Asics Gel DS Trainer 24 – prissammenligning og personlig anmeldelse

Asics DS Trainer 24 er en letvægt løbesko, som primært benyttes some en sekundær løbesko til de hurtige ture. Skoen er til neutral/let pronerende løbestil. Her får du:

 • Anmeldelse af Asics DS Trainer
 • Fordele og ulemper ved denne løbesko
 • Prisoversigt
 • Teknisk gennemgang af DS Trainer

OBS: Spar 539 kroner gennem iloebesko.  Vejledende pris er 1.200 kroner.


 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning DS Trainer 24

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 661 DKK Til butik
4-7 dage 699 DKK Til butik
2-5 dage 750 DKK Til butik
3-5 dage 843 DKK Til butik
1-7 dage 899 DKK Til butik
5-7 dage 925 DKK Til butik
2-5 dage 1.024 DKK Til butik
3-5 dage 1.139 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik
1-2 dage 1.200 DKK Til butik
 

Prissammenligning DS Trainer 23 eller tidligere version

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 683 DKK Til butik
3-5 dage 727 DKK Til butik
1-2 dage 728 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik
1-7 dage 1.195 DKK Til butik
 

Asics DS Trainer 23 bliver til 24

Som vi plejer at skrive, så indikere et ryk i versions nummeret fra 23 til 24 (højt tal) at vi her har med en klassiker at gøre. Og ikke alene en klassiker, men en løbesko som i rigtig mange sæsoner har gjort arbejdet godt. For ellers havde den ikke fået lov at komme så højt op i versions nummer.
Når nu DS Trainer 23 bliver til DS Trainer 24 kan du forvente et par rigtig spændende opdateringer.

Asics DS Trainer 24 indeholder blandt andet en spændende opdatering af overdelen. Denne opgradering er også den største i denne omgang. Men en overdel der er blevet meget mere fleksibel, og langt mere åndbar. Så det er et væsentlig hop på komfort-barometret når vi snakker om Asics DS Trainer 24.
Dine fødder har nu bedre mulighed for at komme af med varmen. Opdateringerne i overdelen har ikke forringet den gode stabilitet som Asics DS Trainer altid har været garant for.

En “mindre” opdatering på Asics DS Trainer 24 i forhold til DS Trainer 23 er hælkappen. Igen er det komfort-barometret som gør udslag her. Hælen er tilpasset så den nu har en bedre pasform og et bedre greb om din hæl og akillesene.

Men ellers derudover så er DS Trainer den samme løbesko. Vi snakker stadigvæk om en hældrop på 10mm (til hællandere) Skoen har stadigvæk sin lille kile på indersiden, som gør at den rent faktisk henvender sig til pronations-løbere. Men netop denne kile gør at marathonløbere også anvender skoen på de lange distancer, for når fødderne bliver trætte, så er den ekstra lille støtte i kilen perfekt.

Det skulle du forvente af Asics DS Trainer 23

En løbesko der er nået til sit 23. versionsnummer skal vi ikke diskutere kvaliteten på. Asics DS Trainer har verden over i rigtig mange år været en fortrukken løbesko. Og det har den udelukkende på grund af den gode kvalitet som Asics skaber i denne sko, og så på den baggrund at Asics DS Trainer er en løbesko der dækker et voldsomt bredt segment.

I Asics DS Trainer 23 kan du forvente en væsentlig opgradering på især overdelen. En overdel som egentlig fungerede rigtig godt i sin nuværende opbygning. Men Asics har vurderet at denne sagtens kunne tåle en smule mere frihed og åndbarhed. Så det har den fået, og det er naturligvis uden at det er gået ud over den gode stabilitet som altid har været i Asics DS Trainer løbeskoen.
Men en opgradering på overdelen er vi nu et lille skridt tættere på den ultimative løbesko.

DS Trainer fra Asics er en løbesko til det brede segment. Det er der bestemt ikke laet om på. Det er en sko som både den neutrale og den let pronerende løber kan anvende. Den kan bruges på stort set alle distancer, lige fra 5 kilometer og til en maratondistance. Introduktionen af FlyteFoam mellemsålen som skoen fik i en tidligere opgradering har bestemt ikke gjort dette faktum mindre relevant.
FlyteFoam er som du måske allerede ved, det her mellemsålsmateriale der ikke alene er meget lettere end den almindelige EVA, men det er også mere holdbart og langt mere responsivt. Det giver unikke muligheder for hurtigere afvikling, og derved også hurtigere løb.

Opdateringerne fra Asics DS Trainer 22 til DS Trainer 23 er måske ikke kæmpe store, men de få der så er, er alle nogle du skal glæde dig rigtig meget til. Vi spår denne 23. udgave af DS Trainer en succesrate som alle sine forgængere. Men hvorfor skulle den egentlig ikke blive større, når nu overdelen er opgraderet så merkant som den er?

Prøv lette løbesko – og skær minutter af din personlige rekord

Vidste du at for hver 100 gram du placerer på dine fødder bliver du 2-4 sekunder langsommere per kilometer?

Hvis dine tunge løbesko således vejer 350 gram, kan du ved at skifte til Asics DS Racer 22 (227 gram) spare 123 gram.
Det vil uden tvivl give dig en merkant bedre sluttid på eksempelvis en 10km.

Hvad var nyt i DS Trainer 22 kontra DS Trainer 21 ?

Asics DS Trainer er en løbesko fra Asics som har været på banen i rigtig mange år. Rigtig mange løbere har nydt at fræse de danske landeveje tynde i denne her letvægtsløbesko med den milde pronationskile i.
Nu er tiden inde til et nyt versions nummer i DS Trainer. Nummer 21 bliver nu til en DS Trainer 22, og det er virkelig en løbesko du skal glæde dig til.

Over-all har Asics valgt at holde fast i rigtig mange af de fede dyder der altid har været i Asics DS Trainer. Det er stadig i nummer 22, som det var i 21 med den forbedre mellemsål (i forhold til 20’eren og ældre modeller) Altså en mellemsål der i sin tid blev gjort ca. 15% lettere, samtidig med at man kunne holde den gode støddæmpning. Det er stadig en letvægts løbesko der er født til hurtigt løb og masser af fart på fast underlag. Skoen er stadig den lykkelige indehaver af et 10mm hældrop.

Hvis vi skal fremhæve 3 af de meget specifiekke opdateringer du finder i Asics DS Trainer 22, så er det overdelen, det er ydersålen og så er det vægten. De 2 af dem hænger en lille smule sammen må man sige.

Ny overdel og reduceret vægt.
Asics DS Trainer 22 har været igennem en større forbedring på overdelen. Den er blevet gjort markant lettere, mere fleksibel og stadig lige så åndbar som den hele tiden har været. Pasform (det lidt tætte konkurrence fit) er der ej heller rørt ved, da det er noget af det som har gjort denne Asics løbesko meget populær. Men et modigt valg af Asics at gå ind og optimere så meget på en overdel der i forvejen virkede rigtig godt. men man må bare erkende at det er lykkes til fulde. Overdelen er blevet 20% bedre.

Ydersålen er optimeret:
Der er kort og godt kommet noget mere greb i ydersålen, samtidig med at den er blevet mere fleksibel. Og den fleksibilitet skal ses i lyset af en bedre fleksibilitet i udsatte positioner. Det er en letvægts løbesko til eventuelle konkurrencer, og derved kan der jo let opstå høj fart, og der er det vigtigt at din ydersål har godt greb i det valgte underlag. Også her er DR Trainer blevet forbedret væsentligt.

Det her skal du bemærke ved DS trainer fra Asics

Vi synes det er vigtigt at bemærke at skal du have det optimale ud af dine Asics DS trainer så er det en rigtig god ide at overveje at bruge dem som et sæt kombinations sko. Det skal du forstå således at du bruger den her sko til de hurtige interval træninger, tempoturerne og konkurrencen, og så supplere du den rå mængde løbetræning op med en løbesko der indeholder lidt mere dæmpning. Det kunne eksempelvis sagtens være Asics GT 2000.
En anden ting der er værd at bemærke ved Asics DS Trainer er den ultimative gode pasform og lethed de har fået bygget ind i skoene på samme tid. Man kan argumentere for at man er nød til at pille nogle elementer ud af skoene for at reducere vægten. Og set i det lys synes vi helt klart det er værd at bemærke den høje komfort sammen med den store lethed. Det er unikt ved Asics DS Trainer

Selve looket har som sådan ikke noget med selve komforten og opbygningen at gøre, på en sådan måde at det har nogen indvirken når du løber afsted i Asics DS Trainer. Men alligevel skader det ikke at nævne at selve skoen ikke hele vejen igennem har den der klassiske løbesko opbygning, så du kan med succes sagtens benytte denne sko som en let og meget behagelig sommersko, samtidig med at du også sagtens kan bruge den til et par jeans hvis du nu har et job hvor dine ben har bedst af noget støddæmpende fodtøj.

Asics Trainer 22 letvægt løbesko – brug den med andre sko

Der kommer en Asics Trainer herre og Asics Trainer dame hvert år. Typisk bruger løbere denne sko som en sekundær løbesko. Brug den sammen med eksempelvis Asics Nimbus. Asics Trainer er en rigtig lækker løbesko, der føles let og hurtig. Du vil hurtigt kunne lave ny personlig rekord med disse løbesko.

Jeg bliver ofte spurgt om forskellen mellem DS Trainer og DS Racer. Forskellen ligger primært i vægten på de to sko. Trainer er en del tungere end Racer, som er den skrabede model.

asics trainer dame

Asics Gel DS Trainer kommer altid i nogle rigtig fede farver. Her ser du dame modellen af den 18. udgave.

 

Personlige erfaringer med Asics Trainer

Personligt træner jeg rigtig meget i lette løbesko. Asics DS trainer er en af mine favoritløbesko sammen med den endnu lettere Asics DS Racer. Jeg bruger skoen i disse sammenhænge:

 • Længere tempoløb (mere end 3 km pr tempoløb)
 • Længere motionsøb (længere end 5 km)
 • Hurtige fartlege
 • Hvis jeg er ude af form og kun løbet 1 gang ugentligt, så er det lækkert at tage en tur i sådan en hurtig sko

Det jeg finder så fantastisk ved denne sko er følelsen af at veje langt mindre – og jeg lover dig – det kan mærkes. Prøv at løb bare en enkelt tur i disse løbesko, og du vil løbe i dem hele tiden. Det svære at er lade sig begrænse til den hårde træning, hvor tempo er alfa & omega. Vær opmærksom på at det anbefales nogle steder at købe skoen ½ nummer større end dine normale Asics løbesko.

asics trainer herre

Jeg har altid elsket pang-farver. Endnu en grund til at løbe i Asics Trainer – altid vilde farver!

Ulempen ved Asics DS Trainer er nemlig den mindre stødabsorbering. Med den vægt som sportsskoen har, er det indlysende at der er blevet sparet på nogle elementer. Det er særligt stødabsorberingen og polstringen af skoen. Det har jeg det fint med, så længe jeg bruger den til det den skal bruges til: hurtige løb.

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: mild / moderat pronation
 • Pasform: normal bredde med tæt pasform
 • Underlag: asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 1200 DKK

Nice to know

 • Guidance trusstic
 • I.G.S.
 • Comfordry sockliner
 • FlyteFoam midsole

Fun to know

 • Vægt: cirka 216 gram (herre str 43½)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Anbefaling: *kombinationsko

*Kombinationssko = Løbesko som det anbefales at du kombinere med en anden sko. DS Trainer er den oplagte speed og konkurrence løbesko, og derfor vil det være vores klare anbefaling at du bruger den sammen med en mængde trænings løbesko. Et godt bud på et rigtig godt match kunne være Asics GT-2000

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Der er rigtig mange løbere der gennem tiderne har prøvet kræfter med Asics DS Trainer. Hvad siger andre folk til denne konkurrence løbesko.

Jens Andersen, Har løbet marathon

 • Jeg er rigtig glad for mine Asics DS Trainer. Har gennemført et marathon i dem og vil sige at jeg virkelig kunne mærke letheden, men kunne bestemt også mærke trætheden i mine fødder bagefter. Det var tydeligt for mig at denne sko ikke indeholder lige så meget blødhed som mine trænings løbesko.–Jens Andersen

Mette Kristensen, bruger mine til interval

 • Jeg bruger mine DS Trainer til Intervalløb. Jeg er ikke så stor fan af de meget lange løbeture, men kan godt lide at få pulsen op med interval spurter, og der bilder jeg mig selv ind at jeg kan mærke en forskel når jeg er afsted i mine DS Trainer fremfor mine Asics Kayano–Mette Kristensen

Bjørn Holmblad, DS Trainer er lette men men men

 • Jeg er typen der går meget op i mine løbesko, og for mig gælder hvert eneste gram. Derfor burde DS Trainer fra Asics for mig være den oplagte sko. men har desværre nogle problemer i forhold til pasformen i skoen. Tror ikke det er et udtryk for skoen er skidt, nok nærmere at mine fødder lever lidt sit eget liv. Kan sagtens se og mærke på Asics DS Trainer at vi her har med en super god konkurrence løbesko at gøre. Er super ærgerlig over ikke at kunne løbe i den.–Bjørn Holmblad

Fordele og ulemper

 

Fordele ved DS Trainer

Vægten

Det faktum at DS Trainer har en ufattelig lav vægt er i sig selv en kæmpe fordel. Beregningen siger at pr. 100 gram mindre dine løbesko vejer, der vinder du i gennemsnit 3 sekunder pr kilometer. Så det er bare at lave regnestykket. 10 kilometer betyder 30 sekunder foræret. Det kan man ikke komme uden om er en fordel.

Fleksibiliteten

Asics DS Trainer er bare super fleksibel, og følger dine fødders bevægelser rigtig godt. det giver dig en rigtig god følelse af at du bliver ét med skoen, og du faktisk ike bemærker du har skoen på.

Udseende

Skoen henvender sig selvfølgelig primært som en løbesko, men synes faktisk også den har nogle gode tegn til at kunne blive den her behagelige lette sommer sko til ham eller hende som vil have nogle lidt mere optimale hverdags sko. Og det at den ikke bare henvender sig til løb synes vi er en klar fordel.

Prisen

Prisen er fornuftig. Asics DS Trainer kan i 9 ud 10 tilfælde erhverves for under den magiske tusind krone seddel. Det har egentlig en vejledende udsalgspris på 1200,- men er både i fysiske og online butikker alti´d omkring de 1000,- eller derunder. Og når en løbesko med så meget kvalitet kan erhverves for under 1000,- så er det en klar fordel. Du får rigtig meget sko for dine penge.

Ulemper ved DS Trainer

Holdbarheden

Sådan er det generelt set med letvægts løbesko og løbesko til konkurrencer. Når der er sparet lidt på materialerne for at mindste vægten, så resulterer det i langt de fleste tilfælde også ud i at skoen bliver lidt mere følsom, og derved mindre holdbar. Det er klassisk, men det gør det ikke til en mindre ulempe.

Støddæmpningen

Det er lidt den samme (klage) sang som ovenfor. Det er klassisk med letvægts løbesko, at der er steder man er nød til at skære ned, for at opnå den minimerede vægt. Det er også en af de væsentlige grunde til at DS Trainer bliver anbefalet i samling med en anden løbesko.

Hælen

Nogle brugere har meldt at de synes at hælpartiet har været en smule "svingende" i kvalitet. At det ikke helt har givet det hold og den støtte som det. På den anden side har vi også hørt nogle fremhæve lige netop hælen som noget af det de blev mest overrasket over ved DS Trainer. Så vores konklusion er at det kommer vist helt an på brugeren, men det er med på negativ-listen da der er så stor forskel i oplevelsen fra bruger til bruger.


 

Jeg har pronations-løbestil. Kan jeg bruge DS serien?

Nej, ville være mit korte svar.
Selv har jeg pronations løbestil, men jeg bruger den alligevel. Min pronation er ikke kraftig, og derfor er det OK. Der er både for og imod omkring brug af DS Tainer hvis du er neutral eller pronations løber. Men hvad folk reelt set gør, skal jeg ikke blande mig i. Jeg følger ikke selv Asics’ retningslinjer på dette punkt. Det er mest af alt fordi jeg er så vild med skoen, at jeg ikke vil undvære den pga. “forkert” løbestil. Du kan læse mere om diskussionen om valg af DS serien her på loebesiden. Der bliver også diskuteret lidt angående løbestils-problematikken.

Analysedel 1: Hvem kan og hvem skal bruge Asics DS Trainer

Denne analysedel 1 er minded på hvem hvad og hvordan. Hvilken løber bør overveje at købe og løbe i Asics DS Trainer, og hvilke features skal du være opmærksom på når du køber DS Trainer fra Asics.

Hvilken løbestil

Asics DS Trainer er en sko der henvender sig den mindre overpronation. Det er faktisk en løbesko som vi mener rigtig mange løbere kan bruge. Det faktum at det er anbefalet at du bruger DS Trainer som tilvalgs løbesko sammen med en anden trænings løbesko. Det gør at langt de fleste enten bruger DS Trainer som konkurrence løbesko eller interval løbesko. Den pronations kile der sidder i skoen er så tilpas “lille” at en neutral løber ikke vil bemærke denne. Faktisk vil en neutral løber på de lange distancer kunne opnå en klar fordel ved denne lille kile. Ens fødder bliver trætte efter eksempelvis 15 kilometer på et halv maraton, og så begynder de at synke sammen, og så er pronations kilen lige pludselig en hjælp til neutral løberen også.

Pasform

Når vi snakker om en pasform i en løbesko, så hænger det unægteligt sammen med den materiale som overdelen er lavet i. I DS Trainer fra Asics snakker vi om en super blød og fleksibel overdel, og derfor har skoen som udgangspunkt også en ganske fin pasform.
Du skal dog bemærke at vi har erfaret at forfoden / skosnuden godt for nogle kan virke en anelse smal. Det er den primært på grund af skoen er lavet således med et tight fit. Fødderne skulle gerne blive ét med skoen når vi snakker om fart og konkurrence løbesko.

 • Størrelse: Normal
 • Hæl: Normal
 • Midtfod: Normal
 • Forfod: Lidt tæt
 • Skosnude: Normal
 • Svangstruktur: Lav
 • Skoform: semikurvet

Underlag og konditioner

Det er en fuldstændig gennemgribende asfalt og sti løbesko. Og her snakker vi altså stier der ikke på nogen måde rammer overdelen på skoen. Det kan være skovstier der er hårde og præpererede, eller det kan være almindelige skovstier. Tager du Asics DS Trainer ud i noget mere “off road” så er der stor sandsynlighed for du får revet eller ødelagt den meget bløde og fleksible overdel.
Så hold dig til asfalt og almindelige stier.

Prisniveau

Må betegnes som værende rigtig fornuftigt. Asics DS Trainer har en vejledende udsalgspris på 1200,- Men det er en af de her løbesko som alle butikker rigtig gerne vil sælge, så du findes den rigtig mange f´gange til under de magiske 1000,- og endda også længere ned. Så hvis vi kalkulere med at du igennemsnit kommer til at betale 900,- for et par Asics DS Trainer, så synes vi i hvert fald at du får et par rigtig fede løbesko til en rigtig fornuftig pris.

Vægt på Asics DS Trainer

Den lave vægt er jo det der er skyld i de få “hager” som DS Trainer besidder. Så vægten er i orden. Det er en løbesko der er født til fart og tempo. Så enkelt og kort kan det siges.

Type af løbesko

En tempo og konkurrence løbesko. Vi (og flere andre på markedet) anbefaler at du bruger denne løbesko som et supplement til dine almindelige trænings løbesko. Find Asics DS Trainer frem når du skal i gang med dine intervaller eller du skal ud og præstere i konkurrence. Dine ben, ja faktisk hele kroppen vil ikke komme til at holde af at du lver de hverdags løbetræning i DS Trainer fra Asics.

Pleje og vedligeholdelse af Asics DS Trainer

Ikke nogle særlige ting du skal gøre for at vedligeholde Asics DS Trainer. Du skal bare gøre som der normalt anbefales til løbesko. Sørg for at give dem masser af frisk luft efter hver løbetur, tag gerne indlægssålen ud af skoen når de tørre. Så mindsker du risikoen for dårlig lugt. Husk altid så vidt det er muligt at lade dine løbesko tørre naturligt, ikke noget med foran brændeovnen eller oven på fyret.

Drop og højder på forfod og hæl

Droppet er i DS Trainer forholdsvis højt. Der opereres med et drop på 10mm. Det vil sige at du kommer til at “løbe normalt” i DS Traineren. Det skal forstås på den måde at jo lavere droppet er (eksempelvis 2-4-6 mm) desto mere forfod/mellemfods løb får du, og jo tættere kommer du på natural running.

Dame:
Højden på hælen: 20mm
Højden på forfoden: 10mm

Herre:
Højden på hælen: 21mm
Højden på forfoden: 11mm

Analysedel 2: Teknisk gennemgang af Asics DS Trainer

Den tekniske gennemgang af DS Trainer tager mest udgangspunkt i de features der er bygget ind i skoen. Derfor skal du være beredt på at der kan fremkomme forskellige fagudtryk.

Ydersålen

Ydersålen skiller sig lidt ud på Asics DS Trainer. Det er en komponet ydersål som er bygget op af både organiske og ikke organiske elementer. Den er fremstillet således at den har et rigtig godt greb selv om du skulle løbe ind i en regnbyge og derved et vådere asfalt underlag.

Mellemsål

Mellemsålen er optimeret meget gennem årerne. I denne version er det Asics FlyteFoam materiale der er lagt i som mellemsål. Det er et ufatteligt let materiale som er op til 55% lettere en standarden i markedet. men det er vel og mærke med samme gode absorberende effekt. FlyteFoam er et naturligt fibermateriale.

Hæl

Hælen har en rigtig god polstring. Det er som du kender det fra Asics løbesko. Så den sidder faktisk rigtig godt på hælen og giver god støtte. Desværre har denne bløde polstring også negative sider, som hvis du er løber, sikkert har hørt fra andre Asics løbesko. Det bløde hælparti har til vane at gå i stykker lidt for tidligt.

Forfod

Som resten af overdelen så er det fremstillet i en super behageligt materiale. Du skal blot være opmærksom på at det er ikke den bredeste forfod der er monteret i Asics DS Trainer. Den er designet til at sidde tæt i forfoden, og det kan virke ubehageligt for nogle løbere hvis man ikke er indstillet eller vant til det.

Overdel

Lavet i blødt og fleksibelt materiale som er designet til at sætte sig tæt og godt efter din fod. Dine fødder får lov at ånde rigtig godt så komforten er også i top.

Opsummering

Alene det solgte antal par på verdensplan burde fortælle nok om Asics DS Trainer. Så kort fortalt synes jeg bestemt at DS Trainer har sin berettigelse i et snart meget fyldt løbesko marked. Det at Asics tør lave så specifik en løbesko til tempo og konkurrence gør den bare super unik. Det er selvfølgelig også meget smart af dem, og giver jo også god mening at få brugeren til at bruge eksempelvis GT-2000 som mængdetrænings løbesko, og så vænne folk til at løbe tempo turerne i Asics DS Trainer.
Min personlige mening er meget positiv. Jeg synes overordnet set at det er en super lækker løbesko, som løser det den er sat i verden for til UG. Så min klare anbefaling herfra.

Prissammenligning

Her finder du nettets skarpeste priser, de bedste tilbud og alle udsalgsvarer.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 683 DKK Til butik
3-5 dage 727 DKK Til butik
1-2 dage 728 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik
1-7 dage 1.195 DKK Til butik