Asics Glideride | Den rullende løbesko

Asics træder lidt væk fra den sikre klassiske løbesko vej med deres lancering af Asics GlideRide. En løbesko som især med sin specielle sål/forfods vil begejstre mange løbere, eller vil den? Vi giver dig her bl.a:

 • Gennemgribende review af Asics GlideRide
 • Fordele og ulemper ved Asics GlideRide
 • Asics Glideride i brug – hvad kan den?
 • Bedste pris på Asics GlideRide
 • Teknisk review på Asics GlideRide.

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 325 kroner. Normalpris: 1.300 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Asics GlideRide

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 975 DKK Til butik
4-7 dage 1.034 DKK Til butik
1-2 dage 1.034 DKK Til butik
5-7 dage 1.103 DKK Til butik
3-5 dage 1.113 DKK Til butik
2-5 dage 1.160 DKK Til butik
1-2 dage 1.174 DKK Til butik
3-5 dage 1.300 DKK Til butik
3-5 dage 1.375 DKK Til butik
 

Det her skal du bemærke ved Asics GlideRide

Du ser det nok allerede når du pakke skoen ud. At denne her løbesko fra Asics ikke ligner alle de andre. Asics har med denne løbesko valgt at træde lidt ved siden af den “klassiske løbesko vej”. den vej som de ellers har været kendt for at holde sig på. Asics har været garant for den sikre løbesko. Modeller som Asics Gel Kayano, Asics Nimbus eller Asics GT-2000 har været de modeller som folk altid snakker om når de nævner Asics. Alle sammen klassiske løbesko.
Asics GlideRide træder ved siden af. Eller det lyder måske så negativt igen. Den er blot anderledes, end det vi har været været vant til at se fra Asics. Og det ser du starks du får skoen i hænderne.

For du kan ikke undgå at bemærke at skoens ydersål ikke er klassisk. Den er ekstrem kurvet ved forfoden. Og det er der selvfølgelig en forklaring til. den finder du længere nede i artiklen.

Dernæst er der den “høje sål” Det ser du også som noget af det første, det er helt sikkert. Måske slog du dine tanker over på lidt andre skomærker da du så den? Det er selvfølgelig ikke sikkert at du kender dem, men sålen på Asics GlideRide ligner til forveksling en mellemsål som vi kender fra Hoka One One skoene eller fra udvalgte Nike serier (Nike Zoom Fly). Men også her er der overraskelser på vej. For kan godt afsløre allerede nu at mellemsålen overraskede mig en del.

 

glideride fra asics

 

 

Asics GlideRide går af den utraditionelle vej når man tænker på normale løbesko fra Asics.

Hvis du elsker høj komfort og masser af blødhed, så køber du Asics GlideRide.

Du køber Asics GlideRide hvis du ønsker dig en løbesko med mellem-bred pasform.

Du køber ikke Asics GlideRide hvis du ønsker dig et letvægts fartmonster. Skoen er en traktor, og ikke en racerbil.

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: mellem-bred
 • Underlag: Hårdt underlag
 • Vejledende pris: 1.300 DKK

Nice to know

 • 2x FlyteFoan
 • Gel i hæl (ekstra)
 • Kurvet sål
 • Energisparende

Fun to know

 • Vægt: ca. 312 gram (43)
 • Hældrop: 5 mm
 • Hæl: 31mm Forfod: 26mm
 • Mængde træningssko

 

 


 

Udpakning af Asics GlideRide, og den første løbetur

Du kan i næste afsnit se vores unboxing video af Asics Glideride. Hvad vi tænkte lige da vi pakkede skoen ud.
Skoen var selvfølgelig undersøgt online inden ankomst, så det er ikke fuldstændig overraskende hvad det er for en sko. Men at se og læse om en sko online, det giver ikke rigtig fornemmelsen af skoen i helheden. Alt det kan du se i videoen i næste afsnit.

Den første løbetur i asics Glideride var en smule overraskende – på flere måder. Man skal ikke tro på alt hvad man læser. Men havde rådført mig med nettet inden første løbetur. og havde her læst lidt om at sålen overraskede. At den så ultra blød ud, men rent faktisk ikke var det. Vil indrømme, jeg troede og fuld og fast på det var en bouncy løbesko, men jeg blev klogere.
Sålens opbygning er høj og syner utrolig blød, set udefra. Men der gik ikke mange 100meter før jeg måtte erkende, at de læste observationer holdte stik. Skoen er slet ikke så “bouncy” som man kunne forvente. Ikke at det er en dårlig ting, for det er det ikke. Men jeg fik mig, lige som mange andre, en overraskelse ud af det. Sålen er meget mere fast end man kan forvente.

En anden positiv overraskelse for mig var skoens bredde. Ikke at skoen så smal ud eller noget, men den var bare meget behagelig at træde ned i, og løbe i, selv på første løbetur. Jeg kan godt have det sådan, at på første løbetur der skal skoen lige have lov at sætte sig og give sig. Sådan var det slet ikke med Asics GlideRide. sad som den skulle fra start. Og det gør den stadig efter +10 løbeture.

Kommer jo nok ikke uden om at den specielle opbygning også var en opdagelse på første tur. Hvis du ser billederne igennem i denne artikel, så kan du se hvor kurvet en forfod som skoen har. Den laver ligesom et knæk. Sålen er Asics’ svar på at skabe den her løbesko som bruger mindre energi på de længere og lange løbeture. Altså du burde kunne løbe længere for du bruger mindre energi. Det her knæk i forfoden på sålen er en væsentlig del af den teknologi, fordi du bliver drevet til fremdrift. Denne funktion er også en del af at du ikke på noget måde bliver skuffet over skoen ikke er så blød som den er ud. For i en kombination er disse 2 ting rigtig gode. De kompromittere hinanden rigtig godt, og laver vel nok den mest komplette mellemsål, set fra asics, i mange år.

 

 

Video: Asics GlideRide – Første tur – første indtryk

Se videoen og hør hvad vi sagde om skoen på aller første tur

Valg af størrelse i Asics GlideRide

Jeg har altid været en anelse irriteret når det kom til valg af størrelse i Asics løbesko. For selvom jeg anbefaler at man køber efter centimetermålet i skoen (se billede) Så synes jeg stadigvæk at Asics irritere mig en lille smule. Normalt passer jeg str. 43 i langt de fleste løbesko. Men problemet er at Asics ikke laver deres sko i str. 43. der skal man i en 43.5 for at ramme de 27.5cm som jeg løber i. Der har jeg oplevet modeller fra dem som har været for lille i 42.5 men modsat også lige til den store side i str. 43.5.
Men i Asics GlideRide synes jeg ikke jeg mærker den irritation. Det kan være svært at forklare, men det kan måske hænge sammen med at forfoden i modellen er meget rummelig. Den sidder på ingen måde tæt omkring din fod, og har som standard rigtig meget luft til tæerne. Så måske jeg ikke bemærker at der måske lige er et par millimeter for meget i længden?
Du er også meget velkommen til at bruge vores størrelsesguide

 

 

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Helheden

Personligt synes jeg rigtig godt om helheden i skoen. Altså hele tankegangen bagved opbygningen m.m. At skoen er en smule tung er naturligvis en ulempe, men det passer som udgangspunkt godt ind i helheden.

Sål kombinationen

Da man lige var kommet sig over chokket omkring den ikke-mega-bløde mellemsål. Hvis man kigger på sålen som helhed, så er det en fed opbygning. De 2x FlyteFoam skum gør det godt. Læs mere om dem under "mellemsål"

Kurvet sål v.forfod

Den teknologi der gør at du bliver presset fremad ved hvert skridt. Kan sagtens se og mærke hvad det er Asics vil med det. Og når man løber i skoen er du ej heller i tvivl om når du kommer til det punkt hvor sålen "knækker"

Bredden

Det er individuelt, det er jeg klar over. Men jeg synes skoen har en god bredde. ganske uden at blive alt for bred, men en fornuftig bredde. Vil passe fint til dem der har en mellem-bred fod.

Ulemper

Vægten

Vil vi ikke alle sammen gerne have lettere løbesko? Men nogle gange er de altså bare tungere end andre, og det har som regel sine grunde. Men vi kommer ikke uden om at de ca. 300 gram pr sko (str. 439 er i den tunge ende.

Prisen

Prisen er relativ. Kommer an på hvem man er, og hvad man som enkelperson får ud af skoen, i know! 1.300,- er stadig en god slat penge. Jeg vil så, selvom det er i ulempe feltet, sige at det virker allerede nu som om det er en sko med masser af kilometer. Så på den måde retfærdiggør det måske prisen en smule?

Tå-boksen

For nogle løbere der vil tå-boksen/forfoden være for bred og rummelig. Hvis du elsker at dine løbesko skal sidde tæt hele vejen til af foden, så er det nok ikke Asics Glideride der er din næste løbesko. Jeg synes dog at det er en fed fornemmelse.


 

Analysedel 1: Hvem er det der bør og kan løbe i Asics Glideride

Analysedel nummer 1 er den del af artikeln som tager udgangspunkt i løberen. Hvem er det som jeg ser der kan og bør løbe i Asics GlideRide.

Hvilken løbestil

Skoen udgangspunkt er at den er til den neutrale løber. Det vil sige at der ikke er nogen pronationsstøtte på indersiden af skoen.
Men vil skynde mig at sige, at elvom der ikke direkte er en støtte eller andet, så er mellemsålen grundet sin sammensætning af Gel og ikke mindst FlyteFoam meget stabil.

Pasform

Asics GlideRide er helt sikkert til den bredere side. Men uden at det bliver et badekar du løber rundt i.
Skoen har en fin pasform på mine fødder. Ved det er individuelt, og har du en smal fod, så kan det godt være at Asics Glideride ikke er stedet du skal starte med at kigge.

 • Størrelse: Almindelig
 • Hæl: Tæt pasform
 • Midtfod: Mellem pasform
 • Forfod: Loose pasform
 • Skosnude: Meget rummelig
 • Svangstruktur: Almindelig
 • Skoform: Bred

Underlag og konditioner

Skoen er udelukkende skabt til at løbe på hårdere underlag. Så Asics Glideride er løbeskoen til dig der ynder at løbe på vej/asfalt eller etablerede stisystemer. Skoen er ikke beregnet til trail, hverken i større eller mindre grad.

Prisniveau

Asics glideride koster i vejledende udsalg 1.300,- Det er mange penge, det kan vi vist godt alle sammen blive enige om. Men synes man skal holde det op imod hvad man får i skoen. Uden at have testet livet ud af skoen, så tyder det på at det er en sko md mange kilometer i. Og så kan man spørge sig sig om ikke prisen er fair?
Det r i hvert fald ikke sammen tilstande som med eksemeplvis Nike VaporFly Next% – dens holdbarhed kan du læse mere om her, og så tænker jeg du går mere i retning af at prisen på 1.300,- for Asics Glideride er fair.

Hvad vejer Asics GlideRide

Testen er lavet med asics glideride i str. 43 (27.5 centimeter) Og her er der en vægt i nærheden af 313 gram. og det er selvfølgelig rigtig mange gram pr sko hvis du sammenligner med en letvægter, så nemt kan være 70-80 gram lettere. men som helhed, så passer vægten fint til skoen. Og faktisk var det slet ikke den her “tung-sko-fornemmelse” jeg fik da jeg løb i skoen.

Pleje og vedligeholdelse af Asics Glide

Du skal vedligeholde dine løbesko. Ikke så meget i forhold til holdbarheden, men måske mere i forhold til lugtgener og komfort/stivhed. Bare aldrig i vaskemaskinen. Vi har lavet en god guide til dig her:
Du kan læse vores guide omkring vask og vedligeholdelse af løbesko her.

Drophøjde i Asics Glideride

Drophøjden i Asics GlideRide er 5mm. Så det er ikke en høj drophøjde. Faktisk er det halvdelen af den drophøjde som der er i Asics Nimbus. Altså den sko der var mest naturlig at sammenligne Asics GlideRide med.

Drophøjder:
Forfodshøjde: 26mm
Hælhøjde: 31mm

 

 

Analysedel 2: Tekniske gennemgang Asics GlideRide

Her går vi efter for så vidt muligt at få forklaret den mere tekniske opbygning af skoen. På en måde så alle kan forstå det.

Ydersålen

Ydersålen på Asics glideRide gør som den skal. Men vil alligevel fremhæve et par ting. Sålen er bygget op på AHAR gummi, som er en slidstærk gummitype, som underbygger det faktum at skoen er til hårde underlag. Ydersålen har en rigtig høj slidstyrke.
Men kigger du på billedet af ydersålen, så kan du se dens opbygning. Og der har været ture (langt fra hver gang) hvor jeg lige har måtte stoppe op for at fjerne sten fra “rillen” Hvis man er uheldig så kiler der sig småsten fast i denne rille, og det er et mindre irritations-moment.

 

 

Mellemsål

Det er her det sker i Asics Glideride. det er mellemsålen som skaber denne sko. men sådan er det jo tit med en løbesko, men derfor synes jeg stadigvæk at Asics Glideride er speciel, eller der er i hvert fad masser af historie tilknyttet.
Der er gjort masser af tiltag til mellemsålen. Den er bygget op af både Gel indsatser og FlyteFoam. FlyteFoam Propel skaber fundamentet i mellemsålen. Et stabilt og yderst affjerdrende materiale. Øverst er der tilføjet FlyteFoam i sin mere almindelige opbygning. den er lidt stivere og mere stabiliserende.

Samtidig med den dobbelt FlyteFoam mellemsål, så er der også i hælen (se billede) sat en ekstra Gel pude ind. Og det er alle disse tiltag der gør, at inden man løber afsted i skoen, så tror man at man skal ud på “sky” at løbe. men sådan forholder det sig ikke. Skoen er super behagelig og der er masser af blødhed, bare rolig. Men at sige at følelsen er som skoen ser ud, det vil være forkert.

Opbygningen af mellemsålen gør også at den faktisk fremstår yderst stabil. Så hvis nogle spurgte mig om en pronations løber ville kunne løbe i Asics Glideride. Så ville jeg uden tvivl sige JA.

 

 

Hæl

Her er Asics ikke gået væk fra det klassiske. Og det er dejligt. For er der noget Asics altid har være gode til, så er det at skabe bløde, støtende og behagelig hæl-partier. Det sker i Asics Glideride
Der er en stabiliserende hælkappe sat uden på skoen, og inde i skoen er der masser af blødhed og støtte til din hæl/akillesene.

 

 

Støddæmpning

Blødheden og støddæmpningen i Asics Glideride består af den GEL der er lagt i hælen og så naturligvis alt det FlyteFoam som er brugt i mellemsålen. Som jeg har skrevet flere gange, så er det en “fastere” støddæmpning end du forventer, men du vil også opleve at den passer til skoen og konceptet.

Forfod

Her skal du være bevidst om at der er god plads i forfoden. Der er masser af plads til dine tæer i “boksen” Masser af luft. Når jeg ser skoen i helhed, så synes jeg det giver fin mening. Skal jeg være krakilsk, og det skal jeg jo, så kunne man sagtens undvære en enkelt eller to millimeter i højden.

 

 

Overdel

Overdelen på Asics GlideRide minder mig faktisk lidt i struktur om Flyknit overdelen fra Nike. Dog uden at være helt så elastisk. Men overdelen er naturligvis sømløs, så du undgår gener og risikoen for vabler. Og materialet er super åndbart.

Sammenligninger til Asics GlideRide

Den første og mest naturlige ting ville være at sammenligne den med Asics Nimbus. For de er fra samme brand, men de er også begge 2 neutrale mængdetrænings løbesko. men jo flere ture jeg løb i Asics Glideride, desto mere tænkte jeg over om ikke det var mere på sin plads at sammenligne skoem med Asics GT-2000? For skoen er stabil, også selvom den er lanceret som neutral.

Har nævnt det andre steder i artiklen også. Men god gerning kan ikke gøres for tit. Hvis vi tager udgangspunkt i skoen utraditionelle opbygning (set med Asics-øjne) så kan du også sagtens drage en parallel til Hoka One One løbesko. I hvert fald på udseendet, måske ikke helt så meget på fornemmelsen.
Og vil du virkelig lave en sammenligning, så tag et kig på Nike Zoom fly opbygningen. Der har vi ligeledes den her “fremdrift-sål-opbygning”

Opsummering

Jeg er positivt overrasket. Var ærligt en smule skeptisk i forhold til vægt inden jeg skulle løbe i skoen. Men ærligt, så var det slet ikke noget jeg skænkede en tanke da jeg kom i gang med testen.

Asics Glideride er for mig den her uopslidelige traktor der bare maser masser af kilometer af. Man kan diskutere om skoen er en konkurrencesko værdig? Måske kan man argumentere for det grundet den her fremsdrift du får forærende i skoen. Men som løbe-nørd vil jeg nok vælge en anden sko til den formål. Men er du motionsløber så er den her sko fin til både og. Du får en mængdetrænings løbesko med mulighed for fart. Og du får helt sikekrt en høj komfort og beskyttelse på dine længere løbeture.

Jeg kan godt lide Asics GlideRide, det kan jeg helt bestemt. Så den får da min anbefaling. Og så skader det heller ikke at det faktisk er en nydelig løbesko at se på. En sko der sagtensi de varmere måneder kunne gå til et par shorts og en t-shirt.

Prissammenligning på Asics Glideride

Vi har massere af online samarbejdspartnere. Og vi holder øje med prisen på Asics Glideride for dig. Se et udvalg af priser herunder.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 975 DKK Til butik
4-7 dage 1.034 DKK Til butik
1-2 dage 1.034 DKK Til butik
5-7 dage 1.103 DKK Til butik
3-5 dage 1.113 DKK Til butik
2-5 dage 1.160 DKK Til butik
1-2 dage 1.174 DKK Til butik
3-5 dage 1.300 DKK Til butik
3-5 dage 1.375 DKK Til butik