyknit også meget miljøvenlige sko. Under produktionen af Flyknit overdelene vejer spildmaterialet ikke mere end det papir, som skoen oprindeligt blev tegnet på. De har skabt en skoteknologi, som ikke sviner naturen til, og som forhåbentligt vil få endnu flere til at komme udenfor og nyde naturen i et par lette og behagelige Nike Flyknit sko. Nike Flyknit reducerer affald fra producering af overdel med 88%

ekstra support i flyknit

Fordele og ulemper

Her vil jeg forsøge at gøre rede for fordelene og ulemperne ved Nike Flyknit. Jeg har været imponerende over skoene og deres performance, selv efter mange km på vejene og på mindre trails. Som altid er der dog nogle småting, som man kunne ønske var gjort lidt anderledes. Måske er det bare min fod, mine høje krav eller opmærksomhed på detaljer. Men i hvert fald herunder kommer min miste og fordele og ulemper ved Nike Flyknit. Først en overskuelig liste og derfor en mere detaljeret gennemgange af de forskellige elementer.

Fordele

  • Lav vægt
  • Komfortabelt fit
  • Overraskende god støtte
  • Flot design

Ulemper

  • Holdbarhed
  • I den dyre ende

Fordele ved Nike Flyknit

Lav vægt

Det første du vil ligge mærke til, eller rettere sagt ikke lægge mærke til, er vægten på Nike Flyknit. Den er presset helt i bund og er så let at du nærmest ikke kan mærke at du har den på. Jeg elsker fornemmelsen af at løbe let på tå og med et par løbesko, som sidder tæt og har en lav vægt. Den lave vægt, gør at du ikke behøver at bruge så mange kræfter på at løbe. En forskel på 100 gram gør en stor forskel, når du tager omkring 1000 skridt/km. Og Nike Flyknit er nogle af de letteste sko på markedet.

nike flyknit bagfra

Komfortabelt fit

Nike har virkeligt formået at skabe noget helt specielt med Nike Flyknit. Skoene smyger sig dejligt og tæt omkring foden. Den sidder tæt uden at stramme. Vejer ingenting, men er behagelig at løbe i og jeg følte ofte at jeg ingen løbesko havde på. Hvor fantastisk er det ikke lige. Jeg var rimeligt skepsis, da Nike kom ud med skoen og solgte den på at den skulle sidde lige så komfortabelt som en sok. Men jeg er overbevist. I’m a believer.

Nike flyknit test2

God støtte omkring foden

Selvom materialt er tyndt og nogle steder nærmest gennemsigtigt, så giver Nike Flyknit, en for mig, overraskende god støtte rundt om hele foden. Jeg synes virkeligt at skoens dynamic flywire fungerer optimalt. Den minimalistiske løbesko, sidder helt tæt rundt omkring foden og føles sikker og stabil ved de vigtigste områder. Mere kan jeg ikke ønske mig af støtte.

Mindre note til Dynamic Flywire. Det irriterede mig dog lidt at jeg hver gang skulle spænde snørebåndene, og herigennem Dynamic Flywire, helt fra bunden hver gang, for at få det fit, som jeg havde vænnet mig til. Det er dog en mindre ting.

kappen bagtil i flyknit

Jeg bør dog nok gøre opmærksom på at jeg gennem flere år har været vant til at løbe i mere minimalistiske løbesko, som har mindsket mit behov for støtte. Hvis du har været vant til løbe i løbesko med høj grad af støtte, vil det helt sikkert kræve noget tilvænning af gå over til en Nike Flyknit.

Flot design

Uden at blinke kan jeg sige at jeg synes Mike Flyknits design er et af de absolut flotteste på markedet. Den minimalistiske overdel, som er blevet kombineret med de kraftige og fluorescerende farver spiller totalt i min bog. Samtidigt er det næsten som om at man kan se igennem skoen. Og selvom jeg ikke finder mine fødder specielt flotte, så ser det virkeligt lækkert ud med en sko som smyger sig rundt om foden. Selv når man løber på asfalt, kan man drømme sig hen til en verden, hvor man sprinter rundt i bare tæer på en græsmark.

Ulemper ved Flyknit

Holdbarhed

Uanset hvor glad jeg er for den minimalistiske overdel, der smyger sig til foden, så må jeg dog også indrømme at jeg har mine tvivler omkring holdbarheden på Nike Flyknit. Materialet er virkeligt tyndt. Jeg har endnu ikke oplevet endnu, men jeg vil anbefale dig at passe ekstra på, hvis ikke du løber på asfalt. Især passe på slag, grus der springer op eller at løbeskoene rammer nogle skarpe objekter på vejen. Samtidigt vil jeg nok passe på med at spænde skoene alt for kraftfuldt, da strengene som forbinder Dynamic Flywire med snørebåndene virker en smule skrøbeligt. Alt i alt, så har jeg mine tvivler om holdbarheden på Nike Flyknit, men hvis du er opmærksom på det og passer på skoene, skal de nok holde til rigtigt mange km.

Høj pris

Jeg synes priserne ligger lidt i den høje ende. Det har helt sikkert noget at gøre med at teknologien er helt ny, og der endnu ikke er så mange modeller, så Nike vil gerne holde prisen lidt oppe, så de kan fastholde et godt og eksklusivt rygte i noget tid endnu. Men priserne vil helt sikkert falde inden for et par år, spørgsmålet er bare om du kan og vel vente på at Nike Flyknit bliver billigere.

stil nike flyknit air max

Jeg har dog forsøgt at finde de bedste tilbud på Nike Flyknit, så du kan finde dine nye løbesko med den største rabat. Det har ikke været nemt at finde, men du kan helt sikkert spare mange penge ved at bruge iloebesko til at finde billige Nike Flyknit til både herre og damer.

Jeg prøvet at lave min bedste vurdering og anmeldelse af Nike Flyknit, gennem længere tids test. Jeg håber du kan bruge min guide til at finde dine næste Nike Flyknit.

Nike Flyknit sko

Herunder får du et samlet overblik over de vigtigste sko i sortimentet af Nike Flyknit. Der findes flere forskellige sko i serien af Nike Flyknit. Uanset hvilken du vælger at kigge videre på, er de alle kendetegnet ved den lave vægt, ekstremt komfortable fit og høje performance. Som altid ved Nike, så står designet ikke tilbage for skoens performance. Og det er alle sammen sko, der bliver lagt mærke til. De fås i mange farver, nogle mere tilbageholdende, men de fleste er stærke fluorescerende farver. Præcist som jeg godt kan lide dem.

Nike Flyknit Racer

Den innovative Nike Flyknit Racer får den struktur og støtte fra den nye Nike Flyknit teknologi, som har kunne læse mere om højere oppe i artiklen. Som et resultat af dette er løbeskoen ekstremt let og har et præcist fit, som blot føles som et ekstra lag hud. Det er ikke uden grund af verdens bedste marathon løbere bruger denne løbesko i konkurrencer.

Det er en unisex løbesko, som bruger herre størrelser.

Nike Flyknit racer

Nike Flyknit Lunar

En ideel blanding af styrke, støtte og komfort. Nike Flyknit Lunar har et ultra let fit og den meget roste Lunarlon stødabsorbering. En kombination af to af Nike’s mest populære og roste teknologier. Lidt tungere end Nike Flyknit Racer, men giver mere støtte og bedre stødabsorbering. Hvor Racer’en mest er en konkurrence sko, kan Nike Flyknit Lunar godt bruges i træningsøjemed.

Løbeskoen fås både i en herre og dame model, med specificerede størrelser til hvert køn.

Nike Flyknit lunarglide

Nike Free Flyknit

Den ekstremt populære hverdags- og løbesko, Nike Free, er nu også blevet skabt i en version med den tekniske Flyknit overdel. Nike Free slipper din fod løs, så du kan gå naturligt  med den støttende overdel og en meget fleksibel ydersål med lav profil.

Nike Free Flyknit fås til både herre og damer. Der er specifikke features for hver model.

Nike free flyknit

Nike Flyknit Air Max

Ultralet støtte mod maksimal støbabsorbering i Nike Flyknit Air Max løbeskoene. Dette er den mest fleksible Air Max model til dato. Den effektive støbabsorbering, som er blevet brugt i Nike løbesko i mere end 30 år er her kombineret med Flyknit overdel uden syninger og samlinger.

Nike Flyknit Air Max findes i modeller til herre og dame.

Nike flyknit air max

Afsluttende kommentarer om Nike Flyknit

Det var min samlede anmeldelse og vurdering af Nike Flyknit. Jeg håber du har kunne bruge den, og guiden har hjulpet dig videre. Hvad enten en Nike Flyknit, skal være din næste løbesko eller ej, så håber jeg at anmeldelsen har været brugbar. Nike Flyknit er en revolutionerende teknologi, som helt sikkert vil tage løbesko, og endda fodboldstøvler, videre i udviklingen. Om den er præcist så revolutionerende og fantastisk som Nike’s altid vilde og underholdende markedsføring lover, er jeg ikke helt sikker på. Men jeg har været rigtigt godt tilfreds med mine Nike Flyknit løbesko efter at have testet dem gennem en længere periode.

nike flyknit bagdel

Du kan altid bruge iloebesko til at finde de seneste guides, anmeldelser og reviews af de nyeste løbesko. Samtidigt har vi lavet en smart sammenligning på priser, så du altid kan finde markedets bedste pris på løbesko, således også Nike Flyknit.