Salomon Speedcross 5 – test og priser

Salomon Speedcross 4 er Salomons mest populære trailløbesko. Skoen er banebrydende og ekstremt stabil. Lær her meget mere om:

 • Hvad vi synes om Speedcross 4
 • Hvad du skal være ekstra opmærksom på
 • Prissammenligning nederst

OBS: Spar i dag 501 kroner gennem iloebesko. Butikspris: 1.100 kroner. Slå til i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Salomon Speedcross 5

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
5-7 dage 712 DKK Til butik
3-5 dage 1.046 DKK Til butik
1-7 dage 1.095 DKK Til butik
 

Prissammenligning Speedcross 4 + tidligere versioner

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 599 DKK Til butik
5-7 dage 605 DKK Til butik
1-2 dage 729 DKK Til butik
1-7 dage 749 DKK Til butik
2-5 dage 772 DKK Til butik
4-5 dage 774 DKK Til butik
3-5 dage 776 DKK Til butik
3-5 dage 839 DKK Til butik
2-5 dage 899 DKK Til butik
1-2 dage 1.100 DKK Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik
 

Prissammenligning på Speedcross GTX

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
4-5 dage 715 DKK Til butik
2-5 dage 742 DKK Til butik
5-7 dage 743 DKK Til butik
1-2 dage 845 DKK Til butik
1-2 dage 869 DKK Til butik
4-7 dage 914 DKK Til butik
1-7 dage 969 DKK Til butik
5-7 dage 1.068 DKK Til butik
3-5 dage 1.139 DKK Til butik
 

Salomon Speedcross 4 bliver afløst af Speedcross 5

Hvis der er nogle der har en alsidig sko så er det Salomon. Og jeg skriver med vilje sko og ikke løbesko. For ordet sko er mere dækkende for alle de kategorier som Salomon Speedcross kan placeres i.
For den er ikke alene en af de mest solgte trail løbesko i verden, den er også solgt i tusindvis af par som mode eller street sko. Den kan bruges som vandresko, den kan bruges som hundelufter-sko. Den kan rigtig meget. Nu er opgraderingen til den populære version 4 kommet. Så nu snakker vi om Salomon Speedcross 5. Og på vores site tager vi udgangspunkt i de aspekter i skoen der henvender sig til trailløb.

Salomon Speedcross har hverken i version 3 eller 4 været kendt for at være særlige brede. Har du haft bare en lille smule bred fod så har du haft lidt problemer med Speedcross. Det er der ændret en smule på i Salomon Speedcross 5. Og det er der hovedsageligt på grund af den blødere og mere fleksible overdel.
Overdelen i Salomon Speedcross 5 er nu en svejset overdel i et stykke. Den er blevet langt mere smooth, både i pasform og faktisk også i udseende.

Derud over så er ydersålen blevet opgraderet. Det var nu ikke fordi der ikke var greb i de tidligere versioner af Salomon Speedcross, men Salomon har i denne 5. version alligevel optimeret grebet i ydersålen. Det skal man ikke klage over. Jo mere greb, desto bedre. Så længe det ikke går ud over andre ting, såsom komforten. Og den er jo lige netop blevet bedre i Salomon Speedcross 5, så det er for os at se en typisk win win situation.

Salomon Speedcross er stadigvæk en løbesko uden nogen kile (det har trail løbesko sjældent) Den har et hældrop på 10mm.

Hvad var nyt i Salomon Speedcross 4

Speedcross er helt bestemt et modelnavn du er bekendt med hvis du løber trailløb. Det er Salomon’s flagsskib indenfor den almene trail løbesko. Salomon Speedcross har i Danmark status som både en ganske habil terræn løbesko, men rigtig mange vælger faktisk også at bruge den som arbejdssko eller hverdagssko da den er super god at gå i, og ser rigtig godt ud.

Speedcross er nu nået til sin 4. generation, og med denne udgivelse har Salomon i vores øjne taget et større skridt mod trail, og tråder så automatisk også en smule ud af moden. Selvom Salomon godt selv er klar over at der sælges rigtig mange Salomon Speedcross på den baggrund, så har det længe været et ønske at opgradere Speedcross til næste niveau på trail løbesko skalaen. Og det er der tydelige tegn på i denne opgradering fra Speedcoss 3 til Speedcross 4.
Salomon har i denne opgardering lagt fokus mange steder, men 3 steder er væsentlige i vores øjne. Ydersålen, pasformen samt overdelen.

Ydersålen:
Hvis vi starter med denne så har Salomon Speedcross 4 fået en væsentlig forbedring på dette punkt. Det er det essentielle punkt i en trail løbesko. Sålen er nu engang den del af skoen der skal sikre det stabile greb og det gode afsæt fra underlaget. Der har de kendte “knopper” som Speedcross stadig er bestående af, fået sig en gevaldig opgradering. Strukturen og sammensætningen over hele sålen er blevet anderledes, og hver ContraGrib knop er nu 6mm. Det er virkelig en opgradering du vil kunne mærke hvis du har løbet i en Speedcross eller måske gør det nu. Det er i vores øjne en rigtig fed opgradering. Allerede her er den løftet et niveau, da sålen er så essentielt for en trail løbesko.

Overdelen:
Her skal du bemærke at overdelen i Speedcross 4 er blevet noget mere fleksibel end den var i eksempelvis Speedcross 3 og 2. Men når man gør en overdel mere fri og fleksibel så plejer det egentlig også at resultere sig i mindre støtte til foden. Men det synes vi ikke er tilfældet med denne opgradering. Salomon har formået at gøre Speedcross langt mere blød og behagelig at have på, uden at du mister støtten. Overdelen indeholder naturligvis stadig SensiFit og snørresystemet er stadigvæk Quicklace.

Pasformen:
Polstringen og selve opbygningen inde i Salomon Speedcross 4 er blevet opdateret. Det er vigtigt for en trailløber at den blødhed og polstring der er inde i en løbesko beskytter hvor den skal og ikke sidder i vejen. Og her har vi helt sikkert set et løft i Speedcross 4 i forhold til Salomon Speedcross 3.

Afslutningsvis vil vi gerne nævne at selvom Salomon har valgt at gøre Salomon Speedcross langt mere trailløb relevant, så holder de heldigvis stadig fat i deres fede farver og flotte udseende.

 

Vi har testet Salomon Speedcross 4

 

Den nye sål på Speedcross 4 fra Salomon

 

Vægt på salomon Speedcross 4

 

 

Hvad var nyt i Salomon Speedcross 3

I Salomons efterhånde brede portfolie af løbesko, finder du bl.a. Salomon Speedcross 3, som på mange måder har været banebrydende indenfor trailsko.

Der har været en del udgaver af skoen, den nyeste Salomon Speedcross 3, fortsætter arven med at tilbyde trailperformance til løbere på alle niveauer.

Salomon Speedcross 3 eller Speedcross 3 CS / GTX har ændret sig betydeligt fra den tidligere Salomon Speedcross 2.

Den seneste udgave er nemlig til løbere med neutral løbestil, hvor den tidligere model var til pronation løbestil.

Hvorfor de har truffet denne beslutning er jeg ikke 100% sikker på. Jeg har ræsonneret mig frem til at det må være fordi at ved trail løb bliver foden ikke udsat for det samme konstante tryk, da du løber på utilregneligt underlag, hvilket gør at pronationskilen ikke bliver nødvendig.

Samtidig er der kommet mere fokus på at holde vægten nede samtidigt med at komforten øges igennem mere avancerede teknologier.

Overdelen bliver holdt helt tynd, men giver fortsat samme gode beskyttelse og holdbarhed.

Der er kommet flere spændende nyheder i Salomon Speedcross 3 ift. den tidligere Salomon Speedcross 2.

 

 

Salomon Speedcross 3 kan bruges af neutrale løbere, men også dig som er let pronerende eller let supinerende.

Salomon Speedcross review

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: normal bredde
 • Underlag: Skov / trail
 • Vejledende pris: 1.100 DKK

Nice to know

 • EVA midtersål
 • QuickLace
 • Contagrip
 • Sensifit

Fun to know

 • Vægt Herre: cirka 306 gram (str. 42)
 • Vægt Dame: cirka 277 gram (str. 39)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Hæl højde: 30 mm
 • Forfod højde: 20 mm

 

Min test af skoen

De første indtryk

Efter at have hørt utallige solskinshistorier og Salomon Speedcross blev det endelig min tur til at teste løbeskoen. Jeg må indrømme at jeg har haft mine fordomme omkring skoen, da den er lidt anderledes end de trail løbesko, som jeg normalt bevæger mig rundt i. Forsøger naturligvis at være så objektiv, som en personlig anmeldelse, kan være. Det starter rigtigt fornuftigt. Udover at designet er lækkert, er skoen virkeligt komfortabel at have på og gå rundt i hjemme. Mon den også er det ude på trailen.

Salomon Speedcross anmeldelse

Jeg starter stille ud med en lang løbetur frem og tilbage i Amager Fælled, hvor stierne er ganske velplejede og ikke alt for udfordrende. Det er en rigtigt fed oplevelse. Jeg føler at skoen holder mig godt fast til jorden og sikrer mig det gode greb, som er så vigtigt i trail løbesko. På de hovedsageligt flade trails, føles det som en stor fordel med det lidt utraditionelt høje drop og kraftigere stødabsorbering.

Salomon Speedcross tilbud

Efter flere hundrede km trails

Efter at have testet Salomon Speedcross på et væld af forskellige trails. Både fladere og mere bjergrige trails. Jeg synes især at Speedcross’en er bedst på fladere trails med ikke alt for mange tekniske passager. Her kommer skoens højere drop og stødabsorbering virkeligt til sin ret, og sikrer den komfort som Salomon Speedcross er blevet kendt for. Jeg er dog ikke super imponeret over dens performance på mere krævende og udfordrende trails. Her kommer skoens ekstra højde absolut ikke skoen til gode, og jeg føler mig tit lidt risikozonen for at vrikke rundt på foden.

Salomon Speedcross billig

Det virker til at skoens ydersål er lidt for blød til at kunne holde til alt for mange km på landevejen, så det er vigtigt ikke at løbe alt for meget på asfalt, hvis du vil være sikker på at have den længste holdbarhed. Det er en glimrende komfort sko, hvilket er blevet prioriteret over performance. Hvilket betyder at skoen er bedst på mindre udfordrende trails og længere rolige trailture. Hvilket så gør den ganske oplagt som trail sko til den danske natur.

Salomon Speedcross test

Hvad andre har sagt om skoen

Kenn Hansen, Viborg, Løber 10-20 km/uge

 • En god sko som udfører sig job godt. Den har en smule tættere fit end jeg er vant til. Flot sko, godt grip og virkeligt godt snøresystem.–Kenn Hansen, Viborg, Løber 10-20 km/uge

Martin Skousen, Københavnsområdet, Erfaren trailrunner

 • Jeg brugte disse til trail løb på halvmarathon distancen og har været rigtigt glad for dem. Kom igennem al mudderet uden at glide overhovedet. Skoene var rigtigt komfortable over hele distancen. Det eneste jeg mangler er at de hurtigere lader vandet forsvinde fra skoen. Alt i alt en rigtigt god løbesko.–Martin Skousen, Københavnsområdet, Erfaren trailrunner

Jette Andersen, Møn, Løber trail engang i mellem

 • Dette er en virkelig god sko, som giver en solid fornemmelse. Ydersålen giver et godt greb, selv i mere udfordrende terræn. En fornøjelse i Møns mange bakker.–Jette Andersen, Møn, Løber trail engang i mellem

Kristina Schou Madsen, Har løbet Everest Marathon, Polar Marathon m.fl.

 • Speedcross'en er uundværlig i skoven. De har bistået mig i barske miljøer til maraton på Mount Everest samt til The Polar Circle Marathon på Grønland. Jeg synes at deres grip er et af de bedste på markedet, og dertil har de en exceptionel god levetid af en trailsko at være. Jeg er tilhænger af deres Quicklace-system, som gør skoen nem at snøre, selv når hænderne er mudret eller frosset til. Jeg oplever dog, at snørerne giver sig lidt på de lange løbeture, og det er nødvendigt at rette dem til nogle gange for ikke at miste stabiliteten i skoen.–Kristina Schou Madsen, Har løbet Everest Marathon, Polar Marathon m.fl.

Noget der inspirerer mig meget når jeg køber sko er hvad andre synes om skoene. Det er derfor jeg inkluderer udtalelser fra andre løbere også. Jeg har tilmed lavet en opsummering, som du kan se her nedenfor. Baseret på 126 reviews er Salomon Speedcross en løbesko i den absolutte top når det kommer til tilfredsheden.

salomon speedcross survey

Valg af størrelse i skoen

Der er lidt uenighed omkring det at finde den rigtige størrelse til Salomon Speedcross. Længden er som en almindelig løbesko, hvilket du kan forvente og bør gå efter. Nogle testere og andre anmeldere har dog oplevet at skoen har et lidt tættere fit end forventet. Hvilket kan betyde at du børe vælge en lidt anden størrelse.

salomon speedcross fit

Mit bedste råd er derfor at du går ind på Salomons hjemmeside og finder deres størrelsesguide, og simpelthen måler dine fødder og er 100% sikker på at du finder den rette størrelse. Størrelsguiden til Salomon Speedcross findes i linket

Fordele og ulemper

 

Fordele

Pris

Jeg synes det er en virkeligt stor fordel at priserne på Salomon Speedcross ligger på et meget tilforladeligt niveau. Dette gør at du får rigtigt meget løbesko for pengene. Selv ved vejledende pris, gør du en god handel, men hvis du kan finde den på tilbud, bliver handlen naturligvis bare bedre.

Alsidigt brug

Jeg ser ikke Salomon Speedcross som nogen specialist. Det er mere en allround trail løbesko, som fungerer virkeligt godt i den danske natur, som hverken er ekstrem eller vild. Men derimod mere hyggelig og skøn. Alligevel kan skoen bruges på et væld af forskellige trails og til forskellige udfordringer.

Komfort ved længere løbeture

Det er en meget komfortabel løbesko, basta. Selve overdelen sidder tæt til foden ud at presse nogen steder og den forholdsvist kraftige, i hvert fald for trail løbesko, stødabsorbering gør at du kan holde komforten i top, selv på meget lange træningsture.

Ulemper

En smule for høj

Sammenlignet med andre trail løbesko er det en meget høj løbesko, hvilket har sine fordele ved eksempelvis komfort på længere ture, men som også sætter visse begrænsninger for skoen i mere udfordrende trail miljøer. Den høje sål, gør at den kan blive ustabil og øge chancen for at vrikke rundt på anklen på meget ujævnt underlag.

Mangler greb på glatte overflader

Selvom underdelen er grov, så er den ikke helt grov nok til at jeg synes den giver et godt nok greb på meget våde og mudrede underlag. Til mere udfordrende trails og hårdere vejrforhold, ville jeg personligt foretrække den mere aggressive Salomon Fellraiser

Lidt tung trailsko

Vægten er også i den højere ende, hvilket helt sikkert kommer af den forbedrede støddæmpning og øgede komfort. Jeg synes dog personligt at den er for tung som trail løbesko, hvor jeg foretrækker en mere minimalistisk fornemmelse. Men er du til komfort og trails, så er Salomon Speedcross skoen til dig.


 

Derfor skal du købe skoen

 • En gennemtest model gennem mange år
 • Hvis du er på udkig efter en allround trailsko
 • Passer til både pronerende, neutrale og supinerende løbere
 • God komfort til længere løbeture

Analysedel 1: Hvem henvender skoen sig til?

Løbestil

Salomon Speedcross henvender sig hovedsageligt til den neutrale løber, da den ingen støtte har specielt udviklet til enten den pronerende eller den supinerende løber. Alligevel kan Speedcross’en godt bruges af både let pronerende og let supinerende løbere, da skoen har effektiv støddæmpning og det ikke betyder alverden, når du løber på det blødere underlag i skove, på trails og stier.

Salomon Speedcross billede

Pasform

Mesh overdelen med Quicklace systemet sikrer et tæt og komfortabelt fit, som ligger grunden for den gode løbeoplevelse. Det præcise fit, som du får med Salomons egen SensiFit lader dig spekulere på trailen i stedet for at tænke på, hvordan din sko sidder. Skoen giver et tæt fit omkring især hæl og midtfod, mens du vil opleve at have en smule mere plads til at bevæge tæerne og styre de præcise bevægelser. Herudner får du et komplet overblik over Salomon Speedcross fit:

 • Hæl: Medium
 • Midtfod: Medium volume
 • Forfod: Medium
 • Skosnude højde: Lav
 • Svangstruktur: Medium
 • Skoform: Semi-kurvet

Underlag

Salomon Speedcross er rigtigt god på mere afslappede trails og skovbunde. Jeg ser det som en optimal trail sko til de danske skove, mens den finder sin begrænsning på de tekniske og udfordrende trails i alperne. Det samme når jordbunden eller stien er meget våd eller mudret.

Prisniveau

Vejledende Salomon Speedcross pris er 1000 kr. Hvilket ikke er dyrt, men det er heller ikke en billig løbesko. Til gengæld får du meget løbesko for pengene og en løbesko, som kan holde til mange km på trails over hele landet. Heldigvis for dig, mig og andre passionerede trailløbere er der stor konkurrence på markedet for Salomon Speedcross, som derfor ofte kan findes på tilbud eller på udsalg til lavere priser.

Salomon Speedcross løbesko

Vægt

Herre: Ca. 306 gram i størrelse 42

Dame: Ca. 277 gram i størrelse 39

Salomon Speedcross ingen let løbesko, den ligger nærmere lidt i den tungere ende, hvilket skyldes dens, for trail løbesko, ret kraftige stødabsorbering, hvilket dog også er med til at gøre den komfortabel på længere distancer.

Type sko

Det er en trail løbesko, men ikke til de mest hardcore singletrails med meget omskifteligt underlag. Til det er skoen lidt for høj, og grebet ikke helt kraftigt nok. Speedcross er rigtigt god som en trænings løbesko til længere trailture. Støddæmpningen er god, droppet forholdsvist højt og holdbarheden er lang.

Salomon Speedcross pris

Holdbarhed

Som nævnt lige ovenfor, så er Salomon Speedcross en meget holdbar løbesko, som er oplagt til større træningsmængder og brug igennem en længere periode. Sålen er grov, men ikke grovere end at den godt kan holde til at blive brugt på asfalt.

Forsøg dog altid at minimere dit brug af trail løbesko på asfalt. Løbeskoene er ikke bygget til det, og vil blive slidt hurtigere end godt er. Dette gælder også for Salomon Speedcross.

Drophøjde

Skoens drop er højere end på almindelige trail sko. Salomon Speedcross har et drop på 11 mm, hvilket mere minder om en almindelig løbesko fremfor de typisk mere minimalistisk inspirerede trail løbesko. Dette gør at den er mere komfortabel ved længere distancer og højere volumen.

Analysedel 2: Opbygning

Ydersålen

Ydersålen er blevet skabt i den Mud & Snow Contagrip konstruktion, som er lavet i en blødere gummiblanding, som udover et stærkt greb og fæste også giver god støddæmpning på hårdere trails. På specielt udvalgte områder har ydersålen nogle ekstra skarpe knopper. Disse findes både forrest og bagerst på ydersålen. Dermed får du et bedre greb på op- og nedstigninger.

Salomon Speedcross video

Mellemsål

I mellemsålen sidder der en effektiv stødabsorbering, som giver skoen sin komfort ved længere løbeture på lidt hårdere trails. Mellemsålen har hovedsageligt sin stødabsorbering og -dæmpning i hælen, mens der er en mere minimalistisk støddæmpning i forfoden. Du kan læse mere specialiseret omkring mellemsålen herunder..

Hæl

Salomon Cushioning System, SCS, giver skoen en effektiv stødabsorberende zone i hælregionen. Dette er blevet sat sammen af formpresset EVA med to forskellige stivheder, der hvilket giver en optimal balance mellem retningsstabilitet og støddæmpning.

Midt

I midten foden bevæger støddæmpningen sig fra den mere kraftige støddæmpning i hælen til den mere minimalistiske forfod. Her findes den del som holder skoen sin torsionsstabilitet.

Salomon Speedcross dame

Forfod

På forfoden findes der ingen ekstra støddæmpning i forfoden. Her er selve støddæmpningen udelukkende bestående af den bløde gummi ydersål og indlægssålen.

Indlægssål

For at give ekstra komfort og støtte på undersiden af foden, kommer skoen med Ortholite indlægssål. Der er anatomisk korrekt formet og giver en forbedret stødabsorbering. Denne indlægssål er blevet lavet i en kombination af Ortholite og EVA skum, især omkring hæl og svang.

Overdel

I Salomon Speedcross har du en overdel i et åndbart mesh materiale, som skaber en god ventilation ind til foden, så du kan holde dine fødder veltempereret uanset hvilket terræn og vejr du løber i. Henover tæerne er overdelen forstærket men gummikonstruktion, som beskytter dine tæer mod slag og stød fra objekter på trailen. Overdelen lukkes sammen og spændes med Salomons meget roste Quicklace system, som hurtigt spænder skoen helt tæt til foden.

Forskelligheder i dame og herre model

Salomon Speedcross herre løbesko

I min anmeldelse her finder du al den information du har brug for omkring Salomon Speedcross til herre. En alsidig trail løbesko, med et komfortabelt fit, som vil være en fornøjelse til at udforske trails.

Salomon Speedcross herre

Salomon Speedcross dame løbesko

Den store forskel mellem Salomon Speedcross dame løbesko og herre modellen er at dame skoen er en del blødere end herre modellen. Det giver en mindre aggressiv løbesko, som har komforten mere i højsædet.

Forskelle på herre og dame

Der er nogle traditionelle forskelle på løbesko til herre og dame. En dame løbesko er typisk smallere end den tilsvarende herre løbesko, da kvinder generelt har smallere fødder. Du bør derfor ikke købe modellen til det modsatte køn, selvom du kan få den i din størrelse og  i en interessant farve.

Hvor finder du skoen på tilbud og udsalg

Tilbud

Der er mange gode muligheder for at finde Salomon Speedcross til skarpe tilbud. Grundet den store konkurrence, er det ofte ligetil at finde Speedcross til rigtigt gode tilbudspriser, så du kan spare mange penge.

Udsalg

Mange løbebutikker, både online og fysisk, kører ofte kampagner med store udsalg på Salomon Speedcross og andre populære løbesko. Derfor kan du altid finde Speedcross på udsalg og til billige penge. For at gøre det nemt for dig, har jeg samlet nettets billigste priser til dig i prissammenligneren øverst i min anmeldelse.

Sammenligning

Der findes efterhånden rigtigt mange, og gode, trail løbesko på markedet. Salomon Speedcross er dog en af de mere populære modeller og bliver ikke udelukkende brugt som løbesko, men også som hiking sko og lign. Hvis du er på udkig efter en mere hardcore trail sko, kan du kigge på den grovere Salomon Fellraiser eller den populære Inov8 Oroc 280. Mere minimalistisk, men med samme sål der egner sig godt til bredere stier kan du finde den lette Inov8 Trailroc 245.

Salomon Speedcross udsalg

Speedcross med ClimaShield

Udover den almindelige Salomon Speedcross findes der også andre modeller. Bl.a. Salomon Speedcross CS, som henviser til ClimaShield overdelen, der er en vandafvisende og ekstra stærk overdel, til dig som går benhårdt efter at bruge Speedcross i al slags vejr og al slags terræn. ClimaShield er en patenteret teknologi, som giver skoen et ekstra insulerende og varmende lag, som har en ekstremt lang holdbarhed.

GORE-TEX overdel

Skoen findes også i dens Salomon Speedcross GTX model, som har en utroligt teknisk og vandafvisende overdel med den kvalitet, der er indforstået med GORE-TEX. En ekstremt hårdfør overdel, som beskytter dine fødder mod al slags vejr og hvilke som helst udfordringer du måtte møde på din vej. Til dig der sætter ekstra høje krav til dine trail løbesko. Selvfølgelig er denne model en smule dyrere en den klassiske Speedcross sko, men du får så også en del for dine penge. Nogle vil sige at du mister noget effekt når du køber en GTX Speedcross sko, da du får sværere ved at ånde – men det var bestemt ikke min oplevelse af det. Skal du ud på mange våde løbeture, så er det i hvert fald værd at overveje den model med Goretex. Og lige for at understrege, så gør Goretex og Climashield stort set det samme. Goretex er bare et brand man køber sig til at bruge i sine produkter – hvor imod Climashield er Salomons egen membran til deres fodtøj. Hvis ikke du er til at der skal være membran i dine løbesko (hvis du eksempelvis mener at det lukker for meget for dine fødder, så er der et alternativ. Salomon har lavet en PRO udgave af denne sko (Speedcross) Den har ikke membran, men til gengæld lidt tættere mesh overdel, der så også er sømløs.

Hele Salomon Speedcross serien

Som du kan læse ovenstående så er Salomon Speedcross ikke bare en enkelt Speedcross løbesko. Der findes rigtig mange forskellige versioner af denne populære sko fra Salomon. Og det er naturligvis fordi en stor del af Salomon’s omsætning på terræn løbesko markedet ligger på Speedcross. Og det giver selvfølgelig også meget god mening at udvide en succes.
Ud over de 2 modeller med membraner (ClimaShield og Goretex) som du kan læse om ovenfor, så findes der også:

– Salomon Speedcross S-lab
Salomon Speedcross Pro
– Salomon Speedcross Vario
– Salomon Speedcross Vario GTX

Så når der snakkes om en Speedcross fra Salomon så kan det altså være rigtig mange modeller. Men det er højst sandsynligt den klassiske Speedcross 4 eller en af modeller med membraner, for det er klart dem der er mest udbredt når vi kigger på salget af Speedcross i Danmark.

 

Prissammenligning på Speedcross GTX

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
4-5 dage 715 DKK Til butik
2-5 dage 742 DKK Til butik
5-7 dage 743 DKK Til butik
1-2 dage 845 DKK Til butik
1-2 dage 869 DKK Til butik
4-7 dage 914 DKK Til butik
1-7 dage 969 DKK Til butik
5-7 dage 1.068 DKK Til butik
3-5 dage 1.139 DKK Til butik
 

Opsummering

Om du er til trailløb, offtrail, stiløb, markløb eller andet uden for de asfalterede veje, så er Salomon Speedcross et fornuftigt valg. Du får en løbesko, der allround klarer sig godt i terrænnet. Speedcross er blevet ganske populær i det danske miljø. Inden for Salomon er Speedcross den mest solgte model og det er ikke uden grund. Jeg vil meget gerne anbefale Salomon Speedcross til enhver, som vil prøve kræfter med teknisk lettere trail løb.

Prissammenligning på Speedcross 4 (3)

Her finder du markedets skarpeste priser. Jeg har personligt handlet i samtlige butikker med succes. Det koster ikke ekstra at klikke dig ind via disse links.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 599 DKK Til butik
5-7 dage 605 DKK Til butik
1-2 dage 729 DKK Til butik
1-7 dage 749 DKK Til butik
2-5 dage 772 DKK Til butik
4-5 dage 774 DKK Til butik
3-5 dage 776 DKK Til butik
3-5 dage 839 DKK Til butik
2-5 dage 899 DKK Til butik
1-2 dage 1.100 DKK Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik