Hvem vinder? Nimbus vs. Cumulus

asics nimbus eller asics cumulus

Kampen mellem Asics Kayano og Asics GT2000 kan du læse om her. Men det er lidt samme scenarie med denne her dyst. Asics Nimbus er måske Danmark mest kendte, og mest anvendte løbesko, men kan der måske findes en seriøs udfordre i Asics Cumulus? Du kan læse vores artikel omkring Danmarks mest populære løbesko her. Men findes der et alternativ til denne Asics Nimbus. Ja det gør der faktisk, Asics Cumulus er en pendan til Asics Nimbus. Og nedenstående kan du finde ud af hvorvidt Cumulus vinder over Nimbus, og hvilken løbesko der er den bedste for dig.

* Artiklen tager udgangspunkt i Asics Nimbus 18 og Asics Cumulus 18

Kan Asics Cumulus udfordre Nimbus

Hvis du spørger mig lige ud så mener jeg godt at Cumulus på nogle punkter kan udfordre Asics Gel Nimbus. Men man skal også lige have for øje at Nimbus er en fantastisk klasse løbesko, og det er ikke et tilfælde at der bliver solgt så mange par af lige netop den løbesko i Danmark.
Men når det så er sagt, så tror jeg personligt på at det er fordi at mange løbere og forbrugere egentlig ikke kender til Asics Cumulus og dens funktionaliteter. Mange aner ikke hvor tæt på Nimbus den egentlig er, og måske nogle ville have en bedre oplevelse med Asics Cumulus fremfor Nimbus. Hvor vi i den anden Asics battle (GT2000 vs Kayano) snakkede om store og lillebror, og konstaterede at det var en meget lige dyst. Så vil jeg mene at i denne dyst der kan vi godt kåre en lille storebror.

Hvor er forskellen mellem Asics Nimbus og Cumulus

Der er nogle helt håndgribelige facts som selvfølgelig gør en forskel på de 2 løbesko fra Asics. Der er en lille smule med vægten, og så er der selvfølgelig også det faktum at prisen er en smule mindre på Asics Cumulus kontra Nimbus. Det er vel og mærke hvis vi tager udgangspunkt i den vejledende udsalgspris. Men eftersom Asics Nimbus måske nok er den løbesko i Danmark hvor der er størst kamp om kunderne, så er den stort set altid nede i omkring 1000,- i både fysiske og online butikker. Og hvis Cumulus så lægger omkring de 900,- så er forskellen på prisen lige pludselig ikke så stor. Så skal Cumulus lægge sin lid til vægten.
Den har naturligvis også noget at sige, at der er 12 gram forskel må betyde et eller andet, men næppe noget vi motionist løbere vil bemærke.

En anden forskel som jeg synes skal nævnes – og blandt andet og derfor jeg kåre Nimbus som værende den “lille storebror” er pasformen og hele komforten i løbeskoen. Der findes altså ikke mange løbesko på markedet der i denne disiplin slår Nimbus fra Asics, og ej heller Cumulus. Det er bare en unik følelse at træde ned i en Asics Nimbus løbesko, den sætter sig perfekt omkring foden, og den bliver siddende hvor den skal. Alle der har prøvet en Nimbus vil kunne nikke genkendende til det faktum at pasformen er unik.

Hvem er bedst, Cumulus eller Nimbus fra Asics

Kort sagt vil jeg helt klart sige Asics Nimbus. Som nævnt så er det ikke en tilfældighed at der bliver solgt så mange par Nimbus løbesko i Danmark. Men det er på nogle primære parametre at Nimbus vinder. Især komforten er et springende punkt.
Men nu er det jo ikke sådan at Cumulus så er en elendig løbesko, faktisk er det en ganske fremragende løbesko, men lige i denne dyst hvor den er oppe mod Nimbus, der bliver den en flot 2’er. Men Cumulus rummer altså rigtig mange af de fede features fra Asics, og er nøgternt set en rigtig lækker neutral løbesko.

Se længere nede i artiklen hvem der vinder i basale ting som løbestil, vægt, pris m.m.

Det her får du i Asics Cumulus

Du får en sublim løbesko med masser af fede features fra Asics. Den indeholder bl.a. Sockliner Comfortdry, Seamless construction og mange andre lækre ting. Du kan læse meget mere om Cumulus løbeskoen her.
Men spørger du mig hvad du får hvis du køber et par Asics Cumulus løbesko, så får du en løbesko som i 9/10 tilfælde ville løse neutrale løberes behov. Ulempen er at mange neutrale løbere er flasket op med Asics Nimbus, og så kommer Cumulus til at se lidt “dårligere ud” Hvis du er ny og skal igang med at løbe, så tror jeg sagtens at Cumulus kunne være det perfekte valg. Du får jo både en billigere løbesko, og så det faktum at det jo også er en smule lettere kunne spille ind. Om du kan mærke de 12 gram, det skal jeg lade være usagt, men de er der altså.
Der hvor jeg synes at Cumulus vinder lidt i dens komfort (selvom det er svært at slå Nimbus på det punkt) er i den fleksibilitet når jeg løber med den. Asics Nimbus sidder helt unikt, men på en eller anden mærkelig måde synes jeg faktisk at Cumulus har et bedre flex til mig når jeg løber. Den virker ikke nær så kompakt som Nimbus gør.

Er Asics Nimbus bare et hypet navn?

NEJ. Det er en verdensklasse løbesko. Så er det i hvert fald sagt. Men så vil jeg efterfølgende også tillade mig at kalde den hypet. For det er en af Asics’ topmodeller, og den er blevet rigtig godt markedsført i rigtig mange år. Det er også en af grundene til at Asics Cumulus bliver solgt i et mindretal i Danmark. Når folk skal bruge en neutral løbesko fra Asics, så tænker de automatisk NIMBUS.
At Nimbus er så populær har selvfølgelig også noget at gøre med prisen. Du kan næsten, stort set året rundt, erhverve dig et par Nimbus løbesko til lige under 1000,-. Og til den pris får du rigtig rigtig meget løbesko for dine penge. Og når en løbesko bliver solgt i det antal som Nimbus gør, så vil der automatisk komme en priskrig på den. Alle vil have deres del af kagen.

Måske er det derfor at Asics nu prøver at hype Asics Cumulus en smule mere? Hvem ved?

VIDSTE DU AT:

Cumulus = skyer. Og det er med den tanke og filosofi at Asics har udviklet denne fantastiske løbesko.

Asics Gel Nimbus er Danmarks mest populære løbesko

 

Kølige facts om disse 2 løbesko

Asics Gel Cumulus

 • Løbestil: Neutral
 • Vægt: 306 gram
 • Drop: 10mm
 • Underlag: Fast underlag
 • Træningsformål: Mængdetræning
 • Vejledende pris: 1200 DKK

Asics Gel Nimbus

 • Løbestil: Neutral
 • Vægt: 318 gram
 • Drop: 10mm
 • Underlag: Fast underlag
 • Træningsformål: Mængdetræning
 • Vejledende pris: 1500 DKK

Og vinderen er

 • Løbestil: UAFGJORT
 • Vægt: CUMULUS = minus 12g
 • Drop: UAFGJORT
 • Underlag: UAFGJORT
 • Træningsformål: UAFGJORT
 • Vejledende pris: CUMULUS = -300,-

 

Der er taget udgangspunkt i:
– Vejledende pris fra leverandør
– Vægten på skoen er fra en str. 42 (herre)

Skal man, eller rettere skal jeg kåre en vinder så vil jeg sige at Asics Nimbus vinder. Men meget af dens ære skal findes i prisen. For hvis man antog at Nimbus også holdte prisen som Cumulus ville gøre, så ville Cumulus online kunne erhverves foromkring 900,- og en Nimbus burde så lægge i omkring de 12-1300,- Og så tror jeg altså at mange ville begynde at få øjnene op for hvor god en løbesko Asics Cumulus egentlig er. Men lige her og nu må Nimbus stå som vinder. Bare ærgerligt det skal afgøres på prisen.

Jeg har naturligvis, fristes man til at sige, prøvet at løbe i begge løbesko, og synes godt man kan mærke at der lige er lidt mere “af det gode” i Nimbus skoen, men modsat har jeg også før nævnt at Cumulus synes jeg har en bedre fleksibilitet for mig når jeg løber. Og så er jeg naturligvis ganske klar over at det er meget individuelt hvordan man vurdere og mærker løbesko.

Vægten:
Altså forskellen er minimal, men den er der selvfølgelig. De 12-15 gram der er i forskel tror jeg næppe at de helt almindelige motionister kan mærke. Men selvfølgelig, løber du et marathon på 42 kilometer, så er 12 gram pr. afsæt jo selvfølgelig også værd at tage med.

Pris:
Desværre en lidt ulige kamp hvis jeg skal sige noget. Nimbus er i vejledende udsalg 300,- dyrere end Cumulus, men næsten fra dag 1 når der kommer en ny Nimbus på gaden, så ryger den ned i et prisleje omkring de 1000,- Og det er simpelthen fordi at rigtig mange sælger denne løbesko, og alle vil have deres del af kagen.
Hvis man igen skal se nøgternt på de 2 løbesko, og vurdere prisen individuelt og ikke op mod hinanden, så er holdningen helt klart at du får RIGTIG MEGET for dine penge i Nimbus, men du får altså også en ganske fantastisk løbesko i Cumulus, som i de fleste tilfælde lander i en pris omkring de 899 eller 999,- (Ny model) Og hvis tilbudsprisen er uafgjort på de 999,- for nye modeller, så er det ikke så sært at mange flere vælger Asics Nimbus fremfor Asics Cumulus.

Vi har selvfølgelig anmeldt de 2 sko

Da skoene hører til i blandt de mest solgte, trods alt i Danmark, så har de selvfølgelig også været igennem vores testeri. Og lad det bare være sagt med det samme. Individuelt er det 2 fantastiske løbesko. Så ovenstående skal ikke ses som at den ene løbesko er bedre end den anden. Ovenstående skal mere ses som at man måske kunne kigge anderledes når man valgte løbesko. Måske er kayano det rigtige valg for dig?

Læs test og anmeldelse af Asics Nimbus

Læs test og anmeldelse af Asics Cumulus

Besøg Asics egen officielle hjemmeside HER

Hvad er kan du spare lige nu på de 2 modeller

Kunne du tænke dig at se hvad det bedste tilbud er lige netop i dag, så kan du i nedenstående pristabeller se et udsnit af de bedste priser på de 2 løbesko. Der finder du både priser fra danske og udenlandske webshops.

Dagspris på Asics Gel Nimbus

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
1-2 dage 1.375 DKK Til butik
3-5 dage 1.375 DKK Til butik
1-7 dage 1.495 DKK Til butik
 

Dagspris på Asics Cumulus

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 859 DKK Til butik
1-7 dage 895 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik
1-2 dage 1.200 DKK Til butik
 

Erfaringer med Cumulus og Nimbus fra Asics

Vi er altid åben for en god debat, og skulle du lægge inde med nogle gode (eller dårlige) er erfaringer med en af de 2 sko, eller måske begge 2

About the Author:

En passioneret løber der elsker at nørde med både løbesko, og selvfølgelig også alt det fysiologiske omkring det at løbe. Ja, jeg har rigeligt med løbesko, det siger min kone i hvert fald. Men jeg kan altså ikke lade være.....

Kommentarer

Skriv en kommentar