Asics Noosa FF – lethed og tempo løbesko

Du kender den sikkert af navn hvis du er vant til at løbe, eller måske endda løber i Asics løbesko. Noosa Tri hedder den udgående navnebror. Men du må ikke lade dig snyde Asics Noosa FF har udover navnet ikke meget til fælles med den gamle Asics Noosa TRI. Men hvad kan denne her nye model så. Vi giver dig svaret med:

 • Fuld anmeldselse af Asics Noosa FF
 • Fordele og ulemper ved Noosa FF
 • Bedste pris på Asics Noosa lige nu
 • Hvad siger andre om Asics Noosa FF
 • Teknisk gennemgang af Asics Noosa FF

OBS: Køb gennem iloebesko og spar 751 kroner. Normalpris: 1.250 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Asics Noosa FF

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 499 DKK Til butik
3-5 dage 530 DKK Til butik
4-7 dage 530 DKK Til butik
2-5 dage 637 DKK Til butik
5-7 dage 818 DKK Til butik
1-7 dage 929 DKK Til butik
1-2 dage 1.250 DKK Til butik
 

 

anmeldelse af asics noosa ff

 

Hvorfor skal du vælge Noosa FF fra Asics

Du skal kigge i retning af en Asics Noosa FF af rigtig mange årsager. Men en af grundene til du IKKE skal kigge den vej er hvis du tror du får det samme som Asics Noosa Tri bød på. Den er nu udgået, og er som tidligere nævnt blevet afløst af Noosa FF.
Noosa FF fra Asics er til ham eller hende som er en stor tilhænger af lette løbesko. Du vil, om du er mand eller kvinde ganske automatisk ved at købe Asics Noosa FF træde ind i en verden af fart og tempo. Denne løbesko er bygget til fart og fartleg.

Du skal vælge Noosa FF fra Asics hvis du sætter pris på en løbesko der bare skal sidde der fra første skridt. Det gør den. Den har en unik evne til at sætte sig godt omkring foden fra start af. Noosa FF er også skrevet til at kunne benyttes uden løbestrømper – det skal siges at vores test tager udgangspunkt MED løbestrømper – men det gør det til en super smidig og meget anvendelig sommer løbesko. Hvis ikke du har strømper på producere du mindre varme, og på den måde har fødderne det mindre varmt, og det er mere bekvemt.

Asics Noosa FF er alt i alt en let og smidig løbesko til “løbe livsnyderen” som sætter pris på fart og som elsker en løbesko med en fedt fit omkring foden.

 

 

Er du fan af lette og smidige løbesko, så køber du Asics Noosa FF

Kan du lide et modepræget look på dine løbesko, så køber du Asics Noosa FF

Vil du have en allround (terrain) løbesko, så lader du være med at købe Noosa FF fra Asics

 

test af asics noosa ff

 

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Her under finder du andre personer der har valgt at løbe i Nike Free RN Distance. Hvad er deres oplevelse med skoen?

Keld Petersen, Elskede mine Asics Noosa Tri

 • Måske jeg har købt katten i sækken. Det var helt ærligt min første tanke. Jeg lod mig snyde af navnet, og først da jeg kom hjem så jeg at Noosa FF ikke var præcis den samme sko som jeg var vant til. Men ikke desto mindre har de fået chancen, og jeg er egentlig blevet rigtig glad for dem, og vil gerne anbefale dem til andre.–Keld Petersen

Johanne H Kvebling, mine første Asics løbesko

 • Første gang jeg har valgt at købe et par Asics løbesko. Jeg synes ærligt jeg mangler noget af den komfort som alle mine løbe venner har snakket om. Ved godt det ikke er en løbesko til mine lange løbeture, men er alligevel lidt skuffet over komforten. Måske fordi mine forventninger var anderledes end de burde være til sådan en type løbesko. Er ikke blevet afskrækket af Asics løbesko.–Johanne H Kvebling

Kaj Svendsen, Lette løbesko til mig, Tak

 • Jeg må indrømme at mit liv er blevet alt for kort til tunge løbesko. Har ikke haft Noosa FF fra Asics så lang tid, men det absolut vigtigste kriterie er opfyldt. De er lette.–Kaj Svendsen

 

 

noosa ff afløser asics noosa tri

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Medium bredde
 • Underlag: Fast underlag
 • Vejledende pris: 1.250 DKK

Nice to know

 • FlyteFoam mellemsål
 • Seamless overdel
 • Elastic laces
 • Gel zoner i hælen

Fun to know

 • Vægt: 248 gram (herre str 43½)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Mode look
 • Brug uden strømper

 

 

markant mellemsål på noosa ff

 

Mine første erfaringer med Asics Noosa FF

Jeg var lige som alle andre meget spændt på denne her løbesko. Ærlig talt var jeg lidt uforstående overfor hvor Asics vælger at navnegive en løbesko så tæt på en udgående model (Asics Gel Noosa TRI) og samtidig melde ud at de 2 løbesko kommer til at lægge en del fra hinanden i opbygningen.
Lad mig skynde mig at sige, at den forvirring har jeg stadig. Asics har helt ret, de er meget langt fra hinanden i opbygning og brug, men navnet klinger meget ens. Jeg kan ikke garantere det, men min ærlige og helt uforbeholdne forudsigelse er at Asics får problemer med det.

Men ikke desto glædede jeg mig som altid til at modtage pakken med de nye løbesko. Og modtage en pakke med Asics løbesko er altid lige lidt mere spændende. Jeg kan ikke rigtig forklare hvorfor, men sådan er det bare. Måske har det noget at gøre med Asics i meget meget få tilfælde har skuffet. Det handler egentlig bare om hvilken genialitet der er den næste fra deres løbesko udviklingshaller.
Noosa FF var ingen undtagelse, og selvom jeg lige ovenfor har sat en større spørgsmålstegn ud for om det nu var klogt at kalde en løbesko der differencere sig så kraftigt ud for sin “navne forgænger” Set i det lys kan det jo vise sig at blive en genialitet at have givet den stort set det samme navn, under alle omstændigheder er det modigt.

Det første jeg lagde mærke til da jeg åbnede æsken var det her meget anderledes look på Asics Noosa FF. Vi arbejder i udseende med en lidt mere høj udgave (ikke i opbygning – men af udseende) Det er en løbesko som måske går lidt mere i det mode prægede look’s retning. Men bare rolig, det er løbesko, og det er en super lækker løbesko.
Når du tager den ud af kassen vil det første du tænker højst sandsynligt være “Hold da op hvor er den let” og det er den. Super let og smidig løbesko, men du vil nok også forholdsvis tidligt lægge mærke den den delte opfattelse af overdelen. bagtil er den virkelig stiv, mens den fra midten og frem er ultra smidig. Det hænger selvfølgelig sammen med at den skal have det rette hold om hælen og alt det her, men synes faktisk det er noget mere markant i Asics Noosa FF end i mange andre modeller.

Sidste ting jeg tror du vil lægge mærke til som noget af det første også, det er den meget flade og nærmest “ikke profilerede” slidsål. Men den må du endelig ikke lade dig snyde af. Mre om det længere nede i anmeldelsen

 

asics noosa tri set fra oven

 

Asics Noosa FF – den første løbetur

Det har været nævnt tidligere. Men vælger du at løbe i Noosa FF fra Asics så skal du ikke kalkulere med at spilde tid på at “løbe skoen til” Den sidder der fra første minut, og du mærker den stort set ikke. Den havde fra første gang jeg tog den på et rigtig godt fit på mine fødder. Er klar over at pasform er individuelt, men har ikke ry for at have de allermest almindelige fødder, så når de passer på mine, så tror jeg de asser på mange.
Første løbetur var ikke en af de lange. Det var det ikke af flere årsager. Det var dagen med restitutions løb og så ville jeg ej heller tage satset på den første tur at løbe over 12-15 kilometer i denne løbesko. Har jeg efterfølgende fundet ud af er grænsen for mig, med mindre jeg virkelig går efter en tidsrekord å en halvmaraton, så tror jeg også godt jeg kunne tvinge mine fødder til det.

Men første tur i Noosa FF tog jeg faktisk hverken tid eller længde på, men min umiddelbare vurdering er omkring 7 kilometer. Selvom skoen som udgangspunkt er produceret til fart og tempo, så var der ikke meget tempo over mig denne dag – det var oven på nogle hårde trænings pas, så derfor var benene noget pressede og derfor blev den første tur også en stor succes. Det lille faktum at skoen ingenting vejer var en herlighed for mig den trætte dag i marts 2017. At kunne “lunte” afsted i restitutions løb og nærmest ikke mærke man havde løbesko på. Det var en rigtig fed oplevelse, og derved også min første erfaring med Asics Noosa FF

Løb frit og elegant med Asics Noosa FF

Det er efterfølgende blevet til nogle flere ture i Asics Noosa FF. Og på den baggrund er jeg i stand til at give mit bud på hvor denne løbesko lander på mine hylder. Det må ikke lyde negativt, men når jeg skal sortere i mine sko næste gang, så tror jeg denne her Asics Noosa FF bliver sorteret fra til den bunke der hedder “ufattelig fede daglig dags løbesko” Det gør den ikke af den årsag at det på nogen måde er en dårlig løbesko, men kun fordi den taber til nogle der er bedre. Til den type løbe som Noosa FF er til, der synes jeg for det frste at den er en smule stiv i sin sålopbygning, og så finder der bare alternativer til mine fødder som løser opgaven en my bedre.

Men de efterfølgende ture i Asics Noosa FF viste mig helt sikkert at vi har med en meget let og luftig løbesko at gøre. Den har jo modsat sin forgænger ikke noget pronationsstøtte men alligevel er det ikke sådan at jeg synes at den virker “ustabil” Den har på alle ture givet et rigtig godt hold til mine fødder, men har altså i min optik og til mit løbe temperament været en anelse for stiv. Men lige netop det at den har den opbygning tror jeg også kommer til at være dens force. Der vil være rigtig mange der kommer til at elske den opbygning som Asics Noosa FF besidder.

 

 

Valg af størrelse

Der er ikke som udgangspunkt noget usædvanligt du skal bemærke når køber Asics Noosa FF i forhold til valg af størrelse. Den er helt normal i størrelsen, og efter som skoen ikke er hverken total tætsiddende eller på andre måder har nogle ting der kan have en “indvirken” på størrelse/pasform, så skal du blot købe som du plejer. Jeg har også i Noosa Ff valgt størrelse 43½ som jeg gør i alle andre løbesko fra Asics løbesko fra Asics. Ellers kan du bruge vores størrelsesguide
Husk det kan altid være en god ide at tjekke centimeter målet på dine løbesko. Det kan producenterne dog ikke endnu lave om på. :-)

 

asics noosa tri er let

 

Fordele og ulemper ved Asics Noosa FF

 

Fordele

Pasform

Har valgt at nævne pasformen i Asiccs Noosa FF som en fordel. Og det har jeg på den baggrund at jeg er rimelig imporneret over HVOR meget pasform man kan få ind i en løbesko som man har arbejdet så meget med at reducere i vægt. Det er godt gået af Asics.

Hurtig i skoene

Asics har arbejdet på at skabe en løbesko som er nem at komme i, så du hurtigt kan komme ud og løbe. Det synes vi rent faktisk er lykkes.

Letheden

Det er alfa omega i Noosa FF hvis du spørger mig. Det er det hovedsageligt som denne løbeesko skal vinde på. Det er her at den skal gøre sit indtog på det danske løbemarked. Vi har med en 248 gram tung løbesko at gøre som samtidig rummer en unik pasform, så det er mit klar bud at der er også en plads til Asics Noosa FF på det danske marked.

Super åndbarhed

Hvis ikke du har haft skoen på. Du har måske bare læst vores anmeldelse af skoen og er igang med at overveje. Så kan det være svært at forholde sig til vægt. Mmen ikke desto mindre er det en stor fordel at dine løbesko kun vejer 248 gram pr sko. Du skal huske at tager du 100 gram af dine løbesko, så kan du reducere dine kilometertider med 2-4 sekunder. Fristet af en let løbesko? Kig videre på Noosa FF, den vil hjælpe dig..

Mode look

Når du lige om lidt læser at en af mine ulemperne ved Asics Noosa FF er dens pris, så må det på den baggrund være en fordel at selve skoen i sit udseende ikke er så "løbesko præget" og egentlig vel nok sagtens kunne bruges som et par fede sneaks. Eller i hvert fald som en let og god sommersko for dine fødder.

Ulemper

Prisen

Min helt ærlige mening er at den er prissat et par hundrede kroner for højt som udgangspunkt. Men med det løbesko marked vi ser i dag, både i de fysiske butikker og i diverse webshops, så er der en stor sandsynlighed for at markedet og derved også prisen retter sig selv ind. Asics Noosa Ff havde i min optik været mere velplaceret med en vejledende udsalgspris på 1000,- eller 1100,-.

Holdbarheden

Erfaringen og tendenser siger mig at holdbarheden helt sikkert bliver et issue med Asics Noosa FF. Det er en letvægt løbesko som derved også er fremstillet i mindre vægttungt materiale, og det giver dig helt automatisk bare nogle mere udsatte løbesko. Når man mærker på Noosa FF så er min fornemmelse at det materiale der gør at skoen er så super åndbar, er samtidig det materiale der gør at skoen er en anelse mere udsat end andre løbesko. Men holder du dig forskrifterne og bliver væk fra tjørne, grene m.m. så kan det selvfølgelig sagtens lade sig gøre at holde overdelen helt som den skal.

Klodset mellemsål

Det er ikke noget der har nogen indvirken på dit løb, men når du kigger på Asics Noosa FF så virker mellemsålen bare som om at den ikke er tilpasset til overdelen på skoen. Det kan sagtens være med fuld overlæg fra Asics, men jeg kan ikke lade være med at tænke på om der måske kunne være skåret lidt mere vægt væk?.


 

Analysedel 1: Er det dig der skal vælge at løbe i Noosa FF?

Det er i denne analysedel du bliver klogere på om hvorvidt Asics Noosa FF overhovedet er et klogt valg for dig. Det er her vi kommer ind på de ting du skal være opmærksom på hvis du købe Noosa FF

 

 

Hvilken løbestil

Helt som udgangspunk fra Asics så er Asics Noosa FF udviklet som en neutral løbesko. Altså til ham eller hende som ikke har nogle pronationer når de løber (falder indad på fødderne) Men i de her moderne tider der er det jo ikke alene en rettesnor for om du kan løbe i Asics Noosa FF. Det skal nævnes at undertegnet selv er bevist pronationsløber men løber i Asics Noosa FF. det gør jeg til dels for at lave denne test, men også efterfølgende har jeg løbet i skoen. Samtidig ville jeg sagtens kunne se mig løbe en halvmaraton distance i Asics Noosa FF på en varm sommerdag.
Det kommer meget an på hvordan din krop og muskulatur er skruet sammen. Jeg kan personligt godt veksle mellem sko, mens jeg også er bekendt med at det er et absolut no-go. Har du før haft problemer med at skifte, så hold dig til anbefalingerne fra Asics. Og det er altså at Asics Noosa FF er en løbesko til den neutrale løber.

Pasform

Som udgangspunkt har Asics Noosa FF en fornuftig og fin pasform. Det bærer selvfølgelig præg af at den er udviklet som en letvægts løbesko, og derved er der fra Asics’ side sparet på materialer. Ene og alene af den grund for at reducere vægt. Så du kan stadig godt tillade dig at forvente lidt af den her “Asics pasform” som de er så kendt for, men du må endelig ikke forvente at det bliver på niveau på Asics Nimbus eller Asics Kayano.
Du kommer til at kunne mærke at overdelen hen over fødderne er tyndere (men derved også meget mere åndbar) og der er ikke den samme sugende fornemmelse omkring foden.

 • Størrelse: Normal
 • Hæl: Normal, lidt høj
 • Midtfod: normal
 • Forfod: Lidt bred
 • Skosnude: normal
 • Svangstruktur: lav
 • Skoform: semikurvet

Underlag og konditioner

Du skal holde dig på asfalt og eller meget faste og præpererede skovstier. Ikke noget med lige at skulle udfordre skæbnen på et mere ujævnt terræn. Det kan materialerne ikke holde til. Du benytter Asics Noosa FF i det meste slags vejr. Sol eller regn er som sådan lige meget. Sålen på Noosa FF er special designet til bedre greb i vådt føre, og overdelen tørre meget hurtigt.

Prisniveau

Asics Noosa FF har en vejledende udsalgspris på 1250,- Og som jeg har nævnt tidligere så er det en en anelse for højt hvis jeg skal komme med min mening og vurdering. Mener at den burde have startet omkring 1000,- i stedet for.

Vægt på Asics Noosa FF

Et af denne løbesko’s mantra. Vægten er perfekt. Den vejer 248 gram i en str. 43½ (27,5 centimeter) Og det må ikke siges at være meget.
Til sammenligning kan det nævnes at bl.a. Nike Free RN Distance vejer præcis det samme. Så kan man se hvor meget forskel der kan være på at udvikle letvægs løbesko.

 

hvad vejer asics noosa ff

 

Type af løbesko

Helt klart en løbesko til tempoleg og konkurrence. Det er ikke en løbesko der på noget måde bør anbefales til den daglige mængde træning. Det er der hverken nok blødhed eller i hold i skoen til. .

Drop og højder på forfod og hæl

Asics Noosa FF har en ganske almindelig opbygning af en løbesko at være. den er udviklet med et drop på 10mm. Det betyder for dig som løber at du får et “almindeligt” hæl rul når du lander. Det er ikke som udgangspunkt en løbesko der er fremstillet til hverken løb på mellemfoden eller forfoden.

 

asics noosa ff produktbillede

 

Analysedel 2: Teknisk gennemgang af løbeskoen

Analysedel 2 er den mere tekniske tilgang til tingene. Her vil du kunne læse omkring de forskellige features som producenten har valgt at bygge ind i den anmeldte løbesko. I det her tilfælde er det så Asics Noosa FF vi skal have kigget efter i sømmene.

Ydersålen

På Asics Noosa FF er vi nød til at dele det med ydersålen op i 2 enheder. Der er nemlig indbygget en helt speciel feature i den klassiske ydersål. Og lige for at starte ved den så er den lavet som en Asics Grip Sole med et godt greb i de anbefalede underlag. Du vil opdage når du får skoen i hånden at den er stort set mønster-løs. Så intet greb i udfordrende terræn.
Ydersålen er faktisk en anelse stiv, og også en smule mere stiv end jeg synes er perfekt. Der er selvfølgelig stadig et fornuftigt flex i sålen, men hvis jeg sammenligner med Asics Nimbus (det var lige den der stod her ved siden af på mit skrivebord) så har den et bedre flex i sålen, der hvor hvor hæl og mellemfod forsvinder over i forfod.

Men den lille ekstra ting som de i denne ydersål er at der i forfoden er lavet en ekstra belægningen af flere komponenter som gør den lidt bedre på vådere underlag.

 

slidsålen på asics noosa tri

 

Mellemsål

Nu kommer vi endelig til hvorfor den hedder FF. FF i Noosa FF står for FlyteFoam. Så det er egentlig betegnelsen for det mellemsål materiale der er lagt i denne udgave af Noosa fra Asics. FlyteFoam er det nye materiale fra Asics. Det er et meget mere dynamisk og fleksibelt materiale i sammenligning med f.eks. SoLyte som Asics har brugt i rigtig mange af deres sko. Der er en længere og meget besværlig forklaring bagved, men alt i alt så essensen af dette skifte at FlyteFoam er et lettere, men mere holdbart og mere støddæmpende materiale. Så mere støddæmpning men med lavere vægt. Materialet slides ikke så hurtigt, så der er en chance for at der er flere kilometer i dine sko. (kommer an på rigtig mange forhold)

Hæl

Der er i Asics Noosa FF et meget solidt hold i hælen, og mærker du på skoen udefra så er det et hælparti der er meget hårdt og bastandt. Det giver dig det hold der skal være i hælen. Foringen i hælen er fin, men du må ikke forvente at det er samme bløde fornemmelse som der findes i nogle mængde trænings løbesko fra Asics.
Personligt synes jeg at hælen er en lille smule høj. Det er måske 5mm det drejer sig om, men jeg synes man kan mærke det. Ikke noget der har skabt problemer, blot noget man lige skulle vænne sig til.

Forfod

Forfoden i Asics Noosa FF er ligesom resten af fodens længde beklædt med FlyteFoam. Forfoden har et godt flex, men som det også er beskrevet tidligere så kan det godt virke som om det er lidt til den stive side.

Overdel

Den lette og sømløse overdel gør det til en utrolig behagelig løbesko og træde ned i. En løbesko som du eftersignet faktisk også kunne benytte uden løbestrømper. At overdelen er så let og behagelig giver løberen en rigtig god fornemmelse når der bliver skabt varme nede i skoene. Der er virkelig åbnet op for at denne varme kan ledes væk fra fødderne.

Sammenligninger

Vi bevæger os i det neutrale og lette segment når vi snakker om en Asics Noosa FF. Så det er nok også der det vil være mest fair at kigge efter nogle sammenligninger. Det er oplagt at nævne de 2 letvægere fra Nike, nemlig Nike Free RN Distance samt Nike Free RN Flyknit. Sammenligningen går mest på den lette løbesko uden nogen pronationskile. For stikker du fødderne i de 3 sko individuelt vil du lige som os kunne snakke med om at det er 3 meget forskellige sko i pasform. Men faktisk 3 sko der dækker samme segment.

 

sammenligning på asics noosa tri

 

Opsummering

Jeg var meget spændt, og det er jeg for så vidt stadigvæk. Kan denne Asics Noosa FF få lov at bide sig fast i markedet? Har Asics skudt sig i foden ved at navngive som de har gjort? Ja der er stadig mange ubesvarede spørgsmål. Men skal jeg konkludere på min løbeoplevelse i Asics Noosa FF, så er det en sko som jeg vurdere sagtens kan finde sit leje på det danske løbesko marked. Og det gør jeg fordi at tendensen peger meget i retning af meget lette, smidige og hurtige løbesko. Der vinder Noosa FF i hvert fald. Det er måske ikke en løbesko jeg vil have på hver evig eneste gang jeg løber tempo, men vil helt sikkert bruge den når jeg gerne vil have en let løbesko med noget mere hold i overdelen. For der synes jeg den vinder over rigtig mange andre løbesko.

Prissammenligning på Asics Noosa FF

Vi holder øje med de bedste priser for dig. Nedenstående har vi samlet nogle af de bedste priser lige nu på denne Asics løbesko.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 499 DKK Til butik
3-5 dage 530 DKK Til butik
4-7 dage 530 DKK Til butik
2-5 dage 637 DKK Til butik
5-7 dage 818 DKK Til butik
1-7 dage 929 DKK Til butik
1-2 dage 1.250 DKK Til butik