Inov8 X Talon 190 – priser og anmeldelse

Inov8 X Talon 190 er den ultimative performance off trail løbesko, der giver dig de bedst mulige forhold under løb i det våde terræn. Jeg gennemgår her følgende:

 • Mine personlige erfaringer
 • Ulemper ved X-Talon 190
 • Prissammenligning

OBS: Spar (AFP: Der skete en fejl ved indlæsning af pris fra tabellen med id ’62’) kroner i dag via iloebesko. Normalprisen er 1.100 kroner, så udnyt det i dag.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
 

Inov8 X Talon 190 – alsidig konkurrencesko

Inov8 X-Talon 190 er en kende lettere end Inov8 X Talon 212 (22 gram), hvilket gør 190´eren til konkurrenceskoen af de to trailsko. Der er skåret ind til benet således at du får minimal støtte og kun en meget let støddæmpning. Når du konkurrere skal du gerne have så lette trailsko som overhovedet muligt.

For dig der gerne vil tage offroad løb til det ekstreme niveau er Inov8 X Talon 190 det helt perfekte match. Den lave vægt på 190 gram er imødekommet ved at reducere komfortelementer og fokusere på det praktiske. Du får en sko med DWR teknologi. For at gøre det lavpraktisk, er det simpelthen bare vandafvisende materialer. Derudover kommer skoen med et hæl til tå drop på kun 3 mm. Med så lavt et drop er der rig mulighed for at træne efter de naturlige løbeprincipper, hvor forfodsløb og hurtige lette afsæt er nøglen til succes.

 

Kølige facts om skoen

Nice to know

 • Løbestil: N/A – alle
 • Pasform: precision
 • Underlag: offroad / trailløb
 • Vejledende pris: 1100 DKK

Fun to know

 • Overdel: DWR
 • EVA sål
 • X-Talon sål-teknologi

Skoen vægt og drop

 • Vægt: cirka 190 gram (herre str 42)
 • Hæl til tå drop: 3,0 mm
 • Hæl højde: 6,0 mm
 • Forfod højde: 3,0 mm

 

De nødvendige detaljer om Trail løbeskoen

Inov8 X Talon 190 har en søster ved navn Inov8 X Talon 212. Det var 212’eren der startede bølgen, hvor 190’eren er kommet på banen senere, da der var stor efterspørgsmål på en lettere udgave af X-Talon serien.

Pasformen er meget tæt således at du får det optimale ud af hvert et afsæt. Materialer er syntetiske for at spare på vægten og skoen kommer i alle størrelser lige fra EU 37 til EU 48 ved få udvalgte Inov8 specialist butikker.

Grip og andet godt

Grippet på skoen er særligt godt. Her er tale om en Talon sål. Den er ganske rug og rigtig god til løb i vådt terræn. Skal du således igennem mudrede sektioner, men har du samtidig områder på singletrail og lignede, da vil skoen være det ideelle valg for dig.

X-Talon vejer sølle 190 gram. Halvdelen af en løbesko som Asics GT, der ellers ikke er blandt de tungeste. Der er fordele og ulemper ved at have så lette sko. Fordelen er mindre vægt, bedre accelleration og bedre føling med underlaget. Omvendt er der ulemper som øget skadesrisiko på grund af den mindre stødabsorbering, som der immervæk er i denne sko, sammenlignet med andre. Når det er så er sagt, skal du huske på at skoen er til trailløb og ikke asfaltløb – derfor er stødabsorberingen på ingen måder lige så vigtig.

Alt i alt en rigtig god trail / off trail løbesko til ujævnt terræn med et hurtigt, let og alsidigt afsæt. Køb denne sko, hvis hvert et sekund tæller med for dig, og at komme nummer 2 ikke er en mulighed. Dette er en vindersko.

Har du ikke fået nok, kan du læse et meget detaljeret review af skoen her. Det er på engelsk og måske lidt tørt til tider. Men vil du nørde detaljerne, er der meget godt at hente.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik