Nike Epic React Flyknit 2 | Test og review

Nike Epic React er det første skud på stammen i forhold til at Nike skal introducere deres REACT teknologi til løberne. Et helt nyt materiale og en en helt ny form for mellemsål som er op til 13% bedre (målt på energi) i forhold til den ultra populære Lunarlon mellemsål fra Nike. Nike Epic React bliver et hit, det er vi slet ikke i tvivl om. Her får du bl.a.:

 • Review og test af Nike Epic React
 • Fordele og ulemper ved Epic React
 • Brugertest
 • Find bedste pris på Nike Epic React
 • Teknisk gennemgang af Nike Epic React

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 551 kroner. Normalpris: 1.250 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


Bemærk: Vægten på skoen oplyst i videoen er fokert. Teknikken drillede, beklager.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Nike Epic React 2

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
5-7 dage 649 DKK Til butik
3-5 dage 675 DKK Til butik
2-5 dage 749 DKK Til butik
1-2 dage 757 DKK Til butik
1-7 dage 859 DKK Til butik
3-5 dage 914 DKK Til butik
1-2 dage 1.200 DKK Til butik
3-5 dage 1.241 DKK Til butik
 

Prissammenligning Nike Epic React

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 649 DKK Til butik
2-5 dage 869 DKK Til butik
1-2 dage 1.200 DKK Til butik
3-5 dage 1.242 DKK Til butik
 

 

test af nike epic react

 

Nike Epic React Flyknit 2 – hvad er der sket?

Nike Epic React Flyknit er vel sagtens en af de løbesko som har haft den største succes hos Nike indenfor i hvert fald de sidste 10 år. Uden at være 110% sikker på tallene, så forlyder det at Nike Epic React Flyknit blev en af de bedst sælgende sko i 2018. Ikke bare i Danmark, men generelt på verdensplan. Og det syldes blandt andet den meget alsidige brug. Når en løbesko kan dække både lange distancer og hurtige løb, så når man rigtig langt.
Nu er tiden så inde til at Nike lancere deres version 2 af denne Nike Epic React. For selvom version 1 var en kæmpe succes, så er der jo altid plads til forbedring. Og det er fedt ved Nike, de stiller sig ikke tilfredse med noget. Hvis der er noget som kan opgraderes, så bliver det opgraderet.

Overdelen har fået en tur igennem opgraderings maskinen. Faktisk er det lykkes at gøre en allerede fleksibel og støttende overdel endnu mere støttende og fleksibel. Du vil også opdage at brandingen på siden af skoen er blevet større (Nike logoet) Nike Epic React 2 indeholder naturligvis stadigvæk en overdel der er bygget op i Flyknit all-over. Og det gør den stadigvæk til en af de mest lette-alsidige løbesko du kan forestille dig.

Hælen var et punkt som vi har erfaret at nogle løbere var utilfredse med. Ikke sådan utilfredse at den direkte var generende når man løb i skoen. men blandt andet højden på hælen var et springende punkt. Det er der i Nike Epic React Flyknit 2 lavet om på. Faktisk har man sænket højden på hælen, samtidig med at man har gjort den mere stabil. Den griber bedre fat i din hæl/akillesene.

Skoens yderligere features er der ikke rørt ved. Det er stadigvæk med en fuld React mellemsål, den sømløse overdel og selvfølgelig stadigvæk som neutral løbesko.
Vores vurdering af disse opdateringer er blot at det tager skoen til nye højder. Kan ikke se at disse forbedringer skulle have en negativ indflydelse på en allerede fantastisk løbesko. Så mon ikke vi ser en version 3 af Nike Epic React Flyknit. Det skulle undre os meget hvis ikke vi gjorde.

Det her skal du bemærke ved Nike Epic React

Nike er ikke kendt for at smide noget på gaden som ikke er gennemtestet og som ikke virker. Det er helle ikke tilfældet med Nike Epic React. Skoen som skal være forgangsmand (eller kvinde) for introduktionen af den nye React mellemsål når vi ser på løberne. Mellemsålen React har været præsenteret andre steder, i forbindelse med andre sportsgrene.

Men der er masser af highlight ved Nike Epic React som du skal bemærke. Der er faktisk nok så mange at vi i denne sektion har været nødsaget til at begrænse os en smule.

Men det er tydeligt at vi ikke kommer uden om at det er værd at slå et slag for selve REACT materialet. Det er en hel ny form for materiale til mellemsålen på en Nike løbesko. Den kan, uden at de ligner hinandenb overhovedet, godt sammenlignes en smule med den meget populære LunarLon mellemsål som har hersket i mange år. Og den direkte sammenligning med netop Lunarlon viser at React mellemsålen er op til 13% mere energibevist. Forstået på den måde at mellemsålen giver dig noget mere energi tilbage ved hvert skridt, som du så kan bruge i det næste skridt. Det giver dig en hurtigere afvikling af dine skridt når du er ude og løbe.

Det kan være du synes det er en genganger, men man kommer ikke ud over at snakke om overdelen i Nike Epic React. Det er en FlyKnit overdel, som er det her helt igennem bløde og fantastiske materiale, der ikke alene sætter sig fantastisk godt omkring foden (tætsiddende pasform) Men som også øge ventilationen og muligheden for at ånde igennem materialet, så dine fødder har de bedst mulige konditioner når du suser afsted. Flyknit er som at tage en sok på fødderne. Eller måske den fornemmelse du har når du træder ned i dine hjemmesko eller sutsko. En fantastisk følelse for dine fødder. Og kombineret med den ultra bøde REACT mellemsål, så giver hele oplevelsen bare en WOW-effekt. Overdelen er i et stykke, og det betyder at du ej heller kommer til at bøvle med en pløs (den del der sidder over vristen, og under snørrebånd) der ikke sidder fast og som kan risikere at falde ud til den ene side og give irritationsmomenter. Det slipper du for.

Mon ikke det er på sin plads også at nævne vægten på Nike Epic React. For når du har en let mellemsål og en fantastisk let overdel. Så er det ikke svært at regne ud at du alt i alt har en let løbesko. Det der nogle gange sker med de her lette løbesko, det er at du mister noget komfort. Men her er du skal bemærke at Nike Epic React har en meget høj komfort, når man tænker på at skoen kun vejer 226gram i en str. 43. Det er en fantastisk følelse at du overhovedet ikke lægger mærke til at du har en løbesko på.
Men du skal selvfølgelig også nyde hvor meget finish der (igen) er i en løbesko fra Nike. Buddet herfra er at de selvfølgelig igen har ramt plet, og med Nike Epic React har skabt en løbesko som går rent ind hos rigtig mange løbere.

 

nike epic react løbesko

nike epic react set fra siden

 

 

Nike Epic React er den første løbesko der skal introducere REACT teknologien indenfor løb

Du køber Nike Epic React hvis du vil have tæt og meget behagelig pasform.

Du køber Epic React fra Nike hvis du ønsker dig en løbesko der skyder energi tilbage til dig ved hvert skridt du tager på løbeskoen.

Du køber IKKE Nike Epic React hvis du ikke kan lide en løbesko med en tæt pasform

 
 

 

flyknit overdel i epic react

 

Kølige facts om Epic React

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: tæt pasform
 • Underlag: Asfalt
 • Vejledende pris: 1.250 DKK

Nice to know

 • FlyWire
 • FlyKnit overdel
 • React mellemsål
 • 13% bedre end Lunarlon

Fun to know

 • Vægt: ca. 226 gram (43)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Energifyldt mellemsål
 • Letvægts løbesko

 

 

nike epic react løbesko

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Se nedenstående. Der kan du se hvad andre har sagt om Nike Epic React

Søren Mogensen, Elsker mine Epic React løbesko

 • Kort og præcist, så elsker jeg mine Nike Epic React løbesko meget højt. Måske mere end min kone, ej spøg til side. Synes virkelig Nike har ramt noget med denne udgivelse. Kryder mine fingre for de holder den på markedet mange år endnu–Søren Mogensen

Ghita Sønderborg, Let og meget responsiv løbesko

 • Jeg elsker letheden i skoen og jeg elsker at den er så responsiv som den er. Jeg har haft løbesko der har siddet bedre på min fod, men engang imellem må man lide lidt for hurtigheden. Jeg bruger hovedsageligt mine Nike Epic React på de kortere og hurtigere løbeture–Ghita Sønderborg

Mie Strøbæk, En god sko der passer fint til mig

 • En løbesko der dækker mit behov. Jeg løber alle mine løbeture i Nike Epic, og jeg synes den gør det godt overall.–Mie Strøbæk

 

herre nike epic react løbesko

De første erfaringer med at løbe i Nike Epic React

Uha da da hvor man glædede sig. Det gør for det første altid til ens nye løbesko lander, men man glæder sig lige lidt ekstra meget når man ved at Nike har lanceret noget nyt og banebrydende. Det plejer altid at være sjovt.
Det er ingen hemmelighed, at så snart der står noget md Flyknit i navnet på skoen, så plejer jeg at være solgt med det samme, grundet den gode pasform. Men i dette tilfælde var det en helt ny teknologi der lå under skoens top. En ny banebrydende opbygning af en mellemsål. Og den havde ikke fået for lidt i deres lancering af skoen og deres fokus på denne REACT mellemsål. Så forventninger havde Nike ubevidst været med til at skrue helt vildt op. Så det var spændende.
Lad det være sagt med det samme, den skuffede ikke. Nike Epic React Flyknit er en super fed løbesko, og man kunne sagtens mærke at mellemsålen var ny, unik og en anderledes oplevelse. Allerede da skoen blev pakket ud stank det af kvalitet. Der skal man ikke være løbesko professor for at konkludere at vi har med et kvalitetsprodukt at gøre.

En energisk løbesko blev sat på fødderne og så var det afsted på landevejen. Og jeg bruger ordet energisk fordi det synes jeg den er. Det vidste jeg selvfølgelig ikke inden jeg løb af sted i den, men det er den følelse man stod med efter første løbetur. Den her React mellemsål som skulle være så eminent til at give energi tilbage til dig som du så afvikler næste skridt med, den viste sig at være som beskrevet. Man mærker fra første skridt man tager i Nike Epic React at sålen er hele hjertet i skoen. For første gang måske i hele min løbekarriere stod Flyknit overdelen alene tilbage uden at jeg skænkede den en tanke. Men dog er den ikke glemt, forFlyknit overdelen er toppen af kransekagen, det er glasuren på kagen eller flødeskummet på din Irish Coffee. Den fuldender skoen, således at du får en 101% unik oplevelse med denne sko. Det var i hvert fald den følelse jeg stod med efter første løbetur.

Flere erfaringer med skoen

Nike Epic React skuffer ikke. I hvert fald ikke hos mig. Jeg kan forstille mig den vil dække rigtig mange løbers behov. Hvis den skulle ramme ved siden af nogen steder, så er det til den type løber der ikke kan lide den her tætsiddende følelse. Løberen der ønsker sig den solide støtte og følelsen af af skoen står mega meget fast under dig. For det er også en af de ting Nike Epic React er god til. Det er til at give dig den her flyvende fornemmelse når du står, går eller løber i skoen. Du får en følelse af at der ikke er for “meget mellemsål” under dig, og det påvirker selvfølgelig også vægten på skoen.
Efter en del løbeture i Nike Epic React så er det også meget nemt for mig at konkludere at du med denne løbesko får en sko der løser 90% af den almindelige danske løbers behov. Du skal være nørd (som mig) eller ekstrem i din tilgang til løbesko hvis du skal finde et sted hvor Nike Epic React IKKE slår til. Den er god på laaaaangt de fleste distancer. Jeg kan løbe både korte og lange ture i skoen. Mellemsålen forbliver den samme, den bliver aldrig træt. Jeg kan forsøge hurtige ture i Nike Epic React uden at jeg føler at skoen hæmmer mig. Det var nok ikke den store overraskelse, da skoen kun vejer i nærheden af de her 240 gram, alt efter størrelsesvalg. Det overraskende er nok at den samtidig magter de lange og udmagrende løbeture så godt som den gør. Det skyldes React mellemsålen som hele tiden er “ny og frisk” En unik mellemsål hvis du spørger mig.

 

Valg af størrelse i Epic React

Køb dine løbesko efter centimeter mål, det plejer at være det bedste råd. Kig i dine tidligere løbesko. Nogle producenter bruger betegnelse cm, og der er det lige til at aflæse. Andre producenter kan finde på at bruge JP, der dividere du blot med 10 så har du dit mål.
I forhold til at vælge den korrekte størrelse i Nike Epic React, så er der ikke noget specielt du skal være opmærksom på. Den er som alle andre Nike løbesko i størrelsen. Nogle kan måske godt have en tendens til at købe et halvt nummer større end normalt grundet den tætte pasform. Det er for så vidt også rigtig fint, hvis blot du er opmærksom på at du stadig løber ugeneret i skoen, og der ikke opstår irritationer i eksemeplvis hælen, grundet det valg.

 

dame nike epic react løbesko

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Vægten

Den lave vægt og den høje funktionalitet er nok det jeg ser som en af de største fordele ved Nike Epic React. Den lave vægt er en kæmpe fordel på de lange løbeture. Ikke noget man er udpræget vant til.

Prisen

Pris er en smagssag, og alene af den grund er det lidt farligt at tage den med som en fordel. Men hvis jeg tager mine løbe-nørd-briller på og kigger nøgternt på Nike Epic React, så ser jeg virkelig en løbesko hvor du får noget for dine penge. En sko der kan bruge til både korte og lange ture. Er du heldig finder du den måske endda billigere end de vejledende 1250,-

Flyknit overdelen

Vi kommer ikke uden om den. Den ultra bløde og behagelige Flyknit overdel. Som at trække en sok på fødder, og så med en blød mellemsål under sig. Så bliver det i mine øjne ikke mere frit og behageligt.

Mellemsålen

REACT. Hæft dig ved navnet, for du kommer til at høre meget om det. Det er vores vurdering. Mellemsålen er så unik at det måske nok er den klareste fordel ved skoen. En så energisk og eftergivende mellemsål skal man lede længe efter.

Ulemper

Holdbarheden

Når en løbesko som Nike Epic React er bygget op på en sådan mellemsål og med sådan en overdel. Så kommer man desværre ikke uden om at især overdelen er problematisk når det kommer til holdbarhed. Lige så lækker og let den er at have på, lige så skrøbelig synes jeg den er i forhold til grene og torne. Hold dine Nike Flyknit løbesko langt væk fra alt der kan rive eller tage fat.

Pasformen

Selvom det for mig er en fordel at pasformen er som den er. Tæt og "sokke-siddende" Så er det min klare vurdering at det sagtens kan være, eller jeg ved det er en ulempe for andre. Er du ikke til den her helt tætte fornemmelse, så bør du måske kigge væk fra Nike Epic React.

Tjahhh

Mangler ulemper. Synes det var for lidt kun at give den 2 ulemper. Derfor holdte jeg fast i denne her tredje ulempe. Men det er fra mit sæde utrolig svært at finde flere ulemper ved Nike Epic React. Det er for mig måske det tætteste man kommer på den ultimative løbesko anno 2018


 

Analysedel 1: Hvem bør løbe i Nike Epic React

I analysedel 1 tager vi udgangspunkt i hvem der kan og bør løbe i Nike Epic React.

Hvilken løbestil

Glem alt om løbestilen. Eller er dutypen der går rigtig meget op i at skoen SKAL have en pronationskile i, så er Nike Epic React nok ikke skoen for dig. Men når det er sagt, så synes jeg stadig de 4 første ord i dette afsnit rammer fint. Glem alt om løbestilen. Og det synes jeg ene og alene af den grund, at jeg er som udgangspunkt løber der bør løbe med pronationsstøtte (gør det ikke altid da jeg tester et hav af løbesko, både med og uden) men jeg oplever ikke irritation ved at løbe i Nike Epic React. Føler faktisk den støtter mig rigtig godt i forhold til andre sko jeg har prøvet uden pronationsstøtte.
Menneskekroppen kan vænne sig til meget, og kan også sagtens være at jeg over de sidste mange år har fået lært min krop at løbe i mange forskellige løbesko. Men det vigtigste for mig er at jeg ikke oplever irritationer og “skader” ved at løbe i en sko. Og det er ikke tilfældet med Nike Epic React.
Den er som udgangspunkt neutral i løbestilen, men er med god støtte via den støtte der er lagt i især hælen.

Pasform

Tætsiddende og generel tæt pasform. Det skal man være klar på hvis man ønsker at løbe i Nike Epic React. Der er forskel på let og tung tætsiddende pasform hvis du spørger mig. Der er en kæmpe forskel på om overdelen er let og fin, eller den er tung og tyk. Hvis du har en tæt pasform med en overdel der er tung og tyk, så kan det godt være både irriterende og ubeghageligt for fødderne.
Har du der imod en overdel der er let og fin som Nike Flyknit, så er det en behagelig oplevelse. og samtidig giver det dig nogle fordele, såsom bedre mulighed for at ånde igennem overdelen.

Underlag og konditioner

Hold dig på det hårde underlag. Asfalt, beton, fortovet. Under alle omstændigheder så hold dig væk fra noget der kan ødelægge den bløde overdel. Både sål og overdel er bygget til at præstere på det hårde underlag. Altså det man kalder en asfalt løbesko.

Prisniveau

Prisniveauet er fint. Som tidligere nævnt er det selvfølgelig en smagssag, men jeg synes faktisk man for sine 1.250,- får rigtig meget for sine penge. Om ikke andet får du i Nike Epic React en løbesko der kan bruges til både lange, korte og hurtige løbeture. Og tænk engang hvis du så fandt den på tilbud også.

Hvad vejer Nike Epic React

Den vejer sølle 226 gram i str. 43. Og hvis ikke det alene kan være med til at du tænker wow, så ved jeg ikke hvad. 226 gram for en sko der både kan løbes langt og kort i. Det er altså fantastisk. Normalt er den slags sko i den vægtklasse forbeholdt race og konkurrence løbesko.

 

vægt på nike epic react

 

Pleje og vedligeholdelse af Zoom Fly

Som du vedligeholder alle andre løbesko. Du må f.eks. aldrig vaske dem i vaskemaskinen. Du kan læse vores guide omkring vask og vedligeholdelse af løbesko her. Den giver dig alle de gode fif.

Drophøjde i Nike Epic React

En forholdsvis højt drop på 10mm. Så du skal ikke være bange for at komme ned i drop. Måske vil nogle, ved at dømme skoen på udseendet, have tendens til at sige at skoen havde en lavere drop. Men det er altså ikke sådan det forholder sig. 10mm drop i Nike Epic React.
Det giver dig en “almindelig” afvikling når du løber i Nike Epic React. Hællanding.

 

Analysedel 2: Tekniske gennemgang af Nike Epic React

Her prøver vi at gøre dig klogere på de mere tekniske detaljer i skoen. Selvfølgelig uden det bliver alt for teknisk og uforståligt. Vi holder det værste nørderi for os selv, eller som minimum skriver vi det om så almindelige mennesker også forstår det.

Ydersålen

Ikke noget specialt ved den. Den gør hvad den skal, og så heller ikke mere. Faktisk er det måske værd at nævne at nogle synes den præstere en anelse i underkanten, netop fordi den er så minimal i sin opbygning.
Én ting er sikkert i hvert fald, det er en ydersål til absolutte hårde underlag. Du bør ikke nærme dig steder med løst grus eller sand i disse sko, så kan du i hvert fald risikere at skøjte rundt.

 

 

Mellemsål

Bør næsten ikke være nødvendigt at skrive mer eom den. Men på den anden siden så er det jo hele hjertet i denne sko. Så selvfølgelig skal der også her lidt facts på bordet om Nike REACT mellemsålen.
React er i korte træk både en stærkere, en lettere, en mere supporterende og selvfølgelig en mere energisk mellemsål end du har været vant til fra Nike. Den bliver i flæng sammenlignet eller holdt op mod dens forgænger Nike LunarLon, og den slår den med længder. Både i lethed og i responderende energi.

Hæl

En overraskende god støtte til hælen. Ikke en sted jeg har haft min fokus. Og det plejer at være tegn på at den gør det godt. Hvis ikke du bemærker noget ved hælen, så udfylder den sin job.

Støddæmpning

Du vil opleve “flyvende” fornemmelse. Den helt unikke måde som React mellemsålen skyder energi og blødhed tilbage til dig er perfekt. Der er en ting du ikke må tvivle på i Nike Epic React, og den er dens blødhed/støddæmpning. Den spiller max.

Forfod

En meget tæt opbygningen via Flyknit i forfoden. Jeg kan se min knyst når jeg har skoen på, så tæt sidder den. Men det er på ingen måde for meget eller for snævert. Og det er det ikke fordi der er Flyknit. Super blødt materiale med en unik evne til at sætte sig unikt på din fod. Glæd dig, det er helt fantastisk.

Overdel

Vi har lige været omkring det med forfoden. Nike Epic React har en overdel på hele skoen bestående af Flyknit. En super blød og meget eftergivende overdel der sætter sig helt perfekt omkring din fod. Du tager ikke et par løbesko på når du træder i Nike Epic React, nej du tager et par sokker på med mellemsål. Det er nok den bedste og mest billedlige måde at beskrive det på.

 

flyknit overdel i epic react

 

 

Sammenligninger til Nike Epic React

Den er meget unik af sin art. Og den er banebrydende. Derfor kan det være svært at finde direkte sammenligninger. Men du kan sagtens tage et kig på Nike Zoom Fly som rummer nogle af de samme dyder som Nike Epic React.
Der findes også allerede nu en lillebror eller lillesøster om du vil til Nike Epic React. Tag et kig på Nike Odyssey React. Også en overraskende fantastisk løbesko.

Opsummering

Jo jo det er egentlig ikke så svært. I skrivende stund den mest rammende og fuldendte løbesko til ham eller hende der vil have en sko der kan lidt, eller faktisk meget af det hele.
Personligt har jeg en forkærlighed for Nike løbesko, og især dem med Flyknit overdel. Derfor er min personlige vurdering også et klart 10-tal, hvis man kunne give det. Der er ikke særlig meget i vejen med Nike Epic React

Prissammenligning på Nike Epic React

Vores automatiske opdatering holder hele tiden øje med de bedste priser på Nike Epic React for dig. Herunder finder du de bedste priser netop nu hos vores løbesko partnere.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 649 DKK Til butik
2-5 dage 869 DKK Til butik
1-2 dage 1.200 DKK Til butik
3-5 dage 1.242 DKK Til butik