Flowtank – træn styrke, balance og stabilitet

 

Styrke en én ting. Stabilitet og balnce er 2 andre ting! Men hvad nu hvis du kunne kombinere alle tre elementer i et flot mix?
Det kan du nu. Flowtank er vejen frem hvis du vil pimpe din styrketræning en smule op! Gøre den mere udfordrende. Og samtidig få masser af gevinst ud af det.

Flowtank – hvad er det?

Jeg vil være ærlig at sige, at da jeg hørte om Flowtank første gang, var min umiddelbare indskydelse: “Ja ja, lad os nu se” Men må også være den første til at æde mine egne ord igen. Det her træningsredskab kan et eller andet unikt – på flere måder.

Unboxing Flowtank

Her kan du se hvad jeg sagde om produktet første gang jeg pakkede det op og havde det i mine hænder.

Se vores unboxing video herunder

 

Test af Flowlife Flowtank

Tænk sig at der kan komme så meget sjov af så lidt! For det er i realiteten ingenting og alligevel SÅ meget. Koger du det helt ned, så er det vel sagtens ikke andet end en meget kraftig og lufttæt plasticpose med tilhørende pumpe. Men det lever jeg fint med, for produktet er for mig unikt.

Det er ikke unikt at træne med vand, slet ikke. Men jeg synes bare, og her kan naturligvis kun tale for mig selv, men Flowlife har ramt noget fantastisk her. Et styrketrænings redskab med så mange forskellige muligheder, og som er SÅ let at gå til. Det er for mig en rigtig fed løsning.
Vi har i vores husstand testet Flowtank. Og alle er faktisk begejstret for produktet. Alle kan finde et eller andet sjovt at bruge det til. Når mine drenge bruger Flowtank, er det naturligvis ikke med hovedvægt på styrketræning, qua de i skrivende stund kun er 8 og 11år. Men det er alligevel en fornøjelse for undertegnet, som er fodboldtræner i sin fritid, og sidde og kigge på hvor balancen bare bliver bedre. Og det foregår ved helt simpelt leg med Flowtank. Der behøver ikke være særlig mange kilo i den, da det jo som skrevet, ikke er styrken der er det primære. Men at arbejde med et element der aldrig er stille og hele tiden bevæger sig. Det er altså godt for både stabilitet og især balancen. En sidegevinst hertil er at man samtidig styrker nogle gode muskler rundt omkring.

Jeg elsker fleksibiliteten i produktet. Og jeg elsker effekten af produktet. Hvis vi starter med fleksibiliteten. Så kan jeg nu tage et træningsredskab på 25 kilo med rundt hvor jeg vil. Så længe jeg er villig til at være 1200 gram mere. Når Flowtank er tømt og pakket sammen, så vejer den nemlig omtrent 1200 gram med pumpe. Det er da ganske unikt at kunne have håndvægt, kettlebell eller træningsredskab med så stor vægt-magen med rundt på ferier eller andre steder.

hvad vejer en flowtankFlowtank vejer KUN 1200 gram når den er pakket sammen

 

Effekten af en Flowtank er jo svær at måle. Hvis du kun bruger den med henblik på styrketræning og eksempelvis større muskler, så kan du måske følge lidt med. Men det er alle sidegevinsterne som jeg er mega begejstret for. Et godt eksempel er når jeg laver lunges (se også video længere nede) Så bruger jeg de fleste gange min Flowtank. Selvfølgelig for at få lidt flere kilo på, og derved større styrke, men bestemt også for at opnå stabilitet og især balance. Når jeg har min Flowtank over nakken eller foran på brystet ved lunges, så skal kroppen hele tiden kordinere for skiftende vægtbalance. Og det giver altså en både sjovere og hårdere træning.

Når denne test og artikel skabes, der er Flowtank stadigvæk et forholdsvis nyt produkt på markedet. Jeg kan selvfølgelig tage fejl, men jeg spår det en stor fremtid. Det er et produkt der kan bruges til både private og i foreninger. Flere og flere hold træner sammen udendørs. Mange ynder at træne med vægt. Jeg har tit tænkt over at det må da være et værre mas, at få vægte frem og tilbage til deltagerne. Der er den her løsning en del lettere. Enten ved at deltagerne selv har sin egen med, da den kan erhverves for en god pris, eller foreningen investere i disse. Så kan foreninger også tilbyde meget mere individuelle vægt intervaller til brugeren.

Se hele vores store video anmeldelse af Flowtank her

 

Sådan kommer du i gang med Flowtank

Det er meget simpelt. Du finder adgang til noget vand, og så er du næsten klar til at gå i gang med træningen. Du kan se den korte video vi har lavet, eller se den korte beskrivelse herunder.

1.
Tryk ventilen ned ad – for så åbner den, og du er klar til at kunne fylde vand på din Flowtank.

2.
Hæld eventuelt lidt farve i den Flowtank (dette kan selvfølgelig sagtens undlades)

3.
Påfyld vand. Indtil du har opnået den ønskede vægt. Husk at kigge vægten INDEN du fylder luft på.

4.
Klik ventilen op igen. Nu er du klar til at fylde luft på

5.
Fyld din flowtank med luft. Du skal, når du har fyldt luft på, kunne trykke på siden af din Flowtank, og cirka trykke 2cm indad.

6.
Afmonter pumpen. Bemærk der kommer et lille “pift” Det har intet at sige. Det er blot undertryk der udløses.

7.
Skrue beskyttelses ventilen/hætten på, og du er nu klar til at træne med Flowtank

Nu er du klar til at træne.
Processen tager ikke mere end 5min, så er du i gang. Se eventuelt vores video herunder

Se hvordan du let kommer i gang med Flowtank 

 

6 gode grunde til træning med Flowtank

Herunder har jeg listet nogle af de grunde op som jeg synes gør Flowtank voldsom relevant i forbindelse med min træning. Der findes sikkert mange flere, så listen er naturligvis ikke udtømmende.

Voldsom effektivt

Som der er beskrevet flere steder i denne test, så bliver styrketræningen bare lige en tand mere effektiv med Flowtank. På grund af vandet og den hele tiden skiftende vægtfordeling.
Jeg vil betegne mig selv 8i skrivende stund) som en hærdet bruger af øvelsen “lunges” laver dem tit, laver en del af dem, ergo har kroppen også nået et punkt hvor det bare er en del af træning = jeg mærker det ikke så meget i ben og på baller (dem der laver lunges efter lang tids pause ved hvad jeg snakker om. Det her punkt hvor lår, baller og ben bare er smadret. Hvor man er nød til at leve med “slip 10cm inden toilettet tricket”)
…tilbage til pointen. Første gang jeg lavede mine reps på lunges med Flowtank, der var jeg tilbage dagen efter, som havde jeg holdt pause i længere tid fra denne øvelse. Et ekstra plus var at jeg snildt kunne mærke i min core at den også var blevet udfordret en hel del!

 

Køb din Flowtank her

 

Træn hele kroppen – nemt

Det er vel kun fantasien der sætter grænser. Jeg har rigtig mange muligheder for forskellig styrketræning med min Flowtank. Kombineret med de forskellige håndtag som der er på, så kigger jeg hele tiden ind i nye og sjove styrke-øvelser – for hele kroppen.

håndtag på flowtank

 

Lokation er ligegyldig

Jeg kan tage min Flowtank med overalt – sat på spidsen.
Så om jeg er på arbejde, på ferie eller noget helt tredje, så er træning med en Flowtank en mulighed. Det eneste det kræver er adgang til vand, og det har man de fleste steder. Den fleksibilitet elsker jeg. I mit lille træningsrum derhjemme, der har jeg masser af forskellige vægte og kettlebell’s. Ens for alle dem er at de ikke er særlig smidige og faktisk også alt for tunge at slæbe nogen steder med hen. Der kan jeg med min Flowtank nemt komme til at styrketræne, stort set alle steder.

Vægten er justerbar

Jeg har for mange tusinde kroner i forskellige vægte at stå. Primært kettlebell’s. Med min Flowtank fra Flowlife, der har jeg flere af dem samlet i én løsning. Det er helt perfekt for mig, at man på så let en måde kan regulere i vægten. Det er faktisk så let og smidigt at jeg flere gange har taget mig selv i at gøre det under selve træningen. Så man er altså på ingen måde låste til faste vægt-intervaller med Flowtank.

Balance styrkes

Det er oplagt at du styrker muskler, sener m.m. Men at du også får masser af gode vipes i retning af din balance, det er næsten endnu bedre. Balance er oftes en nedprioriteret ting. Og desværre også en ting jeg alt for sent i mit liv fik fokus på.
Når jeg som fodboldtræner (ungdom) forsøger at lære fra mig. Så er det med stor fokus på både balance og stabilitet. Og hvorfor! Jo fordi det er SÅ vigtigt i rigtig mange situationer. Har du en god balance, så bliver du bedre til mange flere ting.

Skide skægt

Nu er den her test skrevet imens produktet var nyt og spændende. Men selvom alting bliver hverdag for alting, så tror jeg faktisk også jeg om 5 år ville synes at træning med Flowtank er skide skægt. Jeg finder hele tiden nye øvelser. Der er hele tiden gamle øvelser der udfordrer mig på en ny måde. Det er sjovt, og det er inspirerende. Det gør det sjovere at træne.

 

flowtankFlowtank kan sagtens bruges som hovedpude i solen

 

 

Fordele og ulemper ved Flowtank

Det lyder meget kliché-agtigt. men kan man tillade sig at kun at skrive fordele? Det er altså meget få ulemper jeg kan se, og indtil videre har fundet ved det her produkt. Jeg har nedenfor listet dem op jeg har fundet.

Fordele

Vand som vægt

Det ekstra twist som vand giver i den her sammenhæng. Det er fedt. Det er jo ikke ny viden. men det er bare unikt nu at have et produkt der har skabt helheden i det.

Fleksibilitet

Flowtank er bare generel fleksibel. Ikke bare i vægt, men også i sin brug. Du kan bruge den alle steder. Du kan stort set tage den med hvor som helst, bare du har adgang til vand.

Justerbar vægt

Når og hvis du investere i eksempelvis en Kettlebell. Så er det one strike and out. Vægten er den du køber. Hjemme hos os har det resulteret i mange penge. For de vægtintervaller jeg bruger, de passer ikke nødvendigvis til min kone's behov. Men med en Flowtank kan vi nemt regulere, således den passer os begge, ja faktisk hele familien. Ungerne bruger den også.

Prisen

Igen må jeg sammenligne med Ketlebell og eler håndvægte. Når jeg sr hvad jeg har smidt ud af kroner på det så står Flowtank knivskarpt som en rigtig god investering. En regulerbar vægt til under tusind kroner. Wow siger jeg bare.

Ulemper

Holdbarheden (måske)

En ulempe, fordi jeg skal have noget med. Letkøbt måske? Eller i hvert fald ikke dokumenteret endnu. Men den fordel som Kettlebell har, den massive holdbarhed, og du kan nærmest ikke ødelægge dem. Der kunne jeg forestille mig, hvis man lidt uheldig at tabe sin Flowtank på et hårdt eller spidst underlag, så kunne den måske godt gå i stykker.

Eller noget

Som i førnævnte ulempe, så er den her nok også mest for at have en ulempe (mere) med. Jeg har faktisk i skrivende stund ikke særlig meget negativt at sige omkring Flowtank. Har ikke rigtig fundet så mange ulemper ved produktet.


 

Køb din Flowtank her

 

Hvorfor er det godt at træne med vand som vægt

Det er det fordi ikke 2 løft eller sving er ens. Du er hele tiden i forandring. vand er livligt, og vil derfor, udover selvfølgelig at veje noget, give dig udfordring til din stabilitet og din balance.
Hvis vi lægger ud med styrken. Så vil eksempelvis en almindelig fast håndvægt give dig stort set de samme gentagelser hver gang. Den samme vægt og vel sagtens også præcis den samme bevægelse. Og det er fordi du arbejder med en fast vægt.
Med en Flowtank får du stadig vægten at arbejde med, men i og med at vandet er ultra fleksibelt, så vil din krop aktivere flere muskler og sener, og på den måde vil du opnå en mere fuldendt og måske bedre styrketræning når du bruger Flowtank

 

vand i flowtank

 

 

Mine 4 yndlings øvelser med Flowtank

Der findes rigtig mange forskellige øvelser til Flowtank. Du kan hele tiden finde på nye udfordringer. Men herunder har jeg listet mine 4 yndlings, de 4 øvelser jeg bruger mest.

Flowtank øvelse: Around head

En øvelse som jeg egentlig rigtig godt kan lide at bruge som opvarmningsøvelse. Men prøv engang at bemærke i videoen hvordan vandet hele tiden udfordre dig i forhold til både styrke og balance.

 

Flowtank øvelse: Clean

En god alsidig helkropsøvelse, det har Clean altid været. Men den blev lige lidt mere lakrids med Flowtank. For nu var der et endnu større stabilitets og balance issue at holde øje med.

 

Flowtank øvelse: Swing

Den her klassiske øvelse som alle der træner med Kettlebell kender. En rigtig fin øvelse, men som også meget hurtigt bliver en monoton øvelse. Det gør den altså ikke på samme måde når du gør det med Flowtank.

 

Flowtank øvelse: Lunges

Vel nok min absolut yndling. Enten i den ene form eller den anden. Når du ser video, så vil du opdage hvad jeg mener når jeg flere steder skriver at balancen kan og vil blive udfordret med Flowtank.

 

Bonus: Fokus ved Push up

Den sidste herover hører ikke mine favoritter. Som i faktisk slet ikke. Men det er vigtigt hele tiden at udfordre sig selv, og forsøge at blive bedre. Videoen her viser hvor meget sværere den kan blive at lave en armbøjning, når underlaget ikke er fuldstændig stabilt.

 

Flowtank til løberen

Er selv glad for at løbe (ligesom jeg er glad for så meget andet sport) Men der er stadig nogle som ikke har øje for at løb og styrketræning er en rigtig god kombination. Hvis man gør det rigtigt.
Når du arbejder med Flowtank, så arbejder du også med balancen. Det kan i rigtig mange tilfælde resultere i en stærkere core. Og det er fedt som løber. Jo stærkere core du har, desto mere stabilt løber du, og du vil være i stand til at mindske de irriterende sidelæns-bevægelser når du bliver træt.

Styke i benene siger sig selv. Jeg holder meget af at lave squat og lunges med Flowtank. Ikke kun fordi jeg løber, men bestemt også fordi jeg vandre meget. Stærke muskler og sener i ben, det mindsker bare naturligt risikoen for skader, og du kan yde mere.

 

Køb din Flowtank her

 

About the Author:

En passioneret løber der elsker at nørde med både løbesko, og selvfølgelig også alt det fysiologiske omkring det at løbe. Ja, jeg har rigeligt med løbesko, det siger min kone i hvert fald. Men jeg kan altså ikke lade være.....

Skriv en kommentar