Årets løbesko 2018

Danmarks mest populære løbesko 2018….

Hvilken løbesko i 2018 var den bedste, eller måske mere korrekt, hvilket løbesko i 2018 var den mest populære løbesko. For det er aldrig nemt at konkludere hvilken løbesko der er den bedste. For den sko der er den bedste for dig, den er højst sandsynligt ikke den bedste for mig. Derfor fraviger vi som regel at sige hvilken løbesko der er den bedste.
Men når det så er sagt så viser de mest populære løbesko som regel en tendens. En tendens der viser hvilken løbesko der kunne være den bedste. For når der sælges mange af en løbesko, og den får stor opmærksomhed, så er det fordi at den er god (og hvem ved, måske den bedste?) Denne artikel bygger på data fra 1/1-2018 til og med 31/12-2018

2018 var et godt år i forhold til løbesko. Der kom rigtig mange “hittere” Og også flere end vi har plads til i denne artikel. Denne artikel tager udgangspunkt i vores brugeres adfærd i året 2018, så undersøgelsen og konklusionen kan selvfølgelig godt være en smule begrænset af vores eget site. Da statistikker og tal er taget fra vores website, så kræver det at løbeskoen er repræsenteret hos os. Men uden at jinxe noget eller nogle, så synes vi selv at vi har en betydelig størrelse database når det kommer til løbesko, og derfor vil vors undersøgelse vise et retvisende billede af situationen. Skulle der mangle nogle modeller af løbesko, så er det nok modeller fra mindre brands, og så ville de ikke være i denne top 10 alligevel.

2019 ser ud til at blive anderledes

Selvom 2018 var et fremragende løbesko-år set med nørdede briller som mine, så viste det også en tendens til at 2019 godt kunne blive en del anderledes. En tendens der har været under opsejling over en længere periode, men når en af de helt store aktører rører så aktivt på sig i år 2018, så er min/vores forudsigelse at 2019 bliver anderledes.
I 2018 kom der ikke mindre end 3 fartdjævle fra Nike. (anmeldelserne er lavet hos Iloebesko.dk i 2018) Alle sammen løbesko som træder lidt længere væk fra det her med pronation og neutral løbestil, i hvert fald hvis du spørger os. Tendensen peger i retning af at man ikke længere går helt så meget op i hvilken direkte løbestil man har. Meget er gået i retning af natural running. Altså her hvor sko og krop skal forenes bedre – uden nogen form for støtte eller lignende. Og det taler både udgivelserne af Nike Pegasus Turbo, Nike Zoom Fly og til sidst Nike Epic React i den grad i retning af.

Her er brugernes favoritter

Vores brugere har talt. Denne overskrift dækker over hvilke favoritter vi kan læse ud af data fra vores website. Med mere end 300.000 brugere på årsbasis så er det interessant læsning. Der er tydelig tegn på hvad og hvilke sko som Iloebesko.dk’s brugere foretrækker.
Faktisk ville du kunne tage vores artikel om “Årets løbesko 2017” og læse stort set det samme. Der er rigtig mange gengangere på listen, nogle enkelte nye og så lidt forskellige omstruktureringer af placeringer.

 

5. Nike LunarGlide

4. Adidas Ultra Boost

3. New Balance 1260

2. Asics Gel Nimbus

1. Læs nedenstående præsentation

 

Den mest populære løbesko i 2018

Igen i år render Asics med den fornemme hæder. Årets mest populære (og måske bedste) løbesko. i 2018 har vores brugere kåret Asics Gel Kayano som værende den bedste løbesko. Det er i hvert fald den der har fået aller mest opmærksomhed. Og uden at skulle omkring den meget dybe forklaring om hvorfor Kayano er så populær og altid befinder sig øverst på den slags lister. Så er vi nød til at nævne at især de sidste 2 opdateringer af Asics Kayano har været gode og fremragende. Der er lanceret både Kayano 24 og Asics Kayano 25. Når sådan en populær sko skifter versionsnummer, så opstår der altid masser af hype. Men det er ikke derfor det er den mest populære. Det er den fordi det er en god sko – og det har den været i mage år.
For da Asics lancerede sin 23. udgave, som ikke fik helt så meget ros, da var skoen også i toppen af listen. Så det kommer ikke an på de nye opdateringer når vi snakker om skoen er den mest populære.

Asics Gel Kayano er bare populær i Danmark, og sådan er det. Den har i de sidste mange år ligget i toppen. Det er lidt en sjov tendens, for Danmark er et af de lande der sælger absolut flest Asics Kayano løbesko målt op mod indbyggertallet. I mange andre lande kan Asics Kayano ikke måle sig med en anden populær Asics model, nemlig den kendte Asics GT-2000.
Faktisk har vi både i vores anmeldelse af Asics GT-2000 og i en separat artikel påpeget hvorfor at Asics GT-2000 passer meget bedre til mange af de almindelige Kayano-løbere.

Asics sidder stadig på tronen

Asics er en magtfaktor indenfor løb. Det har du sikkert aldrig været i tvivl om. Men igen i 2018 så viser de bare at den magtbalance er der ikke rykket ved. De sidder i følge vores database uden sammenligning som det brand med absolut mest interesse. Målt på antal brugere som har vist interesse for brandet Asics (mest fordelt på Nimbus, Kayano og GT-2000) så distancere de alle de andre mærker i forhold til brugerbesøg. Selv når det kommer til store brands som Adidas og Nike som også har en del modeller repræsenteret i vores database, så kan de altså ikke følge med.
Men lad os nu se i 2019 og 2020. Nike har som skrevet andet sted i artiklen gang i noget revolutionerende og meget interessant. Måske er magtbalancen brands imellem på vores side på vej til at tippe? Vi vil i hvert fald glæde os til at følge udviklingen.

 

årets løbesko 2018 infografik

Du må hjertens gerne låne vores infografik hvis du har lyst til det. Skriv til os du skal bruge den, og så sender vi dig den originale version som billede eller PDF

 

3 modeller skiller sig ud

Hvis du slår blikket ned på vores info-grafik så kan du se at top 1 til 3 i vores 4 store byer er de samme modeller af løbesko. Der er dog nogle få undvigelser i forhold til om det er placering 1, 2 eller 3 som de indtager.
I alle 4 byer der deles top 3 mellem Asics Gel Kayano, Asics Gel Nimbus og så Adidas Ultra Boost. Samme tendens lod sig gælde i 2017. Så der er vist nogle brands der må op på hesten hvis de skal på “podiet”

Top 3 i neutral og pronations løbesko i 2018

Herunder har vi fremhævet 3 af de løbesko i kategorierne neutral/natural + pronations løbesko som lod sig bemærke i 2018. Listen er bestemt ikke udtømmende, og skoene er ikke listet i prioriteret rækkefølge.

Neutrale løbesko:

Asics Nimbus 20 (og 21) er vel selvskrevet på en sådan liste. Ikke mindst fordi den igen i 2018 er blandt de absolut mest hypede løbesko. Asics kom godt afsted med at få lanceret både deres version 20 og 21 i Asics Gel Nimbus. Vi har taget begge versionsnumre med på listen da Asics Gel Nimbus 21 kom i slutning af 2018, så derfor er den med på listen.
Hvis du ikke allerede kender skoen, så er det den her bløde løbesko fra Asics i absolut topkvalitet. En løbesko der er til dig der løbere længere ture. I version 20 lavede Asics den genialitet at gøre lidt ekstra plads til tæerne. det har løberne sukket efter i mange år i Asics Gel Nimbus.
Læs vores anmeldelse af Asics Gel Nimbus her

Nike Epic React blev deres flagskib i forhold til at lancere deres REACT mellemsål. Der er så kommet masser af samme slags siden og også i løbet af 2018. Men deres topmodel Nike Epic React er en unik løsning til dig der ønsker en allround løbesko. Den er både let, responsiv og god til lange ture.
Med indførslen af REACT teknologien så har Nike løftet niveauet betragteligt for hvordan en kombination af tempo og mængde løbesko kunne se ud. Glæd jer til der kommer mere af det.
Læs anmeldelsen af Nike Epic React her

Nike Pegasus 35 ( og en lille smule Nike Pegasus Turbo) er 2 løbesko der dækker sig lidt ind under samme navn. Og eftersom jeg skal holde mig til “Top 3” så er begge nævnt her. For det fortjener de.
Nike Pegasus 35 er en “traditions kriger” når det kommer til løbesko. Og det er super prisværdigt at en løbesko kan nå så højt et versionsnummer. Pegasus 35 er ingen undtagelse i forhold til at det er voldsom gode løbesko der kommer hver gang en Nike Air Pegasus lanceres.
Så kommer det helt store hit (hvis du spørger mig) Og det kan du også læse længere nede i personlig favorit. Pegasus Turbo er den her hurtige og irriterende lillebror til den traditionelle Nike Air Pegasus. Nike Pegasus Turbo blev lanceret med ZoomX skum i mellemsålen som det banebrydende. Og vi kan kun give Nike ret. For det er en super fed løbesko.
Du kan læse anmeldelse af Nike Pegasus 35 her og selvfølgelig også af Nike Pegasus Turbo her

Adidas Solar Boost skal også med på denne liste. Og det skal den fordi den er en kombination af noget kendt og noget nyt. Solar serien fra Adidas er noget forholdsvis nyt, mens Boost teknologien er ved at være en aldrende herre (ahhh så slemt er det ikke)
Men kombinationen af den ultra bløde boost mellemsål, og med en meget fleksibel overdel i Adidas Solar Boost, så er det også en løbesko der fortjener at være på listen.
Du kan læse anmeldelsen af Adidas Solar Boost her

Pronation:

Asics Kayano 25 kommer vi jo nok ikke uden om. Den er i top 3 alle steder i forhold til den bedste løbesko i 2018. Asics Gel Kayano i sin 25. version er virkelig et hit i Danmark. Hvor Asics havde lidt udfordringer med især version 23 og til dels også Asics Kayano 24, så har de i nummer 25 ramt den lige i rø…
Den fik i denne udgave en forbedret mellemsål og det har mange taget rigtig godt imod. Og derfor er Asics Kayano 25 med på vores liste. Det bliver ALDRIG nogen tempo løbesko, men alligevel er Kayano 25 blevet mere smooth og ligetil. Om ikke andet så i dens udseende.
Du kan læse vores anmeldelse af Asics Kayano her

New Balance 1260 v7 er med på vores liste fordi det er en djævlens god pronations løbesko. Selvom den også er blevet mere smooth og lettere gennem de sidste opdateringer så er det stadigvæk det jeg vil betegne som en af “de gode gamle” løbesko. Med en klassisk opbygning og en støtte til pronering der er til at få øje på.
Har selv i maaaange år svoret til New Balance 1260 når det kom til mængde løbeture. Og vil den dag i dag ikke være et sekund i tvivl om at den ville løse opgaven hvis jeg sprang i den til et halvmarathon. Slet ikke set i lyset af de mange gode opdateringer skoen har fået siden jeg løb i den sidst (for alvor)
New Balance har kæmpet en kamp for at holde deres topmodeller fra online salg, og det er til dels lykkes med New balance 1260. Det er ikke mange online butikker du finder skoen i. Den er forbeholdt specialbutikkerne.
Læs vores anmeldelse af New Balance 1260 her

Asics GT-2000 v7 skal med på vores liste. Og det er selvom den ikke skiller sig markant ud på andre populær lister rundt omkring. Men man må sige at Asics med GT-2000 i version 7 har formået at slå tilbage med en sko der bare virker. Der var i version 5 og til dels også version 6 nogle ting omkring bredden i skoen som Asics bøvlede lidt med. Det synes vi er rettet fint til i GT-2000 version 7.
Faktisk er GT-2000 en meet undervurderet løbesko. Du kan læse vores artikel hvor vi sætter en battle op mellem den og Kayano her Hvor vi også kommer ind på hvorfor flere egentlig burde løbe i Asics GT-2000 frem for Asics Gel Kayano.
Du kan læse vores anmeldelse af Asics GT-2000 her

Der er masser af kendte løbesko på listen

Når man slår øjnene på vores info-grafik så er det lutter “kendte” løbesko der dukker op. Og det er det naturligvis fordi at det er dem de har adgang til via vores website.
Men det var ikke rigtig pointen med denne overskrift. Pointen er at når man bevæger sig i et løber-miljø, og engang imellem er ude og løbe sig et løb. Så ser man faktisk en virkelighedstro gengivelse af data fra vores site. De løbesko der er på vores lister som de mest populære og bedste løbesko, det er også dem man møder på fødderne af ham og hende i det danske land.
Dog vil jeg gerne, og det er helt for egen regning, proklamere at den tendens jeg selv har været med til at tale en smule op. Den med de mere “natural running” løbesko fra især Nike og deres tendens til at gribe mere og mere fast i markedet. Den er ikke helt SÅ tydelig ude i virkeligheden som den er i vores data. Men det kan jo skyldes uheldighed fra min siden eller noget helt andet.

Sandhed med modifikationer

Som det også er nævnt andre steder i artiklen og i artiklen for bedste løbesko 2017. Så er det hele jo en sandhed med modifikationer. Eller det er måske lidt for voldsomt et prædikat, men i hvert fald er det vi skriver jo ikke lov. Vores artikler er dannet på baggrund af vores data, så derfor vil der være faldgrupper i det billede vi tegner.
Vi berører rigtig mange brands, løbesko og andre teknologier i hverdagen, men i en verden der går så stærkt, der er det praktisk talt umuligt at følge med i samme tempo. Guderne skal vide at vi prøver.

En anden ting der kan dækkes ind under overskriften “Sandhed med modifikationer” er at de løbesko vi har med på vores lister jo ikke altid er løbesko i brug. Men når vi har eksempelvis Nike Lunarglide i top 10 over de mest populære løbesko. Så er det sandt at den er søgt og læst mange gange hos os, men rent faktisk er det en løbesko der er udgået i løbet af 2018/2019 og snart ikke er til at finde på hylderne mere. Men måske er det derfor vores data så viser som de gør. Brugerne skal lige registrere at en sko er udgået (og ikke bare skiftet versionsnummer), og eventuelt blevet afløst af en anden model.
Eksempelvis er Lunarglide på ej ud
1260 er ikke tilgængelig særlig mange steder – må derfor?

Personlig favorit løbesko i 2018

Uha for en svær en. Som det tydeligt fremgår af artiklen så har 2018 været et spændende år i forhold til løbesko. Der er både kommet gode opdateringer på de 2 storhittere, henholdsvis Asics Nimbus til version 21 og Asics Kayano til version 25.
Men det er ikke dem jeg vil fremhæve som min personlige favorit for året 2018. Der skal vi i retning af de “fart djævle” som Nike har lanceret i ultimo 17 og ellers løbende igennem 2018.

Var længe en stor stor fan af Nike Zoom Fly (det er jeg stadig, men den er overhalet indenom) Zoom Fly fra Nike var den her sokke-ligende-letvægts-løbesko som bare indbød til fart og fartleg. Men det er et andet drop fra Nike i den her “hurtige kategori” som jeg vælger at lancere som min favorit. Når jeg kigger ned på mine fødder i skrivende stund (artikel er skrevet i 2019) så kigger jeg ned på et par Nike Air Pegasus Turbo.
Nike Pegasus Turbo er den her videreudvikling af den oprindelige Nike Air Pegasus fra Nike. Og for det ikke skal være løgn, så har jeg aldrig haft det her tætte forhold til den oprindelige Nike Pegasus. Men deres nye turbo-model tiltaler mig i den grad. Det er en løbesko som jeg kan bruge til alt. Fartleg, intervaller, korte og lange ture. Så Nike Air Pegasus Turbo må blive min personlige favorit for 2018.

About the Author:

En passioneret løber der elsker at nørde med både løbesko, og selvfølgelig også alt det fysiologiske omkring det at løbe. Ja, jeg har rigeligt med løbesko, det siger min kone i hvert fald. Men jeg kan altså ikke lade være.....

Skriv en kommentar