Asics FuzeX – Løb let, hurtigt og smidigt

Asics herre FuzeX løbeskoAsics Fuzex er en sko der deler vandene en lille smule. Det er kort sagt en multi træningssko. Men lever den nu også op til standarden for en Asics løbesko? Det finder du svar på nedenstående:

 • Min anmeldelse af Asics Fuzex
 • Hvad er godt og hvad er skidt ved denne løbesko
 • Ting du sikkert ikke vidste om Fuzex
 • Se bedste pris på Asics Fuzex

OBS: Køb denne uge gennem iloebesko og spar 876 kroner. Normalpris: 1.100 kroner – gode tilbud lige nu.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Asics FuzeX

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 224 DKK Til butik
1-2 dage 399 DKK Til butik
3-5 dage 975 DKK Til butik
1-2 dage 1.000 DKK Til butik
1-7 dage 1.095 DKK Til butik
 

Hvad kan du forvente af Asics Fuzex

Asics er på vej med noget nyt. Det er noget jeg har hørt et stykke tid. Man skal til at tænke i andre baner når man snakker løbesko lyder det ude i branchen. Det ved jeg ikke om jeg skal være enig i, men en ting er jeg enig i. Asics har med Fuzex gjort et forsøg på at kombinere nogle gode ting, og det er i min optik lykkes dem rimelig godt.
Denne løbesko eller træningssko som jeg nok hellere må kalde den, er en meget alsidig sko, som selvfølgelig kan bruges som løbesko (for ellers var den ikke her) men også sagtens kan bruges til andre former for træning.
Den er skabt til ham eller hende med den aktive livsstil – og Asics sætter selv disse overskrifter på skoen Run Anytime, anyplace, anywhere. De har haft for øje at skabe en løbesko som kunne lidt mere end bare at være en løbesko. Asics Fuzex er en multi træningssko.
Der er 3 overskrifter fra mig – 3 ting jeg vil fremhæve som noget af det første ved FuzeX skoen

Smidighed

Alsidighed

God kvalitet for pengene

En super smidighed er der i skoen og hele dens pasform omkring foden (mere om det længere nede i testen af Asics Fuzex. Men du fornemmer virkelig at skoen følger dine bevægelser og giver dig lov til at bevæge dig frit.
Alsidighed fordi at denne løbesko jo ikke bare er en sko til at løbe i. Du kan efter min mening sagtens have den med i træningscenteret til andre aktiviteter (vel og mærke uden at have følelsen af at have en for tung og klodset sko på)

Value for money. Synes virkelig skoen gør noget godt i den retning. Men sådan er det som regel når jeg får et par Asics løbesko i hånden, så synes jeg egentlig man bliver overrasket over kvaliteten – men det er på den gode måde. For de 1100,- som den vejledende pris er (måske billigere hvis du er heldig) så synes jeg du får masser af sko / løbesko for pengene.

Min første tur i Asics FuzeX løbeskoen

Vil gerne starte med at understrege at vi har vurderet Asics Fuzex ud fra en synspunkt der hedder løbesko, men kommer selvfølgelig også ind over at det nu er en multi -træningssko til den aktive livsstil.

Min første tur i Asics Fuzex var en tur i fitnesscenteret, blandt andet for at prøve nogle af de ting den skulle kunne. Nemlig det at dække flere træningsopgaver. Så planen var en fornuftig løbetur på løbebåndet, og så ellers lidt forskelligt andet træning.
Som jeg har nævnt, så synes jeg skoen er super fed at have på foden – den er meget bevægelig og fri. Ikke at den skøjter rundt på foden, men at den giver foden lov til at arbejde, kombineret med en fornuftig pasform. Skulle jeg hive en parelle op, så ville det nok være en Nike Free. Ved godt at Asics måske ikke bliver stolte af den, men det er der jeg er. Synes der er nogle lighedstegn imellem dem.
Nå, tilbage til turen i centeret. Det blev til en løbetur på de 8 kilometer. Og jeg vil sige det sådan, den kan sagtens bruges som løbesko, men til mig og min smag, så tror jeg ikke jeg kommer ud over de 8-10 kilometer i den. Jeg synes ikke den gav mig nok i støddæmpning og støtte i det lange løb. Men vil igen gerne fremhæve overdelen på skoen, den er super blød og smidig at have på.
Men efter løbeturen kunne jeg jo så beholde mine sko på, i stedet for at skifte (som jeg normalt ville have gjort) Og det synes jeg et eller andet sted var rigtig fedt ikke at skulle skifte, og for den sags skyld have flere par sko med. Mange vil nok mene at man sagtens kunne træne i sine “almindelige løbesko” og det er der for så vidt heller intet for at du ikke kan, men jeg synes bare at mine “normale løbesko” bliver lidt klodset. Ved godt det er på grænsen til hysteri, men sådan synes jeg det er :-)
Den kan sagtens bruges til både funktionel træning og fitness træning. Den er super blød, smidig og meget ventilerende at have på.

Jeg vil give Asics mine plusser i at de har formået at designe en løbesko eller træningssko som jeg synes godt kan bruges på løbebåndet (eller i det fri) men som samtidig dætter fitnessdelen. Dog synes JEG godt man kan mærke at der er forsvundet lidt at “løbesko ånden” i skoen. Men det er nok meget naturligt, når man vil bringe andre aspekter ind i skoen.

blå asics fuzeX

 

Kølige facts om Asics FuzeX

Generelt

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Normal (Bred forfod)
 • Størrelse: Lidt stor
 • Underlag: asfalt / løbebånd
 • Træningsformål: Løb & træning
 • Vejledende pris: 1100 DKK

Herre

 • Vægt: 295 gram str. 43
 • Drop: 8 mm
 • Forfodshøjde: 12 mm
 • Hælhøjde: 20 mm

Dame

 • Vægt: 233 gram str. 39
 • Drop: 8 mm
 • Forfodshøjde: 12 mm
 • Hælhøjde: 20 mm

 

Helhedsindtrykket af Asics FuzeX

FuzeX er en helt ny tankegang og en ny serie fra Asics. En serie der også indeholder masser af fedt løbetøj. Og hele essensen er at det skal være let og smidigt det hele. Og det er også der mit indtryk vil være. Det er en super let og smidig løbesko, som jeg nok primært vil anbefale at man bruger i by og til de hurtige ture. Som også du kan se i Asics’ egen video, så er det en løbesko til dig der rigtig godt kan lide at udfordre dig selv med fart, hop og andre udforinger. Skoen er bygget til at bevæge sig andet end bare fremad, du kan sagtens arbejde sidevers i den, og derved udfordre dig selv noget mere.
Asics har ligeledes haft den tanke at skoen sammen med smidigheden og letheden skulle indeholde en ny sål opbygning – en opbygning som opfordrer til tempo og leg. Der er bygget ekstra push i afsættet, og en rigtig fornuftig støddæmpning ved landing ind i skoen.
En løbesko som jeg også sagtens kunne finde på at have på til et par jeans – for den er faktisk meget cool, og ikke så “løbesko agtig”

asics-fuzex-dame

Vælg din størrelse i Asics FuzeX

Jeg har samme størrelse i FuzeX som jeg bruger i mine Asics 33DFA, så min umiddelbare vurdering vil være at du skal gå efter den størrelse du plejer i Asics. Alternativt så kan du kigge forbi vores størrelsesberegner

Herre størrelser:  39 – 50.5

Dame størrelser: 35,5 – 44.5

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Den sømløse overdel

Blød, behagelig og ingen gener. Så nemt kan man beskrive overdelen. Kort sagt, en super fed sko at have på.

Multi elementet

Det er en klar fordel for skoen at den klarer "løbe testen" så godt, og den er så smidig at du kan bruge den til andre aktiviteter. Der er penge at sparer for mange forbrugere

Udseende og pasform

Når nu jeg ved at jeg ikke kommer til at slide denne løbesko op med mine løbeture, så er det fedt at den kan bruges som et par fede hverdagssko. De er super cool, og så er de rigtig gode for fødderne.

Ulemper

80/20 effekten

Det jeg mener her er at man kan godt mærke på løbeskoen når man løber i den at den ikke er 100% løbesko (som jeg gerne vil have en løbesko skal være) Men det kan være en fordel for nogle at skoen rent fantisk dækker flere aktiviteter. Så er der sparet penge

Det lave drop

Kan være både en fordel og en ulempe. Nogle vil elske det, andre vil hade det. Jeg har sat det under ulempe denne gang, ud fra en personlig vurdering. Jeg kunne godt have ønsket mig et anderledes drop

Holdbarheden

Den bløde, smidige og sømløse overdel kan godt være en lille smule skrøbelig når vi snakker om holdbarhed. Der skal ikke meget til at slide på den


asics-fuzex-reveiw

 

Du skal købe Asics FuzeX hvis….

 • du søger en løbesko der dækker dig ind i fitnesscenteret
 • du elsker kvalitet til en fair pris
 • du gerne vil forkæle dine fødder dagen lang

Analysedel 1: Hvem henvender Asics FuzeX sig til

Løbestil

Det er klart en løbesko til den neutrale løber. Jeg er selv pronations løber, og en af grundene til at jeg ikke vil ud over 10km i denne løbesko er dens opbygning som neutral løbesko. Jeg kan godt løbe kortere ture i den, for det synes jeg godt skoen kan klare.

Pasform

Der hersker vist ingen tvivl om at jeg er tilhænger af pasformen. Sidder rigtig godt på foden, og støtter godt op omkring foden

Underlag

Det faste underlag. Asfalt og eller løbebånd. Jeg vil vove påstanden at du sagt5ens kan runde de gode bystier i denne løbesko uden at du tager skade af det. Sålen kan godt klare det, og holder du dig fra pløret, så kan overdelen også.

Vidste du at FuzeX er udviklet på Asics Institute of Sport Science i Kobe Japan

Prisniveau

Den vejledende pris er på 1100,- En fair pris hvis du spørger mig. Du får en multisko du kan bruge hele vejen rundt. Til ham eller hende der skal i fitnesscenteret 1-2 gane om ugen, kombineret med lidt landevejsløb eventuelt.

Vægt

Herre vægt: 295 gram i størrelse 43

Dame vægt: 233 gram i størrelse 39

Type sko

Løbesko (hovedsageligt) Og med en twist af training. Du kan som du nok allerede har læst og forstået bruge skoen til rigtig mange aktiviteter.

Holdbarhed

Den er som alle andre af den slags sko – Asics DFA33, Nike Free bl.a. en lille smule skrøbelig i holdbarheden. Men hvis du har påtænkt at bruge den indendørs til fitness, løbebånd m.m. Så skal du slet ikke være nervøs. Det er kun hvis du kræver lidt mere af skoen, og løber på vekslende underlag udenfor.

Drop

8mm. Giver dig en god fornemmelse af underlaget. Og at den “kun” er 8mm er rigtig fedt når du skal bruge den som træningssko og ikke løbesko.

Analysedel 2: Opbygning

Ydersål

Fin yder eller slidsål som sagtens kan holde, og som også er fin affjedrende.

asics-fuzex-saal

Mellemsål

DET ER HER MAGIEN SKER – Asics FuzeX er udstyret med den nye FuzeGel teknologi. En sammenlægning af den almindelige mellemsål og så GEL. Det giver dig ekstra afsæt, og en rigtig fin støddæmpning når du lander. Alt sammen er super let.
FuzeGEL er i hele fodens længde

Hæl

Som i alle andre Asics løbesko så er hælpartiet super lækkert, og det giver dig den støtte og stabilitet du skal have. Den holder din fod i den rigtig position

asics fuzex hælkappe

Midt

Giver dig et optimalt flex. Masser af smidighed og lethed.

Forfod

Her får du hjælp af den nye mellemsål, du får ekstra hjælp til afsættene når du skal afvikle dine skridt.

Overdel

Blødt og smidigt specieldesignet mesh

Herre og Dame Asics Fuzex

Denne løbesko er naturligvis fremstillet til både herre og damer. Og de er som sådan ens i deres opbygning, og man kan selvfølgelig ikke sammenligne vægt m.m. da der er brugt mere materiale til en herre løbesko frem for en dame løbesko. Så præcis den samme opbygning, støtte, funktionalieter m.m. om det er til herre eller til en dame.

Alternativer til Asics FuzeX

Tag et kig på Nike Free, Asics DFA33 eller en anden minimalisktisk løbesko som jeg vil mene at denne Asics FuzeX er en nær slægtning til.

Opsummering

Alsidigheden er jeg fan af. Så alt i alt synes jeg det er en rigtig fin sko (løbesko) Og det er en sko jeg vil elske at beholde i min garderobe, netop fordi den er så alsidig og smidig. Du kan eventuelt læse mere HER omkring Asics FuzeX på Asics egen hjemmeside

Bedste pris på Asics FuzeX

Her finder du nettets skarpeste priser, og de bedste tilbud på Asics FuzeX

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 224 DKK Til butik
1-2 dage 399 DKK Til butik
3-5 dage 975 DKK Til butik
1-2 dage 1.000 DKK Til butik
1-7 dage 1.095 DKK Til butik
 

blå asics fuzeX