Salomon S-Lab Sense 4 Ultra – prissammenligning og personlig anmeldelse

salomon s-lab sense topSalomon S-Lab Sense 4 Ultra er lavet i samarbejde med ikonet Killion Jornet – en legende. Martin har testet skoen. Her får du:

  • Hvad Martin oplevede i sin test
  • Hvad du skal være ekstra opmærksom på
  • De største besparelser

OBS: Spar i dag 700 kroner gennem iloebesko. Butikspris: 1.400 kroner. Slå til i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 700 DKK Til butik
3-5 dage 1.214 DKK Til butik
1-7 dage 1.295 DKK Til butik
 

Hvad er nyt i S-Lab Sense 4

Den nyeste version, Salomon S-Lab Sense 4 Ultra har et par rigtig gode forbedringer at byde på. Salomon har lige gjort det lidt sjovere at løbe i denne fantastiske trail løbesko.

Nedenfor kan du finde den generelle test og anmeldelse af S-lab skoen

Salomon S-lab Sense 4 har haft løberen i klar fokus. Der er i denne 4. udgave langt stor vægt på ting der kommer dig til gode som løber:

  • Mere beskyttelse
  • Mere fleksibilitet
  • Forbedret greb

Denne S-lab model fra Salomon er en løbesko der befinder sig klart bedst på tørt og hårdt trail underlag.

I S-lab 4 Ultra er der langt stor vægt på ekstra beskyttelse. Både overdelen (ved tæerne) er blevet meget mere beskyttende og slidstærk, således at du bliver beskyttet mod hårde og skarpe genstande. Men også i skoens mellemsål er der langt en beskyttende plade ind, så man mindsker risikoen for stød og skarpe genstande nedefra.

Sålen er i Salomon S-lab Sense Ultra forbedret således at du nu vil opleve et markant bedre greb i underlaget. Det giver dig en bedre mulighed for fleksibilitet, og hurtigere vendiger. Jeg synes at man virkelig kan mærke at Salomon har gjort noget her. Det er en super fed følelse. Løbeskoen indeholder selvfølgelig stadigvæk de gode dyder fra S-lab 3 modellen:

  • God tætsiddende overdel
  • Quicklace snørresystem
  • Det lave drop
  • Den hurtigttørrende overdel
  • Og vi kunne blive ved.

 

Salomon S-Lab Sense offtrail pris

 

Hurtige facts om S-Lab Sense

Generelt

  • Løbestil: Supination/Neutral
  • Pasform: Smal
  • Størrelse: Normal
  • Underlag: Trail
  • Træningsformål: Konkurrence
  • Vejledende pris: 1400 DKK

Herre

  • Vægt: 238 gram str 42
  • Hælhøjde: 13 mm
  • Forfodshøjde: 9 mm
  • Hæl-til-tå-drop: 4 mm

Dame

  • Vægt: 194 gram str 39
  • Hælhøjde: 13 mm
  • Forfodshøjde: 9 mm
  • Hæl-til-tå-drop: 4 mm

 

Salomon S-Lab Sense test

Første indtryk

Mit førstehåndsindtryk af Salomon S-Lab Sense var virkeligt positivt. Jeg synes designet er virkeligt lækkert og jeg er kæmpe fan af at der er blevet skåret ind til benet og alle unødvendige features er blevet fjernet. Det minimalistiske design passer godt ind i, hvordan jeg gerne vil løbe. Og så er den knaldrøde farve mildt sagt iøjnefaldende. Selvom jeg har en forholdsvist bred fod og skoen er smal sidder Salomon S-Lab Sense komfortabelt omkring foden. Man kan ikke danne sig et førstehåndsindtryk af en sko uden at løbe tur. Så det er præcist hvad jeg gør.

herre skoen af salomon s-lab sense

Første løbetur i Salomon S-Lab Sense bliver rundt på de nemmere trails inde på Amager fælled og jeg nyder det. Underlaget er tørt og jeg føler at jeg har sikre tråd hele vejen. Det gode greb i underlaget sikrer at jeg ikke mister for mange kræfter ved at glide rundt og at den energi jeg bruger går til at løbe fremad. Min fod føler sig en smule klemt på sit bredeste punkt, men det virker til at den tynde mesh overdel tilpasser sig min fod og bliver trukket lidt ud ift. til den mere stive sål. Den hårde plade under for- og mellemfod virker også til at beskytte mine fødder mod rødder og småsten. Den positive oplevelse fra at pakke S-Lab Sense ud, har jeg også med efter første løbetur.

bagparti i salomon s-lab sense

Efter flere hundrede kilometers brug

Jeg har brugt Salomon S-Lab Sense på meget forskellig vis. Hovedsageligt har jeg løbet en masse km på trails i og omkring hovedstaden, men jeg har også været så heldig at kunne tage Salomon løbeskoen med til Canada til løbeture på skønne singletrail i bjergene, timelange hikes og outdoor dage. Og jeg er næsten lige så positiv som første dag, selvom jeg også har nogle ting og features, som jeg synes kunne blive forbedret.

salomon s-lab sense test

Det er altid sjovest at starte med det positive. Først og fremmest så sidder skoen behageligt på foden og det betyder ikke noget om jeg har sokker på eller ej. Dette gør at jeg på rigtigt varme dage kan løbe uden sokker og virkeligt nyde skoens åndbarhed. Den tynde mesh overdel lader rigtigt meget luft slippe igennem. Det gør også at jeg er super imponeret over skoens evne til at tørre. Det går lynhurtigt, hvilket er smart, hvis du lige træder ned i vandpyt eller skal krydse en lille å. Jeg er stor fan af skoens minimalistiske udtryk, ikke en detalje er unødvendig. Det er hurtigt at “snørre” Salomon S-Lab Sense og skoens lave drop fra hæl til tå gør at jeg bliver opmuntret til at løbe med lette tråd og fremme på foden. Samtidigt så vejer skoen ikke ret meget.

salomon s-lab

Der er nogle features, som jeg ikke er helt imponeret over og som jeg kunne ønske Salomon havde gjort bedre. På våde underlag er sålen slet ikke grov nok. På grus, sten og lignende er grebet rigtigt godt, men så snart det bliver vådt glider jeg lidt for meget rundt. At skoen tørrer så hurtigt gør at jeg ikke spekulerer så meget på om den bliver våd og beskidt, hvilket dog så betyder at jeg har haft nogle problemer med Quicklace systemet, der sommetider kan være svært at lukke og åbne, fordi der har sat sig skidt inde i låsen. Til sidst så er jeg ikke vildt imponeret over skoens holdbarhed. Den tynde mesh overdel virker til at blive slidt lidt hurtigt og dele af sålen (ikke selve piggene) slides også hurtigere end jeg havde forventet.

Salomon S-Lab Sense hiking video

Alt i alt så er jeg dog fortsat rigtigt positiv og imponeret over Salomon S-Lab Sense. Jeg synes at løbeskoen har været med til at presse mine grænser indenfor trailløb og hjulpet mig til at løbe endnu hurtigere. Det er næsten svært ikke at løbe hurtigt med en løbesko, der vejer så lidt. At den så måske ikke 100% passer til det lidt fugtige og ofte regnvåde danske klima kan jeg sagtens leve med. Det er fortsat blevet min foretrukne bjergsko. Udover at være en fantastisk løbesko til trails, så synes jeg også den er rigtigt god til lange hikes i bjergene, hvor det går op og ned. Og så er den super nem at transportere med rundt i hele verden.

Hvad siger andre skoen?

Kristine Jensen, Erfaren trailløber

  • Det jeg er allermest tilfreds med i Salomon S-Lab Sense er uden tvivl det komfortable fit.Og så kan jeg endda løbe uden at bruge sokker. Skoen er nem at få på og sidder tæt og komfortabelt om foden med det samme. Desto flere km jeg løber i skoen, desto gladere bliver jeg for den.–Kristine Jensen, Erfaren trailløber

Asmus Norden, Ultraløber

  • Løbet og fornemmelsen for underlaget i skoene er helt exceptionelt. Jeg har igennem længere tid søgt efter et par løbesko, som jeg kan bruge til de længere træningsture og mine konkurrenceløb. Det har jeg fundet nu.–Asmus Norden, Ultraløber

Hans Obling, Habil løber

  • Jeg havde i starten svært ved at vænne mig til at løbe fremme på midt- og forfod. Men efter tilvænningsperioden og mange kilometer på forskellige trails er jeg blevet virkeligt glad for Salomon S-Lab Sense.–Hans Obling, Habil løber

Valg af størrelse i skoen

Jeg oplevede at størrelsen i Salomon S-Lab Sense var meget tæt på eller helt lig størrelserne i mine tidligere løbesko. Jeg har på intet tidspunkt haft problemer med at størrelsen har været off og at S-Lab Sense har strammet eller min fod har gledet rundt inde skoen. Du kan bruge mit værktøj til udregning af løbesko størrelse til at finde din præcise størrelse.

Vær dog opmærksom på at Salomon S-Lab Sense er smal og selvom størrelsen passer, skal du ligge mærke til om din fod kan være inde i skoen.

Fordele og ulemper

 

Fordele

Naturlig løbestil

Salomon S-Lab Sense opmuntrer med sit lave drop fra hæl til tå rigtigt meget til en naturlig løbestil med landing og afsæt på midt- og forfod. Dette er på samme tid med til at gøre dit løb mere aggressivt og hurtigt. S-Lab Sense er bygget til konkurrenceløb, hvor der kun er en vinder. Den naturlige løbestil kan være medvirkende til at du løber hurtigere og mere effektivt. Samtidigt oplever jeg at det gør mig bedre til at tilpasse mig underlaget, hvis jeg løber længere fremme på foden.

Godt greb på tørt underlag

På tørt underlag som grus, sten, jord og lignende er skoens greb virkeligt stærkt og jeg har et sikkert afsæt på underlaget. Også når der er masser af mindre sten, rødder eller andre forhindringer i underleget.

Nem at tage på

Salomons quicklace system er til evig diskussion, men jeg har været, og er, rigtigt tilfreds med systemet, da jeg synes det gør skoen rigtigt nem at tage på, af og spænde til. Jeg har f.eks. oplevet at skulle have småsten ud af skoen efter en længere nedstigning og i løbet af mindre end et minut er jeg på farten igen, nu uden sten i skoen.

Lav vægt

Det er en letvægtsløbesko med fokus på performance og fart. Jeg har været vild med de lette sko til især længere distancer, hvor forskellen bliver meget mærkbar.

Ulemper

Problemer med skidt i Quicklace

Selvom jeg generelt er positivt stemt overfor quicklace lukningen og stramningen, så kan der komme skidt ind i låsen. Det er ret irriterende, da det betyder at jeg har stået og bøvlet med "snørrebåndene" i nogle minutter. Og det er altid på tidspunkter, hvor man bare vil afsted og ud af døren. En lille, men ret træls ting.

Dårligt greb på våde underlag

På vådt underlag er grebet og sålen absolut ikke lige så imponerende som på hårdt underlag. Det skal ikke være meget vådt før jeg får fornemmelsen af at glide lidt rundt på underlaget ved opstigninger og nedstigninger. På flad vej er problemet ikke lige så udpræget.

Holdbarhed

Mine Salomon S-Lab Sense er ikke slidt op endnu, men de er begyndt at blive slidt og jeg kan se nogle tendenser til slitage. Det er måske ikke så overraskende, når nu det er en konkurrence løbesko, men jeg havde nu alligevel forventet lidt mere. Jeg synes at mesh overdelen bliver slidt lidt hurtigt og der er ved at komme nogle mindre huller i mesh'en. Også sålen, den inderste del, ikke selve "piggene" virker til at være lavet i et lidt for blødt materiale, som hos mig er blevet ret slidt. Det har dog heldigvis ikke nogen betydning for skoens greb i underlaget. Salomon giver også kun skoen 1 i deres vurdering af skoens features. Det er dog ikke alle, som har samme oplevelse. Denne erfarne anmelder og løber har løbet 3300 km i sine Salomon Salomon S-Lab Sense.


 

Derfor skal du købe Salomon S-Lab Sense

  • Du er en ambitiøs og erfaren trailløber
  • Du er på udkig efter en letvægtsløbesko
  • Skal løbe konkurrencer på tørt underlag
  • Du er vant til “Natural Running” og til at løbe med lavt hæl-til-tå drop
  • Vil have en allround bjergsko

Analyse 1: Henvender skoen sig til dig?

Løbestil

Skoen henvender sig hovedsageligt til supinerende og neutrale løbere. Vær dog samtidigt opmærksom på at du er vant til at løbe i minimalistiske sko, som opfordrer til en naturlig løbestil. (Mere om det senere) Læs med her, hvis du vil lære mere om løbestil, pronation og supination.

Pasform

Salomon S-Lab Sense er i hovedtræk rimeligt smal, hvilket gør at skoen sidder rigtigt tæt og sikkert omkring foden. Dette er virkeligt vigtigt til løb op og ned af bjerge, hvor dine fødder vil blive presset rundt i løbeskoen.

Hvordan sidder den?

  • Hæl: Normal til smal
  • Midtfod: Normal
  • Forfod: Normal til smal
  • Højde skosnude: Normal til lav
  • Svangstruktur: Normal
  • Skoform: Semi-kurvet

Underlag

Hovedsageligt er skoen til tørre trails. Både brede grusstier, men skoen er især bedst på smallere singletrails. Det gør ikke noget om der er masser af rødder, småsten og andre udfordringer. Det klarer Salomon S-Lab Sense uden at kny. Den hårde plade under for- og midtfod beskytter effektivt din fod mod slag og stød. Jeg fik den også testet lidt på sne, også en succes.

Salomon S-Lab Sense i sne

Pris

Den vejledende Salomon S-Lab Sense er 1400 kr. Det er helt klart i den dyrere ende og du betaler for at skoen er Salomons topmodel udviklet til konkurrencer i en af de mest specialiserede afgrene af løb, ultraløb. Det er dog stadig penge at spare ved at købe S-Lab Sense på tilbud online. Det bliver ikke nogen billig løbesko, men du kan stadig spare nogle hundrede kroner ved at købe Salomon S-Lab Sense online på udsalg.

Vægt

Skoen vejer ind lige omkring 200g, lidt afhængigt af hvilken størrelse der bliver målt på. Det er en letvægtssko med fokus på fart til konkurrencer og intensive konkurrencer. Samtidigt giver den lave vægt en stor fordel ved opstigninger og nedstigninger fra bjerge.

salomon s-lab sense overdel

Type sko

Salomon S-Lab Sense er trail løbesko hovedsageligt udviklet til konkurrence på længere distancer. Dens store fokus på lav vægt og fart betyder dog også at jeg sagtens synes at skoen kan bruges til intervaltræninger og kortere tempoture.

Holdbarhed

Som nævnt under Fordele og ulemper, så er jeg ikke imponeret over skoens holdbarhed og føler at dele af sålen og mesh overdelen ikke holder lige så længe som jeg havde forventet af et par løbesko i dette prisleje. Andre har dog løbet mere end 3000 km i skoen. Så det afhænger nok også meget af brug og terræn. Jeg har haft mine med ud i meget krævende terræn.

Drop og højder på forfod og hæl

Sålens højde og drop er helt minimalt. Højde i hælen er 13 mm og forfodens højde er 9 mm, hvilket giver et drop på bare 4 mm. Det gør at skoen opmuntrer meget til et naturligt løb længere fremme på foden. Du bør derfor være opmærksom på en langsom tilvænning til Salomon S-Lab Sense, hvis du aldrig har løbet i lignende sko.

Den anerkendte amerikanske løbebutik Runningwarehouse oplyser at hælhøjden er 19 mm og forfodshøjden til 14 mm, hvilket giver et drop på 5 mm. De førnævnte højder på 13 og 9 mm er direkte fra Salomons hjemmeside og er dem jeg har valgt at stole på.

Analyse 2: Opbygning

Ydersålen

Salomon S-Lab Sense har en Contagrip sål med en grovere profilering end almindelige løbesko, for at give et godt greb på trails i skiftende forhold. Contagrip sålen er udviklet i forskellige gummimaterialer, som er blevet udvalgt specifikt efter hvilken funktion de skal udfylde.

review af salomon s-lab sense

Mellemsål

Mellemsålen er meget minimal og yder et minimum af støddæmpning (som dog er blevet forbedret i den seneste model). Til gengæld er mellemsålen udstyret med en beskyttende plade under midt- og forfod, der sikrer at du ikke får en masse ubehagelige stød og slag op under foden.

Hæl

Salomon S-Lab Sense sidder rigtigt tæt omkring hælen og giver et sikkert og stramt fit inde i skoen. Ydersålen i hælen er blevet forbedret for at give et mere alsidigt og sikkert greb.

bindesystem i salomon s-lab sense

Midt

Der er meget lidt forskel fra hælen til forfoden i Salomon S-Lab Sense. Den største fordel er den beskyttende plade som også hjælper til at give skoen dens stivhed i midtfoden.

Forfod

I forfoden er skoen allerlavest. Bare 9 mm. Den er meget minimalistisk og der er ikke plads til meget mere end den stive plade og ydersålens greb. jens jakobs anmeldelse og test af salomon s-lab sense

Overdel

Overdelen er fyldt med teknologi, som er udviklet til at give dig et mere sikkert og fast fit omkring foden. Quicklace systemet er med til at spænde hele den tynde mesh overdel sammen omkring din fod. Dette gøres med Endofit systemet, som sidder på indersiden af overdelen. For at beskytte din tæer mod slag og stød fra forhindringer på trailen har skoen en beskyttende boks i skosnuden.

Overdelen og fittet er designet således at det ikke gør nogen forskel om du løber med eller under sokker.

Forskel fra dame og herre modellen

Der er ingen forskel på herre og dame modellerne. Det synes jeg kan være lidt kritisk da kvinder fra naturens hånd har smallere fødder end mænd. Af indlysende årsager har jeg ikke erfaring med dame modeller, men jeg har oplevelsen af at det gør en forskel for damer at have en sko specielt udviklet til deres fødder. Forklaringen kan være at Salomon mener at skoen er så smal at den også passer til damefødder.

Salomon S-Lab Sense herre løbesko

Alt hvad du læser i testen og anmeldelsen er baseret på Salomon S-Lab herre løbeskoen og vil også gøre sig gældende for damemodellen, da der ingen forskel er.

Salomon Fellraiser løb trail

Salomon S-Lab Sense dame løbesko

Det er præcist den samme løbesko og der er ingen forskel mellem Salomon S-Lab Sense dame løbesko og herre modellen.

Forskelle fra dame til herre

Forskellene er ikke eksisterende. Designet og udformningen af Salomon S-Lab Sense til herre og dame er helt identitisk

Salomon S-Lab Sense test trail

Hvor kan du finde S-Lab Sense på tilbud og udsalg

Tilbud

Det er ikke svært at finde Salomon S-Lab Sense på tilbud.Jeg har samlet de bedste tilbudspriser fra troværdige webshops i prissammenligningen øverst på siden. Så slipper du for at bruge tid på at finde det bedste tilbud og den billigste pris online.

Udsalg

Konkurrencen for Salomon S-Lab Sense er ikke lige så høj, som på løbesko fra mere kendte mærker som Asics, Nike og New Balance, men det er stadig muligt at finde Salomon S-Lab Sense på udsalg til lave priser.

Salomon S-Lab Sense trail løbesko danmark

Sammenligning

Som det er nævnt flere gange i min anmeldelse og test af Salomon S-Lab Sense (det kan sikkert også ses på billederne), så henvender skoen sig til den seriøse og ambitiøse trailløber, som er på udkig efter en løbesko til konkurrencer og løb på længere distancer i ujævnt terræn og på trails. Af andre løbesko som henvender til samme segment, kan nævnes den minimalistiske New Balance Minimus, den specialiserede Inov8 Trailroc 245 eller offtrail løbeskoen Inov8 X Talon 212. Salomon S-Lab Sense kan også fås i en softground (SG) version til vådt og mudret underlag; Salomon S-Lab Sense Ultra SG.

salomon s lab sense test 2014

Opsummering

Hvis jeg skal opsummere min test af Salomon S-Lab Sense, så må jeg absolut konkludere at jeg synes det er en af markedets bedste trail løbesko. Det er ikke for sjov at den er udviklet i samarbejde med den absolut største stjerne indenfor trail- og ultraløb, Killian Jornet. Er du ikke vant til at løbe i sko med et lavere drop, så skal du afgjort være opmærksom på din træningsmængde i starten. Når først man kommer ind i en god rytme på en singletrail med et godt flow, kommer den naturlige løbestil længere fremme på foden. Det er helt naturligt det bedste og smarteste for at kunne træde sikkert ned på skiftende underlag.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 700 DKK Til butik
3-5 dage 1.214 DKK Til butik
1-7 dage 1.295 DKK Til butik