Hoka One One Bondi 4 – udtømmende anmeldelse og test

Hoka bondi billedeHoka er et løbebrand vi lige så godt kan vænne os til. Et ikke helt almindelig løbemærke der vinder mere og mere terræn. Hoka One One Bondi 4 er en løbesko med rigtig mange forcer for dig der ønsker stabilitet og blødthed. Du får på denne side:

 • Min anmeldelse af Hoka One One Bondi
 • Fordele og ulemper
 • Prisoversigt

OBS: Køb denne uge gennem iloebesko og spar 351 kroner. Normalpris: 1.250 kroner – gode tilbud lige nu.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 899 DKK Til butik
1-7 dage 1.445 DKK Til butik
 

Hvad kan Hoka Bondi 4

 

Hoka One One Bondi 4 kan rigtig meget, og med rigtig meget mener jeg at det kan rigtig mange ting som ikke er set før. Det er ikke så meget Bondi modellen, men Hoka brandet i sig selv der skiller sig yderst meget ud fra alle andre. Men det kommer vi ind på senere.

Tidligere udgaver af Bondi løbeskoen:

 • Hoka Bondi 3
 • Hoka Bondi 2
 • Hoka Bondi (1)

Bondi 4 har fået lidt opdateringer i forhold til sine tidligere modeller. Men i bund og grund er det rigtig meget den samme løbesko. Men naturligvis er der nogle mindre opgraderinger, så de kan forsvare at køre modellen op i 4. version i stedet for at holde den i 3. generation. En af de ting som vi synes er rigtig godt ved Bondi nummer 4 er at overdelen er blevet lidt mere medgørlig. Det har fået en blødere og mere smooth pasform. Og det er selvfølgelig med til at optimere din komfort, og hele løbe oplevelsen. Overdelen er fremstillet i letvægtsmateriale, og med et Air mesh materiale, der faktisk har en ganske forbavsende effekt. Det er en super ventilerende løbesko. At der er brugt Lycra Fiber materiale i toppen/overdelen giver dig kun en sok-lignende fornemmelse som vi synes er rigtig fed. For det er nemlig ikke en fornemmelse der føles for fast

Både hæl og forfod på ydersålen har fået et lille løft. Forfoden har fået en forbedret gummi der giver dig en blødere gummibelægning at arbejde med.

Skoen opbygning og design har stadig den “runde sål” altså den opbygning der gør at dine fødder nærmest tvinges til gang-art. Du tvinges på den gode måde til at tage det skridt som løbeskoene gerne vil have dig til.

Test af Hoka One One Bondi

 

Kølige facts om skoen

Generelt

 • Løbestil: Neutral og Pronation
 • Pasform: Normal
 • Størrelse: Lidt mindre end normen
 • Underlag: Asfalt og grus
 • Træningsformål: Mængdetræning

Herre

 • Vægt: 297 gram str. 42
 • Hælhøjde: 33 mm
 • Forfodshøjde: 29 mm
 • Hæl-til-tå-drop: 4 mm

Dame

 • Vægt: 249 gram str. 39
 • Hælhøjde: 29 mm
 • Forfodshøjde: 24.5 mm
 • Hæl-til-tå-drop: 3 mm

 

Hoka Bondi test – 1 indtryk = WOOOOOW

Jeg var som altid som en lille dreng juleaften. Sådan en følelse har man ganske automatisk når man står med et par spritnye løbesko der skal testes – i hvert fald hvis man er løbe-geek som mig. Det starter med at jeg åbner kassen, og allerede der er den første overraskelse. I kassen sammen med Bondi 4 følger der 2 såler. Vel og mærke 2 indlægssåler der virker separat fra hinanden, men også sammen med hinanden. Så testen starter egentlig lige med at jeg sætter mig og prøver de forskellige kombinationer af såler. Konklusionen er at jeg ender ud med at løbe afsted i den indlægssål som skoen er født med. Det er den formstøbte sål. Den lidt mindre og mere flade sål giver mig simpelthen for meget plads i skoen, og hvis jeg slog de 2 såler sammen, som måske nok ville give lidt bedre komfort og blødhed, så kom jeg simpelthen for højt op i løbeskoen, og det var ikke behageligt. Så afsted med mig i den formstøbte sål (Molded Eva)

Da jeg træder i skoen sidder den allerede ved første gang rigtig godt på og omkring foden. Den har en ganske almindelig pasform omkring min fod – ikke for tæt og ikke for slap/løs. Den sidder som udgangspunkt rigtig godt. Da jeg rejser mig fra stolen, og skal afsted på landevejen, der kommer den første overraskelse for alvor. Hold da op en følelse. Det er som at gå på skyer da jeg sætter i gang mod døren. En god oplevelse for mig – men er ikke sikker på at denne oplevelse vil være god for alle`? Man skal virkelig være vant til, og ikke mindst villig til at acceptere den følelse. Den anden overraskelse er for mig at jeg har en fornemmelse af at jeg ikke er sikker på jeg kommer helskindet ud af hoveddøren – tror jeg banker hovedet ind i karmen. Denne løbesko føles simpelthen som om man går “helt oppe i himlen” En mærkelig følelse der er super svær at forklare – men for mig var det i starten meget underligt. Skal siges at det nu er den fedeste oplevelse at løbe i disse sko. Men det kommer vi tilbage til.

Afsted det går på landevejen – lige inden jeg sætter igang husker jeg at jeg når og tænke, det her kommer du aldrig til at vænne dig til. Men der tog jeg grueligt fejl. Der jeg har løbet 7-800 meter i skoen glemmer jeg alt om min skepsis, og derfra nyder jeg egentlig bare løbeturen i et par ultra bløde løbesko, som bærer mig hele vejen hjem. En anden tanke jeg havde inden jeg satte afsted var at skoen så meget klodset og tung ud. At den ikke vejede alverden fandt jeg hurtigt ud af da jeg tog den ud af æsken, men at den så stor ud kunne jeg først mærke og føle når jeg kom afsted. Vil sige det sådan at jeg skænkende det ikke en tanke da jeg var kommet af sted, og det må være et godt tegn.

Hoka One One real review

Men første tur var en succes – det må jeg indrømme. Var meget skeptisk omkring denne sko – men det blev gjort til skamme. Der er nogle enkelte ting man lige sal forberede sig på hvis man vil løbe i denne løbesko, men læs næste afsnit, der kommer jeg ind på de ting du lige skal være forberedt på.

Hoka One One anmeldelse

Hoka Bondi test – Flere kilometer = Skyen

Efter flere turen i denne specielle Hoka sko må konklusionen være…..

At det er en sko jeg kommer til at elske. Jeg har nu haft adskillige ture i denne løbesko, og jeg har en klar fornemmelse af at det bliver en af mine foretrukne – og det er især når vi skal ud over de 10-12 kilometer. For der får du virkelig valuta for pengene. Jeg opdagede i hvert fald at når man kommer ud på de 10-12 kilometer, hvor fødderne normalt (eller mine i hvert fald) bliver trætte og tunge, så får du stadig den her luftige fornemmelse at løbe på. Som om at du løber på en sky. For mig var det lækkert, men jeg er sikker på at der er nogle der vil sige at det er for meget, og at man får noget mere trætte ben i de her sko. Det er for så vidt også korrekt hvis du spørger mig – men det er jeg villig til at ofre for at få den gode blødhed hele vejen rundt på de lange ture. (Det skal siges at jeg også normalt lander meget hårdt når jeg løber)

Hoka One One sål på skoen

At løbe i Hoka Bondi har dog den lille “hage”, og det er skrevet i anførselstegn, fordi du vender dig til det, og du vil få glæde af det i længden. Men du skal være klar på at de første ture kommer til at virke tunge – men mest efter løbeturen. Skoen, og dens specielle opbygning gør at du kommer længere frem og løbe på forfoden, og derved vil du aktivere nogle andre og bedre muskler i benene. Du vil ikke komme til at lave de tunge stamp i underlaget på samme måde. Med Hoka One One Bondi ruller du nærmest frem i det næste skridt. Jeg havde i hvert fald både i læg og i lårmuskler stor fornøjelse af disse sko efter de første ture. Musklerne var trætte, men det var på den rigtig fede måde. Jeg synes man kunne mærke at man brugte musklerne bedre.

Hoka One One loebesko

Hvad andre har sagt om Bondi skoen

Rasmus Degn, Boeslunde

 • Denne sko gør så meget godt for mig. Er normalt vant til at lande og løbe forholdsvis tungt. Det har denne Hoka Bondi løbesko i den grad lavet om på. Eller det føles i hevrt fald sådan. –Rasmus Degn, Boeslunde

Ulrik Olsen, Vemmelev

 • Jeg fik lov at prøve de her lidt specielle løbesko fra en kammerat. Og må sige at jeg var en smule skeptisk. Og det er ganske rigtigt som mange siger at de første 100 meter i denne sko føles meget underligt. Men derefter er det en fantastisk løbesko. Er allerede på vej ud og købe mine egne .Ulrik Olsen, Vemmelev

Valg af størrelse i skoen

Hoka One One Bondi er en løbesko hvor du skal være opmærksom på valg af størrelsen. Den er en lille smule til den lille side. Jeg løber normalt i str. 43 eller 43.5 og i denne sko fra Hoka har jeg været nødsaget til at gå et halvt nummer op i forhold til normalen.

Herre størrelser:  40 – 50 2/3

Dame størrelser: 36 – 44

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Maximal blødhed

Jeg er godt nok imponeret over blødheden i denne løbesko. Den er helt unik i forhold til rigtig meget andet jeg har prøvet. Du løber på en gang "skumgummi", og det synes jeg egentlig føles rigtig godt. Modsat kan det sikkert være en ulempe for nogle, for det er virkelig noget man skal vænne sig til.

Forbavsende stabilitet

Jeg er måske lidt old school løber. Og er altid skeptisk (det bliver for det meste gjort til skamme) når jeg skal ud og prøve sko uden stabilitet. Jeg kender min løbestil, og mine fødders placering. Ved at en kile burde være vejen frem. Hoka Bondi har ingen kile, men det er ikke sådan så jeg har mærket nogle gener, derfor fremhæver jeg stabiliteten som en fordel.

Næsten ingen vægt

Denne løbesko vejer stort set ingenting. Så vil den vakse læser hurtig kunne se at man snildt kan få lettere løbesko end denne Bondi løbesko fra Hoka. Men det er taget i betragtning af hvor stor skoen i sig selv er, og hvor blød den fremstår.

Ulemper

Skal vænne sig til højden

Den fremstår utrolig høj. Det er både i udseende, og også i følelse når du kommer ned i skoen. Det er der helt sikkert nogle der vil synes er ubehageligt, og jeg indrømmer da også at det er noget man skal vænne sig til, og var selv yderst skeptisk i starten for denne megen højde.

Du skal forberede dine lægmuskler

Det er måske ikke en stor ulempe, og nogle synes måske endda det er fedt. Men med denne specielle løbesko, skal du forberede dine lægmuskler på en form for overbelastning. Er du vant til at løbe meget bagud og hæl-lande (som jeg gjorde) så vil din krop og ikke mindst dine lægmuskler få en reaktion ved at du bliver tvunget længere frem på mellem og forfod.

Udseende

Det er om vi vil det eller ej løbere der går op i at det skal se godt og rigtigt ud. Og her skiller Hoka One One Bondi sig nok lidt ud til den negative side. En ikke alt for fiks løbesko at se på. Den virker meget stor og tung at se på, men det er som regel kun lige indtil brugerne får løbeskoen i hånden


 

Du skal købe Hoka One One Bondi hvis….

 • du søger løbesko med MAKSIMAL støddæmpning
 • du gerne vil ud på de lange ture
 • du er ligeglad med udseende på dine løbesko
 • du gerne vil lidt frem på fødderne og løbe
 • du er neutral til moderat pronerende

Analysedel 1: Hvem kan og skal bruge denne løbesko?

Løbestil

Hoka One One Bondi er en løbesko der egentlig går ind i kategorien under neutrale løbesko. Men den fremviser faktisk en forbavsende stabilitet i mellemsålen, selvom der ikke som sådan er lagt nogen støøttende kile eller lignende ind i løbeskoen.

Pasform

Grundlæggende er Hoka Bondi meget almindelig i dens pasform. Når først du har fået skoen på, så sidder den egentlig super neutralt. Det er ikke sådan så jeg synes at den sidder tæt, eller derimod særligt løst. Den har en almindelig og god pasform omkring din fod. Du kan godt få den til at sidde tættere omkring foden hvis du vælger at modulere lidt rundt med de medfølgende såler.

Underlag

Produceret og beregnet til hovedsageligt at løbe på veje, asfalt og hårdere underlag. men har været over en almindelig sti/skovsti i skoen, og det klarer den altså også rigtig fint. Sålen er bygget til at kunne klare begge dele. Den mestre ikke trail, men den er lavet så du sagtens kan lægge din løbetur omkring den almindelig skov når du er afsted. Min anbefaling er dog at du skal holde dig fra rigtig trails – de trails hvor du kommer i yderpositioner, der mener jeg simpelthen at skoen har en for stor risiko for at “knække over”

Ydersålen mestre løb på landevej, og er bygget til at du sagtens kan runde skoven i denne so også. En dejlig alsidig løbesko

Prisniveau

Den vejledende pris for et par Hoka One One Bondi lægger i nærheden af 1250,- Og det synes jeg egentlig ikke er så galt. Du får i mine øjne en løbesko der holder til rigtig mange kilometer, og hvis du ganger kilometerprisen ud på en, så tror jeg helt sikkert på at regnestykket bliver rigtig fint. Hvis du så endda er heldig at fine Hoka Bondi på tilbud, så bliver regnestykket bare endnu bedre. Men jeg har en formodning om hvor langt og hvor mange kilometer der er i denne løbesko, men det kan du læse mere om lidt længere nede.

Hoka One One prisen

Vægt

Herre vægt: 297 gram i størrelse 42

Dame vægt: 249 gram i størrelse 39

Vægten i denne løbesko må siges at lægge i mellemniveauet – men det vil jeg også betegne som rigtig godt af en sko som “ser så klodset og tung ud” og som rent faktisk mestere så meget blødhed og stabilitet.

Type sko

Så absolut en løbesko jeg vil placere i segmentet mængdetrænings løbesko, samt løbesko til de længere distancer. Der er dog lige det at du skal være opmærksom på at dine fødder og eller ben kan blive rigtig trætte på de lange distancer hvis ikke du er blevet vant til at løbe i de her sko. Jeg vil ikke anbefale nogle at løbe halv eller hel marathon i denne sko uden at du har vænnet din krop til det.

Holdbarhed

En løbesko til længere distancer, og min klare overbevisning er at denne Hoka Bondi løbesko kan klare rigtig mange kilometer. Uden at jeg vil lægge hovedet på blokken for det, så er min fornemmelse nu at det er en sko der let og smidigt kommer ud over de 1200 kilometer – og skal jeg være rigtig rigtig fræk, så tror jeg også den kan nærme sig de 1500 kilometer? Så det er i mine øjne en løbesko med stor holdbarhed i sålen. Overdelen med mere kommer vi ind på længere nede.

Hoka One One dame

Drop

Et lavt drop på skoen gør at du kan have en følelse der lægger meget tæt på barefoot running. Det giver dig en følelse af at løbe på skyen, og kombineret med den gode støddæmpning, så er du rigtig godt på vej. Et lavt drop kan også være med til at fremme og understøtte løb længere fremme på mellem og forfod

Er du vant til at løbe i løbesko med højt drop, så skal du nok lige afse lidt tid til at tilvænne kroppen og ben til denne løbesko..

Analysedel 2: Opbygning på skoen

Ydersål

En ydersål der yder maksimalt på landevejen. Men som tidligere beskrevet, så kan ydersålen altså sagtens klare en tur i skoven, hvis du altså holder dig til de almindelige og regulære stier. Der har ydersålen også et fint greb.

Mellemsål

Hoka’s mellemsål Ultrasize CMEVA er den mellemsål der lægger i Hoka Bondi. Det er den mellemsål der giver dig den unikke blødhed i denne løbesko frem for alle andre løbesko.

Hæl

Det er samme sang som mellemsål. Det er CMEVA der hærger hele denne løbesko. Fra forfod til hæl. Fuldblods støddæmpning hele vejen igennem.

Hoka One One udsalg

Midt

Samme CMEVA mellemsål der er ind over midten – men på midtfoden er det på sin plads at nævne at det er her magien sker med henblik på at du bliver hjulpet frem mod et løb længere fremme på foden. Hvis du tager et kig på skoen og dens profil, så kan du se at sålen svejer på midten. Og så er det naturligt at du bliver “hjulpet fremad”

Forfod

I skoens forfod sidder der også en Gel-zone som giver responsiv støddæmpning og et kraftigt afsæt. Som nævnt ovenfor så fungerer pronationsstøtten også helt ude til spidsen af foden og afsættet.

Overdel

En ganske almindelig overdel hvis du spørger mig. Fremstillet med en fornuftig ventilation, således at dine fødder får nogle gode arbejdsbetingelser nede i skoen. Men vil rigtig gerne fremhæve overdelen på 1 punkt. Når du kommer så højt op i en løbesko som tilfældet er med denne her (grundet dens høje sål) så er det vigtigt, i hvert for mig, at jeg ved at overdelen er til at stole på. At den er bygget til at kunne holde din fod på plads. Og der synes jeg at skoen gør det rigtig fint.

Forskelle i dame og herre Hoka Bondi

Denne anmeldelse er baseret på herre udgaven i Hoka Bondi. Kan ikke sige så meget direkte omkring dame løbesko i denne model, ud over at ud fra data på de 2 “modeller” så er skoen fra dame til herre ikke så anderledes. Der vil selvfølgelig altid være en vægt forskel, men selve opbygningen er den samme. Så støtte, drop, pasform m.m. er præcis det samme.

Hoka Bondi dame løbesko

Dame versionen af Hoka Bondi er i opbygning præcis den samme. Selvfølgelig er den lavet og fremstillet med et mere feminint udtryk. Og det er måske også nødvendigt, da løbeskoen i sig selv ikke er særlig feminin. Den har jo det lidt store og klodsede udtryk, så farverne skal spille på den feminine front.

Hoka Bondi til herre

Hvis jeg skal betegne Hoka Bondi som noget som helst når jeg kigger på den. Så er det at det er en sko til herrene. Og måske endda til de herre løbere der lægger på 90+ Men efter at skoen er blevet testet, så er det slet ikke den virkelige verden. Jo den ligner så absolut en herre løbesko, men det er alle der kan løbe i denne sko. Min fornemmelse er at sålen retter sig til efter brugeren.

Find Hoka One One Bondi på tilbud og udsalg

Tilbud

Hoka One One er ikke kæmpe stort i Danmark. Så derfor er udbudet heller ikke voldsomt – derfor skal du nok være heldig hvis du finder knaldtilbud på disse løbesko. De få der repræsentere Hoka Bondi i Danmark ved godt at de har fat i noget unikt, og derfor er det min opfattelse at det er en sko der sjældent er “pris krig” på som du ser det med andre mærker.

Udsalg

Der bliver i nærmest alle butikker kørt udsalg minimum 1 eller 2 gange om året. Og her kan du være heldig at finde Hoka Bondi løbesko til en god pris. Det du skal være opmærksom på er at når vi snakker udsalg på løbesko, så er det mange gange for at rydde op, og gøre klar til nye friske modeller og farver. Og når ikke skoen er særlig konkurrencepræget i forvejen, så er der måske ikke alle de gode størrelser når den kommer på udsalg? Så finder du denne sko til en god pris – må rådet være at slå til med det samme.

Sammenligning

Der findes ikke mange i denne pulje af løbesko. Hoka One One laver unikke løbesko hvis vi isoleret set kigger på deres opbygning og deres tankegang omkring støddæmpning. Så der kan vi ikke lave en direkte sammenligning. Men hvis vi tager udgangpunkt i det segment der hedder mængdetræning, så må vi smamenligne den med Asics Gel Kayano, Nike Pegasus eller New Balance 1260

Opsummering

Jeg er begejstret – og det kan du sikkert også fornemme ud fra anmeldelsen. Men husk lige på at det er min anmeldelse, og min krop der ar lægget til grund for det her. Du skal altid mærke efter på dig selv – så brug ovenstående til vejledning.

Men jeg synes virkelig jeg får rigtig meget løbesko for mine penge, og jeg får en løbesko der kan noget som ingen af mine andre mængde løbesko kan. Og det synes jeg er fedt som løbe-geek

Prissammenligning

Her finder du nettets skarpeste priser, de bedste tilbud og alle udsalgsvarer.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 899 DKK Til butik
1-7 dage 1.445 DKK Til butik
 

 

Det hurtige overblik over Hoka One One Bondi

 

Underlag

ASFALT

Løbestil

NEUTRAL LØBESTIL

Bedste pris

899 DKK

Skotype

MÆNGDETRÆNING