Asics Gel Lyte33 3 – min anmeldelse og de billigste priser

Wow jeg blev hurtigt glad for den lette Asics Gel Lyte33 3. Skoen til den neutrale løber, der vil prøve kræfter med natural running. Her får du:

 • Min anmeldelse af Asics Gel Lyte33 3
 • Fordele og ulemper
 • Prisoversigt

OBS: Køb her og spar 0 kroner. Vejledende pris er 1.000 kroner, så der er gode tilbud lige nu.

 


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning af arvetageren Asics 33-DFA

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 900 DKK Til butik
 

Hvad er nyt i den 3. udgave af Lyte33

Den seneste udgave i Gel Lyte33 serien fra Asics. Jeg har testet skoen fra ende til anden og deler her min anmeldelse. Se videoen for at få et hurtigt overblik, fordyb dig i anmeldelsen af Asics Gel Lyte33 3 eller hop direkte til det bedste tilbud: (Produktet er udgået) DKK ved (Produktet er udgået).

Helt overordnet er Asics Gel Lyte33 3 en glimrende sko for dig, som vil eksperimentere med natural running og midtfods- eller forfodslanding. Droppet er kun 5-6 mm og skoene vejer kun 201 gram i herre modellen og 165 gram i dame modellen. Det er en let sko, som jeg anbefaler primært at bruge på de hurtige løbeture.

Asics Lyte 33 3 har mange af de samme elementer som jeg elskede ved V2 udgaven, på trods af at vægten er blevet reduceret væsentligt.

Såldimensionerne er mere eller mindre ens for hæl og forfodens højde.

Vægttabet kommer primært fra en ny overdel og en tyndere ydersål.

Derudover er mellemsålen (læs mere om det senere) blevet konstrueret i 100% Solyte, hvor der tidligere også blev brugt SpEVA.

Den 3. udgave har god plads hele vejen rundt. Faktisk føles det som om der er en smule mere plads i Asics Gel Lyte33 3 end i Asics Gel Lyte33 2 og 1.

Særligt forfoden har god plads, så har du en bred forfod, vil Asics Gel Lyte33 3 være et oplagt valg, hvis du samtidig ønsker et lavt drop og en lav vægt i dine løbesko.

asics gel lyte33 anmeldelsen

pasform i asics lyte 33

Den nye overdel er lettere og mere åndbar end tidligere. Min primære bekymring ved den ellers gode nyhed med den nye overdel er at materialevalget kan være svagt i bøjepunkter ved forfoden. Når du sætter af fra jorden foldes skoen typisk omkring 1-2 cm fra hvor de tæer begynder. Med det materialevalg du ser i Gel Lyte 33 3, kan du opleve at skoene efter mange kilometer og meget aggressive afsæt går op her.

lyte33 zoom

Alt i alt er jeg yderst tilfreds med opdateringen til den 3. udgave af skoen. Asics Gel Lyte33 3 er virkelig fået en opgradering.

lite33 3

Bemærk at den 3. udgave størrelsesmæssigt (længde, bredde, pasform) er ens. Har du løbet i 2’ern skal du endelig ikke holde dig tilbage med at købe 3’eren når det kommer til pasform.

asics gel lyte33 sål

 

Kølige facts om skoen

Generelt

 • Løbestil: neutral / supination (natural)
 • Pasform: normal (fin plads)
 • Størrelse: normal
 • Underlag: asfalt og hårde grusstier
 • Træningsformål: Hurtige løbeture
 • Vejledende pris: 1100 DKK

Herre

 • Vægt: 201 gram str 42
 • Hælhøjde: 26,0 mm
 • Forfodshøjde: 20,8 mm
 • Hæl-til-tå-drop: 5,2 mm

Dame

 • Vægt: 165 gram str 39
 • Hælhøjde: 25,5 mm
 • Forfodshøjde: 19,6 mm
 • Hæl-til-tå-drop: 5,9 mm

 

Min test af Asics Gel Lyte33

Jeg har intet incitament til at lave en unaturligt anmeldelse af skoen. Hvor videoen var informativ, er min anmeldelse så subjektiv som overhovedet muligt. Husk på at min test og anmeldelse er mest brugbar for løbere, der minder om mig. At købe løbesko er individuelt. Se min video for at få et overblik over skoen.

min test af asics gel lyte33

Førstehåndsindtryk

Hidsige farver. I like. Derudover er den seneste udgave ikke nær så klodset som de ældre modeller. Først brød jeg mig ikke om Asics Gel Lyte33 netop pga udseendet, men jeg synes bestemt den seneste udgave har fået en overhaling.

løbesko selfie asics gel lyte33

Skoene er noget lettere end jeg havde regnet med. Kigger du på billeder af skoene tænker du ikke at de er så lette som de føles når du sidder med dem i hænderne. Du skal glæde dig. Hælen er ikke så kompakt som i Asics premium løbesko. Derfor kan du overveje at bruge en snørelås (link til snøreteknikker) til at få et kompakt fit omkring hælen.

hele lyte33

Umiddelbart sidder skoene glimrende. Jeg starter ud med en 16 km løbetur inkl 3x1300m intervaller og 4x430m intervaller. Skridtafviklingen på græs (jeg løber ofte intervaller på græs for at mindske skadesrisikoen) var udmærket. Jeg oplevede ikke at rutche i skoene. Der findes dog bedre sko til græs (i sær hvis græsset er vådt). Min afluntning blev ekstra langt for at se om jeg kunne mærke gener på en lidt længere distance. Efter 16 km var løbetræningen slut, og ingen gener var at mærke. Jeg havde faktisk 2 vabler inden løbeture, som ikke blev provokerede.

sålen på asics lyte 33

Efter 652 km løbetræning

Ydersålen er nu gået op. Flere steder. Jeg bruger derfor ikke længere skoene. Jeg synes de har holdt udmærket. 652 km er intet imponerende, men husk på at det er en minimal løbesko på kun cirka 200 gram. Det er min erfaring at jo lettere løbesko er, desto kortere tid holder de. Konkurrencesko oplever jeg typisk har en levetid på 5-700 kilometer. Nu er Asics Lyte33 ikke en decideret konkurrenceløbesko, men den er meget let.

asics gel lyte33 3 test og anmeldelse

Pasformen har hele vejen igennem været god. Jeg har ikke fået vabler udover på de meget lange løbeture. Jeg kan godt bide smerterne i mig, men har du tendens til at få blodvabler, vil du formentlig også få det i disse sko på de meget lange løbeture.

close up lyte33

Husk at pasform er meget individuelt. Hvordan skoene sidder på mig kan være meget forskelligt fra hvordan du oplever pasformen.

Andre løbere siger…

Karsten Bidstrup, Assens, har løbet natural running i 3 år

 • Det er ikke min favoritsko fordi jeg har en meget smal forfod. Når det er sagt er jeg tilfreds med holdbarheden. Det er en god sko til løberen, der gerne vil lande fremtil.–Karsten Bidstrup, Assens, har løbet natural running i 3 år

Ninette Lund, Hoptrup, løber +30 km/uge

 • De er bare så dejlige. Jeg vil ikke skrue ned for min begejstring. Det er der vist heller ikke nogen grund til. Er der? De sidder bare hammer godt. Jeg bruger dem i løbeklubben når vi løber intervaltræning, hvor Niels har lært mig lidt om at lande bedre på foden. Nu lander jeg omkring midtfoden, og det føles meget behageligt.–Ninette Lund, Hoptrup, løber +30 km/uge

Johannes Andersen, Nykøbing Falster, løber 40 km/uge (4 marathon i bagagen)

 • Ingen skader. Ingen irritationer. Jeg kan godt lide at løbe i LYTE33.–Johannes Andersen, Nykøbing Falster, løber 40 km/uge (4 marathon i bagagen)

Du kan også læse Thomas Skyttes anmeldelse af skoen her. Det er dog en tidligere udgave han har anmeldt, men han kommer ind på et par gode ting. Alternativt kan du smutte fordi Amazon, hvor der er mange brugeranmeldelser af skoen. Se også de overordnede vurdering herunder.

asics gel lyte33

Størrelsesvalg i Asics Gel Lyte 33

Jeg har lavet min research. Først da jeg selv skulle købe skoen, var jeg i tvivl om hvilken størrelse jeg skulle vælge. Normalt er lettere konkurrence løbesko lidt små i størrelserne, og tænkte umiddelbart det ville være det samme med denne, men det viste sig ikke at være tilfældet.

size i asics gel lyte33

Med lidt googlesøgninger fandt jeg hurtigt ud af at skoen størrelsesmæssigt minder om andre sko. Den er så at sige “true to size”. Jeg løber i størrelse 42 i de fleste sko, og det samme er tilfældet med denne. Ingen forskel her. Du kan derfor trygt købe Asics Lyte 33 i din normale størrelse (½ nummer større end hverdagssko).

udsalg og tilbud lyte33

Jeg har her desuden inkluderet hvad andre har sagt omkring størrelsen. Det er baseret på mange andre løbere, som vurderer hvordan skoen sidder i forhold til hvad der kan forventes.

asics gel lyte33 fit

Fordele og ulemper

Der er en række fordele og ulemper ved alle løbesko. Jeg er personligt overrasket over Asics Gel Lyte33. Faktisk så meget at jeg har lavet en dyb research for at se om jeg kunne finde andre test og anmeldelser hvor skoen blev kritiseret. Det er lidt hist og her, men generelt er det mit indtryk at feedbacken er meget positiv. Bemærk at jeg har intet incitament i at rose skoen unaturligt meget. Jeg har selv betalt for skoen.

 

Fordele

God åndbarhed i overdelen

Jeg var først lidt kritisk da jeg så og mærkede overdelen, men synes ventilationen hra været glimrende. Om sommeren har jeg løbet i +30 grader uden ekstremt overophedede fødder. Det er svært at undgå at svede, og det har jeg også gjort i disse - så det er altså ingen vidunderløsning.

God holdbarhed af overdelen

Igen et kompliment til overdelen. Udmærket holdbarhed. Jeg var først skeptisk, og jeg kan have været heldig, men den er ikke gået op nogle steder.

Behagelig midtfodslanding

Jeg kan gode lide at lande omkring midtfoden, og Asics Gel Lyte33 gør det nemt for mig at lande netop her. Det er også her jeg synes skoen er mest behagelig at løbe i. Hvis du køber den, skal du forsøge at lande omkring midtfod eller forfod, da støddæmpningen og skridtafviklingen er mest effektiv i dette område.

Ulemper

For meget GEL i hælen

Når nu Asics laver en natural running løbesko, der skal fremme en landing længere fremme på foden, forstår jeg ikke hvorfor der skal så meget GEL i hælen. Formålet med skoen er at lande omkring midtfoden. Det er i min optik unødvendigt med så meget GEL i hælen. Jeg er med på at der er væsentligt mindre end i normale Asics løbesko, men sammenlignet med andre minimalistsko, er den for tung omkring hælen. Så hellere mere støddæmpning i midterpartiet.

Ydersålen er svag

Bristepunktet for mine sko blev ydersålen. Passer du på dine penge, kan du bruge lim til at lime ydersålens footpads fast igen. Det giver jeg sjældent bruge tid på.


 

Køb Gel Lyte33 – DERFOR

 • En glimrende støddæmpning, særligt i midtfod og forfod
 • Meget lav vægt – god dog ikke helt flad, så du får lidt støddæmpning fortsat
 • God for dig som vil eksperimentere med natural running og at lande lidt længere fremme på foden
 • Behagelig pasform, som ikke giver (mig) nogle gener

Analyse af hvem skoen er bedst til

Løbestil

Asics Gel Lyte33 er til neutral eller supinerende løbestil. Jeg har selv en smule pronation, men har brugt skoen uden problemer. Dog burde du som pronationsløber i stedet for løbe i Asics Gel Super J33, som er pendanten til Lyte33 (bare for løbere med pronation).

Pasform

Skoen sidder godt på mig. De er lidt brede i forfoden. Hælen sidder ikke lige så kompakt som jeg har oplevet i de andre premium løbesko fra Asics. Jeg har ikke fået vabler af skoen, og har ikke oplevet gener ved at lave et pludseligt skift til løb i dene sko.

asics lyte 33 hæl

Underlag

Grundet ydersålens struktur anbefaler jeg dig primært at bruge Lyte33 på asfalt og hårdtpakkede stier. Kommer du ud i skoven, vil du opleve at du ikke har meget grip i skoene. Du vil rutche lidt. Løber du meget på grus, kan jeg på mange måder anbefale dig Trailroc serien fra Inov8. Jeg har personligt gode erfaringer med Inov8 Trailroc 245 (3mm drop og mere minimal) og 255 (6mm drop og god beskyttelse).

yderdel i asics gel lyte 33 sko

Prisniveau

Jeg vurderer at skoen er billig i forhold til hvad du får. Typisk er nye modeller ekstremt dyrere for at give et signal om kvalitet. Det er ikke tilfældet her. Asics Gel Lyte33 er billig.

Vægt

Skoene er ganske lette. Cirka 200 gram for herre modellen. Det er en hurtig løbesko, som du kan bruge til konkurrenceløb.

Type sko

Asics Lyte33 er en natural running løbesko, som du bør bruge på dine hurtigere løbeture. Har du en god føling af skoen, kan du også fint bruge den på længere løbeture, men jeg anbefaler dig ikke at løbe +50km i ugen i skoen, hvis ikke du har erfaringer med at løbe lange ture i lette løbesko. Skadesrisikoen kan øges for dig.

smidighed asics lyte33

Holdbarhed

Jeg har løbet langt i mine sko, og synes holdbarheden har været fint. Et kritikpunkt er at sålen gå en smule op og bliver lidt nemt slidt. Dog skal du huske på at skoen er meget let. Det er en evig balance: vægt versus holdbarhed. Jeg er tilfreds med kombinationen her.

fleks i lyte33

Drop og højder på forfod og hæl

Det er meget forskelligt hvornår løbere mener der er tale om natural running løbesko, men generelt skal følgende være opfyldt:

 • Skoene skal give minimal støtte og må ikke retningsbestemme dig
 • Skoene skal ikke fremme en hællanding – der skal ikke være forskel på hælens højde og forfodens højde.

Det mest ekstreme tilfælde af natural running er at løbetræne i bare tæer.

Jeg karakteriserer Asics Gel Lyte33 som en natural running løbesko for begynderen / den let øvede natural runner, som gerne vil prøve at fremme en landing længere fremme på foden. Når du lander længere fremme kan du opnå en hurtigere skridtafvikling.

sål i asics lyte

Omkring den tekniske opbygning

Ydersålen

Ydersålen er lavet som en rimelig fleksibel konstruktion, der er opbygget i segmenter. Det giver dine fødder mulighed for at løbe mere naturligt og have en naturlig afvikling af dine skridt, hvor du i normale løbesko er meget kontrolleret under løb.

sålen på asics lyte 33

par lyte33

Mellemsål

Mellemsålen er lavet af en kombination af Solyte og SpEVA, dog er vægtningen af SoLyte kraftigt opvejet i den seneste udgave af skoen. Det gør skoen lidt lettere, og samtidig får du et bedre bounce back. Energitabet ved landing er med andre ord mindre end ved den tidligere udgave.

asics gel lyte33 ved underlag

Mange producenter, herunder Adidas og Nike, gør i disse år meget ud af opbygningen af mellemsålen. Det er her at mærkerne kan vinde. Adidas har fået meget ros for deres Boost teknologi (link om Boost), som har vist sig at give en ekstremt god energioverførsel fra hællanding til afsæt. Bedre end hvad Asics ind til videre har kunne vise. Personligt kan jeg ikke mærke forskel på energioverførslen i Asics og Adidas løbesko, men forskellen er bevist.

lyte 33 fra siden

Hæl

Det er GEL i hælen, deraf navnet Asics GEL Lyte33. GEL giver dig en behagelig støddæmpning. Følelsen af GEL kender du med garanti fra andre Asics løbesko.

bagparti i lyte 33

Midt

Fordi at Asics Gel Lyte33 er en natural running løbesko, er der begrænset stabilitet i midtersålen. Det giver dig bedre fleksibilitet og mininal stivhed. Du får på den måde bedre betingelser for optimal bevægelse i alle naturens retninger.

mesh overdel i lyte33 fra asics

Forfod

Der er tilføjet anatomisk korrekt fleksbevægelser i skoen. Tanken bag er at skoen adopterer din løbestil (ikke løbestil i traditionel forstand, men som i: “hvordan du bevæger dig”). Falder du typisk lidt udad ude i spidsen af fødderne, vil skoene adoptere dette og give dig lidt ekstra støtte i dette område.

konkurrence lette gel lyte33

frontparti i asics lyte33

Overdel

Overdelen er lidt forskellig fra andre Asics løbesko, da den kommer med et tyndt langt plastiklignende materiale udenpå den normale mesh. Det skaber en let stabilitet, men ikke noget du mærker til.

herre asics gel lyte33 3 overdel

Forskel fra dame og herre skoen

Asics Gel Lyte33 herre

Som nævnt tidligere kommer herreudgaven med et drop på 5-6 millimeter alt efter hvilken størrelse du bruger. Droppet varierer sjældent mere end 1 mm. Det samme gælder vægten, som primært er forskelligt fra størrelse til størrelse pga. at skoen bliver længere og deraf mere materiale. Asics Lyte 33 herre er den sko, som jeg personligt har testet, og jeg har været utrolig tilfreds med den.

asics gel lyte33 på andet underlag del 2

Asics Gel Lyte33 dame

Dameudgaven kommer med et drop på 5-6 mm ligesom herreskoen. Er du på udkig efter Asics Lyte 33 dame, er det primært online du skal finde dem. Går du rundt i de fysiske forretninger vil du i mange tilfælde opleve at der er udsolgt, eller også er de slet ikke at finde. Gel Lyte33 er mest populær blandt mænd, hvorfor du som kvinde skal købe den online for at være sikker på at finde den i din størrelse.

Forskel på dame og herre skoene

Udover at Asics sko til mænd er større i størrelserne end til kvinder, er der en række andre forskelle fra Asics Gel Lyte33 dame til herre udgaven. Den primære forskel jeg har bemærket når jeg har haft begge sko i hænderne har været at dameskoen er væsentlig mere stiv end herre skoen.

Derudover er støddæmpningen i Lyte33 dame noget svagere end i herreskoen. Deraf den væsentligt lavere vægt.

Hvor finder du Asics Lyte 33 på tilbud og udsalg

Tilbud

Fordi at Asics Gel Lyte33 endnu er en ny løbesko, er der begrænset konkurrence på salget af skoen. Som du kan se af pristabellen er der en del penge at spare. Det er dog ikke lige så meget som i de traditionelle Asics løbesko. Køb Asics Gel Lyte33 på tilbud hele året rundt online. Der er altid gode tilbud at finde. Er prisen for høj, kan du komme tilbage her på siden senere – priserne opdateres automatisk.

Udsalg

Søger du at købe Asics Lyte33 på udsalg skal du være særligt opmærksom her på iloebesko i perioderne januar og august, da det er de typiske udsalgsperioder for online løbebutikker i Danmark og udlandet. Når du køber sko på udsalg, skal du dog også være opmærksom på at det typisk er et tegn på at der er en splinterny model på vej. Er du ligeglad med om du får den nyeste model, er der dog intet i vejen for at købe Asics Gel Lyte33 på udsalg.

Alternativer til Lyte33 serien fra Asics

Hvis du allerede har gode erfaringer med Gel Lyte33 og gerne vil prøve lignende sko, er det oplagt at prøve Asics Gel Excel33, som er i samme serie af løbesko, som Lyte33. 33 serien er Asics bud på natural running løbesko. Natural running eksperter mener i mange tilfælde at du skal træne i sko med zero drop (altså ingen højdeforskel fra hæl til forfod, men jeg synes at 4-8 mm er en god mod at starte med natural running på. Her kan du eksperimentere lidt med at lande længere fremme på skoene.

Det er ingen hemmelighed at Asics Lyte 33 er en meget let løbesko. Hvis du gerne vil have mere støddæmpning, kan du træne de lange ture i den neutrale løbesko Asics Nimbus. Asics har faktisk lanceret Lyte33 som et bud på en natural running løbesko til løbere, der tidligere løb i Nimbus eller Cumulus (lillebror til Nimbus). Er du pronationsløber, er det i stedet for Asics Gel Super J33 du skal have fingre i som din pronationssko til natural running og Gel Kayano til de lange løbeture.

Er du ikke til natural running eller midtfods-/forfodslanding, men gerne bare vil have en let konkurrenceløbesko er Asics DS Racer det bedste valg (en sko jeg personligt har gode erfaringer med).

Vil du gerne prøve et andet mærke end Asics, vil jeg anbefale dig New Balance Minimus Road / Trail / Zero, som er en meget minimal løbesko, som dog har et zero drop (0 mm fra hæl til forfod). Mit sidste bud er den noget lettere Nike Flyknit Racer. God til de hurtige løbeture og konkurrenceløb / motionsløb.

Opsummering

Jeg er fan af hele Asics 33 serien (læs mere om den her). Jeg har selv en tendens til at pronere en smule, men synes jeg har haft gode erfaringer med Asics Gel Lyte33. Pasformen er rigtig god, selv hvis du har en lidt bred forfod. Jeg har ingen bred forfod, men det har givet mine fødder god komfort at have lidt ekstra plads (særligt på de længere løbeture).

anmeldelse af den pop natural running lyte33 i 33 serien

Jeg anbefaler Asics Lyte33 som en løbesko til de hurtigere løbeture eller til dig, som vil prøve natural running. Bestemmer du dig for at købe skoen, vil jeg på det kraftigste anbefale dig at træne midtfodslanding eller forfodslanding, da støddæmpningen er rigtig god i disse områder.

snørebånd i lyte33

Det er en let sko, som er sjov at løbe i. Pas på med skaderne og for meget træning i skoene, da det er en meget let sko. Er du ikke vant til mange kilometer i sko uden meget støddæmpning kan du risikere at få lidt skader. Jeg anbefaler dig at starte roligt ud og træne med skoen 1 gang i ugen. Alt i alt, en glimrende løbesko.

Prissammenligning

Jeg kan på mange måder anbefale denne løbesko til dig, der gerne vil træne i et par lettere sko, med et kraftfuldt afsæt. Jeg har søgt rundt på nettet og fundet følgende billige priser.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik