Nike Flyknit Air Max – anmeldelse og de største besparelser

nike flyknit air max topNike Flyknit Air Max er en topmodel fra Nike. Det er en klassisk løbesko med en ekstremt behagelig støddæmpning. Her på siden har jeg samlet:

 • Min anmeldelse
 • Fordele og ulemper ved Air Max
 • Prissammenligning

OBS: Køb i dag og spar (AFP: Der skete en fejl ved indlæsning af pris fra tabellen med id ‘161’) kroner gennem denne side. Normalpris: 1.600 kroner. Gode tilbud i dag!!

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
 

Hvad er nyt?

Nike Flyknit Air Max er den nye topmodel hos Nike. Den klassiske løbesko, Air Max, er blevet kombineret med den nye Flyknit overdel, for at give dig en lettere løbesko, som stadig har den populære støddæmpning Air Max.

Nike Flyknit Air Max er en helt ny model, som først er blevet lanceret i begyndelsen af 2014.

Det en kombination af to forskellige populære teknologier, den klassiske Air Max støddæmpning og den helt nye og revolutionerende Flyknit overdel.

Nike selv siger at ultralet støtte møder maksimal støddæmpning. Og det er sandt.

Flyknit Air Max har en meget let overdel og ekstremt effektiv støddæmpning i de luftfyldte kapsuler inde i sålen.

 

 

 

 

Skoen har reflekselementer, så du nemmere kan blive set når du løber i mørke

 

Hurtige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Normal bredde
 • Underlag: Asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 2100 DKK

Nice to know

 • Flyknit overdel
 • Air Max Unit
 • Dynamic Flywire
 • Waffle Pattern Outsole

Fun to know

 • Vægt: 363 gram (herre str 42)
 • Naturlig Range of motion
 • Reflekselementer

 

Personlige erfaringer

Førstehåndsindtryk

Mine forventninger var høje. Med det prisskilt, som sidder på Nike Flyknit Air Max har jeg tilladt mig at forvente noget ekstraordinært. Jeg bliver ikke skuffet. De skinner da jeg tager dem ud af skoboksen og er virkeligt fede. Jeg kan absolut ikke vente, så jeg hopper ned i de nye Nike Flyknit Air Max med det samme og strammer dem til. De sidder komfortabelt og stramt omkring foden. Umiddelbart er der ingen irritationspunkter. Jeg bliver nødt til at løbe ud med det samme, og tager en rolig løbetur.

Nike Flyknit Air Max brand mode stil

Jeg synes det føles lidt mærkeligt at løbe rundt i Flyknit Air Max, der er virkeligt meget stødabsorbering og de ligger helt sikkert op til at lande meget på hælen. Noget jeg normalt prøver at undgå i mine mere minimalistiske løbesko, jeg normalt løber i. Efter nogle kilometer er jeg dog ved at vænne mig til fornemmelsen, men jeg må indrømme at jeg er lidt nervøs for om jeg har smidt penge ud af vinduet.

Nike Flyknit Air Max Danmark løbesko

Efter 100 km

Efter mange flere km og mange flere løbeture i Nike Flyknit Air Max er jeg ikke længere nervøs for, om jeg har smidt penge ud af vinduet. Efter en tilvænningsperiode, har jeg vænnet mig til skoen og dens kraftfulde stødabsorbering, og er faktisk blevet ret glad for det. Især til løbeture på asfalt, fungerer det rigtigt godt. Jeg har testet løbeskoen på trails, men det fungerede ikke rigtigt, så jeg holder mig til løbeture på asfalt.

Nike Flyknit Air Max billede farver

Flyknit Air Max er stadig lige så komfortabel, som den var lige da jeg tog skoen på første gang, og det er behageligt at løbe i skoen. Den styrer lidt dit løb og bevægelsen i hæl til tå rullet. Især til rolige løbeture i kontrolleret tempo er det en fornøjelse. Til tempoture og intervaller er jeg dog ikke så vild med skoen. Den er i den tungere ende og når jeg gerne vil lande længere fremme på foden føles det lidt mærkeligt. Til længere løbeture i roligt tempo på hårdt underlag er løbeskoen dog super!

Nike Flyknit Air Max anmeldelse

Hvad har andre sagt om skoen

Her kan du læse hvad andre løbere har sagt om Nike Flyknit Air Max, når de har anmeldt løbeskoen. Selvom jeg går dybt ind i min test af skoen, er det altid godt for dig at se hvad andre løbere har sagt. Måske er der en af de andre, der er en løber på samme niveau som dig. Lige herunder kan du se, hvordan brugerne på Nike.com har anmeldt Nike Flyknit Air Max dame modellen. Længere nede kommer der mere personlige anmeldelser.

Kasper Mønsted, Slagelse, Løber 30-50 km/uge

 • Jeg har gennem de seneste år primært løbet i Air Max og i mine Flyknit sko, og nu har de kombineret de to. Vildt! Jeg kan ikke komplimentere disse sko nok for deres komfort. Det er de mest komfortable sko, jeg nogensinde har løbet i! Men..... Jeg har logget mine løbeture de sidste to år med sportsur og sensor. Hvordan kan det seriøst være at disse sko ikke er Nike+ kompatible? Det er min eneste klage. 2100 kr for Nikes topmodel indenfor løbesko og så har de ikke den bedste del af Nike Running.–Kasper Mønsted, Slagelse, Løber 30-50 km/uge

Det er ikke længere bidende nødvendigt med Nike+ kompatible løbesko, da du i stedet kan bruge Nike+ Fuelband, Nike+ app, Nike+ Sportsur etc. for at tracke din daglige aktivitet eller løbeture. Læs mere om Nike+ her.

Jens Albrechtsen, Haderslev, Løber 0-20 km/uge

 • Hver en krone værd. En løbesko som kombinerer stærk teknologi og får det til at spille 100%. Ser frem til yderligere farver. Det er helt sikkert også min næste løbesko.–Jens Albrechtsen, Haderslev, Løber 0-20 km/uge

Line Petersen, Lemvig, 10-30 km/uge

 • Et rigtigt godt valg af løbesko, som jeg kan kan anbefale. De er meget komfortable og giver mig en rigtigt god fornemmelse når jeg løber. Jeg synes dog prisen er lige i overkanten. Men jeg er alligevel blevet glade for dem.–Line Petersen, Lemvig, 10-30 km/uge

Nike Flyknit Air Max størrelse

Størrelsen på Nike Flyknit Air Max er sammenlignelig med størrelsen på andre løbesko. Skoen er hverken stor, lille, smal eller bred i sit fit. Du kan derfor godt regne med at Flyknit Air Max passer, hvis du køber den i din almindelige størrelse. Du behøver derfor ikke tænke videre over, eller undersøge, hvilken størrelse Nike Flyknit Air Max du skal købe.

Nike Flyknit Air Max træning 2014

Fordele og ulemper

 

Fordele

Komfort

Jeg mener at komforten er Nike Flyknit Air Max' største fordel. Både i form af den effektive støddæmpning, som jeg vil snakke mere om nedenunder, og den komfortable fornemmelse omkring foden. Flyknit overdelen sidder rigtigt tæt omkring foden, både ved ankel og mellemfod. Jeg føler at overdelen lige kommer til at sidde ekstra godt om foden, når jeg spænder snørebåndene.

Effektiv støddæmpning

Den meget markante støddæmpning med Air Max Unit, som også tydeligt ses igennem sålen, er virkeligt effektiv og komfortabel. Den er blød, uden at blive for blød, og giver god respons, uden at det føles som om at der er fjedre under foden. For dig som gerne vil have en løbesko, med god støddæmpning, fås det nok ikke meget mere effektivt end med Nike Flyknit Air Max.

Behagelig fornemmelse

Som en kombination af de to ovennævnte fordele, giver Flyknit Air Max en virkelig komfortabel løbefornemmelse, som jeg lige skulle vænne mig til, men som jeg efterfølgende syntes godt om. Selv det at løbe på asfalt, som jeg ofte finder lidt ubehageligt, er det en fornøjelse at løbe i Nike Flyknit Air Max.

Design

Her er der ikke så meget at sige. Jeg synes Nike Flyknit Air Max er virkeligt fed og brugen af de mange neoninspirerede farver fungerer vildt godt. Den er iøjnefaldende og cool. Så cool, at du sikkert vil se lige så mange der bruger Flyknit Air Max som sneaker, som folk der bruger den som løbesko.

Ulemper

Pris

Nike Flyknit Air Max er dyr. Selvom vi har fundet de bedste tilbud og udsalgspriser på Nike Flyknit Air Max, så er den stadig ikke billig. En vejledende pris på 2100 kr, gør skoen virkeligt eksklusiv. Jeg synes det er i overkanten for en løbesko, og kan ikke lade være med at tænke på hvor meget jeg betaler for brand og historie.

Hæl til tå transition

Jeg er vant til at løbe i mere minimalistiske løbesko, og skulle bruge noget tid til at vænne mig til den meget kraftige stødabsorbering der er i Flyknit Air Max. Efter at jeg havde vænnet mig til, synes jeg det var komfortabelt og blev godt tilfreds med det. Jeg synes dog stadigt det føles lidt mærkeligt med den meget skostyrede hæl til tå transition og savner den naturlige løbefornemmelse.

Støtte omkring foden

Selvom Flyknit overdelen smyger sig omkring foden, kan jeg godt nogle gange føle at støtten omkring mellemfoden ikke er helt tilstrækkelig. Det betyder at det er som om at overdelen falder lidt sammen og giver foden en flad fornemmelse. Jeg oplevede det især når jeg løber i et højere tempo, måske heller ikke helt det som skoen er beregnet til.

Vægt

Det er en tung sko, selvom Nike har gjort meget for at gøre Flyknit Air Max lettere, så er det stadig en meget tung løbesko, som vejer ind på ca. 363 gram, hvilket er meget for en løbesko.


 

Derfor skal du købe Nike Flyknit Air Max

Der er flere gode grunde til at købe Nike Flyknit Air Max. Jeg har her samlet de mest fremtrædende grunde jeg fandt i min test og anmeldelse til at købe Flyknit Air Max. Komfort og design er her de store vindere.

 • Nike Flyknit Air Max er en af de mest komfortable løbesko jeg har prøvet
 • Den meget populære og udbredte støddæmpning Air Max er virkeligt effektiv, og selv på asfalt føles stødet blødt
 • Flyknit Air Max kan bruges af mange forskellige løbere på tværs af løbestil
 • En mængdetræningssko, som kan holde til mange kilometer løb
 • Designet i Nike Flyknit Air Max er både flot og iøjnefaldende

Del 1: Hvem henvender Nike Flyknit Air Max sig til?

Nike Flyknit Air Max teknik

Løbestil

Løbeskoen henvender sig primært til den neutrale løbere, men da den har rigtigt meget og effektiv støddæmpning, kan Flyknit Air Max også bruges af let over- og underpronerende løbere.

Pasform

Pasformen i Flyknit Air Max sidder lige i skabet. Den tynde og ventilerende Flyknit overdel smyger sig omkring din fod. Snørebåndene er forbundet med overdelens Dynamic Flywire, som spænder hele overdelen tæt omkring foden, når du binder dine snørebånd. Pasform og komfort er en af de største, hvis ikke den største, fordele i Nike Flyknit Air Max.

Underlag

Skoen er primært til asfalt og hårdt underlag. Den kan bruges på velplejede grusstier, men den stødabsorberende waffle ydersål giver ikke nok greb til singletrails eller andre ujævne og glatte underlag.

Nike Flyknit Air Max løb

Pris

Prisen er høj, selvom du kan finde Flyknit Air Max på tilbud eller udsalg, er den vejledende pris på 2100 kr stadig så høj at løbeskoen absolut ikke bliver billig. Det er en rigtigt god løbesko, som jeg har været meget glad for, men jeg synes alligevel at prisen er lige pebret nok. Det er mindst nogle hundrede kroner mere end selv de dyreste modeller fra andre brands, så jeg får i hvert en fornemmelse af at jeg betaler mange penge for navn og brand, hvilket jeg ikke er kæmpe fan af.

Vægt

Selvom Flyknit overdelen er ekstremt let, er den stødabsorberende Air sål stadig ret tung. Derfor ender Nike Flyknit Air Max også med en vægt på 363 gram for herre størrelse 42.

Skotype

Det er en løbesko, som primært henvender sig til dig som løber størstedelen af dine træningskilometer på asfalt. Den kraftige stødabsorbering, gør det til en behagelig oplevelse, og meget komfortabelt, at løbe på asfalt. Samtidigt vil jeg mest grundet skoens høje vægt, betegne Nike Flyknit Air Max som en træningssko. Den er for tung til at være en konkurrence løbesko, den er dermed rigtigt god til mængdetræning og kan holde til mange km på landevejen.

Nike Flyknit Air Max sport løbetræning

Drop

Jeg har ikke kunne finde det præcise hældrop, men det er helt sikkert ganske signifikant. Jeg vil mene at det ligger et sted mellem 12 og 20 mm. Det er meget komfortabelt for dig, som lander på hælen eller har brug for ekstra støtte og stødabsorbering. Jeg skulle dog vænne mig til det meget udprægede drop, da jeg er vant til at løbe i løbesko, som har et noget mindre drop, men da jeg først havde vænnet mig til det, fandt jeg det komfortabelt.

Del 2: Hvordan er den opbygget?

Ydersål

Ydersålen er lavet i Nike’s velkendte waffle design, som er blevet redesignet til den nye Flyknit Air Max, så ydersålen er endnu lettere end før, samtidigt med at den distribuerer din vægt mere ligeligt, hvilket giver dig en bedre løbefornemmelse og forbedret greb i løbeskoen.

Mellemsål

Inde i mellemsålen findes den meget populære Air Max Unit, som befinder sig igennem hele foden. Max Air Unit udnytter lukkede kapsuler fyldt med luft, til at give den mest effektive og behagelige stødabsorbering. I denne model har de brugt nogle nye kapsuler, som er mere aflange, for at give et mere naturligt rul fra hæl til forfod. Samtidigt er mellemsålen blevet gjort mere fleksibel med Flex Grooves, for at give dig fod en mere naturlig range of motion (red. fodens bevægelse).

Nike Flyknit Air Max tilbud

Hæl

I hælen er Air Max Unit’en størst og giver derfor mest mulig stødabsorbering her. Det er en god sko til dig som lander meget på hælen og ruller henover foden i dit løb.

Midtfod

I midtfoden er der også Air stødabsorbering, men ikke lige så udpræget som i hælen. Området omkring midtfoden er bygget til at lade din fod glide henover, så du kan få et godt afsæt igennem tæerne.

Forfod

I forfoden sidder der flere, men mindre, Air Max units som giver dig et stabilt afsæt med god støtte til fod og løbestil. Nike Flyknit Air Max har fokuseret meget på at forbedre løbefornemmelsen og rullet henover foden, fra hæl til forfod, og her er den specialiserede Air stødabsorbering i forfoden helt essentiel.

Nike Flyknit Air Max sneaker

Overdel

Overdelen er det mest revolutionerende i de spritnye Nike Flyknit Air Max. Overdelen er blevet vævet af blot en tråd i polyester garn, hvilket giver en fantastisk let overdel. Flyknit overdelen har en fantastisk ventilering, da der er masser af små og mikroskopiske huller i overdelen. For at overdelen giver støtte nok, og for at lade skoen få det mest komfortable fit, er der omkring svangen, på midten af foden, flere dynamic flywires, som sidder i sammenhæng med snørebåndene. Disse spændes op når du binder snørebåndene, hvilket sikrer det meget tætte og komfortable fit omkring foden.

Forskel fra dame og herre Nike Flyknit Air Max

Udover designet er der ingen forskelle på Nike Flyknit Air Max dame til Flyknit Air Max herre. Både herre og dame modellerne har flyknit overdel, den nye, og redesignede, waffle ydersål og den støddæmpende og fleksible Air Max Unit. Nike Flyknit Air Max til både herre og dame har nogle meget iøjnefaldende designs med kraftige neonfarver. Dame modellerne har nogle mere feminine farvekombinationer. Du kan købe både herre og dame Nike Flyknit Air Max i Danmark.

Nike Flyknit Air Max tilbud udsalg

Køb Flyknit Air Max på udsalg eller tilbud online

Nike Flyknit Air Max er ikke nogen billig løbesko. Det er meget svært at finde Flyknit Air Max på tilbud eller på udsalg online. Især at finde Nike Air Max Flyknit i Danmark på tilbud er svært, men ikke umuligt. Jeg har fundet de bedste og laveste priser på Nike Flyknit Air Max og samlet alle priserne i prissammenligningen øverst i anmeldelsen. Hvis du køber i udenlandske webshops, kan der være mange penge at spare på køb af Nike Flyknit Air Max.

Sammenligning med andre sko

En guide og anmeldelse af Nike Flyknit Air Max bør også sammeligne Flyknit Air Max med andre løbesko, så du har nogle gode muligheder for at vælge. På opbygning, løbestil og -performance kan man godt sammenligne skoen med andre løbesko. Det er oplagt at sammenligne Flyknit Air Max med de andre løbesko i Nike Air serierne eller med andre løbesko, som har god stødabsorbering og støtte omkring foden som den populære løbesko New Balance 1260, den meget udbredte Asics Gel Nimbus til neutrale løbere, hvis du vil kigge efter noget i et lavere prisleje, kan du kigge på den gode, men ikke så kendte Adidas Supernova Glide løbesko. Vil du gerne have den ekstremt lette og meget ventilerende overdel i Flyknit, men i stedet for rigtigt meget støtte, have en mere naturlig gang og løbestil, prøv da Nike Free Flyknit til natural running.

Nike Flyknit Air Max forskellige modeller

Opsummering

Udfra min test af Nike Flyknit Air Max kan jeg. uden at blinke, konkludere at det er en mere end glimrende løbesko, til dig som gerne vil have maksimal stødabsorbering og, som løber de fleste af løbeturene på asfalt eller andet hårdt underlag. Jeg synes fortsat at Nike Flyknit Air Max er for dyr, så selvom den er holdbar og du kan løbe mange km i den, kan du på den anden side få næste to par løbesko, for samme pris. Og de vil unægteligt holde længere. Jeg er dog stadig virkeligt vild med designet på Nike Flyknit Air Max.

Prissammenligning

Nu mangler du bare at købe skoene. Her er links til de bedste, mest sikre og billigste forhandlere.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik