Adidas Supernova anmeldelser og gennemgang af Snova teknologi

Adidas Supernova er en serie af ligesindede løbesko med fokus på komfort, support og støddæmpning. Det er Adidas løbesko som er beregnet, og bygget, til længere løbeture. Derfor er de fremstillet i meget slidstærke materialer og med en mere støttende opbygning. Dette gør sig gældende fra den effektive stødabsorbering i mellemsålen til den polstrede og støttende overdel. Længere nede i anmeldelsen og guiden kan du læse meget mere om Adidas Supernova og hvad jeg synes er positivt og negativt ved Adidas Supernova.

Fordele og ulemper

Som du vil ser herunder så er der både fordele og ulemper ved Adidas Supernova. Sådan vil det være med alle løbesko, og jeg mener, efter at have testet flere Adidas Supernova løbesko, at der er markant flere fordele end ulemper. Jeg vil uden at blinke anbefale Adidas Supernova til en ven.

 

Fordele

Value-for-money

Først og fremmest, så synes jeg at du får rigtigt meget løbesko for pengene med Adidas Supernova. Det er slidstærke og komfortable sko til en lavere pris. Du kan ofte finde Adidas Supernova online til virkeligt gode tilbudspriser. Jeg har f.eks. fundet Adidas Supernova Sequence til bare 1.019 kroner hos Pro Direct Running, hvilket næsten er halv pris af den vejledende pris på 1200 kr. Set i det perspektiv at Adidas Supernova er en god handel til 1200 kr, er det virkeligt noget at tage og føle på.

Holdbarhed

Alle Adidas Supernova er komfortable løbesko til længere ture og gerne på hårdere eller skiftende underlag. Skoenes holdbarhed og slidstyrke er designet derefter, hvilket gør at du kan løbe masser af km i Adidas Supernova løbesko. Og så er de bare komfortable at løbe i.

Perfekt som distance løbesko

De fordele som er nævnt ovenfor i komforten gør også at Adidas Supernova er en af mine favorit løbesko når løbeturen går ud på +20 km. Til konkurrencer finder jeg skoen lidt tung, men til træningsture, hvor jeg prioriterer komfort og støbabsorbering højere sidder den lige i skabet. Samtidigt så har jeg også fundet at skoens features, gør Adidas Supernova oplagt til restitutionsture, hvor jeg bare skal ud på landevejen for at få lidt blod igennem benene og musklerne.

Ulemper

Vægten er høj

[notify_box style=”red”]Løbeskoene i Adidas Supernova serien har alle fokus på, og prioriteret, komfort, støddæmpning og holdbarhed. Det betyder, som jeg har været lidt inde på, at vægten kommer til at blive lidt høj. I hvert fald ift. de løbesko jeg plejer at løbe rundt i. Den høje vægt gør at jeg foretrækker andre løbesko til konkurrencer og mere intensive træningspas. Er du vant til at løbe i tungere løbesko med kraftig støddæmpning og høj komfort vil du sikkert ikke bide mærke i det. Adidas Supernova løbesko ligger stadig i den lavere ende af den kategori, som jeg kalder for tungere løbesko (red. vægt > 300 g). [/notify_box]

Højt hæl-til-tå drop

[notify_box style=”red”]Nogen bruger det meget, men jeg er ikke nogen stor tilhænger af højere hæl-til-tå drop. Jeg synes at det opmuntrer til det jeg vil kalde mindre effektiv eller dårlig løbestil, som er hællanding. Dette synes jeg du skal være opmærksom på ved Adidas Supernova og hvis du løber i skoene forsøge at undgå. Kan du styre det og arbejde med din løbestil, så er det dog ikke noget som vil have betydning for din oplevelse med Adidas Supernova.[/notify_box]


 

Adidas Supernova løbesko

Adidas Supernova Glide

En løbesko til løbere med neutral eller supinerende løbestil. Med Adidas Supernova Glide får du rigtigt meget løbesko for pengene. Supernova Glide er en rigtigt god allround løbesko, som især henvender sig til dig som vil løbe længere distancer i et roligere tempo, hvor løbeskoens effektive støddæmpning vil komme til sin ret. Jeg finder at skoen er en smule tung til hurtigere tempo, men til lange distancer på hårdere underlag er den gode støddæmpning og lange holdbarhed perfekt.

adidas supernova glide boost herre og dame

Adidas Supernova Sequence

Denne løbesko har været på markedet i mange år og er i de seneste versioner blevet opdateret med Adidas’ nye Boost støddæmpningsteknologi. Det er en klassiker, som gennem årene har fået mange fans verden over grundet dens gode stødabsorbering, stabilitet og komfort. Adidas Supernova Sequence henvender sig primært til dig som overpronerer. Grundet løbeskoens mange komfort-, støddæmpnings- og stabilitetsfeatures er vægten også ret høj, hvilket gør at jeg primært synes skoen er bedst til længere distancer og roligere tempo. Som med alle andre sko i Supernova-serien får du rigtigt meget løbesko, og mange km, for pengene. Du kan spare mange penge på at købe Adidas Supernova online.

adidas supernova sequence 6 danmark tilbud

Adidas Supernova Riot

En trail løbesko med alle de samme fordele og ulemper, som de andre Adidas Supernova løbesko. Det som adskiller Adidas Supernova Riot trail løbeskoen fra dens søskende i serien er den grove sål, som giver et stærkt og sikkert greb i underlaget. Dette gør sig gældende uanset om underlaget er vådt eller tørt. Adidas Supernova Riot er et oplagt valg til længere trail distancer med dens kraftige og effektive støddæmpning. Dens net-overdel sikrer dig en høj åndbarhed og holder foden sikkert på sin plads med et tæt fit. Overdelen er endda polstret for øget komfort.

adidas supernova køb billigt online

Supernova – Hvad er det?

Adidas Supernova er en af Adidas linier indenfor løbesko. Det er en samlet betegnelse for forskellige modeller af løbesko med samme ambitioner eller værdier. Adidas Supernova serien, med dens sko Glide, Sequence og Riot, fokuserer på komfort, holdbarhed og langdistancetræning. Dette betyder for Supernova løbeskoene at de alle har en effektiv støddæmpning til øget komfort og skadesminimering på lange løbeture, træning såvel som konkurrence, på hårdt underlag som asfalt. Samtidigt har overdelen et tæt fit, som sidder stramt uden at presse. Selvom materialet er åndbart, har Adidas også formået at få kanterne polstret, så komforten får endnu et nøk opad. Denne konstruktion og fokus på støtte, komfort og støddæmpning gør at Adidas Supernova virkeligt kan anbefales til tungere løbere, som har brug den ekstra komfort og støtte, især ved længere løbeture, som ellers kan slide på kroppen. Minimér din skadesrisiko med Adidas Supernova.

Derfor skal du købe Adidas Supernova

Jeg kan klart anbefale at løbe Adidas Supernova. Herunder du finder du de ting jeg ville fremhæve ved Supernova, selling points om du vil.

  • Du vil have meget løbesko for pengene
  • Du løber mange km og lange ture på hårdere underlag
  • Komfort er vigtigt for dig
  • Du vil maksimere sikkerhed og minimere skadesrisiko
  • Du er en tungere løber, som har brug for kraftig støddæmpning

Min test af Adidas Supernova

Jeg har testet flere af Adidas Supernova løbeskoene og overordnet set har jeg været rigtigt godt tilfreds med løbeskoene. De har deres specielle plads på min løbehylde, men der er naturligvis også noget, som jeg ikke er kæmpe fan af. Først det positive, så lidt negativt og til sidst en kort opsummering. Som jyde så synes jeg først og fremmest at det er rigtigt fedt at man med Adidas Supernova, får rigtigt meget løbesko for pengene. Hvis du også løbe rigtigt mange km, ved du også hvor ofte sko skal skiftes og hvor irriterende det kan være at købe et par rigtigt dyre løbesko og de så ikke holder særligt lang tid. Den følelse vil du ikke stå med i Adidas Supernova.

Rent faktisk er der altid mange penge at spare ved at købe løbesko online. Læs vores tilbundsgående undersøgelse af priser ved at købe løbesko online vs. fysiske butikker. Du kan gennemsnitligt spare 40% på Adidas løbesko online!

Udover prispunktet så er Adidas Supernova ekstremt komfortable sko at have på og løbe i. Deres fit sidder godt og tæt omkring foden og den effektive støddæmpning giver en blød landing på hvert eneste skridt, selv på distancer over halvmarathon distancen. Dette gør også tungere løbere, vil kunne have rigtigt god gavn af at løbe i Adidas Supernova og minere chancerne for at samle en løbeskade op på vej mod målet.

running adidas

Personligt foretrækker jeg dog mere minimalistiske løbesko og synes at Adidas Supernova løbesko ligger i den tungere ende, hvilket også gør at jeg ikke bruger skoene til mere intensive træningspas og konkurrencer. Kun til længere og roligere løbeture. Samtidigt gør min hang til en mere naturlig løbestil også at jeg ikke synes om det forholdsvist høje drop på + 10 mm i Adidas Supernova, da det opmuntrer til hællanding. Noget jeg altid forsøger at undgå. Er du på den anden side vant til, og foretrækker, at løbe i løbesko med højere drop og med højere vægt er det ikke noget du vil lægge mærke til, og så tror jeg at du udelukkende vil få en positiv oplevelse med Adidas Supernova.

Sammenlignet med andre løbesko

Det er altid sjovt og spændende at sammenligne løbesko med andre løbesko, både fra samme brand, i dette tilfælde Adidas, og fra andre brands. Det giver et bredere perspektiv og lader dig bedre vurdere både dine egne løbe, men også de løbesko som du er interesseret i.

Sammenligning med andre Adidas løbesko

Adidas Adizero

Som Adidas Supernova, så er Adidas Adizero også en serie eller en fællesbetegnelse for en gruppe løbesko, som har samme værdisæt og forsøger at opnå de samme egenskaber i forskellige løbesko til forskellige målgrupper. Adidas Supernova er kendetegnet ved den gode støddæmpning, høje komfort og slidstyrke. Adidas Adizero er derimod, som du kan læse mere om i vores guide til Adidas Adizero, løbesko med fokus på minimering af vægt og maksimering af performance. Dette vil naturligvis have betydning for både holdbarhed, pris og komfort, som er bedre i Supernova. Til gengæld er chancerne for at løbe hurtigere og barbere sekunder af din personlige rekord væsentligt bedre med Adidas Adizero.

Sammenligning af Supernova og andre løbesko

Hvis vi kigger på Adidas Supernova’s fokus på komfort, holdbarhed og støddæmpning, mener jeg at det ligger lige til højrebenet at sammenligne med andre løbesko som eksempelvis den mindste lige så klassiske Nike Air Pegasus løbesko, der også virker rigtigt godt som mængdetræningssko, vejer næsten det samme. Air Pegasus henvender sig dog nok mere til natural runners med et lavere drop og mindre støtte.

adidas supernova test anmeldelse guide

I samme åndedrag kan jeg nævne to af de mest populære løbesko blandt danske løbere, de næsten legendariske Asics GT og Asics Gel Kayano, som begge har været på markedet i lang tid og også henvender sig til mange km på hårdere underlag. Skulle du være interesseret i løbe fra mindre brands, kan du kigge på Saucony Triumph løbeskoen. En anden klassiker fra et velkendt brand er den hårdføre og meget komfortable New Balance 1260. Ligesom Adidas Supernova er den kendt sin lange holdbarhed og behagelige fit, selv efter at være blevet tæsket igennem mange km på hårdt underlag.

Det er alle rigtigt gode løbesko, men det som virkeligt skiller Adidas Supernova fra de andre er prisen, hvor det nærmest kun er Asics GT, der kan være med. De andre løbesko ligger et par hundrede kroner over, hvilket gør Adidas Supernova til et godt valg, hvis prisen har en høj prioritet hos dig.

Opsummering på Adidas Supernova anmeldelse

Serien af Adidas Supernova er klassiske løbesko, både hvad angår design og performance. De forskellige løbesko genopfinder ikke den dybe tallerken, men giver til gengæld dig alt hvad du søger efter i et par gode løbesko. Supernova har efterhånden mange år på bagen, og det er ikke uden grund at de fortsætter med serien. Det er populære løbesko, som giver dig rigtigt med værdi, og kilometer, for pengene, samtidigt med at du får en komfortabel løbesko til lange løbeture ude i naturen.

adidas herre

Adidas Supernova giver rigtigt god støtte, om det er til pronerende løbere eller supinerende løbere er afhængig af modellen, men fælles er den sikre support og effektive støddæmpning. Dette er rigtigt vigtigt for dig som vil undgå skader og “bare” have en god og fornøjelig løbetur. Jeg kan klart anbefale Adidas Supernova løbesko til alle, på nær dig som er en ambitiøs løber med planer om at slå din PR eller presse dit løb endnu mere op i fart. Du skal kigge efter en anden type løbesko, eksempelvis premium løbeskoene i Adidas Adizero. Men til alle andre: Køb løs af Adidas Supernova. Det er gode og billige løbesko, især ved køb på nettet!