Asics 33-DFA – Udtømmende anmeldelse og review

asics-33dfa-topEn letvægter fra Asics. Denne model 33 DFA var tænkt som afløser for Asics Gel Lyte 33. Men hvad har Asics 33 DFA at byde på?

 • Fuldendt anmeldelse af Asics 33 DFA
 • Fordele og ulemper ved 33 DFA
 • Vigiver dig den bedste pris netop nu.

OBS: Køb denne uge gennem iloebesko og spar 0 kroner. Normalpris: 900 kroner – gode tilbud lige nu.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 900 DKK Til butik
 

Hvad byder Asics 33 DFA 3 på?

 

Denne model fra Asics er en rigtig letvægter. En yderst behagelig sko at have på hvis du spørger mig, men er den også god at løbe i? Det vil jeg give dig svar på herunder. Men husk, min anmeldelse eller mening omkring skoen er jo lige så individuel som din. Så brug anbefalinger mm. som en rette snor.

Asics DFA 33 er som sagt en letvægter, og klart en løbesko jeg kun vil anbefale til de korte hurtige ture – det er i hvert fald sådan jeg vil bruge denne løbesko. Asics DFA 33 er måske det par løbesko der skal supplere din løbesko gardarobe. Forstået på den måde at hvis du tager denne løbesko, og kombinere det med en sko til mængdetræning, så synes jeg helt bestemt at konceptet holder.

Det er en løbesko som har, i mine øjne, en god pasform, men det tror jeg ikke er gennemgående for alle. For jeg kan godt lide og leve med at skoen er lidt bred, og der er plads til mine fødder, men er du tilhænger af en meget tætsiddende løbesko, så tror jeg du skal gå over og kigge på en anden.

Det er en en løbesko der kan gå ind under betegnelsen naturel running, men jeg synes faktisk at den er på grænsen til at kunne være i kategorien for minimalistiske løbesko. Ikke at det på nogen måde er en ulempe, for jeg kan som sådan godt lide at løbe i sådanne løbesko på mine hurtige ture. Men det er ikke alle løbere der tilhængere af det, så det er bestemt noget du skal være opmærksom på.

asics-dfa-33-test

 

Kølige facts om skoen

Generelt

 • Løbestil: Minimalistisk
 • Pasform: Bred forfod
 • Størrelse: Normal
 • Underlag: Landevejen
 • Vejledende pris: 900 DKK

Teknologier

 • 3M reflekser
 • Fluid Axis
 • AHAR+
 • Seamless overdel

Sjovt at vide

 • Vægt: 258 gram str. 42
 • Træningsformål: Interval ture
 • Tænkt som afløser til Gel Lyte 33
 • 4mm hældrop

 

Testen af DFA 33 fra Asics

Førstehåndsindtrykket er altid det vigtige

Jeg vil sige det sådan at jeg synes denne løbesko havde lidt at leve op til. Men da jeg træder ned i skoen er min første indskydelse, hold da op der er plads til mine fødder? Det er i en sko der er spritny, og ikke på nogen måde er løbet til. Så du skal være beredt på at Asics DFA 33 er en bred løbesko, hvor der er lagt vægt på at dine fødder og muskulatur skal kunne arbejde meget naturligt.

asics-33dfa-dame

 

En ting jeg også lagde mærke til – sjovt nok – det var den lave vægt. Lav vægt i en løbesko er altid godt? eller er det? For mig er en lav vægt vigtigt, men det skal hænge sammen gennem hele skoen. Jeg synes at jeg i Asics DFA 33 lige mangler de sidste 20% i sammenhængen. Det er svært at forklare følelsen, men måske var mine forventninger forkerte, eller også så var løbeskoen bare for minimalistisk til mig. Derved ikke sagt at det er en dårlig sko – for det er der sjældent nogle løbesko fra Asics der er. Men jeg siger blot at min fornemmelse ikke var 100% i orden.

asics-33-dfa-pris

Jeg var selvfølgelig udemærket klar over skoen formål i mit løbe univers. Jeg ville aldrig tage den her sko ud på mere en max 7-8 kilometer. Jeg holder meget af tempoture på landevejen, så egentlig bør denne sko være unik for mig. Og da jeg så endelig kom afsted på landevejen i skoen, så må jeg sige at det var faktisk en rigtig god samlet oplevelse. Det bliver ikke min foretrukne tempo løbesko, men den gør det okay. Jeg synes især at man kan mærke den gode overdel der sidder på skoen. Ingen gener, og kombineret med den gode og tætte kontakt med underlaget, tja, så er følelsen sgu i orden på de parametre.

Efter flere tempoture i Asics DFA 33

Nu har jeg været afsted nogle gange i denne løbesko, og fornemmelsen er egentlig helt den samme. Skal lige nævne at jeg var bange for at skoen ville blive for stor/bred, da jeg mærkede med det samme jeg trådte i løbeskoen hvor god plads der var til foden. Men det er altså ikke tilfældet. Skoen holder en fornuftig pasform, og gør det den skal.

asics-33-dfa-herre

At løbe afsted i Asics DFA 33 vil jeg fremover gøre engang imellem. Det bliver ikke min absoluttet favorit til tempo turerne hvor jeg skal prøve at slå en kilometertid. Men en sko der vil passe til mit behov som en rigtig god løbesko til afveksling. Lige for at fødderne engang imellem bliver udfordret på en anden måde. Og det er aldrig skidt at variere sit løb, og sine løbesko.

asics-33dfa-tilbud

Hvad andre har sagt om denne sko

Bastian Jørgensen, løber 2-3 gange om uge

 • Jeg synes at denne løbesko lander mellem et par stole. Men hvis jeg holder mig under de 8 kilometer, så har jeg ingen problemer med det minimalistiske udtryk og opsætning i løbeskoen.–Bastian Jørgensen

Svend Hansen, har gennemført 7 halvmaratons

 • God til prisen. Bruger den skiftesvis med anden let løbesko når jeg skal intervaltræne.–Svend Hansen

Birgitte Demant, løber for at holde mig i form

 • Jeg må sige at hvis jeg skal kigge på prisen af skoe, og den fornemmelse jeg fik da jeg brugte den, så synes jeg det hænger okay sammen. Jeg har prøvet sko med mere støtte og stabilitet, men det er vist ikke formålet med denne sko. Fik oplyst at det var en tempo sko til de kortere ture..–Birgitte Demant

Skoen Cumulus får generelt gode anmeldelser fra dens brugere. Det er selvfølgelig også derfor den har været i Asics’ program igennem så mange generationer.

 

Størrelse i skoen – hvordan vælger du bedst

Størrelsen i Asics 33DFA er ganske normal i forhold til alle andre løbesko. Er du vant til at løbe i Asics, så kan du med ro i maven vælge den samme størrelse som du eksempelvis har i din mængdetræningssko. Så løber du i 42½ i Asics Kayano eller Asics Nimbus, så gå efter den samme størrelse. Du finder størrelsen inde i skoen, enten på indersiden af skoen, eller i pløsen (Der hvor snørebåndene sidder ovenpå)

Herre størrelser:  39 – 50.5

Dame størrelser: 35.5 – 46

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Mellemsålen

En god mellemsål. En god opgradering som Asics har lagt i denne sko. Nogle vil mene at der måske er for "meget i mellemsålen" til at det kan være en minimalistisk løbesko. Men jeg synes det er en fordel.

Fornemmelsen for underlaget

Hvis du som løber er tilhænger af at have rigtig god kontakt med underlaget, så vil du elske Asics 33DFA, for der har den ramt plet. Jeg føler at man er rigtig tæt på underlaget.

Super blød overdel

Synes helt klart at den sømløse overdel fortjener ros. Det giver mig en rigtig god fornemmelse på løbeturen, og jeg mærker ikke rigtig løbeskoen omkring mine fødder.

Ulemper

Vægten

Hvis Asics gerne vil have den ind i kategorien minimalistiske løbesko, så er vægten efter min smag en lille smule for høj. Det er selvfølgelig hårdt at sige om en løbesko der vejer 258 gram.

Lidt for fleksibel

Min fornemmelse af skoen er at der på en eller anden måde mangler en lille smule støtte. Det er næsten som om at den er for fleksibel. Ikke så meget i svajet når du løber, men nærmere på siderne af skoen. Kan bedst beskrives som om at forfod og hæl kan svinge for meget ud..

Pasformen

Man skal helt sikkert vende sig til den pasform der er i skoen. At den er lidt bredere i snuden er nok ikke en fordel for alle løbere.


 

Jeg køber Asics 33DFA fordi:

 • du vil gerne forbedre din kilometertid
 • du er tilhænger af en fantastisk overdel
 • du elsker at kunne mærke underlaget
 • du er til naturel running

Analysedel 1: Hvem henvender skoen sig til?

 

Løbestil

Jeg har beskrevet Asics 33DFA som en løbesko der efter min smag svinger lidt mellem naturel running og minimalistisk. Så tilbage til den evige diskussion omkring løbestil når vi snakker naturel running – jeg siger stadig, at det er kroppen der bestemmer i dette tilfælde. Og set i lyset af at jeg anbefaler denne sko til hurtige ture på max 10 kilometer, så tror jeg heller ikke det skader nogle steder.

Pasform

Du skal være opmærksom på at forfoden er lidt bred, og du vil nok kunne betegne det som fodformet. Det giver en rigtig fed effekt hvis jeg skal sige det, men ikke alle vil være tilhænger af det – det er jeg sikker på.

Underlag

En løbesko til landevejen (asfalt) og selvfølgelig på de grovere stier.

HUSK, du får en løbesko der er ultra tæt på underlaget, så når du løber på stierne, så gør dig selv den tjeneste at kigge efter de største sten..

Prisniveau

En vejlende pris på 900,- synes jeg bestemt ikke er skræmmende. Jeg ved at jeg vil have løbesko i rigtig mange år for de 900,- (jeg har jo så også kun planlagt at bruge løbesko til 5-6-7 kilometers ture)

asics-dfa-33-udsalg

Vægt

Herre vægt: 258 gram i størrelse 42

Dame vægt: 233 gram i størrelse 39

Type sko

Jeg vil selv lade dig bedømme om det er minimal eller naturel running løbesko. Hvis du går i dybden med at læse så ved jeg at Asics gerne ser den som minimal.

Holdbarhed

Har ikke som sådan noget at sætte på holdbarheden. Asics 33DFA er som alle andre løbesko i denne her tid mere skrøbelige end de var før i tiden. Materialer m.m. er bare blevet det tyndere og mindre for hovedsageligt at reducere vægt. Så holdbarheden synes jeg hænger pænt sammen med prisen

Analysedel 2: Opbygning

 

Ydersål

AHAR+ optimeret ydersål. Giver dig ekstra slidstyrke på de udsatte steder

Mellemsål

Solyte mellemsåls materiale. Optimal støddæmpning når vi snakker naturel running løbesko.

 

asics-dfa-33-loebesko

Forfod

Når man udvikler en løbesko som naturel running som det er tilfældet med Asics 33 DFA, så vil der naturligvis være lidt mindre støddæmpning i forfoden. Det er en del af planen. Og du er yderst tæt på underlaget, så det er begrænset hvor meget blødhed man kan komme i mellemsålen. Hvis du skal være opmærksom på noget i forfoden, så er det helt klart at den er lidt bred i pasformen.

Overdel

Den sømløse overdel synes jeg giver en rigtig god fornemmelse og pasform. Du fornemmer i hvert fald ikke at skoen er der på overdelen af foden.

Udenfor:

Skoen er sikkerhedsmæssigt udstyret med 3M reflekser for en bedre sikkerhed når du løber i mørke. Sikkerhed er vigtigt – og det kan vi ikke få for meget af.

 

Forskelle i dame og herre 33 DFA

Asics DFA herre løbesko

Asics 33 DFA here løbeskoen er den jeg har testet. Så det er den der er taget udgangspunkt i i denne guide. Features m.m. er det samme i herre og dame model. Forstået på den måde at funktionerne er de samme, det er mere vægt og læste der er til forskel.

Forskel i Asics 33 DFA til herre og dame

Der er selvfølgelig forskel på herre og dame modellen i Asics 33 DFA. Der er de “sædvanlige” forskelle, såsom vægt, pasform m.m. Vægten siger sig selv, da der er mindre materialer i en str. 38 kontra en str. 43. Men du skal være opmærksom på at denne løbesko har en bred forfod, og som kvinde så er det her du skal være opmærksom.

 

Find Asics 33DFA på tilbud og udsalg

Tilbud

Som på alle andre Asics løbesko, ja faktisk stort set alle løbesko snart, så er der stor kamp om markedet. Derfor er der en stor mulighed for at du finder 33DFA på tilbud

Udsalg

Du kan sagtens finde denne løbesko på udsalg. Både i de fysiske butikker, men bestemt også på nettet. Det er en sko der sortiments mæssigt har stor rotation, og som jævnligt skifter farve, så det er nærmest helt sikkert at du kan finde Asics DFA33 til en udsalgspris

Asics 33 DFA er en del af en familie….

Det er en del af den gode kendte 33 serie fra Asics

Asics DFA 33 er en del af 33’er serien fra Asics. 33DFA er lavet som en afløser for Asics Gel Lyte33, og er Asics’ bedste bud på en naturel running løbesko i 33 serien. Jeg kender rigtig mange løbere der synes at denne 33 serie er et perfekt alternativ, eller rettere supplement til eksempelvis deres Nimbus, Cumulus eller Kayano løbesko. Så har man en rigtig god løbe garderobe.

asics-dfa-33-video

Sammenligning

Hvis jeg skal sætte nogle sammenligninger op mod Asics 33 DFA, så skal vi selvfølgelig ind i kategorien med naturel running løbesko, og her kommer jeg ikke uden om at skulle fremhæve Nike Free Flyknit og New Balance Minimus. Begge 2 løbesko som du kan kigge på som alternativer til Asics 33 DFA

Opsummering

Hvis vi skal konkludere på skoen, så er det jo en løbesko som henvender sig til massere af løbere. Det er en løbesko i et fornuftigt prisleje, og til dig der ikke har vanvittige høje krav til din tempo løbesko, så er denne model helt unik. Det giver dig en rigtig god oplevelse. Det er jeg sikker på.

Prissammenligning

Her finder du nettets skarpeste priser, de bedste tilbud og alle udsalgsvarer.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 900 DKK Til butik