Crossfit sko. Top 5 bedste crossfit sko + komplet guide

crossfit skoJeg gennemgår her de (efter min mening) bedste crossfit sko. Længere nede i artiklen kan du finde en komplet video og tekst gennemgang af hvad der kendetegner en god crossfit sko.

Det er et marked i konstant udvikling, hvor det kan være svært at skelne bukkene fra fårene. Pas på fupmodellerne. Lad os springe ud i det!

De bedste crosstraining sko

Her er listen over de 5 bedste sko til crossfit:

 

Prissammenligning på Reebok Crossfit Nano 8.0

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 562 DKK Til butik
5-7 dage 694 DKK Til butik
1-2 dage 699 DKK Til butik
1-7 dage 749 DKK Til butik
3-5 dage 975 DKK Til butik
1-2 dage 1.050 DKK Til butik

En crossfit sko der har været på markedet i rigtig rigtig mange år. Eftersom Reebok har “patentet” på Crossfit, så er det i folkemunde også den crossfit sko som er mest kendt bl.a. udøverne.
Men det er den ikke kun fordi den har et navn, det fungere altså virkelig godt når der skal dyrkes crossfit.

 

Prissammenligning på Inov8 F-lite 195

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 600 DKK Til butik
5-7 dage 605 DKK Til butik
3-5 dage 839 DKK Til butik
1-7 dage 1.095 DKK Til butik

En alsidig “løbesko” som har vundet mange crossfit udøver’s hjerter. Og det har den fordi den besidder 3 rigtig vigtige ting. Den er god til løb, som du alligevel ender ud med at lave en del af i crossfit. Den er let, som er en kæmpe fordel ved hop. Og så er den lav i droppet, og det giver bare en langt bedre fornemmelse når du dyrker crossfit.

 

Prissammenligning på Nike Metcon

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 699 DKK Til butik
5-7 dage 909 DKK Til butik
1-2 dage 1.200 DKK Til butik

Nike Metcon er i skrivende stund en nyere spiller på markedet. Selvfølgelig skal verdens største sportbrand også have en sko der er tilegnet crossfit og eller vægttræning. Nike Metcon er en fremragende crossfit sko, som både er lav, let og med en formidabel slidstyrke.

 

Prissammenligning på Inov8 Bare XF-210

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
4-5 dage 970 DKK Til butik
1-7 dage 1.095 DKK Til butik

Som du kan se dominerer Inov8 og Reebok listen. Reebok har købt sig ind på rettighederne til anvendelsen af ordet crossfit som er et beskyttet brand. De har således satset massivt på denne type træning. Inov8 har altid leveret top crosstræning sko – det vil de fortsat gøre. Se min video her nedenfor, hvor jeg gennemgår hvad der er en god crossfit sko.

Video om valg af crossfitsko

Videoen indeholder følgende afsnit: 0:14: Højde, 0:51: Vægt, 1:08: Drop, 1:31: Reaktionstid, 2:05: Fleksibilitet, 3:00 Brug, 3:24: Rebklatring

Crossfit er kommet for at blive

Den minimalistiske levestil, sportsgrene og væremåde er i kraftig vækst. Det samme gælder crossfit bølgen. Google er kommet for at blive. Det samme gælder crossfit. crossfit interesseudvikling i danmark Der er ingen tvivl om at crossfit vil stige i popularitet i løbet af de næste 5-10 år. Den kraftige stigning betyder også et større marked – og her gælder det om at være hurtig. Jeg har også lige taget de mest kraftige stigninger i søgeord indenfor crossfit med. Så kan du se hvad der rykker.

GUIDEN – den perfekte crossfit sko

Jeg en kæmpe skoentusiast. Jeg bruger mange timer på at læse og prøve alle de forskellige crossfit sko der findes. Hold kæft hvor er der mange dårlige bud på sko til crossfit! Øv, hvor gør det mig irriteret. Store brands forsøger med enorme marketingbudgetter at farve dig. Lad mig gennemgå hvordan en god crossfit sko er opbygget – så har du lidt at navigere efter.
Jeg har i lang tid trænet i Nike Free. De er udmærkede, men der findes bedre alternativer. Lad mig gennemgå hvad der kendetegner en god sko til crossfit. Angående mærkevalget, som jeg får mange spørgsmål omkring anbefaler jeg særligt Inov8 og Adidas sko. Nike sko er også blevet mere populære inden for crossfit – de er dog langt fra førende.

Det handler jo bare om at have en fleksibel sko, ikke?

Primært, jo. Men hold op, hvor er der mange andre faktorer, du skal tage højde for. Jeg gennemgår her de samme faktorer som du kan se i videoen her på siden.

1. Crossfit sko skal være flade

Det er super vigtigt at skoen er flad. Her snakker vi ”droppet” fra hæl til tå. Altså hvor mange mm sål, der er på hælen, og hvor mange mm sål, der er på forfoden. Forskellen mellem disse to tal skal være så tæt på 0 som muligt. Har skoen præcist 0 mm drop, er det det man kalder zero drop crossfit sko.

Hvorfor skal der være lavt drop?

Det er ganske simpelt. Det giver dig en bedre og mere naturlig udførsel af dine øvelser. Hvis du har et par løbesko på, danner du en unaturlig kropsposition. Lav aldrig crossfit i løbesko!!

2. Vægten skal minimeres

Hvorfor? Tynde sko er ensbetydende med lav vægt. Lav vægt er ensbetydende med mindre energiforbrug. Mindre energiforbrug er lig med mere energi til korrekt udførelse og tungere vægte. Det er ensbetydende med hurtigere fremgang. Har du prøvet at træne i et par ultra lette sko? Ubeskrivelig forskel.

crossfit sko - find den rigtige

3. Jo lavere et drop – desto mere ekspert og naturligt

Lad mig introducere dig til “hæl-til-tå” konceptet. Konceptet går i sin enkelthed ud på at måle forskellen fra hælens højde til forfodens højde. Jeg er personligt fortaler for et så lavt drop som muligt – særligt hvis du alene bruger skoene til crossfit. Er du ny vil jeg anbefale dig et 3mm-6mm drop.

4. Optimer din reaktionstid

Typisk vil du opleve at tynde sko giver dig bedre fleksibilitet og reaktionstid. Der er mindre stof til at skabe friktion. Her snakker vi både sål og top. Hvis du dyrker crossfit indendørs er der typisk et godt underlag, hvor du ikke får splinter og lignende.

Dyrker du crossfit udendørs, kan det måske være en ide med bare lidt sål. Der er ingen grund til at blive irriteret over splinter, sten og lignende. Sørg for at anskaf dig en sko uden for meget stof for at optimere din reaktionstid.

5. Fleksibilitet

En fleksibel sko er et must. Pointen med en fleksibel crossfit sko er at have god bevægelighe

d, som du ved er et af de væsentlige parametre i crossfit genren. Hvis din sko ikke er fleksibel (been there, done that), vil du ikke kunne komme ordentligt ud i øvelserne.

For at se hvor fleksibel en sko er, anbefaler jeg dig at se hvor meget du kan krumme den sammen. Prøv på alle mulig måder, horisontalt, vertikalt, rotalt (tror ikke det ord findes) osv.

6. Hvad skal du bruge skoen til?

Hvis du ønsker at løbetræne eller lave anden form for cardio med kroppens vægt som en af de primære belastninger, er det vigtigt med lidt stødabsorbering. Hvis ikke du er bekendt med hæl-til-tå drop konceptet og natural running vil jeg ikke anbefale dig at hoppe i et par sko uden nogen hæl.

Skal du alene lave indendørs træning, er det vigtigt du får den bedst mulige sål til netop det underlag.

7. Rebklatring – noget du har med i din træning?

Hvis du har meget rebklatring i din træning, skal du være opmærksom på om din valgte sko er ekstra beskyttet på indersiden ved svangen. Ellers går de op. Det har jeg selv oplevet ved flere par sko.

Den bedste sko til crossfit

Ud fra det du skriver skal jeg så bare have den tyndeste, letteste, fladeste og mest fleksible sko.

Nej, det skal du ikke.

Gennem hele dit liv har du bevæget dig I tykke, tunge og ikke særlig fleksible sko. At springe over til den modsatte ekstrem fra dag 1, ville være risikabelt. Det er ikke noget jeg anbefaler.

Start med en relativt tynd sko, med et 3-6 mm drop og gerne ganske fleksibel.

Hvis du samtidigt bruger skoene til at løbetræne, er der endnu større risiko for at få skader. Det er noget jeg har set så mange gange. Pas på.

Du kan læse mange anmeldelser af crossfitsko og andre sportssko her på linket. Alternativt kan du bruge oversigten øverst i artiklen.

Har du spørgsmål til valg af sko? Hit me, og jeg skal hjælpe dig. Hvad er dine erfaringer med crossfit sko?

About the Author:

Mit navn er Ronni og jeg er en passioneret løber. Jeg elsker at nørde og anmelde løbesko. Det er mig der skriver de fleste artikler og anmeldelser på iloebesko. Følg mig på Google+, find iloebesko på Facebook, eller læs mere om mig her på iloebesko.

Kommentarer

 1. Christian T.  juni 16, 2013

  Hej Jens :-)

  Jeg har dyrket CrossFit i 1 års tid – selvfølgelig i løbesko :-(
  Jeg er lidt usikker på hvilket drop jeg skal vælge – måske du kan give et fif med. Jeg kører WOD 4 gange ugentligt og ser mig selv om i ganske god form.

  Mvh Christian

  svar
  • Jens Jakob Andersen  juni 16, 2013

   Hej Christian.

   Tak for din kommentar.

   Løbesko har typisk drop fra 10-18mm. Derudover er de ikke særlig fleksible. Jeg vil anbefale dig at finde sko med 3-6 mm drop. Jeg tænker her på F-Lite 230 (6mm) og F-Lite 195 (3mm). Begge to fra Inov8.

   Du kommer til at opleve en enorm forskel ved at skifte til et par rigtige sko :-)

   Dbh Jens

   svar
 2. Mette  juni 17, 2013

  Hej Jens,

  Jeg har dyrket crossfit i et halvt år og vel fortsat nybegynder.
  Det er svært for mig at finde den rigtige sko, der er god til det hele.

  Når vi løber til træningen, har specielt min ene fod tendens til at sove. Temmelig upraktisk hvis jeg skal ytre min mening.

  Har du et forslag til en god sko?

  //Mette

  svar
  • Jens Jakob Andersen  juni 17, 2013

   Hej Mette :-)

   Hvilke sko bruger du i dag til crossfit?
   Et sikkert valg er F-lite 230 hvis du både skal løbetræne og dyrke crossfit. Hvis I dyrker meget rebklatring vil jeg hoppe op i en F-LITE 240, som er lidt mere slidstærk.

   Dbh Jens

   svar
 3. Mette  juni 17, 2013

  Hej Jens,

  Tak for det hurtige svar :-)

  Jeg har skiftet lidt mellem en løbesko og en sko med helt tynd bund man normalt bruger til kampsport. Men sidstnævnte er elendig at løbe i.

  Rebklatring har vi endnu ikke været igennem, så det må blive F-lite 230, jeg prøver.

  //Mette

  svar
 4. Katrine  juli 25, 2013

  Er den her sko et typisk eksempel på de store brands som forsøger at “farve” en? ;-) Og en sko som denne, er vel overhovedet ikke til løb? Men mere vægtløftning?

  Hvordan finder man en god kombi? For vi løber meget til de crossfit timer jeg deltager i. Det er både til opvarmning men også i WOD’s

  Jeg har dyrket crossfit i et halvt års tid, og har som Christian skriver – også gjort det i løbesko. Jeg er på udkig efter nye, så snart pengepungen har det bedre!
  Vil indtil da være bedre at bruge mine Adidas Spezial?

  Nogle bud eller foreslag på en god sko? Og er der forretninger du kan foreslå, man kan stikke hovedet ind i? Så man kan prøve skoene? I stedet for nethandel.
  Gerne i Købehavns området.

  svar
 5. Katrine  juli 25, 2013

  Og, jeg glemte selvfølgelig at tilføje linket:
  http://www.dba.dk/crossfit-vaegtloeftersko-37-38/id-91929626/

  svar
 6. Jens Jakob Andersen  juli 25, 2013

  Hej Katrine

  Tak for dine spørgsmål.

  1) Ja, det er det. Som du selv skriver er det en vægtløftersko og ikke en crossfit sko. Og Slet ikke en løbesko :-)

  2) Den sko du linkede til har formentlig et drop på 12-15mm. En god blanding til løb, crossfit og lidt vægtløft er mellem 3 mm og 6 mm drop.

  3) Ja, brug endelig dine Adidas Spezial. De er ldit hårde at løbe i, da det jo er en gammel håndboldsko uden meget stødabsorbering. Men til den rene crossfit er de gode nok.

  4) Angående butikker i København, så ville jeg prøve butchers lab. Jeg er lidt usikker på om de fortsat sælger fysisk. Du kan finde deres hjemmeside her: http://www.butchers.dk/ og deres facebookside her: https://da-dk.facebook.com/Crossfitstoredk

  Jeg håber du kunne bruge mine svar til noget :-)

  Venlige hilsner
  Jens Jakob

  svar
 7. Line Dahl  august 11, 2013

  Hej

  Rigtig god guide.
  Nu anbefaler du 5 sko, er der nogen som er til kvinder og nogle er til mænd?
  Jeg vil bare ikke vide om jeg ville skulle have Inov8 Bare XF 210, Inov8 F Lite 195
  Inov8 F Lite 230?

  Jeg dyrker crossfit to gange om ugen, løber ikke.

  Mvh Line

  svar
  • Jens Jakob Andersen  august 11, 2013

   Hej Line :-)
   Skoene er både til kvinder og mænd, så her er ingen forskel. Det er ikke det samme som ved løbesko, hvor der som regel laves til begge køn.
   Hvis det er ren crossfit, og med 2x ugentlig træning vil jeg anbefale dig 195’eren. 210’eren kan også være en mulighed – den er dog lidt mere “ekspert”, hvis man kan udtrykke det sådan :-)

   svar
 8. Bjarne Kalø  august 14, 2013

  Hej Jens Jakob – tak for super gode input/god vejledning!
  I hvilke butikker i KBH K el. Ø, kan du anbefale, at man kan prøver skoene (Inov8 F Lite 195 el. Inov8 Bare fx 210).
  På forhånd tak!
  Dbh,
  Bjarne

  svar
 9. Jens Jakob Andersen  august 21, 2013

  Hej Bjarke

  Lige netop København Ø kan jeg ikke hjælpe dig med. Men i Københavnsområdet kan jeg anbefale http://www.butchers.dk/ – facebookside her: https://da-dk.facebook.com/Crossfitstoredk.

  Alternativt er nogle af de løbebutikker i København som har Inov8 F-Lite 195

  Dbh Jens Jakob

  svar
 10. Martin  september 14, 2013

  Hej Jens Jakob! Hvordan er inov8 i størrelserne? Jeg bruger str. 42 i løbe/five fingers og alm. sko. Jeg regner m at bestille mit første par hjem fra Uk. :-) / mvh. Martin

  svar
  • Jens Jakob Andersen  september 14, 2013

   Hej Martin
   Jeg bruger faktisk selv størrelse 42 i normale sko. Jeg bruger en UK 8 i Inov8 (som svarer til EU 42). Altså skal du bruge samme størrelse :-)
   Mvh Jens Jakob

   svar
 11. Aske  september 24, 2013

  Hej Jens Jakob

  Ift. løbesko siger man typisk, at de skal være lidt for store. Hvordan er det med crossfit sko? Jeg synes at jeg skøjter rundt i mine nuværende sko, som jeg bruger til crossfit (det er ikke rigtige crossfit sko), og de er lidt for store.

  Gode hilsner,
  Aske

  svar
  • Jens Jakob Andersen  september 24, 2013

   Hej Aske.
   Tak for din besked. Jeg skal lige forstå dit spørgsmål rigtigt. Spørger du om 1) skal der være ekstra luft ude for enden af tæerne? eller 2) er størrelserne generelt små i crossfit sko?
   Hvis det er i forhold til selve pasformen, skal du gerne have 0-½ cm ekstra plads. Ved løbesko er det typisk ½-1 cm. Med andre ord skal crossfit sko sidde tæt! Du skal IKKE skøjte rundt i dem :-)
   Angående størrelserne, så er Inov8 størrelser samme størrelser som normale sko, mens Adidas typisk skal købes ½ nummer større end normale sko.

   Jeg håber jeg fik svaret på dine spørgsmål
   De bedste hilsner
   Jens Jakob

   svar
 12. Marianne  september 29, 2013

  Hej Jens Jacob.

  Jeg har kun gået til crossfit 2mdr. og er helt vild med det. Jeg vil gerne træne ca. 4gange om ugen og de skal ikke bruges som løbesko. Jeg ved ikke om det gør nogle forskel, men jeg er ikke særlig høj eller tung. Hvad kan du anbefale?

  svar
  • Jens Jakob Andersen  september 29, 2013

   Hej Marianne
   Tak for din besked :-)
   Ud fra hvad du skriver vil jeg varmt anbefale dig Inov8 F-Lite 195, som jeg også har anbefalet til andre her i tråden. Den skal nok blive et stort hit for dig.
   De bedste hilsner
   Jens Jakob Andersen

   svar
 13. Mette  oktober 24, 2013

  Hej Jens Jacob

  Tak for en rigtig god side :)

  Jeg har dyrket funktionel træning/crossfit i et års tid nu, hvor jeg har brugt nike free sko, de er dog alt for bløde/ustabile, og gør, at jeg “vakler”, står ustabilt i tunge løft og i walking lunges med tunge vægte.
  Min træning er ikke ren crossfit, men en blanding af lunges med vægt, quats, burpees, mavetræning, rows, kettlebell, push ups, roning osv. Der indgår ikke løb.
  Efterhånden som jeg bliver stærkere, skal jeg have mere og mere vægt på i øvelserne.

  Så jeg har brug for en sko, hvor jeg står stabilt, og som ikke er for bløde/bøjelige, da jeg så skrider ud af dem (har det meget med at falde indad på foden), og en sko, hvor jeg kan lave feks. walking lunges med tunge vægte og masser af burpees mm.

  Jeg har samtidig en ret smal fod og er lettere platfodet.

  Hvilken sko vil du anbefale til mig?

  På forhånd mange tak :)

  Hilsen Mette

  svar
  • Jens Jakob Andersen  oktober 29, 2013

   Hej Mette

   Mange tak for din interessante kommentar Jeg ved at mange har samme forespørgsel som dig. Jeg beklager det lidt forsinkede svar :-)

   1) Grunden til at du vakler rundt er fordi Nike Free har en relativt høj hæl og forfod. Det gør dig ustabil. For at putte et ekstremt eksempel ind i dit hovede, skal du forestille dig at du laver crossfit i et par gode gamle buffalo sko. Det går ikke. Det er meget ekstremt – bare for at give dig pointen. Du skal altså have en flad sko.

   2) Jeg hæfter mig ved du siger at den ikke skal være for fleksibel. Nu kender jeg dig ikke (udover det du har delt med mig her :-) ), men når sålen bliver flad og der intet drop er, vil du automatisk stå meget bedre fast. Derfor vil jeg anbefale dig Inov8 Bare-XF 210. De er utrolig skridsikre. Virkelig! Også ekstremt fleksibel
   Hvis du fortsat mener du vil få problemer skal du “op” i en Inov8 F-Lite 195. Det er den som man også kan bruge til løb – og det er derfor det ikke er mit primære forslag til dig.

   Pasformsmæssigt sidder de begge to meget tætte på dine fødder.

   Jeg håber du kan bruge mine tips. Lad mig ENDELIG vide hvis der er mere du ligger inde med :-)

   Mvh Jens Jakob

   svar
 14. Mette Mellergaard  oktober 28, 2013

  Hej Jens Jakob

  Jeg har skrevet til dig herinde, men kan ikke se mit spørgsmål, så nu er jeg lidt i tvivl om det er gået tabt og jeg skal skrive et nyt, eller det måske ligger til godkendelse?

  Hilsen Mette

  svar
  • Jens Jakob Andersen  oktober 29, 2013

   Hej Mette
   Se mit svar ovenfor – det blev lige et par dage forsinket. Beklager :-)

   Mvh Jens Jakob

   svar
 15. Mette Mellergaard  oktober 29, 2013

  Hej Jens Jakob

  Tusind tak for dit svar :)

  Jeg fik ikke tilføjet i min mail, at jeg døjer lidt med mine knæ…løberknæ. Og jeg laver jo i min træning også en del burpees, squat jumps, høje knæ og lidt løb på stedet, og tænker derfor om Inov8 Bare-XF 210 bliver FOR flad, altså uden nogen form for stødabsorbering?

  Et sidste spørgsmål: Er Inov8 F-Lite 195 rimlig fast / ikke for blød i det, så man ikke skrider ud i den?

  På forhånd TUSIND tak.

  Hilsen Mette

  Jeg er gået over fra Nike Free til en ældre Puma aerobic sko jeg har som er mere stabil og fladere…men du mener stadig at Inov8 skoene er et bedre valg til functional træning og crossfit?

  svar
  • Jens Jakob Andersen  oktober 29, 2013

   Hej Mette :-)

   Om den bliver FOR flad er op til dig. Men der er ikke meget i den. Hvis du føler dig usikker på den front, så hellere tage 195’eren hvor der er lidt stødabsorbering.

   Jeg har faktisk for nyeligt lavet en video af 195’eren, som du kan se her: https://iloebesko.dk/inov8-f-lite-195/. Der flekser jeg også lidt med skoen, så du kan vurdere det der. Senere i dag kommer der også en op med 210’eren. Så kan du sammenligne. Og ikke mindst en video på netop denne side med valg af crossfit sko.

   195’eren er væsentlig fastere end 210’eren.

   Jeg mener at Inov8 er et LANGT BEDRE valg. Jeg er selv meget vild med netop Inov8. Men hver sin smag.

   Det er virkelig det mindste. Jeg er bare glad for at jeg kan hjælpe :-)

   De bedste hilsner
   Jens Jakob

   svar
  • Jens Jakob Andersen  oktober 29, 2013

   Som en opdatering kan jeg sige at videoerne nu er live :-)

   svar
 16. Mette Mellergaard  december 13, 2013

  Hej Jens Jakob

  Jeg har valgt at købe Inov8 f-lite 215, fik at vide af ekspedienten at den er lige så god som 230, er du enig?

  Men, mit spørgsmål går på størrelsen. Når jeg har dem på, og hælen er helt tilbage, er der ca. 1 cm plads ( 1 tommeltots plads) ude foran tæerne. Jeg var meget i tvivl i butikken, da jeg måske følte, at der var lidt for meget plads, men da jeg i nummeret mindre lige præcis rører med tæerne i spidsen af skoene, var det jo denne jeg skulle have. Ekspedienten sagde de var fine, men virkede ikke til at have vildt meget forstand på det.

  Må der gerne være så meget plads? Jeg skal bruge dem til cross/funktionel træning og styrke, ikke løb.
  Jeg har prøvet at træne i dem herhjemme og føler nok at de er lidt for store ude i spidsen, ellers sidder de fint til foden.

  På forhånd tak

  Hilsen Mette

  svar
  • Jens Jakob Andersen  december 14, 2013

   Hej Mette

   Fedt du fik det gjort. 215 minder megetom 230, så her har du ingen grund til bekymringer.
   Det er svært at sige. Inov8 har også halve størrelser – det blev du ikke tilbudt?
   Hvis du SKAL vælge mellem de to størrelser, ville jeg tage den store af dem. Skoen har dog det som Inov8 kalder precision fit – det vil sige at den skal sidde meget tæt.

   Med venlig hilsen
   Jens Jakob

   svar
 17. Mette Mellergaard  december 14, 2013

  Hej igen
  De havde dem i str. 5,5, hvor jeg rørte med tæerne, og så str. 6.
  Ekspedienten sagde, at str. 5,5 svarer til 38,5 og str. 6 svarer til 39,5, og at der ikke er nogen der imellem. Er det ikke korrekt?

  Og tak for dit hurtige svar :-)

  svar
 18. Mette Mellergaard  december 14, 2013

  ….har lige kigget lidt på nettet, og det ser ud til at de har halve nr., men at str. 39 ikke findes, kun 38,5 og 39,5….?

  svar
  • Jens Jakob Andersen  december 16, 2013

   Det er korrekt Mette. Nogle gange springes der størrelser over. Det er fordi de konverteres fra UK eller US, så af og til mangler der størrelser.

   svar
 19. Mette Mellergaard  december 16, 2013

  Et sidste spørgsmål. Er der nogle modellerne der er lidt mindre eller større i størrelserne end andre af modellerne, ved du det?

  svar
  • Jens Jakob Andersen  december 17, 2013

   Den du har købt har et meget tæt fit (precision fit). Du kan lede efter nogle med anatomisk fit. Det er lidt løsere. Der er mange modeller, med hver type af pasform.

   svar
 20. Fie Lyndorff  november 28, 2014

  Hej Jens Jakob,

  Sikke nogle spændende guides du har skrevet – du virker smadder kompetent! :-)

  Jeg vil gerne give min kæreste et par gode træningssko og har derfor efter at have kigget på din guide set på invo8 230 som du anbefaler. Men der nævnes i beskrivelsen at det er til lettere atleter og da min kæreste vejer omkring 100 kg er jeg i tvivl om de kan bruges.
  Jeg leder efter en sko der kan bruges til en masse indendørs interval træning og vægtløftning.
  Jeg håber du kan hjælpe :-)
  På forhånd tak
  Mvh Fie

  svar
 21. Moe  februar 24, 2015

  Hej Jens Jakob,

  Spørgsmål til Crossfit sko. Jeg har gået og kigget på nogle forskellige indendørst forbold sko. mere specifikt: Nike BOMBA II. De er jo også flade? Kan disse anbefales, eller skal man helst tage nogle decideret crossfit sko?

  svar
 22. Bjørn Aamann  september 14, 2015

  Hej Jens.
  Jeg overvejer nyt køb af CF sko.
  Jeg er platfodetog samtidig er min fod meget bred. Jeg har fået lavet et par gode såler med støtte til når jeg er på arbejde, og “fyssen” rådede mig til også at træne med disse såler i mine træningssko. Jeg er nu lidt i tvivl, da jeg synes at mine Reebok nano 3ére er forholdsvis smalle i det. Jeg har altid trænet crossfit i nanoérne og aldrig følt mig “klemt” i dem. Nano er jo rimelig blød i det, så jeg er i tvivl om jeg måse bare træder dem ud/ned med min brede fod, og om dette eventuelt kan være et problem for mig, især med de nye såler. Min egen intuition siger mig at hvis jeg ikke har et problem med smerter eller ømheder, og jeg derudover kan lave mine øvelser teknisk rigtigt, så er der vel ingen grund til at lave om på noget, på den anden side er man vel altid på jagt efter forbedringer. Og bedre grej er altid sejt:-)

  I bund og grund vil jeg vel gerne bare vide om det kan være et problem med for brede fødder i nanoérne, og hvilke sko der måske har en bedre pasform til mig?

  Hilsen Bjørn

  svar
  • Jens Jakob Andersen  september 18, 2015

   Hej Bjørn.

   Mange tak for dit spørgsmål. Jeg skal egentlig gøre det ganske kort. For det jeg hæfter mig ved, er at du siger at du ikke har nogle gener eller lignende nu, så jeg er ganske enig i at du kan blive ved som du hele tiden har gjort. Hvis dine Nano sko ikke har generet dig i nogen retning (trods det de er smalle) så synes jeg det er dumt at prøve at lave noget om – bare fordi at man som udgangspunkt siger de er smalle. Du skal selvfølgelig som du selv siger stadig kunne udfører dine øvelser uden gener og smerte.
   Jeg er super meget tilhænger af at man lytter til sin krop, og ikke altid går efter “de udskrevne regler” Så hvis din krop fortæller dig at du føler dig fint til rette nu, så hvorfor lave det om?

   Og så lige et “thumbs up” for sloganet med bedre grej er altid sejt :-)

   svar
 23. Svanlaug  juli 20, 2016

  Hej Jens! Tak for din fine artikel. Jeg er lige begyndt til Crossfit og skal købe sko der passer. Jeg er ret utrænet, vejer ca. 8 kilo for meget og har en meget bred og “høj” fod og har ofte problemer med at finde sko jeg kan bruge. Jeg har googlet en masse forskellige CF-sko og synes lidt det er en jungle at finde rundt i. Har du sko du vil anbefale mig at kigge på?

  svar
  • Ronni Andersen  juli 21, 2016

   Hej.

   Mange tak for dit spørgsmål her på iloebesko

   Ja jeg tror hvis jeg var i dine sko, så ville jeg starte med at kigge på Reebok Nano 5.0 – det er der rigtig mange ender når de har været rundt på andre (og billigere) alternativer.
   Det er en super lækker sko til crossfit, som jeg også tror dine fødder vil have glæde af

   svar
   • Svanlaug  juli 22, 2016

    Tak for svar og din anbefaling af sko :)
    mvh. Svanlaug

    svar
 24. Sarah  april 23, 2017

  Hej Jens

  Jeg har brug for råd omkring sko til crossfit. Jeg har gået til crossfit i ca. 3 mdr nu, og jeg træner i nogle sko, der har ca. 6 mm drop. De er dog ikke særlig fleksible og har cloudfoam funktion, der gør det sværere, når jeg skal træde ned med hælen. Jeg træner både styrke-wod og cardio-wod, og vil gerne have nogle sko, jeg kan bruge til alle øvelser. Vil laver alt fra løb, reb klatring, box jumps mv. Hvilke sko er mest optimale til al slags crossfit træning? Hvis der ikke findes sko, der kan klare det hele, må du meget gerne anbefale sko til hver enkelt kategori

  Jeg håber, at du kan hjælpe.

  Mvh Sarah

  svar
  • Ronni Andersen  maj 7, 2017

   Hej Sarah.

   Jeg synes helt klart du skulle prøve at tage et kig på enten 215 modellen fra Inov, eller måske bedre endnu Reebok Nano skoen (findes i flere udgaver – de nyeste er 6.0 og 7.0)
   Når du træner så allround på crossfit paletten, så bliver det nok svært at finde èn sko der passer til det hele.

   Egne erfaringer siger af Reebok modellen er super slidstærk, mens eksempelvis Inov8 215 er rigtig god for mig til løbeturerne på grund af dens lave vægt.

   Håber du kan bruge svaret – og husk du er altid velkommen til at spørge igen

   svar
 25. Christina  juni 30, 2018

  Hej Ronni

  Jeg har dyrket crossfit i godt 3 mdr nu 4 x ugen (holdtræning) og indtil videre i Nike free (fyy I know!). Jeg har prøvet Reebok nano 7 men da jeg har en smal fod fungerer den slet ikke. Laver alt andet end robe climb og løb. Hvad kan du anbefale mig?

  Mvh Christina

  svar
  • Ronni Andersen  juli 15, 2018

   Hej Christina.
   Mange tak for din besked.

   Jeg skal nok lade være med at sige noget til nogen – og hvis du kan holde på en hemmelighed, så træner jeg også engang imellem crossfit i mine løbesko. For nogle gange kan det rent faktisk sagtens lade sig gøre hvis man holder sig fra de øvelser der er hårde for skoene. Og der iblandt må man jo sige at robe climb er.

   Jeg tænker at hvis jeg var dig, og d har forsøgt dig med Reebok, så er der en mulighed i Inov8 skoene? Der er blandt andet en linje der hedder F-lite (og så findes de i en masse numre) Det gode ved Inov8 er også at nogle (de fleste) af deres sko fremstilles i 2 x bredde. Så måske du kan være heldig der.

   Håber du kan bruge svaret, og jeg krydser fingre for du finder de rette sko.

   svar
   • Christina  januar 5, 2019

    Hej Ronni

    Tusinde tak for super fon vejledning! Endte med st købe Inov8 F-lite. De passer perfekt og kan virkelig mærke forskel i min træning – så fedt!👌🏼 Det første par jeg havde gik dog hurtigt i stykker så jeg købte en af deres andre modeller i serien som er lige så fantastisk og den holder endnu.

    Tak🙏😊

    svar
 26. Kristine  november 25, 2018

  Hej Ronni
  Jeg søger et par crossfit sko, men jeg har pronation o mine løbesko og derudover har jeg en specielt sål til alle mine sko. Hvordan hænger pronation sammen med crossfit sko, eller er der ikke en sammenligning? Jeg havde kigget på Reebok nano

  svar
  • Ronni Andersen  januar 5, 2019

   Hej Kristine.

   Ja kombinationen af pronation og crossfit kan til tider godt være en smule skidt. Mig bekendt (jeg kan sagtens tage fejl, da det er et stykke tid siden jeg tjekkede) så findes der ikke deciderede crossfitsko med pronationskile.
   Modsat skal man måske og kigge en smule på hvor meget man løber til crossfit? Kan man leve uden sin pronationskile, fordi der er kortere distancer eller mere intense løb man laver?

   Personligt bruger jeg mine løbesko til mit crossfittræning. Men det gør jeg fordi vi sagtens kan finde på at løbe længere, end det jeg ville kalde for normalen i crossfit. Modsat, så skal man måske også kigge lidt på holdbarheden af skoene. En almindelig løbesko er IKKE bygget til crossfit. Den er slet ikke holdbar nok.
   Det du får i en crossfitsko er lige netop det at den er bygget til at få nogle tæsk, og den har forstærkninger de rigtige steder, det har en løbesko ikke.
   Så hvis jeg var dig, så ville jeg starte med at kigge på hvor meget du løber til crossfit. Er det ikke lange distancer, så tag en crossfitsko på – da den holder længere. Det er nok ikke alle som mig der har “et hav af løbesko” og skulle det ene par gå i stykker, så er der bare et andet par :-)

   svar
 27. Felix Bruun  november 25, 2019

  Hola amigo

  Props, when due… SÅÅÅÅ det er en rigtig fin site som jeg har brugt flere gange til at erhverve mig sko efter. Keep up the good work.
  Jeg har fået købt mig en Inov-8 235 v3 i str. 43. Den skal bruges til almindelig styrketræning.
  Jeg er vant til at gå i zero drop sko (str 43), men løber i lunarglide (44).
  Jeg synes 235 v3 sidder meget stramt/tæt, virker korte og en smule smalle omkring midten af foden. Jeg vil rigtig gerne kunne lide skoen og vil gerne inov-8, men denne model føles ikke rigtig god. Så spørgsmålet er:

  Vil det hjælpe at gå op i str 44? Eller måske er xf 210 i str. 43, et bedre valg?
  Velig hilsen Felix

  svar
  • Ronni Andersen  december 5, 2019

   Hej Felix.

   Tak for dit spørgsmål. Det første der slår mig er om du har fået købt skoen i den smalle udgave. Inov8 laver langt de fleste af deres sko i 2 forskellige bredde’er. De har et Standard Fit (den bredeste) og et Precision Fit (den smalleste) Måske det kan være der skoen trykker :-) ?

   Alternativt kan du godt prøve at gå en størrelse op – umiddelbart ville jeg ikke vurdere det skader dig. Modsat kan jeg heller ikke 100% svare dig på hvor meget det giver. Der må du ud og prøve den først hvis det er.

   Håber du kan bruge svaret – er der andre spørgsmål eller noget, så vend endelig tilbage til os.

   svar
   • Felix Bruun  december 5, 2019

    Tak for svar.

    Det var den bredeste sko jeg havde valgt. :-)

    Jeg har valgt at sende dem tilbage og gå en størrelse op. Så må vi se

    Tak igen for en god side.

    Hilsen Felix.

    svar

Skriv en kommentar